Last news in Fakti

1 Юни, 2022 09:14 59 864 182

Каквото и да кажете - мразим ви!

  • калина константинова-
  • бежанци-
  • украйна

Няма прошка за откровените управници

Каквото и да кажете - мразим ви! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Три месеца ние полагаме ежедневни, напълно непредвидени грижи за над 110 000 души. Да, сигурно има хора, които са получили социални помощи със закъснение. Да, сигурно има такива, за които е трябвало време, за да се организира лечение. Да, сигурно е имало и такива, които не са успели да запишат децата си на детска градина. Но нима това не се случва всеки ден с българите? България не може да си позволи повече да издържа украински граждани в хотелите на първа линия по морето.

От самото начало бе съобщено, че мярката е временна и цели да осигури време, в което бягащите от войната да се чувстват спокойни и да си стъпят на краката. За наше огромно разочарование в замяна получихме масови специфични и персонални желания, които категорично няма как да бъдат удовлетворени. И тук далеч не говорим за уязвими хора – точно те имат най-малко битови изисквания.

Затова нашите усилия в днешния ден са насочени именно към тях. В тази връзка след като втори ден до отговорните институции не достига достоверна и навременна информация от получилите временна закрила, след като до последно те не съобщават на медиаторите и екипите на терен за намеренията им и след като втори ден пристигат автобуси, които не се пълнят и от гарите тръгват влакове с празни вагони, правителството прекратява интеграционния план за разселване на бежанци във вътрешността на страната.

В тази връзка всички украински бежанци, които са в хотелите на морето и на този етап твърдят, че няма къде да отидат, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово. Направихме абсолютно всичко, за да не се налага да разпъваме палаткови лагери, както е в останалите държави. Закрилата е нещо, което се търси, а не се предлага. Закрилата е право, а не задължение. Затова няма да позволява повече да тръгне нито един празен автобус, нито един празен вагон.

Развитието на ситуацията от този момент нататък е в ръцете на украинската общност в България. Отправям силен апел към тези от Вас, които нямат нужда от подслон, да го декларират още сега. Само така ще можем веднага да се погрижим за хората в истинска нужда. За хората в истинска нужда ние имаме и бази, и храна, и екипи, които ги очакват“.

Тези "думи на седмицата", изречени от вицепремиера Калина Константинова, предизвикаха такъв отзвук, какъвто щеше да произведе единствено влизането ни във войната на Североизток, независимо на чия страна. Политици, анализатори и пр. видни мислители изразиха неизмеримото си възмущение от "безчовечното, грубо и арогантно" поведение на вицепремиера. Фейсбук пък стъкми цял протест на живо, който поиска оставката на Константинова.

А вицето на Петков направи нещо изключително рядко в родната политика - беше откровена до дъно, притисната от реалността. Това, както добре знаем, трудно се прощава на управник. Готови сме да ни запушват ушите с недомлъвки, празнословия и откровени лъжи, но поднесат ли се кървящите голи факти "алангле", настава шок, възмута и олелия. А и принципно мразим всички, дори тези, които сами сме избрали, защото сме мразили повече тези преди тях.

Какво повече може да направи властта за украинките и децата им?! Нали точно заради "луксозните хотели" сме на ръба да ни санкционират за дискриминация - мюсюлманската общност логично негодува. Нейните бежанци са в палаткови лагери, фургони и "центрове" с бариери, телени мрежи и КПП-та.

От друга страна да опитаме да разберем и украинките. От хотел на морето да те пратят в Паничище е все едно от операта в Сидни да те вкарат в каравана насред пустинята. Кой би бил щастлив от такава промяна, пък дори доскоро да са обстрелвали дома му?! Така сме устроени, че забравяме лошото, за да можем да продължим напред. С хубавото се свиква бързо, но специфичното при него е, че е "малотраен продукт". И когато свърши, става тягостно.

"Поредният провал! За да се покажат пред света, че са много готини, ги пускаха в 4-звездни хотели, сега ще ги пращат на палатки. Скандално поведение на тази въпросна госпожа, наречена вицепремиер, с това страшно изражение. В други времена мой министър с такова поведение вече нямаше да е министър. Категорично! На мен ми е жал за тези хора - бежанците от Украйна. Ние предупреждавахме месеци наред. Всяка седмица взимат по половин милиард, но, ако ние имаме вицепремиерка като тази Калина, която направи такова брутално изказване, днес европейският парламент щеше да се занимава с нас".

Има ли нужда да поясняваме чии са горните думи. А да се анализират струва ли си?

Ценете си времето...


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 419 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    800 65 Отговор
    БЕЖАНЦИТЕ от УКРАЙНА са НЕБЛАГОДАРНИЦИ

    Коментиран от #11, #59, #118, #124, #167

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    664 32 Отговор
    дами и господа бежанци как искате БЪЛГАРСКИЯ НАРОД да ве ОБИЧА като вие с вашето нахално поведение си го правите
  • 4 456

    804 33 Отговор
    Права е Константинова. С тези украинци България може да си навлече много проблеми. Двойният стандарт между украинците и сирийците е очевиден.
  • 5 Прочетох един куп

    39 315 Отговор
    Глупости

    Коментиран от #151, #168

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мунчо

    324 88 Отговор
    ТИКВАТА щеше да ги предаде на Путин без да се замисли...
  • 8 Аман

    557 28 Отговор
    от капризите на укрите !
  • 9 456

    467 23 Отговор

    До коментар #2 от "питам":

    Много собственици, парите който са взели от държавата за тези"бежанци" няма да им стигнат за ремонти те който ще трябва да направят. Стайте няма да са готови за резервациите и ще има олеле.

    Коментиран от #16, #24, #139

  • 10 Българка

    722 24 Отговор
    Калина си каза право в очи истината. Не може работещите българи да си броят (някои) стотинките за лекарства , сметки и прехрана, а бежанци от войната да ги издирват по плажа и басейните, за да ги преместят пак за сметка на българските данъкоплатци . И да, тонът на вицето бе твърд и грозен. Но пък разиграване на държавните институции от някои украински бхежанци, да не беше хубаво? Лошото е , че заради капризи на украинци, някои от които имат средства да се самоиздържат, но ползваха българското гостоприемство за безплатна луксозна почивка в 4 и 5 звездни хотели на морето, сега страдат бедните и безпомощни украински бежанци
  • 11 Това не са бежанци, а курортисти,

    635 21 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    и то безплатно искат да изкарат лятото на море, сами си го доказаха. Когато решиха да ги разкарат от морето, масово се върнаха в Украйна, а уж от война бягаха!? Няма по големи балъци от българите, гледат ни в очите и ни лъжат, че уж помагат на бежанци!?

    Коментиран от #15

  • 12 Гост от Силистра

    668 22 Отговор
    Браво за статията ,Ганев! Реалността е такава и Константинова постъпи мъжки!

