Last news in Fakti

16 Октомври, 2022 13:00 3 744 59

ПП ще имат поддържаща роля за шантажиране на ГЕРБ

  • продължаваме промяната-
  • герб-
  • поддържаща роля-
  • шантаж

"България става изключително важна територия, компенсаторен вариант за военна инфраструктура в Черно море", коментира Калина Андролова 

ПП ще имат поддържаща роля за шантажиране на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Калина Андролова за "Политически Некоректно" по БНР

Откритото, но не формализирано участие на НАТО във войната в Украйна, подкрепяйки Киев по всевъзможни начини – оръжия, разузнавателни данни, инструктори, стратези, медийни и обществени кампании по същество представлява ходене по много тънка линия. САЩ хем участват активно, хем се колебаят докъде могат да стигнат, без да провокират Русия да използва ядрено оръжие. Американските военни не са предоставили на украинската армия оръжия с далечен обсег, именно за да избегнат подобно апокалиптично развитие. Войната в Украйна е особена война. САЩ крепят Украйна, но когато на моменти напрежението ескалира, дават лекичко назад. Вашингтон поддържа определен интензитет, който изглежда изтощителен за Русия – разход на хора, оръжие и обезсилване на руската държавност отвътре. В удължаването на тази война САЩ виждат отслабването на политическата доктрина на Путин. Затова те ръководят Зеленски по тяхната схема, а не според най-късия път за приключване на войната.
Русия, от своя страна, води войната по-скоро като ултиматум към САЩ за разрешаването на статута на Украйна, отколкото като класическа война. Западните медии изписаха много неща за несъстоятелността на руснаците, но трябва да отбележим, че дори неподготвеният човек би се досетил, че когато си оставил електроснабдяването, горивата, железниците, пътищата, комуникациите, медиите да ги има, да са действащи, значи не следваш правилата на войната. Въпросът е ЗАЩО. Путин изчаква ултиматумът да произведе възможност за решение. Или по същия начин като американците има малко по-други цели от бързото приключване на войната. Той самият заяви, че спира с масираните ракетни удари, защото целта му не е да „унищожава Украйна“. С инвазията си Путин разтури всички ангажименти на Украйна към западния фактор за военни бази на Черно море, и въобще извади Украйна от тихата милитаризация, която се случваше. След Майдана срещу Янукович САЩ започнаха да усвояват Украйна през инсталиране на марионетна власт – целта беше да се отнеме доминиращият контрол на Русия над Черно море, Украйна да отхвърли присъствието на Русия в Севастопол, а в Крим да започне изграждане на военна база на НАТО. След неочакваното анексиране на Крим от РФ, Украйна започна изграждане на военни бази в Азовско и Черно море (в Очаков и Бердянск, на запад и на изток от Крим), сключиха се споразумения със западни държави за сътрудничество в областта на отбраната, и започна подготовка на украинската армия за военни действия.

Искам да припомня едно име, което илюстрира нагледно технологията за преврат - Арсений Яценюк, който беше премиер на Украйна за около две години след революцията (от 2014 до 2016 г.). Преди това беше и министър на икономиката, и лидираше партия със заглавие, което звучи много познато, „Фронт на промените“. Отвреме навреме Яценюк ходеше на работа с метро и влизаше в закусвални, тъй като беше подготвен от американския пиар експерт Джо Голдбърг, известен с програмата на Обама „разходки сред хората“ и хапване на хамбургери в заведения за бързо хранене. Същият филм гледахме у нас съвсем наскоро. Имам предвид широко отразяваните разходки по улиците на София на Кирил Петков. Сега се сещам и за още един детайл: понеже за Яценюк борбата с корупцията беше основен приоритет, той назначи за министри някои чужденци – литовец, грузинец и други подобни. Прекъснете ме, ако не е вярно, но аз си спомням как Кирил Петков предложи да ни докара хора от чужбина за важните позиции в държавата, за да гарантира някаква тяхна чуждоземна експертиза и преди всичко илюзорна независимост. Всъщност целта на подобен ход е да се поставят още по-управляеми лица, но в друг аспект. Това са хора с навигация отвън, без пъпна връв в страната приемник, и напълно свободни за по-радикални действия, тъй като нямат емоции към нацията, след като си свършат работата, напускат държавата.

