Last news in Fakti

30 Януари, 2023 08:56 5 378 188

Проф. Милена Стефанова: С референдумите някой много жестоко иска да дестабилизира България

  • милена-
  • стефанова-
  • политолог-
  • референдуми-
  • парламент-
  • работа-
  • закони

Сложната технология на гласуване, която представляват местните избори, отново ще даде шанс на големите партии да потушат малките, казва политологът

Проф. Милена Стефанова: С референдумите някой много жестоко иска да дестабилизира България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Избори, референдуми, извънредни заседания на парламента. Кой за какво се бори на политическата сцена… Пред ФАКТИ говори проф. Милена Стефанова, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски".

- Проф. Стефанова, предсрочните избори ще са на 2 април. Първи април – денят на шегата, е ден за размисъл… Ще се „пошегуват“ ли хората с вота?
- Много се надявам да не се шегуваме с вота, за да не плачем на 3 април. Вярвам, че хората ще се отнесат към този въпрос – гласуването, сериозно. Друга ситуация не си представям. Но също така се опасявам, че и на тези избори няма да има висока избирателна активност, защото на хората взе да им омръзва да ходят на избори през няколко месеца - за пети път в рамките на две години. Лошото е, че може би няма и да е за последен. Като изключим факта, че ще имаме редовни местни избори на есен, нищо чудно те да бъдат съчетани с нови предсрочни парламентарни избори.

- Предизборна надпревара или политическа търговия – какво очаквате?
- Надявам се да няма политическа търговия, защото хората са достатъчно разумни, за да знаят, че трябва да отидат да гласуват и да изберат наистина партията, която предпочитат.

- Избори, след избори, след избори. Очаквате ли партиите да измислят нещо ново, или отново ще слушаме още от същото…
- Аз мисля, че ще има нови неща. И повод за тези думи ми дава работата на депутатите в тази последна седмица, която наблюдаваме.

- И какво виждаме…
- Те са готови и на извънредни заседания, за да приемат закони. И виждаме да приемат законопроекти още на първо четене… Аз съм убедена, че това не е качествен законодателен процес, и много детайли, които се обсъждат, остават неразбрани от обикновените хора. Само юристите вероятно могат да си ги тълкуват. Но положителното е, че в парламента започнаха да говорят помежду си по съществени въпроси. Ето, депутатите приеха механизъм за контрол над дейността на главния прокурор. Няма да им стигне най-вероятно времето, за да го приемат и на второ четене, но пък знае ли човек, след като станаха такива работохолици в последната седмица. А фактът, че вече си говорят в парламента, е може би, защото вече са абсолютно сигурни, че няма начин да направят правителство. Не могат да излъчат кабинет и накрая си казаха: „Хайде сега да си свършим работата, заради която избирателите са ни пратили в Народното събрание.“ И точно разговорите, които те водят тази последна седмица, може би ще се окажат един мост към следващия парламент, който не бива да бъде разрушаван толкова лесно. Много се надявам по време на предизборната кампания да няма политически договорки, а просто да има позициониране на партиите още по-ясно в политическото пространство и да чуем от тях позитивни цели, за чието постигане те ще се борят в работата си в следващия парламент.

- Чуваме как България се нуждае от кабинет от експерти, но това у нас работи ли? Няколко партии говорят в тази посока?
- Експертите са важни в управлението, но нали и те ще трябва да бъдат излъчени от някакъв политически субект, който да може да ги подкрепя. Тази субект пък ще изисква парламентарно мнозинство, а парламентарното мнозинство ще е създадено от партиите и коалициите, които са представени. Експерти – добре, но зад тях пак ще има политика.

- Задават се референдуми. Най-вероятно такъв, ако извърви законовия път, може да има с местния вот през есента. „Възраждане“ питат дали да запазим българския лев, а ИТН - за президентска република. Виждате ли опасности?
- Въпросите, които задават тези два референдума, не са много адекватни към днешната ситуация. И ще поясня. Запазването на българския лев е избягване на формулировката „против“ или „за“ сме за влизане в еврозоната. Такъв тип референдум е възможен, защото при него има поставен някакъв времеви интервал. От гледна точка на конституционалисти и юристи може и да е допустим. Не се наемам да прогнозирам колко хора ще се разпишат в такава подписка. Също така се страхувам от това какво би се случило в следващото Народно събрание. Дори и подписката да набере необходимия брой гласове, следващото Народно събрание ще трябва да се произнесе. Разбира се, ако броят на подписите не го прави задължителен в правния мир. Има изискване от набиране на най-малко 400 000 подписа и трябва да се проведе референдум. Но такъв въпрос, според мен, не е полезен за България в този момент.

Колкото до инициирания референдум от „Има такъв народ“, той по-скоро е смешен.

По две причини. Първо, защото тази партия най-вероятно иска по този начин отново да получи своята популярност в медиите. Видяхте и пресконференцията на „Има такъв народ“ от миналата седмица как бе отразена. Тя бе отразена, защото Слави Трифонов е интересен на журналистите. Интересът към пресконференцията бе предизвикан от личното участие на Трифонов. И, да, факт е, че имаше представители на доста медии. Това, реално, е една популяризация на партията и те ще се възползват от това още преди да е започнала предизборната кампания. Така ще бъдат търсени, което ги връща по някакъв начин на политическата сцена. Иначе колкото до самия референдум, обикновените хора трудно биха разбрали точно какво е президентската република или полупрезидентска република. И на самата пресконференция не стана много ясно в разговорите. Говореха се неверни неща, но оставям на инициаторите да си берат срама за своята неграмотност и некомпетентност. За да се смени формата на държавно управление, нещата минават през свикване на Велико народно събрание, защото ние не можем да проведем директен референдум за формата на държавното устройство. Това е от компетенцията на Велико народно събрание. За да стане обаче всичко това, Обикновено народно събрание трябва да направи проект за нова Конституция и да определи дневния ред на Велико народно събрание.

Двата референдума поставят много съществени въпроси, които ще предизвикват идеологически и политически дискусии вътре в парламента, а това отново ще разконцентрира работата на Народното събрание.