    Коментиран от #28

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    428 21 Отговор
    господин ГАНЕВ знаете ли колко БЪЛГАРИ са на ръбъ и едва оцеляват колко са бездовмни безработни а ДЪРЖАВАТА стана за едни МАЙКА за други МАЩЕХА сигурно пак ще ме блокирате и защо просто пиша ИСТИНАТА а тя е ФАКТ както и това защото от 32 ГОДИНИ няма ДЪРЖАВА а капитализъм и последно господин ГАНЕВ това което уж лошия СОЦ построиха днешните не могат го боядиса няма ИКОНОМКА ИНДУСТРИЯ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ЗАКОНИ
    това е мое лично мнение и не го налагам на никой с
    УВАЖЕНИЕ
    ник
    ГРАД КОЗЛОДУЙ
  • 14 Турист

    504 10 Отговор
    И какво му е лошото на Паничище в Рила или искат на Боровец ?

    Коментиран от #22, #87

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    379 8 Отговор

    До коментар #11 от "Това не са бежанци, а курортисти,":

    не всички сме балъци но просто някои злоупотребямат с ДОБРОТАТА ГОСТОПРИЕМСТВОТО ЧОВЕЧНОСТО

    Коментиран от #49

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ха ха

    83 254 Отговор
    Как така човек с елементарен управленски опит не знае, че свалянето на стандарта на хората води до недоволство? Да сложиш бежанци в хотел и след 2 месеца да опиташ да ги изкараш е рецепта за провал. Това и малко дете ще ви каже. Идеята е да се усвоят едни пари от хотелиерите и междувременно да се усвоят други пари от наши хора по ремонт на ненужна западнала държавна база. Никога не първо място не са поставяни нуждите на бежанците и интеграцията им в обществото. Как тези хора да намерят работа в Слънчев бряг извън сезона или на Рибарица през лятото?!?!?!

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Смешко

    451 17 Отговор

    До коментар #17 от "ха ха":

    Няма сваляне на стандарта, има срок, който изтича. Като искаш да си съпричастен с бежанците, вземи си няколко във вас. Не случайно по цял свят има БЕЖАНСКИ ЛАГЕРИ, разбираш ли какво е значението на тази дума. Като не им каресваз да купуват апартаменти, да наемат квартири.

    Коментиран от #27

  • 20 Брат става дума за кинти

    234 37 Отговор

    До коментар #17 от "ха ха":

    Закрепиха хотелиерите с кинтите на Сорос,но свърши пандемията и идват туристи. Укрите изпадат , не са изгодни вече. Просто, без чувства.
  • 21 Простотия

    389 9 Отговор
    Най-голямата грешка бе бежанците да се настаняват по хотелите. Сега ще плащаме и за това.
  • 22 Лошото е

    319 11 Отговор

    До коментар #14 от "Турист":

    Че няма там чужденци за украинките. Тука където съм , украинките са на лов за мъже. Вече местните дами пропищяха. Украинките атакуват наред.

    Коментиран от #33, #165

  • 23 Перо

    421 13 Отговор
    Константинова е абсолютно права за дадената ситуация! По принцип за бежанци и имигранти трябва да има специализирани лагери,където мигрантите се карантинират до установяване на самоличността,какви са,от къде са и какъв им е социалния и здравен статус! След процедурите бежанците се разселват,според статуса на бежанеца,финансовите му възможности и възможностите на приемащите страни,да не станат финансово бреме на други! Никъде няма такъв филм Бежанци без никакъв статут и преглед да се настаняват в 4-5 звездни хотели на първа линия ол инклузив с право на пари кеш! На запад условията са много по-лоши и малко се различават от затвор! Ако украинците не са доволни да заминават за САЩ,Израел,Канада,Австралия,Англия и т.н.,нали са демократични страни с възможности! Не съм чул за приети украинци!
  • 24 ха ха

    223 7 Отговор

    До коментар #9 от "456":

    Има и малки хотели, които не са се полакомили за държавната софра. Те ще бъдат възнаградени от пазара.
  • 25 Вън сащ от България

    410 26 Отговор
    Тотален абсурд е да предложиш по-добри условия на бежанци , отколкото на социално-бедните българи само за да се докараш пред САЩ. Това е толкова жалко, че просто киро вече е жалко киро!
  • 26 потрес

    407 9 Отговор
    Дайнов, а за мен жал ли ти е ? Пенсионер с 50 години непрекъснат трудов стаж , който се храни само с хляб и маргарин. Но знам - всеки ще си получи възмездието.

    Коментиран от #77

  • 27 ха ха

    163 17 Отговор

    До коментар #19 от "Смешко":

    Е, то от смешковци се управлява държавата и резултатът е налице. Сега изкарайте украинците от Слънчака и обяснете по 3 пъти за изтеклия срок. Резултатът е, че днес е 1-ви юни, а хотелите са пълни. Резултатите са важни в управлението, а не кой какво е обещал и планирал или кой е крив или прав... ;) Резултатите ги виждаме.
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    71 10 Отговор

    До коментар #12 от "Гост от Силистра":

    господин ГАНЕВ е ЖУРНАЛИСТ и то ИСТИНСКИ и то е и ГЛАВЕН РЕДАКТОР на РЕЗОН МЕДИЯ
  • 29 ААА СМЯХ

    65 7 Отговор
    Абе как се пише откровени или откровеННи...
    Защото аз съм завършил музикална филология и по друг български език учихме

    Коментиран от #35, #104

  • 30 ХаХ

    10 70 Отговор
    Прост Ганьо толкова си може, какво очаквате ?
  • 31 Ник

    229 26 Отговор
    БАЦЕ да вземе да си прибере няколко семейства в Банкя в прогимназията, която обитава сам, като куче. Много е лесно да лаеш по Европата срещу сегашната власт, но ако Баце беше на власт май нямаше и палатки да видят бежанците, направо щеше да ги връща в Москва с конски вагони, както връщаше и кюрдите на Ердоган преди няколко години.
    В заключение само да попитам знаещите по какво се различават бежанците от Украйна и тези от Сирия и другите държави, които пребивават в бежанските центрове в София, Хасково и на други места.

    Коментиран от #54, #91

  • 32 Мим

    309 8 Отговор
    Права си е жената.Тия са направо глезльовци.Не стига,че ги храним и поим без пари,а и номера и капризи продават Лафа-,,ти му подаваш пръстче,а то иска ръката ти да отхапе,,е напълно валиден за укрите.Като много знаят,хайде кой от където е дошъл...

    Коментиран от #40

  • 33 456

    128 7 Отговор

    До коментар #22 от "Лошото е":

    Явно ще има много разводи.

    Коментиран от #36

  • 34 Гранта ви говори

    285 8 Отговор
    1, Това не са бежанци, ние нямаме граница с Украйна. Украинците, бягащи от война са бежанци в Полша, Унгария, Румъния. У нас са екскурзианти - за украинците с биометрични паспорти има безвизов режим между ЕС и Украйна.

