Last news in Fakti

23 Август, 2022 16:37 14 793 192

Генерал Димитър Шивиков пред ФАКТИ: Две са столиците, които ни контролират - Вашингтон и Брюксел

  • вашингтон -
  • брюксел-
  • москва-
  • русия-
  • справедлива българия-
  • патриот-
  • генерал-
  • димитър атанасов шивиков-
  • нато-
  • сащ-
  • избори

Отечеството е като болен организъм в последна фаза на коварна болест. Съдбата на Отечеството е заложена на карта и трябва да успеем да сложим веднъж завинаги край на чуждопоклонничеството

Генерал Димитър Шивиков пред ФАКТИ: Две са столиците, които ни контролират - Вашингтон и Брюксел - 1
Снимка: Димитър Шивиков личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Димитър Атанасов Шивиков е български военен деец, висш офицер от състава на Българската армия със звание бригаден генерал, служил като национален командир на българския контингент в Афганистан. Димитър Шивиков е авторът на девиза на 68-а бригада „Специални сили“ – „Там, където другите не могат“. Негова е и заслугата за доизграждането на православния храм в района 68 бригада. На 01.11.2012 г. Димитър Шивиков е произведен в бригаден генерал и назначен за командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Димитър Шивиков е роден на 18 август 1963 г. в село Куртово Конаре, община Стамболийски. Завършва основно образование в родното си село, а средно – в немската езикова гимназия в Пазарджик. Висшето си образование Шивиков получава в Националния военен университет "Васил Левски", град Велико Търново, специалност „Войсково разузнаване“, завършва редовния курс на обучение във ВА „Г. С. Раковски“. През 2012 г., Димитър Шивиков завършва Военния колеж на Сухопътните войски на САЩ.

Шивиков има два брака, като от първия има син, а от втория две дъщери.

"Българите са отвратени от партиите и партийното строителство, живеем в условия на тотална информационна и психологическа война, затова създадохме коалицията „Справедлива България“ - защото през годините на прехода обикновените българи страдахме от липсата на Справедливост в абсолютно всичко", сподели пред ФАКТИ генералът.

- Генерал Шивиков, наскоро заявихте в публичното пространство и социалните медии, че сте регистрирали коалиция - Справедлива България. Кой стои зад тази коалиция? Какви бяха подбудите ви да я създадете?

- Да, така е, от 17 август сме регистрирани в ЦИК като коалиция „Справедлива България“ за участие в предстоящите извънредни избори. Кои сме ние и какво ще предложим на българските избиратели ще стане ясно съвсем скоро. Текат последните часове на техническата подготовка за започване на една смислена, активна, позитивна, но ясна и конкретна предизборна битка, в която ще дадем възможност на българските избиратели да видят в наше лице алтернативата, за която да гласуват. В основата на коалицията са две социалдемократически партии ПП „Обединена Социалдемокрация“ и ПП „Политическо Движение Социалдемократи“. Защо се обърнахме именно към тези партии? Първо аз и всички онези родолюбиви, честни, всеотдайни, истински професионалисти от всички области на обществено-политическия живот личности споделяме тези ценности на социалдемокрацията.

Второ, осъзнаваме, че като цяло българите са отвратени от партиите и партийното строителство, за което са виновни само и единствено онези политически субекти, които през годините на прехода се упражняваха върху гърба на избирателите за постигане на користни партийни и личностни интереси, но законът е такъв, че в изборите могат да участват партии или независими кандидати, но практиката е доказала, че независимите кандидати никога не са постигали успех. Ето защо ние решихме да поканим тези две партии и заедно да отдадем сили и енергия за постигане на успех с ясни, конкретни, изпълними цели, които са съобразени и произтичат само и единствено от националния ни интерес.

Нарекохме коалицията „Справедлива България“ защото през годините на прехода обикновените българи страдахме от липсата на Справедливост в абсолютно всичко, което се направи уж в името на Родината и българския народ. Тази Справедливост беше само за една малка част от населението, а за всички останали в действителност беше Несправедливост. В основата на социалдемокрацията са залегнали общочовешките ценности като свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост, които въпреки че са в преамбюла на нашата конституция осъзнато са пренебрегвани от досегашния политически елит.

Днес, 33 години ние не сме свободни, дори сме много по-зависими от чужди държави, две са столиците, които ни контролират Вашингтон и Брюксел. Ние нямаме свободата да бъдем информирани за случващото се у нас и около нас. На нас насилствено се налага само една единствена, политически коректната гледна точка. Живеем в условия на тотална информационна и психологическа война.

В последния парламент от 7 представени партии, 6 от тях са партии на войната, които против народната воля заеха позицията и подкрепиха политиката на режима в Украйна.

Това ще донесе изключително тежки и трайни последици за България. Досегашният политически елит, подкрепян от сервилните медии, не проявява никакъв хуманизъм, равенство или пък справедливост към своите граждани. Те не се опират на традиционния български дух и традиции, а изкуствено експонират и налагат чуждите за нас евроатлантически ценности, за които и те не могат да определят какво точно представляват. Ето накратко това е в основата ние да направим тази коалиция и да предложим на избирателите алтернатива, за която си заслужава да се явят пред урните на 2 октомври, защото Отечеството е като болен организъм в последна фаза на коварна болест.

- Има ли възможност към вас да се присъединят и други партии, освен споменатите социалдемократични, които влизат в това ново обединение?

- Искам да отбележа, че съгласно хронограмата за извънредните парламентарни избори има възможност към нас да се присъединят и други партии, изповядващи сходни идеи и позиции. Затова не бързаме да обявим основните личности, които ще бъдем водачи в МИР, но повярвайте ми, това наистина са професионалисти и преди всичко родолюбци, които не се страхуват да заявяват мнението и възгледите си, които не се изхранват като получават пари от чужди НПО и фондации. Ние не сме проводници на чужда воля и противонародни интереси.

