Last news in Fakti

16 Септември, 2022 13:00 3 881 39

За кого бие камбаната?

  • училище-
  • образование-
  • държава

Държавата ни не е мащеха. Курва е

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Удари първият училищен звънец. 57 000 деца влязоха първи клас. Това е почти два пъти по-малко деца отколкото преди тридесет години. След демокрацията, плурализма, свободата, равенството и другите вносни думички резултатът е ясен. Ние фактически сме два пъти по-малко. Не днес, а след десетина години България ще е под 4 милиона.

Това, уви, не е защото хората отказват да правят секс. Или пък отказват да имат бъдеще, въпреки, че и такива интерпретации ще има. Заради устойчиво убийство е. Знаете, това убийство не е само към децата.

Държавата ни не е мащеха. Курва е.

Курва, която харчи парите ни, за да си купува лачени обувки и да се друса в нощните заведения до припадък. Курва, която се ч*ка с чужденци и обяснява колко ни обича месец и половина преди избори. А в ролята си на майка, курвата е предвидила за децата си по една филия с лютеница. Една на ден. И децата ядат лютеницата.

Къде ще ходят? Поколението, което расте е точно такова – просто, пълно с подобрители и фалш, точно като филията с лютеница. Знаете, над половината абитуриенти са абсолютни двойкаджии. Тоест, пълни образователни провали. Те са горди неграмотници. Функционални дебили с претенции и маркови маратонки.

Но това не е от значение за курвата.

Учителите си отдъхват от поредната порция идиотчета и се готвят за следващата. Министерството отчита резултатите в таблица, а родителите събират пари за абитуриентски бал, за да може тяхната щерка да изглежда като актуална курва, а синът като продавач на кокаин.

Родителите, които са се съгласили на брак с курвата и са приели филията с лютеница спят емоционален зимен сън. Някои от тях погребват децата си без да разберат какво им се е случило. Плачат по новините и искат справедливост.

Те си въобразяват, че като ходят на работа но половин денонощие и носят пари за телефон последно поколение, изпълняват родителския си дълг. Всъщност, децата им растат възпитавани от мащехата, пардон курвата, и тя като такава ги научава на курвенските си номера.

Наркотиците се продават направо в ученическата лавка.

Продават ги ученици с полицейски протекции. Разбирай, ако направиш забележка на дилър до половин час патрулката ще се домъкне у вас да ти проверява документите. И това е само началото.
Утре детето ти ще бъде сгазено на улицата от надрусан идиот и ще получиш официално извинение от родителите на идиота. От идиота – не, защото адвокатите му няма да му позволят да дава изявления. И дотам. Ако не вярвате – огледайте се.

За тридесет години демокрация ние загубихме децата си. Някъде между правото ни да ходим на море в чужбина и да гласуваме за поредния идиот с костюм загубихме душите си. Някъде между заплатата и аванса загубихме и децата си.

Но най-неприятното е, че ако се намери намери някой, който би искал да поправи нещата, той ще бъде спъван отвън. Вижте Унгария. Там расте успешно поколение подкрепено от държавата. Държава не курва, а майка. Ние им завиждаме. От там се чуват новини, които звучат като научна фантастика. Но, уви,Европа в ролята си на МегаМащеха реши, че тяхното не било демокрация. Ще последват санкции, забележки и извиване на ръцете.

Което поставя въпроса – Какво по-дяволите иска Европа?

Но да му мислят унгарците.

А за нас, отгледаните от курвата, остава последно успокоение. Че не разбираме младите. А за младите остава вярата, че светът вече е техен. Само след десет години, когато станем четири милиона, сегашните млади поостареят и им опадат зъбите от евтин алкохол ще разберат истината, че светът никога не е бил техен.

Още техните родители са го продали за маниста. За едни удари първия звънеца, но за всички ни бие камбаната.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    7 5 Отговор
    За иван денисович:)
  • 2 За всички бие Камбаната..

    35 10 Отговор
    С тебе щяхме да сме в Ботевата чета,но сме Къснородени.. Това е..
  • 3 Пич

    14 78 Отговор
    Алкохолизиран простак , с криво обръснат мустак , и претенции за интелектуалец !!! Нашите интелектуалци псуват най възпитано !!!