Припомням ви за злополучният Яценюк, за да ви обърна внимание, че схемите са едни и същи. Площадни революции, парламентарни кризи, унищожаване на силните партии чрез обвинения в корупция, чрез обединен „демократичен“ обръч срещу тях, чрез методите на демонизиране, остракиране и раздробяване. Следва инсталиране на управляеми кукли, които често се подменят, за да се замаже отговорността, когато има драстични решения. Следва разграждане на държавността, за да се изтрие инстинктът за национално съхранение. Следва вземане под контрол на службите за сигурност и подготовка на властовия ресурс за извънгабаритни решения и действия. За медийното обезпечаване на тази технология дори няма да споменавам, защото е ясно, че медиите подготвят, съпортват и дори са основно оръжие в разтурянето на политическия ред. Те са в пълна симбиоза с площадния натиск и отчасти дори го произвеждат и затвърждават, отразявайки го.

Още с анексията на Крим, и особено с началото на военните действия в Украйна, в плановете на САЩ и НАТО за Черноморския регион възникнаха корекции. България вече става изключително важна територия, като компенсаторен вариант за военна инфраструктура в Черно море, заедно с Румъния. Планира се изграждане на военна база край Варна, която ще е близо до базата „Михаил Когълничану“ в района на Констанца, водите са дълбоки, а Добруджа е с равнинен релеф, удобна за летища. Когато се изгражда военна инфраструктура, тя винаги се свързва вътрешно, планират се връзки между летища, пътища, пристанища. България също така граничи сухопътно с Гърция и Турция. Така че не можем и няма да останем встрани от общата мрежа. Това обяснява парламентарните кризи, опитът за разграждане на системните партии, въвеждането на машините и на ПП като бухалка, прилагането на целия този сценарий за принудено поведение на партийните субекти. ПП не се случиха, защото са много харизматични, както те си мислят. Поради грешките на Кирил Петков обаче проектното трасе леко се промени, ПП в този момент ще имат поддържаща роля за шантажиране на ГЕРБ. Ако ГЕРБ започнат много да мислят и да се усукват, идват отново ПП. Бих казала, много успешен сценарий за въвеждане на контрол. За съжаление.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    46 43 Отговор
    Всичко верно
  • 2 Новина

    54 10 Отговор
    Бойко ще ставал монах и оттам ще ръководи Герб.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сталин

    32 47 Отговор
    Българина е пълен глупак ако си мисли че еднодневни политически прос титутки назначени на власт от главния сводник в България - американското посолство че ще работят за интереса на българите много се лъжат . Тъй като българина по природа е шмекер той гласува за себеподобни и си мисли че колониалната администрация ще свърши цялата работа вместо него а той ще си стои на ракията и салатката.Единствените почтени хора в политиката бяха Жан Виденов и Волен Сидеров които влязоха във властта с по един апартамент и така и излязоха от политиката ,но много са малко почтените хора в България за да гласуват за такива политици,така че надежда всякаква вие оставете

    Коментиран от #9

  • 5 Сталин

    16 22 Отговор
    Писмо на братята Ротшилд
    Вие просто храните банкерите.
    "Всичко в по план, защото те са проектирали системата.Щеше ли да има Първа световна война,ако банкерите не бяха там ,за да го направят със заеми и на ДВЕТЕ страни?Те създадоха системата ,за да обслужват себе си и хората,от които се нуждаят да поддържат системата на място.
    "Малцината , които разбират системата, или ще бъдат заинтересовани от нейните печалби ,или ще бъдат толкова зависими от нейните предимства,че няма да има опозиция от тази класа,докато от друга страна,огромната маса от хора,умствено неспособни да проумеят огромното предимство, което капиталът извлича от системата,ще понесе своите тежести без оплакване и може би без да подозира че системата е враждебна на техните интереси.

    - The Rothschild brothers if London writing to associates in New York,1863
  • 6 Бозаджията

    42 26 Отговор
    Голяма боза е забъркала авторката от Младежкото ГЕРБ.
  • 7 Шантажирането

    47 21 Отговор
    на ГЕРБ и ортаците им в престъплението спрямо България и народа ѝ , няма равно и няма да има ! Крадци ненадминати и корумпирани , свалиха работещо правителство !
  • 8 Да се знае

    48 16 Отговор
    Тази андролова работеше за пик !

    Коментиран от #25

  • 9 не разбра ли

    31 22 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    САЩ е супер сила , а русия да не казвам какво е (че трият) и комунизма за , който плачеш никога няма да се върне тук е Европа .

