Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 12:39 5 614 16

Отворено писмо до мрънкащото 48-мо Народно събрание

  • народно събрание-
  • депутати-
  • избор-
  • председател

Вие, нашите представители, не искате нови избори защото са много скъпи. Не ги искате, защото така ще трябва пак да се качите на изборната въртележка, а това е най-неприятното за вас. Знаете, че само така има шанс да изпаднете от властта

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Уважаемо 48-мо народно събрание. Първо искам да ви подхвърля мисълта, че вашия суверен хич не го интересува дали сте 48-мо, 46-то или 51-во. Тоест, вие за нас сте все едни и същи. Тук идва и първото ни разминаване. Това, че сте един и същи за нас е лошо, но за вас не е. За нас това означава мизерия и недоимък, а за вас кариера. За нас смърт, а за вас живот. Думата суверен вие я използвате без да влагате смисъл. Личи ви. Суверен за вас е нещо като чешма, която пуска пари. Неизчерпаем източник на ресурси. Из между вас има такива, които дори ще объркат значението на суверен със самовар. Жалко, че не може това да се види по телевизията. Щеше да бие по рейтинг всичко.

Нека да се уточним и за още едно нещо. Вие, нашите представители, не искате нови избори защото са много скъпи. Не ги искате, защото така ще трябва пак да се качите на изборната въртележка, а това е най-неприятното за вас. Знаете, че само така има шанс да изпаднете от властта.

Иначе веднъж влезли в парламента ставате недосегаеми. Имунизирани. Направо безсмъртни. Знаем, някои от вас често сменят политическите си лагери. Говорят за личен избор и морал. Разбира се, ние не ви вярваме. Знаем, че самото депутатско място вече е дивидент. Скъп дивидент. Чувал съм, че вървял около половин милион парчето. Ако някога стана депутат обещавам да кажа колко точно.

Цветовете, с които се кичите отдавна загубиха смисъл. Вие ги обезсмислихте. Лозунгите, с които искате да привлечете внимание са все по-лоши. Понякога звучат така все едно са правени в час по трудово от несръчни третокласници. Може и така да е. Пиарите ви имат елементарни пропуски в обучението си. Но пък огромно самочувствие.

Скъпите ви вратовръзки не будят респект. Дамските ви чанти - също. Единствените, които ви уважават са добре платените журналисти. Но и те не ви уважават наистина. Услужливи и раболепни са, защото обичат заплатите си.

Затова мрънкащо 48-мо Народно събрание сбогом и се радвам, че вече сте станали толкова неумели в пазенето на равновесие, че сами се спъвате дори когато сте на равно.

Да балансирате на въртележката изисква повече. Но това, както казах, е ваш проблем. Нашият е как да ви махнем от там.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 97 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    38 16 Отговор
    Радев какво се мотае.Да вади танковете и да сложи край на тази агония.

    Коментиран от #7

  • 2 Оставка

    49 1 Отговор
    Оставка за депутатите!
  • 3 Европеец

    34 5 Отговор
    Да ги махнем ! После .... ! Ако продължаваме така сме на прага на гражданска война ! Няма народно събрание , няма действащ парламент, идва народният съд и всички мекерета : ПП, ДБ , БСП , Възраждане отиват в новото БЕЛЕНЕ , СКРАВЕНА - има много пътища за дострояване , магистрали ! Спираме всички депутатски пенсии /огромни като парични разходи / , спираме пенсиите на генерали и офицери от запаса , отиват за лекарите и мед сестри ,санитарите , учителите , просветителите , артистите ! Всички бивши депутати да получават пенсии като осигорени на действащата минимална работна заплата !

    Коментиран от #15

  • 4 Мнение

    37 3 Отговор
    В момента,в който започнат в НС да говорят за България и българските интереси всичко ще се оправи и ще почнат да се разбират.
    Честно казано...народа си ги проклетиса в момента,в който чухме как с влизането веднага се е внесло предложение за чужда държава.Това е български парламен .Всички се ужасихме като чухме как говорят да ни набутат във войната и тайничко си пожелахме хич да няма правителство ако ще обявяват война.
    Направо дедите ни са се надигнали от гроба...за какво те едно време се бореха за независимост и мир?За да дойдат сега някакви и да ни продадат за роби и да ни набутат в чужда война ли?
  • 5 Хахо

    43 0 Отговор
    Добре, ще ги махнем. А кого ще сложим на тяхно място. Достоен, морален и отговорен човек бяга от там като дявол от тамян....

    Коментиран от #6

  • 6 Последния Софиянец

    24 17 Отговор

    До коментар #5 от "Хахо":

    Президентска република.
  • 7 Хихихи..

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ми те танковете колкото самальотите,от празни гащи кво да извадиш?
  • 8 Пълна трагедия! Ултра къса памет!

    42 4 Отговор
    Главният „Мултак“ на територията - Рашидов, който беше сол т...к на гръмнатата мутра №1 в територията - Илия Павлов, сега се изживява като Председател на Парламента и всички депутати му ръкопляскат на крака!
    Тази територия наистина е тотално деградирала!
  • 9 Респект към автора

    34 0 Отговор
    Само заради този човек следя Факти.
  • 10 Дядо Боби

    26 0 Отговор
    Депутатите вън от парламента!!!!!!
  • 11 АзБуки

    16 0 Отговор
    Крайно време е и за депутатите да се въведе мандатност. Иначе разни Менти си развяват гащите от 30 години , че и за председатели ги гласят!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кръпката

    4 0 Отговор
    Народът наистина е в безизходица. Партийните величия си подреждат листите от тяхното близко обкръжение и ги поднасят за избиране, съпроводени от лъжливи обещания. Тези, които влязат забравят обещаното и веднага стрелят по цели, наредени от посолството на новия покровител. Като декларират "предлагам и гласувам по съвест". Няма идеи, няма ценности. Вече личният интерес доминира тотално. Затова изборната активност намалява. Няма и как да нарастне. Нямаме си наш Орбан. Най-правилно е да се въведе смесена избирателна система. Тогава нещата стават други. И не е необходимо ВНС за промяната
  • 15 А бе ти...?!

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Европеец":

    Май си от ДПС,щото не случайно пропусна най-големите...- мекерета...!
    ,,...и всички мекерета : ПП, ДБ , БСП , Възраждане отиват в новото БЕЛЕНЕ ..."
  • 16 Ариел

    1 0 Отговор
    Йотовски, ти си прав. На Народа му писна да гласува многократно ......и като погледне в НС, същите мутри , от 33 години, дебели, оядени, алчни и крадливи. Как става това и защо? На практика гласуването нищо не променя.....Всичко е решено предварително и без Народа. Точно затова бягат младите , разбрали че в България нищо не се случва , каквото и да се прави със законни средства.....