Last news in Fakti

1 Юни, 2022 13:00 45 590 173

Шпиц фелдфебел Фон дер Лайен заби шестия пирон в ковчега на Европа

  • божидар чеков-
  • урсула фон дер лайен-
  • европейски съюз-
  • русия-
  • украйна

Тя не го направи скришом, а пред политическия елит на Европа

Шпиц фелдфебел Фон дер Лайен заби шестия пирон в ковчега на Европа  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Шпиц фелдфебел Фон дер Лайен заби шестия пирон в ковчега на Европа. Тя не го направи скришом, а пред политическия елит на Европа! Никой от 27-те държавници не посмя да вдигне ръка и да попита: извинете, фрау, вас кой ви избра? Или – защо шести план със санкции, след като първите пет не дадоха желания резултат? По-право, резултати вече има, но пироните, които Брюксел заби в ковчега на Европа започват да ръждясват.

Европейците „наказаха“ агресора Путин, като му харизаха заводи и инвестиции за милиарди. Ембаргото върху ценни и стандартни метали не се отрази на руската индустрия, а на европейската. Стотици заводи на стария континент спряха дейността си. Оказа се, че никой не може да замести нито руския петрол, нито руския газ. Спирането на петролопровода „Дружба“ създава проблеми на европейците, не на руснаците. Според специалисти Русия ще загуби малко повече от 20 милиарда, но ще спести 10 от такси за транзит. Което означава, че муха я ухапала.

Решенията на комисията и нейната председателка с намаляването или спирането на доставките от Русия откриват „златни времена“ за всички видове посредници и спекуланти. В Брюксел явно нищо не разбират от пазарна икономика, която се ръководи от принципа на „търсенето и предлагането“. Русия ще продължи да изнася своите суровини, но това ще става по странични пътища и крайният потребител, в случай че е европеец, ще плаща по-скъпо добиването им. Пазарна икономика не се регулира с директиви! Освен това на „спот“ пазара – няма сигурност. Всичко се случва.

Друг фактор, причиняваш оскъпяването на енергията и суровините, е транспорта им. Ако това става по море, както се очертава – танкерите са по-скъпи от тръбите. Който твърди обратното се опитва да докаже, че сиренето е по-евтино от млякото! Много странно е снишаването на еколозите. Няма по замърсяващ въздуха транспорт от морския! Санкциите решени в Брюксел лишават европейското земеделие от торове. Задава се глад, защото огромни количества пшеница са блокирани в Одеса. Европейците вместо да направят дипломатически постъпки за прекратяване на огъня и намиране на някакъв изход, измислят нови санкции, които в крайна сметка ще се обърнат срещу самите тях.

Според Зеленски с Путин не може да се преговаря! Той разбирал само от сила. Ердоган оборва тези твърдения, защото използва европейската слепота и редовно предлага услугите си. Урсула фон дер Лайен няма турската гъвкавост, нито прозорливост. Никой не е избирал тази жена, която се държи като генерал Шпайдел. Над нея няма парламентарен контрол, Конституционен съд или опозиция. Всичко, което тя предприема, носи увеличение на цените, инфлация и безработица.

Трудно разбираемо е търпението на държавните глави, които ѝ служат за саксии в Брюксел. Единствен Орбан изразява „особено мнение“ към нейните инициативи. Обяснението е може би в тяхната зависимост от избирателните урни. Понастоящем всекидневните вопли на Зеленски, бликащи от телевизионните екрани, действат като „Китайската капка“ върху съвестта на европейците. По тази причина никой не посмя да се противопостави на Фон дел Лайен да връчи щедро на Зеленски 9 милиарда в брой, за текущите нужди на Украйна. Като отговор от Киев пристигна друго искане към Европа - за редовна помощ от 5 милиарда на месец. Когато Ангела Меркел беше начело на Германия, трябваше да затягаме коланите. Това бяха хубави времена. Те отминаха безвъзвратно. С Урсула фон дер Лайен няма нищо да затягаме, защото вече сме без колани, а скоро може би и без панталони.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 589 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оберщурмбанфюрерката

    445 45 Отговор
    си знае работа, после има капитулация и Парад на победата в Москва!

