Тема: Украйна

7 Март, 2023 21:00 26 987 307

Каква ще е България, ако Русия победи Украйна

  • русофили-
  • българия-
  • русия-
  • война-
  • ес-
  • нато-
  • украйна

Ако Русия победи, цяла Украйна ще стане концлагер. Нас обаче украинските злощастия няма да ни засягат - ще си живеем в руския мир и никой няма да ни се бърка за краставиците, доматите и ракията.

Каква ще е България, ако Русия победи Украйна - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Иво Беров:

Съждението "като не даваме оръжие за Украйна, ние сме за мир", изказано от водачите на руската всъщност партия "Възраждане", чудатата консервативно-лява Българска Социалистическа Партия и от президента на република България Румен Радев, е изцяло лицемерно, доколкото всички те много добре знаят, че това всъщност означава "нека победи Русия".

Още новини от Украйна

Да приемем, че това съждение е следствие на една недоказана добронамереност, основана на предположението, че след руската победа войната ще свърши и вече няма да има човешки жертви. Да помислим обаче какво наистина ще последва след възможна победа на Русия. Разбира се, ще последва завладяване (окупация) на Украйна с проруско, ако не и изцяло руско правителство на власт. И разбира се, новите властници ще осъдят на смърт примерно 16 380 украинци, без да се броят убитите без съд и присъда. И разбира се, страната ще бъде покрита с концлагери.

Хиляди осъдени на смърт

Числото не 16 380 е случайно. Те е взето от броя на осъдените на смърт от Народния съд в България през 1945 година, умножен по шест, защото населението на Украйна сега е шест пъти по-голямо от населението на България тогава. Комунистическите вождове, поставени на власт от Червената армия, избиха тогава хиляди българи, без въобще страната ни да е водила война със Съветския Съюз и без да му е обявявала война - нещо, което някои телевизионни водещи, оказа се, не знаят.

И няма съмнение, че след жестоката война, която Путин, като наследник на СССР поведе срещу Украйна, отношението към украинците ще бъде много по-безмилостно. Като всички престъпления срещу тях ще бъдат оправдавани и обяснявани с прочутите "денацификация", "демилитаризация", или "омиротворяване".

Нас, обаче, украинските злощастия няма да ни засягат. Ние ще преследваме нашите си национални интереси, така както ги разбират водачите на БСП, партия „Възраждане“ и президентът Радев. Които, разбира се, ще бъдат и доволни, защото "заветният мир" е постигнат. И които вероятно смятат, че след постигането на "заветния мир" върху отечеството ни ще се изсипят купища благини.

Ще потече към нас евтиният руски газ, например, за да даде мощен тласък на стопанското ни развитие. Европа ще се примири с руската победа, ще оцени бързия ни икономически растеж и победената инфлация и ще ни приеме в еврозоната и Шенген. А тъй като сме последвали дълбокоумния политически съвет на Алековия бай Ганьо да бъдем добре "хем с русите, хем с немците, да ги порази Господ", ще станем посредници между двете Велики сили с всички предимства на това посредничество - Балканско водачество, примерно.

Защо тези сметки са криви

И тук вече бива да спрем с омайния политически и геополитически унес. Просто защото това са криви сметки, на недалновидни, ако не и злонамерени хора. Защото:

След една победа над Украйна Русия ще постави свои хора на власт в страната ни. Чрез изнудване с подновените газови доставки, чрез познатите корупционни зависимости заради познатото ни вече присламчване към победителя, с помощта на медийната пропаганда и всички познати вече похвати. Костадин Костадинов си е готов премиер, Радев може да си остане президент, от БСП ще започнат да обясняват колко са били прави със своята политика в полза на Русия, от ГЕРБ ще обърнат палачинката без никакво притеснение и ще припомнят на Путин заслугите си за построяване Турско-сръбския поток.

Премиерът Костадинов, или някой нему подобен, ще вкара в концлагери "националните предатели", тоест всички несъгласни с политиката му - разните там соросоиди, джендъри, жълтопаветници, либерали и прочее "чуждестранни агенти". Прокуратурата на Гешев няма да го спре, а ще му помага, а проруският вече парламент ще му гласува всички закони. Ще последват всякакви нагласени "референдуми" - за еврото, за Шенген, за джендър идеологията, за излизане от НАТО и за какво ли не още, с едничката цел България да излезе от Европейския и Атлантическия Съюзи. И ще излезе.

В рамките на година най-много. И тогава уж евтиният руски газ ще поскъпне, а европейските вложения вече няма да ги има. И България няма да бъде най-бедната страна в Европейския Съюз, а най-бедната в целия континент. В който вече ще се намира само географски, а иначе като развитие и нагласи ще се премести в Евразия. Като е твърде възможно Македония, вече влязла в Европейския съюз (нали няма кой да ѝ налага вето) да изпревари България с развитието си.

Утопия?

Ние пък ще се гордеем с това, че нашата велика покровителка Русия е завладяла Молдова, Армения и Грузия, като начало. И ще се гневим на бившите съюзници от НАТО за това, че за започнали надпревара във въоръжаването с цел да разпалят Трета световна война. Ще живеем в така желания руски мир и никой няма да ни се бърка в кривината на краставиците, розовината на доматите и миризмите на шкембе чорбата. И ще бъдем свободни да си варим ракия.

Описаното развитие след една възможна победа на Русия, колкото и да изглежда невероятно, е много по-възможно от представите и очакванията на мнимите ни миролюбци.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 349 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    533 163 Отговор
    Русия ще победи

    Коментиран от #4, #17, #88, #277

  • 2 Делю Хайдутин

    412 104 Отговор
    България ще е водач на Великата славянска цивилизация.

    Коментиран от #51, #288

  • 3 Голия

    133 415 Отговор
    московски цървули

    Коментиран от #11, #28

  • 4 Може на

    72 191 Отговор

    До коментар #1 от "Супер":

    Хокей.
  • 5 Един

    147 449 Отговор
    Добре че Русия няма шанс да победи.

    Коментиран от #41, #224, #238, #300

  • 6 СВОБОДНА

    343 67 Отговор
    и ЩАСТЛИВА ЩЕ Е

    Коментиран от #49

  • 7 Полк.Марков

    50 160 Отговор
    Тук и аз трябваше да напиша нещо, ама нищо не ми идва в празната тиква.

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Румен

    134 353 Отговор
    А стига със тая скапана и бедна Русия. Каква ще е Българи? Както и досега , ограбвана от мафиоти подържани от Русия

    Коментиран от #177, #208, #239

  • 10 Пияният Болен

    65 234 Отговор
    Сатанист! Колонизатор!
    Копейката ми изяде хляба!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Делю Хайдутин

    189 34 Отговор

    До коментар #7 от "Полк.Марков":

    Ти ще си в Белене.
  • 13 Голия

    178 28 Отговор
    Сега платения тъпак следи статиите и със 100-те си Никнейма слага минуси.
    Бъдещ безработен-роб без господар
  • 14 Гориил

    217 44 Отговор
    Не мисля, че това е вярно. Регионите, населени с етнически руснаци, никога няма да се върнат (ако Кремъл се опита да направи това, ще започнат акции на неподчинение и улични безредици. По същество протестна война.). Останалата част от Украйна, надявам се, ще стане необвързана и неутрална държава. Това е гаранция за стабилност и гаранция за националната сигурност на Русия.