За мен нито единият референдум е полезен, нито другият. Ако искаме да имаме работещ парламент, в който да се постига съгласие, референдумите с нищо не помагат. Но да си дадем сметка, ако вече имаме събрани подписи, и се тръгне на провеждане на тези референдуми, че това вече би взривило едни предстоящи избори наесен. Законодателят е предвидил, че референдум може да се проведе с избори, ако такива предстоят наскоро. Ако имаме едновременно разяснителни кампании за референдум, кампания за парламентарни избори и кампания за местни избори нещата стават много, много сложни и объркващи за обикновените хора. Сложната технология на гласуване, която е типична за местните избори, силно ще затрудни прилагането на и без това обърканите ни изборни правила. Смесването на кампаниите отново ще даде шанс на големите партии да потушат малките и да не им дадат шанс да се представят добре на местните избори. Това не е полезно и за партийната система, и за развитието на политическия живот. По-скоро се притеснявам от факта, че ще трябва да се започва дискусия за тези референдуми, а и те не случайно бяха издигнати именно от тези две партии - от „Възраждане“ и от „Има такъв народ“, точно в този момент. С референдумите някой много жестоко иска да дестабилизира България.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Министър на магията

    135 19 Отговор
    Малеее.....СТРАХ.....Малеее СТРАХ......някой се страхува от народа.
  • 2 Дядо Гуйчо

    67 10 Отговор
    Много е арна момата! Едвам се сдържам.

    Коментиран от #101

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Стига бе

    107 19 Отговор
    Как с демокрация някой може да дестабилизира България???

    Коментиран от #41

  • 6 Гутьо

    35 79 Отговор
    Копейкин и Славчо подлогата на дъпъсъ.

    Коментиран от #9

  • 7 А бе

    79 18 Отговор
    Комунетата се рзпищяха. Референдумите тотално им объркват съня! Благодарение на такива като вас, държавата ни е толкова объркана, че няма на къде по вече!!
  • 8 Брей!

    107 17 Отговор
    Аз мислех че референдума е висша форма на демокрацията!

    Коментиран от #12, #29

  • 9 Гъдьо

    39 13 Отговор

    До коментар #6 от "Гутьо":

    А ти чия подлога си бре??

    Коментиран от #25

  • 10 В. Борисов

    88 10 Отговор
    Обикновена поръчкова журналистика!!!
    Нивото е толкова ниско, че е обидно за нормалния човек.
  • 11 питанката

    87 15 Отговор
    И как точно пряката демокрация, т.е. допитването да народа на демократична, уж, старана ще я дестабилизира? Тази леля иска да ми каже, че като имам мнение, което искам да изразя преча на демокрацията? Тези загубиха всякаква мярка! бай тошо беше по-демократичен от тази професорка-соросоидка.

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 историка

    39 9 Отговор
    АБСОЛЮТНО БЕЗПАМЕТНО ПУСТИСЛОВИЕ!!
  • 14 Професор Соросоид

    68 10 Отговор
    България сега е стабилна покорна соросоидна колония и някои роби искат да се стабилизират колонялния ред

    Коментиран от #21, #26

  • 15 Жана Д'Арк

    63 9 Отговор
    Колонялния елит скочи срещу народния глас. Нали такива,, професори",, експерти " вс месец получават издръжка от господарите синпод форма на грантове.

    Коментиран от #24

  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 41 Отговор

    До коментар #11 от "питанката":

    Много е просто . Сократ е бил убит .... чрез референдум ❗
    Наистина ли мислиш , че гласовете на индийците от Столипиново, Факултето, Максуда и пр. ще решават с нужния капациет бъдещето на ядрената ни енергетика ❓

    Коментиран от #39

  • 17 Даа!

    65 14 Отговор
    Поредната " експертка"- лобист за еврозоната.Явно скритите шефове тук много са притеснени.Защото са се прицелили в онези 80 милиарда финансови резерви.ЕЦБ ще прибере част от тях, но и тук ще остане много за харчлък.Мега далавера от Освобождението до днес.Едимственото ни спасение е минимум 500 х подписа- реални,с точни данни..Иначе,ще правят всякакви врътки,подмолни трикове,за да няма задължителен хсрактер за новото НС.Остане ли под 500 х гласа,ще го отхвърлят вкупом всички евроатлантици- дори да няма правителство,там ще са като свит юмрук! Примери много.Заатова: отделете един час,всяко семейство и подпишете.От градове,села- навсякъде.Вкарат ли еврото няма връщане завинаги.Никъде,в никой документ не е заложено условие ,за отказ от еврото.Ако англето беше приело еврото,нямаше да има и Брекзит.Запазиха си лирата,и се откачиха от акушерки и директиви.Далечната цел на световните банкстери е първо евро навсякъде,а след това премахването му.През електронен,безкешов вариант.Затова е този бесен натиск.Оцелеят ли национални валути,плана ще е неприложим.

    Коментиран от #28

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кочо

    35 15 Отговор
    Никакви референдуми, директно от Козяк да разпореждат на колониалното население!
  • 21 Професор Комуноид

    39 5 Отговор

    До коментар #14 от "Професор Соросоид":

    Стига с тези референдуми бе? Срам нямате ли? Ще стабилизирате държавата!
  • 22 Иска

    12 37 Отговор
    И знаем кой е - Кремъл и подлогите му.
  • 23 Мухаа,хаа!

    33 7 Отговор

    До коментар #12 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Много т,п и елементарен пример, като опонент.Ти какво искаш да ни внушиш? Същата опорка като онзи- арменяка с редките зъби..Народа не е дорасъл и няма познания! Я у лево- натам където сочи гениалния ти НИК.

    Коментиран от #36

  • 24 Той

    10 31 Отговор

    До коментар #15 от "Жана Д'Арк":

    и Хитлер е разширил властта си с референдум, Путин непрекъснато го прави, та що и нашия Резидент Радефффф да не го направи?
  • 25 Гутьо

    27 9 Отговор

    До коментар #9 от "Гъдьо":

    Козяк Сорос джендъри фашисти еврогейатлантици....Слава на бкп-кпсс ураааа.

    Коментиран от #44

  • 26 Кремълска колония

    6 28 Отговор

    До коментар #14 от "Професор Соросоид":

    ли имаш пред вид? Щото не щем да имаме каквото и да било общо с нацистите от Мацква.
  • 27 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 39 Отговор
    ВСИЧКИ РЕФЕРЕНДУМИ СЕ......... ПРОВОКИРАНИ ОТ ...... ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИЙ БЛИЗКИ ДО ........ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ........... ФАКТ ! ........ ОТ ДВЕ ГОДИНИ ТОЗИ АГЕНТ НА ПУТЛЕР ........ РАЗРУШАВА И ДЕСТАБИЛИЗИРА БЪЛГАРИЯ ........ ФАКТ !

