Last news in Fakti

26 Юли, 2023 12:55 8 032 71

„Росенец“ – мръсните игри или какво се крие зад развалянето на концесията? Красимир Манов пред ФАКТИ

  • красимир-
  • манов-
  • лукойл-
  • преговори-
  • росенец-
  • концесия-
  • депутати-
  • герб-
  • дпс

Управляващите взимат пристанището под патронажа на държавата, за да може после да се пазарят за собствената си съдба, казва експертът

„Росенец“ – мръсните игри или какво се крие зад развалянето на концесията? Красимир Манов пред ФАКТИ - 1
Снимка: Факти.бг/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Прекратяване на договора за концесия на "Росенец" няма да влоши пазарната ситуация за потребителите на горива в България. Депутатите буквално скорострелно прекратиха концесията в края на миналата седмица. Каква е следваща стъпка и защо се направи това… Пред ФАКТИ говори енергийният експерт Красимир Манов.

- Г-н Манов, станахме свидетели в края на миналата седмица на една много бърза инициатива от страна на парламента за прекратяване на концесията на пристанище „Росенец“. Как гледате на това, което се случва?
- Прочитът ми е доста по-различен от това, което ни говорят, защото политиците просто хвърлят прах в очите на хората, а реално нещата нямат нищо общо с това, което чуваме „хубавците“ от парламента да казват. Реално става въпрос за нещо съвсем различно.

- А именно…
- Хайде кажете защо нищо не се говори за самата рафинерия? Чуваме как държавата си връща пристанището, как ще го управляваме… Това става по една единствена причина. В момента се водят преговори за продажбата на рафинерията. Има евентуален купувач.

- Говорим за фирмата „Литаско“, която продава рафинерията на „Лукойл“…
- Фирмата „Литаско“ не е собственик на рафинерията. Тя е фирма-майка, но самостоятелно юридическо лице, което се занимава с търговските операции. „Литаско“ седи на входа и на изхода на самата рафинерия. Доставя петрол и търгува готовите продукти. Реално, рафинерията работи на ишлеме за тази фирма. Така големите разходи остават в България, печалбата се изнася и се трупа навън. Затова „Лукойл“ плаща много малко, да не кажа почти никакви данъци, но това е друга тема. В момента вървят преговори за продажбата на активите на рафинерията „Лукойл“. И понеже нашите управляващи са изцяло зависими от външни фактори, те правя този маньовър, този хитър ход да разделят рафинерията и пристанището. Рафинерията без пристанището – точно в този момент, не струва нищо. Защо? Ще дам пример с Рокфелер. Когато решил да се занимава с петрол, той отишъл при полетата, но всички петролни полета били заети. Тогава той се светнал, че без този петрол да може да бъде закаран някъде, нищо не струва. Ако не можеш да го доставиш до пристанище или рафинерия, е просто петрол. И започнал да се занимава с логистиката. Ето така действат и нашите слуги в парламент. Управляващите взимат пристанището под патронажа на държавата, защото те в момента управляват държавата – ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ, за да може после да се пазарят за собствената си съдба. В последствие, когато дойде новият собственик – дали ще бъде от Европа или от Америка ще видим, ще могат да му кажат, да им кажат на различните посолства, не ни закачайте, ако искате да работите в България. Ето затова става въпрос. Затова толкова се разбързаха, защото те следят преговорите. Аз знам къде се водят тези преговори в момента – на известен остров в Средиземно море. А нашите политици се застраховат - вие ще имате собственост в България, но е добре да се договорите с нас дали за „Магнитски“, може би и заради други преследвания, може би и за „Барселонагейт“. Вижте, всичките ни политици са намагнетизирани. Защо иначе Бойко Борисов тича няколко пъти до едни посолства, за да извади псевдоексперта Делян Добрев от разни списъци и така нататък, и така нататък. Развалянето на концесията за пристанище „Росенец“ дава в ръцете на псевдоуправляващите възможност за контрол върху бъдещия собственик на „Лукойл“.

- Когато става въпрос за продажбата на „Лукойл“, държавата в тази компания има златна акция. През тази златна акция държавата има ли никаква опция за упражняване на влияние върху сделката?
- Нищо не зависи от тази златна акция. Купувачът придобива мажоритарен дял и има правото да се разпорежда със собствеността, ако евентуално няма блокираща квота. Но всичко това вече зависи как е оформен този дружествен договор, защото става въпрос за спазването на международното търговско право.

