Last news in Fakti

20 Март, 2023 09:01 6 928 153

Проф. Нако Стефанов пред ФАКТИ: Ако не се намери компромис между Русия и Украйна, човечеството се намира на секунди от Съдния ден

  • нако-
  • стефанов-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • турция-
  • българия

Конфликтът може да стигне до тотална война, до тотално използване на ядрено оръжие, казва преподавателят в СУ

Проф. Нако Стефанов пред ФАКТИ: Ако не се намери компромис между Русия и Украйна, човечеството се намира на секунди от Съдния ден - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Украйна… Година след началото на войната. Ще се стигне ли до ескалиране на напрежението между Русия и Запада… По темата пред ФАКТИ говори проф. Нако Стефанов, преподавател в Софийския университет и изследовател на Източна Азия.

- Проф. Стефанов, войната в Украйна не стихва. А вече прехвърлихме година? Каква е ситуацията според вас?
- Ако се върнем преди година, тогава се смяташе, че войната може да свърши за две-три седмици. Още тогава казах, че това е много сериозен проблем. Вижте, войната не е Русия – Украйна, а войната е между Запада и Русия, най-вече между САЩ и Русия. ЕС е жертва в тази война. САЩ, тласкайки ЕС в конфликта с Русия, отслабва самия ЕС като геоикономически конкурент, а Русия като геополитически. И аз очаквам тази войната да бъде много дълга и продължителна. Вече прогнозирах, че войната ще има различни фази, но, според мен, тя може да продължи повече от 4-5 години, може и 10 години да отиде. Казвам това, защото сега фазата е една, а след това може да се стигне до всякакви партизански войни. Всичко зависи от ескалацията. Трудно е да се прогнозира времето на една война.

- Сваленият американски дрон нов етап ли е?
- За мен този въоръжен конфликт върви по една макар и много бавна, но възходяща градация на ескалация на напрежението. Именно това е опасното, защото такава ескалация може да доведе до нещо изключително сериозно. Не че самите военни действия в момента не са сериозни, но нещата между Русия и Украйна мога да стигнат до тотална война, до тотално използване на ядрено оръжие, което ще бъде края на човечеството. Много ме притеснява и нещо, което чувам от изказванията на различни хора у нас по медиите. Скоро чух един анализатор, който каза, че Русия разбирала само от сила. Глупаво е така да се говори. Най-добрият начин да се реши конфликтът е да се седне на масата и да се преговаря, да се търсят начини за решаване на проблема. Тук не става дума за въпрос, свързан със сигурността между Русия и Украйна. Тук става въпрос за международната сигурност, в която се противопоставят две ядрени сили. Трябва да се търси този компромис, а не консенсус. Става дума за компромис между тези основни геополитически сили. Ако не се намери компромис между Русия и Украйна, то в буквалния смисъл човечеството се намира на секунди от Съдния ден.

- Виждате ли Турция като един медиатор в този конфликт. Ердоган опитва да бъде посредник…
- Турция е сред страните, които в най-максимална степен се възползва от този въоръжен конфликт. Турция играе с всички. Доколко Турция е заинтересована от бързо прекратяване на конфликта… Не съм сигурен в това. Просто Турция си има своя стратегия, която се базира едни геополитически лъкатушения, които виждаме. Опитва се да угоди на всички. Така Турция се стреми да засили своя международен статут. От една страна като регионална сила, но и защо не да се превърнат в субглобална сила. Това изобщо не го е изключвам, след като се имат предвид нейните имперски амбиции - и на изток, и на запад. Има и друго. Принципно Турция никога не е крила тези свои амбиции. Това, според мен, трябва да е един много тревожен сигнал за нас, тъй като част от тези амбиции несъмнено са свързани и с България.

- В смисъл…
- Знаете за Турция и нейната неоосманистка концепция, върху която се базира нейната външна политика като платформа. В тази неоосманистка политика говорим за три момента:
- Пантуранизмът, пантюркизмът. Говоря за съюза на тюркските държави, за страните от централна Азия, за Азербайджан. Но там е и една Унгария като наблюдател, защото тя се смята за туранска държава. Този турански съюз, който се базира на т.н. уралски езици – унгарски, монголски език, това са т.н. турански езици, смята да си сътрудничи тясно и да организират дори и съвместна отбрана.
- Трябва да се каже, че съществува и панислямизъм. Турция несъмнено работи по линия на панислямизма.
- Третото направление е неоосманизма. Турция, в една или друга степен, търси възможност да си върне контрола над страните, които са били подвластни и са били част от Османската империя.

Няма какво да се лъжем! Турция започва да си връща част от контрола у нас. Погледнете търговията - какво се купува, погледнете филмите, погледнете икономиката. Аз не отричам необходимостта от добри съседски отношения, от взаимна търговия и така нататък, но тук става въпрос за нещо по-сериозно. И това е причината България, според мен, да трябва да внимава много в това отношение. Още повече, че Турция никога не е крила неоосманските си претенции. От друга страна, като се имам предвид, че ние сме една страна, която е в много тежка демографска катастрофа, честно казано, даже няма нужда и да ни побутват с нещо. Ние сами ще паднем, защото населението у нас намалява. И, за съжаление, нищо не се прави от управляващите у нас. Те даже не искат да признаят за проблема. Те говорят за кризи, за такава, за онакава, че и в страните от Европейския съюз имало демографска криза. Но това у нас не е криза, у нас е катастрофа. И нещо много важно - тази катастрофа засяга най-вече българския етнос сред гражданите на Република България. Такава катастрофа няма сред другите етноси в Република България, а е именно сред българския етнос. Това е страшното.

