Last news in Fakti

11 Февруари, 2023 19:00 3 186 39

Огнян Минчев: Байдън призова обикновения американец да се завърне у дома - при демократите

  • огнян минчев-
  • джо байдън-
  • американци-
  • демократи

Истинското дръпване на работническата класа от Демократическата партия в полза на републиканците беше направено от Доналд Тръмп, който излезе с много ясен и категоричен призив работниците да напуснат тази партия, която ги е предала в полза на глобализацията

Огнян Минчев: Байдън призова обикновения американец да се завърне у дома - при демократите - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В речта си "За състоянието на съюза" американският президент Джо Байдън се опита по един много категоричен начин да поправи основната грешка на Демократическата партия от последното десетилетие – ориентацията на партията почти изцяло към новите социални движения, малцинствата, градските субкултури и напускането на обикновената работническа класа, наричана метафорично "сини яки", която винаги е била гръбнакът на подкрепата за демократите.

Това обясни в интервю за БНР политологът доц. Огнян Минчев.

"Истинското дръпване на работническата класа от Демократическата партия в полза на републиканците беше направено от Доналд Тръмп, който излезе с много ясен и категоричен призив работниците да напуснат тази партия, която ги е предала в полза на глобализацията, в полза на емиграцията, внасяйки евтина работна ръка, подкопавайки заплатите и доходите им. Така в избирателния корпус на Доналд Тръмп на практика американската работническа класа получи едно много мащабно присъствие."

В речта на Байдън присъстваше "ясен приви към работническата класа да се върне обратно у дома", подчерта Минчев.

"Това беше основната част от речта на Джо Байдън. Дори станалите вече основни послания към малцинствата, расовите общности, новите сексуални и т.н. малцинства бяха поставени в периферията на тази реч. В нейния център бе поставен призивът към обикновения американец да се завърне като избирател на Демократическата партия. В това беше и си остава основният патос в речта на Джо Байдън."

Според Минчев този призив цели да подкопае популярността на Доналд Тръмп, чието движение "Да направим Америка отново велика" се състои главно от трудови хора, радикализирани поради загубата на работа и доходи.

Подкопавайки това ново дясно движение, ръководено от Доналд Тръмп, Байдън поставя Републиканската партия пред дилема кой да бъде нейният кандидат за следващите президентски избори, смята доц. Минчев. По думите му предстои болезнен дебат за това в средите на републиканците.

Ако номинацията вземе Тръмп, за демократите ще е по-лесно, но ако е Де Сантис или някой като него, от Демократическата партия срещу него трябва да застане кандидат, който е достатъчно енергичен и харизматичен, посочи политологът.

Байдън има шансове за застане отново като водещ кандидат на демократите за следващия президентски вот, отчита политологът.

В речта си Джо Байдън е препотвърдил новата политика на Америка спрямо Китай, слагаща край на десетилетията, в които е имало основания да се говори за обща икономика на Китай и Америка. Тръмп категорично пръв заговори за края на тази система, сега Байдън декларира също твърда позиция по отношение на Китай, акцентира в анализа си Огнян Минчев.

Китай е структурен противник на САЩ в перспективата на 21 век, това съперничество не може да бъде избегнато, изтъкна политологът.

"Китай вече има заявка и претенция за глобална сила и тази преследвайки тази претенция, Китай неизбежно ще влиза в разрез или в конфликт с американските интереси."


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    84 2 Отговор
    "Танцуващият с вълци бе хубав филм
    Ръкуващият се с призраци - жалка истина ❗
  • 3 Уса

    86 3 Отговор
    Тръмп каза ДА на търговията и НЕ на войните.Това не се хареса от соросоидите демократи и му спретнаха преврат на изборите.Тръмп е дал повече помощи и обезщетения за безработица и ковид.Сектата на Байдн подкрепя войната вдига цените и данъците.Половината демократи и републиканци в сената са трезвомислещи останалите саизперкалистарчоци

    Коментиран от #21

  • 4 Бъдеще

    76 1 Отговор
    Отвратителна физиономия на снимката!!!
  • 5 МИН ДИЖЕФ

    61 1 Отговор
    ТОРБАТА С аЙНАТА И ТУК Е "КОМПЕТЕНТЕН".!
  • 6 ТаУмВзе

    54 3 Отговор
    Когато агент на ДС е на хранилката на сорос ли? И лае по бай деменция! Мани мани.
  • 7 Бай изДън

    58 2 Отговор
    Елате, върнете се миHети под 🌈-та!
  • 8 ха ха

    61 0 Отговор
    който влиза в разрез или в конфликт с американските интереси ? какво , ще бъде убит , линчуван , ударен с оръжията на нато , или с ядрена бомба ? докато ръсите лъжи за почтеност и справедливост инструктирате ;бизнеса ; за налагане на инфлация и незаплащане на труда ,така разбирате грижите за ;сините яки ; , унищожихте континента сега е ред континента да ви унищожи , и то напълно заслужено
  • 9 свидетел

