Last news in Fakti

29 Юли, 2022 16:00 7 830 90

ДО-ВИЖ-ДА-НЕ!

  • оставка-
  • правителство-
  • криза-
  • мерки-
  • кирил петков

Провалът на четворната коалиция е очевиден

ДО-ВИЖ-ДА-НЕ! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Политиката не може да е агиткаджийска работа, обаче толкова се провалиха управляващите на Кирил Петков, че точно като на някой площад да му се иде да извика човек „До-виж-да-не!“. Провалът на четворната коалиция е очевиден. Инфлацията е неконтролируема, газът и горивата са през тавана, управленската безпомощност се вижда на всяка крачка. На края на живота на правителството може да се направи един кратък очерк коя партия от коалицията в каква кондиция излиза от властта.

„Продължаваме промяната“ претърпя най-сериозен удар. Кирил Петков и Асен Василев дойдоха на власт като сглобка на няколко фактора. Първо, те се идентифицираха като анти-ГЕРБ алтернативата. Поради серия от обстоятелства, повечето съвсем правдиви, хората искат да видят ГЕРБ на резервната скамейка. ПП дадоха заявка, че те ще са тези, които ще могат трайно да демонтират ГЕРБ от властта, защото ще бъдат съдържателни управляващи, устойчиви и прогнозируеми. Второ, те се храниха от слабата БСП, която е изпаднала в идейна и фактическа безизходица, но за левицата по-късно. Трето, Кирил Петков и Асен Василев получиха мощна президентска подкрепа. Именно „Дондуков“ 2 ги вкара в голямата политика, президентът Радев ги насърчаваше и хвалеше. С това ПП се ползваха със симпатиите на привържениците на г-н Радев, който е най-рейтинговата политическа фигура у нас. Четвъртата причина за победата на ПП беше, че те се брандираха като ведрото, усмихнато ново лице, което ще изведе държавата на ново ниво.

Днес, на изхода от властта, три от тези четири фактора на успеха вече ги няма. Отзад-напред – ПП се доказаха като мрачни, намръщени, високомерни, мнителни и арогантни. Захванаха се с дребнаво „уреждане на сметки“, заяждане и мръщене. Младите, ведри и усмихнати хора в кампанията за 24 часа се превърнаха в сърдити старчета, които са вечно недоволни от това, което им се случва. Изглеждаха като хора, които седем месеца са имали проблеми със стомашно-чревния тракт. Подкрепата на президента също отиде в историята съвсем, съвсем бързо. Г-н Радев се отдръпна от тях скоро след влизането им във властта като до последно ПП правеха и невъзможното да се дистанцират от „Дондуков“ 2. С това подкрепата за Радев вече няма да се прелива натам на следващите избори. Относно компетентната алтернатива на ГЕРБ, ПП се провалиха най-гръмко. Толкова мощно се провалиха, че аз ако съм на Бойко Борисов ще им пратя бутилка уиски да почерпя. Никой не е правил толкова г-н Борисов да изглежда „добрия“ в политика, колкото направиха ПП. Единственото продължаващото „осмукване“ на БСП остава валидно.

Като стана дума за БСП нека кажем няколко думи и за състоянието на левицата. То не беше добро и на влизане във властта, но днес може да се определи само с думата „катастрофа“. БСП не е в насипно състояние, БСП е в никакво състояние. За избирателите на столетницата участието на левицата в коалиция с „Демократична България“ е петно, което трудно ще изплакнат. Гласуващите за БСП са паметливи хора, те няма да простят, че се гушнаха с бившите костовисти, които в продължение на 30 години заливат столетницата със сярна киселина. Отделно БСП се скара с президента по начин, който меко казано не е проява на добър вкус. Не прави чест на Корнелия Нинова, че си изпусна нервите при връщането на мандата и обвини президента, че я е свалил от власт. Голямата политика изисква желязни нерви, не може всяка провокация да те вади от релси. Същото гледам, че говорят и разни нейни приближени, които са дълбоко неопитни в тая игра, но искат да се „докарат“ пред ръководството. Жалко. Да сведеш столетницата, която винаги е показвала далновидност, в партия, която се отрича от собствения си президент... Просто е немислимо. Всички помним невидимите конфликти между Станишев и Първанов, но никой и през ум не би му минало единия да се скара с другия по такъв публичен начин. Днес „Позитано“ явно е забравило, че политиката е упражнение по събиране, а не по изваждане. Толкова хора извадиха от редиците си, че не знам какъв резултат очакват да получат на предстоящите избори. Ако си мечтаят за добър резултат, искам да им спестя разочарованието – резултатът няма да е добър.