- Виждаме бунтове в Грузия. Регионът на бившия СССР май започва да трепери?
- Всичко това е част от тази хибридна война, която се води срещу Русия. Явно целта е да се включат и страните от бившия Съветски съюз, въпреки че някои вече са се включили - като Прибалтика, виждаме Грузия, донякъде може би и централноазиатските републики. Чуваме част от тези страни – визирам Казахстан, да говорят за еднакво дистанциране от всички. Но как трябва да се разбира това, след като Казахстан е част от Организацията на договора за колективна безопасност (ОДКБ) с Русия. Такова заявление говори за друг курс, защото Русия не може да се осланя на Казахстан. Ето, виждате как се води една много сериозна битка между Запада и Русия. Това е още едно доказателство, че нещата не мога да се решат по един конкретен начин, ако се продължава търсенето само на военен път. И аз очаквам, че това ще продължи доста дълго време. Даже и да се спрат тези горещи фази на войната, ще видим и не изключвам партизанските борби, терористични действия. Нека погледнем какво става в региона на Близкия изток. Там фазите се сменят една след друга, но регионът продължава да бъде огнище на напрежение, огнище на конфликти. И аз очаквам, че нещо подобно може да се случи и в Украйна. И ако това продължи дълго, очаквам в целия конфликт да бъде завлечена и Източна Европа, но и цяла Европа. А това е, може би, е и една от целите на САЩ. Ще видим… България трябва да се обяви за зона на мира, за брод за мир. Никакво изпращане нито на оръжие, нито на жива сила. Нашите синове не трябва да стават пушечно месо на чужди интереси.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен- _Язовец

    47 56 Отговор
    Няма да ви има соросоиди ако не се извините на Кремъл в най кратки срокове

    Коментиран от #17, #28

  • 2 стоян георгиев

    56 54 Отговор
    Руската ядрена триада ще ви съди фашисти западни!
  • 3 Жеко

    30 53 Отговор
    Къде са Ротшилдите по интелект, къде е таксиметъра Путин ХАХА
  • 4 Решението е Ясно

    49 43 Отговор
    Руснаците на Земята,укрите под Нея
  • 5 С две думи го е казал професорът.

    68 31 Отговор
    "САЩ, тласкайки ЕС в конфликта с Русия, отслабва самия ЕС като геоикономически конкурент, а Русия като геополитически."
  • 6 хаха

    31 50 Отговор
    Поредният български мозък прави анализи
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    82 32 Отговор
    "Примирие между Русия и Украйна е неприемливо за САЩ!"

    Какво неясно има , кой не иска мир❗
  • 8 Реалист

    60 21 Отговор
    ЕС плаща оръжията които говдарите доставят на окраинските фашисти. Не случайно поискаха говдарите с техното фашиско НАТО увеличение на разходите за отбрана. Който може да събере 2+2 ще се сети за какво става въпрос!
  • 9 Проф. Доцентов

    62 26 Отговор
    Това е война между НАТО и РФ или по точно между Русия и САЩ. Бивша Украйна е просто територия, полигон.
  • 10 Очевидец

    56 17 Отговор
    По-точно е да се намери компромис между Русия и САЩ!Кой взема Украйна на сериозно?Просто я използват срещу Русия!
  • 11 Българин

    49 21 Отговор
    Аре още един неразбрал. Украйна няма думата в този конфликт. САЩ и Русия е конфликта. За справка вчерашното изказване на америте относно мира в Украйна
  • 12 Българин🇧🇬

    37 12 Отговор
    Поляците са пратили 4 бр Миг 29 български в Окрайна самолети които бг прати за ремонт там преди 3 години.
  • 13 сащисан

    67 22 Отговор
    Колко пъти ви се каза, че сащ няма да спрат войната, защото умират. Големите държави им отхвърлиха долара, при тоя огромен дълг без трета световна война сащ си заминават като държава.
    Врагът на света е сащ, не Русия или Украйна.
  • 14 Българин

    30 47 Отговор
    Червен БОКЛУК И ГАД !!!
  • 15 Орби

    31 49 Отговор
    Този е бил доносник на 6 отдел на ДС а сега е платен агент на влияние на путин.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 проф. Бунако

    19 21 Отговор
    айде бе тва го слушам от как съм се родил вече полвин век
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 реру

    41 30 Отговор
    "... На 27.09.1973 г., Нако Стефанов е привлечен към структурите на вече бившата служба за разузнаване и контраразузнаване „Държавна сигурност“, със заповед № 98, и се води на отчет от подполковник Гачев. Стефанов е привлечен в качеството си на нещатен служител към Окръжно управление на МВР-Плевен по линия на Управление „Военно контраразузнаване“ /ВКР/..."

    Май всичко е ясно... всички на амбразурата...

    Коментиран от #22

  • 21 Гай Турий

    35 19 Отговор
    Обективен и разумен коментар. Политикастващите същества, спуснати на власт, да четат това интервю и се ръководят от него в стратегически аспект. Ако те не са предатели и агенти на Козяк, биха се ръководили от тези очертания на историята. Ще ми се да се надявам....
  • 22 Хехе

    27 33 Отговор

    До коментар #20 от "реру":

    И това в лошо качество ли е, или в добро??! ДС ангажираше за изпълнание на своите цели свестни и умни хора, подходящи. ЦРУ търсеше боклуците у нас, затънали в тинята, и след еволюцията те изплуваха като газирани мехури с шум и всичката си пяна. Резултатът от последното го сърба почти целия народ като горчива попара днес. Доволни са малцина самонагласилите се в т.н. "елит" предатели, да не ги опасвам кои... Но мирашт натрапчиво на козя мас.