    Коментиран от #199

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 СЗО

    67 123 Отговор

    До коментар #1 от "Супер":

    Автора забрави, че района около Камчия ще стане Камчийска Народна Република.

    Коментиран от #204

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 А бе

    292 46 Отговор
    Беров, каква е заплатката в Дойче зеле, че и ние да се хванем да плюем България .

    Коментиран от #58, #122

  • 20 Хахахаха

    94 24 Отговор

    До коментар #8 от "Иво Беров":

    Що ги чакаш? Отивай там, още утре можеш да си извън ЕС и НАТО!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Аршлох

    182 31 Отговор
    Господинът,не беше ли от котилото на Мавъра от Драгалевци?За такива като тях само добро или нищо.А относно Окрайна,спокойно местя таблета в другата ръка.
  • 23 Павел Николаев

    141 31 Отговор
    Дойче Зеле да не се бъркат ние какви ще сме. Но все пак да им отговоря: винаги сме и ще бъдем от страната на булката.

    Коментиран от #35

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ха ха ха

    44 146 Отговор
    пРоссия да победи.....еее майтап да става...
  • 26 🇧🇬🇪🇺💯

    177 37 Отговор
    Украйна прави лоша услуга на НАТО❗️
    НАТО рискува вместо да има “буферна държава”, Украйна с Неутрален статус и споделено управление Запад, Изток❗️
    Да няма такава и дефакто Руската Федерация въоръжена до зъби да е на Полската граница, дефакто Беларусия става част от Руската Федерация и Литва, Латвия, Естония, Молдова, са следващата фаза на военна конфронтация с Русия❗️
    Украйна загуби войната, рискувайки да бъде разпарчетосана или изцяло завладяна от Русия❗️

    Коментиран от #205

  • 27 Не -,,ако"...!

    226 54 Отговор
    А със сигурност Русия ще победи Украйна...!
  • 28 Та викаш...!

    30 96 Отговор

    До коментар #3 от "Голия":

    Яко мачкат тия...,,московски цървули"...!
  • 29 В комунизма

    61 4 Отговор

    До коментар #18 от "В комунизма":

    За тези които не са съгласни с мнението ми ще пиша! 18 години съм работил с албанци и 15 с мъкъдонци! Знам им и кътните зъби!

    Коментиран от #34

  • 30 Гориил

    163 28 Отговор
    Не става въпрос за Путин. Жителите на източните и южните региони мразят Украйна.

    Коментиран от #39

  • 31 Хм...

    169 30 Отговор
    КОГАТО Русия победи Украйна, НАТО (САЩ) ще хвърли и Полша под влака. След това Финландия и балтийците, вероятно и Швеция. После Румъния със все Молдова и нас. Накрая и Германия. Ако не стига- атома.
    Така си мисля аз. Отивам в църквата да паля свещи да не съм прав...

    Коментиран от #37, #45

  • 32 Погнуса

    194 22 Отговор
    Още колко нещастни слуги има, които не са засвидетелствали своята преданост към САЩ? Сигурен съм, че ако утре Китай завземе планетата, този първи ще си направи пластична операция на очите.
  • 33 🇧🇬🇪🇺💯

    78 11 Отговор
    Много по интересно е каква ще Германия❓а ето и отговора :)
    Германия ще е все по голяма “пария”❗️
    Comprende Compradore❗️
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 007

    31 131 Отговор
    Левски пише Народе???? Какво ли е имал предвид. И тогава е било пълно с руски п0дл0ги сигурно!!!🇧🇬🇺🇸🇪🇺🇺🇦🇧🇬
  • 37 Няма да е Полша

    59 16 Отговор

    До коментар #31 от "Хм...":

    Най-лесно ще стане с Румъния. Меракът им за Молдова не е изстинал и само трябва да присъединят територията и румънците ще се втурнат да "освобождават" Приднестровието. Молдовският парламент вече реши, че езикът им е румънски и само едно решение ни дели от член 5.
  • 38 Кримиковци

    25 56 Отговор
    Искам си Москвич ааа😄
  • 39 Прокопий

    20 66 Отговор

    До коментар #30 от "Гориил":

    Ти познаваш и петимата, които я мразят, или просто такава опорка ти спусна Мутростакановна!?
    🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣😂😂😂

    Коментиран от #48

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Цецо

    48 3 Отговор

    До коментар #5 от "Един":

    Вярваш ли си на това което си написал.

    Коментиран от #192

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хахахаха

    39 75 Отговор

    До коментар #21 от "Майна":

    А като сме славяни, защо Лавров се обръща към ислямските страни за приятелство? Ти къде си видял славяни приятели с ислямисти? Даже не само мюсюлмани, а ислямисти!

    Коментиран от #215

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 дедо Ви Славейков

    16 18 Отговор
    Както винаги,.НА вЕ д Е НА!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Гориил

    15 38 Отговор

    До коментар #39 от "Прокопий":

    Става дума за 7-8 милиона руснаци, случайно попаднали извън Русия.

    Коментиран от #54

  • 49 456

    43 108 Отговор

    До коментар #6 от "СВОБОДНА":

    Както преди 30 години . Ще си пресичаме границата , а граничарите ще ни пуцат за разнообразие и веселба . Ще ходим дори и в нашия лагер с визи . Ще купуваме с купони хляб и газ . Ще ходим на лагери по14 дни , евтино , но пък затворени вътре за разнообразие . Луксозни стоки ще купуваме от корекома с долари , а за веселба народната милиция ще ни дебне аджеба , от къде пък ги имаме , щом не сме тираджии или дипломати , или командировани в арабския свят . Ще удрят печати на момите с къси поли и ще се крием , когато искаме да слушаме лошата западна музика или разправяме вицове за Копейкин или милиционерите . Еееех мечти

    Коментиран от #63, #68

  • 50 Демократ

    140 23 Отговор
    Дай кажи нещо и за жертвите на демокрацията де -за хилядите просяци в БГ по кофите за боклук за това ,че народа ти е изпаднал в пълна безизходица и го баламосват с това колко добре живее , може ама живеят такива плужеци дето се подлагат на кинтите и ти си от тях ,я ела да ти дам три три мои пенсии по 450 лв . и върви изкарай месеца с тях! Така много лесно се плямпа ама няма кой да вярва.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Павел

    127 30 Отговор
    България ще е свободна от евроатлантическото колониално робство!
  • 53 Още повече

    103 27 Отговор
    Няма беее Ивчо. Руснаците ще изтребят нацистите докато трае войната. После няма да има нищо за требене,защото другата по-умна част от нацитата ще фъсне овреме. Лошото е,че част от укронацитата вече са ни се натресли,а ще дойдат и още. Такаааа...,че България ще се фашизира още повече.

    Коментиран от #57

  • 54 Хахахаха

    29 83 Отговор

    До коментар #48 от "Гориил":

    Тези руснаци в Украйна, вече не искат руския мир, гарантирам ти! Ако не вярваш, попитай украинците в България, щото те са тези които Путин влезе да освобождава, руснаците от източна Украйна. Та питай ги, не се срамувай!