- Има ли опасност за повишение на цената на горивата и като цяло за работата на рафинерията?
- Вижте, самата рафинерия няма проблем да си работи. Просто всичко се прави, за да може да кажем на ЕС и САЩ забравете за „Барселонагейт“, примерно, или за „Магнитски“. Управляващите си създават възможност за упражняване на влияние, за да не ги мачкат ЕС и САЩ и да им казват какви са ги вършили у нас. Така просто политиците няма да имат проблем. Ако всичко се случи както трябва- стигне се до сговор, отново може да чуем политиците как пристанището може да се даде на концесия за 35 години на новия собственик. Просто зад това ще се крие сделка за друга услуга. Ако пък ЕС и САЩ продължат с натиска, то нашите ще им кажат, че новият собственик ще има проблем и няма да може да разтоварва. В момента няма откъде да се вкара петрол в „Лукойл Нефтохим“ извън пристанището. Само така рафинерията се захранва от Новоросийск. Но също така и чуваме, че имаме опция за строеж на петролопровод Бургас – Александруполис. Тогава ще може рафинерията да се захранва и с не руския петрол. Между другото, тази възможност е много по-добра и по-лесно изпълнима и вече все повече се обсъжда в някои среди, включително и от българското правителство. Премиерът Денков нали ходи в Гърция, макар че той направи там една уникална издънка, защото каза по отношение на „Лукойл“, че не мислят да ги гонят. Това е разковничето за случващото се на пристанище „Росенец“. Другото, че е важно да си върнем пристанището, е просто дрън-дрън. Вижте, това са поредните мръсни номера на ГЕРБ и ДПС, а ПП-ДБ са пълни слуги на ГЕРБ и ДПС. Ето за това става въпрос.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 евала

    64 4 Отговор
    мафия
  • 3 Шарлатани ООД

    63 5 Отговор
    Доган го е измислил!

    Коментиран от #51

  • 4 Мафиоти

    70 3 Отговор
    Така ще е щом ганя си стои до жената и не му пука !!!
  • 5 Ами

    52 5 Отговор
    Горе долу си е така

    Коментиран от #14

  • 6 Тапа Нар

    66 4 Отговор
    крие се едно мръсно посолство, то даже и не се крие вече
  • 7 Коз Як

    53 4 Отговор
    тук имаме класически случай на пъпетиринг от страна на едно посолство
  • 8 Госあ

    82 20 Отговор
    Нефтохим работи с руски петрол, на много изгодни цени и транспорт. Без руски петрол, Нефтохим ще бъде продаден за долар и нарязан на скрап. Никой няма изгода да инвестира в тази рафинерия без руски петрол. Ще последва съдбата на цялата ни индустрия, енергетика и земеделие. Ше купуваме от турчаците.

    Коментиран от #17

  • 9 ШАРАНИ ООД

    59 8 Отговор
    Тия от ПП-ДБ+ДПС+ББ са основали фирма за развъждане на шарани в мътна вода
  • 10 Експертът

    38 4 Отговор
    Всичко звучи добре, даже "аз знам на кой остров се водят преговорите", но няма да Ви кажа усилва елемента на конспирация и покачва самочувствието на Експертът.
    Само не се разбира защо тръбопровода от Гърция е по-доброто решение от наличие на Българско пристанище.

    Коментиран от #57

  • 11 резервист

    58 9 Отговор
    Чисто и просто бизнес! Хак ни е като ги избираме такива шушумиги ли беше шарлатани ли1? Все тая! От измамници и крадци като ГЕРБ и ДПС нищо друго не може да се очаква. ПП-ДБ пък са същия бичим но по-неопитни. "Млади са. Ще се научат!" Нали така каза Бащицата? Вън от чадъра и толкоз.
  • 12 Сатана Z

    51 16 Отговор
    Пристанището в Росенец вероятно ще стане Американска военноморска база .Който има имоти в радиус от 100 км.да ги развързва тутакси,че плаче майката!

