Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 13:49 8 523 40

Ще остане ли тате без работа…

  • васил-
  • михайлов-
  • бисер-
  • прокурор-
  • гривна-
  • гешев

Въпросът сега е колко тежи думата на Иван Гешев в ролята му на главен прокурор

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ще остане ли тате без работа… Ще плати ли бащата за грешките на сина си, пък бил той и прокурор? Това са въпросите, които си задава обществото, след като станахме свидетели как Васил Михайлов, който е син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, се смята за самодостатъчен блюстител на реда, който има право да раздава улично и юмрючно правосъдие.

Преди дни в съда обвиняемият Васил Михайлов заяви, че всеки път, когато е нанасял побой над някого, е било в условията на самозащита.

Деянията на Васил Михайлов предизвикват многополюсни коментари, но поставят на дневен ред въпрос за еднаквото прилагане на закона. След като синът бе държан в ареста 5 месеца, той бе пуснат под „домашен арест“ и му е поставена гривна.

Самият обвиняем обяви пред bTV, че по време на „домашния арест“ е напускал дома си и е ходил на дискотека. С други думи, той си признава, че е нарушил мярката си.

Това обаче не повлия на Софийския районен съд, който реши да го остави под домашен арест, а не уважи искането на прокуратурата да бъде задържан под стража. В съдебната зала обвиняемият отрече да е напускал дома си, докато е бил под домашен арест. Според вуйчо му, който е привлечен като свидетел, гривната отчитала отклонение, дори когато племенникът му бил на терасата.

В същото време Мариана Николова, съпруга на бит треньор от Васил, каза пред Нова тв, че той е излизал 9 пъти, главно през нощта, след като му е била поставена електронна гривна.

В казуса се намеси и главният прокурор Иван Гешев, който призова прокурор Бисер Михайлов да подаде оставка. Това е доста нестандартен ход и ще го следим с интерес.

Когато говорим за хора, които са на държавна работа – каквато е прокуратурата, и началникът ти каже, че трябва да си подадеш оставката… Това е покана за доброволен акт. Винаги началникът ти може да ти „скрои шапката“, ако иска да те махне. Сега интересното да се види дали искащите думи на Иван Гешев ще останат да си висят във въздуха, или ще се превърнат във волеизявление на прокурор Михайлов.

„Не вярвам баща му да подаде оставка. Ако имаше доблестта, щеше да го направи още когато се разчу за побоите на сина му. Знам, че след поставянето на гривната е излизал 9 пъти. Едното напускане на дома е било в 04.00 сутринта. За 30 минути може да извърши много престъпления. Хората ги е страх, защото виждат, че той може да направи, каквото си иска и отново да го пуснат. 24 часа е бил без гривна“, каза още Марияна Николова.

Важат ли гривните за синове на прокурори…


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Келеши

    111 2 Отговор
    И тоя и баща му...

    Коментиран от #22

  • 2 шампиона

    136 2 Отговор
    Като си отгледал боклук, рано или късно ще те повелече надолу..
  • 3 Т А Т К О Т О АКО

    131 1 Отговор
    ИМАШЕ доблест досега ДЕСЕТ пъти щеше да си е подал оставката . Може да си представим как е ПРОКУРОРСТВАЛ - ами по гешевски . Става дума ЗА крушата и ДЪРВОТО .
  • 4 Иван Грозни

    134 3 Отговор
    В 89% от семействата нагъл простак отглежда нагла мутра.
  • 5 Псевдоним

    86 8 Отговор
    Гешо си прави пиар, а оня няма да си подаде оставката. Синчето ще продължи да бие хората, така че е добре да се подоготвим отсега.

    Коментиран от #7

  • 6 Българин

    80 3 Отговор
    У кауша да му сцепат алкаааата.

    Коментиран от #11

  • 7 Може пък

    105 3 Отговор

    До коментар #5 от "Псевдоним":

    синчето да си намери майстора и да свърши в някоя канавка със счупен череп.Тогава трудно ще открият извършителя защото враговете му са безброй.
  • 8 Възпитанието

    96 3 Отговор
    Бащата е виновен. Дал му е винкел и закрила и простотията няма спиране. Семерджиев е същия случай - дядото бил вътрешен министър. Та такива са децата на властимащите.

    Коментиран от #38

  • 9 Шопо

    7 113 Отговор
    Мариана Николова откъде знае че младежа е излизал от къщи девт пъти, да не са ходили заедно някъде?
    България е правова държава, съда е преценил фактите и доказателствата и е взел правилно решение.

    Коментиран от #18, #37

  • 10 Мисленето не е за всеки

    57 8 Отговор
    Авторчето, началника на Гешев, т. е. ние, като народ му искаме оставката 3 години, а той си наглее и не я подава! Колко струва думата ни за него, а? Статия ще напишеш ли по този въпрос?

    Коментиран от #36

  • 11 Иван

    44 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    У кауша има достатъчно младежи с евроатлантическа ориентация, които доброволно предлагат еротично забавление.
  • 12 Матей преображенски

    35 1 Отговор
    Това е то криворазбраната либералщина,всевластие на мут-ра-джии-те,държавата със своите институции се превръща в крепител и съучастник на бан-ди-тизма от всички разновидности.ти вярваш ли без мълчаливото съучастие,а защо не и съдействие на полицаи и прокурори ,да се вършат такива крещящи безо-бра-зия и квалифицирани прес-тъп-ления.Станали сме като в дивия запад,гледаш пред казино или кръчма каубойска среща,като в уестърн,и нищо,последствия за дейците няма,освен каквито взаимно си причинят.Полицията проучва кой е велемощият от двете страни и моментално заема неговата страна,а който е по-долу,господ да му е на помощ.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Никой