    Коментиран от #67

  • 55 То има ли човек

    34 8 Отговор
    Който е мислел обратното само Мария Атанасова ИЗROДA
  • 56 (⁠╯⁠°⁠□⁠°⁠)⁠╯⁠︵⁠ ⁠┻⁠━⁠┻

    25 75 Отговор
    Ще стане още по-голям комунистически свинарник, каквато е 78 години.
  • 57 Хахахаха

    18 57 Отговор

    До коментар #53 от "Още повече":

    Бягай за Русия. Спасявай се. Хахахаха.
  • 58 Румен Решетников

    24 63 Отговор

    До коментар #19 от "А бе":

    Що бе, 4000 на месец от Пасьолството не ти ли стигат? Или още не си заслужил и бичиш коментари за 18 копейки на пост? 😂
  • 59 Биби Кинг

    46 0 Отговор
    Април има избори
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 БРАТЯ

    84 24 Отговор
    ВАЖНОТО Е ЧЕ ПП И ДБ НЯМА ДА САВ СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ

    Коментиран от #66, #140

  • 63 Ало БананоПитек

    68 16 Отговор

    До коментар #49 от "456":

    явно сега без Образувание,Здравеопазване и в Робство ти харесва пивече
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Гошо

    128 18 Отговор

    До коментар #40 от "Хахахаха":

    А ти какво чакаш, ами не отлиташ за Америка. Да бачкаш на три места, на две от които ще продаваш бургери, а на третото ще миеш чинийте. Но ще си сбъднал мечтата си да живееш в най-демократичната страна, в която освен да имаш правото да си смениш пола, други права нямаш.
  • 66 Българин

    26 84 Отговор

    До коментар #62 от "БРАТЯ":

    Хахаха. По скоро ВъZраждане и БСП ще са аут!
  • 67 Е на хидроцефалКат Тебе ,що

    12 4 Отговор

    До коментар #54 от "Хахахаха":

    да отговори човек?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Копейкин Костя

    24 56 Отговор

    До коментар #61 от "Нищожна":

    Милионите прогонени на Запад бяха прогонени от комунистите, даващи им заплати и пенсии с които да оцеляват!!!

    Коментиран от #75

  • 70 НЕТЪРПЕЛИВИЯ

    27 84 Отговор
    Що за въпрос?!България винаги ще бъде част от европейското семейство и ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН НА Н А Т О !!!!!!
  • 71 Иван С

    31 43 Отговор
    Добре че беше колаборацията на социализъма и радио Свободна европа та моето поколение - 72 се научихме да мислим и четем между редовете. Едните ни разправяха че от кока колата ще ни ръждясат червата, другите ни уверяваха че другаря Живков е по-известен от Майкъл. Разбира се, че ще направи концлагери, разбира се че едва чака да ипие кръвта на украинските младенци и в Русия изкуство и наука няма, всички люде са зомбита и даже трева не никне. Разбира се че стожера на правата вяра е обелиска у Вашингтон. Ама как? а да! и от Турските домато по-вкусни са само полските щото пляците хемса в ЕУ, хем в Натохем мразят руснаците. До всички писатели и разтеглители на локуми- знайте че една много голяма част от хората използват главата си за нещо повече от окачалка за шапка. Пък вие си вярвайте и си пишете. Като знам колко трудно се изкарват пари просто не вярвам някой да ви плаща.

    Коментиран от #148

  • 72 Питанката

    96 19 Отговор
    Ивчо, страх ли те е, мойто момче? Да не вземе пък Русия да победи, напук на всички наперени мантри на тебе подобните? Пак ще трябва да сменяш господарите, а не си първа младост вече. Аман от продажници!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Уса

    84 14 Отговор
    България от 30 години не е с Русия а с нато и ЕС.Каква ще бъде България,след победата на Русия зависи от българските политици предатели
  • 75 Уса

    95 24 Отговор

    До коментар #69 от "Копейкин Костя":

    Тези,които познавам в сащ избягали от комунизма са само двама на 3000 българи избягали от мутренската демокрация.Стига с тая пропаганда за лошия комунизъм

    Коментиран от #138

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Порно

    89 13 Отговор
    Доколкото разбирам авторчето, трябва да пазим соросите, за да папкат грантове за продажбата на националния интерес. Трябва да пазим и жендъряците, и да им намерим доходно местенце, че те горките нито могат, нито искат да бачкат. А ние, обикновените люде, да бачкаме, без да питаме за ракийка и салата. То и без манджа може, хляб и сол и бачкане .
  • 78 Пенко

    97 14 Отговор
    Пълни глупости! Тия поръчкови статии не ви ли писнаха. Няма да промените мнението на хората, никой в България не е за да изпращаме оръжие на Украйна. Публична тайна е, че чакате да минат изборите и да пратите жива сила там. Щото, ако го обявят публично, познайте дали ще спечелят еврогейските партии?
  • 79 Беров,

    97 18 Отговор
    Ако победата на Русия е в състояние да ни отърве от " разните там соросоиди, джендъри, жълтопаветници, либерали и прочее "чуждестранни агенти" , "нека победи Русия".
  • 80 абе беров

    76 11 Отговор
    като си казал „а“ що не речеш и „б“?!? по чие искане е създаден „народния съд“, ние 45-та какви се явяваме в ситуацията?!? да ти напомня - държава от хитлеристката коалиция и като такава сме страна и в парижкия договор от 47-ма?!? а от другата страна са точно тези, по чието искане е създаден и народния съд - ссср, сащ, великобритания и франция. ама срещу последните три ти няма да мецнеш нивгаш, докато не се обърне палачинката, де гиди грантаджия!

    Коментиран от #92

  • 81 Далавера

    73 4 Отговор
    Много просто - всички "политици" ще обърнат палачинката и ще станат русофили! Даже Меси ще си покаже партийния билет! И ще подари още едно куче на Путин!
  • 82 Слепок

    61 10 Отговор
    Я, отново антибългарската медия Дойче Зеле. Не четем,,,
  • 83 ивчо,

    41 6 Отговор
    кво става бре, пенсията ли не стига, че захлебваш с халтурка?!?
  • 84 Сандо

    50 5 Отговор
    Намерете някой,който може да мисли,има с какво и най-вече притежава знания.От много години ни е писнали от пропандали политпропагандатори-грантаджии с някои укорими наклонности.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Путинофил

    12 36 Отговор
    Ние изначално сме си путинофилска територия!

    Коментиран от #89

  • 87 Кака Сийка от прокуратурата

    10 23 Отговор
    Гешев, бе! Колко рускини арестува с руски знамена в София?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Баро

    4 14 Отговор

    До коментар #86 от "Путинофил":

    Изначално у расия тука сме от начало
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Българин🇧🇬

    78 10 Отговор
    Държавата България в 25 години се управлява от подлоги шпиони на ЦРУ затова е мизерия.

    Коментиран от #101

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    14 36 Отговор
    След една победа над Украйна Русия ще постави свои хора на власт в страната ни. Чрез изнудване с подновените газови доставки, чрез познатите корупционни зависимости заради познатото ни вече присламчване го спре, а ще му помага, а проруският вече парламент ще му гласува всички закони. Ще последват всякакви нагласени "референдуми" - за еврото, за Шенген, за джендър идеологията, за излизане от НАТО и за какво ли не още, с едничката цел България да излезе от Европейския и Атлантическия Съюзи. ........................................................................................................................................................................................Не пише кой е автора на тази статия,но изглежда не е с всичкия си .Трябва му много добър специалист медик И ТОИЗКЛЮЧИТЕЛО ДОБЪР.
    .
  • 94 БЪЛГАРИТЕ ИСКАМЕ ДА ЯДЕМ НА ДЯДО

    46 5 Отговор
    ДЯДОВИЯ ДЕТО Е ПОМОГНАЛ НА БЪЛГАРИЯ - Александър II Николаевич (на руски: Александр II Николаевич) е император на Русия, цар на Полша и велик княз на Финландия (1855 – 1881) от династията Холщайн-Готорп-Романов.

