Last news in Fakti

30 Май, 2023 06:00 3 797 84

България: как Радев овладя сектор "Сигурност" в държавата

  • румен радев-
  • служебно правителство-
  • президент-
  • българия-
  • кабинет-
  • сигурност-
  • служби

Политическо самоубийство за българската парламентарна демокрация

България: как Радев овладя сектор "Сигурност" в държавата - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Емилия Милчева:

Възможно ли е правителство, излъчено от парламента в парламентарна по Конституция държава, да запази на постовете им шефове на спецслужби, назначени от един единствен човек? При неустойчивата българска демокрация и войната в Украйна, разпространяваща нестабилност по света, това би било равносилно на политическо самоубийство. По БНР вчера бившият премиер Иван Костов предупреди, че тъй като нямат връзка с "многопартийната политическа система, тези служби са опасни".

Затова и тяхната смяна е сред темите, обсъждани на продължилото четири часа и половина заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната" (ПП) - в контекста на отдалечаването на България от ЕС и НАТО и опасността от превес на проруските сили в българския парламент в следващите година-две. Дискусиите от партийния форум станаха публично достояние след като ги разпространи депутатът от ПП Радостин Василев, който записал и заседанието. "Без да се сменят службите, ще ви бламират отвсякъде", цитира Борисов съпредседателят на ПП Кирил Петков. Лидерът на ГЕРБ го знае най-добре - наясно е какви са възможностите на службите и техните информационни масиви. Той смени шефа на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Петко Сертов на осмия ден от клетвата, която положи първото му правителство - официално бе съобщено, че решението е съгласувано между Борисов и президента Георги Първанов.

Вече две години сектор сигурност в България е овладян от президента Румен Радев чрез назначенията, извършени от неговите служебни управления. Да, това е политикът с все още най-висок рейтинг, и да - това е онзи, който се включи в разграждането на модела на ГЕРБ само с един вдигнат юмрук и за 2 години успя да го смени със свой.

Цялото президентско войнство

Резултатът е, че шефовете на контраразузнаването, външното разузнаване, военното, на НСО, на агенцията за подслушване и следене са все на президента Румен Радев, като промените стигнаха и до заместниците им. А все по-често из коридорите на МВР като кадровик на сектора е спряган неговият съветник Пламен Узунов. Настоящият служебен кабинет на Радев преназначи преди месец на поста председателя на ДАНС Пламен Тончев, когото предишният служебен премиер Стефан Янев изтегли от Кюстендил, където ръководеше местната териториална дирекция. До октомври 2027 г. бе преназначен скорострелно от служебното правителство и шефът на Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО) Бисер Борисов, назначен през 2021 г. пак от Янев. Това е службата, която се занимава с подслушване и следене.

През юни 2021 г. беше освободен и тогавашният шеф на ДАР (Държавна агенция Разузнаване) Атанас Атанасов с мотива, че не е предоставял необходимата информация на президента. В изявление Атанасов заяви, че основната причина за отстраняването му е "дългата ръка на Кремъл и донякъде координирани действия с един известен бизнесмен с много обвинения, които може и да са едно цяло с Кремъл".

Съгласувано с партньорските служби

Репликите от записа, които ще докарат големи главоболия на ПП и нейните лидери Кирил Петков и Асен Василев - наред с лошата им кадрова политика, също са свързани със спецслужбите. Става въпрос за тази, че имената на бъдещите шефове на служби са "синхронизирани с посолствата". Следва въпрос и отговор на Василев, че "ДАНС, НСО, главният секретар на МВР – това са наши хора, които са определени от посолството". По Нова телевизия Асен Василев обясни, че застава зад всяка своя дума от записа и е в реда на нещата съгласуването с партньорските служби, тъй като България е член на ЕС и НАТО. От записа става ясно, че от ПП смятат да привлекат външни консултанти, които да помогнат за "конструирането" на службите и да изчистят "руския актив в тях". Доста вероятен сценарий, защото в това не сме сами, а сме с външните партньори, казва Асен Василев на форума.

Подкрепата на партньорските служби несъмнено е необходима предвид липсата на доверие в българските и е сред неназованите публично препятствия за присъединяването към Шенген.