    Коментиран от #34

  • 28 Алооооуу

    13 26 Отговор

    До коментар #17 от "Даа!":

    Стига с тази Еврозона бре?!? Сега страната ни и да иска, няма да бъде приета! И престанете с този първобитен популизъм!!
  • 29 Ми питай

    5 21 Отговор

    До коментар #8 от "Брей!":

    германците и след това цяла Европа 1937-1945. Пък и за по-пресничко питай Путян, той е експерт "демократ" по референдумите.
  • 30 бибибиби

    42 8 Отговор
    Бабке, референдумите са израз на демокрация, а ти си свикнала цвл живот от една диктатура на друга. Мани се!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 един от многото

    37 4 Отговор
    България не може да бъде дестабилизирана от много години , по простата причина , че никога в последните 30 – 40 години не е била стабилна. В това да се проведат едни напълно законни и демократични референдуми , заплаха виждат единствено и само самодоволни политици настанили се стабилно на държавната ясла , за които: "когато ям , съм глух и ням" е единственото правило в живота!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 А нее бе

    23 5 Отговор

    До коментар #27 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    ВСИЧКИ КОМУНДЕТА ЯРОСТНО ПИЩЯТ СРЕЩУ РЕФЕРЕНДУМИТЕ! И ОСОБЕННО ГЕРБАВИТЕ!!
  • 35 Мафия ни управлява

    8 15 Отговор
    Как кой ? Руските слуги начело с прецедента !
  • 36 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 10 Отговор

    До коментар #23 от "Мухаа,хаа!":

    Да примерът е Т"П, с цел да го разберат и Т"Пите , ама ти явно не си дорасъл дори до това ниво ❗

    Демокрация произлиза от ДЕМОС ,
    но ти дори и това НЕ знаеш ,
    че ДЕМОС не означава ВСИЧКИ ❗
  • 37 Теле

    19 3 Отговор
    Страх ли те е бабо от статуквото

    Коментиран от #43

  • 38 гумата

    12 1 Отговор
    В ролята на Джар Джар Бинкс винаги има кой да влезе в българския политически живот. Дреме им на шошоните на идиотите за колко малко пари ще унищожат родината си. И без да се задава гатанка е ясно кой има интерес от дестабилизация на България?
  • 39 вятър между ушите

    14 3 Отговор

    До коментар #16 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    не разбирам защо все ги обиждате въпросните индийци при положение, че те са основният ви електорат - тях ги купувате най евтино така да се каже или много избори станаха и не ви се вадят пари и за референдума да им платите
  • 40 Любопитен

    9 2 Отговор

    До коментар #31 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Любопитен съм как така толкова много изкука? Може би някой ти е втълпил ,че ще направиш революционно откритие в хирургията?!?

    Коментиран от #60

  • 41 Ъхъ

    27 7 Отговор

    До коментар #5 от "Стига бе":

    Жената е професор и ги разбира нещата! Демокрацията се стабилизира , когато американският посланик заповяда нещо на бг правителство и президент и те хукват да го изпълняват, а тва избори, референдуми са хибридни гадости измислени от Путин!
    На "стабилни" са гейовете от ДБ/ПП-лгбт+

    Коментиран от #46

  • 42 стария моряк

    29 3 Отговор
    Професор , политолог ми звучи като неангажиран безработен , получаващ добри пари за това , че нищо не прави , освен чат пат да изръси някоя глупост която са му вменили тези които в момента са на власт! България се напълни с празни професии като политолози , анализатори , съветници (като , анализаторите и съветниците са във всяка една сфера на обществения живот) и хиляди наблюдатели и участници в комисии които освен да си получават заплатите друго не правят. Пресен пример , КЗП и мобилните мародери!
  • 43 Онзи

    2 4 Отговор

    До коментар #37 от "Теле":

    Браво чифтокопитно, този път удари право в десетката.
  • 44 Доброжелател

    10 2 Отговор

    До коментар #25 от "Гутьо":

    Я излез и го кажи това на улицата ?
  • 45 Питам лелята "професор"

    33 4 Отговор
    1. Някой питали българите какво искат социализъм или капитализъм?
    2- Някой пита ли българите за грабежа и разрухата наречена "приватизация"?
    3. Някой пита ли българите за членството в НАТО?
    4. Някой пита ли българите за членство в ЕС? "Глупавите" норвежци на 2 пъти отказват с референдум.
    5. Хайде сега да ни попитат за еврото поне. Или шведи, датчани, чехи, поляци, унгарци , румънци са "нещастни" без евро

    Коментиран от #52

  • 46 А нее бе

    4 4 Отговор

    До коментар #41 от "Ъхъ":

    Специализирала е в сибирския университет.
  • 47 Трак🇺🇦🇮🇹🇧🇬🇯🇵🇦🇹🇩🇪🇮🇷

    11 4 Отговор
    БКП спусна всички дъ-рти вампири да бранят организираната престъпност и да ни обясняват колко е зла и лоша ДЕМОКРАЦИЯТА- РЕГЕРЕНДУМИТЕ. БКП никога няма да се примири и да допусне НАРОДОУПРАВЛЕНИЕ - демокрация — чрез пряко участие на народа. Това е най големия страх за мафията. Интересно тази ве-щица ако беше в някоя демократична държава като Швейцария и дрънкаше тези глупости там дали нямаше с камъни да е изгонят
  • 48 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 14 Отговор
    Едните ме плюят като русофил,
    Другите ме плюят като сащофил,
    Доста ме плюят за моето мнение,
    а то съвсем ясно

    Няма стойност РЕФЕРЕНДУМ сред слепи и далтонисти за художествената стойност на картини в една галерия ❗
    Аз НЯМАМ и НЯМА да дам мнение по тема по която съм ЛАИК ❗
  • 49 Арррр

    9 2 Отговор
    най жалкото е че енишерски "факти" дори не са получили някоя трохичка от онея 10 милиона раздадени за реклама на евро-тоалетната хартия. ама така е като си се продал веднъж няма измъкване - малко като случая с оная дебелата каракачанка. на връщане от щатско след като подписаха за чертежите дебелия изсъскал злобно - ма....та им американска даже не ни платиха за това предателство
  • 50 За протокола

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Интересно, какво ли ще се получи ако спечелилите изборите се задължават да правят правителство. Дали няма да станат по-разумни в това, което предлагат и за което се договарят?!?! Защото ще имат подкрепа единствено за истински важните и общи за държавата проблеми, а не за тяснопартийните си игрички.

    Коментиран от #68, #69

  • 51 Мнение

    24 4 Отговор
    Всички такива псевдо професори, академици и доценти трябва да бъдат разследвани под лупа, дали не защитават некви чужди интереси!!!

    Проф. Миленче, ДА ТА ПИТАМ КАТ ПЪЛЕН ЛАИК ПО БГ ПРАВО, КАК ЧРЕЗ РЕДОВНО ПРОВЕЖДАНЕ НА РЕФЕРЕНДУМИ ПО ВАЖНИТЕ ЗА ОБЩЕСТВОТО ТЕМИ, ЩЕ ДЕСТАБИЛИЗИРАШ БЪЛГАРИЯ??????????