    48 0 Отговор
    демократите оправят цял свят, ама за дъравата си все не им стига времето !
  • 10 ха ха

    51 2 Отговор
    Глобалистите са в паника. Бяха по-ниски от тревата в Давос, нищо че ги пазеха 5000 швейцарски войници от народната любов. В Тексас забраниха на финансовите им проксита да работят с щатските пенсионни фондове, защото пречат на енергетиката на щата. Нещо повече прокурорите подгониха ЕСГ фондовете за заговор с международни инвеститори в ущърб на американската енергетика. Климатичните промени вече водят до прокурор. Атаката на Тексас продължава и в другата грозна зона на давоската идеология - ДЕИ - дайвърсити, екуити, инклужън - разнообразие, равенство и включване. Това е кодовото име на расизъм, изклюване и дискриминация по цвят и пол на определени групи хора. Е, в Тексас шефът на канцеларията на губернатора официално е обявил да не се прилага този критерий за приемане на работа. Преведено на български, това означава край на дискриминацията на белите мъже. Малка стъпка, но много показателна за посоката на движение на света. Байдън да си гледа работата. Глобализмът с назначените президенти е обречен. Единствено не е ясно дали ще си ходи с обилно напояване на Дървото на свободата, защото то започна на 6-ти януари пред Капитолия.
  • 11 алоу

    44 2 Отговор
    Огрян Мин Джеф, що не си в Америка при демократите, не си демократ, не ти дават виза или нещо друго, сигурно имаш да изпълняваш тука работа, възложена от "демократите"?
  • 12 Киро

    31 1 Отговор
    Деди, да се прибирам ли?
  • 13 Неков

    30 1 Отговор
    Пак да изберат вашия гуру и Алцхаймер!
  • 14 работническата класа

    31 1 Отговор
    От кога този политолок борави с този израз от научния комунизъм? Тази лексика не е демократична и не може да се приеме. Нали 30 и косур години се борим срещу нея и я отрекохме.
  • 15 Смех !

    30 1 Отговор
    В Щатите работническата класа издържа,полицията, джендърите и тия по гетата.Единствено армията им се издържа от напечатани хартийки без покритие.За това масово се самоубиват военни.
  • 16 СИНО МУ НА БАЙДЪН И ТОЙ ЛИ Е ДЕМОКРАТ

    39 1 Отговор
    НАРКОЗАВИСИМ ПИЯНИЦА И КРАДЕЦ ?
  • 17 ЕДИН ХИПЕРЗВУК МЕЖДУ ОЧИТЕ

    31 0 Отговор
    А ОТ ТОЯ БОКЛУК И ПОМЕН НЯМА А ОСТАНЕ !
  • 18 ГОРСКИ

    27 0 Отговор
    Голяма демокрация всеки ден по100 ци убити изнасилени !!!!!!!
  • 19 епизод от царството на сенките

    27 1 Отговор
    Не ми се бе случвало да видя същество от Отвъдното , тоя се разхожда напред-назад по трасето .
  • 20 Артилерист

    30 0 Отговор
    Всеки път като видя изпосталелия, прозрачен и невнятен образ на грохналия Байдън се сещам за наглостта на американската пропаганда, която лепи какви ли не епитети на бодрия, изглеждащ почти младежки и редящ от разумни по-разумни слова руски президент Путин. Ама дълбоката американска държава си гласи Байдън за преизбиране и умните, нали, американци, съвсем свободно и хептен демократично, ще си го изберат като нищо. Щото той е еталон за американците...
  • 21 Ама ти знаеш ли колко

    35 1 Отговор

    До коментар #3 от "Уса":

    величаят Обама, който започна войната в Сирия, бомбардировките в Йемен с негово съгласие и войната в Либия.
    А, и превратът в Уркайна стана по негово време.
    А Тръмп предприе стъпки да приключи войните в Ирак и Афганистан.
    Обаче умно-красивите плюят Тръмп и се просълзяват от Обама.

    Коментиран от #22

  • 22 Уса

    24 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ама ти знаеш ли колко":

    Как да не знам,какви ги надроби сигането!?Освен безсмислените войни въведе и Обама кеър здравната застраховка с която сложи хомота на средната класа за радост на вечните необразовани бедняци и мързели.За бедняците тази застраховка е супер,но за средната класа спасение докато отново изплуват и после балтия зад врата,не можеш 1$ да укриеш за Бог да прости.Таман изплуваш и айде надолу пак изплуваш и пак надолу и така откак съм в сащ 20 години.Печеля много,но му се радвам за кратко.Накрая като теглиш чертата да видиш за чии гокрепиш далече от България излиза,че е било по-добре да си останал в България,защото близките ти умират и жалките помощи не могат да ги спасят.Те искат мен да виждат а не парите мифаканите.Прекалено съм видял обиколил съм цяла Америка и няма място,където да не съм бил,но това на което се опитваха да ме научат е против моята логика и природа.Време да се връщам в България няма да умра от глад нито ще остана без работа.Живи и здрави да са нито успях да ги обикна нито намразя индианците обаче са на друго мнение.Който не се прибере до 2025 ще издухасупата идват тежки времена вярвам в това,защото по-добро не става бавно и славно кораба затъва от некадърни капитани.България ще се оправи вярвам в това
  • 23 ЕС И НАТО СА КРАДЦИ И МРЪСНИ ГАДОВЕ !

