Last news in Fakti

5 Март, 2023 08:53 3 344 80

Изключен ли е разпадът на Русия?

  • русия-
  • сащ-
  • джордж буш-
  • михаил горбачов-
  • владимир путин

Провал на централната власт неизбежно ще събуди у доминираните от Москва народи желание за независимост

Изключен ли е разпадът на Русия? - 1
Снимка: Уикипедия
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Според последните американски предвиждания – всичко може да се очаква. Войната в Украйна е в разгара си и в близко бъдеще везните на бойното поле ще се наклонят в една или друга посока. В случай на руско поражение, анализите са повече от тревожни. Путин със сигурност ще бъде отстранен от власт или физически ликвидиран. В Москва зачестяват признаци на недоволство от неговата „мекушавост“ по отношение на хуманитарните му призиви за евакуация на цивилното население, преди всяка атака на руската армия. Крайният национализъм, който винаги тлее в задния двор на руското общество става все по-нетърпелив. Евгений Пригожин, Рамзан Кадиров и Сергей Шойгу се подчиняват засега на руския президент, но не пропускат да публикуват лични виждания относно военните действия. Те не винаги съвпадат с решенията на Путин.

Американската хипотеза за последствията от руско поражение почива върху триножника: централната власт губи своята легитимност, дезорганизация на държавата и цената на войната.

Понастоящем Руската федерация обединява 89 различни етноса. Двадесет и една са републиките с неруско население. Татарите, башкирите, чеченците и чувашите са на първа линия на фронта, рамо до рамо с бившите затворници. В случай на поражение, тези стотици хиляди войници няма да захвърлят оръжието си. Москва ще изгуби всякакъв контрол върху тях. Организирани в банди те ще се прехранват с грабежи и насилие. Грузинецът Йосиф Висарионович Сталин къде се дипломира? В каторгата в Сибир и до края на живота си спеше с револвер под възглавницата. Чеченската общност е пуснала корени във Варна. След края на войната, какъвто и да бъде той, броят на участниците във военните действия по нашето черноморие, неизбежно ще нарасне.

България и последствията по нашите брегове засега не са в полезрението на американските стратези. Тяхното внимание е насочено към центробежното влияние на една Украйна – победител към сателитите на Русия, чийто етнически състав е не руски. Провал на централната власт неизбежно ще събуди у доминираните от Москва народи желание за независимост. Без политически традиции, подпалването на „Цветни революции“ може да приключи трагично, както това се случи в Беларус и Казахстан. Злополучния опит на Джордж Сорос с неговият грузински възпитаник Саакашвили е още жив. Почти целият Кавказ вече е без постоянно руско присъствие. Резултатът е пълен разпад на държавността. Сива икономика и въоръжени сблъсъци между групировки.

Руската империя е била на ръба на анархията през 1917 и през 1991 година. Най-чувствителни към случващото се в азиатската част на Руската империя не са американците. По ред причини Пекин няма да остави безредиците да пламнат под носа му.

Според френския писател от италиански произход – Джулиано да Емполи: „Русия е машина, която произвежда кошмари за Запада“. Предвидлив, американският президент Джордж Буш – старши на среща с Михаил Горбачов в Москва на 30 юли 1991 година заяви: „Не е в интерес на Съединените щати промените, настъпили в Съветска Русия, да се провалят“. След посещението в Кремъл, американският президент пристигна в Киев и посъветва украинските националисти да не бързат с отцепването от Русия. Буш беше представител на американската десница. Неговият наследник от левицата – представителят на Демократическата партия – президентът Бил Клинтън сподели мнението на своя предшественик като заяви: „При положение, че Русия е дестабилизирана, нещастия ще сполетят останалия Свят!“

Засега никой от обкръжението на Джо Байдън не предвижда руска победа. Може би поради липса на историческа памет. Или само на памет. Преди 5 века Русия също е на колене. Въпреки това през 1709 година, армията ѝ постига съкрушителна победа над Швеция. След битката при Полтава Империята се изправя на крака и оцелява до днес.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тургенев

    32 54 Отговор
    „Ако Русия се провали в дън земя, това няма да бъде никаква загуба, нито ще предизвика някакво вълнение в човечеството“.

