Last news in Fakti

26 Май, 2023 08:52 3 174 40

Британски учени обвиняват Щирлиц за фашизма на Русия

  • русия-
  • фашизъм-
  • щирлиц-
  • великобритания-
  • украйна

Западняците явно искрено не разбират, че с тяхна подкрепа в Украйна е узрял истински нацизъм

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дмитрий КОСИРЕВ, РИА Новости

Има лоша новина за жителите на райската градина, която, както знаете, е на Запад. В съседния квартал, в Русия, не просто режимът е ужасен, тук е израснало цяло "поколение Z", което този режим поддържа - и което всъщност е фашистко до край.

Тоест, добре е, че там признават реалността - че в сегашната военна ситуация руското общество, и в частност младото поколение, с огромно мнозинство подкрепя своята армия и власт. Но какво да кажем за фашизма?

И на този въпрос се опитва да отговори, сякаш случайно, една много модерна книга, наречена „Поколение Z: какво е в сърцата на руската фашистка младеж“. Авторът е британецът Иън Гарнър, но книгата му е издадена в САЩ и се обсъжда в целия англоезичен свят. Освен това прави впечатление, че дискусията е компетентно подгрята.

Авторът много се старае. Разкрива у нас универсален култ към смъртта и непрекъснато „прочистване на обществото“, подхранван от социалните мрежи. Разкрива желанието да се смачкат други раси - интересно е какво биха казали за това нашите татари, буряти, дагестанци, украинци и други народи на Русия. Описва сцената, как тълпа от минувачи някъде близо до Курск придружава войници до фронта, а след това някакъв мъж вдига дясната си, представете си, ръка, малкият му син го прави зад него, а властите само насърчават всички тези неща ... През Червения площад вървят колони от младежки организации, „страната е потънала в нацистки символи“. Изобщо, където и да погледнеш, фашизмът е навсякъде. Черешите и облаците също са фашистки, вероятно.

И ако не му вярвате, той цитира всякакви добре познати герои като Егор Гайдар и Борис Немцов по същата тема.
И в края на краищата този човек далеч не е първият, направил подобно откритие. През юли миналата година друг мислител Тимъти Снайдер от Йейлския университет (САЩ) говори на страниците на британския The Economist (по-русофобско издание е трудно да се намери), че сме пълни фашисти. А там всичко е много по-дълбоко във времето.

Факт е, че британецът Гарнър копае плитко - преди около 25 години, но всъщност за него сме станали тотални фашисти преди десетина години. И американецът Снайдер издава това: да, всичко идва от Сталин. Но го поднася някак срамежливо, плюс официалната комунистическа идеология и опитът на руснаците, които се борят срещу нацизма заедно с благородните западни съюзници. Но през 1991 г. тежките окови падат и „тъмната субстанция се освободи“. Либералният елит напълно отхвърли всички стари съветски ценности със старите си антифашистки традиции (ето кой, оказва се, е виновен).
И днес имаме това, което имаме: омраза към хомосексуалността, обсебеност от традиционното семейство и фанатична вяра в силата на държавата. Да, да, това също е фашизъм. Знаете ли какво е знакът Z? Това, оказва се, е половината от свастиката.

Но истинският шедьовър е пасажът за „Седемнадесет мига от пролетта“. Оказва се, че Щирлиц обръща всички ни към фашизма. Но какво да кажем – „пример за мъжка идеалност“, „висок и красив, с идеални скули, той блестеше в изгладена нацистка униформа, ушита в съветското министерство на отбраната“.
Общата картина е ясна: те мразят. И не знаят какво друго отвратително да кажат. А по-лоши политически ругатни от "фашист" май няма. Като деца в пясъчника.

Какво друго от тези конвулсии е ясно: те дори приблизително не си представят как в действителност е всичко при нас. В противен случай биха се срамували да пишат откровени глупости, както за нашата омраза към другите раси.

Но което е много по-лошо - те дори не си представят какво е фашизъм. Затова опитват да уловят нещо странично: момчето вдигна дясната си ръка.

И това е лошо. Защото тези западняци явно искрено не разбират, че с тяхна подкрепа в Украйна е узрял истински нацизъм. И няма да разберат. Не мислете, че можете да свикате някаква конференция с предаване, да изясните всичко там и да сключите мир. Хората не променят мнението си толкова бързо.
Изводите за нас: трябва да изучаваме световната история, за да запазим предимството си - да знаем какво всъщност е нацизмът. Това е британската колониална идея, доведена до крайност на първоначалното расово превъзходство на един народ над други - с последващо установяване на пряка власт на този народ над други. И като че ли само на Запад това нещо още цъфти и мирише. Иначе нямаше така посредствено да се опитват да ни го припишат.