    Известен е с либералните реформи, които извършва в руското общество. Най-значима сред тях е отмяната на крепостничеството през 1861 г., която му донася прозвището Цар Освободител. В България това прозвище се свързва най-вече с победата му в Руско-турската война през 1877 – 1878 г., вследствие на която част от българските етнически територии са освободени от петвековното владичество на Османската империя и стават автономно княжество. Срещу него са извършени 8 атентата след 1866 г.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 А дано

    60 9 Отговор
    Иво от твоите уста в Божиите уши! Дано се махнем от тоя либерастки съюз в който сме в момента и мама и татко да си останат такива, а не родител 1 и 2...
  • 97 Бай Иван

    65 8 Отговор
    Този никаквец Ивко, го слушах преди години по ТВ Европа, как се жалваше, че не му обръщали внимание нашите евроатлантически господари и не му давали грандове, за разлика от други по-некадърни еничари! Е явно вече са му обърнали внимание и са го назначили на разкладка! зер след войната в Покрайна са им нужни още помияри!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 КРИМ И БОЯТ НАСТАНА

    31 0 Отговор
    Кримската война (октомври 1853 – февруари 1856) е военен конфликт между Русия и съюз между Османската империя, Франция, Британската империя и Сардинското кралство.

    Войната е част от дълъг конфликт между Великите европейски сили за влияние върху териториите на западащата Османска империя. Основната част на конфликта се развива на Кримския полуостров, но военни действия се провеждат и на Балканите, в Кавказкия регион, Балтийско море и Тихия океан.

    В Русия е известна като Източната война1 (на руски: Восточная война), в Англия като Руската война (Russian war), в земите на Османската империя – като Севастополското мурабе.

    Кримската война се разглежда като първата „модерна война“ с използване на технологични новости като железници и телеграф. Тя е и първата война, широко документирана с фотография.

    Коментиран от #100

  • 100 АЛЯСКА Е РУСКА

    25 2 Отговор

    До коментар #99 от "КРИМ И БОЯТ НАСТАНА":

    И БОЯТ НАСТАНА

    Коментиран от #105, #108

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 ха ха хааа

    10 1 Отговор
    "АКО" много мЕрише ве ...🤭😁
  • 104 От време оно

    32 2 Отговор
    Нищо ново под слънцето! Победителят определя музиката!

    Коментиран от #107

  • 105 Баро

    6 25 Отговор

    До коментар #100 от "АЛЯСКА Е РУСКА":

    Нали прайте референдуми а тия у аляска дали искат да са руснаци ха ха смешник
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Музикант

    11 3 Отговор

    До коментар #104 от "От време оно":

    Нищо подобно музиката я определя този който плаща
  • 108 ха ха хааа

    4 12 Отговор

    До коментар #100 от "АЛЯСКА Е РУСКА":

    Друг път ... Продадено ..🔨
  • 109 Токайто

    17 3 Отговор
    Има шанс да стане свободна държава!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Наивници,

    16 33 Отговор
    Спете спокойно! Няма сила, която да ни РАЗРЕШИ да напуснем ЕС и другите организации, към които членуваме.Да не ги изреждам сега.Само сварен мозък може да отнася по този примитивен начин миналото към настоящето,поради липса на образование и политическа визия.

    Коментиран от #114

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 РУСИЯ И ДА ПОБЕДИ ЕВРОПА

    15 4 Отговор
    В БГ НЯМА ЕВРОДЖЕНДЪРИ ТЪЙ ЧЕ ОТ РУСКА СТРАНА НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ СВАЛЯМЕ ГАЩИ ПРЕД ВЕЛИКИТЕ СИЛИ И РУСИЯ САМО ОТ БЪЛГАРИТЕ СЕ СТРАХУВА ЧЕ СА НАЙ СТАРИТЕ ХИЕНИ В ЕВРОПА

    Коментиран от #119

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Ко каза ??

    1 10 Отговор

    До коментар #116 от "РУСИЯ И ДА ПОБЕДИ ЕВРОПА":

    Ко ???!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Да бе

    35 5 Отговор

    До коментар #19 от "А бе":

    Що не отиде да се бие за интересите на САЩ! Хем по добре ще му плащат на това бездомно куче!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 США банкрутира

    27 7 Отговор

    До коментар #115 от "Баро":

    БАНКРУУУТ

    Коментиран от #129

  • 128 Баро

    3 17 Отговор

    До коментар #125 от "Бесен- _Язовец":

    Думи само думи
  • 129 Баро

    5 17 Отговор

    До коментар #127 от "США банкрутира":

    Чекай ме да умрем
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 АЗ ЗА ДОГОДИНА НА КРАЯТ НА СВЕТЪТ

    1 6 Отговор
    СЪМ СИ НАПРАВИЛ ВИРТУАЛНА ПИРАМИДА КАТО ХЕОПСОВАТА АМА НА 2 МЕТРА НАД ЗЕМЯТА - ЛЕТЯЩА ПИРАМИДА ПЪЛНА С КРАДЕН МИКРОФСКИ ИНТЕЛЕКТ И ДА БЯГАМ ЩЕ РЦУ ЩЕ МЕ ФАНЕ
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 да питам

    2 13 Отговор

    До коментар #120 от "Бесен- _Язовец":

    А коя е "оригиналната" история .. след 9- септември ли ?!🤭
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Баро

    18 18 Отговор

    До коментар #75 от "Уса":

    Пиле още ти е жълтичко на човката и по добре трай
    Мутренската демокрация я роди комунизма а бащата е луканката мълчи кат не знаеш
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 ханс

    20 4 Отговор
    Аман от боклуци!
  • 143 Винаги съм знаел

    26 6 Отговор
    Че иво е болен

    Имам предвид психически

    И той продължава да намура начин да потвърждава това
  • 144 Мдааа Дааа

    38 6 Отговор
    Народна мъзрост:
    ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ!!!!

    ОГЪН НЕ СЕ ГАСИ С БИНЗИН ИЛИ НЕ НАЛИВАЙ МАСЛО В ОГЪНЯ!!!!

    КОЙТО ИСКА МИР – НЕ ПРАЩА ОРЪЖИЕ!!!

    ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО!!!!

    Помощ е да помогнеш да спреш войната или при пожар да изгасиш огъня!
    През средновековието в повечето случаи са събирали пари и са откупвали града или са предавали съответният политик и са си запазвали имота и живота.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Пак ли.