„Демократична България“ също е губещ. Формацията се залепи толкова близо до ПП, че в момента разликата между двата субекта е лексикална. Което, впрочем, не е добре за ПП, защото електоратът на ДБ е твърде малък дори за тях самите, а какво остава да го делят на две. ДБ направи това, което прави обикновено – похаби целия си ресурс за участието във властта. Градските „десни“ (а иначе леви либерали) имат този проблем – на избори са готови да обещаят и мляко от Млечния път, но като дойдат на власт всичко се забравя в името на консумацията на власт. И докато уредят всичките си шуранайки във властта, докато оправят всички поръчки и нахранят всички гладни и то властта взе, че свърши. В интерес на истината Христо Иванов, когото познавам от доста години, е човек, с когото може да се говори. Дори и да не сте съгласни един с друг, той е възпитан човек, няма да се съгласи с теб и толкова. Но неговите хора в последните години се превърнаха в еманация на сектантството. Според фанатизираната фенска маса на ДБ всеки, който не е съгласен с тях е враг, лош, зъл, путинист и каквото друго дойде. Няма значение какво прави ДБ, важното е, че ако не си с тях, значи си зло. Именно тази политическа среда превърна ад хоминем атаките и сатанизирането на хора в политиката в мейнстрийм. Техните орди заливаха с киселина всеки, който се отклонява на милиметър от „правата вяра“, каквато и да е тя. Например, за фенската маса на ДБ аз бях „путинист“, защото преди 8 години съм бил кандидат на последните места в гражданската квота на БСП. По серия от причини, но това е друга тема. Същевременно аз съм сред вокалните критици на Путин и отвратителната агресия на Русия в Украйна, не съм стъпвал в Русия, не съм виждал как изглежда рубла, прекарал съм много време в Щатите, продължавам да ходя там често, последно бях специален гост заедно с д-р Борислав Цеков на конференция на Тръмп в Мемфис. Но аз съм „путинист“, нали. Защото БСП, нали. Днес ДБ управлява с БСП, щеше с техен мандат да участва във властта, но те са „добри“, те са „от светлата страна“. Това лицемерие и сектантство ще им докара сериозен електорален удар.

Отлив ще отбележи и ИТН, защото формацията създаде усещане за хаотичност в поведението си. Макар че чест прави позицията им за Македония. Но просто цялата властова конструкция изля такава гигантска агресия по техен адрес, че аз не виждам как това може да се отмие. Но Слави Трифонов му прави чест, че извади страната от тази агония. Отписването на Слави никога не е добра идея – той е доказал, че е сред най-устойчивите хора на българския обществен терен като неминуемо присъства на него от над 30 години.

Между-другото, това, че властта се провали, не значи, че опозицията е цъфнала, та вързала. Но критиката към опозицията е запазена територия за властта, докато всички останали имаме основната задача да показваме кривиците на управлението. За мен държавата продължава в свободното падане. Управлението на Кирил Петков демонстрира тежък дефицит на знание и компетенции. Показа, че не знае нито как се комуникира във властта, нито как се упражнява същата. Единственото лошо е, че това безвремие ще го платим всички.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 146 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я па я!

    118 30 Отговор
    С-БО-ГОМ!
  • 2 Дипломат Чукча

    42 109 Отговор
    На изборите 109 гласа.Успех.Смачкайе мафията.

