Last news in Fakti

19 Юни, 2023 17:51 1 679 19

Мирчев: Гешев е толкова Васил Левски, колкото аз съм Мая Плисецкая

  • ивайло мирчев-
  • иван гешев

Гешев, който се обяви за “инструмент на Господ” наистина беше инструмент. Но не на Господ. Беше инструмент на дълбоката държава

Мирчев: Гешев е толкова Васил Левски, колкото аз съм Мая Плисецкая - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Гешев е толкова Васил Левски, колкото аз съм Мая Плисецкая. Колкото и пъти да повтори името на Апостола, това няма да промени реалността. Хората виждат подмяната. Години си обслужвал падишаха, сега да се пъчиш като комита - не върви. Това написа в профила си във "Фейсбук" Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Публикуваме целия му пост без редакторска намеса:

Братя и сестри българи,

Като един инструмент на демокрацията идвам да ви кажа няколко очевидни истини:

Гешев подаде оставка като прокурор, за да си спести унижението да бъде свален от поста. Просто няма как, след като са те свалили от поста главен прокурор, изведнъж да се наместиш бял и чист като кокиче като прокурор във Върховната касационна прокуратура. Тя, все пак, също се намира в България.

Гешев, който се обяви за “инструмент на Господ” наистина беше инструмент. Но не на Господ. Беше инструмент на дълбоката държава. И в тоя ред на мисли - трябва да му вярваме, като казва, че корупцията е държавна политика - все пак държавата беше овладяна от корупционерите именно чрез такива като него. Инструментите обаче рано или късно се изхабяват и тогава ги захвърлят и ги заменят с нови.

Гешев е толкова Васил Левски, колкото аз съм Мая Плисецкая. Колкото и пъти да повтори името на Апостола, това няма да промени реалността. Хората виждат подмяната. Години си обслужвал падишаха, сега да се пъчиш като комита - не върви.

Случилото се с Гешев е нагледно доказателство как Октоподът си откъсва едно пипало, а на негово място порастват 10 нови гешевци. В това време непотребният вече “оригинал” ще се пренасочи да трови и политическата среда, като фалшифицира битката за правова държава.

А тази битка е много тежка и също толкова важна. Не можем да оставим един фалшив герой да се представя за “последен защитник на народа”, да говори за “силите на мрака”, за “време разделно” и да се тупа по гърдите с “дългогодишната си работа и разследвания”, след като с години държеше на трупчета ключови корупционни дела. Битката за правова държава е нашата битка и ние няма да се откажем. Но тя вече изисква участието на всеки с глава на раменете си. Имаме нужда от всеки възможен глас в подкрепа на истината. Не стойте отстрани, говорете за това, убеждавайте колебаещите се, успокоявайте уплашените, подкрепете ни в дългогодишните ни усилия. Ние отдавна сме доказали кои сме и какви сме.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 8 Отговор
    Мирчев ще ходи на море с Пеевски на Росенец.
  • 2 истина е

    22 3 Отговор
    Гешев ако пледира за по малка присъда ,трябва да каже истината за боко , защото само затвор го очаква !!Никой не е забравил ,че с помощта на двамата ,всичко за КТБ се покри ,и изчезнаха 5 милиарда лева !!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 горски

    15 7 Отговор
    Тоя ако стане той главен прокурор,ще е по зле и от Гешев.Само едни голеееми усти и едни лиги....
  • 5 Град Симитли

    19 7 Отговор
    А, не!
    Мирчо е по-Мая, отколкото Каскета--Левски!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Но ти си

    16 8 Отговор
    Наистина Мая Плисецкая
  • 8 ГОРСКИ

    16 5 Отговор
    Наистина хората гледат какви предатели сте едно обещавахте друго вършите!!!!!!!!!!
  • 9 мдда

    3 3 Отговор
    Гешев е мечокът Йоги...
  • 10 Един лъжец и шарлатанин от ПП

    11 5 Отговор
    Виж себе си и колко струва думата ти
  • 11 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 3 Отговор
    МИРЧЕВ , НЕ СИ МАЯ ПЛИСЕЦКАЯ НО .......... СИ КУХ , КАТО ......... МАЯ МАНОЛОВА ........ ФАКТ !
  • 12 Хахаха ;-)))

    8 2 Отговор
    Браво, Мирчев! Голям лаф:" Гешев е толкова Васил Левски, колкото аз съм Мая Плисецкая!" Изби рибата ;-)))))))
  • 13 Мнение

    8 3 Отговор
    Гешев беше срам за съдебната система!
  • 14 Ай лайк ит!

    2 3 Отговор
    Мирчев е отслабнал и е станал готин пич!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 тома

    3 3 Отговор
    Личи си че след гръмната пиратка каскета психически не е добре и трябва тези с белите ризи да го вържат.Диагнозата му е пълна откачалка
  • 17 хаха

    1 0 Отговор
    За Плисецка ли се гласиш!? не ставаш, но да биеш Чичолина във всичките и развратности го правиш на 100 000%, или по скоро на 100 000 пъти.
  • 18 Въртим, сучем и все стигаме до:

    2 0 Отговор
    "ВСИЧКИ СА МАСКАРИ"....И няма как да не са!Не е възможно да си там, по високите етажи и да не си част от глутницата.Или виеш с вълците, или те отлъчват.За огромно съжаление България отдавна е символ на провалената държава.Трудът, честността и професионалната компетентност не са на почит и на високи постове се издигат удобни и послушни хора, зависими и контролируеми от ония в сенките.В резултат младото поколение губи интерес за развитие и труд, защото добре вижда,че с такива качества нищо у нас не се постига!И така бавно и полека държавата умира, заедно с това което е останало от населението.И в крайна сметка по-младите и по-можещите разбират, че за да имат добра и успешна кариера трябва да се махнат от тази проядена от корупция и да потърсят реализация там, където има закони и ред и се цени трудът на хората.накрая ще останат само тия алчни късогледи от задкулисието и ще се самоизяждат до последния жив...но ще са изяли и България!

    Коментиран от #19

  • 19 кална вена

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Въртим, сучем и все стигаме до:":

    и не само в политиката е това , а навсякъде се издигат лумпени с връзки или защото нямало, а единици теглят каруцата, на всичкото отгоре наглеците си избиват комплексите точно на тези хора...жалката истина...от соца остана само шуробаджинащината...