    Коментиран от #53

  • 10 Абе

    18 7 Отговор
    🐞!!!
  • 11 Дадаю

    39 24 Отговор
    Толкова много надраскани глупости само в една статия !! Явно авторката е комунист гробарка
  • 12 ттт

    29 17 Отговор
    Глупости на търкалета.
  • 13 Много

    28 21 Отговор
    Глупости е написала тази жена.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ми сега

    29 26 Отговор
    Ми сега тази велика анализаторка иска да ни докаже, че няма по-добра система на управление от съветската диктатура,която е пример за държавност и че всички, които си разрешат да искат да се освободят от нея са платени от демократичния свят малоумници, които не знаят какво искат.Горещо препоръчвам на аннализаторката на Кремъл незабавно да заминава при Путин.За нейно и наше добро,.

    Коментиран от #39

  • 16 Просто човек

    28 21 Отговор
    Не.щастна путинска гербаджийка
  • 17 И квоо

    8 23 Отговор
    От цялата работа се разбира че щатите ги мачкат като футболни топки..мачкат ги в Украйна мачкат ги на балканите където ги хванат там ги мачкат

    Коментиран от #21

  • 18 Българка

    27 20 Отговор
    Наистина ли толкова от пишещите във форума искат излизане от НАТО и ЕС и завой към Азия? И очаквано е тези путинисти и врагове на Запада да си съберат багажа и бегом към Русия, не към Европа или САЩ. Да си заработват в рубли, но не от България.
    Кремъл хвърля луди пари за хибератаки и питинова пропаганда. И основната опорка е врагът от САЩ и Запада (ЕС)
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пеям

    13 8 Отговор
    Иди отка!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Люси Дяковска

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Вирус":

    Ти ходил ли си на училище?
  • 23 Приятен ден

    32 8 Отговор
    ГЕРБ МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ, МИЛИЦИОНЕРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ, МУТРЕНСКА ГРУПИРОВКА НО НЕ И ПАРТИЯ. !
  • 24 Парадокс

    31 13 Отговор
    Ако някой шантажира, това са от ГЕРБ и СДС. ГЕРБ-СДС събориха в съюз с ДПС, Възраждане и ИТН редовноното правителство без да имат план. Сега реват, че не ги подкрепяли. Кой бе, тези които съборихте ли трябва да ви подкрепят, вие добре ли сте умствено?
  • 25 Именно!

    19 8 Отговор

    До коментар #8 от "Да се знае":

    ....и е чистокръвна чугунена червенотиквиничка
  • 26 Хахаха

    21 16 Отговор

    До коментар #14 от "Вирус":

    Дрънкаш глупости и обидни измислици с цел злепоставяне на двама ингелигентни и добре образовани българи. Исщаш да ги принизиш и оплюеш, за за изпъкне онова необразованото недоразумение Боко.
  • 27 Ами

    9 14 Отговор
    Те показаха, че за друго не стават !

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ...

    21 13 Отговор
    Изключително проруска статийка с внушения за американска намеса априори. Но гледната точка на авторката е силно изкривена. Реакция на американците във връзка с войната не може да няма. Но се внушава, че американците изнасят революции едва ли не и в България. Силно се подценява агресията на Русия. Путинистки пасквил...

    Коментиран от #33

  • 31 Ани

    9 17 Отговор
    ПланЪт за разтуряне на държавата на Путин не мина. Задачата която Решетников постави на Радев беше да разруши институциите на България. С компромати, настройване българин срещу българина до постигане на пълен кукувичарник. Без значение кое е ляво и кое дясно. Важното е България да е нестабилна и лесна плячка на настъпващата руска армия. След като аватарът на БСП се провали в опита си да вземе 99,98% от гласовете, планът беше осъвременен:
    БСП от ляво. ДБ отдясно, а ПП да внася смут имитирайки дясно или както се случи.
    Нападението беше оркестрирано и от всички страни.
    И той щеше да успее, но Украйна се запъна и сега Русия е ангажирана там. Първоначалния революционен устрем загуби момент и сега наблюдаваме разпад на пясъчните кули.
    Останала без подкрепа, ПП като патия на ченгетата ще опита да се присламчи към щатите и ще трябва да служи на двама господари.
  • 32 Хъхъ

    20 4 Отговор
    Интвресно защо обаче стстията забрави всичките корупционни схеми през годините и това че на хората им писна разни малограмотни политици да стават милионери на наш гръб !!!
    Не работеща правова система и кум други неща които всички виждаме
  • 33 факт

    23 9 Отговор

    До коментар #30 от "...":

    Колкото и да се опитват да хвърлят вината на САЩ, не САЩ, а Русия нападна Украйна.