    31 6 Отговор
    Глупак си беше и такъв си остана ти Андрешко. А сега виж къде е Лойт Остин и защо, и след това ще дойде тук. Защо ли. Прочети колко убити и ранени бяха в Ирак и какво правят още там. Срам ме е от тъкива като теб късогледи подлоги.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 БОГАТ БЕДЕН

    11 52 Отговор
    ЗА. ТОВА. БЪЛГАРИНО. ИЗЛЕЗ
    НА. 2 АПРИЛ. И. ГЛАСУВАЙ
    МАСОВО. СРЕЩУ. ТИЯ. ДЕТО.
    АКО. ДОЙДАТ. НА. ВЛАСТ
    ЩЕ. НАПРАВЯТ. БЪЛГАРИЯ РУСКИ КОЛХОЗ. И. ЩЕ.
    НИ. ЗАТРИЯТ КАТО. НАЦИЯ.

    Коментиран от #160, #266

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Аз няма да гласувам

    15 23 Отговор
    За Възраждане
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 45г

    43 5 Отговор
    Двама космонавти, Космическа програма, ЗЗУ, Завод за Компютри, АЕЦ Козлодуй и АЕЦ Белене(досега щеше да е готов да произвежда ток и да печели)
    Може пък и такава да е!
    Или от Козяк ще ни построят нещо!?
  • 157 Аз ще гласувам

    42 13 Отговор
    За Възраждане !!!!!!
  • 158 Да живее РУСИЯ

    38 9 Отговор
    Путин е велик
  • 159 🇧🇬🇷🇺

    24 7 Отговор
    Обичам краставици домати и ракия!!!!!!
  • 160 По добре

    38 6 Отговор

    До коментар #151 от "БОГАТ БЕДЕН":

    Руски колхоз от колкото лгбт и бръмбари
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 DW и Иво Беров!! Последния Идиотизъм

    41 6 Отговор
    Написан от Иво Беров и DW!!! ЛЪЖИ И МАНИПОЛАЦИИ!! НЕ СЕ ЧЕТЕ!!!
  • 163 Джордже Балашевич

    47 5 Отговор
    В момента в който англосаксонците загубят влиянието си върху България и българските правителства, България ще стане едно добро място за живеене!
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 ТИР

    48 8 Отговор
    Няма нищо лошо в това от време на време да има народен съд, ако има хора тръгнали срешу Родина и Народ то да им бъде потърсена одговорност,,,,
    А що се отнася за края на войната, Русия ще спечели а ние най малкото няма да ядем ларви, червеи и буболечки,,,,
  • 168 някой

    36 6 Отговор
    Просто е за разбиране. Когато никой не ръчка , и не бута мечката около нейната бърлога . Тя спи , и пъди мухите. Когато стане обратното , тогава мечката реве , памперса прелива . и мечката премества бърлогата си напред. Много ловци вече плакаха , и пълниха памперси.
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Спрете се

    33 7 Отговор
    с тая пропаганда.
    Защо не напишете за десетките хиляди
    избити антифашисти и партизани от
    фашистката власт след 1923 до 1944 г.?
  • 171 Ако Русия

    24 5 Отговор
    Победи соросоиди и подлоги български ,реално ще възтанови една своя територия няма какво да се чудите дупидайци. Защото сме цъфнала Мара фтасала.
  • 172 Иво Беров

    39 4 Отговор
    да не е бандеровската позивна
    на Иво Инджев?
    Защо не напишете за залпвения в Беларус
    украински шпипнин и престъпник?
    Аз на DW вече нямам никакво доверир.
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Дядо поп

    37 6 Отговор
    Нещо не мога да разбера, защо САЩ толкова много се дърпат от преговори. Дори преди няколко дни казаха, че Украйна и дори Зеленски искат да преговарят, но никой на запад не подкрепи това. Единствената логика, която виждам е, да се съсипе тотално тази държава, да се обвини изцяло Русия за това, да се раздели Европа на русофили и фоби (не можем да избягаме от фактите) и Украйна да се раздели на парчета торта. На този фон, ако се дава оръжия за която и да е страна, това е недопустимо според мен и точно за това вече не гласувам за ДБ или ПП, за съжаление. Може би, ако не държаха толкова много този конфликт да продължава..
  • 175 Калбо

    36 6 Отговор
    Няма нужда да те изнудва русия да купуваш газ ако си умен и ти работи главата много ясно че ще си купиш от русия четири пъти по-евтина газ отколкото от съединените щати ако мислиш за народа си и за българия
    А аз мисля че българия ще стане още по-малка ако русия победи заради политиката на ПП ДБ и другите партии които гласуваха изпращане оръжие за украйна
    Как ще стане по-малка българия като дадат пиринска област на македония
    Това ще се случи ако продължаваме да се правим по хитри и от дявола
  • 176 Иван

    18 4 Отговор
    Голямата измама на света зеления си води сам ВОй
  • 177 Калбо

    49 6 Отговор

    До коментар #9 от "Румен":

    Нямаше мафиоти и крадци по време на социализма когато бяхме с русия а точно обратната демокрацията донесе рекет наркотици проституция и бедност просяци по улиците ставаме все по бедни и по бедни ние не сме свободна държава командват ни от европейския съюз вече сме си свалили гащите очакваме най-лошото
    Когато бяхме с русия не ти казваха колко време трябва да се къпеш и колко да се отопляваш

    Коментиран от #179

  • 178 Ей стая

    46 12 Отговор
    Статия вече окончателно ме убедихте да гласувам за Възраждане. Досега и през ум не ми беше минавало това, винаги съм избирал при гласуване по=малкото зло. Но сега вече съм убеден, че ще гласувам за правилната партия, и то защо, защото DW и англосаксонците на дават такъв неистов вой. Все едно Иво Инджев, Мунчо Пасито, Наско генералчето и някой от Харвардските ШАРЛАТАНИ са ги събрали в някое предизборна студио и обясняват забележете за Евроатлантическия път на България. В момента в който България се измъкне от англосаксонското влияние, независимо по какъв начин, тя ще стане едно много по-добро място за живеене.

    Коментиран от #249

  • 179 Хих

    13 18 Отговор

    До коментар #177 от "Калбо":

    Е, как да има мафиоти и крадци, като те управляваха държавата. Тези, които обираха и рекетираха мандрите, които после направиха национализацията и присвоиха цялата частна собственост, управляваха държавата и не допускаха конкуренция от други банди.
  • 180 Московски

    13 28 Отговор
    Защо възраждане не се откажат от еврото изцяло а всичките им депутати имат алъш вериш със запада. Да си одят за рубли само . Даже евразийският.....също говори за долари. Я лицемери. И какво ще предложи раша водка и остарели оръжия. За концлагер си прав но ще са малко по модерни.