    Коментиран от #42

  • 23 Българин

    31 14 Отговор
    Много точно написано.БРАВО!Четете и се учете политици,докато не е станало късно.Човечеството е застрашено.
  • 24 FOX по нумерологията е 666

    24 9 Отговор
    Вчера случайно попаднах на нещо написано 2019 г., че извънземни казали - че Третата световна започва 2022 г. Оказа се вярно. Финансовият интернационал - евреиската световна плутокрация иска да рестартира светът, и капиталистическата система да се запази, 100 милиона средна класа и 400 милиона нисша класа, само в светът. Така ще спестят въглеродни емисии. И САЩ ще продължи да употребява над 50% от ресурсите на планетата. 400 милиона ще взимат таван 100 долара, а 100 милиона ще взимат минимум 5000 долара. Така както сега, ресурсите ще отиват при богатите, невидимото робство. Светът може да изхрани 50 милиарда, но ще измени сегашните първи места и лидерство. За да няма комунистическа революция в развитите страни, трябва да се консумира десет пъти повече там.
  • 25 ИНЖ

    14 21 Отговор
    "МИР" явно означава заличаване на Украйна от лицето на Земята???? Дугари, товарищи, ние(БГ) обаче сме следващите, които РККА ще "освобождава"!!! Как ви се струва!? Това не е шега!!!
  • 26 Марио

    29 10 Отговор
    САЩ никога не са водили война на своя територия,мо ги разпалват.Те са тези,които ще доведат до ядрена война,тогава победител няма.Затова МИР,МИР,МИР!
  • 27 Коментар

    24 8 Отговор
    Стига сме хранили мафията!Половината от даденото оръжие замина в Даркнета на продажба,а отделно прибраха милиарди под масата.
    Стига омраза и оръжие!Да сядат да преговарят!
  • 28 Фактъ

    20 16 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен- _Язовец":

    И теб няма да те има . Мислиш , че ушанките ще те пощадят ли ? За тях си никой , въпреки , че ги обичаш безумно .
  • 29 Баба Ванка 1964г

    13 6 Отговор
    ... Въпреки че вашата страна сега се нарича Съветски съюз, ще дойде време и старата Русия ще си върне истинското име. И тогава всеки ще признае нейното духовно превъзходство. Но първо, вашата страна ще премине през серия от големи катаклизми. Вашите деца и внуци ще живеят по това време. Новото време е белязано от много знамения, които ще започнат да се появяват през 1990 година. Големи промени ще настъпят в живота на хората. Хората ще се променят до неузнаваемост. Природните катаклизми ще разтърсят земята. Нещастията ще се случват навсякъде и ще засегнат всички нации. Месото от добитък ще стане негодно за храна. Лошите хора ще надделяват, а крадците, измамниците и блудниците ще са много. Чувствата ще се обезценят напълно и само преструвките, суетата и егоизмът ще подтикват повечето хора към отношения. Лихварството ще процъфтява навсякъде. Нравите ще станат толкова извратени, че хората ще се съвокупляват на улицата, без да се смущават. В Северна Америка ще има голямо бедствие във вода, причинена от човек. Водата в целия океан ще стане черна и няма да може да се пие. Подводните течения ще спрат, ветровете ще донесат отначало ужасна топлина и пожари по цялата земя, а след това и силни студове.
  • 30 оня с коня

    14 23 Отговор
    Професорът прогнозира Войната да продължи 4-5 г,но може и 10.Аз на негово място бих допуснал 100години,за да не сбъркам,ама оде толко Акъл у него?И хубо призовава той да се седне на Масата за Преговори,но НЕ КАЗВА КАКВО да се Договаря!Ама кажи най-важното бе Профи- Ще дадеш ли Украинска територия на Русия,или ще пъдиш Руснаците от Украйна?!Мълчи по въпроса човекът и оставя решенията на Фантазията ни.По-нататък Професорът призовава Българите към Неутралитет и тука вече нещата стават СЕРИОЗНИ.БГ в момента е член на НАТО и има подписани Бумаги за Правата и Задълженията си,т.е. ако решим да сме неутрални,то следва да НАПУСНЕМ НАТО!А ще влезе ли Русия НА МОМЕНТА в Българияизпълнявайки "Спец. Операция"?И на въпроса ще отговоря с въпрос: А КАКВО И КОЙ ще я спре?А ще бъде ли поставено начело на ДържаватаМарионетно про- Руско Правителство каквото имахме цели 45г и ще бъдат ли заменени Законите ни с РУСКИ,,според които Демокрацията е Мръсна дума?И т.н. и т.н. - спирам щото не си струва да хабя мастилото за подобни "Професори" изповядващи Чужда вяра...

    Коментиран от #72

  • 31 Путин хариза раша на Сорос

    16 20 Отговор
    На руските необолшевики фашисти като тоя Нако ,все им се прияждат ядрени ракети ,като някой нарита раша,споко руснаците са страхливци и предатели,политиците им искат да си харчат заграбените милиарди
  • 32 1234

    15 18 Отговор
    Тя войната вече е 9години ,Украйна се оказа Афганистан 2 ,от там руснаците избягаха позорно и бяха наритани от талибаните
  • 33 Баба Ванка 1964г

    6 11 Отговор
    Отначало това ще бъде малка война, но след това ще обхване целия свят и тогава ще бъде използвано ядрено оръжие. Американските континенти ще станат необитаеми за дълго време. Но и в Русия ще има гражданска война и обикновените хора ще я започнат, ограбени от техните управници. Хората ще ходят без дрехи и обувки, ще живеят без храна, топлина и светлина. Водата ще стане по-скъпа от златото. Различните растения и животни ще изчезнат. Всички религии ще загубят силата си. След това ще започне епидемия от неизвестна болест. Хората ще падат мъртви директно на улицата, дори и да не са боледували от нищо преди това. Тогава на земята ще се установи мир. Русия ще бъде владетел на цялата земя. Ще се появи нова религия. Окончателният мир ще бъде установен до 2040 г. " (олигалхията, плутокрацията на Путин и кпсс, капиталистическата върхушка и неолибералната им система, ще падне, съборена от народът, и ще има демократично безкласово социалистическо общество и икономика, в Русия, после и в целият свят)
  • 34 Мнение

    19 17 Отговор
    Само дето не между Русия и Украйна, а между Русия и Фащ!!!
    Нато обеща да не се разраства към границите на Русия след ВСВ, но го направи 3 пъти, като накрая се опитаха да сложат военна база пред парадния вход на Русия!!!

    И още нещо, ако не бе Борис Джонсън да отлети по спешност при Зеленото чучело (заповед от глобалистическите началници), до сега вече щеше да има мирно споразумение!!!