    2, Нека всички праволинейни соросоиди и соросови организации недоволни от преместването на украинците да ги вземат у тях, а те да отидат на палатка и контейнери в Сарафово и Елхово.
  • 35 Ти да видиш

    66 4 Отговор

    До коментар #29 от "ААА СМЯХ":

    Значии, това е новобългарски език,.. и има някои съкращения има и новости
    например Щ... се пише ШТ,...няма пълен и непълен член,.. а Ъ е навсякъде
  • 36 Да така е

    46 3 Отговор

    До коментар #33 от "456":

    Точно това си говорихме вчера с познати.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Стефан Петров

    248 5 Отговор
    За мене ситуацията бе предвидима и още преди месец писах тук. Украинците се държава арогантно първо в Молдова, после в Полша, Германия. Дойде и нашия ред. Ако ги запитате от къде са болшинството ще ви кажат населени места, в които няма военни действия. Дори да ви излъжат регистрационните номера на колите им потвърждават това. В България е пълно с украински коли за по 100-150 000лв, чиито собственици са "емигранти". Оня ден видях огромен американски джип с размерите на микробус Той бе с украинска регистрация, а отпред и отзад имаше табели за инвалид. В околните блокове има пет апартамента от по 96 квадрата, които са наети от сами украинки или с по едно дете.Истинските емигранти са малко и на тях трябва да се помогне.
  • 39 Мустафата

    38 19 Отговор
    Уволнявам те още днес!
  • 40 Да се оправят

    178 7 Отговор

    До коментар #32 от "Мим":

    Ще свикнат като им отрежат квитанциите и помият чинии за 20 кинта на ден. Като се прибере украинката с гъбясали ръце два-три дни в квартирата и смазана от работа, ще им дойде акъла . После ще реве за Паничище.
  • 41 НАБЛЮДАТЕЛ

    211 9 Отговор
    А защо не се отнасяхме така и с бежанците от Сирия например...
    може би защото нелегално минават границата, а урките организирано , с луксозни возила и торби евро или
    заредени до краен предел банкови карти...или защото едните са истински бежанци
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Стефан Петров

    227 9 Отговор
    Забравих да кажа. Украинците у нас са реална заплаха за общественото здраве. Ако бъдат проверени ще се окаже,че болшинството от тях нямат ваксини, които ние имаме. Здравната им система и ваксинацията против редица болести от над 10г. в Украйна е срината. Първи за това вдигнаха шум в Германия, но у нас никой не се занимава с това.

    Коментиран от #79, #90

  • 45 Перо

    124 14 Отговор
    В крайна сметка здравите,образованите,финансово обезпечените и можещите украинци заминаха в Западна Европа,а тук останаха обременените майки с много деца,болни старци и бабички и всички,не ставащи за нищо и с огромно финансово бреме за БГ! Лоша бежанска и мигрантската политика на досегашните правителства!
  • 46 БАЙ ДАНЬО

    151 5 Отговор
    ГАНЬО де,...защото укранците намерина на хляба мекото,.. месец на море, месец на планина, а черешите в Кюстендилско няма кой да пребере...
    Чувал съм, организирано едно време са карали руски групи в Поморийските лозя да берат грозде срещу заплащате
    ами да се учим от кУмОнистЕтЕ, господа-другари
  • 47 Къде са ПАРИТЕ ОТ ЕС Калинке?

    36 128 Отговор
    ЕС е дал 3,5 МИЛИАРДА ЕВРО за украинските бежанци до сега ОТ КОИТО 148 МИЛИОНА ЕВРО за България? Калинката именуваща се Вицепремиер по ефективното управление да не ПЛАШИ ЖЕНИ и ДЕЦА БЕЖАНЦИ а да каже КЪДЕ СА РАЗХОДВАНИ ТЕЗИ 148 МИЛИОНА ЕВРО! Досега на ХОТЕЛИТЕ за приведени 54 МИЛИОНА ЛЕВА. Остават 120 МИЛИОНА ЕВРО! Къде са????? В Гърция привеждат ПО БАНКОВ път в специално ДАДЕНИ НА БЕЖАНЦИТЕ КАРТИ ОТПУСНАТИТЕ ПАРИ ОТ ЕС!
  • 48 Хихата

    62 2 Отговор

    До коментар #16 от "Лаком седалник кръв повръща...":

    По-цветистият израз е "г-ъ-з глава затрива"!
  • 49 Я ВИЖ ТИ

    152 6 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ако нямаш някаква изгода за каква добродетел говорим...
    Приютяваш някой непознат, защото ей така си състрадателен ли,...или за онези обещани пари..
    Само, че гостите се оказаха кофти хора
    Да сте чули преди тях другите емигранти у нас да са имали претенции или да всяват смут....

    Коментиран от #63

  • 50 поздравления

    162 8 Отговор
    За госпожата,... наистина някой трябва да каже, че царят е гол...
  • 51 Жмръц

    162 3 Отговор
    Така,накратко:не може да си бежанец и да живееш в лукс.Справка-джугалите от Изтока-защо те са в палатки и бежански центрове,а тези "бежанци" са в къщи за гости,хотели 3,4,че и 5 звезди?Това НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЛУЧВА!А сега ще видите как се пърди в джамия!НЕ драги управници,вие сте се срам не само за България,а и за Европа!Бежанците-в бежанските центрове и палатки.ЛЕтуващите-в хотелите.Няма драма.Положението ясно се откроява.Като искаш на хотел,си плащаш!
  • 52 Старец

    241 10 Отговор
    За пръвпът съм очарован от изказване на български министър. Браво. Няма да дундуркаме фашисти с коли за по 200000. Да се махат или в лагерите за бежанци. Колко българи могат да си позволят 4 звезден хотел.
  • 53 Руснаков

    196 4 Отговор
    Много точно казано.Те са бежанци,не са летуващи които са платили и имат претенции.Това има БГ...това предлага.А първа линия на плажа...просто забравете....
  • 54 Немой с рогите

    56 65 Отговор

    До коментар #31 от "Ник":

    Аааа, нещо си се объркал😂😂Бацето ти живее в бащината си къща с дъщеря, зет и две внучета! А РАШКО в резиденцията си с 12 санитарни възли😂😂😂 е сам като куче.Пък да си чул да е приютил и в една стая някой бежанец, пък било и той рушляк!😂😂😂😂Никой не им е виновен на подлизурковците и сметкаджиите от нефелните управляващи, че решиха да хапнат повече парици от ЕС с тези бежанци.100 милиона евро са потънали незнайно къде и ПОЧТЕНИТЕ журнала не смеят да питат, ей така от кумова срама.Затова използват русофилчета да плюват денонощно по украинците😂😂😂
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Справедлив

    181 3 Отговор
    В едно нещо правителството да е право. Гостува се три дни. След това трябва да работиш. Да не се оправдават бежанците че няма кой да им гледа децата.Да се кооперират на десет жени,една да им гледа децата а другите да работят. Срамна работа няма, но явно украинците са безсрамни.
  • 57 Възмутена

    171 4 Отговор
    Че новите управляващи са некадърни е факт, но това не значи, че Калина е абсолютно права. Дори много обрано обобщи всеобщото възмущение от наглото поведение и капризите на голяма част от бежанците. Да ги разходят до първото село и да им покажат как българите живеят без да са бежанци. Когато си бежанец трябва да си благодарен на къшей хляб и покрив над главата. Всичко останало е каприз който да показват по родните си места.
  • 58 умна и..