    Z

    Коментиран от #18

  • 13 Госあ

    46 8 Отговор
    Нищо ново и различно. Ето пример за една страхлива и продажна протурско-западна мишка. На 31 юли 1892 г. Стефан Стамболов преговаря с турския султан Абдул Хамид ІІ в Истанбул – и му предлага България да се върне в състава на османската империя. Същите са и сегашните, бездарни, много страхливи и комплексирани, но много нагли и жестоки в глутница с подхвърлени кокали.
  • 14 сноу

    25 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ами":

    Не горе-долу ами направо горе..
  • 15 Пожара

    14 13 Отговор
    Шом че нема савецки петрол за чий ни е тоа Лукойл, шо сме братя? Че намериме други братя да ни кундят!
  • 16 Това е

    32 10 Отговор
    Сводниците и труженичките от Околовръстното, щом ги напече жегата се преквалифицират на анализатори,политолози и експерти и почват да обикалят сайтове и телевизии.
  • 17 Факт

    16 5 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Ми потърсете петрол в акваторията на черно море бе.

    Коментиран от #19

  • 18 И Агата

    14 3 Отговор

    До коментар #12 от "Сатана Z":

    пак ще построи оранжерията и ще продава домати на мериканците.
  • 19 Бас Тун

    34 5 Отговор

    До коментар #17 от "Факт":

    и като намерят какво? Да ти напомням ли, че и злато имаме?

    Коментиран от #22

  • 20 Ами да

    27 1 Отговор
    Каквото и да се каже по този въпрос може да е вярно или измислица! Защото политическата ни система на псевдо демокрация осигурява големи възможности за крадене и без отговорност! До като държавните власти се определят от партийните върхушки и не са зависими от избирателите, така ще е!
  • 21 Хихихи..

    20 2 Отговор
    С две думи,Ганьо няма промяна в "решенията" си."Ти ще го целунеш на друго място,аз пък на съвсем друго място"..Ай ша ви ... и гнусното племе!
  • 22 Мхм

    5 19 Отговор

    До коментар #19 от "Бас Тун":

    Е как какво няма да купуваш от руските тапатси

    Коментиран от #24

  • 23 111111

    11 10 Отговор
    Ама какви ги дрънка тоя Красимир Манов: ППДБ не били фактор; били пионки на Борисов и Доган. Каквото кажели ГЕРБ и ДПС - пионките от Промяната това изпълнявали...

    Ама няма такива работи, бе, Манов! Ти чуваш ли се какво бръщолевиш?
    Ами Промяната е основен играч на терена. Без Промяната няма България. Кирил Петков, Асен Василев и Хр. Иванов са нужни на България, както слънцето за всяко живо същество. ... Слушай приказки.

    ПС
    Кое не разбрахте?!
  • 24 Бок Лук

    17 3 Отговор

    До коментар #22 от "Мхм":

    е какво толкова - няма да имаш икономика, голяма работа, ганео е гъбар, не икономист
  • 25 Кокорчовците са пълни смешковци

    17 3 Отговор
    ......"поредните мръсни номера на ГЕРБ и ДПС, а ПП-ДБ са пълни слуги на ГЕРБ и ДПС".......
  • 26 Пепел

    7 4 Отговор
    Има и друг прочит, но той е замислещите, а на за нагаждачите, като господина

    Коментиран от #27

  • 27 111111

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Пепел":

    Друг прочит??
  • 28 Умен

    7 11 Отговор
    Айде още един разбирач. Откъде се пръкнаха все умници. Очевидно се настъпват руските интереси.

    Коментиран от #55

  • 29 ха ха

    9 8 Отговор
    Смешки говори експертът.
    Първо, магнитчетата не са производство на Северното джудже за да се договарят в сделки. Иска много дълъг процес и мнозинство в Конгреса за да се размагнити работата. Една сделка нищо не решава, ама на популацията и дай проруски лакърдии. На всичкото отгоре конгресмените не са от бай дъновите. Но раздувките са на 6.
    Иначе, мраморчетата на Бацко са усукани и от време на време ги пресоват за да се движи каруцата. Като видяха стиснатите топчета, Кара-та и шиши се провикнаха про гласуването: "Искаме и нашите извити/измити!" После застанаха в поза партер за да се случи конституционното мнозинство от усукани топчета...