    Коментиран от #9, #90

  • 2 Тиква американска

    609 29 Отговор
    Гинеколожката пфайзерка е много активна в слугинажа към САЩ, иначе ще е в затвора! Как приключи разследването за пфайзерчето и Урсулка?
  • 3 Баа

    205 12 Отговор
    Преядох със супа и май ще върна поръчката.....
  • 4 урсулоо, урсуло

    574 25 Отговор
    САЩ, Русия, Китай - всички се смеят на чиновническата пародия в която се превърна ЕС.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 АнтиГост

    63 489 Отговор
    Рашките започват да клякат, но пропагандата им вика,
    че играят казачок.

    Коментиран от #135

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    473 20 Отговор
    Правилно, тя не е избрана - НАЗНАЧЕНА Е и никой не знае от кого!
  • 9 Бай село

    196 13 Отговор

    До коментар #1 от "Оберщурмбанфюрерката":

    Грешка..в Берлин ..

    Коментиран от #11

  • 10 Клетата женица акушерка

    250 12 Отговор
    Даааа, нея никой не я избирал на този пост, тя е парашутикт спуснат от ФАЩ и нейното семейство се намира там.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 само нашите глъмаци

    311 11 Отговор
    Не разбират елементарното и когато в 2023г започне истинската катастрофа на миналата бг икономика ще е много късно
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 операция ликвидация на България е в ход

    311 14 Отговор
    Тази е по проста и неука и от Хера. Трагедията предстои.
  • 16 Псевдоним

    365 19 Отговор
    Тези санкции не действат на държави с голяма ресурсна база като Русия, или на твърде затворени икономики, като Северна Корея. Отнасят го периферни страни като България!
  • 17 Кресна

    414 23 Отговор
    Доживях да видя стойностен и истински коментар и във Факти.Най после един човек който хем мисли хем има смелоста да каже истината такава каквато е.Браво.

    Коментиран от #27

  • 18 Матросов

    30 291 Отговор
    Слагай си рублите в джоба и да те няма, пиянка такава.

    Коментиран от #43, #54

  • 19 Третият райх

    220 14 Отговор
    А кога са евроизборите и кой в момента ни представлява там? Тлъстия Ал, Джамбазки и няколко цървула от дъпъсъ.
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    171 8 Отговор
    ПОЛИТИЧЕСКА мафия в ДЕИСТВИЕ
  • 21 Еурохомоатлантици с ганьовски привкус

    29 99 Отговор
    Коментират неща които са им непонятни
  • 22 смерш

    17 118 Отговор
    Този само ще да е бил законспириран агент на ДС в Париж , по линията на вражеската емиграция.
  • 23 дааа

    197 17 Отговор
    Фрауто генеколог така и не е още стоплила че новия шеф на бруксела се казва властелин Др. Путин и че е крайно време да се обявят резултатите
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    208 11 Отговор
    ТОВА не е ЧОВЕК а ФАШИСТКА и то психопатичносадистка
  • 25 Булекзит!

    237 9 Отговор
    Акушерка и куп брюкселски зелки воюват без армия срещу полковник от КГБ и армията му. Рапан срещу свръхнова. Закривай еврорайха!
    Тая що не я разследват за далаверата с фазер и модерна?
  • 26 Сандо

    222 12 Отговор
    Досега винаги съм имал забележки или несъгласия с Чеков,но общо взето харесвам написаното от него.Този път анализа му,макар и на любителско ниво,е абсолютно точен и искрено поздравявам автора.И остава мъничката надежда,че ФАКТИ не са тотално погубени.
  • 27 Хасковски каунь

    203 10 Отговор

    До коментар #17 от "Кресна":

    Да Кресна!
    Отбелязах тякъде , че истината трудно , но все пак си пробива път тук. Ние да му мислим със спестяванията, инфлацията, живота и образованието на децата ни,
    За тях никой не мисли. Важно е да угодим на САЩ
  • 28 г-жа Миндер

    197 9 Отговор
    "Фон дер Лайен заби шестия пирон в ковчега на мъртвеца Европа. ...йо хо хо и бутилка ром" 💀
  • 29 квя