    ПО ТАЯ "ПРОФЕСОРСКА" ЛОГИКА, ШВЕЙЦАРИЯ ТРЯБВА ДА Е НАЙ-ДИСТАБИЛИЗИРАНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА?!

    ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, ТРЯБВА ДА БЪДАТ МАКСИМАЛНО БЪРЗО ВКАРАНИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ!!!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Механик

    24 2 Отговор
    Едно време ми казваха, че при демокрацията всеки има право на свое мнение, както и правото свободно да изказва това мнение. И когато имаме всичко това, на базата на всички тия мнения се отчита мнението на болшинството и се приема за закон.
    Какво друго освен ОТЧИТАНЕ мнението на хората е референдума? Защо някой така много се бои от мнението на хората и всячески иска да заглуши и потуши всеки един референдум?
    Ккаво става с демокрацията изобщо? Май наистина е в опасност, но враговете и май са точно ония, които така силно пропагандираха демокрация?
  • 54 Мдааа

    7 16 Отговор
    Референдумите не са лошо нещо, но не и за държава, населена с про стаци и чалгари.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Павел

    10 13 Отговор
    Нацията, която 45 години беше управлявана от правешкия овчар, а после 13 години от прислужника на овчаря е обречена завинаги да копае в блатото и да търси дъното!
  • 57 Наркомандо

    19 2 Отговор
    демокрацията е добра само когато обслужва елита. Във всички останали случай тя е ужасно нещо. Двата пръста горе!
  • 58 Сусо

    7 4 Отговор
    За чалгарите: Мисля, че дори и по-необразованите българи вече не ги отразяват! Все пак са чалгари...
  • 59 НЯКОЙ

    6 10 Отговор
    Няма друга цел, освен дестабилизиране на държавата чрез отвличане на вниманието, всяване на смут и объркване на хората ! Това е в услуга на нечии интереси, но не и на тези на българите ! Няма да им се получи, но те са ангажирани вероятно финансово да го правят и го правят !
  • 60 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 7 Отговор

    До коментар #40 от "Любопитен":

    Явно не си дорасъл до ниво литература ,
    за сентенцията
    "ЛЮБОПИТСТВОТО УБИ КОТКАТА!",
    но поне в трети клас не ти ли казаха ,че
    ":ЛЮБОПИТСТВОТО Е ПРИЗНАК НА НИСКА КУЛТУРА !"
    ама щом дори ЕЛЕМЕНТАРЕН пример възприемаш толкова ЕЛЕМЕНТАРНО, говори само за ЕЛЕМЕНТАРНО ниво на зачатие на мисъл ‼️
  • 61 Алооооооо

    14 2 Отговор
    Няма нужда от референдуми трябва да питаме Калинчо джендарчето и умният бабишкел
  • 62 нннн

    23 2 Отговор
    И тази е против референдумите. Що така? Глас народен, глас Божи. Защо не й харесва гласа на Бога? Богохулно е някак. И какво нестабилно вижда в Швейцария, където правят често референдуми? Време е за Пряка демокрация. Представителната се провали напълно.
  • 63 Истината

    12 5 Отговор
    Референдум в Швейцария - ДА!
    Референдум в България - НЕ!
    Материала е кофти.
    И вожда Многотомник ви го каза
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Братята Кабабик

    17 1 Отговор
    тез демократи се оказаха първи тоталитаристи. Целият ЕС е изграден на лицемелие и морална гнилоч
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Джордж Куни

    17 1 Отговор
    Според този келкенезър, демокрация е спонсорирани от чужди страни корупционели да решават бъдещето на българите, защото същите корупционери са решили, че българите не могат сами да решат бъдещето си. Дооооообре
  • 68 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 6 Отговор

    До коментар #50 от "За протокола":

    Ти сега ли падаш от Марс❓
    Не видя ли какво се случи , когато "Шайката" дванадесет години печелеше всички избори ❓
    Не видя ли пачки, кюлчета, Мата Хари .... ❓
    Какво очакваш крадец да се събуди филантроп ❗

    Коментиран от #77, #82

  • 69 Мнение

    12 5 Отговор

    До коментар #50 от "За протокола":

    Нищо хубаво няма да стане, дори да ги задължиш да стоят на колене върху камъни, докато не съставят правителство!

    Правителство винаги има (дори в този момент)!!!
    Въпросът е, КОЕ Е ПО-ПОЛЕЗНО ЗА НАРОДА?!
    Няма как с правителство като на Кики и Коко, които теглиха външен дълг като за последно, които прибираха комисионни от руски газ с надценка от 30% през посредници, да е по-добре за нашия народ, отколкото служебно правителство!!!

    С ДВЕ РЪЦЕ ПОДКРЕПЯМ НЕСЪСТОВЯНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ПРЕСТЪПНИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, КОИТО ЗАЩИТАВАТ ГЛАВНО ЗАДОКЕАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!!!

    ЕДИНСТВЕНО ВЪЗРАЖДАНЕ РАБОТЯТ (ПОНЕ ДО МОМЕНТА) ИЗЦЯЛО ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ!!!
    ЗАТОВА САМО ВЪЗРАЖДАНЕ!!!

    Коментиран от #94

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Софиянец

    3 15 Отговор
    Мацква в лицето на копейката и дузина олигОфрени русороби дестабилизират държавата. Това е национално предателство и е редно затвор но с тази прАкаратура ;)

    Коментиран от #72

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Рядко коментирам

    11 3 Отговор
    Но тук не се сдържах да попитам аджеба, откъде я изровихте тая дърта, соросоидноплатена пача?!?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 мммда

    14 0 Отговор

    До коментар #68 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Браво! Много добре казано.
    Лошото е, че и на запад са копие на бат Боко, имам поглед над германия, Шолц си счупи краката да ходи до Хамбургския съд да дава обяснения по няколко повдигнати дела за финансови нарушения от времето когато беше кмет. Зелените го натискат и му дават ултиматом след ултиматум за доставка на оръжие и в крайна сметка човекът не му оставят избор и се съгласява, че ще хвръкне имунитета. Знае много добре също, че и подкрепата им отиде по дяовлите заради политиката която водят, по официални данни 87% от населението не е съгласно с водената политика на сакциите и помоща за украйна.
    Големият бизнес се изнесе от Германия.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 За протокола

    5 1 Отговор

    До коментар #68 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    А преди "Шайката" не беше ли така? И сега не е ли същото за следващите управляващи?
    И кой какво прави ?!?!? Някой дори да е споменал, че иска нещо да се промени?
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 А50

    7 3 Отговор
    Тя защото България е много стабилна последните 33г. Ако на сopocнята им харесва това то на останалите 70% не. Запитвате ли се защо статуквото ги е страх от президентска република
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Поручикът

    6 1 Отговор
    И да триете, все едно Видовден иде!