    Да не забравя, няма сделка като като ви усучат топчетата... Требе да си много гламав да стискаш някого за макарите и да правиш сделка с него... Нещо като тоягата и моркова. Заиграе ли тоягата, морковът можете да го сложите на заден план... на потърпевшия, де.
  • 30 Глупости

    15 4 Отговор
    Че нали до 2011г. Лукойл са ползвали пристанището и без концесия. Просто си плащат само пристанищните такси и готово. Така ще е и занапред. А подобренията по пристанището ще трябва да ги платим всички ние. ЕС регулации, кво може да се направи. Лукойл печелят от развалянето на концесията, защото съкращават постоянните си разходи по пристанището.
  • 31 Артилерист

    13 4 Отговор
    Хареса ми! Звучи много логично и със сигурност е точно така. Да четат атлантическите демократи или обратното и да продължават да говорят и да възхваляват реда в България под ръководството на посолствоТО. Особено при управлението на мутрата Борисов и шайката му и впоследствие на американските наложници Киро и Асан. И да отбележа в интерес на истината: тази статия ме кара да вярвам, че свободата на словото може да дойде и в България.
  • 32 гост

    21 3 Отговор
    А кога ще прекратят концесията за българското злато ? Ние сме единствената държава на планетата която си изнася златото и внася боклука на Европа.
  • 33 Абе

    5 7 Отговор
    Това пристанище има само един клиент. С един два танкера на месец. Винаги е било губещо. Само разходи.
  • 34 Лъготят всички

    9 5 Отговор
    Каквото и да кудкудякат това е реверанс към Лукойл. Съкращават си значително разходите по пристанището, които се прехвърлят на държавно дружество. Всичко друго е измишльотини.
  • 35 Хаха какво завъртане

    8 2 Отговор
    Държавата принуди Лукойл през 2011г. да го вземе това пристанище да го оперира, защото беше губещо, тъй като няма клиенти. Сега ги отърва.
  • 36 ха ха

    9 1 Отговор
    Аман от експерти да дават само акъли.
  • 37 Макробиолог

    11 3 Отговор
    Литаско е на фамилията с червения щит на герба си,....чиито представители са посрещани на крака и с поклони от крале,държавни глави и прочие,та не знам как точно некой местен крадец ще се опитва да ги изнудва......руското участие в лукойл се свежда до доставката на руски нефт на особено ниски цени и толкова....Доколкото при новата железна завеса ние се падаме в западната част,нищо не може да се случи без преките заповеди на посолството,точка.
  • 38 Роналд Рейган

    4 1 Отговор
    Полша реши да постави под принудително управление компаниите Boerner Insulation и Boerner Service. Техните съсобственици са руските олигарски Сергей Колесников и Игор Рибаков.
  • 39 САМОДУР

    5 0 Отговор
    АМИ ПЛЕВЕНСКАТА РАФИНЕРИЯ, КО СТАВА, ВИНОВНИ ИМАЛИ ПРОКУРАТУРО СЛЯПА
  • 40 В О Й Н А Т А е тъй необходима , както

    3 0 Отговор
    ПРОЛЕТНОТО генерално почистване на Дома и Двора ! От КОНЦЕСИЯТА парите са общи защото е държавна и е рентвана, а за да станат ПАРИТЕ ЛИЧНИ, Рафинерията трябва да е стане ЧАСТНА - ПРИВАТИЗИРАНА след което държавата " Да го " Ду Х уйва " !
  • 41 За да се УПРАВЯТ на някой НЕЩАТА

    5 0 Отговор
    Означава че на ДРУГ трябва да се РАЗВАЛЯТ !
  • 42 Казуар

    3 0 Отговор
    Голям мислител е този другар.
  • 43 Държавата се РАЗКЪСВА и само

    3 0 Отговор
    ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА може да ОБЪРНЕ посоката на вятъра ! Кой казва че ВОЙНАТА е МРЪСНО ДЕЛО ? Войната е като СКАЛПЕЛА за борба с ГАНГРЕНАТА ! Като МОТИКАТА за борба с ТРОСКУТА !
  • 44 РАЗЛИКА между НАШИ и РУСКИ олигарси

    2 0 Отговор
    НЯМА ! РАЗЛИКАТА обаче е там , че те ИМАТ ВАЦИОНАЛЕН ЛИДЕР а ние ЙОК !
  • 45 РАЗЛИКА между НАШИ и РУСКИ олигарси

    3 2 Отговор
    НЯМА ! РАЗЛИКАТА обаче е там , че те ИМАТ НАЦИОНАЛЕН ЛИДЕР небезразличен към народ и държава а ние ЙОК !
  • 46 АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ , че някой ще дойде

    5 0 Отговор
    От някъде и ще " УПРАЙ НЕЩАТА " - няма да стане !
  • 47 Трябва да се откажем от търсенето на

    5 0 Отговор
    " КОЙ шъ упрай ПОЛОЖЕНИЕТО ?" От нас зависи ! Или Сабя на кръст ИЛИ " Х " г.z ! От нас зависи другарю Ганчо Каишков !
  • 48 ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА у нас е НЕИЗБЕЖНА !

