Last news in Fakti

4 Декември, 2022 17:12 3 434 10

Идеално време за историческия протест на "Мисия Лондон"

  • мвнр-
  • протест-
  • дипломати

Той едва ли щеше да се случи при редовен кабинет

Идеално време за историческия протест на "Мисия Лондон" - 1
Снимка: МВнР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За първи път в 144-годишната история на институцията Министерство на външните работи (МВнР), служителите ѝ започнаха ефективни стачни действия.

От 2 декември "външните" чиновници недоволстват с искане за увеличение на ниските си възнаграждения. Те протестират още срещу липсата на прозрачност и на интерес към професията, занижаването на критериите за прием, лошите условия на труд, съществуването на „специални“ индивидуални заплати за определени служители, нелогичното изчисляване на заплатите на младшите служители спрямо старшите, липсващата практика за преизчисляване на заплатите и т.н.

Освен историческия позор за страната и дипломацията ни, която в една нормална среда логично би трябвало да отговаря за лицето на държавата пред света - да, тя, а не Румен Радев, Гълъб Донев или други прелетни птици - остават две сериозни въпросителни, които можем да вкараме в един абзац:

Щеше ли да се случи подобен втрещяващо срамен за останките от държавността ни протест при всичките му основателни, поне според официално оповестените доводи, ако държавата бе управлявана от редовен кабинет? И не е ли това опит на "Мисия Лондон" - контингентът да си постеле с медиен шум преди очакваното идване на каквото и да е, но редовно правителство, срещу предстоящите обичайни чистки от страна на възмутените от посредствеността и обявилите се за "читави" служители.

Въпроси, които при всички положения ще си останат висящи, ако чакате отговори. Тука е така. Мислете с главите.

По възможност вашите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    15 2 Отговор
    Заедно с еврото, ни донесете и белгийската минимална заплата. Иначе ква файда да премахваме лева?

    Коментиран от #2

  • 2 Джо

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    Щом само файдата те интересува ,няма как да разбереш за какво е борбата.И не "външните" решават твоята борба за файда.
  • 3 някой си

    6 0 Отговор
    Може ли по-подробно някой да ми обясни статията !
  • 4 някой си

    0 0 Отговор
    Грешка моя , извинете . От раздел " Мнения " !
  • 5 Хххххх

    6 1 Отговор
    Ако дипломатите защитаваха националния интерес, така както бранят техния щяхме да бъдем по-уважавани в ЕС. Но уви, гладна кокошка, просо сънува.
    Също така, доклокото знам държавни служители нямат право да протестират.
  • 6 РЕАЛИСТ

    1 1 Отговор
    Ами то оня Юлиан Вергов от "Мисия Лондон" вече е контингент на Гешев. По добре щеше да е колегите му , да бяха му хвърлили един заслужен бой. Сега ще го тикнат в панделата и дупе да му е яко.
  • 7 ХРИС

    5 0 Отговор
    Те са си в "Мисия Лондон" в посолствата. Едно към едно! Цели фамилии са тръгнали на печалба, а разходите им са само приходи. А колко са жалки, не е за приказка! Погледнете им фейсбука на всички и ще видите за какво става въпрос - да се покажем в БГ пред роднини и приятели колко сме върхът! ПРосто е отвратително. По отношение на заплатите да се направи анализ на администрациите и да се види внимателно, защото за едни 10 процента са 100 лв., за други са 600-800 лв. и разликата става космическа. Просто да се хвърлят едни пари без анализ и статистика е мерзко.
  • 8 Скоро

    1 0 Отговор
    И евродепутатите ще обявят ефективна стачка.
  • 9 Предложение

    1 0 Отговор
    Парите за Външно могат да се преразгледат. Заплатите да се вдигнат, нооо командировъчните за работещите в посолствата да бъдат премахнати. Защото всички там са на Пълна Държавна Издръжка. Да видим тогава какво ще кажат...
  • 10 Тутурудка

    0 0 Отговор
    Време е да се направи "Мисия Лондон - 2" за роско-боковия и наследствен чекист-разведчин Марин Райков Николов h t t p : / / i s . g d / 03Ds8S