Last news in Fakti

1 Юни, 2023 15:01 4 207 91

Защо Радев трябва да се извини за позора в България

  • румен радев-
  • президент-
  • българия-
  • позор

Спектакълът е отвратителен, вонята е чудовищна

Защо Радев трябва да се извини за позора в България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Александър Андреев:

Румен Радев би трябвало публично да се извини на гражданите на България за позорните неща, които се случват в страната им. В държавата им, която се намира под пряката опека на президента. Ако държавният президент не го знае, ето как изглежда поверената му територия, погледната отвън; ето какво казвам на удивените чуждестранни колеги, които питат за случващото се в България: "Открай време си знаем, че е ужасна клоака. Но сега просто вдигнаха капака - и вонята е чудовищна".

Парлив срам

Да, вонята е чудовищна, г-н президент. Под Вашето държавничество в сърцето на съдебната система се водят кръвопролитни битки, прокуратурата се разпада, поверените Ви тайни служби са се разпищолили като селски ергени, политици и политически партии се замерят със смрадливи компромати, депутати се бият в парламента и говорят простащини, а хората всекидневно немеят, научавайки все нови и нови истории за кюлчета, за завлечени стотици милиони, за откраднати бизнеси и тайни любовници, скътани в Бояна или в Барселона. Вие самият пък говорите за кръв и не криете твърдата си решимост да попречите страната да има редовно правителство. Спектакълът е отвратителен, г-н президент.

Ще попитате: че какво общо има президентът със случващото се в момента? Да, на пръв поглед общото са единствено неговите тайни служби, които очевидно играят съществена роля в скандалите, както съпротивата на Радев срещу съставянето на правителство. Но всъщност Румен Радев в момента е единственият легитимен индивидуален субект на властта в страната, избран пряко от хората. А пък с поредицата от свои служебни правителства той очевидно носи голяма част от отговорността за огромния резил, който се случва в момента в страната. Резил, от който един нормален човек с морал и съвест, с чувство за достойнство и човешка почтеност, би трябвало да изпита парлив срам. Ако държавният глава е такъв човек, той би трябвало да се засрами за случващото се в страната му, пряко под неговата опека.

Игра с огъня

Вместо това обаче държавният президент г-н Румен Радев продължава да си играе с огъня. И впръсква в обществената дискусия отровни намеци за някакъв изгубен суверенитет, които са в състояние не само да мобилизират още избиратели за "Възраждане", но и окончателно да разделят и без това драматично разделеното общество. В един момент, когато Русия избива десетки хиляди хора в Украйна, а същият този държавен президент волно или неволно подкрепя привържениците на Путин в България и с това превръща обществения разлом във военен окоп.

Президентският костюм не Ви е по мярка, г-н Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 138 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    137 35 Отговор
    Кирчо и Кокорчо трябва да се извинят на избирателите си и на Урсула.

    Коментиран от #25, #62

  • 2 Браво Радев!

    149 70 Отговор
    Браво Радев, народа е с теб,крадците не!

    Коментиран от #85

  • 3 Последния Софиянец

    105 38 Отговор
    На 18 ти юни 17 часа НДК Поход за мир и неутралитет.

    Коментиран от #90

  • 4 Хахха

    68 22 Отговор
    Единствената причина Проди която не може да се извини е че не може да обезглави обеци жалко предатели,понеже трябва да спазва законите.

    Коментиран от #9

  • 5 Гост

    118 33 Отговор
    Хахахаа. Радев да се извини, че ПП са компроментирани до ушите? Че той да не им е баща?

    Коментиран от #18, #20

  • 6 Бесен-_ Язовец

    110 27 Отговор
    Цялата пета колона на Сорос в България е впрегната да защитава колабороционистите третополови от ППДБ. Козяк са развързали кесията нали теглиха космически заем и сега разкешват за пропаганда.
  • 7 Мин Дил

    112 20 Отговор
    радев ли е на записа как прави дъжавна измяна или по-скоро кики и корки?