    Коментиран от #47

  • 2 Напротив !

    62 23 Отговор
    Кретенските изцепки на НАТО ще сплотят народите ! ЕС ще се разпадне , пак заради кретенските изцепки на Урсулците , Русия - не !!!

    Коментиран от #10

  • 3 Урюрвкос

    36 6 Отговор
    баш днес преди 70год почина Грузинецът Йосиф Висарионович Сталин. Американската хипотеза се базира на сценарии за каубойски филми където лошите ги ликвидират физически.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мимч

    53 14 Отговор
    Най голямата грешка, е това на америте,че смятат Русия за победена.Това няма да се случи в близките години.Много подценяват руската мечка...
  • 6 Като гледам,

    43 19 Отговор
    Засега Русия се увеличава, не се разпада. Сигурно някой ден и това ще стане, както с всички държави, ама няма да е скоро. Виж, за ЕС нещата хич не изглеждат добре- Западна Европа става Еврабия, централна- малък зависим анклави. Зависим или от Русия, или от САЩ- по избор на клиента.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гого

    18 30 Отговор
    Глад очаква русия.

    Коментиран от #53, #64

  • 10 Ха-ха-ха

    14 23 Отговор

    До коментар #2 от "Напротив !":

    Гладна кокошка просо сънува, евтина руска к...а/копейка/ разпад на ЕС!

    Коментиран от #21, #54

  • 11 Баба Ванга

    14 29 Отговор
    Първият граничен пункт на украино-китайската граница ще бъде открит на 1 януари 2025 година.

    Коментиран от #42, #55

  • 12 Да бе

    33 7 Отговор
    Какво става при едно такова "разпадане" с ядрения потенциал и триадата! Вероятно мислят, че победените руснаци, мигом ще го връчат на победителите от НАТО!!!! По вероятно е обаче да се стовари на простите им инфантилни глави!
  • 13 Дет се вика

    21 5 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува. Пожелателно мислене, т.е. представяне на желаното за действително.
  • 14 Реалист

    40 11 Отговор
    Разпад? Вие всичко ли виждате наопаки? Русия днес е много по-силна и сплотена от преди 10 години например. Санкциите ги бетонираха, обединиха ги, направиха ги непробиваеми. Русия е страна на духа. Запада им даде нужното за да слоти този дух. Опитаха да ги разбунят отвътре с война срещу братски народ и заради това руснаците не скачат. Но сега запада започва да дава оръжия срещу Русия. Познайте какво ще се случи! Свръх обединение. Двойно по-силна държава. И се молете да не се окаже гладна.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    15 26 Отговор
    Петата колона на Москва от национални предатели и българофоби отново изпадна в истерични конвулсии!

    Коментиран от #22

  • 17 По вероятно

    22 8 Отговор
    е да има разпад на НАТО, ЕС и САЩ. Тия огромни заеми които са били взети и продължават да се вземат, трябва някой да ги плаща. Инфлацията покрай конфликта в Украйна, намали в някаква степен задълженията. Но като цяло всичко си продължава по старому и дълговете постоянно нарастват. Конфликта между САЩ и ЕС почна да се изостря от политиката за защита на пазарите в САЩ от чужди ( включително и Европейски ) фирми. Ако до момента САЩ и ЕС са били привлекателни пазари за Русия, Китай и Азия, то вече тези пазари се превръщат в токсични.