Предвид агресивната руска пропаганда обаче в употреба вече е пусната изпитаната хибридка - eто ви доказателството, че България е лакей и важните решения се вземат в чужди посолства. ВМРО и "Възраждане", за която руската посланичка Елеонора Митрофанова с радост би гласувала (по собственото ѝ признание), вече подадоха сигнали до прокуратурата за едно и също - за престъпление против републиката, извършено със "синхронизирането".

Позициониране в местната власт

"Рудигейт", както вече наричат аферата със записа, разкри и амбиции на президента да се позиционира и в местната власт. Асен Василев обрисува образно процеса с думите: "Защото Радев е хванал под едната ръка Гешев, под другата ръка Копринков (Николай Копринков, съветник на президента, б.а.). И с едната ръка ги подкупва, с другата ги заплашва. И това в момента се случва на абсолютно всички герберски кметове (ГЕРБ е монополист в местната власт, б.а.). И вместо да имаме ГЕРБ 25%, ще имаме ГЕРБ 15% и прокремълска партия на Радев с местните кметове".

Как така Радев е хванал подръка Гешев - нали вдигнатият юмрук беше и срещу него, а и не подписа от раз указа за избора му. Не го подписа, но го обясни с факта, че не е имало състезателност, тъй като кандидатурата на Иван Гешев е била единствената - но броят на кандидатите не зависи от Гешев.

До момента президентът не е коментирал записа и намесването на името му в него. Иван Костов предупреди, че руският интерес е да няма редовно правителство в България и затова руските специални служби се опитват да разбият политическата система, а Радев "някак си ги обслужва". Потвърждение може да се намери в позициите, които президентът изказва, за неутралитет към войната в Украйна и без военна подпомагане и други подобни. Едва ли може да бъде забравено, че за неговия избор като кандидат-президент на БСП е подозиран бившият резидент на КГБ в България ген. Леонид Решетников. В интервю на покойния вече журналист Георги Коритаров за предаването "Свободна зона" през 2016 г., Решетников допуска, че избраният за президент Радев може "да изиграе забележителна роля" България да поеме извън ЕС и НАТО. Днес вече се виждат и помагачите в този процес - партия "Възраждане".

Възможно ли е правителство, излъчено от парламента в парламентарна по Конституция държава, да запази шефове на спецслужби, назначени от човек, издигнат за президент по спуснат от Москва профил? В името на националния суверенитет и сигурност е неотложно да ги смени.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я,то съмнало бе!

    53 10 Отговор
    Кукуригуууууу...
  • 2 На тоя плешив

    32 37 Отговор
    плъх, и раз...стрел му е малко............

    Коментиран от #5

  • 3 320

    76 36 Отговор
    България се управлява нагло от ЦРУ Козяк! Петков и Василев извърши държавна измяна.
  • 4 Град Симитли

    45 19 Отговор
    ".... бившият резидент на КГБ в България ген. Леонид Решетников...."
    .... Егати тъплата!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЕДГАР КЕЙСИ

    43 34 Отговор
    ШПИОНИНА НА КГБ ..,...... ОВЛАДЯ СЛУЖБИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ..,..... ФАКТ !

    Коментиран от #9

  • 8 Случайности казаха

    21 32 Отговор
    Вие разбирате ли шепата къртици в президентството и БНР в какво ни вкарват в момента..в Косово бият мироопазващите сили с камъни и дървета..тия къртици ще ни организират протести за неутралитет тука..че тия със същата лекота може да ни вкарат във война когато си поискат бре умний народе български

    Коментиран от #11

  • 9 Американците казват

    16 12 Отговор

    До коментар #7 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    "Правя го,защото го мога"..
  • 10 американнците ни мразят

    57 17 Отговор
    Дойче веле реве като хималайска мечка от мъка, че козяшките планове се провалят. Радуй се, народе!
  • 11 Да става

    44 24 Отговор

    До коментар #8 от "Случайности казаха":

    каквото има да става.По-голямата част сме Радевисти!
  • 12 Румбата

    22 37 Отговор
    Е най- подлия. А и най- слабия на това място
  • 13 Айде ся..