- Защо нарекохте коалицията - Справедлива България? Каква е справедливостта, която търсите?

- Името е с огромен положителен заряд. Вдъхновява и дава надежда, че наистина не всичко е загубено. Ние разглеждаме справедливостта, започвайки от отделния човек, живеещ самотно в обезлюдено село, защото за него справедливост означава спокойствие, лична сигурност и безопасност за живота му, справедливост в размера на пенсиите и здравните услуги.

Нашите послания ще бъдат насочени именно към тези сънародници, за които се сещат само преди изборите, а след тях биват веднага забравяни. Ние сме неразделна част от тази група хора и ще говорим на техния език, а не с клишета и опорни точки. Когато отделният човек осъзнае, че към него е приложена тази общочовешка ценност, то той е спокоен, градивен, обичащ Родината си и е готов да даде всичко за нея.

С това име желаем да мотивираме всеки един избирател да осъзнае, че именно от него зависи бъдещето на страната и да гласува, а не да бъде безучастен страничен наблюдател.

- Бихте ли назовали сега имената, които влизат в тази коалиция?

- Дайте ни още няколко дни и ще излезем пред българската общественост с имената и лицата си.

- Кой ви финансира? Зависими ли сте от фондации, НПО и чужди грантове?

- Финансирането е изцяло със собствени средства и дарения, както е регламентирано в изборния кодекс. Категорично заявявам, че не сме получили, не сме си и помисляли, камо ли да искаме финансиране от фондации, НПО и чужди грантове. Това е присъщо на онези политически субекти, които от сутрин до вечер облъчват народа ни с пропаганда, лъжи и измами.

- Какво е мотото на коалицията? Все пак с кого сте – с НАТО или с Русия?

- Мотото е в самото заглавие „Справедлива България, здраво стъпила върху българския дух и традиции!“ Ние не се страхуваме и срамуваме да се наречем – българи. Нашият дух е закодиран в здравите български гени, благодарение на които сме оцелели през вековете.

Не се кланяме на никого и няма да чуете от нас "България е НАТО и НАТО е България!", но не се страхуваме да заявим открито и ясно, че Русия е братска страна. Ние не търсим разделение, ние сме за обединение, но от долу нагоре, от широките народни маси. Всеки е добре дошъл безкористно, стига в сърцето му да е България. На заключени врати не тропаме и не търсим съюзи с лица, които считат себе си за незаменими и единствени, лица самозвани и лукави.

- Според вас трябва ли България да възстанови пречупените връзки с Русия? Ако го стори новият кабинет как ще реагира НАТО?

- Категорично заявяваме, че сме за незабавно възстановяване на политическите, икономическите, културните, духовните и исторически взаимоотношения с братска Русия на основата на равнопоставеността и взаимното уважение. Това не е само исторически предопределено, това е в съзвучие с националния ни интерес. Няма по-близка по дух, култура, ценностна система до нас от Русия и нейният народ. Това, че сме членове на НАТО и ЕС не ни отнема правото и свободния избор да следваме политика, изцяло съобразена с националния ни интерес. Това право е залегнало в клаузите на договорите, с които сме станали членове на тези организации, но някак угоднически се премълчават тези истини.

Аз съм за по-малко НАТО, но повече България и български интерес. Категорично сме против някой от вън да ни определя дневния обществен ред.

- Какво е за вас новосъздадената коалиция СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ? Как ще я определите?

- Смятам, че отговорих на този въпрос, но пак подчертавам ние не сме поредният политически проект. Да си призная мразя тази дума, не е присъща за звучния и богат на изразни средства български език. Нашето обединение не е мимолетно и спонтанно решение, а една идея и цел, с които тръгваме на дълъг път, осеян с предизвикателства и трудности. Да си спомним нашата славна и богата история, която ни завеща, че България е била могъща, просперираща държава, когато е била единна, в духовен подем и начело с държавници, милеещи за Род и Родина. Нашето обединение е от долу нагоре. Нашата сила се корени в здравите народни слоеве. Ние не сме създадени в чужд инкубатор, в нечие посолство. Нас ни призоваха обстоятелствата да се организираме и да застанем редом до нашия български народ.

СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ - означава българския дух и традиция, а не наложени чужди евроатлантически ценности.

- Народът е уморен от избори.....Очаквате ли активност на поредните избори?

- Тази мантра се повтаря от тези, които ги е страх да се явят на избори. Изборите са демократичният начин за изразяване на народната воля. Аз смятам, че хората не са уморени от избори. Хората са отвратени от поведението и политиките, които водят партиите на статуквото. Доверието в досегашните лидери е на най-ниското равнище, защото те са лицемерни, лукави, надменни, арогантни и пагубно сервилни към господарите си. Те са политици, чийто хоризонт на действие се заключава само в срока на мандата, те не са държавници с хоризонт на мислене за десетилетия напред. Аз лично очаквам избирателната активност да е малко по-висока от последните избори, но това ще зависи само от нашите послания и възможността да достигнем до голям кръг от избирателите. В предизборната кампания ние ще бъдем открити, честни и с ясни послания към избирателите.

- Как ще убедите електората да повярва в Справедлива България?

- Най-добрият начин, с който да убедим избирателите, за да ни повярват и подкрепят е, че ние имаме своята професионална биография, че ние не сме омърсени и не сме злоупотребили с власт, че ние се водим само и единствено от националния интерес и че не зависим от външни сили. Самото име на обединението говори за нас. Ключовата дума е справедливост.

- Какво очаквате от предстоящите избори?

- Очаквам от избирателите да осъзнаят, че съдбата на Отечеството е заложена на карта и че всичко се състои от нашите задружни сили, за да успеем и да сложим веднъж завинаги край на чуждо поклонничеството и да тръгнем по своя път на развитие. Да превърнем България в зона на мира. Страна без чужди войски и нападателни оръжия. България брод на мира и мост на нормални междудържавни отношения със съседите и останалия свят.