    Коментиран от #33

  • 18 Госあ

    20 9 Отговор
    Най добре е Украина или това, жито е останало от нея да приемат исляма. На един дядка или мафиот - по 10-20 жени. Друг вариант нема. Хвърлиха си мъжете курбан за краварските интереси. Много глупави излязоха тия украинци…а уж имена имат…
  • 19 Писател

    14 0 Отговор
    Според последните американски предвиждания. Е с коментара на БЪЛГАРСКИЯТ пииссааттеел до тук
  • 20 Сащ са злото

    20 5 Отговор
    Предизвикаха войната и потъпкаха вс мирни споразумения и ескалираха конфликта до прага на световна война! Те ще се разпаднат, светът не се нуждае от войни!
  • 21 Абе

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "Ха-ха-ха":

    Глупавите кокошки , какво сънувате за центове ?!
  • 22 Не бе пич..

    21 5 Отговор

    До коментар #16 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    На нас просто ни е смешно, защото колкото повече печели Русия, толкова повече нелепости пишете. Но разбираемо- в истерия сте. Най смешно ще стане когато вече не можете да скривате пълния провал на "обединения Запад", и САЩ си стиснат ръцете с Русия и приемат новата реалност. Защото вярвай ми, точно това ще се случи. Как ще вземате завоя с новите опорни, акълът не ми го побира, ама ще следя с интерес...
  • 23 Брех

    14 4 Отговор
    Много знаят и предполагат тия американци за Путин и Русия.
    Но, нищо не казват в случай на поражение на украинската армия, чиято вероятност е много по-голяма дали ще се разпаднат САЩ и НАТО. Че както се вижда почти целия свят отхвърля хегемонията им. Който гроб копае другиму, сам влиза в него.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Реалист

    20 1 Отговор

    До коментар #15 от "Митрополит Методий Кусев":

    Недъг? Наричаш това че българина вижда истината недъг? Ха! Явно заради недъгавост сме ония дето са развалили западното триезичие и на пук на западното мнение и забрани сме превели Библията на български. Направили сме тоя недъг 900 години преди великия немец Мартин Лугер! Ама че сме недъгави. За това вероятно още с Богомилството даваме равни права на жените и мъжете, защото сме слепи и недъгави и не слушкаме запада. И понеже сме не само недъгави, ами че даже и хроми, та за това по време на 2рата световна отказваме категорично да бъдем като западняците и си спасяваме българските евреи. Ей така от недъгавост. Но щом казваш, нека бъдем недъгави в очите на лъжците. Защото българската недъгавост е исполинство в очите на Бог!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кресна

    18 5 Отговор
    Чакайте да падне и Башар Асад но паднаха няколко американски президенти ,а той си е още на власт в Сирия ,сега ще видим разпада на ЕС и НАТО .
  • 29 Гост

    20 5 Отговор
    Айдееее! Още един измислен се иза… ка! Четири века е оцеляла, та сега се питат дали ще се разпадне! Та това е Русия бре малко умни!!! По-добре гледайте чичо Самовата империя да оцелее след девалвация на зелената хартийка. Двете страни се основават на различни ценности - едната на изконни човешки добродетели, другата на вътрешната алчност. След като целта на вътрешната алчност се обезцени, няма смисъл да се подържа апарата.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Всички бесни кучета,

    16 5 Отговор
    тръгнали да ръфат Русия, си счупиха зъбите! Знаят го дедите на Макрон, Шолц, дер Лайен, Меркел... Сега ще го усетят Сащ и пуделите им!

    Z
  • 32 Някой

    9 6 Отговор
    Да, изключен е, ако спечели войната със Запада. Дори и да я загуби, в което силно се съмнявам, пак няма да е лесно да я разпаднат.
    Виж, много по-вероятно е да се разпаднат ЕС и САЩ. На път са.
  • 33 Реалист

    14 3 Отговор

    До коментар #17 от "По вероятно":

    Изтока никога повече няма да прави бизнес със запада с наивитета дето беше преди. Мислите ли че някой на тоя свят ще си държи парите само в чужда валута и ще сключва сделки в които не фигурира правилото, ако не мога да платя в долари и евро, то тогава плащам в свои пари. Никога повече лакомите западняци няма да ограбват чужди авоари. Приключиха. Ограбиха Русия както някога ограбиха евреите, с измислени закони да крадат пари на етническа основа. Нещо забранено от закона, но го направиха. Точно както някога Хитлер ограби еврейските банки, сега крадат парите на Русия и извъртат сделките, че в договора не пишело че може да плащаш в рубли. Но света гледа, Китай, Индия, Бразилия те също гледат. Запада се самопотопи. Но са твърде умнокрасиви че да го осъзнаят.