    57 13 Отговор
    Радев даде ли ви мандата? Даде ви го.Ами действайте тогава,що кудкудякате?
  • 14 👉08.08.1870👈

    44 1 Отговор
    ....бедний ми бедни народе,кой те в таз робска люлка люлее...
    Христо Ботьов
    пс.А ВИЕ,ВСЕ ОЩЕ ЛИ ВЯРВАТЕ,ЧЕ СТЕ СВОБОДНИ И НЕЗАВИСИМИ ?
  • 15 Не уважаеми

    28 41 Отговор
    Радев ,
    Коя е вашата родина ????
    Московия ????

    Коментиран от #51

  • 16 БСП и Нинова на сметището

    21 28 Отговор
    Е, не може да спечели голата пропаганда на руския мир, чрез така наречения от запад, агент на чуждо влияние Радев, срещу харварските бивши президенски кадри бунтари и западните образовани и СВОБОДНИ хора.
    Няма кой да се върже на идеологията на Путин, че семейството е най голямата ценност, но на практика, животът на семейството ти и близките ти да принадлежат на диктатора, на РОДИНАТА и който да ги употребява за пушечно месо за лична употреба.

    Коментиран от #18

  • 17 В заглавието трябва да е: завладя и

    18 7 Отговор
    сектор Сигурност....за това може би не виждаме сигурност от към турската граница предвид толкова много навлизащи нелегално терористи ежедневно на територията на България
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ххххххааффф

    15 23 Отговор
    Проблема на Радев и службите е, че от вчера бе потвърдено със сигурност, няма оръжие Путин, с което да заплашва и превъзхожда западното.Хипер-мипер, искандер, колибри, всичко го сваля пейтриот.Това означава, че Рутин не може да ползва ядрения арсенал.Нещо на грешната страна се оказаха.Въпроса е, само ли ще се освободим от вражеската зависимост или пак ще ни освобождават от цивилизования свят.

    Коментиран от #67

  • 20 Петър

    19 33 Отговор
    Хора, събудете се. България е зле, защото се управлява от Русия - 45 години открито и 33 години тайно. Демокрацията ни не работи, защото е фалшива, с корупция и беззаконие по руски модел. Русия ни вкара в ЕС само за да се докопа до информация и влияние и да краде фондове. Време разделно е. ПП са единственото ни спасение. Не случайно всички други са срещу тях. Ако не им дадем мнозинство сме загубени и децата и внуците ни няма да видят справедлива и богата България.

    Коментиран от #24, #41

  • 21 плюс минус

    35 6 Отговор
    Искам г-жа Милчева да коментира как 30 и повече години политици и разни други ни крадат,
    лъжат и мамят.
    А тя се захванала с РР.
    А Костов, Филипчо, Симеончо, Сергейчо, Петърчо, Борката и неговото президентче?!
  • 22 Голям рев

    23 14 Отговор
    Че службите не се назначават от Америка ,еййй!! Айде изкарайте данни че сега са одобрени от Русия но просто такива данни няма!! А каква връзка могат да имат службите с партиите когато те доброволно предават суверенитета на посолството. бе я направо го вкарайте в конституцията Америка да ни управляват какво ни залъгвате с избори,парламент...

    Коментиран от #29

  • 23 някой

    26 12 Отговор
    Милчева, има ли поне едно доказателство, че службите с новите си ръководители не са защитили националния интерес?
    Президента Радев разкри за наградата, която ДАНС с новия си шеф са получили от САЩ за отлична работа!
    Тоест недоволството ви е единствено от това, че те са били предложени и одобрени от Президента, а не от качествата им.
  • 24 Аха

    28 10 Отговор

    До коментар #20 от "Петър":

    С американските тециве,със старите но скъпи Ф16,с ядрена енергетика от американците как само ще забогатеем хммм а и се вижда кой иска да ни краде а кой ни краде златото...май Канада беше
  • 25 Всъщност,

    21 11 Отговор
    Като се вземе предвид марионетната природа и съглашателство с чуждите интереси на българските атлантисти, май е по-добре, че Президентът Радев овладя сектор Сигурност в държавата. Предвид на последните разобличения си струва сега да зададем и въпроса: В чий външен интерес е атлантическият устрем за сериозни конституционни промени в Съдебната Власт? Да, Гешев може би не е стока, но фактът, че все още не е свален показва ясно действащата независимост на Съдебната Власт.