    Коментиран от #95

  • 94 За протокола

    4 9 Отговор

    До коментар #69 от "Мнение":

    Всичко, което каза, звучеше много добре, докато не заговори за "Възраждане" ;)
    Хипотетично:
    - Ние сме малка държава и не можем да се защитаваме сами, така че ако не ни защитава НАТО, както искат Възраждане, кой да бъде?
    - Без помощ и съдействие от други държави не можем да се справим, но ако не е ЕС, кой да ни помогне?
    - Няма да въвеждаме еврото, но ако някой управляващ утре реши да премахне валутния борд и да дестабилизира държавата с хиперинфлация, кой би ни помогнал ако вече не можем да разчитаме на ЕС?
    Отговорът и на трите въпроса е - РУСИЯ.
    Така, че това е посоката в която ни водят Възраждане, но никой не гледа по-високо от върховете на обувките си и не може или не иска да види.
    Копейкин го зная от години, още преди да си направи партийката и много добре зная какви проруски възгледи има. Спорил съм с него с часове, но той не отбира от факти и доказателства и е като зомбиран на тази тема. Сага се е научил да си прикрива крайните цели, защото иначе няма никога да долази до Парламента.

    Коментиран от #96

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Преведено на прост език

    10 0 Отговор
    Според днешните политици Отразяването на мнението на народа можело да им обърка плановете и да дестабилизира държавата
  • 99 ИВАН

    10 0 Отговор
    И туй грозно същество, тръгнало и акъл да дава ... народа му пречи.
  • 100 мммда

    17 0 Отговор
    Защо не се написа една статийка как ЕС се превръща в една голяма комнистическа държавица с директни нареждания към населението от Европейския парламент, които трябва да се изпълняват.
    Предната или по-предната седмица се прие- задължаването на всеки с имот да го санира по определени изисквания(мин. дебалина вата над 10см) за определен период от време, ако това не се направи, жилищата ще бъдат в графата-негодни за живеене и собственикът трябва да го напусне, както и за фотиволтици и редица други промени, относно и храната, че се ще се задължава и добавката на смлени скакалци и червеи във всичко, дори и хляба.
    Защо никой не споменава и пише за това, а иначе ни занимавате с проблемите на продажните ни партии и политици и проблемите на други нации (Русия-Украйна като си имат проблем да си го решават).
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Кобилкина

    2 0 Отговор
    Отпусни се, удари една ръчна
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Тома

    3 1 Отговор
    Славуца два пъти лъга народа и сега мисли че забравихме че е пудел на агент буда и агент сава
  • 105 Орка

    9 2 Отговор
    Е те това е жълтопаветник / ами видя ли метрото околовръстното магистралата Балкански поток бул Левски Варна / отврат /е те за това Възраждане печели и българите подкрепят Путин щото мазните лъжци ги отвращават
  • 106 Ъхъъъ

    3 9 Отговор
    Този някой се казва Кремъл заедно със статуквото. Ще грабят пак и сметката пак ще я плащат глупаците в България които си мислят че имат приятели в Азия

    Коментиран от #109

  • 107 Хаха

    5 9 Отговор
    Гласуващите за Възраждане явно не са разбрали че до сега ги управляваха крадците назначени от Кремъл, които да симулират че са евроатлантици. За наша сметка си напълниха джобовете и разпродадоха всичко ...
  • 108 Мнение

    2 1 Отговор

    До коментар #97 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Хаха, странно трябваше ти 2ра реплика, че да установиш този факт?! :D
    Смятай къв капацитет се крие в теб?!

    А наясно ли си с псевдонимите, или това е нещо ново за теб?!
  • 109 Друс Лий

    3 1 Отговор

    До коментар #106 от "Ъхъъъ":

    а този Кремъл сега в стаята при нас ли е?
  • 110 ми то тези въпроси не се решават

    2 7 Отговор
    с референдум. Примерно можем да направим референдум за тютюнопушене в закрити помещения, или колко охладена да се пие бирата - 5 градуса, или 11 градуса, аз съм за 11 градуса. А за такива сериозни неща, като еврото, а за президентска диктатура, конституцията има друго мнения. Имаме си избори - и всяка партия има програма. Ся някой дето е получил милиони от ..............., па не е могъл да влезе в парламента, отработва парите с изцепки за референдум.

    Коментиран от #111

  • 111 Джони Чеп

    4 2 Отговор

    До коментар #110 от "ми то тези въпроси не се решават":

    ти ли го решаваш това бе скъсаняк :)))))))))))))))) точно конституцията казва кога едно предложение за реферрендум трябва и не трабва да се внесе в НС. Не става само с тролене, трябва и акъл

    Коментиран от #115

  • 112 ГЛУПОСТИ

    10 2 Отговор
    защо факти позволявате такива мнения от някаква професорка то у нас професорите и доцентите хабилитирани по всичкология май станаха повече от студентите в швейцария се правят референдуми за всичко пък не клатят държавноста само професорите ли членое на бкп у нас имат становище много жалко ако е така
  • 113 Демократ

    8 4 Отговор
    Това доказва,че съдбата на България се решава от задкулисните ДС-КГБ сценаристи, чиято цел е да няма спокойствие, да не се развива държавата по демократичен,правов път. Пътят на България според ченгетата-мафиоти,които владеят всичко, е насочен към въвеждане на диктатура и пълен монопол във всичко.Тези две измислени прокремълски партии доказват с поведението си точно това.

    Коментиран от #114

  • 114 Антонио Бандера

    8 3 Отговор

    До коментар #113 от "Демократ":

    демократ е мръсна дума. Яж си скакалците и не се опитвай да мислиш, ЕК не позволява
  • 115 ти как го разбра?

    5 5 Отговор

    До коментар #111 от "Джони Чеп":

    това за Българската Конституция, като си руснак!