    Коментиран от #50

  • 34 наблюдател

    11 15 Отговор
    Аз наблюдавам вече почти година тези две прости момчета. Те не са в състояние да организират една разпивка в кварталната кръчма, а пък искат да управляват държава. Така и не разбрахме какво са учили тези хубавци в Харвард. Ако са учили нещо въобще. А пък Дебелака едва ли е в състояние да управлява семейните финаси. Не трябва да се допуска до обществените. Защото само за кражби говорят. А знаем че всеки говори за това за което си мисли . . .
  • 35 Олеее

    25 7 Отговор
    Платена статия на ГЕРБ-ДПс, разбираш ли защитават държавата, НО всички трябва да получим амнезия и да забравим за кражбите, престъпността, неработеща та прокуратура и съдебна система, корупцията през последните години. Пак САЩ са виновни а а не тези които ни управляват ???
    Браво поредната конспирация на Кремъл с помощта на ГЕРБ-ДПС
  • 36 123

    8 9 Отговор
    БНР е презето радио !
  • 37 Керът

    11 9 Отговор
    Най-хубавото нещо, случило се от 24.02. насам за България, е че всичкият платен рушлямистански слугинаж лъсна с имена и ориентация. Като се активираха петоклонниците, лъснаха яко и понеже са на губещата страна, в дългосрочен етап най-сетне ще си пометем малко къщичката...
  • 38 точно

    8 2 Отговор
    и много прозорливо! само дето играчите в схемата у нас са калпави - алчността и нетърпеливостта за бързи резултати ги издъни
  • 39 ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ми сега":

    явно нищо не си разбрал!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Тони

    11 0 Отговор
    Ако искат и Скарлет Йохансон да предложат за председател, щом предложението идва от ГЕРБ, значи е човек без морал и собствено мнение.
  • 43 ааа

    3 3 Отговор
    Средна ръка демагогия....
  • 44 жаль

    2 3 Отговор
    Статията не можа да събере коментари. Руслямията вече не е на дневен ред.
  • 45 Байганю с десагите

    0 0 Отговор
    Сам ако си сред тях отдолиу, ще те ликвидират, не физически, а ще те оберат, отровят животинпетата ви и затива мълпат много хора без връзки. Еаботят земята за да оцекеят и мълчат. Гледат как едни грабят, но нима не бе същито ори бай тошово. Но сега дойде дръг народ от селата и изместиха гражданите. Кой имаше пари асене избяга в големите градове, а кой не успя, всеки си е навел глава и мълчи, мнозинство са 75/15. Има хора следят и отмъщават, живеят със страх Асен и Кирчо са млади, те прилагат това на пазара което са учили навън, но явно тукашните не им изнася. Два остри камъка брашно не мелят. Разберете се и си простете Асенчо, но много неща са сбъркани и не от БНБ, а от неговите депутати може би. Хората ги вълнуват много неща. Исвен парите. Важно е да имаш пари, но е важно и бензина да е пист, улиците да са двупосочни, а не частни лица да излизат навън и още по тесни, чъпят се коли, а монтьори това чакат. И те имат деца. Въртум се в един омагьосан кръг и така и парите на народа се въртят, без да се произвежда, а прекупува. Ти на мене аз на тебе. Когато фактите говорят и боговете мълчат.
  • 46 Лаик

    8 2 Отговор
    Нещо като анализ, но със странни внушения. Някой искал да разгради "системните" партии в България. Кои са па тия системни партии? ДПС-то си е в добро здраве. Герб прескочиха трапа, а БСП страда от криза на идентичност - социалистическа партия с консервативен каскет и кауза против Истанбулската конвенция. Лошите разбира се са ПП, и само от кумова срама авторката не е посочила ДБ, които всъщност тя със сигурност мрази още повече. Изобщо според статията демокрацията е някаква западна уйдурма, с която баламосват местния електорат. Мяза на прокремълска пропаганда.