Превод: ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НУРС

    36 57 Отговор
    Нужно ли е да се публикуват подобни руски словесни диар...ии?!

    Коментиран от #13

  • 2 свидетел

    66 18 Отговор
    тези май забравиха, какви ги вършиха в колониите......кражбите и убийствата са били държавна политика. а, търговията с роби .......!?

    Коментиран от #10, #16

  • 3 Истината

    32 55 Отговор
    Русия винаги е обвиновала жертвите и враговете си в престъпленията и мръсотиите, която е вършела или ще извърши срещу тях

    Коментиран от #6, #22

  • 4 Ало ало

    51 17 Отговор
    Групата британски учени, така популярна сред бг мисирките, са се захванали да гледат стари, чернобели сериали. Какво ли им е мнението за "На всеки километър"?
  • 5 Наблюдател

    23 43 Отговор
    Не разбирам как откровена и безсрамна путинска пропаганда може да предизвика "конструктивни дебати". Представяте ли си по време на ВСВ статия на Гьобелс да се публикува в СМИ в СССР, САЩ или Великобритания.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 МирО

    42 14 Отговор
    Е щом и Щирлиц влезе в играта да му мислят уркофашистите.Наптаво ще ги размаже
  • 8 ДДРОнег

    22 40 Отговор
    Не съм определил дали москалите са фашисти или нацисти ...
    Затова вече си има термин - рашисти !!!
    Едно е сигурно - московия е вредна за всичките си съседи, освен Северна Корея !!!

    Коментиран от #11, #26

  • 9 Заяц

    33 14 Отговор
    Най-после проруска статия във Факти.
    Съотношението се променя... Вече е 1475 към 1....

    Коментиран от #29

  • 10 ДДРОнег

    16 24 Отговор

    До коментар #2 от "свидетел":

    Същото са вършили и московците със собствения си народ - заробвали са го, избивали са го и прочие !!!
  • 11 Прокопий

    11 14 Отговор

    До коментар #8 от "ДДРОнег":

    Само лъжи от соросите! Ето, сега твърдиш, че е полезна само за Северна Корея, това са долни инцинуации! Аятоласите от Иран са втора най-облагодетелствена нация от Просия и Путлер, пръв друг на ислямските фанатици!
    Факт...
  • 12 Добро утро

    21 10 Отговор
    Тез клоуни не осъзнават че са сто години след фашистка Германия..същата пропаганда..същия реваншизъм..същата структура на държавата с всемогъщ фюрер който е изпратен от горе да ги спаси..същата аморфна маса от промити мозъци който наричат народ..100 години след хората..това е положението

    Коментиран от #15

  • 13 Лопедиум

    20 8 Отговор

    До коментар #1 от "НУРС":

    Дойчето не могат си вдигнат гащите.Яко ги напъва.Вечно неразположение.
  • 14 Учен

    21 6 Отговор
    За руснаците ли Бандера и Шушкевицк са идоли? Къде ли се изучават хитлерови помощници в учбниците?

    Коментиран от #19

  • 15 хер Флик

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "Добро утро":

    Добро утро!Почисти ли си рогите?
  • 16 Прекопий

    11 16 Отговор

    До коментар #2 от "свидетел":

    Много ви къса паметта на pycopoбетата! Америка отменя робството през 1861, Александър Втори премахва крепосничеството два месеца по-рано!
    Изпреварващ ход, няма що... :)

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 !!!?

    23 13 Отговор
    Щирлиц вчера, Щирлиц днес !!!?