    49 1 Отговор
    Един ден този индивид ще извърши най тежкото престъпление. И тогава отново ще слушаме глупости.Къде бил тоз, кой слагал чадър,ама нямаше ли кой да предвиди и ит. н.Провосъдието се е определило като отделна каста от обществото.Там важи правилото " Не посягай на ближния".Най голям грях към хората има родната адвокатура.Тя е тази която скрито пробутва неефективни закони.Сетете сами защо ?
  • 15 Ха ха ха

    67 1 Отговор
    Какви грешки, какви пет лева бе. Нему ли виждате мутрата на бичето бияч? Този само страха го оправя. В една килия за дълго с подходящите съкилийници. Те ще му обясняват внимателно и ще бият акуратно но силно. Иначе айдука ще убие някой. А бащата няма никакво право да упражнява правосъдие и защита на обществото, след като е неспособен да възпита и контролира издънката си. С какво право тогава ще превъзпитава и контролира други хора? Така че - вън от системата!. Завинаги!

    Коментиран от #17

  • 16 а ъъъ

    19 4 Отговор
    Червената кочина вони на гнило.
  • 17 Шопо

    4 39 Отговор

    До коментар #15 от "Ха ха ха":

    България е правова държава, съда преценява фактите и доказателствата и взема решение!
    Индивиди наричащи себеси /Ха ха ха/ нямат право да издават присъда!

    Коментиран от #21

  • 18 ОПА

    30 2 Отговор

    До коментар #9 от "Шопо":

    Скоро да са ти преглеждали главата или си така по рождение?
  • 19 пенко

    30 1 Отговор
    " ТАТЕТО " БЕ УВОЛНЕН ЗА КОРУПШЪН , НО ПО- ПОДКУПЕН СЪДЛЯР ГО ВЪЗСТАНОВИ !!! А , ЧИЧО МУ /ПОД "ЧЪДЪРА " НА БАЩА МУ / Е МАФИОТЧЕ ---ШЕФЧЕ НА ПРОСТИТУЦИЯТА И НА НАРКАТИЦИТЕ В ПЕРНИК --- СЛЕД КАТО ИЗЛЕЗЕ ОТ ЗАТВОРА- ЗА ЖЕСТОКО ИЗНАСИЛВАНЕ !!!!!!!!!!
  • 20 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    28 1 Отговор
    Тати не е отговорен за престъпленията на сина. но тати е виновен за това, че сина се укрива от наказание.

    Ако тати е виновен, то не е единствения, Колегите ШУРОБАДЖАНАЦИ на тати, като милиционери, прокурори , съдебни охранители също са виновни и съучатници в беззаконията на тати. ако има вина, не само тати, ами всички замесени трябва "ДА ИЗЛЕТЯТ" от работа. И не само да излетат, но и да получат доживотна забрана да рабптят милиционери, прокурори, съдебни охранители, портиери, пазачи ...
  • 21 Зевзек

    33 2 Отговор

    До коментар #17 от "Шопо":

    "България е правова държава" а дано, ама надали.

    Ти в кой "резерват" за "богоизбрани българи" живееш? Да не си охранител, готвач, сервитьор, камериерка, портиер ... в някой от двата сарая или резиденция Бояна?
  • 22 Иво

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Келеши":

    Каквото Еб.ло ,такова и изляло!!!

    Коментиран от #24

  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 1 Отговор
    ДО кога престъпници биячи ще са на СВОБОДА
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иво":

    ИВО ФАКТ
  • 25 Пловдив

    26 1 Отговор
    Явно правосъдието в Чалгария не може да се справя с подобни селски мекерета, но Живота може...! Този тъп и нагъл боклук, ще научи нещата, по трудния начин!

    Коментиран от #26

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 1 Отговор

    До коментар #25 от "Пловдив":

    ПРОКУРАТУРАТА ни е КОРУМПИРАНА
  • 27 От чужбина

    20 1 Отговор
    От чисто морална гледна точка, бащата-прокурор трябваше вече да си е подал оставката. Ако не го е направил е редно поне сега да го направи.
  • 28 Серсем

    19 1 Отговор
    На перничани винкело ли им свърши? Увиите един винкел у вестник и може да го потупнете момчето с вестника. Така де, само с вестник...
  • 29 Ааааааааа не !

    19 1 Отговор
    Тате ще се държи за въжето докато може ....няма да подава оставка .....за да пази пак синчето си защото отново ще пребие някой друг без да иска !!!!
  • 30 Сигурен съм че тоя

    20 1 Отговор
    НЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА ....както и това , че синът му скоро ще бъде във затвора за друго престъпление !!!!
  • 31 Тома

    23 1 Отговор
    Селянина си остава селянин какво като е прокурор
  • 32 шопендар

    19 1 Отговор
    ТАТКО ПРОКУРОР ако има морал трябва да даде оставка и да забрави за работа в правосъдната с-ма.но едва ли,морала в тази с-ма е рядко явление
  • 33 Той вече плати

    3 10 Отговор
    Беше на по-висока позиция и подаде оствка.
    Каква цена още да плаща, нали сина ми е пълнолетен?!

    Тая cancel култура до нищо хубаво не води
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 уaйтнoйз

    10 0 Отговор
    тате ще му предаде поста... след време де. територията има ум, разум и спомени за Аспарухово време, но не и за за последните 30 годин. оти сите са на черва вързани
  • 36 поглед

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мисленето не е за всеки":

    "вие" сте народа?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Люси Дяковска

    0 0 Отговор
    Що лъжеш бе Пръдльо?
  • 40 НЯКОЙ

    3 0 Отговор
    не, даже ще го издигнат. това е пародия на държава