    173 5 Отговор
    Умна и красива,.. браво Калина,..пример за отношение към скакалците,.. Така и трябва
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Българин

    177 7 Отговор
    Права е госпожа Константинова,напълно я подкрепям,а който иска да приюти бежанците у дома си.Така за тях ще е добре.
  • 61 До 26 - Потрес

    127 2 Отговор
    Вие хамелеонът Дайнов не го мислете. Той и плеядата комунисти от АОНСУ които громяха капиталистическата пропаганда с тиради за светлото комунистическо бъдеще се прехвърлиха от съветският господар към американският е сега много добре захлебват от това. Това са безсрамници които вместо да се скрият в дън земя те непрекъснато ни дават "правилни" съвети как да живеем за да могат те и господарите им да ни ограбват. Възмездие за такива за съжаление няма, освен ако ние като ни прекипи не им го въздадем!
  • 62 Боби

    197 7 Отговор
    Когато кажем истината сме лоши.Госпожа Константинова е права във всяко отношение.Не виждам груб тон в изказванията си.
  • 63 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 1 Отговор

    До коментар #49 от "Я ВИЖ ТИ":

    ХОРАТА са различни А И СЕГА Е 2022 ГОДИНА не и преди 1989 ГОДИНА
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Алито от София

    146 5 Отговор
    Сирийския народ не бягаше ли от войната, и къде ги настанихме, с луксозни коли ли дойдоха поне някой от тях, а тези нагли и надменни украйнци дойдоха с претенции и то само в България, я да се поинтересуват техните милостиви български защитници дали на всякъде са с претенции, и да се поинтересуват дали тези наши хора който са били емигранти в чужбина са имали право на избор за хотел, у лагери и мълчиш, ако имаш претенции на самолета и обратно у дома, украинци са лоши хора, а и все още не са казали в същност за какво се воюва, освен че байдън и син са в основата, ако найстина зеленски иска да спре тази война, имаше много варианти, но той не пожела, тогава да умират
  • 66 Механик

    161 6 Отговор
    Тия що си мислят, че някой им е длъжен? Да вървят в Европа. Там да ги настаняват на море и 5-звездни хотели.
    Никой не им е длъжен! В същото време има български семейства, които с благодарност бих живели във фургони с климатици, без да плащат сметка за ток и да получават всеки ден по 40лв. на човек.

    Коментиран от #163

  • 67 Всяко нещо си има граница

    169 3 Отговор
    Все си мисля,че ако бягаш от война не трябва да гледаш условията...съжалявам, всеки иска на уредено, но положението е такова. Къде бяха три месеца?? Не знаеха ли точно къде се намират и в коя държава са или морето,пясъка и 4-те звезди притъпиха сетивата?? Това е точно така - сигурен съм,че хората,които наистина няма къде да отидат и не разполагат с пари, нямат претенции. Една каза, че тук било зле, досега стояла три месеца на морето, а сега заминавала да бачка в болница в Полша...ех, дали не е била на курорт?? Няма как човек да не си зададе тези въпроси... И не, не съм за войната и/или против тях, ама да наглееш така когато някой прави каквото може и е по силите му да ти помогне е недопустимо!
  • 68 Българин

    165 6 Отговор
    Браво Константинова,най накрая някой да каже че царят е гол. Мястото на бежанците е в бежанските лагери.
  • 69 Иванчо

    153 8 Отговор
    Абсолютно адекватно поведение на правителството.
    Който не харесва условията в България, може да отиде където поиска.
    А безочливото и нагло поведение на гербаджийската кратуна не трябва да ни изненадва. Толкова си му е багажа, а простотията му съчетана със злобата и завистта му към по-умните не може да има друго проявление.
  • 70 Българка

    159 4 Отговор
    ПРАВА Е КОНСТАНТИНОВА ТОВА СА НАГЛИ НЕБЛАГОДАРНИЦИ!РАБОТА ИМА ДА РАБОТАТ И ДА СЕ САМОИЗДЪРЖАТ КАКТО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ А КАТО НЕИСКАТ ДА СИ ХОДЯТ !СТИГА ИМ ТОЛКОВА!

    Коментиран от #97, #115

  • 71 Шшшшт

    125 4 Отговор
    Огромна вина имат всички които още в началото ходеха до Украйна и ги извозва ха до тук. Доведоха ги, без да са компетентни какви са стъпките след това(дали сме готови с тестове, лаборатории, места за настаняване, изхранване....) биха се в гърдите колко са човеколюбиви, но на чий гръб. Трябваше да се намеси и нашето здравеопазване. След това се намесиха и алчните хотелиери(отново некомпетентни за такава ситуация). Всичко това е за сметка на българския и европейския данъкоплатец. Бежанците предварително бяха осведомени в коя държава, колко пари ще получават и се насочваха в тази посока,която им изнася. Аз смятам, че едва 20%от цялата паплач, която плъзна из Европа са бежанци. Ами на тях им трябваше виза за друга държава преди това....

    Коментиран от #111

  • 72 гост

    133 5 Отговор
    Браво на Калина, много ясно и точно.
  • 73 Този

    94 4 Отговор
    И рускини, и украинки са еднакво капризни и непоносими. Не може да им се угоди.

    Коментиран от #96

  • 74 Проваленото Правителство

    35 20 Отговор
    Образа на протестърите от 2020-2021 се очертава все по ясно. Нереалистично самомнение. Социално говорене. Липса на организация. Всички мерки само засилват проблема. Пълен провал.
    Импийчмънт и захвърляне на бунището на историята.
  • 75 Крис

    119 3 Отговор
    Браво на Калина .Много ги разглезихме тези укри.Трябваше още отначало да ги настанят в бежански лагери.
  • 76 Да бе

    78 3 Отговор
    3 месеца е достатъчно време е да се сетите че сте правителство на българия или ще дадете на украинците да гласуват ли?
  • 77 Хляб и маргарин, а?