    4 1 Отговор
    Гангрена с избори не се лекува а със СКАЛПЕЛ !

    Коментиран от #65

  • 49 Перо

    5 0 Отговор
    Пълни глупости! С натискане на едно копче от Метрополията /агенти за влияние/, нискочелите и ниско платени слуги ще си скъсат задника да угодничат и на никой няма да му стиска да се пазари, защото копчето може винаги да се активира и спира, като “Барселона гейт” и “КТБ”! От слугинаж и предател, политик не става, това е начин на мислене, изграден манталитет и зависимост! Форма на живуркане, колкото им е акъла на БГ политиците! Те могат само да изпълняват, без да мислят!
  • 50 МЪЛЧАНИЕТО на АГНЕТАТА

    2 0 Отговор
    Всичките са за Чеверме или Курбан , но следват покорно своя КАСАПИН ! Като че ли ние сме , досущ като агнетата .
  • 51 Хитро

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шарлатани ООД":

    Доги е казал : Аз ще ви дам идея, как да се замажите, а пък вие няма да виждате, че има резиданция..
  • 52 Физиотерапевт

    3 1 Отговор
    Чета и се смея-нашите потурковци щели да изнудват големите батковци?Ами нали ще дойдат двама сенатори и ще клякате докато ви падне шапката,бе!Ами нали бати ти Путин като ти скръцна със зъби и му направихме газопровод за една година с наши пари!Щели да изнудват,да бе,да!!
  • 53 Мисля

    4 0 Отговор
    Бай Дън вдигна телефона и главния прокурор на Украйна си отиде за 1 миг,Орешарски си отиде за 1 миг.Нашите академици щели да се пазарят и да указват натиск?Божкеее!!
  • 54 ха ха

    2 0 Отговор
    освен рекета заради пристанището който е очеваден ,има и извиване на ръце за петролопровода , защото и там се развяват едни милиарди готови за прибиране от мафията представяща се за държава
  • 55 Тъпак

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Умен":

    си като патрона ти Киро Тъпото
  • 56 Биволъ

    2 1 Отговор
    Глупости на таркалета. Какъв "Магнитски" , какъв Барселона гейт. Те са за прах в очите. Въпросът е да спрем с търгуването на руски нефт. Разковничето е петролопровод Александруполис -Бургас. А кой ще управлява Нефтохима няма значение. За България е важно да си плащат данък печалба тук,а не в друга страна. А това ще стане когато държавата контролира входа и изхода на рафинерията.
  • 57 да допълня

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Експертът":

    Другото странно, за което изобщо не се отваря и думичка, е по какъв начин изгодата ни ще е по голяма ако Лукойл продължи да се разпорежда с пристанището като концесионер за жълти стотинки, а не държавата като собственик. Изобщо даже не се коментират интересите на държавата, а се натрапват едни политици, които до евентуалната продажба на Лукойл половината ще бъдат напълно забравени, а другата половина извън активния политически спектър. Само това е достатъчно за да се прецени кой в момента има най голяма изгода да се запази старото положение и за кого се лобира.

    Коментиран от #60

  • 58 За "експертът"

    2 0 Отговор
    Танкерите от Новоросийск да Бургас с руски нефт идват за два-три дни. Най-евтините превоз е този, през Босфора танкер може да мине след 5-6 дни чакане, много високи такси и до определен тонаж. Това прави транспорта на нефт 6 пъти по-скъп. Да не говорим , че може да купуваме само от най-близките в Средиземно море Либия,Алжир и през Гибралтар от Нигерия.
  • 59 Мнение

    3 1 Отговор
    Хора, без революция нищо няма да стане. Ето го резултатът с т. н. "мирен преход" от един строй към друг. Всеки ден ще им гледаме гадните физиономии, ще ни лъжат, ще ни крадат, мошенгия след млшенгия и ще ни успиват, че това, което правят е правилното. Колко още ще ги изтърпим не се знае. От нас сависи, не от тях. Те са по кражбите, далаверите, да не чакаме друго от тези безродници.
  • 60 УЙКО-КАЛЕКО

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "да допълня":

    ЕДНО ПИТАНЕ ИМАМ КЪМ ВАС,ЗНАЕТЕЛИ КАКВИ АКТИВИ ПРИТЕЖАВА ДЪРЖАВАТА НИ В ПРИСТАНИЩЕ РОСЕНЕЦ.?
  • 61 Национализация на Лукойл Бургас

    4 2 Отговор
    Този коктейл от партийки показва че са подкупени от руснаците . Прекратяването на концесията на пристанище „Росенец“ не е наложителна а национализацията е наложителна на Лукойл Бургас и техните складове . Лукойл не е плащал данъци години наред това дава право да се национализира . Това показва във всички партии е пълно с агенти подкупени от руснаците и изместват национализацията с пристанището Росенец ?Това вреди на България ?