    Коментиран от #131

  • 116 Иво

    6 7 Отговор
    Вече трета година тече преврата на пРезидента Радев. Наближава заключителната фаза обявяването на военно положение и насилствено завземане на властта. Процеса се забави заради войната. Кукловодите от Москва смятаха за седмица да превземат Киев и да поискат излизането от ЕС и НАТО на страните от източна Европа. Сметките се объркаха и никой вече не знае кога ще е края на войната. Това засега ни спасява от настъпването на фашистка диктатура.
  • 117 Перо

    9 4 Отговор
    Цитаделата на джендъризма СУ Кл.Охридски, отново в действие! Най-демократичните държави, чието държавно устройство и изпълнителна власт, провеждат управление с референдуми, подобно на Швейцария, а другите са с прикрита еднолична власт, подобно на БГ! Един неграмотен случайник ръководеше задкулисно всички власти, в продължение на 12 г., без да сме монархия или президентска република, но отговорността за упадъка се носеше от различните власти, според “Конституцията”!
  • 118 гост

    16 1 Отговор
    Госпожа Професорката явно живее в друга България.Ако на тази вика ,,стабилна" и че някой иска да я дестабилизира, да си метне дипломата и розовите очила в канала.Всъщност донякъде е права.33 години има само една трайна стабилност.Че нищо не е стабилно,освен мизерията.

    Коментиран от #123

  • 119 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 3 Отговор
    РЕФЕРЕНДУМ ЛИ ❓❓❓

    " Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер заяви, че Алиансът е готов за пряка конфронтация с Русия. Той изрази тази позиция в интервю за португалския телевизионен канал RTP."
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Мдаа

    3 9 Отговор
    Професор Стефанова даже го е посочила кой е този някой - РуЗЗия чрез руските слуги в Парламента и Президентството. Същевременно македонския външен министър посочи РуЗЗия и като подклаждаща напрежението по остта на външната ни политика. Ама само как ни мисли доброто тая "жертва" РуЗЗия, а?
  • 122 Да така е

    4 8 Отговор
    Има две партии с изроди които организират референдуми за да блеснат
  • 123 Любопитен

    4 9 Отговор

    До коментар #118 от "гост":

    Опита показва, че тези, които се оплакват от мизерия в последните десетилетия масово са неграмотни, некадърни, мързеливи или нискоквалифицирани, или някои или всичките заедно. Ти какво работиш, та ти е "мизерия" последните 30 години?

    Коментиран от #128

  • 124 соро-соидни пропагандатори

    13 2 Отговор
    Значи, народът е стадо което го карат Господарите на където поискат! Няма право на собствено мнение! Голяма ДЕМОкрация изградихме! Референдумите се оказаха инструменти за ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ на държавата?! Браво! Значи, Швейцария е съвсем дестабилизирана....

    Коментиран от #126, #137, #156

  • 125 Какво е демокрацията?

    11 1 Отговор
    Дано Костадинов вземе властта и да уволни подобни недоуки "професори", които са вредни за страната и студентите!

    Коментиран от #140

  • 126 Любопитен

    0 7 Отговор

    До коментар #124 от "соро-соидни пропагандатори":

    " Няма право на собствено мнение! " В РуЗЗия, твоята мечта за държава, как стои въпроса със "собственото мнение"? Колко годинки дават за споменаването на думата "война"?

    Коментиран от #129

  • 127 русенец

    4 0 Отговор
    я се скрий ма гъзоблизке
  • 128 Пони Стораро

    5 0 Отговор

    До коментар #123 от "Любопитен":

    кой опит, на Цецо апартаментчика или на полицайте дето работят почасово като престъпници да си платят кредитите. Уточни се

    Коментиран от #132

  • 129 Кун и Лингус

    2 0 Отговор

    До коментар #126 от "Любопитен":

    Статията е за България бе тролераст
  • 130 Павел пенев

    10 0 Отговор
    Защо не си гледаш пенсията? Нали демокрацията е висша форма на управление според нашите демократи с евроатлантически ценности? Защо отричате референдумите?

    Коментиран от #136

  • 131 Курадо Катани

    1 0 Отговор

    До коментар #115 от "ти как го разбра?":

    по един непознат за теб начин. Нарича се "четене с разбиране"

    Коментиран от #133

  • 132 Любопитен

    1 3 Отговор

    До коментар #128 от "Пони Стораро":

    "кой опит" Опита с руЗЗофилите. Тия, дето се правят на много праведни, и като се стигне до подробности или изчезват като старите пари, или им лъсват всички изборени неща. Та, кажи, какво си работил последните 30 години, та ти е "мизерия"?
  • 133 Четящ с разбиране

    2 3 Отговор

    До коментар #131 от "Курадо Катани":

    Ти ако можеше да правиш "четене с разбиране" щеше да знаеш, че референдумите в България нямат задължителен, а консултативен характер.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 115

    8 0 Отговор
    Народа няма право на глас,според тази дама,ПРАВО НА ГЛАС ИМАТ ТЕЗИ КОИТО ИЗБИРАМЕ,ЗА ДА СЛУЖАТ НА ЧУЖДИ ЗА БЪЛГАРИЯ ИНТЕРЕСИ.
  • 136 Демократ

    2 5 Отговор

    До коментар #130 от "Павел пенев":

    Референдумите са форма на допитване до мнението на хората, но ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕЖДАТ В СЪТВЕТСТВИЕ КОНСТИТУЦИЯТА, Т.Е. СЪС ОСНОВНИЯ ЗАКОН НА ДЪРЖАВАТА. ТАМ ПИШЕ КОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕЖДА РЕФЕРЕНДУМ. КОГАТО ИМА МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР, ВЛЯЗАЛ В СИЛА. ТОВА ПРАВИ АВТОМАТИЧНО НЕЗАКОНЕН РЕФЕРЕНДУМА ЗА ЕВРОТО. БЪЛГАРИЯ С ПЪЛНО ЕДИНОДУШИЕ МЕЖДУ ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ПОДПИСВА ДОГОВОРА ЗА ЧЛЕНСТВО В ЕС ПРЕЗ 2007 Г. ЕВРОЗАНАТА Е ЧАСТ ОТ ТОЗИ ДОГОВОР. РЕФЕРЕНДУМЪТ НА ИТН Е РАБОТА НА ПАРЛАМЕНТА,КОЙТО ЕДИНСТВЕНО С РЕШЕНИЕ НА 2/3 ОТ ДЕПУТАТИТЕ ИМА ПРАВО ДА СВИКА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. ВСИЧКИ ДРУГИ ОПИТИ СА НЕЗАКОННИ. За сведение на всичи,които плачат за референдумите, но не знаят какво е законност, Конституция,закони и т.н.и не искат порядък в държавата.

    Коментиран от #138, #141

  • 137 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор

    До коментар #124 от "соро-соидни пропагандатори":

    " Значи, народът е стадо което го карат Господарите на където поискат! Няма право на собствено мнение! ..."
    Ами не е ли така ❗
    Накой да разеши РЕФЕРЕНДУМ за ЕС ❓
    Някой да разреши РЕФЕРЕНДУМ за НАТО❓
    А защо влизането в ЕС бе обвързано с влизане в НАТО, след като има страни членуващи само в едната организация ❗

    Коментиран от #139

  • 138 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #136 от "Демократ":

    Въпрос с повишена трудност :
    С какво ВНС е различно от обикновеното , освен броя
    лица-пълнеж ( и правомощията)❓

    Коментиран от #143

  • 139 Любопитен

    1 3 Отговор

    До коментар #137 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Нали Славчо ви направи "референдум". Какво стана?