    83 11 Отговор
    Браво!
  • 30 Ася

    237 13 Отговор
    Благодаря на сайта "Факти" за възможността да публикуват мнението на г-н Чеков този българин е истински точен ,това е и моето мнение! За ЕС и Урсула трябва да се сезира съда в Хага , тези стотици чиновници в ЕС мълчат получават тлъсти заплати и никой не надава глас за истината, че госпожата и Мишел ,Борел , Шолц ,разпалват войната между нацистка Украйна и Русия ! Ликвидират Европа и населението му !
  • 31 Гост

    208 15 Отговор
    Тази ще ни докара до глад и студ. Много старци ще си отидат преди отреденото им от природата, много деца няма да получат образованието което трябва, а ние работещите вече си задаваме въпроса до къде ще издържим. Нужна е промяна, тази жена явно не се справя с това, апотърпевш е обикновенния европеец.

    Коментиран от #146

  • 32 Засрами се бе

    19 243 Отговор
    Само като видиш над статията да пиеш "Чеков", затваряй веднага бараузъра и компютъра, да не прихванеш от руската пропаганда!!!
    Човекът си е почитател на Варшавския договор и съвсем не учудващо враг на Европа!!! Но от онези, най-лошите и лицемерни! От онези, които живеят в лошия Западен свят и постоянно сипват помия върху него, докато възхваляват неистово Кремъл!!!
    Точно този няма право да дава акъл на Европа.....
  • 33 доктора

    16 197 Отговор
    Чеков пак не си е пил хапчетата.
  • 34 Българин

    22 189 Отговор
    Пожелавам на господин чеков от все сърце да прекара остатъка от живота си във Велика Русия и да не се измъчва повече в пропадащият ЕС и особено в Париж "столицата на разврата"

    Коментиран от #147

  • 35 Софиянец

    20 162 Отговор
    Чеков, писател от една изминала мрачна епоха
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Стоянов

    20 110 Отговор
    Говорит Москва!
  • 38 Анонимен

    187 16 Отговор
    Най после да прочета един смислен материал от пресите… “Браво бе открихме топлата вода”… но интересното е какви стъпки ще се предприемат…. Явно започнахме да виждаме истината но дипломация все още няма
  • 39 Кольо,

    114 11 Отговор
    Гледам сериала Наркос за Пабло Ескобар, за подобно нагло поведение и арогантност при тези обстоятелства щеше да я поръча.....!!!
    Сещате се за какво става дума.....
  • 40 ИНЖ

    14 183 Отговор
    Трябва да си дадем сметка, че е по-добре да преживеем доста несгоди, но да не се поддаваме на шантажа на кремълската татаро-монголска хунта.

    Коментиран от #72, #76

  • 41 квя

    9 92 Отговор
    Готина мацка!
  • 42 Посредствена и некомпетентна

    146 11 Отговор
    Характерно за така наречения " политически елит" .Корумпирани до мозъка на костите .А тези на жълтите павета са тинята на Европа.
  • 43 БАЙДЪН

    80 6 Отговор

    До коментар #18 от "Матросов":

    Ти доларите в аспуха и на козяк

    Коментиран от #46

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 КИКО

    115 9 Отговор
    много е тъпа , милата !!!
  • 46 ПУТЛЕР

    15 101 Отговор

    До коментар #43 от "БАЙДЪН":

    С доларите - навсякъде, а с рублите - къде .....?
    А кажи де !
  • 47 СРАМ

    74 6 Отговор
    ПОДВИЖНА ЛУДНИЦА.ИМА ПО ЗЛЕ ОТ НАС.КЪДЕ ОТИВАМЕ?
  • 48 Колибка

    94 10 Отговор
    Тази пунктира един велик боку.
    Статията е вярна,но няма кой да
    и каже на групенфюрерката,че
    само оставката,може да е добър
    политически акт.Тази иска,
    Батман,да стане плужек и не
    пести средства.Лидерите на Европа,
    да бъдат кротки евнуси... и ще ги
    направи такива.Мергел направи
    това с баце,защо и с другите да не
    стане.
  • 49 Дън Бай

    118 11 Отговор
    Браво, Чеков! Браво на ФАКТИ, че са се престрашили да те пуснат!