    24 0 Отговор
    Медведев предрича, че Европа ще изчезне напълно
    "Това управление на възвишените младоевропейски изроди ще завърши много зле за "старата европейска цивилизация. Европа ще изчезне напълно", сподели Медведев
  • 24 ТОЯ БОКЛУК ОТ СНИМКАТА ЩЕ ОСТАНЕ

    28 0 Отговор
    В ИСТОРИЯТА КАТО НАЙ - ТЪПИЯ И НЕКАДЪРЕН ПРЕЦЕДЕНТ НА САЩ ! НИЕ ПЪК СИ ИМАМЕ ПЛЕВЕЛА !
  • 25 Това си е

    19 0 Отговор
    Огнян Минчев - Глашатая на Невзначния... Огнян е като тъпан - от която и да е страна да го думкаш - дрънчи си на кухо и това си е...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Баро

    3 1 Отговор
    Хаха как ви убихме с мълчание
  • 28  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор
    Байдън призова обикновения неандерталец да се завърне у дома
  • 29 Ъхъ виц....

    10 0 Отговор
    За обща икономика на Китай и Америка ще има да си мечтаят в САЩ
  • 30 ФК Горно Уйно

    6 0 Отговор
    Започва все повече да ми заприличва на Ленин. Строежа от руските спецове дали е започнал?
  • 31 Освиркван

    14 0 Отговор
    Джо изломоти куп лъжи и даже беше освиркван. А населението в САЩ даже не си направи труда да го гледа понеже на всички е ясно че е марионетка която бълва фантастични лъжи. Гледаемостта на речта беше най ниската в историята.
  • 32 Търновец

    8 0 Отговор
    Тъкмо обратното - демократическата партия трябва да се завърне при средния Американец - сега е партия на парите а не на хората, и защитава интересите на Рокъфелър и Сорос
  • 33 Хасковски каунь

    5 0 Отговор
    Минчев,
    Бегом!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Напълно в духа

    4 0 Отговор
    Така самоназовалите се марксистки левичари отдавна са скъсали с интересите на някогошния пролетариат,сегашните сини якички и въобще работещите хора. Още в средата на миналия век марксистите от т.н. Франкфуртска школа стигнаха до извода,че пролетариатът вече не им върши работа за провеждане на световната революция и заедно с Антонио Грамши си потърсиха други "революционни" сили - расовите и етническите малцинства,религиозните малцинства,всички разцветки на сексуалните девианти и лумпените,т.е. неработещите на социална издръжка от данъците на работещите. Това е пълна гавра с инече добрата идея за социална справедливост, формулирана не от марксистите а още от пуританите: "Който не работи не трябва да яде". Днешната Демократическа партия на САЩ е сатанински съюз на свръхбогатия милиарделски елит на САЩ със всички разцветки на неграмотните, неработещите,мързеливите,лумпените. И това не е случайно,а съссем осъзната и целенасочена политика на свръхбогатите - тия части от американската популация са лесни за манипулиране и лесни за купуване с подхвърлянето на огризки от националното богатство. За свръхбогатите същинската заплаха е работещата средна класа, която все пак е образована,има имущества и потенциал да озапти свръхбогатството. Точно затова работещата средна класа в САЩ целенасочено за последните 30 години беше свита почти наполовината като брой и процент от населението. Такаааа ,че охраненият Огнян Минчев напълно в духа на културния марксизъм защитава дем

    Коментиран от #39

  • 36 Напълно в духа на

    6 0 Отговор
    Такаааа ,че охраненият Огнян Минчев напълно в духа на културния марксизъм защитава дементния БайдОн. Много ми е смешно когато носещата рокли колкото годишния доход на средно ямериканско семейств... ,фамозната Мерил Стрийп рони крокодилски сълзи за американскитие лумпени и сексуални девианти.
  • 37 Панта рей

    0 1 Отговор
    Беше времето на американската мечта. Сега е времето на нафталините Пелоси и Байдън. Тотално и безвъзвратно падение.
  • 38 бай Даньо

    0 1 Отговор
    От Минчев разбрах че е поумнял и разбрал че републиканците не са партия а клика от богаташи ( на български ОПГ) който паразитира върху гласовете на долните класи в американското общество. От коментарите разбрах че Ганчо емигранта е лузър и така по най естествен начин попада при тръмп морoните ...
  • 39 бай Даньо

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Напълно в духа":

    Викаш социалната справедливост е велика идея !? И с кой смяташ да я реализираш с републиканците ли!? Да та и мислителя! Марксисти викаш навсякъде в Америка на където и да погледнеш, под леглото проверявал си !?