    Коментиран от #190

  • 181 дядото

    8 0 Отговор
    к тези лидери и политици ще си остане все същата

    Коментиран от #219

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Анонимен

    24 9 Отговор
    Чий болен мозък измисли цялото това писание ?
  • 184 ПОРЕДЕН ПЪТ

    15 3 Отговор
    ПАК ЩЕ СМЕ ОТ ....Е..НАТА СТРАНА.......!
  • 185 Па много

    8 3 Отговор
    Добре ,крайно време е...
  • 186 Настоящ "агент" на ФСБ

    29 12 Отговор
    ИЗЛАГАТЕ СЕ БЕ!! "Украйна ще се превърне в концлагер!" Много "силни и категорични" думи, КОИТО СМЪРДЯТ НА ЕВТИНА ПРОПАГАНДА.. А Е ЯСНО, ЧЕ РУСИЯ ЩЕ СМАЧКА УКРИТЕ! Така че, СЛАВА РОССИИ!
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 ДрБр

    9 3 Отговор
    Щастлива!
  • 189 Мразя Масква без пари

    13 31 Отговор
    Долни рубладжийски подлоги - искат навсякъде да плъзне руската мръсотия...
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Един

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Цецо":

    Не вярвам, знам.
  • 193 Коментар

    41 9 Отговор
    Авторът на статията Иво Беров да не се е разболял нещо?Статията си звучи налудничево...концлагери,разтрели и т.н.
    Руснаците са влезнали там ,защото 8 г. са били нарушавани Минските споразумения и по невинни се е стреляло,а не да завладяват цяла Укрия.Ако се изтеглят укрите ще избият цялото мирно население,което си живее в източната част от векове,защото ги мислят за предатели само защото не желаят киевския режим.
    А защо не искат киевския режим?Защото там е имало пропаганда(западна за тоалетни),която ги е разделяла на рускоговорящи и марсианци въпреки че всичките там говорят руски и диалект на руския и са ги карали да се махат от родните места.Тази пропаганда прилича на тази тук,която разкрачено общество плаща да ни внушават деление на някакви русофили и русофоби.Същите платените от разкрачено общество и нас гонят от родината като ни пишат "чемодан и т.н." точно както са се опитали да прогонят украинците от източната част.

    Коментиран от #197

  • 194 реалист

    26 1 Отговор
    Неизбежно ще дойде нов световен ред.
  • 195 Сашо

    29 5 Отговор
    Иво, колко ти платиха за тази статия бе, из,,роде?
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 ТТТ

    3 13 Отговор

    До коментар #193 от "Коментар":

    Дали си вярваш, а да има 4000 причини.

    Коментиран от #201

  • 198 Ананима

    36 6 Отговор
    Да не се вижда терора на режима на Зеленски в Украйна, причините и истинския смисъл на тази война е безчестие и подлост. Русия трябва да победи, иначе планетата ще се превърне в огромен концлагер.
  • 199 да да

    36 4 Отговор

    До коментар #14 от "Гориил":

    нали това казваше Путин на укроинци ..неутралитет и без нато..мир и дружба..ОБАЧЕ..сащ си имат своите планове..резултата е ясен..слагаш нарокоман -артист за президент и започваш месомелачката..преди беше хитлер,сега зеленчук..и двама представители на един народ..както каза Лавров...евреи са..
  • 200 Тъп

    22 4 Отговор
    Аре стига бе...а тва е Дойче Зеле.
  • 201 а не

    13 7 Отговор

    До коментар #197 от "ТТТ":

    вярваме само на джендеро-либералите слуги на краварите
  • 202 дечо

    16 4 Отговор
    Неправилно озаглавена статия каква ще бъде българия когато русия победи учете руски няма да се плашит е
  • 203 Българин

    13 4 Отговор
    Ще е Руска, каква да е?
  • 204 Дани

    24 7 Отговор

    До коментар #17 от "СЗО":

    Курорта Камчия беше тотално занемарен и беше буквална развалина, преди руснаците да го облагородят съществено и да покажат как трябва да се грижим за децата си!!!!!А от няколко години там плажуват многодетни украинки!!!!
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 резервист

    23 4 Отговор
    Не ми казвай кого да обичам или мразя, какво да мисля и за какво да мечтая! Това си е моя работа, а не твоя! Много морално извисен се извъди! Това ли е демокрацията според тебе - Който не е с нас е против нас? Я млък!
  • 207 Русия ще победи и никой не се съмнява

    38 5 Отговор
    Но България винаги може да се държи с достойнство и отстояване на българските национални интереси, а не като в момента пълно робско подчинение на САЩ, които постепенно изтребват и унищожават българския народ чрез различни политики
  • 208 резервист

    29 8 Отговор

    До коментар #9 от "Румен":

    Мафиотите, поддържани от САЩ повече ли ти харесват?
  • 209 ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ РУСИЯ ЩЕ ПОБЕДИ НАЦИЗМА

    21 6 Отговор
    НЕКА ИЗНАСЯМЕ ОРЪЖИЯ ТА ДА МОЖЕ ПОЛИТИЦИТЕ ДА СЕ ГУШАТ С ПАРИТЕ !
  • 210 Сър Пичук

    13 30 Отговор
    Победа на Русия в Украйна ще върне света в 1945 г. Западните държави ще дръпнат още повече, а новият източен блок, отново ще е десетки години назад и встрани от тях. България ще се обезлюди, защото нормалните и свободолюбиви хора ще избягат, но това няма да е проблем, защото ще бъдат заместени от руснаци и само след 20 години България ще е натъпкана с рускоговоряящи и за да защити това население у нас от хипотетични или провокирани "заплахи", тя ще бъде анексирана. Така, дългогодишната мечта на националните предатели у нас ще бъде осъществена. А след това те просто ще бъдат избити, защото повече няма да са нужни, а и защото никой не обича предателите.
  • 211 абсолютно

    24 4 Отговор
    много лоша поръчкова статия! писана явно от ясновидци!?
  • 212 9191

    25 8 Отговор
    "И тогава уж евтиният руски газ ще поскъпне, а европейските вложения вече няма да ги има. И България няма да бъде най-бедната страна в Европейския Съюз, а най-бедната в целия континент."

    Значи сега сме богати заради европейските вложения?
    Не, благодаря! Върви си в гейсъюза, аз искам ние да имаме икономика, производство на световно ниво, добри доходи,инфраструктура и т.н. , сами да можем а не да ни влагат!
  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Инна

    17 8 Отговор

    До коментар #44 от "Хахахаха":

    "Русия няма и никога досега не е имала такива ненавистници, завистници, клеветници и дори явни врагове като всички тези славянски племена, веднага щом Русия ги освободи, а Европа се съгласи да ги признае за освободени".

    Така пише Фьодор Михайлович Достоевски в дневника си през есента на 1877 г. – когато Русия води ожесточена война с Турция за свободата на България.
  • 216 Ако Русия(тя със сигурност) победи,

    28 8 Отговор
    България ще се изчисти от смрадливи платени краварски подлоги, които ни тровят живота. Разни Беровци ще изчезнат и ще заживеем спокойно, без краварска намеса!

    Коментиран от #232

  • 217 Поредният

    13 4 Отговор
    продажен дописник и то пак в това превкиснато зеле
  • 218 ДОКО

    24 5 Отговор
    СЛЕД КАТО РУСИЯ ПОБЕДИ УКРАЙНА..БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ПО СМИРЕНА И ПО СИЛНА..ДРУЖБАТА МЕЖДУ НРБ И СССР Е ТАКА НЕОБХОДИМА КАКТО ВЪЗДУХА И ВОДАТА ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО..
  • 219 Няма да е все същата,

    27 4 Отговор

    До коментар #181 от "дядото":

    защото сега тези подлоги си ги назначават САЩ, а ако Русия победи, тук кравари няма да има, тогава и подлогите им ще се скрият и избягат, защото знаят какво ги чака. Белене реактори може да не види, но ще се препълни с продажници. Първи Боко ще е там, той го каза-"трудът те прави свободен", явно е прочел още една книжка, освен Винету.