    Коментиран от #63

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Пинк флойд

    107 6 Отговор
    Тази Урсула се провали и ще продължи с провала.
  • 52 И аз бях за санкциите

    17 103 Отговор
    Но сега писателят Чеков от Горно Нанадолнище ме светна. Никакви санкции спрямо Жужо. Само поклони пред Жужо и неговия ум, красота, доброта, гений. Освен това, ма извинявайте фрау Фон дер Лайен, вас кой ви избра? Както пита и Чеков. Ако някой е минал през избори, то това е Жужо. Избори има само в Россия. И ако някой твърди, че наш Чеков е рубладжия, не е вярно.
  • 53 Всичко е за изсмукване и пари

    133 8 Отговор
    Сега разбрахте ли, защо ни натискат за приемане на еврото по фашистки, без референдум
  • 54 Бай Данчо

    73 1 Отговор

    До коментар #18 от "Матросов":

    Когато липсват аргументи се прибягва до обиди на махленско ниво.
  • 55 Бай Коко

    105 7 Отговор
    Урсула действа с Европа кат погребална агенция на нерегламентирано гробище.
  • 56 Коя е тя

    138 5 Отговор
    Всички се чудим кой остави тази лицемерна и продажна жена да съсипва живота на всички европейци в името на това да направят мръсно на Русия - наистина възвишена цел
  • 57 Просто човек

    11 107 Отговор
    Айде пак тая путинска подл.га се изказа...що не емигрираш в рашисткия Рай?!
  • 58 Лейла

    117 6 Отговор
    Хора,не сте овце! Събудете се ! Е С. закопава всичките страни в Европа!!!!
  • 59 ОБЕКТИВЕН

    101 7 Отговор
    "ФАКТИ" ЕДНА ОБЕКТИВНА СТАТИЯ И ВИЕ ДА НАПИШЕТЕ ЗА ПОСЛЕДНАТА ЕДНА ГОДИНА!
  • 60 а народите що мълчим

    65 6 Отговор
    Психопатка , шапка ти свалям за казаното от теб.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Шамана на Монтерей

    13 103 Отговор
    Другарят Чеков,бивш нещатен сътрудник на ДС,което всъщност е обикновен доносник,се е "загрижил" за ЕС.Той,руската подлога по призвание,щял да ходи без гащи,заради "тежкото икономическо състояние" на Европа.Направо жал ми стана за този пу-тле-раст,но се сетих,че пенсията на такива като него е голяма,дори може да удари тавана от 2000 лв. от 1 юли.Отделно и той като Копейкин,най-вероятно обменя редовно рублите в евро.Отказах се да му помагам финансово.

    Коментиран от #94

  • 63 Чеков ДС

    10 52 Отговор

    До коментар #49 от "Дън Бай":

    А ми докторите ги нямаше и аз сам излязох
  • 64 Стига бе

    88 7 Отговор
    Да не е станал преврат? Нещо пропускам ли? Я да погледна -в кой сайт съм?
    Хм! Преди три месеца, като поствах подобни коментари като прогноза, ме триеха без обяснения. Даже когато пусках похвали не ми ги пускаха. Не че очаквам сега да мина, но все пак -ето това може да се нарече балансирана статия. Анализ, който извън медийното (обсебено) пространство, се ширеше надлъж и шир между обикновените граждани, които не си падат нито по Путин, нито по Байдън, Но коя беше причината?
  • 65 Павел пенев

    113 7 Отговор
    На тази психарка не и пука за Европа,тъй като направи цялото си семейство милионери нищо че срещу нея има 11 заведени наказателни дела в Германия.
  • 66 ЦУГЦЪК

    88 6 Отговор
    Урсула просто е политически труп,на който ще се търси отговорност след това ще гние.
  • 67 Българин

    116 10 Отговор
    нека да бутат милиардите на украинците, ония да се бият, а техните жени и деца да протестират ,че ги махаме от 4-5 звездните ни хотели по черноморието.Тъпа и збъркана европейска политика, съжалявам, че сме в ЕС, това е компроментирана организация отвсякъде-политически, икономически.
  • 68 Тома

    90 7 Отговор
    Тази е избраха да фалира Е.С
  • 69 Васил

    6 61 Отговор
    Ами като западняка е луд да инвестира в Турция и Рашистан така ще става.
  • 70 Митьо

    90 5 Отговор
    Просто да се не начудиш! Един да се престраши и да каже истината. С тези "ръководители" ще стигнем до под кривата круша!!!
  • 71 Той

