Last news in Fakti

6 Юли, 2022 11:44 3 038 29

Радослав Бимбалов: Държава, в която наказанията са само Божии, е в ръцете на Дявола

  • катастрофа-
  • софия-
  • черни връх

В другата половина на джипа е имало шофьор и спътник. Изчезват в първите секунди след сблъсъка

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вечер, от никаквите. Дежурен летен дъжд бевъзмездно мие улиците на прашната столица. На педя от градския пъп, мощен черен джип прелита над червения светофар и пикира в такси, след което се завърта и срутва асансьорния павилион на метрото.

Това коментира във "Фейсбук" Радослав Бимбалов.

При този инфрастуктурен сблъсък джипът се цепи на две. Задницата поема своя нов, свободен път. Един тон метално гюле полита в безмилостен кърлинг по тротоара. На пътя му застават две случайни млади жени, неусетно запътили се към небесата. На 22 и 26.

В другата половина на джипа е имало шофьор и спътник. Изчезват в първите секунди след сблъсъка. Водачът е рецидивист - сборът от годините на жертвите е равен на тежките му нарушения на пътя. Карал е с фалшива книжка, с фалшиви номера, в държава с фалшиви правила, фалшиви норми и фалшиви наказания. Истински са били само намерените в половинката джип две сини лампи и полицейска стоп-палка.

Водачът се издирва, национално. Ще го намерят, заловят, закопчаят, покажат. Ще го пооплюем дружно, ще го заклеймим, ще го прокълнем, ще призовем наказание от всевиждащия Бог. А после бавно и кротко ще забравим и ще си тръгнем по тротоара на живота.

Горчиво утро, колеги българи. Държава, в която наказанията са само Божии, е в ръцете на Дявола.

* Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    18 24 Отговор
    Как не се изреза, че Путин е виновен не ми е ясно. Толкова палаво соросоидче!

    Коментиран от #15, #18, #27

  • 3 факт

    32 0 Отговор
    Да изчезнеш за 60 секунди. Така изчезва всеки престъпник , а някои се крият в парламента !!
  • 4 Ганьо

    10 27 Отговор
    Не само брадичката ти е козешка ,но и мозъка ти е от Козяк
  • 5 Ганьо

    14 1 Отговор
    Сатанисти са в управлението, някой има ли неразбран
    ,,Договор с дявола,,,
  • 6 Флоранс Кючеклийска

    29 0 Отговор
    Държава, в която местата на жертва и престъпник се разменят и често зависят от пиарската агенция, която те обслужва, срещу чудесно заплащане, няма бъдеще като правова държава! Под "правова държава" следва да се разбира такава, в която има правосъдие, а не такава, в която "правата" са над живота! Справка - убийството на Милен Цветков!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Зззз

    14 11 Отговор
    Ама що ревете ? Нали искате демокрация ,нали искате богати хора ,нали искате във всяка къща кола ,па и две ,сега пак рев ама нямало справедливост ,че къде има? Само не давайте ФАЩ за пример,защото и там парата е царица ,и там богатия плаща отвъд този живот,и там пияни и дрогирани бол за стрелбите и избитите от огнестрелно оръжие да не говорим ами това искате това получавате.
  • 9 Притча

    18 0 Отговор
    Страстите по пътищата могат МАЛКО ДА СЕ ПОУТАЛОЖАТ ако в закона се запише, че при каране без книжка, употреба на дрога, алкохол над 0,5 промила, скорост 30 км./ч. над позволената колата или моторът се отнемат в полза на държавата, независимо чия е. Ако е семейна или чужда това да бъде предмет на частен спор между каралия и собственика.
  • 10 Гост

    19 0 Отговор
    Бимба там е работата че ако имахме ние някаква почит към господя щяхме и читава съдебна система да имаме. Ама нейсе, нито едното нито другото затва сме в ръцете на дявола.
  • 11 Край

    31 1 Отговор
    Човекът е ПРАВ. Две години след убииството на Милен Цветков станало пред 5 камери, 30 свидетели посред бял ден. Делото на втора инстанция не е започнало. Ще има и трета. ШЕСТ години няма да стигнат на българския съд да осъди очевиден престъпник. Целта е да се забрави и размие отговорността.
    Докато не избухне народа и не събори една съдебна сграда в страната и не линчува тия с тогите - управия няма да има. Съдебната система е самоназначаваща се, самовъзнаграждаваща се каста. Пълна е с цели фамилии дядо тате и внуче.