    Коментиран от #236

  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Неприятно

    11 7 Отговор
    Но НАЙ-ВЕРОЯТНО,за жалост."Народопсихологията" на българина е такава.После за мизерията ни пак "ония на запад" ще са виновни.Ние от тарикатлък,подкупи,завист и страх се въртим в кръг в собствените си акита век и половина
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Немеца

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Един":

    За пореден път иска Русия да бъде победена.аз не знам кой ще победи,не съм Ванга като DW. Но знам със сигурност,ние ще си останем васали и продажници .факт.
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Матей преображенски

    16 7 Отговор
    Тя че ще я победи няма никакво съмнение,но това може да не е край на войната , а даже разрастване като се вкарат редица страни на втора линия и фронта се опне от прибалтика до БалканитеН.,на Българи ясъщо няма да се размине,затова нас не ни устройва тая почти патова ситуация,защото докато мъдрото се намъдрува,лудото ще се налудува.Американската ни щаб-квартира на козяк ще дава директиви за мобилизация и изпращане на войници на фронта.Ако нещата се проточат достатъчно дълго,точно това ни чака,никакви антивоенни движения не се забелязват ,освен някаква хипотетична готовност на Възраждане,те дори си мислят да се борят в НС ЗА НЕУТРАЛИТЕТ.Изборите са за това ,да узаконяват престъпленията на проамериканската хунта и с празни приказки не може да им се излезе насреща.

    Коментиран от #228

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 по-скоро

    7 3 Отговор
    България ще стане като Волжка България , ако разбирате какво се има предвид
  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 НЯКОЙ

    12 16 Отговор
    Русия няма да победи !!!
  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 Йотата ничтожний

    0 0 Отговор
    Аферим акадашлъ !
  • 238 Нашенец

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Един":

    Така е един си най много единици да сте но гласовити.
  • 239 Трепни ми трепни

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "Румен":

    Мафиоти дето взеха парите авансово за хвърчилата,не ги е срам тез руснаци или май не бяха такива
  • 240 Ооо

    6 5 Отговор
    Какви внушения се правят с тая статия ? Няма нищо логично в нея….
    Ако Русия била победила, ние щели сме да сме под руско управление… 1во това зависи от управляващите. 2ро дори Русия да загуби в тая война - 1вото не се изключва, както е и сега…
  • 241 111111

    14 4 Отговор
    Иво Беров ли?

    Изтрещелите не свършват.
    Нема спасение от тях.
  • 242 Омърчиегутуроан коърбъчефърчуй

    11 16 Отговор
    Ще стане скапана проруска кочина, каквато беше след 1944г....
  • 243 Фен

    6 0 Отговор
    Последната дупка на кавала.
  • 244 Павел пенев

    19 8 Отговор
    Иво Беров е от бандата криминални български нихилисти на Нойзи,Коритаров,Ант. Тодоров, Георги Даскалов,М.Ралчева-всички на издръжка от брата на катъра Петър Стоянов на име Емил Стоянов и DW,финансирано от бюджета на немските специални служби BND. Някои от тях измряха,други избягаха в Испания, а трети като Иво Беров се изхранват от русофобия. Каква идилия беше в тв Европа, но гювеча свърши.
  • 245 гост

    6 2 Отговор
    Нацизмът в Германия е жив.
  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Справедлив

    21 5 Отговор
    Ако Русия победи Украйна всички които подкрепят Евро-атлантическия блок ще се превърнат във фурнаджийски лопати. Умственото промиване в последните 33 години унищожи Българите и ги направи " крехки цветя", неспособни да се самоуправляват.
  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 хммм

    2 5 Отговор
    Каква е тази дефекация на Изграждане ?!??
  • 252 Иво

    5 1 Отговор
    Ние сме в Европа бе адаш, забрави ли? Я гепи пушката и хОди си отземи злобата!
  • 253 Свободно отпусни левия крак

    8 1 Отговор
    Внимавайте за кого ще гласувате ,защото на някой им се иска така да бъде,ахтунг,ахтинг.
  • 254 Гай Турий

    19 3 Отговор
    Ще бъде по-добре. Да се надяваме България да подобри своето положение, като спре да се подчинява сляпо и безпрекословно на световните жандарми и Еврейския Съюз. Да се възползваме от възможностите за по-евтини ресурси и повече туристи Да се грижи за своите национални интереси с предимство пред чужди наднационални планове и интриги, вредни за нашия народ и страна, нанасящи ни щети и загуби.
  • 255 Симо

    7 17 Отговор
    Русия я излъгаха,и да победи,и да не победи я чака тежка вековна изолация
  • 256 Миро

    20 6 Отговор
    Ако Русия победи, отново ще има ред. Лудите, като Беров ще бъдат лекувани, а не оставени на произвола.
  • 257 Жоро

    8 22 Отговор
    Кочината няма никакъв шанс да победи Украйна :D :D Няма човешкия потенциал над 30 милиона алкохолици,20 милиона джендъри....Другото са жени и старци :D А военнотехническия потенциал е НУЛА...Щом Ватнешка стигна дотам че да проси дронове от Иран и ракети от Северна Корея положението е трагично и плачевно :D :D

    Коментиран от #293

  • 258 Силвия

    15 4 Отговор
    Да живее Русия.А укрите вън от България.
  • 259 Чики-Рики

    14 3 Отговор
    До автора:НЕ АКО,а КОГАТО!И да пишеш по - малко глупости другия път!
  • 260 Каква ще е България,

    19 2 Отговор
    нямам на представа, но за едно съм сигурен авторите на тази статия няма да прибират повече хонорари.
    а прокисналото зеле заминава в канала.... лол!
  • 261 Реалист 1

    10 0 Отговор
    Богато, но болно въображение вече имат много хора! Така е, когато живеем в свят, в който нищо не е такова, каквото изглежда!
  • 262 Невский

    14 0 Отговор
    Един скорошен ден , самите украинци ще турят въжето на "човека от народа " ...
  • 263 Българин

    7 13 Отговор
    Заради мазните комунисти и техните мекерета ,бизнесмени ,банкери ,приватизатори се обособи една каста която е близо до властта и цица държавата.За пример ,Чехия мин пенсия 750евро.Майчинство 750евро за 4г.Детски около 100евро..Безплатно здравеопазване и лекарства.Средна заплата 1500евро .Мога и още да ви разказвам.Това е разликата междду държава граничешта с Германия и откровено русофилска държава ,като България.Ааа и там има истинска жира .Тук не..
  • 264 Наташа

    9 2 Отговор
    Ами ще се появят червените комуни да помагат на горките хора по селата и градовете.Болниците ще станат чисти и приветливи съвсем по различни от сегашните домове за покойници.В безплатните модерно оборудвани училища млади и засмени учителки ще пеят възторжени руски песни за победите
  • 265 Серафим

    7 2 Отговор
    Не си убедителен,Иво
  • 266 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    12 2 Отговор

    До коментар #151 от "БОГАТ БЕДЕН":

    МИ ЩЕ Я ЗАТРИЯТ ПП И ГЕРБ ЗАЩОТО ЩЕ МРЕШ ПО ПОЛЕТАТА НА УКРАЙНА В ИНТЕРЕС НА КРАВАРИТЕ
  • 267 гномчето

    12 2 Отговор
    нищо няма вечно така и САЩ изведнъж напуснаха Афганистан и подмазвачите се испопребиха да се качват по самолетите така и палачинката на международният тиган може да се обърне .Я да си представим ,че САЩ се договори с Русия и изведнъж започнат да имат общи международни интереси и изоставят най "преданите "си в подмазване и слагачество съюзници?? САЩ постигнаха целите си ,поставиха в енергийна зависимост Европа,окупираха е с американски бази ,подчиниха я като Европейските държави изнесоха си производството в САЩ и ред други задкулисни интереси постигнаха което не ги знаем така ,че журналя и политици еднодневки бъдете по внимателни за да не тичате подир излитащите самолети
  • 268 васИк атанасова

