12 Май, 2022 13:00 5 281 17

Гърците винаги печелят

  • русия-
  • петрол-
  • гръцки танкери

В края на април супертанкерът с гръцки флаг Нисос Рениа е натоварил руския петрол на пристанище в Холандия и се е отправил към Сингапур. Броят на доставките за Индия, Китай и Южна Корея също се е увеличил

Гърците винаги печелят - 1
Снимка: shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има ли още баламурници, които вярват в спазването на санкциите?

Руските петролни танкери за минимум време бяха заменени с гръцки и руския петрол продължи да бъде разтоварван безпрепятствено по европейските пристанища, въпреки опитите на ЕС да ограничи способността на Русия да изнася енергия. Сега Гърция помага на Русия да заобиколи тази забрана - пише немският Ди Велт.

Отбелязва се, че гръцките корабособственици разширяват бизнеса си с Русия. През април делът на Гърция в транспортирането на руски петрол се е утроил спрямо 2021 г.

Според застрахователната компания на "Лойд" общо 190 танкера са заминали от руски пристанища през април, от които 76 плават под гръцки флаг.

В края на април супертанкерът с гръцки флаг Нисос Рениа е натоварил руския петрол на пристанище в Холандия и се е отправил към Сингапур. Броят на доставките за Индия, Китай и Южна Корея също се е увеличил.

Колкото повече нуждите от петрол растат, толкова повече ще се пълнят джобовете на гръцките собственици на танкери. За сведение на всички пишещи, публикуващи и мислещи европейци - Гърция разполага с най-голямата товарна флота в Света.

Кога забогатяха Аристот Оназис и Ставрос Ниаркос? По време на Втората световна война. От какво забогатяха? От превоз на петрол! Те завещаха на своите сънародници, че най-много се печели, когато превозът на горива е рискован.

Kalimera...


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това отдавна го знаем

    64 4 Отговор
    Другите танкери, освен гръцките, са американските! А нашето общество се дели на русофили/фоби, американофили/фоби! Америка и Русия играят заедно, преследват общи интереси! От това най много ще пострада Европа! Не вярвайте на новини и разни статии, следете парите! Най лошото е, че винаги страдат хората, както е сега в Украйна - умират хора, което не трябва да се случва!

    Коментиран от #13

  • 2 Ганчо Балкански

    47 7 Отговор
    Ами на нас кой ни пречи да печелим?
    Само не ни пробутвайте ония партенки , че българина бил прост и не разбирал от пазар.
    Векове наред България е била територия на благоденстие, докато останалата част от Европа, втч Гърция, са страдали от глад.
    Тук са идвали да гастербайтерстват чехи, словаци, германци, гърци.....Докато не разберете че сте с чатала на врата и ви крадат, няма да се промени нищо!

    Коментиран от #6

  • 3 Просто човек

    22 11 Отговор
    🇬🇷 Византийци, винаги предатели...
  • 4 Помнете историята!

    21 7 Отговор
    Да вярваш на гърци значи си най-големия глупак!!
  • 5 Печелят да

    7 2 Отговор
    по 5 бустера и 2 маски.
  • 6 1234

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Ганчо Балкански":

    Кои са тези "Векове наред България е била територия на благоденстие, докато останалата част от Европа, втч Гърция, са страдали от глад."?

    Коментиран от #11

  • 7 Мнение

    5 8 Отговор
    Думата "баламурници" снижава значително нивото на този уеб сайт, което по принцип не е много високо.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Урюрвкос

    8 3 Отговор
    докато строиха кримския мост 16 гръцки фериботи пренасяха хора и стоки а когато беше голямата суша (пак в Крим) направиха над 2000 артезиански кладенеца за вода.
  • 11 Миии

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "1234":

    от 7 до 14 век
  • 12 Рахат Локумич

    4 11 Отговор
    По това време на деня се казва Καλισπερα!Това -първо. Онасис е направил първия си милион като момче на повикване за Смирненските аги. Имал е забележителен орган-доказано. А втория- от търговия с гръчки мек тютюн за Бразилия. А петрол от РУСКО пристанище на Балтийско море не е напускал повече от месец и половина. И няма да напусне още много дълго време. Така че Чеков, харчи си френската пенсиика и не се прави на разбирач.ОК?
  • 13 гост

    8 12 Отговор

    До коментар #1 от "Това отдавна го знаем":

    Абе не знам кой кого прави на прост , ама дори самите руснаци си признават , че продават с 40-50 долара "отстъпка" , което е почти наполовина от сегашната цена !! И това официално , а неофициално на такива като Китай и Индия най-вероятно поне с 60-70 долара надолу ! Това ако му викате голямо търсене и големи печалби , здраве му кажи !! Самите руснаци също признават , че добива вече е паднал с над 15% и продължава да пада с бързи темпове !! И то от находища , дето спрат ли веднъж , пускане няма , трябват нови сондажи , което значи десетина години и десетки милиарди !! А това , че гръцки танкери карали петрол ИЗВЪН Европа за Азия или накъде си не виждам какво нарушава санкциите ???!! Да са им халал азиатските "клиенти" , ако бяха толкова дашни , руснаците отдавна да са се преориентирали , а не да драпат със зъби и нокти за европейския пазар !! Щото истината е , че Азия купува само на безценица и само с огромни отстъпки !! Такива , че "печалбата" остава само на хартия !!
  • 14 Матракчи

    12 3 Отговор
    Гърците винаги са отстоявали интересите си и почти винаги печелят.

    Коментиран от #15

  • 15 Рахат Локумич

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "Матракчи":

    Казано е- Като умре един евреин се раждат двама гърци. Щом са тарикати, нека да печелят. А баламурниците да гледат..
  • 16 Войно

    5 2 Отговор
    През 1919г. на мирната конференция в Париж,великите сили угодиха на гърците да разширят територията си като им дадоха Беломорието и Източна Тракия,но ядоха пердах от Турция и не можаха да вземат източна Тракия.Една от малкото им несполуки.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.