    94 8 Отговор
    Факти да не сте се объркали нещо? Каква е тая проруска статия? От кога така? Колкото до статията абсолютно е прав човека Само незнам до кога ще я търпят/ Урсула/ европейците?
  • 72 Той

    40 4 Отговор

    До коментар #40 от "ИНЖ":

    Ти си преживявай несгодите Остави мислещите хора на мира!!!
  • 73 Минувач

    78 5 Отговор
    Поначало тази е поредното политическо недоразумение вихрещо се по върховете на ЕС
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Прав си

    36 2 Отговор

    До коментар #40 от "ИНЖ":

    Живей си с несгодите. И не се опитвай да ни даваш наклон на ...
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Коя е тая?

    43 4 Отговор

    До коментар #80 от "иво":

    Античовек?
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Коя е тая?

    46 5 Отговор
    Античовек?
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Апостол Апостолов

    8 72 Отговор
    Еййййй, много ЧЕРВЕН ТОЗИ РУСОФИЛ, много глупости,но за копейки е готов на всичко.
  • 88 Мунчо

    8 75 Отговор
    Къв е тоя доморасъл Чекор?
    Аман от мнения на дървени глави.
    То бива продажност на дребно за копейки, но толкова евтино да те купят?
    То всъщност и аналлиза му толкова струва.

    Коментиран от #96

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 младен иванов

    78 3 Отговор
    В момента ЕС и Европейската комисия се управляват от пълни идиоти,които са проклятие за европейските страни.Публичен съд трябва за такива самозабравили се бюрократи.
  • 92 Смях

    52 5 Отговор
    На тая дедо и сигурно е станал на ледена шушулка на източния фронт.....
  • 93 Анонимен

    62 3 Отговор
    Европейската комисия прилича на отряд самоубийци, но за разлика от филма няма да има хепи енд за нас, гражданите на ЕС.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 ЕС-трибунал

    68 4 Отговор
    Потомствена висша ЕС чиновничка. Осигурена с просперитет, за поколения. Сипе глупави заплахи, размахва пръст, фанатична и инфантилна, толкова елементарна, толкова ограничена. С голяма лекота се разпорежда със съдбите на милиони хора. Кой я избра пряко? ЕС стана трибунал, инквизитор. Лов на вещици и ку клус клан, кога?
  • 96 До мистър Мунчо

    54 4 Отговор

    До коментар #88 от "Мунчо":

    Мунчо, ние имаме мнение и мозък, не ни трябват нито копейки, нито центове, нито потупване по рамото. За твоя информация, има все още хора, които са образовани, чели са, слушат различни мнения, разсъждават, виждат отвъд екрана, и отвъд дребната обида. Така че замажи гурелите и научи нещо, вместо да викаш "Кой е тоя бе"...
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Мадам Тартюф

    63 2 Отговор
    Не съм предполагал че Европа на Просвещението, Ренесанса ще стигне до една бездушна чиновничка и нейните себеподобни. Какво право има тази дама да се разпорежда, какъв интелект притежава? Че тя има вид на преговаряща едни и същи фрази от някоя разпоредба.
  • 99 Панчо

    42 4 Отговор
    Що не я изпратят да си гледа женските работи на жените
  • 100 Тодоров

    5 59 Отговор
    Браво бе, Европа да хариже геройски защитаващия се украински народ на фашиста Путин за да не си разваля икономиката и кефа. Европа направи такава грешка , каквато направи през 1939 ще получи същото което получи тогава. А иначе путинистите ще реват след всяка правилна стъпка на Европа, впрочем това е гаранция ще стъпката е правилна....
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Автора Путинофил

    4 56 Отговор
    А защо критикуващия Запа да автор мълчи като...да н3 казвам какво защо се налагат санкции и коя страна Вероломно нахлу в друга суверенна страна,така,както Хитлер някога е нападал и окупирал,та да получава отговор като санкции и оръжие за нападнатите.Тъпа червенушковска пропаганда!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Браво !!!