    Коментиран от #61

  • 34 Бълг

    4 10 Отговор
    Жалкият руски лизач пак лъже!
  • 35 гост

    10 3 Отговор
    Русия няма нищо общо със САЩ. Когато е имало Русия Америка е населявана от индианци,а не от най-изпадналия европейски елит. Пропагандата да лъжат и промиват мозъци не спира, но трябва и някой да им вярва.Само война и разруха от САЩ, друго не могат да правят.
  • 36 един от многото

    9 1 Отговор
    САЩ започват да търсят пътища , как и защо да се оттеглят от безмислената подкрепа на Украйна с някакво достоинство , и в името на нещо , което да послужи за оправдание на най новото им поражение в световен мащаб!

    Коментиран от #44, #48, #49, #51, #52, #56

  • 37 Наблюдател!

    9 3 Отговор
    Изключен ли е разпадът на Укрия?
    Според последните американски предвиждания – всичко може да се очаква.
    Войната в Украйна е в разгара си и в близко бъдеще може да се очаква разпадане на Укрия!
    Полките искат една част от нея, както и румънците имат претенции..
    А Русия вече почти си отвоюва заграбените от Укрите територии...
    Останалите части от Укрия ще бъдат поделени между тия, които сега наливат милиарди на Зелений Велики!
  • 38 Бивш канадец

    8 2 Отговор
    При разпад на Русия руснаците като жест на добра воля ще предадат всичките си ядрени оръжия на САЩ. За по-евтино - на собствен ход.

    Коментиран от #59

  • 39 Васил

    1 8 Отговор
    Ами нормално вече Китайците точат зъби за Сибир.
  • 40 Някой

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "РИСТЕ КЬОРАВОТО":

    И тази псувня какво променя от коментара, към който си я прикачил? Южна Франция, големите градове на Великобритания и Западна Европа са се превърнали в мини афркански републики. Лошо няма, ако се вписваха в правилата на Европа. Ама не е така. Само черпят социален ресурс и налагат своята култура
  • 41 Хоумсмак

    1 4 Отговор
    Все ми е таз какво ще стане с туземната организация и овцете в нея
  • 42 Някой

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Баба Ванга":

    Всъщност Баба Ванга друго е казала.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Констатация

    10 2 Отговор
    Краварите да не бързат с прогнозите си, защото ФАЩ могат да се разпаднат преди Русия.
    Само през февруари са станали поне 6 големи катастрофи на тяхна територия, но не искат да кажат поради каква причина.
    Мълчат..
    Скоро ще излезе всичко наяве
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Отговор

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тургенев":

    А ако тъ па на ри като теб престанат да показват с писанията си ,че са без една гънка в мозъка си .ще е добре за нормално мислещите хора тук!

    Коментиран от #57

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Олга

    5 4 Отговор
    Русия се разпада вече 1161 година и става все по-голяма, но забрави да пита Чуков и западните му приятели кога е следващия разпад за да не пропусне тя продължение на сериала.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Мнение

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ха-ха-ха":

    Дори да няма разпад на Европа тя е КОЛОНИЯ на краварите.
    Или и това не знаете гейлибералите?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Чел съм го и друг път

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Отговор":

    Тургенев го казва може би условно,но не само той кат писател и голям писател така казва.Като се разровиш и ще ги намериш.
  • 58 Олга

    2 3 Отговор
    Русия се разпада вече 1161 година и става все по-голяма, но забрави да пита Чуков и западните му приятели кога е следващия разпад за да не пропусне тя продължение на сериала.

    Коментиран от #62

  • 59 Точно казано

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Бивш канадец":

    Да точно така.
    И след прелитането им на замята на ФАЩ нищо няма да остане!
  • 60 Асан

    0 0 Отговор
    Божидаре ти зовеш калашника и знаеш какво става с заредени 200 патрона
  • 61 Еш па тоа...