    Коментиран от #59

  • 47 Болярин

    2 4 Отговор
    Тия нагли измамници (кирО тъпотО и асанчО крадливотО) докога ще си разхождат в обществото токсичните физиономия!?!
  • 48 Не на корупцията

    6 2 Отговор
    ГЕРБ са МАФИЯ! Повечето хора, ще бъдат настроени срещу онези дипломати и държави, които се опитат да върнат модела ГЕРБ-ДПС на власт, това няма да бъде подминато и простено.
  • 49 Студопор

    0 2 Отговор
    Е те освен да лъжат, мамят и шантажират, друго не могат! Мика Зайкова си го каза най-добре тия дни за тях: хора, дето не знаят какво е държава, тръгнали да управляват...!

    Коментиран от #56

  • 50 ...

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "факт":

    Да, точно така. Едва ли не САЩ са агресорите, а РФ - жертва. Но като прегледах публикациите на авторката и къде пише най-често, може да се каже, че няма изненада в това й писание...
  • 51 Хаха

    1 0 Отговор
    Тая е защитничка на герб, а некорвктно мъжа й волгин е с волга кола от ссср до днес

    Коментиран от #58

  • 52 ТИЯ ДВАМАТА ЩО НЕ СА В ЗАТВОРА С БОКО ?

    0 2 Отговор
    КРАДЦИ И ПРЕДАТЕЛИ .............. В СИБИИИИИР .
  • 53 Ежко Бежко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "не разбра ли":

    Ти май не си разбрал. Плюсовете и минусите също доказват, че ника "Сталин" е напълно прав. Затова сме и на тоя хал.
  • 54 Изкуствен Интелект

    0 0 Отговор
    В България няма партия, която да защитава българските интереси като почнем с НДСВ затворихме няколко блока на АЕЦ, загубихме от сделки на дълговия пазар, за ГЕРБ, ПП, ДБ, които козируват пред американците и ако може да ни вкарат голи и боси във война, БСП по времето на Станишев уж лява партия, но прилагат десни политики 10% данък печалба за всички под предлог да привлечем инвестиции, то с нашата корупция,инфраструктура и "голям" пазар парите изпратени от роднини в БГ повече от преките чужди инвестиции. Възраждане и те яхнали популистката вълна, за ДПС няма какво и да коментирам. Появяват се някакви еднодневки и на следващите избори ги няма ВМРО, ИТН, предполагам и Стефан Янев. Да пускат Изкуственият Интелект да ни управлява с допитване по
    интернет към народа, поне в нещо да сме първи в света. Естествено няма нужда от 240 депутата, а от 24 експерта. За жалост ИИ не може да си поставя цели, но много добре се справя с постигане на оптимални решения на поставени задачи.
  • 55 Петър

    2 0 Отговор
    Г-жа Волгина се изказа...Ами направо да си бяхме слушали Петко...Неприкрити и прикрити руски подлоги.
  • 56 Мика

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Студопор":

    А коя е Мика? Една синдикална чиновничка, превърнали я в "експерт". Или е забавно да си правим театро- хляб и зрелища. Тази скромна женица пенсионерка, не е отворила една статия по икономика в последните 10 год., само разни клишета и пророкувания, застинала във времето на 56-то постановление. Да е казала дума за ДПС? Вижте КОЙ използва клетата жена, защото знаят, че един възрастен човек ще предизвика умиление и съчувствие! Библиотекарите (с ДПС и ДП)- нашият " стратегически мозъчен" тръст за гадости срещу неудобните и венцелавене на удобните...и винаги удобно снишени към Русия, изобщо следващи стратегията за въртене на з....ка наляво и надясно. Вижте как си прибират на топло в УниБИТ верните кадри. Скоро и Ивчето ще стане достоен доцент при тях. А бабчето е само за "разведряване" на обстановката, нещо като Ванга, ама в друга област на пророкуване.
  • 57 Тази е от

    1 0 Отговор
    петата колона на Русия в България. Заедно с лю Бов Ника си Волгин превърнаха БНР в предаването Политне коректно в радиоцентър на Кремъл и Путин. Просто трябва да направим петиция и да ги изхвърлим от ефира.
  • 58 Волгин не и

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Хаха":

    е мъж, жена му работи в БНР и се казва Даниела Големинова, а тази му е любовница. Конфликт на интереси!
  • 59 Не мяза

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Лаик":

    а си е чистокръвна Путинова пропаганда