- Кои според вас бяха най-съществените грешки на правителството, което си отива?

- Грешките са изключително много, но знаменателят, който ги обединява е, че беше създаден изкуствен политически проект, който извърши национално предателство. Ще остане в историята и грубото вмешателство във вътрешните работи на едно посолство от улица „Козяк“. Днес живеем в условия на колапс, в тотална икономическа, духовна, здравна, образователна, културна, демографска криза и то благодарение на предишното управление.

- В крайна сметка, ще има ли справедливост в България и ще видят ли поколенията една наистина СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ?

- Твърдо съм убеден, че денят на справедливостта ще дойде с изборите на 2 октомври и ще поставим началото на пътя, чрез който ще измъкнем България от пипалата на дълбоката държава.

- Какво трябва да се направи за целта?

- Трябва отдаденост, честност, откритост, яснота, отговорност, за да има справедливост. Ние от Справедлива България ще се борим за това.

- Вашето обръщение към читателите....

- Уважаеми читатели, не се доверявайте само на един източник на информация. Ваше конституционно право е да имате достъп до всички източници на информация. По конституция живеем в свободна и демократична страна, но политическата клика, за да запази само за себе си властта, прилага фашизоидни методи по всички направления, защото за тях властта е опиат и зависимост от чужди сили. За да я има България, този райски кът, ние, днешното поколение сме длъжни да бъдем активни и отговорни, да гласуваме по съвест и убеждение и да не продаваме гласа си. България е на всички нас!

Интервю на Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 120 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ………

    101 123 Отговор
    Ха добрутро ! Истински българин !

    Коментиран от #167

  • 3 Истина

    165 122 Отговор
    Тоя е поредното доказателство че българската армия е развъдник на национални предатели.А че ги подбират по тъпоти.я генералите не е тайна за никой.

    Коментиран от #73, #138

  • 4 Последния Софиянец

    124 87 Отговор
    Поредният четирихилядник!

    Коментиран от #85

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Азазел

    133 108 Отговор
    Поредния български генерал за който Путин е главнокомандващ.

    Коментиран от #155

  • 9 Да бе , да. ! 😜

    129 23 Отговор
    Само " Вашингтон и Брюксел " ? Голямо неуважение към турския султан на който Бойко ходи да се кланя преди избори !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Къса памет

    110 31 Отговор
    Чекай, чекай малко! Нали ти каза преди време, че всичките ни генерали и полковници са завършили школи на КГБ в Москва?
  • 12 Лудницата

    41 37 Отговор

    До коментар #1 от "А този чорап":

    Е за хора , които не знаят кои са , и къде се намират ! Като тебе !
  • 13 Последния Софиянец

    88 43 Отговор
    Заради Шивиков ме биха с палки на един протест.В него се кълнях ,а той ни предаде за пари.

    Коментиран от #17, #21, #120, #178

  • 14 Зззз

    56 39 Отговор
    Откри Америка! Трябва да не си умен ,за да не знаеш за толкова години кой управлява назначените марионетки
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Жената на балтов към балтов

    7 11 Отговор
    Няма логика
  • 19 Защо

    53 23 Отговор
    си е увил около шията традиционния палестински шал ?

    Коментиран от #34

  • 20 Пацо

    95 35 Отговор
    Върни войнишките одеала дето открадна от поделението
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мвро-то

    78 33 Отговор
    Истински натовски генерал, ръководил мисии и най-голямото поделение в Бг. Не минават ли тестове за несъвместимост и за двойна агентура тия хора!
  • 24 Най смешната територия в света

    98 45 Отговор
    Генерали - путинофили, а сме член на НАТО.
  • 25 Вибратор

    37 79 Отговор
    Един истински българин

    Коментиран от #54

  • 26 Какъв генерал

    84 32 Отговор
    Е тоя шумкар който ползваше войници да му работят частно. Досега трябваше да е разжалван. Ама нали ни контролират Брюксел и Вашингтон. Виж ако беше Москва досега да е закопан нейде из полетата
  • 27 Казаното остава

    92 30 Отговор
    14 Март, 2022
    Ген. Шивиков:" Украинската армия до дни ще се предаде"
    Толкова за този специалист, с наклон на изток!!!

    Коментиран от #29

  • 28 А бе

    85 29 Отговор
    Ако бехме нормална държава, тая карикатура отдавна трябваше да е разжалвана в чин ефрейтор.

    Коментиран от #154

  • 29 Ами

    62 18 Отговор

    До коментар #27 от "Казаното остава":

    Искало му се е на човека, ама толкова му е пипето.
  • 30 ШЕРИФ

    74 24 Отговор
    Умишлено ли пропусна Москва, Москва, Шивиков, не те припознавам като български генерал, не мога. Нещо не ми се връзват нещата - генерал Вазов и генерал Шивиков???
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Москва

    59 26 Отговор
    му се иска да ни контролира
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Под шала крие

    48 17 Отговор

    До коментар #19 от "Защо":

    Отмъкнати от някъде суджуци.
  • 35 Руснаков

    67 32 Отговор
    И този е от едно чупило с Янев и Радев.....прочетен вестник....а вестника е Московски Новости...
  • 36 Пича

    74 20 Отговор
    Армията - докато разберат, че си идиот, вече си майор. Докато решат какво да те правят - вече си се пенсионирал (като генерал в случая).
  • 37 Забрави най важните: Москва&Анкара..

    60 21 Отговор
    Генерала се прави на разсеян русофил и турколюб..
  • 38 Сделано в СССР

    72 29 Отговор
    Генерал клел се във вярност на БКП-КПСС и СССР не ми го пробутвайте за български генерал. Този е срам за България !
  • 39 Оти имаш две гънки на главу?