    ФАЩ Е НАЙ-ВРЕДНАТА СТРАНА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО КЪМ ДНЕШНА ДАТА!!!
  • 35 Чучелото путин

    10 15 Отговор
    Володимир Шаломов тире Путин обслужва интересите на еврейски фамилии като Ротшилд и Сорос
  • 36 Дааа

    14 0 Отговор
    Сакън бре, мутрата и дпс, къде ще харчат милиардите.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 уви ФАКТ

    12 5 Отговор
    Русия няма да се разпадне. Както ни Китай ни Индия се разпадна преди 100 години. Нито Франция нито САЩ може да се разпадне. Само придатъкът на колониалната империя може да се отдели. Турция няма да се разпадне, а правеха да се разпадне преди 100 години. Само се отделят чуждите територии, към Турция, към Франция, към Англия, САЩ няма да се разпаднат - но НАТО и МВФ ще умре, и властта им над други територии. ЕС ще се разпадне. НО РУСИЯ НЕ! Няма такова явление в историята на Вселената. СССР се разпадна, и каквото можа се отдели..
  • 39 САТЪРА НА ХАНА

    16 10 Отговор
    АМИ НАТО ДА СИ ИЗТЕГЛИ ВОЙСКИТЕ ДО ГЕРМАНИЯ
    И АМЕРИКАНЦИТЕ ДА МАХНАТ БАЗИТЕ В ЕВРОПА
    И ЩЕ ИМА МИР :))
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 реру

    28 7 Отговор

    До коментар #22 от "Хехе":

    "... ДС ангажираше за изпълнание на своите цели свестни и умни хора..."

    Разтягане на такива локуми сигурно минава в кръчмата или на роднинска разпивка... Напротив... най-некадърното се натискаше да стане член на БКП и/или да влезе в службите. Това осугуряваше кариера, ръководни службици и т.н.

    Начин да останеш в София, а не да ходиш по разпределение някъде си... Да излезеш от село и да дойдеш в София без да се налага да работиш в "Градски транспорт" или "Кремиковци"...

    Коментиран от #86

  • 43 Софиянец

    10 10 Отговор
    Нако.... баща му шумкаря сигурно се е казвал тако или пако ;) и този индивид преподава в СУ.
  • 44 среднощен

    19 9 Отговор
    "...Вижте, войната не е Русия – Украйна, а войната е между Запада и Русия, най-вече между САЩ и Русия. ЕС е жертва в тази война. САЩ, тласкайки ЕС в конфликта с Русия, отслабва самия ЕС като геоикономически конкурент, а Русия като геополитически...";
    Това е основната причина за войната в Украйна - всичко друго е лъжа и лицемерие!!
  • 45 FOX по нумерологията е 666

    12 3 Отговор
    Скоро САЩ, ЕС, Япония, Турция, Латинска Америка, Канада, Африка, ще създадат обединена валута, подобно на еврото и биткоинът, със златен сертификат 666 унции за един милион от тази валута. Минималната заплата ще е 30 сребърника, 100 часа труд, месечно.. 666 унции злато, ще е кредитната карта по рождение, в чип в ръката. Изхарчиш ли ги, отиваш в тъмницата на Вселената.. УМИРАШ ЗАВИНАГИ!! ИЛИ СТАВАШ РОБ И ИЗПЛАЩАШ КРЕДИТЪТ.
  • 46 Чичак

    18 5 Отговор
    Стефанов е прав. Човечеството действително се намира на секунди от Съдния ден !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Даааа

    16 4 Отговор
    "хибридната" война, която се води срещу Русия не е хибридна а съвсем реална. И не е само срещу Русия !
  • 49 Искариот

    13 4 Отговор
    Та това е целта.Да загине Европа.А зад океана,все нещо ще оцелее.Особено старите юдеи.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Казуар

    6 7 Отговор
    Силата на Нако Стефанов е в Поглед инфо.
  • 52 Нако е член ПП "Русофили"

    13 13 Отговор
    Нако Стефанов: Русия е силата, която спира злото!!! 18 мар. 2021. /ПогледТВ/ Разговор на Симеон Миланов с проф. Нако Стефанов
    Не се е спирал да хвали путлера. И такъв отявлен русофил, потенциален предател на България, преподава в СУ. На какво ги учи там ?
  • 53 Чичак

    14 2 Отговор
    Преди 3 дена можеше белята да стане със тъпотиите над Калининград ........ Сериозен инцидент възникна близо до естонското въздушно пространство, което доказва, че такова голямо струпване на военни сили в Североизточна Европа може да бъде причина за неконтролирани ситуации.
  • 54 Агент от десе

    5 7 Отговор
    На 27.09.1973 г., Нако Стефанов е привлечен към структурите на вече бившата служба за разузнаване и контраразузнаване „Държавна сигурност“, със заповед № 98, и се води на отчет от подполковник Гачев. Стефанов е привлечен в качеството си на нещатен служител към Окръжно управление на МВР-Плевен по линия на Управление „Военно контраразузнаване“ (ВКР).23
  • 55 Чичак

    14 4 Отговор
    НАТО е в разгара на множество военни учения в цяла Европа, в които участват много хиляди войници. В прессъобщение от 13 март се съобщава: „През март 20 000 войници на НАТО, плюс Финландия и Швеция, тренират да защитават Норвегия в ученията „Joint Viking“ и „Joint Warrior“, най-големите учения в Арктика на Европа тази година. В Средиземно море кораби, подводници и самолети от девет съюзници от НАТО проведоха учения за борба с подводници по време на учението „Динамична Манта“. Франция провежда най-големите си военни учения от десетилетия като част от „Орион 23“, в които участват 19 000 съюзнически войници за три месеца. Около 600 германски войници се упражняват да защитават Литва по време на „Griffin Lightning“. Излитайки от Испания, американски бомбардировачи B-52 провеждат съвместни учения със съюзническите военновъздушни сили в цяла Европа.През юни германските военновъздушни сили ще ръководят Air Defender 2023, най-голямата военна операция във въздуха от основаването на НАТО. Повече от 10 000 войници от 18 държави, включително 210 бойни самолета, ще провеждат военни игри в европейското въздушно пространство. Самолетите ще оперират от бази в Германия, Холандия и Чехия между 12 и 23 юни.Да се ​​говори за тази координирана военна мобилизация на целия континент като за отделни „учения“ е изкривяване на реалността. Това, което все повече излиза наяве, е откритата подготовка на ръководения от САЩ агресивен военен алианс за директна война с Русия, която се приб
  • 56 Чичак

