28 Май, 2023 18:00 3 639 36

Геополитическите джендъри от Скопие

  • джендъри-
  • северна македония

Архетипният образ на Емили Тротинетката, проектиран върху политическата класа в РСМ

Геополитическите джендъри от Скопие - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колко пола съществуват в момента? Това е въпрос/прашане, съпоставим с легендарния схоластически спор: Колко дявола могат да се съберат на върха на една игла?! Тези, които твърдят, че половете са само два, определено са презрени консерватори. Тези, които са убедени, че половете са 3+ са дръзновени либерали, ведри прогресисти, културни марксисти…

Къде и кога се появява проблемът? Когато си на гей-парад – ОК, там всичко е позволено. Но когато се наложи да се държиш като отговорна личност, например да отговаряш за постъпките си пред Темида, тогава положението става доста тегаво. Ето, вземете за пример Емили Тротинетката. Кой/каква/какво е тази персона? Емили твърди, че е жена. Но ченгетата в ареста се отнасяли към Емили като към мъж, оплаква се тя. Вероятно, защото има първични и
вторични полови белези, като пенис, брада…

Защо отворихме тази тема – ще попита някой по-припрян. Ами защото подобни казуси съществуват и в геополитиката. Нещо повече – те непрекъснато ни се навират в очите. Ето, да вземем братята/братовчедите от Вардарско, които отказват да признаят роднинските ни връзки. ОК, ако сме добронамерени, ще разгледаме действията им като поведението на един тийнейджър, който неистово иска да бъде голям, да бъде самостоятелен, да бъде фешън, да няма нищо общо с позорящите го баби и дядовци, майки и татковци, които не са лоши хора, но са от село.

В този дух е допустимо макетата да си фантазират, че са потомци на Александар Македонски, че имат кръвни братовчеди в Пакистан, че дядо Адам и Майкъл Джексън са били македонци… Проблемът при вардарската политическа върхушка, обаче, е следният и пак опира до идентитетот. Но погледнат през джендърска призма. Ето защо: гледаш ги висшите макета – наглед нормални, даже симпатични балканци, мъжкари.

Казваш им: „Хайде да седнем, да пием по една жолта и да се разберем като мъже: ние ще направим това, вие ще свършите онова, в името на добросъседството“. Харно! – обещават макетата. Но отпосле започват да се държат като Емили Тротинетката. Например, Стефчо Пендаров/ски/ се пъчи пред своите духовни татковци в Белград, че щял да направи черни списъци за българите. Димитар Ковачев/ски/ пък отиде да се жалва пред Съвета на Европа, че видите ли „България се държи към РСМ както Русия към Украйна“.

Зад подобно откровено джендър-поведение все по-ясно прозира генералната цел: блокиране на присъединителния процес на Северна Македония към ЕС.

Някой ще попита: Ама защо?!

Защото македонската политическа класа е на дистанционно управление от Белград. А зле прикритата цел на Сърбия винаги е била анексията на Вардарска Македония и асимилирането на местното българско население. Нали именно с тази цел сърбинът Стоян Новакович изобрети македонизма: „Тъй като българската идея, както е известно на всички, е пуснала дълбоки корени в Македония, аз мисля, че е кажи-речи невъзможно да бъде разколебана съвсем, изнасяйки срещу ѝ само сръбската идея. Тази идея, страхувам се, не би била в състояние като чиста и гола противоположност д изтласка българската идея и по тази причина на сръбската идея от помощ ще ѝ бъде някакъв съюзник, който би бил твърдо срещу българизма и който би съдържал в себе си елементи, които могат дапривлекат към него народа и народните чувства, отцепвайки го от българизма. Тозисъюзник аз виждам в македонизма или в определени мъдро поставени граници, отразяване на македонския диалект и македонската специфика. Няма нищо по- противоположно на българските тенденции от това – с никого българите не могат да се намерят в по-непримиримо положение от македонизма.

Македонизмът като такъв няма с какво да се удържи, той няма елементи за развитие и по естественият ход на развитие, в часът когато българщината се отдели, сърбизмът ще му помогне (на македонизмът) и същият ще се смеси с него.“

Ето, видяхте ли къде е ключът от бараката?!