    47 16 Отговор
    Оти съм военен...
  • 40 Генерале, когато се записахте

    49 24 Отговор
    да учите във военен колеж на САЩ, какви убеждения имахте? Тогава САЩ бяха добрите, а Русия враг, сега реотана ви загря и вече другояче виждаде нещата, това не е лошо, но вече е късно, вече продадохте България на краварите. Никой няма да ви повярва на обещанията!? Господ е казал, по делата им ще ги познаете, за жалост и вие сте бил слуга на САЩ, какъвто е и Янев.Човек един път се лъже, остави ли пак да го лъжат, значи е глупак.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ганьо

    34 7 Отговор
    Ами то ясно, ако не са те ще е Москва...
  • 43 ссссс

    28 69 Отговор
    Ехааа най-после един достоен Българин. Вашингтон и Брюксел да забравят за България.
  • 44 шебеков

    67 19 Отговор
    Няма неувреден военен.!Този в изобилие.
  • 45 Дългият

    53 27 Отговор
    Този е дъвкал...дъвкал...съветските идеи ....надъхан е на млади години...което означава само едно...няма оправяне...
  • 46 Шивиков е един от всичките български

    67 38 Отговор
    генерали, които уж милеят за Отечеството, но това задължително минава през русофилството. Ако се направи един анализ, ще се види, че всички офицери в армията са русофили, а при войниците - 80-90 % също са отровени. Как такава армия може да ни защити, тя няма да пукне и една пушка. Само американците в базите могат да ни спасят от трето "освобождение" !

    Коментиран от #65

  • 47 Голем смех

    49 18 Отговор
    Кон с капаци.
  • 48 Казуар

    64 25 Отговор
    Шивиков, руско момче си, патриот който е готов да продаде България на Русия.
  • 49 Дааа

    34 16 Отговор
    и тайничко, задкулисно-корупционно през дпс-герб, Турция и мАсква
  • 50 двдвд

    27 33 Отговор
    за русофобите всички са луди освен русофобите
  • 51 дедя

    29 38 Отговор
    Много си прав Генерале но демократите унищожиха всичко включително и АРМИЯТА НИ
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Тити

    29 19 Отговор
    Тоя па съвсем е психясал нито нато нито Брюксел му дреме за България.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Калмук

    53 11 Отговор
    И този е бил НАТО-вски генерал ?!?!?!? Абе Шивиков ли си, Шибеков ли си ... като си толкова надъхан и принципен защо не напусна службицата в НАТО-вската Българска армия ??? Или не си беше доремонтирал жилището ???
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Стършел

    46 10 Отговор
    Това е този дето използваше войничета да му правят ремонт на апартамента безплатно.
  • 60 Илиев

    46 14 Отговор
    За крадливият Шивик русия била ,,братска страна,,. Казва го с гордост. Нищо, че тя ни е обявила за вражеска. Бива да се плези и лигави човек, ама чак па толкова...
  • 61 хммм

    19 46 Отговор
    Браво! Един достоен генерал.
  • 62 Ха ха ха

    40 15 Отговор
    Продажния 4000-дник пак взел да бръщолеви болшевишка пропаганда .
  • 63 Българин

    46 15 Отговор
    Нещо ми дойдоха в повече тези генерали . Хайде да оставят "оправянето" на България на цивилните .
    Сега вече не се ходи в казарма, но нека попитат 45+ за какви "мозъчни капацитети" става въпрос .
    Особено на такива облъчени и промивани по времето на СССР .

    Коментиран от #136

  • 64 Никой

    38 19 Отговор
    Заа болния от русофилия шивиков.С тези две столици сме партньори. А ти си поредния генерал путинофил,български предател.
  • 65 Американските бази ще те спасят,

    26 20 Отговор

    До коментар #46 от "Шивиков е един от всичките български":

    както спасяват Украйна, бутат ти един фитил и толкоз, никой няма да се трогне за тебе. Зелени мамини синчета.

    Коментиран от #87

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 нннн

    37 7 Отговор
    Шивиков, я разкажи за Афганистан! Намери ли ключовете на Жипката? Пък и някой друг може да разкаже...
  • 68 Зрител

    38 5 Отговор
    Голям мозък е. Стигна до 500 лв. в "Стани богат".

    Коментиран от #91

  • 69 карловски мискет

    36 9 Отговор
    Овенният сигурно горещо иска Москва и Пхенян да ни командват.
  • 70 Сократ

    5 9 Отговор
    Сега ли го разбра?
  • 71 Алеко

    31 9 Отговор
    Този "генерал" е с твърде слаба обща и политическа култура.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Лелее

    39 11 Отговор
    Поредният путинофил и поддръжник на фашистката Кремълска клика в България.
  • 76 ген. Лапанчев

    30 4 Отговор
    Да му намерят служба и на този и да кандиса, защо ни занимавате с неговите глупости?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 12340

    7 6 Отговор
    Боко Тиквата, 2007г.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Веско +7-1-1+2/13/68+60

    15 37 Отговор
    Най-сетне нещо интелигентно и оерсоективно.Не искам да преувеличавам с хвалебствия,но думите на този Български Воин звучат добре. Иска ми се в тази оартия всички да са Етнически и Генетични Българи.Защото геноцидът над Нашият Народ от последните тридесет години е оричинен от малцинствата,които ни поробиха и които бяха всекидневно поошрявани ит САЩ. Пожелавам изключителен успех на тази Левичарска партия .Българите не сме нито фашисти,нито капиталисти. Благодаря за усилията!