    Коментиран от #49

  • 3 3333

    130 30 Отговор
    По-добре сбогом, не искаме да ги виждаме нито тия, нито Винету, нито друготе преди тях...
  • 4 Румен

    83 158 Отговор
    Няма довиждане. Пак ще ги върнем момчетата. Стига крадливите дъртаци от ГЕРБ, ДПС, Възраждане, и патериците от ИТН.

    Коментиран от #38, #67

  • 5 Сър

    141 40 Отговор
    Българина е изключително некомпетентен - когато ви говорих, че и тия калинки за нищо не ставате, се юрнахте тука начело със Последния Софиянец да носите плакати да гласувате за новия месия, да оправяте държавата.

    Ама Ицо Хазарта е най-яркото олицетворение на тази изгнила ябълка. Сега година по-късно осъзнахте неправилния си избор, ама горивата са вече 3 лв, цените са ужасни, а заплатите ви същите. Дерзайте, сънародници !

    Коментиран от #53

  • 6 Чупка !

    92 27 Отговор
    Е правилната дума !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пъци

    63 15 Отговор
    Убийствено.......No Coment.
  • 11 Първокласник

    87 19 Отговор
    Айде кой от къде е.... Панаира затваря.
  • 12 И така нататъка

    37 19 Отговор
    Нямаме един кокорчо
  • 13 Петьо Петров

    58 8 Отговор
    И какъв е изводът? Печеливши няма освен вече бившите и евентуални бъдещи депутати. Най-малко България. А задава ли си някой въпроса дали това е правилната политическа линия на страната ни? Ако е правилната, защо все потъваме, отдавна не сме ма дъното, а продължаваме да го копаем. Не е ли време да спрем с погребението си? Поне моето виждане е икономическите интереси над политическите зависимости и над политическите брътвежи!
  • 14 Скорпи

    53 20 Отговор
    ...Директор на Институт за модерни политики...служби и службички...началници...дал Господ....и този ще ми дава акъл...
  • 15 23456

    59 22 Отговор
    Ментраджий, гласувайте пак за тях
  • 16 Петре, Петре

    48 29 Отговор
    ако ти си политолог, тежко и горко й на България, Петре!
  • 17 ЩЕ СЕ ВИДИМ

    41 81 Отговор
    ПАК СЕПТЕМВРИ, ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПП БЪЛГАРИ ! НЕКА ИЗМЕТЕМ БОКЛУКА ОТ БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #50, #58

  • 18 Коки

    87 27 Отговор
    Цветът на селекцията на Кирил Петков показва, че всеки лидер събира около себе си себеподобни, които никога не надскачат нивото на компетентност на водача. Не може глупак да води умници. Всички от ПП са моделирани под калъп по формата на екс министър-председателя Кирил Петков, който набута държавата ни едновременно в няколко кризи, като ги кръстоса за организирането на по-интересно и по-унищожително торнадо. Въпроса е как е възможно някой все още да има намерение да гласува за такъв впечатляващ провал?

    Коментиран от #26

  • 19 Радио Харвард

    67 31 Отговор
    ДИМ да ви няма!
    И кой от къде е!
    Сбогом,дано сте щастливи!
    Кирчо,чао,чао,чао!

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 бай ставри го чака

    66 30 Отговор

    До коментар #19 от "Радио Харвард":

    никаква канада, кирчо във затвора да влиза ! за всички злени дето ни докара нека да гние вътре да видим кои ще му харчи откраднатите български пари

    Коментиран от #32

  • 22 българин

    40 34 Отговор
    Поредната герберо-мисирка.
  • 23 Ей го

    42 24 Отговор
    още един вестител на апокалипсиса. От нещо нарекло се институт.