    Коментиран от #9, #19, #22

  • 4 00014

    68 10 Отговор
    Поредният удар в десетката. Сега всички, които са улучени и в точката, която слънцето никога не огрява отново ще проплачат.
  • 5 Гост

    75 9 Отговор
    Стана ми гадно. Грозно написано, ама истина. Тва е. Затриха ни.

    Коментиран от #21

  • 6 Интелектуалец

    56 8 Отговор
    Една свястна статия да прочетем и от вас !!!
  • 7 Валерко

    8 73 Отговор
    На този му чета пета статия и съм впечатлен колко е прост и неадекватен. Опитва се да напише нещо, което ще се хареса на определен таргет, но не му се получава изобщо... Спрете да му публикувате статиите, че е смешно!

    Коментиран от #25

  • 8 Теле

    58 7 Отговор
    Добре си описал ЕВРОПЕЙСКИТЕ добродетели
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Студопор

    51 6 Отговор
    Само на този заслужават да му се четат нещата!!
  • 11 Тихо

    9 13 Отговор

    До коментар #9 от "А ти си":

    Там , от прайда !!! И с перуката те познаваме !!!
  • 12 !!!?

    6 43 Отговор
    На този някой му е крив - лютеницата, държавата, демокрацията, Европа, смартфоните, абитуриентските балове...а той къде е - не си мие зъбите, а му упадали от евтин алкохол, прави секс, ама ялов !!!?
  • 13 Госあ

    26 4 Отговор
    Евала ! Добре казано, като за простолюдието !
  • 14 Само питам

    6 8 Отговор
    Над 20 пъти в текста е повторена думата щурма, която ако напиша ще излезе надпис
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Недоволен

    3 24 Отговор
    Бай Графоман пак го е напънала нуждата за изява.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Наблюдател

    4 14 Отговор
    Над 20 пъти в текста е употребена дума, която ако бъде написана в коментар ще излезе надпис "Този ко ментар е пр емахнат от моде ра тор." Но понеже я е написал гений автор в сайта може да бъде публикувана!

    Коментиран от #34

  • 19 И ти май си

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    от тези с филията, с лютеница.
  • 20 жена

    29 3 Отговор
    Написаното не е нищо ново, но все пак кефи.
    А на възмутените (като № 3 и 7) ще им кажа, че е крайно време да отидат на психиатър за освестяване къде всъщност живеят........
  • 21 Чоко

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Не бе ние се затриваме. Докога все някой друг ще е виновен за нашите проблеми. Когато ядеш шоколад и ти се развалят зъбите кой е виновен, ти или производителят на шоколад?

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бравос

    9 3 Отговор

    До коментар #21 от "Чоко":

    Викаш наркодилъри са напълно невинни??? Браво бе некъпан!
  • 24 .......

    13 0 Отговор
    Не е виновна държавата.Хората са.По телевизията доскоро от сутринта рано започваха да говорят за алкохол и райски газ.Спряха вече.Това е добре.
    Да ви питам всички....вие като бяхте в училище държавата ли слушахте или приятелите си?При нас поне разправяха как един бил припаднал като взел доза,как друг умрял и т.н.Примери с лопата да ги ринеш.
    В коментарите пък към новинарските сайтове като този за 3 месеца поне 10 пъти ме убеждаваха колко била полезна тревата,райския газ и т.н.Няма как да ме убедят при условие,че имам познати,които умряха от свръх доза.
    Ако познавате някой,който има проблеми му подайте ръка,а не чакайте на държавата.
  • 25 оооо

    19 3 Отговор

    До коментар #7 от "Валерко":

    Напиши ти да те видим! А за автора - браво. Писал бил за таргет - ами даже и така дае, добре му се получава. Виж плюсчетата! Браво! Жендъризма не води до нищо добро, какво е това евро-атлантическа ценност, защото ние виждаме, че е консуматорско общество /само да купуваче ядене, дрехи, коли, всичко!/, полово сбъркано, нашарено с татуировки като престъпник от затвора, с безумен наркоманизиран поглед. Всичко директен безмитен внос от Запад. Резултатът е видим.
  • 26 4000