    Коментиран от #95, #100

  • 81 Уважение към Българските военни

    30 6 Отговор
    Но тяхната работа е да защитават Родината с всички възможни средства и да се развиват в тази насока.Някак не им отива да се забъркват в политиката.Не им е там мястото!Освен всичко друго България ясно е избрала своята ориентация - ЕВРОПА и НАТО.Всякакви други интерпретации противоречат на националния ни интерес и вредят на Българите като цяло.Да, Русия е братска страна и всички имаме сантимент към Руския народ,който разбира се ника не трябва да се оприличава с режима на Путин.Така,че УМНАТА,господа !
  • 82 Реалист

    38 10 Отговор
    Типичен стар, сдухан комунистически военен с огромна носталгия по Съветския съюз.
    Няма да забравя как първия или втория ден след началото на войната казваше по водешите телевизии, че това била брилянтно проведена военна операция, а тя продължава вече шести месец и руснаците са я докарали до никъде.
    Смешна работа

    Коментиран от #184

  • 83 Винету

    39 8 Отговор
    Русия - братска страна, този "генерал" съвсем е изтрещял!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ЧАКАЙ ЧАКАЙ

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    .КАЖИ НЕЩО ПОВЕЧЕ...ТОЯ((......) НАЛИ СЕ НАВЪРТАШЕ ОКОЛО ВАС ТАМ....ПОПА...ТРИОТО .....ИНДЖОВА.....КАЖИ КАЖИ ПОД КОЕ ГЕНЕРАЛСКО КОМАНДВАНЕ ИМА ЗАГИНАЛИ БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ ....И т.н.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 селянин

    16 5 Отговор

    До коментар #65 от "Американските бази ще те спасят,":

    У кои епохи живееш бре ??
  • 88 Проззз

    7 25 Отговор
    Не съм генерал но зная че до 15г всичко ще преключи за Бъгария най вече като суверенна нация.

    Коментиран от #171

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 боци

    32 7 Отговор
    къв храм кви 5 лева бе може ли червен генерал да е християнин комунистите са палели на поповете брадите а сега се пишат християни вървете си в москва бе продажници
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Ужасен

    38 6 Отговор
    Стига с тези фатмаци, ченгета , пpaceта и ДС-та ....
    Какво могат и умеят тези хора, че постоянно ги тикат да ни "оправят" . Това са ограничени хора, нищо не можещи, нищо не съградили . Ееееееееееееееееееееееее
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Наистина

    5 2 Отговор

    До коментар #96 от "Българите са боклуци":

    Нищо не разбрах....разкажи по-подробно...
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Моля

    19 5 Отговор

    До коментар #80 от "Веско +7-1-1+2/13/68+60":

    Преди да даваш...мне...ние,кой е достоен да си оправиш пра..вописа.Да не си от школата на КГБ.
  • 101 Телевизия Бобов дол

    29 5 Отговор
    Хайде още още един патриот - а мерси няма нужда ! Патриотизма се поизтърка и понамирисва . Закъснял си генерален.
  • 102 Ломчанин

    20 5 Отговор
    И как точно стана генерал? Чии задници олиза в САЩ?

    Въпроса ми се отнася и за другите "генерали".

    Всичките те са се клели и клетвата им е започвала така: Аз, гражданина на Народна Република България, като встъпвам в редовете на БНА .....

    ИЗМЕННИЦИ
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 генералисимус

    6 17 Отговор
    този откри топлата вода! да го наградим с медал за откритието.
  • 105 витоша

    7 18 Отговор
    Той те въвлича във войната.Ако си с Русия? Това означава, че сте за войната и сте против Украйна. Значи ще дойде война в България, това е 100%. Онези страни, които са подложени на най-силна корупция и кражби, ще им доведат война. /слагам думите си в банката/
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 номер2

    31 10 Отговор
    Откъде се пръснат толкова национални предатели, рубладжии! Една нормална прокуратура ци повдигнала обвинения срещу предателите, а един нормален народ не би ги оставил ...

    Коментиран от #173

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 го шо

    14 3 Отговор
    девизът е взет от войските ва дядя вася (вдв), "никто, кроме нас", но здраве да е.
  • 110 Ние българските простаци

    10 18 Отговор
    Ще гласуваме за КОНСТАНТИН от възраждането
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Просто човек

    22 5 Отговор
    Генерал Шивиков предаде Протест 2020 и се продаде на Ма(га)решки...
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Я Я Я Я ДА

    12 4 Отговор
    ТЕБЯ ТЪЙ КОНТРОЛИРЪИТ И КАГАТО СПЪИШ .................................................................У КРЕВАТУ .................................................................................................................................................ШО ПРАИШ .................ПАЗИ СИ ШАПУЧКАТА ................................................
  • 115 ФРГ

    29 6 Отговор
    Поредният гнусен политически проект на Кремъл, ама сергията с рубладжиите стана много дълга, пък тиквите- избиратели остават същите.
  • 116 🇧🇬🇷🇺

    7 26 Отговор
    Да живее РУСИЯ

    Коментиран от #119

  • 117 Д Петров

    20 7 Отговор
    Трета столица ни контролира, благодарение на колегата ти Радев! Също, русляшки предател на България!
  • 118 Ха-ха-ха😂🇷🇺😛🇷🇺😛🇷🇺😂

    21 6 Отговор
    Напълно естествено е съпругата на отявленият путинист Симов да направи интервю с друг путинист и национален предател!
  • 119 Българин

    26 9 Отговор

    До коментар #116 от "🇧🇬🇷🇺":

    От Съединението до днес Русия и русофилите сте най-големите врагове на България и българите!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Българин

    32 7 Отговор
    В България е традиция генералите да са руски агенти и да работят за интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Всички от генералите като Радев, Янев, Шивиков са учили във военни колежи в САЩ и са направили кариера в структурите на НАТО. А сега, когато трябва да се защитават интересите на евроатлантическа България изведнъж стават пацифисти и дефакто застават на страната на Путин и руският агресор!
  • 122 Генерал шивиков