    15 5 Отговор
    НАТО с множество си военни учения допълнително създава предпоставки за конвенционален и ядрен конфликт. Това е истината хора.......
  • 57 От биографията на член ПП "русофи"

    10 8 Отговор
    Учил в Леенинградски държавен университет. От 1980 – 1984 г. е в Институт по изследване на Изтока (Институт востоковедения) – Москва при АН на СССР. През периода 2003 – 2004 година – две години консултант и обучител на „Лукойл Нефтохим“ АД-Бургас. На 27.09.1973 г., Нако Стефанов е привлечен към структурите на вече бившата служба за разузнаване и контраразузнаване „Държавна сигурност“, със заповед № 98, и се води на отчет от подполковник Гачев. Стефанов е привлечен в качеството си на нещатен служител към Окръжно управление на МВР-Плевен по линия на Управление „Военно контраразузнаване“ (ВКР).

    Коментиран от #60, #62, #65

  • 58 Браво на профа ! Браво

    12 5 Отговор
    войната не е Русия – Украйна, а войната е между Запада и Русия, най-вече между САЩ и Русия. ЕС е жертва в тази война. САЩ, тласкайки ЕС в конфликта с Русия, отслабва самия ЕС като геоикономически конкурент, а Русия като геополитически. ..........
  • 59 Един човек който най после

    15 4 Отговор
    Мозък и интелект да демонстрира .
  • 60 И какво ?

    9 4 Отговор

    До коментар #57 от "От биографията на член ПП "русофи"":

    Какво искаш да докажеш ? хахахаха
  • 61 Име

    9 3 Отговор
    Ние няма да си дадем децата в никакъв случай - това е равносилно на самоубийство - и без това едвам оцеляваме.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Прокопий

    12 8 Отговор
    Поредният кадър на държавна сигурност и се бърза да му се даде поле за изява!
    Поредният хибриден ленинградски дрон на Мутрофанова - ЛУСТРАЦИЯ, бе, дрОгарЕ!!!!
    И пак да ви напомян думите на Димитър Талев:

    "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..." — из „На завой“
  • 65 Като не можеш една дори от тезите му

    8 7 Отговор

    До коментар #57 от "От биографията на член ПП "русофи"":

    да обориш ....под вола теле търсиш

    Коментиран от #71, #73

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Русофилчо

    9 11 Отговор

    До коментар #50 от "САЩ са терористи":

    Русшя са световно признати агресори и терористи. Даже избиват свои в терористични акции. Изявени специалисти в убийства на политически убийства. Списъка на държави нападнати от Русия е много по-голям от написания от теб, там има държави, които са били нападнати от русия а ги преписваш на САЩ, типично русофилско.
  • 68 НАТО и САЩ

    10 10 Отговор
    Са терористи
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Гошо

    6 6 Отговор

    До коментар #65 от "Като не можеш една дори от тезите му":

    Той руският вол все се оказва xeм xoмo, хем педофил - затова там теле се търси...
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Нямам намерепие да се ровя

    9 8 Отговор

    До коментар #65 от "Като не можеш една дори от тезите му":

    В кафявото от официален преставител на партия "русофили" Какво може да напише член на партия, която е с най висока степен на предателство чийто председател е следсвен за шпионаж.
  • 74 Повече професори

    13 17 Отговор
    Като Проф. Нако Стефанов трябва да има. Атлантиците да бъдат уволнени ! Иначе като Украйна ще станем. Олигофрени.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 НЕ на НАТО, НЕ на САЩ

    9 15 Отговор
    НЕ на Атлантическият слугинаж !
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Кът Русия няма втора

    6 13 Отговор
    Тя е нашата опора..... Долу САЩ, плюя аз на Атлантиците, плюя.....
  • 80 85% от българите са за Русия

    7 9 Отговор
    Кво умувате а?
  • 81 Демократ

    10 9 Отговор
    Този професор сигурно е завършил кремълската КГБ школа, лошото е че е преподавател на нашите деца. Не обелва нито дума кой започна тази безсмислена братоубийствена война, не казва изобщо истината, Путин брутално нападна Украйна без никакъв повод и извършва чудовищен геноцид, но САЩ И НАТО са виновни, защото помагат на Украйна да се съхрани като държава. Путин изобщо не е виновен според него, че иска да ликвидира всеки,който не му се подчинява, дори собствения си народ и сега приеха неговия закон за отнемане на руския паспорт на всеки несъгласен с него в Русия и на всеки, избягал от Русия заради него. С този акт той надмина Хитлер.Този вид професори ,които промиват мозъците на младите хора с Кремълски опорки са ужасяващи в тези тежки времена. Путин като не иска САЩ да е първа сила в света да я надмине с развитие на икономиката, науката, образованието, културата, а не с оръжията.То не става с комунистическите лозунги, а с работа на талантливите хора.Затова до днес САЩ е страната на прогреса,където отиват да работят мозъците от цял свят.Никой не отива в Русия, останалите там малко руски мозъци я напуснаха заради Путин. Останаха само търговците на смърт и разруха.
  • 82 Що дават дума на шпионирали БЪЛГАРИЯ

    10 8 Отговор
    Този е потенциален шпионин в полза на русия. Член е на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ с председател НИКОЛАЙ МАЛИНОВ, който е следствен за шпиониране на България в полза на рашистите. Такива какво могат да пишат, къде е Гешер да прибере и тази издънка.
  • 83 българин

    8 7 Отговор
    Още един измислен професор, почти всички от старата генерация са продажни рубладжийски мекерета, путинци по манталитет, образование и интереси, кои от тези посредствени клепари би станал професор, ако не е политически подлизурко, послушко и натегач, лошото е, че има хора, които ги броят за авторитети и вярват на словоблудствата им
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 мдаааа

    6 12 Отговор
    Решенията са прости и са само две...
    Или Путин печели или ФАЩ и пудели губят!!!
    Другото е няма Путин, няма свят!!!