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 На лъжата краката

    48 16 Отговор

    До коментар #18 от "Коки":

    Ами възможно е да има още фенове на Киро и Асен, колкото и да е нелогично. Защото властта е примамлива повече от истината. Властта създава ореол за тези, които в последно време не слизат от медиите. На лъжата краката са къси, само когато са отрязани. Но у нас няма кой да отреже тези дълги крака и крадливи ръце...

    Коментиран от #54, #55

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Президентът Радев

    50 20 Отговор
    и той трябва да си понесе отговорността, тия некадърници той ни ги дотътри !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 959

    52 9 Отговор
    Един добър анализ !
    Как ли са го пуснали ?
    Тази сутрин написах нещо подобно за КП и бях изтрит. Защо ли ?
    Всеки авантюрист, без каквато и да е подготовка за управление на държавата и най важното чувство за отговорност може да си играе на Премиер, наред с едно кокона, която дори не е отгледала едно дете.Срам и ужас .
  • 32 Кико

    20 5 Отговор

    До коментар #21 от "бай ставри го чака":

    Първо със Ставри щеше да си хортува ББ а сега и Кирчо Е няма да стане нито с единия нито с другия.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ттт

    50 12 Отговор
    Не ДО-ВИЖ-ДА-НЕ, а СБО-ГОМ. Защото нямам намерение да им нося цигари в затвора, следователно, няма да ги видя повече.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 666

    22 41 Отговор
    Най лошото за България е че няма истинска дясна западна партия,която да поведе хората към истинската демокрация. В момента имаме само проруски и путински партии и за капак Радев назначен от КГБ. Кой да изберем. Само пътя на запад и САЩ.

    Коментиран от #39

  • 37 ИмаТаковаДвижениеZaВъзражданеНаГЕРБ

    21 23 Отговор
    Поредния плювач от трибуната на някакъв самозван институт .
    Ами нали сте големи умници, доктори, доценти ... дайте решение, да плюе може всеки, някои даже в парламента влезнаха без да имат и един ден трудов стаж - само с плюене . Много им харесва на едни 10% от електората някой да плюе, колкото по надалеч, толкова по любим им става, докато не разберат, че е обикновен измамник и джепчия . То не бяха Жорж Ганчев, Яне Янев Волен, Джамбазки, Бареков, копейкин ...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Отговор

    12 4 Отговор

    До коментар #36 от "666":

    Но, сър. Тенкс!

    Коментиран от #48

  • 40 Минева

    19 50 Отговор
    Успех на изборите за ПП, ДБ и БСП!
    До скоро, достойни български партии!

    Коментиран от #46, #57

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 я ааа

    21 21 Отговор
    Заработи си купата с леща, отиди при Мутрофона да си я получиш.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ха ха

    14 8 Отговор

    До коментар #40 от "Минева":

    Хубав виц.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 бай Ставри

    26 5 Отговор

    До коментар #17 от "ЩЕ СЕ ВИДИМ":

    Колегите от втори отряд на ЦСЗ, гласуваха единодушно Кики да е при мен. С другите отряди подписахме коалиционно споразумение, да си го менкаме на ротационен принцип.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Античалгар

    22 30 Отговор
    Започна се, цяло лято, чак до октомври ще ни дасипват с лъжи, агитации, клевети и платени публикации като тази. Да видим кои са алтернативите - чалгаря предател изперкалия Слави, пожарникаря с мутренски вид и поведение без грам познание за дипломация и чужди езици, копейкин който освен интриги и лъжи диктувани от Русия друго не може, оня дето Турция му е първа родина... Страхотна агитка, хахаха! Всичките до един образовани, лингвисти, дипломати, не е като онези необразовани от Харвард, хахаха! Гласувайте за тези мафиоти и крадливи алчни предатели и Господ да ни е на помощ! Аз избирам тези, които макар и с недостатъчен политически опит правят усилия да изчистят България от мафията. Правилното беше да им се помага, а не да ги разкъсват от интриги и да препятстват работата им за да си запазят кюлчетата и имотите.