    Коментиран от #63, #64

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 УЙКО-КАЛЕКО

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "Национализация на Лукойл Бургас":

    НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ ,ЗАЩОТО ЛУКОЙЛ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЧАСТНА КОМПАНИЯ И В НЕЯ ИМА АКТИВИ НА ЗАПАДНИ ИНВЕСТИТОРИ.В ИТАЛИЯ И РУМЪНИЯ РАФИНЕРИИТЕ ТАМ БЯХА ПРОДАДЕНИ .НАШАТА СТРУВА МОЖЕ БИ МЕЖДУ 4- 5 МИЛИАРДА ЕВРО.

    Коментиран от #66

  • 64 Айде бе...

    0 3 Отговор

    До коментар #61 от "Национализация на Лукойл Бургас":

    Национализация може да се извърши само със закон, но закона не може да бъде само за един конкретен обект. Посочват се мотивите в закона и всички, които попадат в тази категория подлежат на национализация. Това го умеят само комунистите, а не "загниващия капитализъм", дето го чакат да изгние още от 1917 г. насам, а той все повече се стабилизира.

    Коментиран от #67

  • 65 Ксаниба

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА у нас е НЕИЗБЕЖНА !":

    От магучая ли пишеш бе.Там наистина предстои война и разпад на робските републики.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 УЙКО-КАЛЕКО

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Айде бе...":

    НАПЪЛНО СТЕ ПР.АВ ПО ОТНОШЕНИЕ НА НАЦИОНАЛИЗАЦИТА.ЗАГНИВАЩИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ Е НЕЩО ПОДОБНО НА МУШМУЛАТА КАТО ЗАГНИЕ СТАВА ПО СЛАДКА.
  • 68 незнайко

    0 0 Отговор
    Концесия или не ? Затова ли цената на горивата скочиха с 10 стотинки на литър ?
  • 69 УЙКО-КАЛЕКО

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "мноо тъпо":

    ОКОЛО 2018-19 ГОД 50% ОТ АКЦИИТЕ В ЛУКОЙЛ РУСИЯ СА НА ЗАПАДНИ ФИРМИ.ЛУКОЙЛ РУСИЯ Е НАЙ ГОЛЯМАТА.ЧАСТНА КОМПАНИЯ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗАНИМАВАЩА СЕ С ДОБИВ НА ПЕТРОЛ И ТЪРГОВИЯ С ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ.ГАЗПРОМ Е ДРУГА,, БИРА ,,ТОЙ Е ДЪРЖАВНА ФИРМА И ПОКРАЙ САНКЦИИТЕ НА ЗАПАДА НАЛОЖЕНИ НА РУСИЯ ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА МОЖЕ ДА СЕ ЗАПОРИРАТ НЕГОВИ АКТИВИ
  • 70 Един

    1 0 Отговор
    Тоя явно хал хабер си няма от транспортиране на петрол. Пристанището просто взима такси за акостирали кораби и няма нищо общо с транспорта на петрола и продуктите му.
  • 71 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор
    Красьо, е сега да ни обясниш и защо "Росенец" не е към съседното "Пристанище Бургас ЕАД", като си толкова наясно с нещата там, а?
    Цитат от вестник: “..........В момента Росенец е де факто българска територия, окупирана от руснаци, охранявана от руски гардове от “Лукома” и български от “Ипон”, която не се контролира нито от Гранична полиция, нито от която и да било власт. Дали европейските държави ще толерират дълго тази пробойна в Шенген предстои да научим. Съдейки по реакциите на Холандия и Финландия на българската кандидатура за Шенген, “ерата на съмнението” не е отминала в историята. Съдейки по реакциите на Холандия и Финландия на българската кандидатура за Шенген, “ерата на съмнението” не е отминала в историята."