    Коментиран от #87, #89, #91, #93

  • 86 Истината

    18 4 Отговор

    До коментар #42 от "реру":

    Точно така е и най-печалното за България е, че този вид партийни и дс некадърници до днес са навсякъде във властта, това е задкулисната руска-българска мафия.
  • 87 Брей

    8 6 Отговор

    До коментар #85 от "мдаааа":

    Кой ти каза,че Путин е света? Никога варварите не са побеждавали цивилизацията. Като искаш заминавай при света, а пък ние ще се оправим в свят без Путин и всичко ще си дойде на мястото.

    Коментиран от #92

  • 88 Под различни никове едно и също

    4 1 Отговор

    До коментар #84 от "FOX по нумерологията е 666":

    Не ми копи-пействай чужд негоден труд,
  • 89 Абе мдаааато

    7 5 Отговор

    До коментар #85 от "мдаааа":

    Грешиш и путлера го знае, че ако натисне червеното копче, жив руснак ще има ако не е бил в русия.

    Коментиран от #90

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 мдаааа

    4 10 Отговор

    До коментар #87 от "Брей":

    Споко... оня, как ти беше името...
    Руснака си е пил чая и в Париж и в Берлин... скоро ще е във Фашингтон

    Коментиран от #96

  • 93 Не разсъждаваш

    4 4 Отговор

    До коментар #85 от "мдаааа":

    НАТО и рашистите имат по около 6 000 ядрени глави но, рашите ще ги хвърлят на около 380 милиона кв.км. а НАТО същата бройка но само на 17 милиона кв.км. Е какво ще стане мислиш ?

    Коментиран от #95

  • 94 Ами това е истината, колкото и да плачет

    9 6 Отговор
    Ако не се намери компромис между Русия и Украйна, човечеството се намира на секунди от Съдния ден...
    Вижте, войната не е Русия – Украйна, а войната е между Запада и Русия, най-вече между САЩ и Русия. ЕС е жертва в тази война. САЩ, тласкайки ЕС в конфликта с Русия, отслабва самия ЕС като геоикономически конкурент, а Русия като геополитически.
    … България трябва да се обяви за зона на мира, за брод за мир. Никакво изпращане нито на оръжие, нито на жива сила. Нашите синове не трябва да стават пушечно месо на чужди интереси.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Споко... оня, как ти беше името...

    0 2 Отговор

    До коментар #92 от "мдаааа":

    Какво хареса ли ти израза ? Не плагиатсвай. Толкова си умен че ползваш мои изречения.

    Коментиран от #110

  • 97 Русия се провли

    12 7 Отговор
    Русия се проваля с квото се захване,тотални некадърници,в Габон пенсиите са по големи 200 евро, в раша минималната 70 евро,това е истината,останалото е ала бала за наивници

    Коментиран от #100

  • 98 Споко... оня, как ти беше името...

    6 6 Отговор

    До коментар #95 от "Еееее":

    Е мога да остана и мога и да не остана. Но със сигурност руснак жив няма да има.

    Коментиран от #108

  • 99 БЪЛГАРИН

    8 5 Отговор
    Много точен коментар.
    Най-после някой, който е с всичкия си.
    БРАВО.

    Коментиран от #107

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Под различни никове едно и също

    3 1 Отговор

    До коментар #101 от "ТРЕНД":

    Не ми копи-пействай чужд негоден труд, Абе бавноуменлиси или русофил.
  • 105 Абе на георги внучето русофилско

    5 2 Отговор

    До коментар #100 от "Георгиев":

    И ти ли Бруте. А защо си в България бе бай ганьо
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Ееее

    3 1 Отговор

    До коментар #98 от "Споко... оня, как ти беше името...":

    Със сигурност може и да останеш тялом... ама нема да има кой да ти прочете молитвата и да те погребе...

    Коментиран от #131

  • 109 Калмук

    6 6 Отговор
    Този професОр е объркал университета - с тия опорки е директно за МГУ. Ама нали, чунким, сме демокрация ?!
  • 110 мдаааа

    2 2 Отговор

    До коментар #96 от "Споко... оня, как ти беше името...":

    Мога да ползвам всичко щото за жалост нали аз съм те правил!!!

    Коментиран от #122

  • 111 пак ли тоя бек

    5 6 Отговор
    На тоя смешен комуноид набеден за професор му знаем "анализа" - той е все един и същ откакто любимия му ситен вожд нагази в блатото. Не е зле да си пуснете "анализите" му отпреди половин година и да видите колко от това което пророкуваше се сбъдна. И той и останалата русоробска кохорта дълго и напоително леят глупостите си с надеждата да размътят някоя достатъчно куха кратуна. Товарищи, не ви се получава - тъпи и скучни сте.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Фактопроверител

    4 9 Отговор
    Не очаквах преподавател в СУ да повтаря едно към едно руските лъжи.
    Хайде сега да включим мозъците си и да се запитаме - наистина ли САЩ и НАТО са искали тази война? Наистина ли са решили да превземат русията? За какво им е? А, даааа...русофилите ще кажат: "за руските ресурси". А нима същите тези руски ресурси не течаха като пълноводна река на Запад и то на доста сносни цени? Нима война и окупация няма да вдигнат цената на добив на тези ресурси до небето? "Ама те нападнаха Ирак да му вземат петрола!" Наистина ли? Ами концесия в Ирак има....P e t r o c h i n a. Да, скъпи русофили - Китай държи половината от иракския нефт. Толкоз. Така че, хора използвайте главите си и спрете да поемате руската пропаганда.