А ако РСМ влезе в ЕС, всякакви аншлуси с Белград стават немислими. Но ще попитате: А по какъв начин Белград успява да накара македонистката управляваща каста да се държи като Емили Тротинетката? Методите и на КГБ, и на УДБА са едни и същи: пари или отрова. Или вземаш парите и пееш нашата песничка, или се преселваш на 2 метра под земята.

Спас Ташев, който е живял доста години в северджанска Македония, дава едно забележително свидетелство: „В Македония няма човек, който след 3 ракии да не си признае, че е българин“! Защо тогава Стефчо Пендаровски и Митре Ковачевски се гърчат като танцьорки на кол в бара?

Ами много просто – защото предпочитат да са с някоя пачка в джобчетата… и да са от правилната страна на земята…

Петър МАРЧЕВ


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    3 43 Отговор
    Да живее Зеленски

    Коментиран от #4

  • 2 Какова мъка

    43 0 Отговор
    да си чупиш така ЕЗИКОТ!
  • 3 Майко мила!

    52 1 Отговор
    Тия са изтерясали от дългогодишно сръбско облъчване!
  • 4 Гъгней

    28 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гаглей":

    ...стига политизира...смешен си...
  • 5 Гост

    41 1 Отговор
    Повече такива статии...и Господ знае че макетата са българи...
  • 6 Согласувам се с макетата!

    12 39 Отговор
    Нашите русофили са новите нео-рашисти!
  • 7 При психичноболните

    31 1 Отговор
    половете по брой клонят към плюс безкрайност
  • 8 Адам Хилтън

    35 0 Отговор
    Колкото повече латински букви в азбуката на славянска държава, толкова по-омразна спрямо източният си съсед - интересна тенденция.
  • 9 Путинофил

    30 2 Отговор
    Ще се наложи да денацифицираме макетата!

    Коментиран от #20

  • 10 пламен

    7 25 Отговор
    Авторът трябва да знае, че съвсем не Новакович е изобретил македонизма. Статии срещу македонизма пише Петко Славейков още когато Новакович не е бил в начално училище. Македонисти е имало много преди Новакович. Тезата, че там някога всичко е било българско е наложена от македонските мигранти в София. Те използват България за личните си интереси загърбвайки българите в Тракия и Добруджа. Вкарват България в национални катастрофи и я осакатяват териториално.
  • 11 Селянина от село Веселиново

    33 6 Отговор
    Жельо първи в света ги призна тия за държава! Сега ядем неговите л...а!

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Факти

    36 1 Отговор
    Определящите се като "македонци" знаят много добре, че са били българи, но тъй като са
    превърнати в сръбски eничaри мразят своя род, защото са го предали...
    Удивителното е, че в сравнение със сърбоманските keлеши сред българите-мохамедани еничарите
    са значително по-малко !?

    Коментиран от #19

  • 14 Пламен

    14 12 Отговор
    Най популярния политик за макетата е Путин. Той им каза че всичко било тяхно.
  • 15 Гочо

    32 1 Отговор

    До коментар #12 от "Скопие":

    Ама ти можеш да четеш на български...Браво...дядо ти се върти като пумпал в гроба като гледа какви ги вършите Вие...старите българи...

    Коментиран от #21

  • 16 Гърчат се на кол

    24 1 Отговор
    за някоя пачка в джобето, защото така доказват, че са чисти българи!
  • 17 Руснаков

    20 7 Отговор

    До коментар #11 от "Селянина от село Веселиново":

    Жельо ги призна защото Белград. беше подготвен да влезнат с войски в Скопие...И Желев им казал.... а сте опитали ...а БГ армията ще влезне в Сърбия...
  • 18 Трифон зарезан

    8 1 Отговор
    Изнасяте ракия за Северна Македония.
  • 19 пламен

    2 23 Отговор

    До коментар #13 от "Факти":

    Имало е и българи и много други които не са били българи. Всички сръбски чети действащи в Македония да били съставени изключително от местни хора. При гръцките чети над една трета са патриаршисти които ние наричаме гъркомани, а гърците, славяногласни елини. Тези хора никога не са се определяли като българи.
    Имало е и много албанци турци власи и други. Българите са били около една четвърт от населението. Например Яворов пише, че в Драмско от 26 села, ВМРО може да разчита само на 4 български, а в град Драма, на никой.