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Реалист":

    Ти па още малко и Аляска ще върнеш на мпонголоидите..ай у лево с твоите фантасмагории..
  • 62 Пантьо Историка...

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Олга":

    Тебе па ква Русия та гони по онези години ма. Тогава угро-фините и кипчацте са избивали славянските племена ако не са си платили данъка на монголите ма. За Русия като държавно формирование може да говориш едва от Иван Гртозни насам..
  • 63 Кило

    5 5 Отговор
    За Русия не знам , но САЩ 100% ще се разпаднат и това ще почне от следващите избори за президент
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 НЯКОЙ

    1 0 Отговор
    Предсказание на българската ясновидка Преподобна Стойна за съдбата на Русия стъписва изследователите цели 83 години след нейната смърт.
    "Зли времена вещае Небето за Русия, люде" - предрича Стойна още през 30-те години на XX век. - Няма да мине и век - помнете ми думата - и тя, дето днес е ръгнала да прегази свето и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке бъде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне. .. Ке шушне и ке въздиша...
  • 66 Крим Руски - какъв да е

    2 0 Отговор
    Да хвърляме боб Украйна да капитулира и Путин да възвести Путински мир на земята.
    Много гадно, но като гледаме как Мустафата ни натресе ДС на предишните избори, можем да очакваме и такъв сценарий.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Кеворк Кеворкян: Тричани политици

    1 0 Отговор
    РАЗНАСЯТ НАРКОТИЦИ !
  • 69 БАЙДЪН Е КАПУТ

    1 0 Отговор
    .................................................
  • 70 Оги

    0 0 Отговор
    Писателя Божидар Цеков се изживява като ясновидец за да изработи няколко цента.
  • 71 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 1 Отговор
    Ако някой си мисли, че руснаците са се примирили със загубата на „Студената война“, много се лъже. Русия иска реванш и това е параноята на Путин, Медведев и компания. Между впрочем, „РЕВАНШИЗМЪТ“ е една от причините ХИТЛЕР да започне ВСВ.
  • 72 Ами да

    2 1 Отговор
    Дошло е време Русия да се самопобеди от глупост и диктатура! Важното е други да не страдат!
  • 73 Пак ще има

    0 0 Отговор
    Полтавско побоище, бойте се, шведи и мазепи.
  • 74 Гениални

    0 1 Отговор
    американски предвиждания – всичко може да се очаква.
  • 75 АУУУУУ

    1 1 Отговор
    СТРАХ , СТРАХ , СТРАХ ОТ НЕИЗБЕЖНОТО...... А ТО Е РАЗПАДЪТ НА РУСИЯ.....ТОЗИ ПЪТ НИТО АМЕРИКА , НИТО ЕВРОПА ИМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА СПАСЯВАТ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ....... А ТОВА ЧЕ ЩЕ ИМА КЪРВАВА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В РУСИЯ ....ТОВА ГО ЗНАЯТ ВСИЧКИ ....ВКЛЮЧИТЕЛНО И В РУСИЯ........ НОООО ЧОВЕШКИЯТ МАТЕРИАЛ ПО ТЕЗИ ЗЕМИ САМ СИ ГО НАПРАВИ ......... ПАРИТЕ СВЪРШВАТ .....ВЧЕРА ДЕРИБАСКА ГО КАЗА .........АКО ДО КРАЯ НА 2024 НЕ СЕ ВЪРНАТ ИНВЕСТИТОРИТЕ РУСИЯ ЩЕ КОЛАБИРА .........САМО ДЕТО ЗАПАДНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАПУСКАТ ....ТАКА ЧЕ ПАРИ НЯМА ......... ПЪРВА ЧЕЧНЯ ЩЕ СЕ РАЗБУНТУВА.......ТАМ СИ ЧАКАТ МИЛИАРДИТЕ ........ ТАКА ЧЕ
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.