    33 7 Отговор
    Е срам за народа.Същия който отиде на протеста с униформа да не го бият и беше кандидат от някакви патриоти(пишман).България няма нужда от подобни герерали
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Наблюдател

    26 6 Отговор
    С "натовски генерали" като Шивиков, Радев, Янев и много други врагове не ни трябват. Винаги ще продадат България на руснаците!
  • 125 Тоя иска само

    24 8 Отговор
    Една столицата и това не е София, а Москва. Такава му е душицата, робска.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Д Петров

    10 7 Отговор

    До коментар #127 от "Морския":

    "глупаци от тези, които видях в армията докато служих." Затова ли реши да им подражаваш и стана русороб!?
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 ШИВИКОВ,

    14 8 Отговор
    Времето на Москва изтече безвъзвратно....
  • 132 Смерш

    20 4 Отговор
    Взима 2500 лв пенсия от Нато и писка.Да е напуснал войската като не е съгласен но докара до огромна пенсия.Че и на мисии на Нато ходи.След като Баце показа че от пожарникар става премиер всеки военен реши да се пробва да ни оправя.
  • 133 бай кольо

    6 19 Отговор
    Един истински БЪЛГАРИН
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 😁😁😁😁😁

    15 3 Отговор
    шибиков?крадеца на маратонки и одеала.подарени от хамериканците.ех че не мога да го срещна гаyнирала
  • 136 проста

    13 3 Отговор

    До коментар #63 от "Българин":

    От ГЕНЕРАЛИ и ПРОФЕСОРИ в БЪЛГАРИЯ повече НЯМА???
  • 137 Я Я Я Я ДА

    6 3 Отговор
    ПО ПЪТЯ НА ЧЕУШУСКУ - КОМУНИЗМА Е ВЪВ ТЪМНАТА ЗАДЪНЕНА УЛИЦА - ПЪТ ВЕЗ ИЗХОД ..................................................................................................................................................................................................
  • 138 Ама ти изчете ли го?

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Истина":

    Загубил си си времето.Тоя го подминавам винаги.Що?За да не си губя времето.Това едно на ръка и кат го видиш какъв селянин е....
  • 139 1520

    6 2 Отговор
    България е била по свободна през турско последните 30 години
  • 140 Ти си

    5 4 Отговор
    Гледайте сега Интернет герои , човека има мнение е идеи ( колко са адекватни е друг въпрос) и ги излага , създава партия и се опитва да влезе политика - а вие какво правите за да реализирате вашите идеи и визии за бъдещето ? Само пюете и кусури намирате - толкова са ви силиците нямате топки за нещо по-голямо . Не чв съм фен на пишман патриот ама по е показва характер ( не че това ще му помогне на изборите) ...
  • 141 гласоподавател

    5 7 Отговор
    Съгласно Конституцията на Република България, Армията и Полицията са политизирани ведомства и да се издигат на политически постове служители от тези ведомства, на които до вчера им е било забранено да се занимават с политика е крайно нерационално! Да започват кариера в една съвсем чужда за тях сфера, наводнена от отдали по голямата част от живота си на политиката експерти е тотално неефективен експеримент за политиката на България! На българия й трябват обиграни политици, които знаят до най малката подробност тънкостите на занята, за да могат да вземат далновидни за държавата решения. А това, което ген Шивиков споделя като виждания е мекоп казано безпереспективно за бъдещето на България! За да оцелеем, на нас ни е нужна конкурентмо пособна икономика, произвеждаща стоки с висока потребителска стойност, които бихме могли да постигнем главно, чрез привличане на чужди инвеститори!
  • 142 Иванушка 🇷🇺

    14 7 Отговор
    Това продажно рубло мекере трябва да е в затвора

    Коментиран от #146

  • 143 Не ставаш, Шивик!

    12 5 Отговор
    Нито за кмет, нито за депутат. Стой си на село!
  • 144 дядото

    7 3 Отговор
    генерале.и аз съм бил в търново и тази специалност.и аз съм българин и споделям повече от казаното от теб.но не казваш,защо всички български генерали сте завършили американско сержанстко училище.идеите ти са чудесни,но с толкова американски и натовски войски у нас,как ще ги реализираш.много ни лъгаха и ще трябва повече от теб за да повярваме
  • 145 ник

    6 6 Отговор
    Москва е на първо място продажник.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Българин патриот и родолюбец

    8 8 Отговор
    Такива останаха много малко, а точно българолюбци и българофилите са нужни на България за да не бъде предадена и продадена от алчни и без родни бизнесмени наричащи се български политици на промяната
  • 148 Въпросният Шивиков

    15 5 Отговор
    Явно много е падал на главата си въпросният Шивиков. Единица мярка за тъпотия. Един Шивик.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Зоро

    12 5 Отговор
    Поредния одупен русофил. Всички ченгета и воени са подлизурки и славят расия и мразят България, долни лицемери!
  • 151 Камелия

    9 5 Отговор
    Как може този измамник да го показвате. Факти попитайте Шивиков колко хора е измамил с пари. И на всичкото отгоре в момента срещу него има образувано досъдебно производство за измама. Политик щял да става. Шивиков е изпечен мошеник.
  • 152 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 4 Отговор
    МИТКО , ДВЕ СТОЛИЦИ НИ КОНТРОЛИРАТ ......... ЗАЩО НЕ КАЗВАШ ...... ТРЕТАТА СТОЛИЦА , КОЯТО КОНТРОЛИРА ...... ТЕБЕ , ДРУГАРЯ РЕZИДЕНТ ФИГУРАНТ , ДРУГАРЯ ЯНЕВ И КОПЕЙКИН .......