    Коментиран от #23, #31, #34

  • 20 Тоалетна хартия

    15 8 Отговор

    До коментар #9 от "Путинофил":

    Ако България имаше силата на Русия, отдавна да бяхме влязли в Македония. украйна е българската македония!!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Освен македонските еничари, имаме

    6 13 Отговор
    и много руски и турски еничари!
    Ние по принцип сме си такива - еничари!
  • 23 Тоалетна хартия

    20 2 Отговор

    До коментар #19 от "пламен":

    Една четвърт не са били българите... Всичко е било българско...тук таме някой гъркоман, помак, цигани ,сърбомани и малко шиптъри. Като изключим гъркоманите и сърбоманите,останалите са били с българите!!

    Коментиран от #29

  • 24 Историк

    20 6 Отговор
    „България се държи към РСМ както Русия към Украйна“

    Ами няма как да е по друг начин - както "македонците" са българи така и "украинците" са руснаци но и двете нации отровени от външни сили. Но надявам се всичко да си дойде на мястото.

    Коментиран от #30

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Умен

    12 1 Отговор
    Макетата са си джендъри по природа.Винаги съм се.чудел как се размножават
  • 28 Македонска

    9 1 Отговор
    Наденица от Леки - ке умрем за нея!
  • 29 Пламен

    1 8 Отговор

    До коментар #23 от "Тоалетна хартия":

    Ника ти е чудесен, колкото и тезата ти
  • 30 Макето

    0 9 Отговор

    До коментар #24 от "Историк":

    Българи ама друг път .
  • 31 Античното Маке

    17 0 Отговор

    До коментар #19 от "пламен":

    Научете си историята!
    Всички бежански вълни от македонско са били към България, не към Сърбия или Гърция.
    Първото събитие разтресло Македонско и довело до масова бежанска вълна е Кресненско - Разложко въстание (1878/79), след което в България търсят спасение около 30 000 души, после следват Горнодумайското въстание (1902) и Илинденско-Преображенското въстание, при потушаването на което идват над 50 000 души от въстаналите райони. През 1912г. обстановката в Македония коренно се променя, тъй като вместо част от Турция, тя става част съответно от България, Сърбия и Гърция. Положението на народа не само че не се подобрява, но и се влошава.

    Едно от първите неща, които новите поробители на Македония правят е да избият или прогонят комитите, а също така свещениците и учителите, за да могат лесно да убедят простолюдието, че в Македония живеят само “прави сърби” и съответно “елини”. Когато сърбите окупират Вардарска Македония там има "677 църкви и 48 манастира собственост на Българската екзархия, а също и 556 български основни училища, 33 български прогимназии и 5 български гимназии, поддържани от Екзархията. Огромен е и техния брой в Егейска Македония." Сърбите и гърците много добре осъзнавали каква сериозна пречка за тяхната асимилаторска политика са тези църкви и училища - та нали ВМОРО е създадена в Солунската българска мъжка гимназия “Св. св. Кирил и Методи ”, а Д. Груев, Г.Делчев и много др. комити действаха под прикритието на български екзархийски учит

    Коментиран от #32

  • 32 Античното Маке

    12 0 Отговор

    До коментар #31 от "Античното Маке":

    ..Г.Делчев и много др. комити действаха под прикритието на български екзархийски учители. Това е и причината сръбските и гръцки войски, когато влизат в Македония през 1912 г., веднага да затворят църквите и училищата, въпреки че все още са “съюзници” на България. Така хилядите учители и свещеници били принудени или да се обявят за “прави сърби” или “гърци” или да се изселят в България.
  • 33 Перо

    9 0 Отговор
    Срока за промените в Конституцията им е октомври! После застават зад Турция на опашката или да чакат да се завърнат Тито и Колишевски, да направят нова Югославия с “майка Сърбия”! Албания вече може сама да си върви напред, без македонистите!
  • 34 Перо

    13 0 Отговор

    До коментар #19 от "пламен":

    Това не е вярно! В данъчните архиви на Османската империя, които още се пазят в Истанбул, никъде не се споменават други хора, освен българи по тези места! Вижте също колко населени места са преименувани!
  • 35 щерев

    3 5 Отговор
    Какви са били преди пет поколения няма никакво значение.
    Важното е че там никой не иска България

    Коментиран от #36

  • 36 Античното Маке

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "щерев":

    Това го знаем, за това им признахме и новосъздадената измислена държава. Но те взеха да се връщат назад и крадат българска история - за това спорим.