    22 66 Отговор

    До коментар #26 от "потрес":

    Айде няма нужда от толкова драма! Ако някой действително се храни с хляб и маргарин, няма да дава по 30 лева на месец за интернет и едва ли ще ползва смартфон. Тея опорки ги пробутвай на друго място!
  • 78 Стига номера! Всички в Банкя при 🎃

    62 3 Отговор
    Мацката е права! Всички знаем номерата на жените. Бих посъветвал правителството да изпраща бежанките на издръжка на дърдорковците, а профилактично да изпрати украинките при някое обикновено българско семейство за да спрат спекулациите
  • 79 Ваксините са последна грижа

    7 11 Отговор

    До коментар #44 от "Стефан Петров":

    Така. НЕ става пич!
  • 80 майк ПАТЪН

    43 10 Отговор
    Има решение ! Да се конфискуват чекмеджетата на ШАЙКАТА и Вожда им. И с тях да осигурят бежанците ! Ама не вярвам ББ да ги даде ей така , без бой и съпротива. Все пак 12 години ги е събирал, нали ?
  • 81 Тигонахакам Надваката

    13 73 Отговор
    Незнам колко луксозно са живеели украинците в хотелите при положение, че целия март и до средата на април го изкараха без отопление при температури около 6-10 градуса и без топла вода на много места, където има предимно деца. Второ тъй като следя група на украинските бежанци, от един месец и нещо, всеки ден има по 10 поста какво ще се случва след 31 май. Това означава, че никой не е инфомирал тези хора и много от тях поради липса на информация и страх от неизвестното се връщат обратно в Украйна въпреки рисковете. Тук вече излиза една много характерна слабост на българското държава - липса на комуникация, липса на прозрачност, много слаба организация. Има и друго, че много тролове които спамят тук и настройват българи срещу украинци ги има и по техните групи като ги лъжат, че в центровете ще бъдат едва ли не с бойци от Ислямска държава. И вие да сте майка с дете едва ли ще горите от желание да отидете в такъв център.

    Коментиран от #89

  • 82 Да бе!

    82 3 Отговор
    Има разлика между бежанци и мигранти! Украинците са бежанци! Но не трябваше да ги настаняват в хотели! Има предостатъчно друга леглова база в България! Искаха да угодят на хотелиерите, вместо на бежанците, но стана голям гаф!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Оффф

    38 5 Отговор
    Абе Путин си има нещо в предвид за тая операция.
    "От си знае що го бият!"
  • 85 11223

    48 1 Отговор
    Правителството е длъжно да знае във всеки един момент колко украински бежанци има в страната и къде са настанени, за което не е получило от тях никакво съдействие. Това разбрах от "думите на седмицата". Мисля, че е пропуснато ценно време още в самото начало. Някой трябваше да обясни на украинците, че дори за българските граждани пребиваването на друго населено място, различно от постоянен адрес, подлежи на регистрация, а какво остава за чужденците у нас!
  • 86 Колев

    61 2 Отговор
    Много искам да видя последен модел Каени , Лексус и подобни премиуми и флагмани на лимузините ,паркирани на големите паркинги пред палатките . Не паркирани на мястото за инвалиди на големите вериги магазини ,плащащи на джоб на охраната. Българско дете 30 до 40 лв на месец от последните 20 години . Още какво да кажеш за хотелските гости ? А ,да - то има мама и тати на минимални заплати при частници и е на квартира в града защото работа има само в три-четири града в страната. Кой е бежанеца ,след като тук народ не остана. Демография.
  • 87 Катърчев

    64 3 Отговор

    До коментар #14 от "Турист":

    А някои Българи само могат да си помечтаят за Шипково и Рибарица без значение на сезона . Защото работят и отпуската си всяка година за да им платят още една минимална за страната. Няма 13 ,няма празнични ,почивни ,нощни и др. Прегледайте си охранителния бизнес на мутрите от МВР и други. Всичко там е фалш и лъжа по документи писани от роднини и готини секретарки.
  • 88 милене много ти е мъчно за тиквата

    18 9 Отговор
    много зле е тоз миленчо с тези коментари
  • 89 украинец

    54 3 Отговор

    До коментар #81 от "Тигонахакам Надваката":

    Да вървят в Турция! Там ще ги гушкат постоянно!:) В петзведни хотели!:)

    Коментиран от #138

  • 90 Ника

    31 1 Отговор

    До коментар #44 от "Стефан Петров":

    Напротив.Няколко анализатори повдигнаха този въпрос,но не бяха поканени в "официалните"тв,а "будните,състрадателни" водещи и пр. ( т.наречени журналисти )угоднически си мълчаха.
  • 91 Стоянов

    32 5 Отговор

    До коментар #31 от "Ник":

    Украинците май са на война и тук са жени ,деца и възрастни . За останалите покоряващи на верски принцип и налагащи техните особености за живота е точно обратното . Голямо бягане пада от там и все жените им май са на война ? Така излиза ,нали ? Но ето ти особеност- колко още жени може да има и колко правоверни ще се нацвъкат ? А когато се установи си вика и родата +до около 30 човека. После иска джамия и права и т.н.
  • 92 Кличковски

    36 8 Отговор
    Предлагам луксозно настаняване в къща в Барселона и в Банкя -Баце.
  • 93 Пацо

    8 21 Отговор
    Оставка
  • 94 Лили

    74 1 Отговор
    Ами подкрепям я.Защо?Защото не увърта,не измисля, а дава откровен отговор на реалността.А тя е,че сред украинците има хора,здрави, с професии,на които им се предлага работа.Има украинци с финансови възможности, които мога да си намерят квартира.Но има и болни и стари хора, на които трябва да се помогне, а също и майки с деца,които също няма къде да отидат.Трябва да се отделят в групи и тези хотели,които им предлагат да останат, да бъдат за крайно нуждаещи.Другите във вътрешността на страната.Навсякъде е хубаво, ако прецениш,че българите са добри хора с топли чувства.Ако не мрънкаш, ще получиш закрила.А някои прекаляват с претенциите.Трябва да бъдат благодарни, че България ги прие.Защото ние сме най-зле финансово.
  • 95 ДжафДжаф

    57 8 Отговор
    По принцип нямям против украински граждани от руски етнически произход да се заселват по нашите ширини. На фона на тоталната циганизация на държавата е добре подобен процес дори да се стимулира, особено в районите, където почти не са останали българи. Справка: Северна Гърция и прословутите понтийски гърци, които всъщност са толкова гърци, колкото и аз индианец от племето Апачи. Ивсе пак! Верно, че са бледолики, светлооки и светлокоси или поне повечето. Верно, че говорят на перфектен руски, въпреки, че през последните 8г този език е забранен в Украйна. Имам, обаче странното усещане, че ако се съберат още и почнат при това да се размножават, след някоя друга годинка ще бъдем принудени да преоткрием собствените си шумерски корени. Тия са толкова повредени, че....... Да се връщат обратно на превъзпитание при Путин, пък чак след това да заповядат.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Русо гладно не ходи

    20 8 Отговор

    До коментар #70 от "Българка":

    Ееееее! Забрави да кажеш "и хубави"! Което си е вярно - вярно е! А ти се постарай да не плюскаш толкова!
  • 98 доброжелател

    6 38 Отговор
    Калинке и аз заставам но не зад тебе а върху тебе.Временно.После в къщи при жената и тъщата.
  • 99 Айвалък

    13 2 Отговор
    Ми харесва, нападнат ли ни заминавам за там 3 звезди и олл ми стигат...
  • 100 Сега

    75 2 Отговор
    Сега е сезонът на беритба на череши.Производителите се оплакват,че нямат работна ръка.Нека здравите украинки да идат да помогнат и ще си изкарат някой лев за квартира.Доколкото разбрах, проявявали капризи и при намиране на квартира.Що за нахалство.Калина е права,празни автобуси и празни вагони няма да се допускат в бъдеще.Това е разхищение на пари от нашия джоб.Хайде украинците да не обикалят телевизиите и да не реват повече, защото търпението ни се изчерпа.
  • 101 Светулка