    8 2 Отговор
    няма победа на русия нито на украйна
    победата е за Америка КОЯТО ЩЕ ПЛАТИ УКРАИНСКИЯ НАРОД !
  • 269 браво бе

    12 0 Отговор
    каква да бъде пак тая България пълна с продажни политици
  • 270 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 271 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 272 Бояна

    7 3 Отговор
    По-голяма глупост скоро не бях срещала!
  • 273 Катя

    12 6 Отговор
    Русия ще победи и подобни нагли грантаджии като Иво Беров ще трябва да търсят спасение. Ще намерят ли? Питайте "Вагнер"или "Ахмат сила🙂

    Коментиран от #301

  • 274 Димов

    3 1 Отговор
    За ракията не е сигурно. В русия бият за варене на алкохол, не мъмрят.
  • 275 Ако Победи Русия в Украйна в Бългaрия

    15 2 Отговор
    Няма да го има а DW, Иво Беров Александър Андреев и целия Слугинаж, на DW!!
  • 276 Павел

    11 4 Отговор
    По тъпа статия не бях чел скоро
  • 277 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 278 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 279 еврофанатик

    12 2 Отговор
    Що дразните хората , уропсий ненормални, искате кърпел- натам сте тръгнали. Зорлан ни правите русофили и накрая ще си го получите жълтопаветна измет ненормална!
  • 280 реди

    13 3 Отговор
    Правилният въпрос е "Каква ще е Европа", но отговорът е известен: Каквато е била преди глупавите евроатлантици да завземат всички ключови постове.
  • 281 АМИ

    9 3 Отговор
    Добре ще е г-н Беров да си отвори и другото око, щото на хората им омръзна от американски дупелизци.
  • 282 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 283 Този

    10 4 Отговор
    Този глупак Иво Беров, никога не е бил особено умен, но винаги е бил уникален подмазвач на всеки "силен" на деня!
  • 284 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 285 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 286 Дрън Дрън

    6 0 Отговор
    А бе,момко,ти надрънка уникални простотии,бе!
  • 287 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 288 Русофил

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    С 48% функционално неграмотно население ли 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 289 Българинът

    9 3 Отговор
    Защо в момента всеки се меси на Руси а в нито една война САЩ не беше виновна за убийства ? САЩ която напълни Европа и България с бежанци. Ако никой не се бе месил тази война щеше да е приключила . Пожар не се гаси с масло и бензин. Затова като пращаш уръжие и наемници ти реално задълбочаваш проблема . А ти приятелю защо не отидеш в САЩ за хонорара от тази безсмислена глупост която пишеш
  • 290 Ане ходятоним

    12 4 Отговор
    Народа ще ликува а Борисовците и ПП+ДБ ще се хванат за палците и ще ходят да реват в американското посолство !!!
  • 291 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 292 Ми...

    6 3 Отговор
    ...отворете си която и да е историческа книжка и прочетете какво се е случило с абсолютно цялото правителство на фашиста Богдан Филов, после си направете сами изводите. Човек който не познава историята си, само той е обречен да повтаря абсолютно същите грешки.
  • 293 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 294 питанка

    4 0 Отговор
    А ще има ли разлика и в двата случая
  • 295 Малии,

    4 0 Отговор
    Тоя направо изби рибата! Чел съм,както и мнозинството форумци,какви ли не мозъчни бисери,но този е непостижим.Пропусна да ни пророкува само ,как и бедните български дечица,ще ги прибират от семейството.В детски общежития,за да ги превърнат в руски възпитаници.Абе,хора! От къде се излюпи тази гмеж? И расте в геометрична прогресия.Ето с такива ще напълним и парламента.И ако се завърти някоя мътна - кървава ( да пази Господ) ето този,ще ръси отново бисери.С патетичен плам ще ни призове да вървим на бой!
  • 296 12345

    3 3 Отговор
    Всъщност, референдума на възраждане е за премахване на българският лев, макар и след 20 години /който не вярва да прочете въпроса за референдума/. Какво ще имаме после? Изчислено е - след 20 години ще имаме рубли. Честито!
  • 297 Майко

    3 4 Отговор
    Мале колко русороби има тук
  • 298 Трябва за си пълен човекомразец

    6 2 Отговор
    За да си помислиш и само за миг идеята нато чрез украйна да се наложи в този конфликт, затова такъв ,вариант не съществува за човечеството .слава на русия победа
  • 299 Тон

    3 0 Отговор
    Факти не,ами пълни глупости!
  • 300 Тон

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Един":

    Тя вече е победила!
  • 301 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 302 Нашенец

    1 0 Отговор
    Незнам защо си вярвате,че ако Русия победи в тази война ,България ще се обърне кьм нея. Дори и народа да го иска ,никой няма да го пита.Ще ни спретнат една "Жан Виденов а "зима,ще сме по-бедни и от африканска държава след гражданска война и пак ,ще ни водят за носа,като болни мулета.Защото за да имаш собствена политика се искат"топки".
  • 303 гост

    2 0 Отговор
    по голяма тъпотия не бях чел
  • 304 Водолей

    2 0 Отговор
    Една изостанала и тотолитарна територия
  • 305 И аз, и аз

    0 0 Отговор
    Най-много ще се кефя на картинка:Бе. р. ов, Да. й. н. ов, А. гов, Ин. дж. ев и много други "херои" - рамо до рамо с еднакви кирки в каменоломната.
  • 306 Васко Делчев

    0 1 Отговор
    Трябва да си пълен глупак, за да мислиш, че Украйна може да победи ядрена сила като Русия. Защо въобще давате дума на такива подметки, служещи на сатанинските интереси на САЩ. Кажете една държава, в която сатанинската организация НАТО се е намесела и тя да просперира.....Докато Европа не се оттърве от империята на злото САЩ не я чакат добри дни. Сатанизмът идва от запад и носи само разруха и нещастия - пример Ирак, Сирия, Авганистан, и т.н. Вижте докъде сме докарани - от 9 на 6 милиона, пълен погром на икономиката ни. Та ние нямаме тротоари, по които да тикаме количките с децата си, за какво оръжие ми говорите и то на страна, която преди години забрани българския език, гори българското знаме, уби инж. Иван Милев в профсъюзния дом в Одеса, не предава Брендо на бъларсото правосъдие.... За такива ли ценности ми говорите!!?! Като сте толкова навити, вземайте по един кухненски нож (защото друго нямаме май) и вървете се бийте с Путин, ако може си останете та. А аз ви обещавам, че дори и паметник няма да ви вдигнем. Да ви взигат такъв вашите "партньори", на коитно позволихте да вдигнат паметник да убийците на българи (в това число и деца) при бомбардировките на страната ни в края на ВСВ.
  • 307 Ха,ха

    0 0 Отговор
    До коментиращият идиот.Много ясно ,че Русия ще победи.