    Коментиран от #123, #127

  • 115 Артилерист

    8 4 Отговор
    Много, много мъдри слова на проф. Наков! Но, за съжаление, те са капка в океана американска пропаганда, която ни залива от колониално подчинените ни медии и продажни атлантически предатели.
  • 116 FOX по нумерологията е 666

    3 1 Отговор
    В пионерски вестник 1989г. имаше документален разказ за прогресия. Жената разказваше, че се намира в началото на 22 век. В подземни сгради със сини стени, на територията на САЩ. Светът е разделен между две държави, съюзи, федерация Евразия и Атлантическият съюз. Двете общности си изпращат тогава отвреме на време по някоя ядрена ракета. Вероятно им трябва време да ги сглобят. Тя не искаше да разказва какво се е случило през 21 век, не било за разказване, и никой в прогресия не разказвал. По нататък разказваше, че тя работи в плантация, и господарите четат мислите на работниците, но тя прави екраниране на мислите, и прави революция.

    Коментиран от #126

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Умните хора предупреждават... ама

    5 3 Отговор
    САЩ не могат да си позволят Русия да победи във войната в Украйна, а Китай не може да си позволи Русия да загуби. Никой не е склонен да има мир и това е най-страшното, коментира бившият министър и депутат проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет и бивш министър на образованието, по БНТ.
  • 119 Българин

    4 5 Отговор
    Всеки проруски отпадък повтаря до припадък, че войната била между САЩ и Русия. И всеки от тях иска мир. Мир на условията на Русия. Не знам защо давате трибуна на кремълските говорители. Гнусната руска пропаганда, която бълват не може по никакъв начин да предизвика "конструктивни дебати"!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Фактопроверител

    4 2 Отговор

    До коментар #69 от "НАТО и САЩ са доказани терористи":

    Ало, бкп-то...
    Хайде сега джанъм, да изкараш списък по страни с жертви на комунистическия режим:
    Помагам малко:
    През януари 1958 г. Мао Дзъдун стартира втория петгодишен план, познат още под името „Големият скок напред“. Първият опит да се изследват тези данни, за да се пресметне броят на жертвите, е направен от американския демограф д-р Джудит Банистър и е публикуван през 1984 г. Имайки предвид дългите периоди между преброяванията и съмненията относно истинността на данните, е трудно да се даде точна бройка. Въпреки това Банистър стига до заключението, че според официалните данни около 15 милиона души загиват през периода 1958 – 61 г. и базираната на нейния модел на китайската демография по време на периода и недокладването по време на глада, бройка е около 30 милиона. Официалната статистика е 20 милиона смъртни случаи. Според Ян Чишън, бивш репортер на новинарската агенция на Синхуа, който има привилегирован достъп и връзки, недостъпни за другите учени, изчислява, че жертвите са 36 милиона. Франк Дикотер изчислява, че има поне 45 милиона преждевременни смъртни случаи по време на Големия скок от 1958 г. до 1962 г. Други източници поставят бройката между 20 и 46 милиона.
  • 122 Споко... оня, как ти беше името...

    1 1 Отговор

    До коментар #110 от "мдаааа":

    Майка ти е създадена от мен. Няма как ти да си 86 съм
  • 123 И какво лошо

    5 0 Отговор

    До коментар #114 от "Фактопроверител":

    Ако тия думи са правилни за човечеството... какво значение има кой ги казва!!!

    Коментиран от #129, #135

  • 124 Под различни никове едно и също

    1 2 Отговор

    До коментар #117 от "ши има СССР 2.0":

    Не ми копи-пействай чужд негоден труд, Абе бавноуменлиси или русофил.
  • 125 Българин

    4 4 Отговор
    От Съединението до днес Русия и русофилите са най големите врагове на България и българите. И това същество сзакитанайки военнопрестъпника Путин и руските терористи потвърждава това за пореден път
  • 126 Под различни никове едно и също

    2 2 Отговор

    До коментар #116 от "FOX по нумерологията е 666":

    Не ми копи-пействай чужд негоден труд, Абе бавноуменлиси или русофил.

    Коментиран от #128

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Абе

    2 1 Отговор

    До коментар #126 от "Под различни никове едно и също":

    Ама ти да не си абониран за всички слова, че имаш претенции за всичко що е написано....
    Убеждавам се, че ти НЕ СИ УМЕН.. и ти си го знаеш, нали!!!

    Коментиран от #132, #133

  • 129 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 4 Отговор

    До коментар #123 от "И какво лошо":

    Кое е Вярното на тези Думи?????Както виждаш,запада внимателно вади отровните зъби на кремълската змия!До ноември тази година ,войната ще спре и луснаците ще подпишат неизгоден за тях мир!Обесценка на професорската титла,това е истина!
  • 130 АУУУУУ

    5 5 Отговор
    4000 ЛЕВА ИЛИ ЗА ЕДНО БРАВОС ОТ МИТРОФАНОВА Е НАПИСАНА ТАЗИ ВИСОКОПАРНА БОЗА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 131 Не става въпрос за мен "Х"

    5 3 Отговор

    До коментар #108 от "Ееее":

    Останалия свят ще е спокоен че нама рашисти и евентуално втори путлерист.
  • 132 ти си го знаеш, нали!!!

    2 1 Отговор

    До коментар #128 от "Абе":

    Че не си умен и за това плагиатсваш.
  • 133 Не знаеш ли "умното"

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "Абе":

    Плагиатството е подсъдно ?
  • 134 Хм..