    62 4 Отговор
    Благодаря на г-н Божидар Чеков за страхотната статия, която казва истината за една самозабравила се бездушна психопатка, която погребва Европа. Меркел започна траурнарта церемония, тя назначи и тази да я довърши.
    Дано по-често четем такива статии, написани от умни хора, а не политкоректни брътвежи и лъжи, от които ни се повръща.
    Г-н Чеков е написал това, което и 80% от българите мислим.
    Безумието и самозабравата на една корумпирана чиновничка, уж жена, уж лекарка, уж гинеколожка, уж майка на 7 деца. А рядко бездушно и психопатско същество. Вместо да дава живот, тя затрива живот.

    Коментиран от #110

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Браво Божидаре!

    48 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    За смелостта да напишеш такава правдива,но неудобна статия...!Чудя се и как цензурата
    я е допуснала до публикуване...!
  • 108 Докторката

    52 1 Отговор
    На гинеколожката само Ердо и каза каде им е мястото,а именно на диванчето.Коментарите са излишни нали!!!
  • 109 Бащицата Махно

    28 2 Отговор
    Аз ако съм жена няма да разреша на такъв съсел да ми бърка в пката
  • 110 божидар чеков

    42 4 Отговор

    До коментар #104 от "Браво !!!":

    Може би ме познавате, може би не. Пиша това което мисля и говоря това което пиша. Не го правя нито за пари, нито за слава или кариера. Вашия коментар ми доказва, че не съм си губил времето. Заради хора като вас, ще продължа. Благодаря

    Коментиран от #116, #129, #140

  • 111 Спонжд БОб

    45 2 Отговор
    Тая, ще върне Европа в каменната ера, щото и желязото иде от Русия за да ни върне в желязната... Толкова зависима и импотентна Европа не е имало и след ВСВ
  • 112 С такива ръководители

    41 2 Отговор
    Които са маша на САЩ ,Европейския съюз със сигурност ще се самоунищожи
  • 113 Хаа

    43 4 Отговор
    Най-после една голяма истина да излезе наяве!Тези неща съм ги предвидил още,когато запонаха "санкциите",които не вредят на Русия, а на ЕС!Мразя да се оказвам прав!И докато Фон дер Лайен се занимава с глупости,все повече ЕС ще затъва в близка до името и дума(Ланен)!!!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 ганю

    30 1 Отговор
    Чакайте да дойде зимата като ви хване трепетликата от студ
    тогаз кажете кой е луд
  • 119 Жулиен Гаков

    29 1 Отговор
    Тази изкукуригала бабичка, ке погребе Европа!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Госあ

    29 3 Отговор
    Съжалявам да го кажа, защото от запада харесвам единствено Франция, но точно Макрон сложи себеподобната му фрау и точно Макрон трябваше да следи Минските споразумения и са направи всичко възможно от позицията си и позицията на Франция в ЕС и в света да предотврати тази война, а не да мисли за изборите и да говори празни приказки.
  • 122 Ххх

    23 1 Отговор
    Пътят е ясен... Горко ни
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Ххх

    16 0 Отговор
    Пътят е ясен... Горко ни
  • 125 Бай....

    25 1 Отговор
    ЕЕЕ.... Колко пъти повтарям че НАТО, АМЕРИКА И ПРОКЛЕТАТА ЕВРОПА ще за трият света по един или друг начин мили ми наивни нещастни горица. ПРЕДСКАЗАНИЕТО НА БАБА ВАНГА ЩЕ СЕ СБЪДНЕ.... "ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОБЕДИТЕЛ ЩЕ Е ПУТИН И РУСИЯ И ЩЕ Е ЕДИНСТВЕНОТО ЕАЙСКО МЯСТО НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ И ИСКРЕННО СЕ НАДЯВАМ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ, ЗАЩОТО..... ПУТИН И РУСИЯ СА НАЙ ВЕЛИКАТА СИЛА НА СВЕТА

    Коментиран от #126

  • 126 Госあ

    20 2 Отговор

    До коментар #125 от "Бай....":

    Бонапарт е казал, че когато болнавия тигър отново стъпи на краката си, светът ще затрепери. Имал е предвид Китай, свит в себе си.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Браво !!!