    63 1 Отговор
    Много си е точна жената някой го боли истината и набира активи с глезотиите на украинките. Пусти глад като нашите пенсионери а не изкупуване на моловете.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 демократ ПУТИНОФОБ

    5 48 Отговор
    Обичам го този Путин,ама поразен от турски дрон пуснат от украинците
  • 104 Хохохо

    17 0 Отговор

    До коментар #29 от "ААА СМЯХ":

    Откровени идва от откровен, ако имаше дума откровенен, тогава щеше да е откровенни. Явно си завършил музикална филология в Пайнер- Димитровград.
  • 105 Варна

    61 0 Отговор
    Спираме да се занимаваме с тия нахални селяндури. Помощ само за наистина нуждаещите се. Останалата гмеж аут с черен печат.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Еви

    51 2 Отговор
    Срам и позор сте точно тези ,които така самоотвержено защитават пришълците,
    загубили всякакво чувство за национално достойнство, при условие, че в България има толкова мизерия и бедност, що ли си спомням наскоро изречени думи от.....долнопробни подлоги и жалки продажници. Замислям се и ми се струва ,че е точно така, това е просто казано ,национална бългаска черта
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Нагли богати бъзливци

    57 2 Отговор
    Тези Украйнци станаха много нахални.
    Българите без да има война немили недраги в чужбина по полетата спят.А тези богати бъзливи украйнци искат лукс.Ако не им харесва марш в Украйна.
  • 111 Крас

    31 0 Отговор

    До коментар #71 от "Шшшшт":

    Точен и аналитичен коментар.
    Подкрепям!
  • 112 ю ту

    11 42 Отговор
    ЕС отпусна 180 милиона евро за бежанците, така каза Кокорчо по телевизията, въпросът е как са похарчени тези пари???????????????????
    Напълниха гушите на хотелиерите, а сега се чудят, къде да ги настанят.
    Бежанците не са виновни за нищо, те са жертви на една непредизвикана война. Не мога да разбера как може да има такива изроди, които да завиждат на хора загубили дом и близки.
    Не ви ли е срам бе гадове?
  • 113 ДОСТ

    10 21 Отговор
    ЩЕ ГИ ХРАНИТЕ. НЯМА НАЧИН. ПРЕЗ 1989 Г. ПРИЕ 360 000 БГ ГРАЖДАНИ И СИ СПОДЕЛИ ХЛЯБА С ТЯХ. СЕГА СИ СПОДЕЛЯ ХЛЯБА С 4 МИЛИОНА СИРИЙЦИ. АМА СРАМОТА Е. НЕ МОЖЕТЕ ЕЙ ТАКА ДА КАЖЕТЕ:АЙДЕ. БЕГАЙТЕ В УКРАЙНА. НЕ СТАВА ТАКА. ГРЕХОТА Е.

    Коментиран от #160

  • 114 ДОСТ

    6 21 Отговор
    ЩЕ ГИ ХРАНИТЕ. НЯМА НАЧИН. ПРЕЗ 1989 Г. ТУРЦИЯ ПРИЕ 360 000 БГ ГРАЖДАНИ И СИ СПОДЕЛИ ХЛЯБА С ТЯХ. СЕГА СИ СПОДЕЛЯ ХЛЯБА С 4 МИЛИОНА СИРИЙЦИ. АМА СРАМОТА Е. НЕ МОЖЕТЕ ЕЙ ТАКА ДА КАЖЕТЕ:АЙДЕ. БЕГАЙТЕ В УКРАЙНА. НЕ СТАВА ТАКА. ГРЕХОТА Е.
  • 115 ДОСТ

    8 13 Отговор

    До коментар #70 от "Българка":

    СПОДЕЛЯЙ СИ ХЛЯБА С НЯКОЯ УКРАИНКА. ГРЕХОТА Е.
  • 116 Проваленото Правителство

    15 19 Отговор
    Българското общество постепенно осъзнава че социализма е недъгаво дете. Слушахме 30 дълги, тягостни и много продължителни години воплите на Слави че иска повече държава. А когато обладаха държавата се оказа че са импотентни да управляват. Нека сега ни кажат къде завлече Корнелия Нинова милиардите от кражбите? Защо няма пари? защо няма обществено строителство? Кога Радев ще се извини на българския народ за обидите и за злепоставянето на България пред световната общественост?

    Коментиран от #153

  • 117 Сашо

    47 3 Отговор
    Най-правилно беше с парите от Европейския съюз да им купим билети за Щатите и да ги изпратим на байдън-той да ги храни! Той предизвика и войната и нещастията на украинците. А не сега да стои отстрани и да потрива ръчички доволно. Щатите създават проблемите, а Европа после се мъчи да ги решава.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Баба Ванга напушалка

    3 18 Отговор
    Вие сума молдовци, беларуси и всякаква сган докарахте след 2та световна че тея ли ще са ни излишни, да учат българския да остават, дайте им и по един многостаен както обикновенно правите сякаш не се знаем
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Мария Илиева

    42 0 Отговор
    В Германия който бежанец кара кола по-скъпо от 7000 евро, го карат да я продава и да се издържа сам. Помощи дават само на нуждаещи! А тук бежанци с джипове за 100000 евро живеят 3 месеца в 4 и 5 звезди на морето ол инклузив. Това го няма ник6!
  • 122 АбеПодлоги

    51 6 Отговор
    Взимайте си ги в къщи и си ги гледайте безплатно.Аз пари за безплатни туристи ,няма да давам.И това не е само в България а в цяла Европа.Тези наглеци,използват милосърдието на хората,но скоро ще станат най мразените в Европа.Като скакалци налазиха Европа,след като разбраха че всичко е на аванта.Кой с кола кой организирано с туроператорски фирми,като си плащат само транспорта и знаят точно къде са мобилните бюра за регистрация на бежанци.Никой от тях, не иска да работи и никой не иска да учи език.Европейците са се видяли в чудо.Така че проблема не е само в Българияв а на всякъде.Поляците ги гонят по улиците.На мъжете казват да ходят да се бият а не да се крият а на жените вместо да правят манифестации и да развяват украински знамена,да ходят да работят.Всеки ден тези паразити струват на България 10 милиона лева или 5 миолиона евро.Парите от ЕС не могат да покрият разходите за тях и за 10 дена.Със сигурност има хора,които са избягали от войната,но те са избягали от Укрофашистите а не от руснаците и са много малък процент.Цялата пропаганда която се излива всеки ден е 100% фейк.Азовците са тези,които са стреляли с танкове по сградите в Мариопул,след като са изгонили населението и са претършували апартаментите.Руснаците не стрелят по цивилни.А който се възмоущава да си ги взима в къщи и да си ги дондурка безплатно.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 карамфила

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Кирилкпатков да осинови окраинците за сметка на богатата българска държава и да им събираме вноските за пенсии за сметка на работещите бедни,тогава окрите и целия свят ще ни гледа и говори за нас и Уважение.
  • 125 Милена

    41 1 Отговор
    Истината боли. Няма основание да плюете по жената.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 РЕАЛИСТА

    33 1 Отговор
    Като бягаха сирийци от войната в Сирия защо не ги настаняваха на първа линия в хотели на морето а в бежански лагери.Просто украинците са нахални.