    Коментиран от #174

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Българин

    8 3 Отговор

    До коментар #28 от "А бе":

    Не, ако бяхме нормална страна, тоя отдавна щеше да е тикнат в затвора за национално предателство!
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Артилерист

    4 6 Отговор
    И аз имам резерви към издигането на българските генерали (и не само на тях), но в случая ген. Шивиков добре е наредил думите. Даже неочаквано добре за пехотинец. Поздравления и пожелания за успех, г-н генерал, от един скромен артилерийски чирак.
  • 161 Диамантената ръка

    7 3 Отговор
    Шивиков, столицата все още е една, Москва...
  • 162 Диамантената ръка

    7 3 Отговор
    Шивиков, столицата все още е една, Москва...
  • 163 Христомир

    4 3 Отговор
    "Не лъжи, не кради, не убивай, не пожелавай къщата, жената и магарето на ближният си....., а като прибавим и алкохолното опиенение! Коя от тия Божи заповеди спазва Русия?
  • 164 Българските турци

    1 2 Отговор
    Този генерал говори като Р. Т. Ердоган!... Ако успее да излезе на Българската политическа арена също като него ще бъде обявен за "диктатор" !... А Българите ще придобият шанса да си имат втори Стамболов !!! ...Честно...личи му от аурата !!!
  • 165 Кочо

    7 3 Отговор
    Според биографичната справка образован, но много прост човек!
  • 166 Крива лопата

    6 5 Отговор
    Ей този умора няма! От 20 г. се пробва да стане политик обиколи почти всички партии включително и ГЕРБ и то по няколко пъти. Ходил е на държавна издръжка на курсове в САЩ тогава се е клел във вярност към НАТО, учавствал е в мисия в Афганистан на страната на САЩ, а сега кагото не го искат в нито една натовска партия се кълне във вярност към Путин. На това се вика фурнаджийска лопата, нагаждач, предател, и каквото друго се сетите. И не го показвайте с генералска униформа, че е резил за БА.
  • 167 Познавам лично генерала от дете!

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "………":

    Способен човек, открит характер, гони справедливи каузи! Едно обаче не ми хареса в изказването му (което ме възпира да му дам моя глас). И това е, че прозира желанието за откъсване от европейските ценности и лепване към евразийския блок! Моля Ви генерале, всичко което казахте е вярно, но то ВАЖИ и спрямо РУСКАТА федерация!!! Ако ще ни късате от Европа и ще ни пришиете към русия, НЯМА да стане! Уважавам Ви, но не споделям намеренията Ви да ни върнете обратно там, откъдето се отскубнахме преди 30 и няколко години!!! Вярно, че бивши членове и симпатизанти на БСП (а преди и БКП) няма как да мислят по друг начин. Но времената са други и Вие с Вашите възможности и хъс можете да сте полезен на България малко повече в посока център!!! Няма да се откажем от Европа! Ние сме европейци, а не азиатци! Но чрез хора като Вас можем да имаме добри и взаимно полезни контакти и с федерацията. Вазимнополезни, а не феодало-васални!!!

    Коментиран от #170

  • 168 До кога

    5 5 Отговор
    Още един селски тарикат. Мисленето му е следното, ако излъжа 20 000 гласоподаветели по 8лв. на глас 160 000лв. кой ти ги дава. От такива измекяри сме я докарали до там да не можем да направим едно нормално правителство. Вредни са за политиката, защото разединяват нацията и мътят главите на необразованите гласоподаватели и всичко това след изборите се отразява на всеки един от нас. Няма ли морал, срам от пагона?
  • 169 Крайно време е за:

    5 1 Отговор
    1) ЗАКОН, задължаващ декларирането на всички ИЗТОЧНИЦИ на приходи за финансиране на партиите и отделно на предизборните им кампании!!! Като декларирането ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде проверявано: обявените източници реални ли са или фантоми, както и доказването на тези източници чрез проследяване ПЪТЯ на ПАРИЧНИТЕ и НЕПАРИЧНИТЕ потоци!!!!! 2) ЗАБРАНА на източници и парични потоци през офшорки!!! Демек: източник на приходи чрез офшорки да НЕ се зачита за законен източник за финансиране партии и техните предизборни кампании!!! Иначе ще си живеем още 100 000 години в булгсристан! И на всеки пореден тур избори, ще ни лъжат новоизлюпени пишман политици, станали нечии пионки за дребни монетки.
  • 170 Кочо

    6 3 Отговор

    До коментар #167 от "Познавам лично генерала от дете!":

    Към никаква Азия няма да те завръща, но с тази риторика, много патриотари се насочват към най лесните за паша електорални офце! Или поне така си мислят! Да докопа %, па после ще подкрепя ,,стабилността"! Както Волен! Яне, Магарешки, Варели, Каракочанов - всички!
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Анализатор

    6 6 Отговор
    Шивиков, тебе те контролират извънземни сили с неясен произход...
    Вземи се прегледай при психиатър и си пий хапчетата, които ще ти изпише...
    Аман от генерали.
  • 173 А кой е казал,

    8 1 Отговор

    До коментар #107 от "номер2":

    че сме нормален народ? Ако бяхме нормални нямаше да търпим 35 години всякакви шмекери, далавераджии и корумпета да ни управляват и да назначават роднини в държавната и общинска администрация. Щяхме да се борим за открити и публично показвани конкурси!!! Сега се оказахме в ласото на калинките и техните лидери и трудно ще разкъсваме клопката!!! То не бе костов, то не бе царо, то не бе 3-на коалиция, то не бе вождът и гербавите, то не бяха патрЕоти всякакви омайни, не се знае и още колко други ще цъфнат в новия парламент. Та изглежда, че никак не сме нормален народ щом един поне не бе осъден. Мотиви: лоши магистрали, грабежи на европейски фондове, приватизация а ла мутризация, източване обществени финанси през поръчки, търгове... Нямат край за да ги изброявам всичките. Та, или приемаме, че сме недъгав народ, или се борим докрай за коренни промени в устройството на държавата, във формата на управление и въвеждане всенародни референдуми.
  • 174 То няма смисъл да я декларира.