    Коментиран от #17

  • 8 Някой

    121 34 Отговор
    Объркали сте се! Радев не дължи извинение. Нищо лъжливо не е казал. Изпълни конституцията. Просто в нея не пише, че президента трбва да мълчи като риба и да не си позволява да коментира и критикува политическия живот у нас.
    Само респект пред Радев!

    Коментиран от #45

  • 9 Последния Софиянец

    76 34 Отговор

    До коментар #4 от "Хахха":

    Радев трябва да се извини че даде мандат на тия предатели.Голяма грешка.

    Коментиран от #38

  • 10 Град Симитли

    75 9 Отговор
    "... Спектакълът е отвратителен, вонята е чудовищна.."
    ... Не колкото от,, дв,, и устата на а. андреев!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 истина е

    84 28 Отговор
    Добре ,че е Радев президент ,защото сега държавата щеше да е по зле и от Буркина Фасо !!!

    Коментиран от #22

  • 14 Позор

    11 24 Отговор
    НЯМА ! Той търси такъв !
  • 15 Истината

    35 70 Отговор
    Радев има далеч по-тежки провинения от това да е безучастен свидетел. Той направи чистки в службите, на областните управители, на всички големи фирми, служебните му правителства сключваха договори, за които няма правно основание, България изпада във все по-голяма изолация от европейските и западните ни партньори, а руЗЗките агенти стават от ден на ден по-нагли. Всичко това си има обяснение, и то е, че Радев директно си е поставил задача да докара държавата до авторитаризъм, и ако не успее да я извади от ЕС и НАТО, то да я направи параван за руЗЗки плацдарм за война с тях.
  • 16 Чуждата медия

    70 16 Отговор
    Deutsche Welle отново се занимава с неща които не са им работа. България е суверенна държава. Тия Германци да си гледат техните проблеми. Въпросът обаче по-скоро е, че нещо май взе да ги хваща шубето покрай ситуацията в Украйна и Източна Европа. Скоро може да се появи някои който да почне да им гони и одържавява фирмите. Досега плащаха на престъпниците от ГЕРБ като имат проблеми да им ги оправят, но така както изглежда и ПП се хванаха на тази схема.
  • 17 Диамантената ръка

    19 46 Отговор

    До коментар #7 от "Мин Дил":

    На записа са синовете на Радев кики и корки, а записът е правен от бащата на Радев, Решетников... А даже и майка му Корнелия се отказа от него.
  • 18 Ахахаха

    38 19 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    "Хахахаа. Радев да се извини, че ПП са компроментирани до ушите? Че той да не им е баща?" БУКВАЛНО. ТОй ги СЪЗДАДЕ И ДОВЕДЕ.

    Коментиран от #41, #47

  • 19 Бонев

    61 7 Отговор
    В правилните медии вече Борисов е добрият,а Радев лошия. Следваща стъпка е общи протести на герб и ппдб срещу корупцията и шарлатанството.
  • 20 абе

    9 8 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Като се замислиш, донякъде...

    Коментиран от #27

  • 21 Иван Грозни

    51 12 Отговор
    Сашко-тъпашко, кой си ти бе?. Тия боклуци/както ги нарече Каскета / не са способни на на нищо свястно, а президента им бил виновен. Като на нашите фудболисти я телрена мокър, я тобката хлъзгама, я съдията кривоглед, я врата на противника по-малка и тн.
  • 22 Диамантената ръка

    17 36 Отговор

    До коментар #13 от "истина е":

    Да, с Радев сме по нависоко, на нивото на Бурунди сме...
  • 23 българка

    18 39 Отговор
    "Царят е гол" извикало едно дете в приказката на братя Грим, но ние не живеем в приказка и "царят" всъщност не е цар, а обикновен кандидат диктатор !
  • 24 Ганьо