    6 19 Отговор
    Емил Йотовски, или си на заплата при митрофана или си безкрайно тЪп? Също като коментаторите копейки които се кефят на руската/ориенталска простотия!
  • 27 Браво на автора

    21 2 Отговор
    Демокрация е?Човет си е казал неговите възгледи,вие си казвате вашите!Той вас не плюе!Просто ви показва истинската същност на действителността.Скъпи ми писатели!Вчера едно мамино творение,дрогирано,пияно потрошило 5авт.бе освободено срещи 2 бона.Искало да учи,за да се поучи..Като Симона,която ви пази.Като Георги,като.....кой беше тоя дет прегази Милен Цветков.Та,тази дама струва 2 бона.Всички тези си имат цена. А КОЛКО СТРУВАШ ТИ?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Турбо

    7 3 Отговор
    Много вярно го е казал Йотовски.Който разбрал, разбрал.
  • 31 Ристиенин

    9 3 Отговор
    Унгария ма унгария има орбан той е ристиенин. Не дава децата да учат л г б т бози не дава м юслита да му тъпчат земята не къса с русия не лижи брюкселски адници. А ний ще скачаме от ку ва на ку ва след всеки избори.
  • 32 Що така, факти?

    4 6 Отговор
    Форумци с нецензурен език ги триете, а тоз чичо като въшка на чело сте изплескали.
  • 33 И знаете ли, кое е най-тъжното

    6 3 Отговор
    преди 30 години ни купиха евтино, и сега докато ни експлоатират ни се смеят и плюят на нас, купувачите.
  • 34 Нашийник

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    Автоматично, да. Като я напишеш със специален знак (прмерно, долна черта) не се трие автоматично. Тогава, обаче, се включва "тежката артилерия" - модератори, триещи мнения, дори само защото са пуснати от определен ник. Това е "Факти" - "свободната" медия.
    А статията получава от мен максимална оценка - рядко минават "между капките" подобни адекватни коментари.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 с поглед наплашипутак

    5 4 Отговор
    Дори не си правя труда да чета само, като видя...
  • 38 Абе

    3 4 Отговор
    Поредния рубладжия!Какво ти е виновна демокрацията,че живеем,както си описал?!Кой ни пречи да сме отговорни родители,учители,лекари,кметове и там каквото друго се сетиш?!Демокрацията ли ти е виновна,че крадеш от парите на "племето",хвърляш си боклука от прозореца или като полицай,адвокат или съдия,толерираш наркодилърите?!Демокрацията ли ти е виновна,че не носиш поне маска по време на епидемия и заразяваш хора,които губят здравето или живота си?!Демокрацията ли ти е виновна,че караш пиян или дрогиран и убиваш хора на пътя?!Какво си захленчил и запсувал?Сякаш бяхме цъфнали и вързали преди 30г.и филията с лютеница не беше основното ни ядене,а панелката от 30 кв.мечтания дом?!И учебните ни часове пълни с историята на КПСС и БКП?!Че тройкаджиите ставаха инженери,които не можеха да създадат нищо по-смислено от един чушкопек?!Млъкнете вече и бъдете отговорни и почтени към нацията!Никога не сме имали по-добри шансове да живеем добре!От всеки от нас зависи!Не стига,че другарите преди 30 г.ограбиха националното богатство,че феодализираха България,че окупираха всички печеливши бизнеси,че 12 г.усвояват евро средства,че не се оядоха,а сега дойдоха и наследниците им,още по-ненаситни и овълчени?!Стига вече!Като не ви харесва Европа,марш в Сибир при господаря!И стига сме търсили причината за неблагополучията си другаде!Те са се само в нас!

    Коментиран от #39

  • 39 Малей,

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Абе":

    Ама ти вярно си промит! С дебилизма за маските ми ставаш ясен. Наистина ли си толкова заблуден, че да говориш за демокрация? В България? Изумяваш ме, честно!