    Коментиран от #28

  • 26 българофил

    11 21 Отговор
    Супер статия! Вече съм убеден, че ако управлението на страната ни е поверено на български жени, България ще бъде много по успешна!
  • 27 някой

    33 8 Отговор
    И още нещо, вие, списващите "български" журналисти за Дойче Веле, със сигурност не работите за националния интерес на България!
  • 28 Как иначе

    15 23 Отговор

    До коментар #25 от "Всъщност,":

    "май е по-добре, че Президентът Радев овладя сектор Сигурност в държавата." Разбира се, че е "по-добре". За Кремъл.

    Коментиран от #38

  • 29 Готово

    11 19 Отговор

    До коментар #22 от "Голям рев":

    "Айде изкарайте данни че сега са одобрени от Русия " Назначи ги одобрения от Решетников руски чорап Радев, и то без да спази задължителните процедури за това. Ето ти данните.

    Коментиран от #32

  • 30 Тъмен субект

    32 10 Отговор
    Какъв е тоя абсурд?! РРадев овладявал службите, некви проруски, некви други тъпизми... ПП- тата ясно и безспорно подаряват България (нашата си родина) и ни правят роби!!!! Слепи ли сте, глухи ли сте, тъпи ли сте. Какъв радев, какви руснаци?

    Коментиран от #65

  • 31 Румен Радев

    25 15 Отговор
    Е най - достойният президент в новата история на България..

    Коментиран от #33

  • 32 Ехааа

    21 13 Отговор

    До коментар #29 от "Готово":

    Сега кажи и че рейтинга на Радев се определя от русия !?! Ако ги е назначил с незаконна процедура нали съда и прокуратурата са ваши...но нещо мълчат ,а?? Няма нужда да се напъваш. По добре е Радев да ги назначава е не козяк

    Коментиран от #34

  • 33 Реалността е че

    14 24 Отговор

    До коментар #31 от "Румен Радев":

    Руския чорап е предател на българските интереси, които са в България да има демократична парламентарна република.

    Коментиран от #36

  • 34 Готово

    6 14 Отговор

    До коментар #32 от "Ехааа":

    Пита за доказателства и ти дадох такива. При това директни. Сега нещо започна да обясняваш как май било по-добре Москва да ги назначава шефовете на служби. Защо така?

    Коментиран от #68, #74

  • 35 Е то ке са мноо убави

    13 6 Отговор
    Ако ПП/предали протеста/ и ДБ/доносникБг/ си назначат женерал Гнъм или някакво подобие....
  • 36 Ъъъъъъъ

    18 6 Отговор

    До коментар #33 от "Реалността е че":

    Кои са Българските интереси?Като демократична държава,провеждан ли е някога референдум,в който народът да каже какво го интересува.
  • 37 Джоко

    18 8 Отговор
    Радев е главнокомандващ Българската Армия. Ако не изпълнява задълженията си, защо е там!?!? Много повече се притеснявам от щенията и мераците на парашутно- шарлатанския състав на харвардския университет в комбина със скандинавския дух и Спонджбоб!
  • 38 Всъщност,

    22 12 Отговор

    До коментар #28 от "Как иначе":

    Записите недвусмислено показват, че атлантистите в България най-малкото се консултират с чуждите посолства, изчаквайки одобрение. Няма и грам доказаятелства, че Радев е послушник на Москва. Това следователно е лъже-опорка на българските атлантисти

    Коментиран от #45, #46

  • 39 патриот

    14 16 Отговор
    Радев, в качеството си на държавен глава, вместо да подтиква хората в България, да правят между себе си добрини, той точно обратното, ги подтиква да правят лошотии!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Пха ха ха ха

    9 5 Отговор

    До коментар #20 от "Петър":