    26 3 Отговор

    До коментар #110 от "божидар чеков":

    Благодаря Ви, г-н Чеков !
    За мое съжаление не Ви познавам, но отдавна чета Ваши статии и съм на 1000% съгласен с Вас за случващото се в Европа и в световната политика като цяло.
    Благодаря Ви, че използвате таланта си на творец да коментирате случващото се пред очите ни, защото много Ваши колеги или пеят фалшиво в хора на пропагандата, или си заравят главите в пясъка като щраусите.
    Още веднъж Ви благодаря за откритата Ви и обективна позиция като европеец относно порочната и неадекватна политиката на ЕС !
    И моля Ви, не спирайте да биете камбаната ! Днес Европа има отчаяна нужда от Човеци като Вас, истински загрижени за Стария континент. Никой средно интелигентен и мислещ не вярва на официалната пропаганда на брюкселските чиновници и тяхната демонична демагогия !
    Бъдете жив и здрав !
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Голубой

    2 18 Отговор
    Този руски агент не е ясно защо коментира думите на човек който стои неимоверно по-високо от него? А се е обявил се е за писател! интересно какво е написал освен доноси по линия на ДС и във Фейсбук?
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 1:1

    4 15 Отговор
    Странно как плюещите ЕС не го напускат в посоката Русия, а си седят удобно на диваните и си броят еврото, в каквото превръщат копейките за всяка плюнка срещу Европа?
  • 140 Баце

    4 8 Отговор

    До коментар #110 от "божидар чеков":

    Сакън! Стига писане! Редно е да почнеш да четеш, че много имаш да наваксваш!
  • 141 Гост

    15 2 Отговор
    Веднъж и вие да кажете истината,Браво,сигурно са ви спряли парите за лъжите
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Аз Негодника

    12 3 Отговор
    Какъв е ефекта от санкците...Русия продава по малки количества на по ВИСОКИ цени...Реално санкците работят в ущърб на НАС...Защото ние плащаме по скъпите ресурси...Излиза че сакциите са насочени срещу НАС...ЕС Е ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ...ТЕ ПРОСТО НЕ ЗНАЯТ КАКВО ВЪОБЩЕ ПРАВЯТ...ЩЕ ЗАМЕСТВАТ НЕДОСТИГАЩИТЕ ЕНЕРГИЙНИ МОЩНОСТИ С УТОПИЧНИ ПРОЕКТИ...КОЙТО НА 300% СА НЕ РАБОТЕЩИ. И СА ЕДИНСТВЕНО ГОЛИ ПРОГАНДИ И МАНУПУЛАЦИИ...АБСОЛЮТНИЯ БАРДАК.КОЙТО ОБСЛУЖВА ЕДИНСТВЕНО ЧАСТНИ КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ...
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Алооо

    14 2 Отговор
    Злобата и завистта не позволяват да се мисли правилно и да се вземат реални решения. Вола като рови, хвърля на гърба си Но лошото че от постите им глави ще страда и България. Всяка държава да си решава за себе си. Няма нужда от зависимости Вън от ЕС И НАТО.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Отворено писмо до другаря Чеков

    1 11 Отговор
    Абе другарю Чеков, наистина ли чак пък толкова не вдяваш? От възрастта ли е, от убежденията или е добре платено ? Западните компании си били подарили заводите, и Путин, като един своеобразен Хитър Петър разказва играта на лошите чорбаджии!! А замисли ли се, руснаците какво могат да правят с тези заводи? Производството на автомобили е предимно сглобяване, какво ще сглобяват братушките без части и елементи ? Това вази и за другите мощности. В най добрия случай да ги претопят за желязо!!! А вдяна ли, драги ми смехурко, че в западни банки е блокорана сериозна част от валутния резерв на русия ? И при национализиране на имущество на Западни компании в Русия, дали няма тези загуби да се покрият от блокирания резерв ?
    И в крайна сметка, не винаги целта на свободния западен свят е да има изгода от всяко негово решение или позиция! За ценности говорим, панимиш ?
    Чеков, позор си!!!

