Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 13:54 1 456 16

Демокрация на куц крак няма

  • демокрация-
  • политици-
  • парламент

Слепотата на българските политици отваря булевард за всички, които се възмущават от пазарлъците в парламента

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всеки път, когато направя политическа констатация на случващото се в България, се намира някой който подхвърля намека за получени от мен пари. Колкото и невероятно да звучи, аз от пари нямам нужда. Или с известна доза хумор мога да кажа, че съм прекалено скъп, за да бъда купен. Та намеците по темата по-скоро ме разсмиват и дори насърчават да продължавам.

По времето на "Тоталитарната система" предупредих, че тя е обречена, като я сравних с едноколка с едно колело. Еднопартийната система с нейния принцип на "единоначалието" и фалшивата "диктатурата на пролетариата" въртяха обществото в центрофуга, от която нямаше излизане. След 30 години декоративна демокрация отново се завъртяхме в кръг. И всеки, който ламти за социални облаги, е готов да мачка идеал, морал или принцип. Да си противоречи на казаното от вчера, в името на "общото благо". Дори да стъпва върху приятели и съпартийци, съученици и колеги. Вижте промените, настъпили в позициите на генерал Янев спрямо президента Радев. Тези на Корнелия Нинова спрямо Кирил Петков и обратното. За Добрев и "модерните леви" в БСП, да не говорим. Дори и Вежди Рашидов бе изтупан от прахта на "Мултигруп", в името на националното спасение.

Привидното единодушие в политическото говорене замести "единоначалието" отпреди. Толкова е лесно и практично е да се надпреварваме пред американското посолство вместо пред българският народ. "Купуваме още самолети! Спираме доставките на газ от Русия! Заместваме руските туристи с американски!" Ако е необходимо и още някоя и друга база ще предоставим на отвъдокеанските приятели, за да сме спокойни ние и нашите семейства, поне за месеци, а може би години...

Всички участници в нагаждаческото катерене по спиралата за места и местенца са изгубили същественото. Те нямат коректив, но явно са убедени, че може и без него! Медиите, които би трябвало да са парапета на "Демокрациата", се превърнаха в изтривалки пред печелившите. "Елита" не си дава сметка, че народа не желае еднопарийна система, колкото и да му се внушава, че политиците, които до вчера бяха гуша за гуша, днес са готови на "консенсус" в името на интересите на нарада. Демокрацията има два крака! Единият е властта, другият е опозицията. Подобно равновесие в момента няма и страната е на "Куц крак" в сравнение с другите европейски държави. За да си в опозиция, трябва себеотрицание, находчивост и смелост. Опозицията победи в Италия. Преди това в Швеция. Във Франция Макрон има големи неприятности с опозицията, която му пречи да спи. Демократическата партия на Джо Байдън е на поправителен изпит на 8-ми ноември, от който зависи продължението или спирането на военната и финансова ангажираност на САЩ.

Слепотата на българските политици отваря булевард за всички, които се възмущават от пазарлъците в парламента. Американското посолство също помага за надигане на майонезата. Колкото и пари да изсипва, те са предназначени за българските мозъци, но хладилниците остават празни. В това време кошницата на Костадин Костадинов се пълни без да се навежда и "Възраждане" е на път да заеме мястото, което никой не желае да заеме - това на истинска "Опозиция".

С други думи - коректив на политическата спирала. Подигравките, които се сипят върху Костадинов имат обратен ефект. Те работят в полза на неговото бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народа

    11 16 Отговор
    иска комунизъм не демокрация

    Коментиран от #3

  • 2 12340

    14 5 Отговор
    "... Американското посолство също помага за надигане на майонезата...."
    ....каквоти "помага"!
    С две ръце я джуркат,
    без да сипват даже шарлан/пари/!
  • 3 честен ционист

    9 10 Отговор

    До коментар #1 от "Народа":

    Комунизмът е химера, не съществува, също както и демокрацията. Ще се задоволите със социалистически ционизъм. Няма де да ходите.

    Коментиран от #8

  • 4 Хихихи..

    15 6 Отговор
    И на куц,и на здрав,Демокрацията си е жив Западен Колониален Строй.Ние,желаем или не сме от Изтока.. Карма,сър..
  • 5 Кольо,

    14 3 Отговор
    За този рязан гьон сурат да го изберат за председател на парламента получиха нареждане от американското посолство...
    А преди това казваше че бил стар и уморен...
  • 6 Айде

    6 13 Отговор
    Чеков, нормалният свят ще помага на Украйна, до като не навре путин в дупката, от която е изпълзял! А Възраждане е само балон, който ще се спука, защото е много по-зле от другите трагични еднолични партии и не може да предложи на България нищо стойностно!

    Коментиран от #9

  • 7 Демокрацията е лъжа!

    10 2 Отговор
    А между двата крака на демокрацията какво има? Мъжка ли е, женска ли или ЛГБТ?
  • 8 !!!?

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Това е рефрена на ционистите. Колкото и да го сучете е неизбежно. Където и да ходи врана, все о....а.
  • 9 Сорос/БилГей

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Айде":

    Хан тъй дядовата! Изкара за двулитрова биричка. Дядо ше му фърли някое центче от горе, та да има и за семки.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Руски възпитаник

    8 2 Отговор
    Върне ли се Дончо в белия дом.......... Украйна приключва до месеци. ЕС също....в този му вид. Колкото до населението в България.....за него не е важна демокрацията.........то ще е много доволно, ако на другите е зле.
  • 12 Хахахахахахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "НАЦИОНАЛИСТ-АНТИКОМУНИСТ!":

    Колега, пушка купи ли си, нови навуща и цървули ,та да си готов за революцията? Ей ,аман от нарко ман и ,бе!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Никой

    2 2 Отговор
    Когато един говори,че не му трябват пари,то той има крещяща нужда от пари.Върви да заблуждаваш някой други.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 божидар чеков

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Никой":

    Аз нямам нужда от пари! Казал съм го и го повтарям, за да разберат всички които търсят под вола теле в моята кошара. Изкарал съм с честен труд, толкова колко ми са необходими за да мисля, говоря и пиша като свободен човек. Парите които имам отговарят на тази цел - да съм независим! Нищо повече, нито по-малко.
  • 16 АСФАЛТИРАНА ПРИРОДА - ЛЪЖЦИИИИИИИИИИИИ

    0 0 Отговор
    Теренът е част от гориста местност „Касада“, землище на гр. Свети Влас, Община Несебър, с панорамна гледка към морето и е със силно подчертан наклон на юг. Това дава предпоставка за живописно градоустройствено решение с наличие на разнообразни гледки към гората и морето от всяка жилищна сграда.- ТРЯБВА ДА СИ ЛУД ДА КУПИШ КЪЩА ОБГРАДЕНА ОТВСЯКЪДЕ С ШОСЕ !