    Коментиран от #129

  • 128 Стига тартюфщина

    30 0 Отговор
    Какво е казала тя, което да не е вярно, да не сте го казали или помислили отдавна? Не атакувайте К.Константинова само защото ви е паднала. Не ви е жал за украинците, търсите само кариера и изява чрез престорено възмущение. Всичко това е повод да покажете своето лицемерие, целесъобразност и подлизурство. Българите правят каквото е по силите на нашата държава. Останалото е сеирджийство и тартюфщина.
  • 129 ира

    16 6 Отговор

    До коментар #127 от "РЕАЛИСТА":

    Не, просто украинците са нападнати от руснаци и това ги прави безценни в битката надмощие. Кога са бойкотирани спортни състезания, когато имаше погроми над палестинците ли? Палестинските лагери, войните в Ирак? Или в Сомалия? Или в Близкия изток? Лицемери и двуличници. Използват бедите на хората, и се надпреварват в приказки.
  • 130 Милен Ганев! Много лъжеш, като ГЕРБ!!

    21 4 Отговор
    Накрая ни цитира, какво казал Борисов, какво щял да направи??? КАЛИНА СИ ВЪРШИ Работата а такива като Борисов и Слугинаж като Милен Ганев Реват по Калина!! Видяхме те какво можеш Борисов, на гледахме се на крадливите ти и некадърни министри!! Можеш да крадеш и да лъжеш Борисов, в това сме сигурни!!
  • 131 Костас

    30 1 Отговор
    Здравейте, много точно, стегнато и отразяваща реалността изказване , което разкрива претенциите на украинските бежанци. Целият свят им е задължен и трябва да им удовлетворява всяко желание. В съзвучие със поведението на техния президент и напомпани със чувство на незаменимост и изключителност тези хора искат още и още. Но ще дойде време когато всичко ще трябва да се връща с лихвите. Може ли някой да ми обясни какви са тези бежанци със мерцедеси и беемвета оядени и ухилени и пътуващи нагоре надолу из родината.
  • 132 Бачо

    31 1 Отговор
    Не я искаме тази пасмина! Да се махат от отук! Нагли урки!!!
  • 133 Видяхме и посланика и външния министър

    37 1 Отговор
    на Украйна, че са голями Наглеци!? Всички го видяхме и усетихме!?
  • 134 Да започнат

    19 2 Отговор
    да прииждат афганци и сирийци, сега! Съберете ги с украинците и всичко ще е точно...
  • 135 Мария

    29 1 Отговор
    Аз пък си мисля как могат на всички да им предложат Елхово и който не иска, да хваща пътя към която иска граница. Това са бежанци, не са курортисти...А колко нагло се държат на пътя, днес ни изпреварва на автомагистралата украинска кола, рязко влиза пред нашата кола и намалява скоростта, така няколко пъти. За тия само марш от тук!
  • 136 ха сега де!

    4 3 Отговор
    Най много мразим да мразим!!!
  • 137 Да дааа

    16 2 Отговор
    Кои са собствениците на хотелите по черноморието.Пак ни измислиха като използваха Украинците за си напълнят хотелите, Само схеми в главите на тези управници.
  • 138 От Анталия

    1 4 Отговор

    До коментар #89 от "украинец":

    Това няма да се хареса на рускините!
  • 139 Тъпан

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "456":

    Айде бе вярвам ти.А да кажеш нещо за регистрацията на една орка в няколко хотела.
  • 140 Панчо

    5 1 Отговор
    ГЕРБ предадоха на Турция журналист, който излага от там, същото щеше да стане и сега с украинците. Днес тук - утре при Путин.
  • 141 Рашо

    26 0 Отговор
    Нещо не ми се връзва. САЩ и Европа дават милиарди долари и евро на Украйна, война се води само в източната част на страната. Та не мога да разбера, при толкова помощи защо бягат извън страната, а не отидат на хотел в западната част? Все пак са един народ и се предполага, че там ще са най-добре.
  • 142 Дайнов

    6 5 Отговор
    Срамни думи каза за българите. Не ни забърквай в схемите ти с ГЕРБ.
  • 143 Иванов

    18 2 Отговор
    Ама този така наречен професор Дайнов какви неща наговори против българите. Направиха го е така за нищо професор и сега се разплаща като плюе българите и иска падане на правителството. Аман от такива.
  • 144 Треньор по бокс

    11 0 Отговор
    Някой знае ли какво стана с едни боксъорчета от НАСРАЙНА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БОЙЦИ НА ТИХО И СПОКОЙНО МЯСТО ЧЕ НЕ ЩО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ НЕ ИДВАТ НА ТРЕНИРОВКА........
  • 145 ганев

    26 2 Отговор
    БРАВО ГОСПОЖО КОНСТАНТИНОВА МНОГО ТОЧЕН АНАЛИЗ И МЪЖКИ КОМЕНТАР МАКАР ЧЕ СТЕ 100 ПРОЦЕНТА ЖЕНА П О К Л О Н
  • 146 БЪЛГАРКА

    21 1 Отговор
    Война, смърт, разруха, провалени мечти. Украинките спасение ли търсят или луксозен и охолен живот? Нагла нацияяя
  • 147 БЪЛГАРКА

    20 2 Отговор
    Война, смърт, разруха, провалени мечти. Украинките спасение ли търсят или луксозен и охолен живот? Нагла нацияяя
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Украинка

    21 3 Отговор
    БРАВО на жената. Разгеле има хора, които мислят с главата.
  • 150 БЪЛГАРКА

    24 1 Отговор
    Похвално слово за тази жена!!! СТИГА вече сме ставали подлоги на света. БРАВО, БРАВО БРАВО
  • 151 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 19 Отговор

    До коментар #5 от "Прочетох един куп":

    OТГOВOР: Русия активира своите агентурни "спящи клетки". Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските агентурни "спящи клетки", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух.... Дa-a-a, интeркoнeктoрнaтa гaзoвa връзкa c Гърция e фaктoр, a нe caмo журнaлиcтичecкa нoвинa!!! Сделката за F-16 беше наистина повратен и решителен момент за България ! Сега вече комунягите и русофилите ще започнат да усещат че България е завинаги част от ЕС и НАТО и основния враг е Русия ! Тежки времена идват за руските подлоги в България

    Коментиран от #155, #175

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Защо

    17 0 Отговор
    Защо бежанците не се настанят от държавата в хилядите "къщи за гости" изградени с безвъзмездни пари от ЕС и бълг. бюджет?! Ами само в новия луксозен мезонет от 360 кв.м с 120 кв.м тераси на Каракачанов могат да се настанят спокойно 60-70 бежанци, а ако се сложат и палатки на терасите - може 100-тина бежанци да се съберат! Ами в резиденциите на Каракачанов в Боженци, край Плачковци в Балкана, в Кранево на морето, в с. Любовище, общ.Сандански, ...... Като добавиме и имоти на патриотастващите ДС-каракачанчета ....... спокойно могат да се настанят 10000 бежанци! Ами в резиденциите с неизяснен произход на средствата за построяване на другарите от другите БКП-партийни катуни?! Брадчеда на БОКо Ради, котараците, "тигрите", белотаджиите на БОКо,.....?!