    49 7 Отговор
    България не е президентска държава. Къв президент балнува тоя списвач? Ако съм на мястото на тия де му плащат няма да му дам една стотинка за тия пасквили. Смешен и жалък.
  • 25 А на Урсула

    44 5 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    за какво да се извиняват, като изглежда, че ЕС и тя ги въртят тия глупости в България. ЕС нещо да е направила за престъпността в България, кражбите от евро-фондовете ... ? Наливат, вече над 14 години пари в избрани хора и фирми и въпреки публичните протести си продължават. На Германските фирми нещата вървят – Лидл, Кауфланд, Метро ... имат добри печалби, фалираха доста Български търговци, а сега Българските граждани да плащат двойни и тройни цени на хранителните продукти.
  • 26 резиЛдент радев

    19 47 Отговор
    "Ако аз управлявах, нямаше да се краде" - думи на продажника радев.
    От 2 години управлява, два пъти повече от колкото ПП,ДБ,БСП,ИТН - спряха ли кражбите ?
    Резерва го опоскаха, имаме най скъпата газ в Европа, от Лукойл ни продава петрола с 20$ над цената, на която продават на всички .
    пРезидента е слуга на военнопрестъпника Путлер и неговия пратеник в България - Митрофанова .

    Коментиран от #42

  • 27 А като се замисля още

    29 5 Отговор

    До коментар #20 от "абе":

    Значи и Киро и Кокории са нехранимайковци. Ми щом (предадоха или продадоха не знам) баща си.
  • 28 Раиран

    18 41 Отговор
    костюм му трябва на чорапа. Импийчмънт!
  • 29 А като се замисля още

    26 5 Отговор
    Значи и Киро и Кокории са нехранимайковци. Ми щом (предадоха или продадоха не знам) баща си.
  • 30 КЪСмек Копейкин

    17 34 Отговор
    Че има ли още мало умници да се влеят в циrанската партия на Копейката ?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 А може пък

    25 8 Отговор
    Радев да е предизвикал
    Оздравителни процеси в страната
    На чудесата....
  • 33 факти

    33 12 Отговор
    ФАКТИ - ПЛАТЕНА МЕДИЯ ОТ САЩ , ДОЛУ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ
  • 34 колчо

    34 9 Отговор
    НЕ, ИЗИНЕНИЕТО ТРЯБВАШЕ ДА ДОЙДЕ ОТ ПП , ПО СКОРО ДО СЕГА ТРЯБВАХЕ ДА СА ЗАД РЕШЕТКИТЕ А НЕ ДА ПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО.
  • 35 факти

    33 12 Отговор
    ЗА КАКВО ДА СЕ ИЗВИНЯВА БЕ , ТИ ГЛУХ ЛИ СИ СЛЯП ЛИ СИ ИЛИ МА.ОУМЕН!! А , ПРАВИШ СЕ НА ТАКЪВ ЩОТО СИ ПЛАТЕН!!!!
    ВЪН ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, ПРОДАЖНИЦИ НА ФАЩ
  • 36 фактите

    30 7 Отговор
    Хахах, те ПП и ДБ се насс-раха в ефир до ушите, лъснаха целите в кафяво как продават България, а Радев трябва да се извинява? Вашата олиггофрения Дойче веле е неспасяема и нелечима!
  • 37 Гост

    18 8 Отговор
    За награда е.
  • 38 Хахха

    19 4 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Ами прав си.С това не мога да не се съглася.Дали под натиск или друг замисъл той домъкна двамата пезевенци.Ако трябва да бъда честен.за мен по рано трябваше да ги отреже,преди народът да се заблуди,че те ще гонят неговия интерес!!!
  • 39 Да кажа

    14 1 Отговор
    Украинският президент Володимир Зеленски поиска в разговор с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Молдова ограниченията върху износа на земеделски продукти от Украйна да бъдат вдигнати без никакви допълнителни условия, предаде Ройтерс.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Служебното правителство