    Чегъртажиите ще бъдат изчегъртани ще има ала бала
  • 42 Редник

    18 7 Отговор
    Иван Костов, който разграби България и който даде Нефтохим на руснаците. И той станал евроатлантик, крадецът му мръсен.
  • 43 Фъшо

    16 7 Отговор
    Ппдб са професионални измамници и крадци и национални предатели съд и затвор
  • 44 факуса

    14 7 Отговор
    какъв суверинитет щом съгласуваш всичко с външни фактори,тоз ангал дет трябва да е в затвора,сега съвети раздава
  • 45 факуса

    7 2 Отговор

    До коментар #38 от "Всъщност,":

    щот не е с тях е вреден
  • 46 Много случайности станаха

    12 17 Отговор

    До коментар #38 от "Всъщност,":

    Абе мой..я го провери другаря ти Радев как стана президент..предложен от кгб решетников и от инициативен комитет от дс..всичките му съветници путинисти
    Тия са активна действаща клетка работеща за интересите на РФ
    Единствения проблем е че вместо да се промъква на срещите на високо равнище в НАТО сега се налага да го залагат на амбразурите и той като добър военен тактик атакува вместо да се защитава

    Коментиран от #50, #54, #69

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 защо

    13 9 Отговор
    Емилия Милчева
    Журналистка. Вярва в критичния ум, любопитството и щипката лудост.

    И тя иска да определя организацията на Специалните служби
  • 49 Гост

    16 7 Отговор
    Гнус ме е от дойче зеле
  • 50 Обективно

    14 7 Отговор

    До коментар #46 от "Много случайности станаха":

    И как стана президент?Имаше избори и народа си каза думата два пъти.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Абе

    10 7 Отговор
    Всъщност много ги дразни козяшките подлоги това че народът в по-голямата си част русофилски настроен.
  • 53 резервист

    14 6 Отговор
    Госпожо Милчева! Да не би Вие да държите Иван Костов за нещо? Здраво сте се хванали като ви гледам. Естествено че при назначаването на ръководителите на държавните структури, не само на силовите, е правилно да се подбират хора с контакти и добра репутация. Но да се иска разрешението на някоя друга държава, пък била тя и приятелска, не е ли прекалено. Ама то отдавна е така не е аргумент. И друго. Който управлява държавата решава как и с кого ще го прави. И носи съответната отговорност за поведението на протежетата си. В какво конкретно обвинявате шефовете на служби, "назначени от Радев"? Говорете по същество, драга госпожо. На общи приказки се наслушах.

    Коментиран от #58

  • 54 до случайностите

    11 6 Отговор

    До коментар #46 от "Много случайности станаха":

    Ами ако не си забравил, а явно си, Радев кара втори мандат и е избран с над милион и половина мажоритарни гласо, за разлика от твойте пп-ейци, както рече киро с 7% пропорционално за „магарето марко“

    Коментиран от #63

  • 55 кокоорчо превратаджията

    8 4 Отговор
    тоя не ги е съгласувал с посолството
  • 56 Леля Гошо

    14 5 Отговор
    Как гледаме на членството в НАТО зависи от ролята която ни е отредена. На пръв поглед е добре да сме в НАТО особено ако сме пълноправен член. Ако обаче ролята ни е да сме буферна зона и пушечно месо, всеки сам си преценЯ.
  • 57 Иванчо

    12 5 Отговор
    Природата сериозно се е забавлявала с тази Милчева.
  • 58 Иронизатор

    12 2 Отговор

    До коментар #53 от "резервист":

    Ти пък питаш. При тази военна еуфория, самият факт че Радев говори за търсене на мир, а не ескалиране на войната, го прави автоматически човек на Путин - това според войнолюбивите атлантически ястреби. Днес всичко трябва дфа е за фронта, за победата над Русия. Никакво колебание, никакво малодушие! Горе главите славни борци! Русия е агресор, да. И тази ситуация трябва да се използува

    Коментиран от #62

  • 59 хихи®

    14 6 Отговор
    По-добре Радев отколкото Хардвардските Измамници!!!
  • 60 Отпадъкът на ЦРУ