    Коментиран от #28, #38

  • 19 Прокопий

    12 16 Отговор

    До коментар #14 от "Учен":

    Неуважаеми дрОгарю НЕучен, забравихте явно, че Сталин е основен хитлеров помощник до 1941!
    Молотов-Рибентроп да Ви говори нещо, М?
    Това, че лъжата и пропагандате е превзела блатотто, не означава, че историята не пази фактите!
    Капиш, рашистче?
  • 20 ГУМЕН КРАДЕВ

    9 14 Отговор
    Истината винаги боли , другарю Ко серев , фашисти сте , между социалисъм , комонизъм и фашизъм има разлика - само в имената !!!
  • 21 Да бе , да. ! 😜

    20 6 Отговор

    До коментар #16 от "Прекопий":

    "Америка отменя робството" , но до 70те години на 20ти век не допуща чернокожи в най-елитните си университети . Първи чернокож президент -21век .
  • 22 отегчен

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    Адмирации за коментара ви. Право в десетката.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ

    9 10 Отговор
    КАКВО ИСКАТДА НИ КАЖАТ ОТ САЙТА ФАКТИ С ПУБЛИКУВАНЕТО НА ТОЗИ ПАСКВИЛ?
  • 25 САЩ са зло

    18 7 Отговор
    Американците, които насадиха и поддържат неонацизма в укрия, прехвърлят проблема от болната на здравата глава! Страната, която даде 27 милиона жертви в борбата с германския фашизъм през ВСВ, е обявявана във фашизъм! А страната, която в десетките си войни предизвика стотици милиони жертви с насилственото налагане на своя неоколониализъм (САЩ), си присвоява ролята на съдник... Няма по-голямо престъпление срещу човечеството, от това, което извършват САЩ с възраждането на фашизма срещу Русия и желанието им да я унищожат. За сатанинските си намерения са готови да пожертват не само укритие, но и всичките си васали..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българин

    2 6 Отговор
    Да живее евроатлантизма и подкрепям джендар идеалогиата ще приемем и Истанбулската конвенция 😜
  • 28 НУРС

    5 6 Отговор

    До коментар #18 от "!!!?":

    Митрофанива със железничарска униформа ли е?!
    Да не е била кондуктор преди да стане посланик?

    Коментиран от #36

  • 29 Олга

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "Заяц":

    А знаеш ли защо се появи проруска статия? Защото ветрецът започнал да духа в друга посока.Все повече на Запад говорят,че Украйна се проваля срещу Русия и краят е предизвестен.
    Гъвкавите хора започнали да се нагаждат за да не се окажат по бели гащи в публичното пространство.

    Коментиран от #32, #34

  • 30 опълченец

    8 10 Отговор
    Автора казва "Нас ни обявяват за нацисти и фашисти", но няма нито един довод защо това не е вярно! Типично за руската колониална политика. Украинците бяха обявени за нацисти само защото не искат да са васали, като Беларус на Лукашенко. Преди 2 години Барбадос обяви независимост от Британската корона, направи го по демократичен начин и гост беше престолонаследника тогава, принц Чарлз. Има някои "малки" разлики между цивилизования свят и ватниците на Путлер.

    Коментиран от #33

  • 31 Шаро

    12 2 Отговор
    Много точна и аналитична статия!
    Как я оттърваха тук???
  • 32 опълченец

    5 10 Отговор

    До коментар #29 от "Олга":

    Това не е проруска статия, това е преведена руска статия, куха откъм фактология и безкрайно елементарна.
  • 33 Гена крокодила

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "опълченец":

    Барбадос не е ограда на Англия с подпрени на нея пушки!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Много правилно

    7 2 Отговор
    казано. англоамериканците си мразят Русия и всичко руско по стара англоамериканска традиция. Всеки, който не е с тях лош. Всеки, който не играе по тяхната демократична гайда е недемократичен. англоамериканосите произвеждат най-чистата демокрация в света и я предлагат на останалите безплатно, но затова пък, с оръжие в ръка. Нищо ново под Слънцето.
  • 36 Проводник для Сибире.

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "НУРС":

    Или в случая с таваришч митрафанавна проводница.Думата проводник е кондуктор на руски,но май няма женски род.Поне таваришч няма женски род таваришчница.
  • 37 Сандо

    4 1 Отговор
    Барикадата ще си строши от разплутите тела на козяците и тежките им мисли!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ЗА БЪЛГАРИЯ ЧЪРЧИЛ БЕШЕ

    4 0 Отговор
    ЧИСТА ПРОБА ФАШИСТ КАКТО И САЩ БЯХА ФАШИСТИ ... АНГЛИЙСКИТЕ УЧЕНИ ОТЧИТАТ ЛИ ГО ТОВА СЛЕД КАТО САМО В ИНДИЯ СА ИЗБИЛИ НАД МИЛИАРД ИНДИЙЦИ ДОКАТО СА ГИ ДЕМОКРАТИЗИРАЛИ !
  • 40 ганю

    0 0 Отговор
    украйна е една фашистка диария
    смърт на фашизма