    Коментиран от #17

  • 12 Време

    14 0 Отговор
    Е най-после сериозно да вдигнат наказанията за пътните катастрофи. Че тоя ако беше с чисто минало, можеше и с условна да се размине.
  • 13 зачуден

    4 8 Отговор
    Бимбалка , ама ... министър (на МВР-то) не е ли твоя човек Рашков ?!
  • 14 Гост

    12 0 Отговор
    Държавата на проститутките убива.
  • 15 001

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Джуджака винаги е виновен, бе мисирок!!
  • 16 СЗО

    8 0 Отговор
    А в това време Министерство на правосъдието се занимава с електронизация на заповедните незнамквоси.
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "Край":

    Поради множество субективни и обективни причини, нормална съдебна система в България не може да има. Ако съдебната система заработи нормално, тя ще срине из основи цялата държавна структура на България. Нормална съдебна система плаши БЮРОКРАТИЧНАТА СЪДЕБНА МАШИНА. Ако няма престъпници и престъпления кой ще пълни гушите на правозащитните органи? Престъпниците са ДОЙНАТА КРАВА на юристите и те си я пазят с всички сили и методи като целта е: никой да не си помисли, че може да посегне на ДОЙНАТА КРАВА....
  • 18 ъхъ

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Ма ти не се сдържа да се изрежеш, синя лампа имаш ли в колата?
  • 19 Едуард Петров-Едо

    5 0 Отговор
    Прочетох и някои смислени коментари, главно касаещи корумпираната ни Съдебна система, но все пак, ги считам за доста половинчати! Защото, ,,Какъвто народа, такава и Държавата, такова и управлението! С една дума - БЕЗБОЖНО! ДУХОВНО ПРОСТО!" Правилната посока ни е показана от датчаните, холандците, шведите, норвежците, финландците, белгийците, швейцарците, южно корейците и някои други нации! ТАМ МНОГО ПЛЪТНО МАСОВО СЕ КАРАТ ВЕЛОСИПЕДИ! И те са най-богатите страни! А в България ужасно масово се карат стари коли, чиито ДВГ гълтат КИСЛОРОДА като чудовища, отделят 15 вредни компонента и вдигат фини прахови частици! А една лека кола е 100 пъти по тежка от един велосипед!НАЙ-ОБИКНОВЕНИ ХЕДОНИСТИ, КОИТО ДОВЕДОХА ДО НЕВЕРОЯТНОТО, НО ФАКТИЧЕСКО ПОЛОЖЕНИЕ, ТЕХНОСФЕРАТА ДА УБИВА И ПОГЛЪЩА БИОСФЕРАТА! Важна част от БИОСФЕРАТА сме ние, хората, нашите деца, внуци и още неродените бебета! ЕЙ, ХОРА, ЗЕМЯТА СТАНА МАЛКА, ЗА ДА ВИ ПОЕМА ПРАХОСНИЧЕСТВОТО И СЪСИПНИЧЕСТВОТО НА ЗЕМНИ РЕСУРСИ, КОИТО БОГ МИЛОСТИВО Е ВЛОЖИЛ В ЗЕМНИТЕ НЕДРА! Няма вече накъде повече! Българи, гърци, турци, сърби, румънци, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! КАРАЙТЕ ВЕЛОСИПЕДИ! ДА ЖИВЕЕМ ЧИСТ И СКРОМЕН ЖИВОТ, КАКТО Е ХОДИЛ ХРИСТОС! АМИН!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бамби

    4 0 Отговор
    Законите позволяват това да се случва - така са замислени - да няма виновни...
  • 24 безпартиен

    5 0 Отговор
    Не Ви ли омръзна от едни или други НЕ предлагащи решение на проблемите?Всеки може да констатира,да посочи!А е толкова просто да се препишат законите заедно с правилниците за приложението им от една наистина демократична държава-от конституцията до последните закони!Въпросът е къде ще я намерим тази държава?!А иначе хората там с радост биха ни помогнали защото и на тях е известен умственият багаж на нашите политици!
  • 25 Никой

    6 0 Отговор
    С огромно огорчение признавам ,че си прав Бимбалов. Жал ми е за тоз клет народ , който си заслужава тази участ. Жал ми е за загиналите по този начин нищо неподозиращи хора. Жестока съдба поднесена от скотове. Скотове оставени спокойно да се разхождат по улиците . Нормалните, винаги жертва ли трябва да бъдат ?
  • 26 НИЕ

    3 0 Отговор
    "Малко" уточнение това не е "държава" а територия. Не се забелязват основните и стълбове полиция /освен около разни протести/ още по-малко пък Правосъдие. В основат на това битуват "закони" закрилящи престъпността превръщайки Държавата в "Хартиен тигър" което си е откровенна гавра с честните граждани!
  • 27 неуместно

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Когато нямаш какво да кажеш - мълчи.
  • 28 Без коментар

    0 0 Отговор
    Евала на автора. Това е самата истина: фалшива книжка, с фалшиви номера, в държава с фалшиви правила, фалшиви норми и фалшиви наказания
  • 29 !!!!

    0 0 Отговор
    Синя полицейска лампа,полицейска,лампа съдействие,от,служители,на,закона- взимайки заплати от нашите данъци,за,да,се,грижат,за,спазването на закона! Всичко това в помощ на един убиец! Всичко е отдавна изгубено,остават само сълзите,в очите на тези който казват: Бог да прости двете невинни души - изгубили живота си в държава в която той няма цена! Безценни са такива,като прокурорското синче от Перник,като Георги Семерджиев,- обгрижвани от полиция,съд,и прокуратура!