    4 2 Отговор
    Поредния латентен русофил...Русия иска цяла Украйна, заедно с Източна Европа...как точно се прави компромис с това не ми е съвсем ясно. В този смисъл, не Русия, а Путин разбира само от сила....
  • 135 Фактопроверител

    4 2 Отговор

    До коментар #123 от "И какво лошо":

    Кое точно е вярно?
    Русофилите постоянно се пънат да докажат лошотията на САЩ и да ги изкарат терористи, военнолюбци и не знам още какви.
    Дай сега малко да погледнем по-глобалната картина - войната в Кореа. Кой я започна? Започна я комунистическа северна корея напомпана с оръжие от СССР. Международна коалиция начело със САЩ успяха да спрат нашествието и сега Южна Корея е доста по-добро място за живеене от северна.
    Виетнам - там американците не успяха да спрат северовиетнамските комунисти и резултатът е:
    След присвояването на територията и населението на Южен Виетнам през 1975 са избити демоцидно над 500 000 виетнамци от юга, нежелаещи да признаят или приемат комунизма. 65 000 до 100 000 са екзекутирани в директни политициди, а останалите измират или са избити в т.нар. превъзпитателни лагери, в които са хвърлени общо над 2,5 милиона виетнамци, обречени на унищожение чрез принудителна работа/наказателен труд. От 1976 започва избиването на китайското малцинство в страната. По море с лодки, затова и наречени „Boat People", до 1984 достигат почти 930 000, а до 1987 до 1,7 милиона виетнамски бегълци (и от китайското малцинство) онези свободни западни страни, в които са приети като емигранти. В статистиките се показва и друга цифра - до 1988 над 500 000 виетнамци не стигат до целта си, а се издавят. (забележи, че пиша само за 1975 г. и не пиша за жертвите в Северен Виетнам преди това).
    За Камбоджа (Кампучия) и червените кхмери да разказвам ли?
  • 136 4000 са си 4000

    4 6 Отговор
    Браво професоре, едни бързи кинти са добре дошли, нали? Важното е
    руските интереси да са защититени! Етичните, религиозни и морални норми изобщо не са пречка!
  • 137 Тоя шемет Нако

    5 5 Отговор
    Тоя шемет Нако е базово неграмотен русороб.

    Коментиран от #139

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Тъмен субект

    5 3 Отговор
    И безумните щати упорито тикат нещата към глобален конфликт. Там е големия проблем.

    Коментиран от #142, #144

  • 141 Абе мънкащия, под всеки коментар

    3 1 Отговор

    До коментар #127 от "мдаааа":

    "Явно ти НЕ СИ УМЕН... и си знаеш, нали!!!!" Защото си умен и грамотен го копи-пейсваш ?
  • 142 Абе тъмния субект

    3 1 Отговор

    До коментар #140 от "Тъмен субект":

    Не пробутвай чужди грехове.
  • 143 Емо

    2 3 Отговор
    Ясно, становището на ГРУ , изразено чрез този "професор" е, че се води война срещу Русия. И защото имала ядрено оръжие, всички други трябвало да направят компромис? "Професоре" , или говорителю на ГРУ , кажете, какъв компромис ще направи Русия? Великодушно ще приеме присъединяването на Източна Украйна? Ще сключи пакт за нанападение с НАТО? Какво? Чакам да чуя, какъв компромис се предлага, всеки, който е против Русия, да падне на колене и да си свали гащите, и да се закълне във вярност на Путин?!!!
  • 144 Фактопроверител

    3 4 Отговор

    До коментар #140 от "Тъмен субект":

    Хайде малко да си отворим очите:
    1. Кой заплашва света с ядрено оръжие? Байдън или путлер?
    2. Кой започна тази патаклама през 2014 г.? Янукович (който после избяга в русия) или кой там беше американски президент тогава?
    3. Американците не могат да наложат на една нищо и никаква България правителство и президент, които да са солидарни със Запада, дори в такъв сложен момент, ама иначе тласкали...Какво тласкат? Ако не са те да се противопоставят на всякакви там самозабравили се диктатори - в какъв точно свят, щяхме да живеем?
  • 145 Петко

    4 1 Отговор
    Не мога да повярвам в факти някой да каже истината бе да го цензурират. Така е мили ми американофили , не е нужно да си русофил за да видиш слона в стаята , а именно защо е тази война. Заради добрата демократична Америка и нейните интереси.

    Коментиран от #147

  • 146 Фактопроверител

    4 1 Отговор
    Моралния облик на путинските слуги:

    На 27.09.1973 г., Нако Стефанов е привлечен към структурите на вече бившата служба за разузнаване и контраразузнаване „Държавна сигурност“, със заповед № 98, и се води на отчет от подполковник Гачев. Стефанов е привлечен в качеството си на нещатен служител към Окръжно управление на МВР-Плевен по линия на Управление „Военно контраразузнаване“ (ВКР).

    Коментиран от #151

  • 147 Питко, петко вярно русофилче

    4 0 Отговор

    До коментар #145 от "Петко":

    Хвърлени думи празно за пълно на г.... Малко аргументи, факти ? само една твоя измишльотина.
  • 148 Интересно

    5 3 Отговор
    На всички нашенски русофили, сякаш родината им е русия.
  • 149 В българия нямаме русофили

    4 2 Отговор
    В другите държави не се занимават с политика. И в германия има русофили, но не са като нашенските, да си плюят държавата. Всички нашенски русофили се чиста проба шпиони и руски демагози, маскират като русофили.
  • 150 накаку прустакуфф

    0 0 Отговор
    гейопалитик 😊
  • 151 Демократ

    0 1 Отговор

    До коментар #146 от "Фактопроверител":

    Това е причината за трагедията в България, тези безродственици,клели се във вярност на Кремъл съсипват и децата ни,защото са все академици ,професори, ректори, преподаватели и държат цялата власт, пари, бизнес, лъжци и крадци в партиите. Затова сме на дъното.
  • 152 Българси русофили срещу Българи

    0 1 Отговор
    Браво БЪЛГАРИ, неоспорима победа на България, винаги ще ги мачкаме тези русофили продажници.
  • 153 Емо

    0 0 Отговор
    Най интересното ще бъде да се проверят банковите сметки на подобни субекти за необясними доларови преводи от финансови институции, свързани с ГРУ. Също така и чекмеждетата им и банковите им сейфове.