    14 6 Отговор

    До коментар #26 от "резиЛдент радев":

    управлява по бюджет гласуван от Народното събрание. За 2 години са натрупани над 22 милиарда нови заеми, които са в резултат на политиката на последните Народни събрания и по точно и съставения от ПП бюджет при тяхното правителство. Кражбите си продължават – дадоха парите на строителните фирми, че им гласят още 10 милиарда ... Предишно Народно събрание също гласува да се правели западни ядрени блокове за атомните централи които ще струват десетки милиарди без каквато и да е финансова оценка на пазара, проектите и т.н. С Русия поне имахме финансова печалба, тоя запад само ни вкарва в проблеми и заеми.Иначе като не Ви харесва цената на петрола, може да преминете на газ или ток.
  • 43 Абе я далеко

    21 10 Отговор
    Дойче веле ,ще казва кой какво да прави в България.
    Айде отлитайте за немско и там си развявайте коня.

    Коментиран от #60

  • 44 българин

    18 19 Отговор
    Фатмакът ще се извини само когато му наредят ут Кремъл, путинесът е рашистка подлога.
  • 45 Рус

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "Някой":

    Напълно съм съгласен с Вас! Евала!
  • 46 Спрете да

    5 4 Отговор
    надничате под юргана на хората. Какво ви засягат любовниците им. Пошло и долно изказване.
  • 47 хахаха

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ахахаха":

    Щом ме изтрихте значи е било верно !
  • 48 Пацо

    12 15 Отговор
    Фатмака е прост харманлийски цървул. Избран е от също толкова прости хора. Толупа е същия и е избран от също толкова прости хора.
    Такъв е материала

    Коментиран от #51

  • 49 Гуци

    8 9 Отговор
    Срам преди всичко на политическите партии, на родните Предатели. Президента освен да забрани партиите как да ги озапти
  • 50 # идиоти вън

    13 10 Отговор
    Не разбирам, защо Радев да се извинява за позора на герберасти и пеперасти??!?!? Радев дължи извинение за шарлатаните които ни натресе и унищожават Родината ни!!!!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 резервист

    7 12 Отговор
    Много си тъп, Саше. И друг път съм го казвал, но ти продължаваш да ме удивляваш. Не разбирам кои упреци са повече - че Президента "преяжда с власт"(макар, че управлението на държавата в периоди на липса на редовно избрано правителство е уредено в Конституцията) или че е не управлява пряко и с твърда ръка, за да изчисти Авгиевите обори(макар че сме парламентарна а не президентска република). Къде и как президента е нарушил закона, превишил правата си или не е изпълнил конституционните си задължения? Това ми кажи ако можеш.
  • 53 Фактъ

    15 10 Отговор
    Мунчо Радев . Импийчмънт за льотчика !

    Коментиран от #72, #73, #74, #76

  • 54 Българин

    15 12 Отговор
    Румен Радев е позор за България.
  • 55 Вихо

    11 9 Отговор
    Отличен анализ за главнокомандващият. Затвор за радев проруският комунист!
  • 56 дядото

    13 9 Отговор
    защо пък радев трябва да се извинява за безотговорността,алчността,егоизма,злобата и пр.на т.н българска политическа класа.за липсата на ред и закон.толкова ли е удобен да бъде обвинен във всички смъртни грехове
  • 57 Старец

    12 9 Отговор
    Радев е единствения български политик, който мисли за интереса на България.
    Еничарчета като Кирчо, Кокорчо и пишещия тази статия нямат място в България.
    Що се отнася до Възраждане, най много за нея работи идиотщината на Кирчо.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Извинение ама към нормалните българи

    12 8 Отговор
    Откъде-накъде Радев да се извинява на жълтопаветажния офисен планктон? Дължи извинение на нормалните българи,че се подведе по шмекерите Киртак и Кокорчо. Упреквам го ,че ги нарече с мекото определение шмекери,а трябваше да ги нарече държавни престъпници.
  • 60 Моряка