    Коментиран от #144

  • 140 Боже пази България

    3 3 Отговор

    До коментар #125 от "Какво е демокрацията?":

    Привържениците на диктатура се изказват що е демокрация. Пълен парадокс.Копейкин със собствената си уста проповядва терор- отваряне на лагера Белене за несъгласните с него, обявяване за чужди агенти всички работещи в чужди фирми, закриване всички организации,работещи с американско и финансиране от ЕС, но не с такова от Кремъл, обявяване за врагове на всички журналисти, които задав неудобни въпроси.Пропутинска диктаторски политика. Мислете с главите си хора и слушайте най-силно кряскащите какво предлагат, защото става страшно,ако не се обедини всеки,които не искаме това.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Ами да

    6 0 Отговор
    Няма да разрешат от Брюксел и Берлин провеждането на референдум за запазване на лева. Това разбирам от приказките на тази дама "преподавател". Веднъж влязъл в евро кошарата, добитъкът се води в посока, желана от овчаря. Отклонение от пътя не се допуска. Това е съвсем в духа на евроатлантическите скъпоценности.
  • 143 Демократ

    1 0 Отговор

    До коментар #138 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Различно е с целта на съществуването си - промени в Конституцията, свързани с държавното устройство и функциите на държавните органи. Хора, научете се да четете, за да имате собствено мнение, а не да повтарят пропагандата,с която тъпчат главите ви. Сега има пълна информация за всичко в Интернет.

    Коментиран от #152

  • 144 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор

    До коментар #139 от "Любопитен":

    Що питаш❓
    Само от любопитство ли❗
    Ако знаеше , как го смачкаха
    /РЕФЕРЕНДУМА/
    даже нямаше да повдигаш темата ❗


    Ако от нашия глас зависи нещо -
    ще ни забранят да гласуваме❗❗❗

    А сега ДЕМО.кратично обявяват за НЕдействителни гласовете ни ❗

    Коментиран от #146

  • 145 Гост

    5 0 Отговор
    Ауу мамууууу ,само вие жълтопаветниците разбирате ,другите са проЗти и незнаят ниииищо .
  • 146 Любопитен

    0 3 Отговор

    До коментар #144 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Питам те какво стана с референдума на Слави? Разкажи ми.

    Коментиран от #155

  • 147 Ми да

    1 0 Отговор
    Северна и Южна Румъния ще бъдат многократно по послушни от една по голяма БГ?
  • 148 Хаха

    5 0 Отговор
    Защо всички евро-атлантици изглеждат така, като тази жена на снимката?

    Коментиран от #157

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #143 от "Демократ":

    Целта я знам !
    Питам за резултата ❗
    С какво решението на 240 /примерно 100,80, 60/ ще е по-различно от това на 480 / 200,160,120/ ❓
    Дано успееш САМ да разбереш смисъла на въпроса ❗

    Коментиран от #179

  • 153 Някой

    6 0 Отговор
    Кой някой бе Минке - аман от общи приказки на измислени експерти, професирчета и прочее ...
  • 154 Киро

    11 1 Отговор
    Тая другарка, нищо нова не е научила и нищо старо не е забравила. Аман от такива "професори" членове на БКП. За какво и е референдум, то Партията(която все още управлява) каквото каже то е вярно!!. Народът вълците го яли.
  • 155 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #146 от "Любопитен":

    Каквото стана с моя коментар 12 ❗❗❗❗
    Любопитен ли си още ❗❗❗

    Коментиран от #165

  • 156 Иванушка🇺🇲

    4 11 Отговор

    До коментар #124 от "соро-соидни пропагандатори":

    Тука не е Швейцария а крепост на русофилската сган. Радев е пряко подчинен на Москва и КГБ. Изпълнява техните заповеди. Готви се фашистка диктатура.
  • 157 Леле мале

    10 1 Отговор

    До коментар #148 от "Хаха":

    Защото евроатлантическите ценности са две:
    омраза към всичко руско
    мончо пасито
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Стоян Александров

    10 1 Отговор
    Значи с референдумите се дест. държавата, бреййййййй, че умни приказкиииииии, бреййййй, а аз не го знаех това. Ама те и в Швейцария не го знаят, яяяяя другарко бегай там да им го кажеш това! Леле майко, алооооо Козяк я се поспрете юалко бе, то вече е позорно туй вашето нищо...
  • 160 и как стана така,

    10 0 Отговор
    че спора за референдумите, се свързаха като тема с отношениято към РФ? Референдумите не са ли вътрешен въпрос? ПрАпагандата не се усещат, как сами се осветяват в спора, и демонстрират явни користни цели!!!
  • 161 Политкомисар

    10 3 Отговор
    Референдумите - враг номер 1 на брюкселското Политбюро...
  • 162 префесорке

    10 1 Отговор
    Сега стабилна ли е страната? Живееш във виртуален свят.
  • 163 статията казва истината!

    3 6 Отговор
    По реакцията, и обидните нападки, се разбира, че е така! И тия с обидите си мислят, че ще спечелят пропагандната надпревара, и на кого ще се харесате?
  • 164 деНАТОфикация

    8 2 Отговор
    Жалка пропаганда на простокирчовците и простоборисовците по поръчка на еврофашистите.
  • 165 Любопитен

    4 1 Отговор

    До коментар #155 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Да любопитен съм още. Какво стана с референдума на Слави? Разкажи ни.

    Коментиран от #167

  • 166 Късно е либе

    2 1 Отговор
    Ако народът иска нещо то това е дестабилизация?

    Коментиран от #170, #174

  • 167 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор

    До коментар #165 от "Любопитен":

    Ех , дечко малък, сладък, любопитен!

    Обявиха 13 000 гласа за НЕдействителни , понеже нямало пликове!
    И обявиха РЕФЕРЕНДУМА за НЕВАЛИДЕН, понеже не достигали .... 13 000 гласа ❗❗❗
    Какво съвпадение , а ЛЮБПИТНО ли ти е ❓
    При това тези 13 000 гласа дори да бяха ПРОТИВ , резултатът от РЕФЕРЕНДУМА щеше да се зачита ❗
    А това са по-малко от 0,2% ❗❗❗

    Коментиран от #169

  • 168 с Партията напред

    7 1 Отговор
    И тази е станала Професор по партийна линия!
  • 169 Любопитен

    1 5 Отговор

    До коментар #167 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Значи референдума на Слави доведе до едно голямо НИЩО? Впрочем, като оставим настрана конспирациите, какво щеше да означава според БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО резултата от референдума, какъвто и да беше изхода му?