    9 7 Отговор
    DW
    Радев..Военно положение
    ПП,ДБ и ГЕРБ в затвора
    Излизане от кочините НАТО и ЕС
  • 61 3.14К

    13 4 Отговор
    Емилия Милчева и DW коментират националната сигурност! Оксиморон!
  • 62 хихи®

    7 0 Отговор

    До коментар #58 от "Иронизатор":

    от предния ден има Интревю с Кисинджър по случай 100годишнината му. Той говори, че нямало нужда НАТО да се разширява в бившите соц. държави че това е подразнило Русия. Говори за МИР (и той ли е русофил и Путинофил?), че може и трябва да се преговаря с Русия...и Последно че Украйна трябва да влезне в НАТО защото с толкова оръжие не трябва да остава безконтролна.

    Коментиран от #72

  • 63 Много много случайности

    2 7 Отговор

    До коментар #54 от "до случайностите":

    По него време и Осама бен Ладен да изкараш срещу Цачева щеше да вземе изборите
    Да не говорим за "натовски" генерал летец
    В България няма нищо по-лесно да се яхне протестният вот
    Втория път си беше инсценировка пак
    Борец срещу Борисов на барикадите бла бла бла
    Ти какво си мислиш че руснаците не говорят на ГЕРБ и ДПС ли?
    Едните прибират парите другите правят каквото си искат на наша територия според собствените им нужди..Тия хора са напаст и трябва да бъдат изрязани докрай или ще ги сменят други
    Това е положението

    Коментиран от #73

  • 64 Лили

    7 0 Отговор
    Толкова Ви личи пристрастието,че постигате обратен ефект.По-добре се справяте със стиховете.Останете със здраве!
  • 65 Ти да видиш

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Тъмен субект":

    Фактът е, че Мунчо и ПП-тата бяха и още са (според мен) заедно в съсипването на Държавата ни.
    Нека не забравяме репликите: "Ако имаше повече министри като К. Петков и Асен Василев, България щеше да бъде друга" и "С вас сме г-н президент".
    Е, ето - България вече е друга - в калта и съсипана.
  • 66 Защо да се чудим

    12 3 Отговор
    Всяко правителство има права на кадрова политика,нооо... но стига същата политика да е съобразена с правилата на парламентарната демокрация, а не същата безпардонно да бива погазена. ПеПетата показаха,че тръгват безпардонно да прегазват правилата. Манталитетът им е слугински и по нищо не се различава,дори е по-зле от бай Тошовото слагачество. Някак си тайно и полека се просмука като нещо естествено държавната администрация на България да бъде на верижка към посолства,а не да е функция на професионализъм и политическа неутралност и базпристрастност. Че то тогава за какво въобще да правим парламентарни,президентски и кметски избори. Това на ПеПето е налудничаво и гьонсуратско болшевишко нахалство. Всъност няма защо да се чудим - левичарското ПеПе гъмжи от наследници на бивши тоталитаршчици и това е наследствен манталитет и ценностна култура.
  • 67 да попитам

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "ххххххааффф":

    кой patriot,оня счупения ли?който се командва от ония генерали в 120-метровия бункер и все още не могат да ги изкарат на повърхността да ги идентифицират?Ех,смешко смешкооо....
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ами

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Много случайности станаха":

    какво да ти кажа-щом мнението на народа е за теб случайност,трябва да се замислиш,дали ти не си случайност!
  • 70 НЯКОЙ

    6 1 Отговор
    Сега е моментът Кирил Петков и Асен Василев да обяснят защо Радев ги нарече "шарлатани" ? Какво са му обещали, не са го изпълнили и явно нямат намерение да го направят и затова той продължава да ги преследва ! КАЖЕТЕ ЗАЩО ВИ НАРЕЧЕ "ШАРЛАТАНИ" ???
  • 71 Кой плаща на DW; за кого работи ?

    7 3 Отговор
    Българския данъкоплатец, германския данъкоплатец или американския данъкоплатец?

    Определено DW не работи в полза на българския данъкоплатец, а за онази американска служба за американска, а не за европейска, а още по-малко за българска сигурност.