    Коментиран от #61, #62

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 мм84

    19 12 Отговор

    До коментар #26 от "На лъжата краката":

    12 години хич не ни краха нали. Или то там милионите в чували, уж магистрали, а то второкласен път, газопровода без разклонение за българия платен с пари на данъкоплатците, кюлчета и пачки, те са спестени от закуснки нали.
  • 55 Хохохо

    21 12 Отговор

    До коментар #26 от "На лъжата краката":

    Приятел ако се режеха краката за лъжа, Борисов от кръста надолу нищо нямаше да има.
  • 56 Българин

    21 2 Отговор
    А кога в затвора?
  • 57 онзи

    15 7 Отговор

    До коментар #40 от "Минева":

    Колко ли трябва да си заслепен, за да напишеш подобно нещо?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Уауа

    17 16 Отговор

    До коментар #41 от "Хаха":

    По-добре Възраждане отколкото предатели на българската история изик
  • 60 Славей Певецов

    16 24 Отговор
    Провалът изцяло се дължи на учиндолския певач и ортаците му.

    Коментиран от #64

  • 61 Бай градски

    12 12 Отговор

    До коментар #52 от "Античалгар":

    Свали си черната превръзка пред очите, за да не се спънеш и паднеш.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 123

    19 9 Отговор
    Прекрасен анализ. От първото до последното изречение. Благодаря!
  • 64 Друг

    10 5 Отговор

    До коментар #60 от "Славей Певецов":

    И кой го казва? Слепеца ли?
  • 65 Бойко

    16 4 Отговор
    СБОГОМ!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Дааааааа

    28 8 Отговор

    До коментар #4 от "Румен":

    ЩЕ ГИ ВЪРНЕТЕ ,АМА Н КУКОВ ДЕН!!!!!!!!!!!! БЪЛГАРИНА НЕ ИСКА ЛЪЖЦИ, КРАДЦИ И НАРКОМАНИ!!
  • 68 Павел пенев

    26 9 Отговор
    Прекрасно е,че тримата измамници Кирчо,Кокорчо и еврейчо няма да ги виждаме, но скъпо ще плащаме за техните гадости.
  • 69 Пепито

    7 5 Отговор
    Е от тези на които им спря хранилката. Ходил даже за предлага и лично да се жалва но го отрязали. И това е резултата
  • 70 Пенчо

    17 4 Отговор
    Като видях ‘ изпълнителен директор на Института за модерна политика’ за автора, аха да прескоча статията, ама ме изненада приятно. Точен анализ на ситуацията в момента
  • 71 Професор

    7 15 Отговор
    Кичашки, ти си малограмотен, мойто момче... Нямаш нито ЕДНО правилно написано изречение на български език. Давам ти ценен професионален съвет -- не ставаш за журналист. Губиш си времето. Смени си професията. Свят широк, намери си ново амплоа. Можеш, например, да станеш продавач на Женския пазар, или ватман на новите трамваи. Още си млад, не се отчайвай, избери си друго поприще, това не е за тебе, вервай ми...
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Аз Негодника

    19 7 Отговор
    ДБ.ПП И БСП СТИГНАХА ДЪНОТО...ТЕ ВЕЧЕ СЕ ОПИРАТ НА ЕЛЕКТОРАТА С КИЛИЙНО ОБРАЗОВАНИЕ..САМО ТОЯ ЕЛЕКТОРАТ МОЖЕ ДА ИМ ВЯРВА НА АБСОЛЮТНИТЕ ПРОСТОТИИ...И ТРИТЕ НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕВИЗИИ ВЕЧЕ НЕ СМОГВАТ ДА ИМ ЗАМИТАТ ПРОВАЛИТЕ...ТОЛКОВА ОЧЕВИДНО СТАНА КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР...
  • 74 абв