    Коментиран от #156, #162

  • 155 Марш на краварските

    19 5 Отговор

    До коментар #151 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Подлоги . Права е госпожа МИТРОФАНОВА
  • 156 Стига с тия бежаняги

    15 3 Отговор

    До коментар #154 от "Защо":

    Да вървят при товариш Путин да се оплакват
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Чичо Гошо

    10 4 Отговор
    Бойко в затвора
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Само питам

    11 1 Отговор

    До коментар #113 от "ДОСТ":

    В хотелите по Анталия ли ги приютихте?Или те си се оправиха сами ,криво лево.
  • 161 Путин

    18 2 Отговор
    Браво госпожо вицепремиер,само така.В цяла Европа украинките се предлагат по улиците,а в България си имат 5звездни хотели.Та ако излязат сега навън ,къде ще си канят гостите?Така трябва да се постъпва,като госпожата вицепремиер,независимо от мнението на другаря Дайнов и други като него.Браво още веднъж.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 наблюдател

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Лошото е":

    "Украинките атакуват наред." - Ами мъжете да си ги държат прибрани ония неща. Не е толкова сложно.
  • 166 Румяна

    12 2 Отговор
    Защо наричаме хората бягащи от реални, истински бомбандировки "мигранти" , тези хора бежанци? Някой знае ли колко от тях са с руски произход и бягат от отмъщението на бандеровците, колко от тях имат съпрузи и синове във фашисткия "Азов" и колко от тях смятат да се настанят трайно. Защото, смятам, че след " искаме работа, училища, детски градини, здравеопазване интеграция" ще дойде и " нямаме домове" (въпреки 5-те МИЛИАРДА НА ДЕН помощи за Украйна само от ЕС ). После ще дойде " помагайте докато не ни въстановите държавата " и така има-няма още 5 години. После пък ще стане " ама ние имаме и работа, и децата са на училище, защо да не останем?" Е, пак питам: защо майките с деца преди две години, бягащи от реална война бяха икономически емигранти и живях и още живеят в бивш затвор до София, а тези са бежанци?
    Не съм против бедстващите, а против двойния стандарт, който е срамен!
  • 167 Реалист

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тез иляда кинта на месец да бяха ги зели нащи пендионери:) а?
  • 168 Чукча писател

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Прочетох един куп":

    Затова ли продължи да добавяш такива?
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Еничар

    8 1 Отговор
    Ами ,съга обяснете на капризничестите укри ,че е ред да се настанят в хотелите другите пренебрегнати досега бежанци. И толкоз оплакванията- при Зеленски! Слава на госпожа Константинова,истинска ,Българка! Криво седи-право казва!!!
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Хайл

    2 0 Отговор
    Нали познавам хора дето бяха готови да приемат майка, дъщеря и внучето им в апартамент, и когато ги попитаха какво ще работят за да се издържат, тия наглите казали-ние НЕ ЖЕЛАЕМ ДА РАБОТИМ, НИЕ СМЕ БЕЖАНЦИ И ТРЯБВА ДА НИ СЕ ПОМАГА... добре че, тези хора не ги приютиха
  • 175 За151

    2 2 Отговор

    До коментар #151 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ти наистина си империелист! Щом
    харесваш фашистите които звзеха
    властта в Украйна платени от пампер
    сите желаещи разрухата на Европа.
    Такива като теб с власт, унищожават
    и България!
  • 176 Уточнение

    0 0 Отговор
    Путинофилчетата изпаднаха в екстаз! Колко лоши са украинците! Колко добра и работлива е вицето, което обича да го държат за задника на публични места!
  • 177 Митев

    0 0 Отговор
    Докога властимащите ще ни заблуждават,че в България ще остават хора и ще се интегрират и ще работят без пари,народа ни бяха на запад,сирийци,афганистанци,араби ползуват държавата ни като трамплин към Западна Европа,а украинците дето са врели и кипели щели да уседнат и ги чака една интеграция, цветя и рози с братския български народ,е бяхме употребени,малко използвани и накрая захвърлени поуките остават за нас.....
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Българ

    1 0 Отговор
    Когато бягаш от война,благодариш на домакина си,учтив си,смирен си,не забравяш никога сторената добрина!Не изказваш нагли претенции,не искаш пресни пържолки,морски дарове,луканки,филета,фрешове,суши,глезотийки!!!!!!! Радваш се на топъл хляб,домат,покрив над главата,топли дрехи,топло одеало и ,че си жив ,здрав,заедно с децата си!Радваш се,че ти се осигуряват медицински грижи-БЕЗПЛАТНО!Не искаш да си печеш дупарата в хотели по морето цяло лято-за сметка на едвам кретащия ти ДОМАКИН!Не ставаш нагъл,уважаваш българските празници,твоето знаме се уважава,но не може да се вее за сметка на българското такова!Думата ПРЕТЕНЦИИ-ЗАБРАВЯШ Я! Не правиш клипове,не обиждаш,не дуднеш,не плюеш,не искаш повече от необходимото,изпълняваш чинно правилата!Когато нещата утихнат-БЛАГОДАРИШ с поклон и добри чувства ,и поемаш по пътя си!Капиш?
  • 180 111

    1 0 Отговор
    За мен украинците и руснаците винаги са били един народ. След сегашните събития вече ще се информирам за това кой кой е и ще имам съвсем друго (не по-добро) отношение към украинците. Сами си го заслужават с поведението си на неблагодарни и нагли хора не само у нас, но и навсякъде, където са се появили.
  • 181 Георги

    1 0 Отговор
    Разглезихте ги с хотелите ,сега няма как да останат в Елхово и тем подобни.Масата българи ,поданици , работели за тази държава не са стъпвали от много години в такива хотели,но натягането ,за пред Европа ,да ни видят ,и впоследствие да се окажем в незавидната ситуация на безизходица ,какво да прави държавата с укрите.Всичко това показва какво представляваме ,колко сме прости,наивни и неспособни да решаваме проблеми.И винаги други ни изпързалват .Нормално такъв народ ,такъв стандарт на живот ,и съответно такава съдба.
  • 182 Гражданка

    2 0 Отговор
    На бежанците мястото е в бежанските лагери, без значение какви са по народност. Сирийците излезнаха по скромни хора, а тези украински много нахални. Като искат добри условия, да си наемат квартири и да си плащат. България не им е длъжна за нищо. Да отиват в Америка, нали американците и помагат. Да търсят помощ от Америка.