    Възниква въпросът защо факти.бг така регулярно пуска антубългарските разработки на DW?
    С каква цел? В чия полза?
  • 72 само да кажа

    5 5 Отговор

    До коментар #62 от "хихи®":

    Това за Украйна и многото оръжие-спокойно!Нито ще има Украйна,нито оръжие1Оръжието го продадоха на терористи,а в Украйна ше се плаща в рубли!
  • 73 като гледам....

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "Много много случайности":

    Ти и такива,като теб са напаст
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Истината

    3 3 Отговор
    Нинова за Радев 18.11.2021 година
    :"Ако мълчиш и си послушен, си добре. Ако обаче кажеш и една дума, която не харесва на управляващия господар, започва тричането“,

    Коментиран от #78

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Хмъ

    2 1 Отговор
    Явно ви липсва магарето на Бойко.
  • 78 Меен

    3 2 Отговор

    До коментар #75 от "Истината":

    Преди да говори тая мома,нека обясни как на 28гд.стана собственик на Техноимпекс.

    Коментиран от #80

  • 79 Българин

    4 5 Отговор
    В началото на мандата си Радев много обичаше да цитира Гьоте. И аз ще преведа един цитат от немският поет, който напълно се отнася за действията на Радев :
    „Няма нищо по-страшно от активната глупост“.
  • 80 Истината

    2 4 Отговор

    До коментар #78 от "Меен":

    Ако не беше тая мома нищожеството от Дондуков 2 щеше да бъде военен пенсионер. Защото тя го направи президент, тя го накарах да се ожени за любовницата си. А той и дали тога в гърба. Както винаги е правил на всички, които са му помагали.
  • 81 Българин

    6 5 Отговор
    От нас българите зависи дали ще позволим да ни разиграва едно нищожество, което със зъби и нокти се е вкопчило във властта и неистово защитава руските интереси под предлог, че брани българският национален суверенитет. Ако му позволим значи заслужаваме съдбата да живеем в Радевистан, в който лъжата е истина, подлостта е почтеност а посредствеността професионализъм.
  • 82 Глутница койоти

    3 0 Отговор
    Правилата на демокрацията за соросоидите са като вратата на закона за шопа у полето - те могат да заобиколят вратата с финт,нахално,безпардонно,нооо... ако това стори някой друг надигат вой като глутница койоти до небето.
  • 83 Тази госпожа

    5 5 Отговор
    Емилия Милчева буквално клевети държавния глава на Р. България, че уж бил "издигнат за президент по спуснат от Москва профил".

    Такава елементарна инсинуация насочена от DW, респективно от г-жа Емилия Милчева, без нито едно доказателство е съставомерно деяние за извършено престъпление по Наказателния кодекс.

    Вярно е точно обратното - че Румен Радев (записано в неговата биография в Уикипедия) на два пъти е бил обучаван за по 11 месеца в САЩ, в школата "Максуел" в щата Алабама - веднъж като младши офицер от ВВС на БА през 1992 г. и втори път като старши офицер от ВВС на БА през 2003 г.

    За школата "Максуел" в щата Алабама се знае, че се курира от ЦРУ. Госпожа Милчева да не би да се опитва да ни внуши, че в ЦРУ работят непрофесионалисти и малоумници, които на два пъти за по една година са обучавали агент на бившия генерал от КГБ Леонид Решетников?

    А от времето на шефа на КГБ Юрий Андропов се знае, че започва сближение на КГБ и ЦРУ, което в крайна сметка довежда КГБ до положението на "младши партньор" на ЦРУ и е една от съществените причини за подриване на социализма в СССР, издигане във властта за Генерален секретар на КПСС на комуниста-антикомунист Михаил Горбачов (последният сам се хвалеше, че бил за "демокрация" и срещу социалистическата система в СССР.

    Под въпрос е, дали генерал Решетников не е работил за ЦРУ, след като КГБ фактически е минало на страната на ЦРУ още от началото на 80-те години на 20-и век?
  • 84 Цуца

    2 2 Отговор
    Едва ли по - аргументирано и достъпно ще достигне до всеки мислещ човек ще статията на г-жа Милчева.