    Коментиран от #171

  • 170 Любопитен

    2 8 Отговор

    До коментар #166 от "Късно е либе":

    Народа може да иска и всички да караме Ролс-Ройси и да задължи държавата с референдум да му ги купи. Какще се отрази това на финансите на държавата?

    Коментиран от #173, #175

  • 171 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #169 от "Любопитен":

    Сто пъти писах❗
    Ако нещо зависи от Вашия глас, ще Ви забранят да гласувате или ще обявят гласа Ви за невалиден ❗❗❗
    Смени си НИКА ❗❗
    Ти не си ЛЮБОПИТЕН , а
    за-яд-лив про-с-так ❗
  • 172 Как кой

    3 4 Отговор
    Кой ли... Хмм...кой? "Братска" Русия която действа чрез Доган и неговите слуги и "Генерал" Зелен чорап
  • 173 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #170 от "Любопитен":

    Ще ни купят бе про.100 е , като тебе ❗❗❗❗
  • 174 народът?!

    5 3 Отговор

    До коментар #166 от "Късно е либе":

    Слави с джиповете и охранителите си, и с неизяснените си доходи..........., това ли е гласът на народа?
  • 175 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #170 от "Любопитен":

    Абе ти плюсчето ПРЕДИ коментара си ли го пишеш ❓❓❓❓
    За един любопитко питам ❗❗
  • 176 Анонимен

    5 0 Отговор
    Допитването до народа било дестабилизиране ли? Къде го пише това? Явно някой много се страхува от референдума на Възраждане. Всеки ден ни обясняват, че хората не трябва да се произнасят по теми, които ги засягат. Да бъдем като овче стадо, някой си да решава, а ние само да блеем!
  • 177 то и в кремъл

    1 2 Отговор
    обичат референдумите... връзката случайна ли е?
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Демократ

    1 2 Отговор

    До коментар #152 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Дано ти разбереш какво значи устройство на държавата, което се решава чрез Конституцията ,поради което референдумът на чалгаря е противоконституционен. Последователите му са като него, трудно разбират.

    Коментиран от #180

  • 180 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #179 от "Демократ":

    Аз устройството съм го разбрал, ама ти явно не можеш сам да разбереш смисъла на самостоятелно прочетен текст ❗
    С какво решението на 240 /примерно 100,80, 60/ ще е по-различно от това на 480 / 200,160,120/ ❓

    140 в опозиция от 240
    е същото , като
    280 от 480 !

    Т.е. бройката не променя съотношението !

    Да ти припомня ли, че във Великото НС във Велико Търново , приело Търновската Конституция , депутат е бил лично подписалият се под смъртната присъда на Васил Левски ❗
  • 181 Баба

    3 0 Отговор
    Само един въпрос към тази баба- Бабо колко евро ти е стипендията от НОИ??? Или си с тлъсти рентиерски пачки???
  • 182 Дядото

    1 2 Отговор
    Аман от зомбирани българи заразени с вируса Русия и комунистическия вирус. Обикновено тези зарази лесно заразяват хора с ниско образование, невежи и заблудени каквито са почти всички избиратели гласуващи за най вредните и токсични партии, начело с най старата и кагабейската партия Бсп, Дс и Възраждане които са основна пречка за развитието на България и българите. Както и техния президент другаря Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейски екип и служебните му московски правителства.

    Коментиран от #183, #188

  • 183 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #182 от "Дядото":

    Наборе , колкото по-малко знае някой- толкова повече се мисли за умен ! Нарича се Кръгът на Зенон❗
    Иначе овцете щяха да водят овчаря си❗
  • 184 ДА СЕ ПИТА НАРОДА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

    0 0 Отговор
    КАСАЕЩО НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ , ДОСТАТЪЧНО Е ДА СЕ ПИТА КОЗЯК !
  • 185 ТРЯБВА СИ ЕДИН НАРОДЕН СЪД ЗА ТОЗИ .....

    0 0 Отговор
    ............ ,,ЕЛИТ" ! ИНАЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ТАКА СТАБИЛНА ЧЕ САМО МАЛКО И ТРЯБВА И ЧУДОТО ЩЕ СТАНЕ !
  • 186 ДОГАН КАЗА СЪЩО ЧЕ НЕ СМЕ ДОРАСЛИ ДА НИ

    0 0 Отговор
    ПИТАТ И ЕТО , ЧЕ ВЕЧЕ ИМА ТЕЦ И Е ,,ХИДРОИНДЖИНЕР" , КОЛКОТО БОЙКО И АТАНАС СА ГЕНЕРАЛИ.............. А НЕ ПРЕСТЪПНИЦИ КРАДЦИ МОШЕНИЦИ И ПРОСТАЦИ !
  • 187 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Когато говори един умен и учен човек за ДЕМОКРАЦИЯ, не може да отхвърля нито един референдум!
    Къде остава "демоса" / народа/ , и къде неговата "кратос" /сила/, когато избрани само с 29% от избирателите на този народ, ШЕПА партийни избраници / и забележете/ по силата на Конституцията на РБ чл 84 , ал.5 имат право и само те ВЕЧЕ могат да РАЗРЕШАВАТ допитване до хората !? Като и там работата опира не до всичките , а на половината + един от тях - т.е. от 121 на брой "мъдреци" !?
    Или те са всемогъщите богоизбрани господари и не искат да чуят мнението на останалите избиратели ...ЗАЩО, АДЖЕБА НЕ СА ГЛАСУВАЛИ НА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ !?
    Означава ли, според мъдрите мисли на професорката, че Швейцария е НАЙ-ДЕСТАБИЛИЗИРАНАТА страна на този континет и на този свят ??? Там по колко допитвания правят на година ??
    Че ще има "алъш-вериш" преди изборите - ще го има. Той е заложен и се поддържа от същите тези партийни избраници в "голямото" партийно събрание, в Избирателния и в Наказателния кодекси !!! ЗАЩО простичко не прогласуват - ИЗХВЪРЛЯНЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ / ЗАЛИЧАВАНЕ, ЗАБРАНЯВАНЕ, РАЗПУСКАНЕ/ на тази партия , която "купува" гласове, а само се пилеят средства и време и труд от МВР и всички "слуги на Темида" за парадоксални глупости ??? Като деца играехме на "стражари и апаши" Сега тази игра от партийците ни излиза "през носа" и джоба , естествено ........Или и това престъпление е "демократическо" ?
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.