    1 4 Отговор

    До коментар #152 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Всички с мозък в главата знаят коя е третата контролираща ни столица!
    Лошото е, че никоя партия от този спектър (израждане, възход и падение, сидеров и сие, справедливо ли е в България и още много нароени партии) НЕ признават открито кой им е идеологът и кой ги финансира. За сметка на това обаче, още щом си отворят устата и ушите ни чуват "Широка страна моя родная".
  • 175 от сутрин

    1 1 Отговор
    до вечер облъчват народа ни с пропаганда, лъжи и измами.
  • 176 ВСИЧКИ УЖ РУСКИ ПАРТИИ ВСЪЩНОСТ

    2 4 Отговор
    СА НА ХРАНИЛКА ОТ ЕС И НАТО - ВЪЗРАЖДАНЕ Е ЕДНА ОТ ТЯХ !
  • 177 БЪЛГАРИН

    2 3 Отговор
    привържениците на Герб,ПП и ДБ са от феновете на славното СДС.Единствено коалиция
    между тях може да върне демокрацията в Б-я разбита от ДС и КГБ.И вяра в ценностите на ЕС.
    Разбира се без Некадърници като Кокорко,Дърдорко и мафиоти подкрепени от СИК Атанасов и Иванов.
    Всички други путинисти с юмручето Радев,този Шивиков путинови руски агенти в президентството
    работили и обучени в шпионаж в библиотекарския институт са комунистическото минало и
    зло за Б-я.Методично ни водят към путинова диктатура.Дано да не съм прав.
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Иван

    1 3 Отговор
    Когато започва да мисли ботуша на мозъка нему остава нищо друго освен да марширува.
    Ст.Лец
  • 180 Наблюдател

    5 1 Отговор
    Чуждопоклонничеството е "генетически" заложено в българските управляващи от където идват и всички национални катастрофи!
    Би трябвало да прави впечатление - ТЕ управляващите не се учат от Историята!
  • 181 Жалка работа

    6 3 Отговор
    Жалка кремълска подлога , какво да го четеш тоя непотребник

    Коментиран от #186

  • 182 Мите,

    0 1 Отговор
    как е Цанко?
  • 183 Да бе да

    4 2 Отговор
    "Съдбата на Отечеството е заложена на карта и трябва да успеем да сложим веднъж завинаги край на чуждопоклонничеството"

    Съгласен 😁, но нека почнем от тебе рузка подметка !

    Факти , този индивид е осъждан престъпник !
    Крадец , лъжец и забележително гладък !
    Нещастен гнусяр , бил военен докато го хванаха да краде !
    Срам за всички военни по света!
  • 184 Фишфиков

    4 4 Отговор

    До коментар #82 от "Реалист":

    Този шапка цял живот си е клатил краката на бюрото което са му осигурили с връзки по време на комунистическия режим. Свикнал е да го командват от кремъл и те така за там милее. Много предатели и продажници по таз земя ей
  • 185 ОЗ ОФИЦЕР

    2 0 Отговор
    генерале , тези столици не управляват народа НИ те управляват само политиците НИ който са меркантилни и лакоми за пари и власт , без чест и лоялност 80% от тия измикяри и не са служили и се кълнат в Н.С. ако не беше така Държавата ни щеше да преуспява. ако някой чете тука факти може и да разбере ,че политиците НИ само ни разединяват настройват и озлобяват народа НИ и това не е случайно не съединенито за тях е силата а разделяй и владей!
  • 186 абе

    1 2 Отговор

    До коментар #181 от "Жалка работа":

    ЯВНО НИКОГА НЕ СИ БИЛ В БГ АРМИЯ ЩОМ ЗА ТЕБЕ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ СА ПОДЛОГИ ТОЗИ ГЕНЕРАЛ И НЕ ГО ПОЗНАВАМ НО СЪМ СЕ КЛЕЛ ПРЕД БЪЛГАРСКАТА СВЕТИНЯ И 22години СЪМ СЛУЖИЛ ЛОЯЛНО НА ДЪРЖАВАТА НИ И ПРЕЗ ДЕН СЪМ БИЛ С ХОРАТА МИ В ДЪЖД И ПЕК НА ПОЛИГОНА И НА МИСИЙ НА МАЙНА СИ СИ ДОДЕТО СИГОРНО СИ УЧИЛ И ТИ У ХАРВАРД С ДРУГИТЕ ИЗМИКЯРИ

    Коментиран от #189

  • 187 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 1 Отговор
    ТОЗИ "ГЕНЕРАЛ" , ЗАЕДНО С ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ......... ДА СЕ ХВАНАТ ЗА РЪЧИЧКИ И ........ БЕГОМ ПРИ ....... ПУТЛЕР И НА ......... ФРОНТА В ....... УКРАЙНА ........
  • 188 БГ селянин

    1 1 Отговор
    БГ генералите всичките са предатели
  • 189 БГ тъпак

    2 1 Отговор

    До коментар #186 от "абе":

    Този генерал се е клел във вярност към Русия и световния комунизъм.
  • 190 Историк

    2 1 Отговор
    Кремълските военизирани пипала в България се умножават. Радев, Янев, Шивиков. И на всички тях проблема им е "запада". Един ден да не осъмнете с патрулиращи с автомати войници по улиците на големите български градове и танкове на булевардите, уважаеми "умни" българи.
  • 191 Авантаджията- генерал

    1 0 Отговор
    Забрави дискретно Москва, бе, Шивиков! Или това важи само за теб?
  • 192 Ха ха ха

    3 0 Отговор
    Какво да гочетеш тоя , той винаги е бил московскопълзящаподлога и продажникрубльов