    7 4 Отговор

    До коментар #43 от "Абе я далеко":

    Пряка намеса във вътрешните работи на България.Срамота!
  • 61 Требе

    9 3 Отговор
    Аз пък се радвам,че най-после кочината на мафията започна да се разковава. Дали ще са само наколко гнили дъски или ще се скапе целият коптор е още рано да се каже. Гьостереца требе и за гробарите,и за пепетата и за дебетата.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Радев не трябваше да им дава мандат

    12 8 Отговор
    А тези престъпници от ПП да бъдат веднага арестувани за национално предателство
  • 64 Алфа херинга

    13 6 Отговор
    Кой ли не излезе да защитава Кирчо и Кокрчо, и да оплюва всички останали. Преди няколко дена излезе и формация, че САЩ са отпуснали около милион да борят "дезинформацията" в България. Явно парите вече са преведени.
  • 65 Дойче Гьобелс

    13 7 Отговор
    Хората чакат ППДБ да се извинят за позора в България и напуснат парламента, тия за президента ми приказват !!?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Не Радев

    9 8 Отговор
    го чухме в записи как предава България! Но видяхме Радев да застане зад България, а не зад национални предатели! Гнус ме е от вас продажници, живещи в родината ми и пишещи лъжи и манипулации за жалки облаги! Вие сте жалки мекотели!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Христо

    6 3 Отговор
    Какво мекере е този Андреев
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 мдаааа

    3 0 Отговор
    ИM. пий.cka.тимa.тep.инa бak.лyk
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Вирус

    5 1 Отговор
    Зелето нали чухме миндерчето как ни поучава да заобиколим правилата Ко стана с върховенството на закона хахаха
  • 78 Кой си ти бе Андреев

    5 5 Отговор
    колко души те избраха
    Марш на бунището
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Цял вол

    4 3 Отговор
    Тооо бива гьнсуратщина от пепетата,ама цял вол за мезе не бива.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Матей преображенски

    3 1 Отговор
    О ,и дойче веле нахоква резидента на американците,а може би трябва директно да му поискат изпращане на български войници в Украйна,както Хитлер е притискал Борис трети,и го е докарал до инфаркт.Тогава номерът не минал,а сега?Американците казват--ще стане,въпрос на технология.И по-рано са пращани български войници,бяха и убивани,първо в Камбоджа,после в Ирак и Афганистан,и какво ,никой дори не промърмори.Какво е различното в случая,че ще ни опълчат срещу братя,че ни пращат на явна смърт,защото руснаците не си поплюват?За американеца е без значение,някакви нюанси,сантименталности,за тях сме мека цел,отдавна са ни преценили и не виждат пречки да ни вкарат в украинския въртоп.
  • 83 Орка

    2 3 Отговор
    ПП ДБ ВОНЯТА Е НАИСТИНА ЧУДОВИЩНА
  • 84 Олга Трайкова

    2 3 Отговор
    Нима очаквате шофьорчето на самолетчета да се извини? Та то няма никакво възпитание а Вие искате от него култура.То има две гънки в мозъка по д шапката. Едната да отдава чест на убиеца Путин а втората да слуша "жена" си т.е. бившата си любовница.

    Коментиран от #86

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 катран

    0 1 Отговор

    До коментар #84 от "Олга Трайкова":

    голяма култура пък лъха от вашата страна..
  • 87 Ало нацита,

    2 1 Отговор
    Радев тр да им набие по 1 форхенд а подлогата на ЦРУ казяк Гешев вече да е свалил имунитета им
  • 88 Ани

    1 2 Отговор
    Аз не харесвам Дойче Веле, но да! Единственото добро което е в състояние да направи Радев е да се извини на народа и да подаде оставка. А след това, на ред е прокуратурата.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.