    16 3 Отговор
    С Б О Г О М !!!!
  • 75 Артилерист

    16 0 Отговор
    Текстът е приемлив, но има сериозни зиг-заги. Най-вече в частта за грешната любов с БСП и как не съм путинист, а пламенен американист. Г-н Кически, писаното слово остава трайни следи, може да се открие и да удостовери какви сме били и за какви ни се иска да се представим. Иначе за Кирил и Асен сте прав, но трябваше да сте по-критичен-те са американски наложници, обучени са в американската пропаганда и успешно заблудиха и Президента и избирателите. Те доказаха, че мантрата да си млад и образован не означава, че си способен. За последното е важно да си интелигентен-да си умен, но и практически способен-и нравствено правилно възпитан. Киро и Асен се провалиха безвъзвратно: първият с изгонването на руските дипломати, а вторият с отказа от руския газ и лъжите, че е намерил алтернатива. У нас ценностната среда е изключително сбъркана: властва платен от американците елит, а ръководството на БСП, начело с Нинова, му приглася...
  • 76 Нека избягаме от гладната Радева зима

    12 19 Отговор
    Аз съм комунист, заклет и проклет, но слушайки Корнелия полудявам, тази стои, гледа и лъже в очите. Брутално женче. Тя докара Радев и той разби държавата, плати им Дубай. Отвратен съм и казвам, аз поколения комунист ще гласувам за Бойко, да се върне, да разкара тия и да подреди държавата. Такова чудо не е имало от 30години насам.
  • 77 Пе . . ли, Сър!

    6 5 Отговор
    последно бях специален гост заедно с д-р Борислав Цеков на конференция на Тръмп в Мемфис
  • 78 Андро

    8 12 Отговор
    Да се махат и никога да не се показват сред народа. Само ГЕРБ са способни да управляват .
  • 79 Мирчо

    11 3 Отговор
    Пляс, пляс педалите1
  • 80 муньо

    10 5 Отговор
    Къде е Доньо Донев да ги нарисува тези двамата имници,дето съсипаха държавата.Срам за нацията .Народа ги избра под вещите указания на Зеления чорап и сега си заслужава судбата.Дано си е направил изводите
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 1111

    10 0 Отговор
    Довиждане и никога повече вие двамата не де връщайте на политическата сцена.
  • 84 Казуар

    5 3 Отговор
    Този Кичашки като голям спец, изказвал ли е мнение за политиката на Борисов по време на управлението му.

    Коментиран от #86

  • 85 На тези двамата

    5 0 Отговор
    Е най-добре да им се каже
    СБОГОМ
    СБОГОМ
    СБОГОМ
  • 86 Така така

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "Казуар":

    Ми сигурно нее имал какво да каже, за разлика от сега, сър казуар ли беше каруцар ли, няма значение, 8 месеца пълен Батак, незнам къде видяхте промяна към по добро, сър

    Коментиран от #87

  • 87 Такааа

    2 0 Отговор

    До коментар #86 от "Така така":

    Имаше промяна и то голяма ! Лъснаха мафиотите в държавата и задкулисните играчи .Оказа се че Бацето и Доган са едно цяло ! Видяхме и Славчо в нова светлина , ама тя бързо угасна ! Изскочиха, като плъхове и запищяха всички , чиито кранчета бяха затворени .От сутрин до вечер Бацето не спря да обикаля , и да ръси простотии и лъжи , като дърта циганка на панаир! Уплаши се че дойде ВИДОВ ДЕН за него и се на.ра от страх! За това сега бърза ли бърза мафията , да си върне държавата , че иначе в кауша не им се ходи !
  • 88 Абе Кичашки!

    2 1 Отговор
    Ти сам си отговори ,като си оглавил , статията си ДО- ВИЖ- ДА - НЕ , това означава, че много добре знаеш, че пак ще ги видиш да управляват! Та пиши си , може пък да изкараш, някой лев от Бацето!
  • 89 Балъка BG

    0 0 Отговор
    Скоро ДС, КГБ и всичките им клонинги ще оттечат в канала, много скоро.
  • 90 Балъка BG

    0 0 Отговор
    Иска ви се, ама няма да стане така.