    Коментиран от #158, #159

  • 156 Аз, Клавдий

    15 1 Отговор
    Пълното отрезвяване ще настъпи зимата, когато европейците ще трябва да избират дали да се отопляват или да ядат. ЕС е придатък на нато, а в нато командва САЩ. Слаба и бедна Европа е в интересите на САЩ.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Лия

    6 1 Отговор

    До коментар #155 от "Отворено писмо до другаря Чеков":

    Абе Раша взе заводите (все пак, персонала знае какво и как да го прави), а онези на запад им взеха парите. И краварите въведоха нов rules based order, т. е. свят, основан на правила. Правилата, естествено, определят те. Няма вече международно право. Добре дошли в джунглата. Кравари, какво друго да очакваш.
  • 159 Аз, Клавдий

    10 1 Отговор

    До коментар #155 от "Отворено писмо до другаря Чеков":

    Когато говорят за ценности, мъчно ми става за промитите ви мозъци. Пари, брате, това е. Синчето на Байдън се е налапало в Украйна до козирката. А и от 53 млрд. помощ колко ще останат в САЩ, знаеш ли? А колко ще спечелят производителите на оръжие? Ценностите в Ирак, Афганистан, Либия, Йемен, къде отидоха? Милионите убити там не са ли хора? Разрушенията от американските бомбардировки ценности ли са? Мерси от такива ценности. Ционизъм във висша степен. Важното е САЩ да е хегемон. Да, ама вече не е.
  • 160 Анти НАЦИСТ

    10 1 Отговор
    Не е важно на мен да ми е добре , а на Вуте да му е зле ! Това и е на гинеколожката в КРАТУНАТА ! А жалко за пролятата кръв и за дадените жертви и от двете страни - за тях е виновен ЛИЧНО Zеленски ! Ако се беше споразумял с Путин щяха да се избегнат ЖЕРТВИТЕ и материални щети ! Но той е на дистанционно управлвние от ПЕНТАГОНА ! А РУСИЯ ще си вземе територията с или без война !
  • 161 Айсамани

    6 2 Отговор
    Тази мазна лес...йка,както и всичките там пен...ли,джен...ри,х0м0 и прочеее,които управляват Европа,така ще е.МИслите ли,че те мислят за Вас,за Нас?Да бе,нали поемат едни работи от англо-саксо-ефрейските долнопробни прикрити организации...Няма кво да стане,отиваме си,щото те така искат.А тази Урсула(егави траверското име) да върви да се надбягва.
  • 162 Славчо Славев

    10 1 Отговор
    Тази от ЕС Урсула фон дер лайен фашистката която скришно задкулисно прави сделки с Файзер е подкупена от световния елит милиардерите Бил Гейтс живия дявол Рокфелер Ротшилд СИФ Клаус Швабс фашиста СЗО олигархична частна организация.Толковс ли тези чиновници в ЕС са безгласна буква ЕС се командва от САЩ ЕС депутатите са безгласна буква икономическата криза идва не от Украйна а от САЩ зад която стои световния елит милиардерите Бил Гейтс живия дявол Рокфелер Ротшилд СИФ Клаус Швабс фашиста СЗО олигархична частна организация Сорос за тях е добре дошло кризата народите падат в капана им унищожаване на човечеството с ваксини фашистки тоталитарни режим демокрацията тя свърши идва фашизъм
  • 163 фондация ЕвроРазпад

    8 2 Отговор
    Урсуске, върви при Ердо на гости.
    Имаш ли очи да гледаш и уши да чуваш?
    Санкции, глоби и като дойде дъното, първи ще напуснете кораба.
    Смотани чиновнически плъхове!
  • 164 Ал Тъпоне

    1 0 Отговор
    Директива няма ли?
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Пираня

    9 4 Отговор
    Хората управляващи ЕС, ако мога така да ги нарека, са за затвор с първоначален строг режим!
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Антикомунист

    4 7 Отговор
    Поредният "гениален" рубладжия изпълзя, активиран от кремълската пропаганда! Фон дер Лайен е избрана от Европарламента, който пък е избран от всички европейци - това би трябвало да го знае добре този нещастник, маскиран като "писател"... А санкциите, "писатели", дават резултат, самите москали го признаха ясно днес, да не говорим след още три месеца. И на плачи на чужд гроб, Чеков ли си, Греков ли си!

    Коментиран от #173

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 коме стай

    1 0 Отговор
    лайнаркова?!Дърта пъстарма....
  • 173 Приложили са ти ....

    0 0 Отговор

    До коментар #170 от "Антикомунист":

    .... чук и бек....
    В противен случай щеше да видиш, къде са по- тежки последиците от Санкциите......
    Щеше да видиш Как една високопоставена дама бе изслушана в Конгреса...щеше да чуеш, как Петрушенко сменя главния прокурор на бандеровската държ@в@....