Last news in Fakti

15 Септември, 2023 15:56 5 370 40

Не Русия, Африка заплашва Европа!

  • африка-
  • мигранти-
  • русия-
  • божидар чеков

Обща европейска политика спрямо емиграцията – няма

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 13 септември Урсула фон дер Лайен изнесе годишния си доклад за състоянието на Съюза пред Европейския парламент. Председателката на европейската комисия оповести на присъстващите, че се започва нова стратегия в отношенията с Африка. Измисленият от нея подход се отнасяше до всички „демократични“ правителства. Кои точно правителства отговаряха на европейските изисквания за „демокрация“ не ставаше ясно. Ясно стана, че ще се наливат много пари, за да се противопостави Европа на хаоса, създаден, според нея, от Русия. Нито дума за присъствието на Китай и Турция на Черния континент. В заключение, тя, Фон дер Лайен, ще организира конференция с африканските ръководители, избрани "демократично".

Пример за успешното начало на новата стратегия е сътрудничеството с Тунис. По нареждане на Фон дер Лайен, Европейската централна банка вече бе превела на правителството в Тунис – 150 милиона евра, с обещание за 1 милиард допълнителни инвестиции. Чрез тази масивна финансова инжекция, председателката на комисията може би се надява да превърне малката средиземноморска страна в европейски граничен пункт на Африканска територия.

Евродепутатите, които присъстваха в амфитеатъра, с нищо не показаха, че африканската заплаха ги засяга по какъвто и да е начин. Повечето от тях си чесаха носовете, пишеха си есемеси, а Еврокомисарката Юлия Йохансон плетеше чорапи за внучката си.

Пред трагедията, която се разиграва по южната граница на Европа, ако се появеше някаква „Либийска вълна“ която да помете целия този луксозен чиновнически кошер, нещата в Европа със сигурност щяха да са много по-различни. Засега обаче сме в ръцете на хора без познания, житейски опит и чувство за реализъм.

Още на другия ден след доклада на Фон дел Лайен. делегация на Европарламента, запътила се да реализира проекта на председателката на Комисията, бе поляна от студен душ. От Тунис пристига предупреждение – Никой от евродепутатите не може да стъпи на тунизийска земя! Президентът на република Тунис прочел публикации в немската преса, че бил „диктатор“ и не заслужавал да се работи с него. Нарочно или случайно, Каис Саид остави цяла флотилия от лодки, пълни с 8 хиляди африкански бежанци да тръгнат към Лампедуза.

Италианския остров е населен от 6 хиляди жители. Той има площ от 20 кв.км. и е само на 130 км. от Африка. През 2022 година там са акостирали 65 хиляди емигранти. Това са хора които никога не са били на зъболекар, не са ваксинирани и не са държали писалка. Гладни са, боси и голи! След като се нахранят и получат някакъв документ, ще докарат жените и децата си. След настоящият прилив броят им е 130 хиляди и няма никаква причина вълната да спре. В Рим настъпи паника. Джорджа Мелони зове за солидарност. Френският министър на вътрешни работи изпрати вместо отговор допълнителни полицейски части на границата с Италия. Германците предупредиха, че повече не издават документи за убежище. Белгия приема само жени!

Обща европейска политика спрямо емиграцията – няма! Има обаче Европейски парламент, Европейска комисия и Европейски съвет. Никой от тези високопоставени органи не заседава в Лампедуза.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    46 2 Отговор
    Започва голямата Световна война в Африка, Тайван, Никарагуа, Азербайджан.
  • 2 БОЗА

    49 1 Отговор
    "Ще се справим"...Меркел така разправяше-търсете я-тя ше ви обЯсни... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 оффф

    28 2 Отговор
    За емиграцията ли говорим, или за имиграцията? Защото нямат нищо общо.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Адам Хилтън

    38 3 Отговор
    Колониално дрън дрън - сега са заплаха когато искат да не им давата диамантите и нефта си безплатно.
  • 8 Матей преображенски

    51 2 Отговор
    И кво ся,Русия ли им нареди да щурмуват бреговете на ес,не,тия ес-ес-овци сами си вкараха вълците в кошарата,предизвиквайки с неадекватното си държание това нашествие,ще има вартоломееви нощи и вандалско нашествие на варварите ,този път от юг.За Украйна взеха нещо да забравят,когато им навлязат пълчищата на Ханибал,пред портите на Рим.

    Коментиран от #9

  • 9 анебе

    2 21 Отговор

    До коментар #8 от "Матей преображенски":

    нее русия. хич!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 само питам

    40 2 Отговор
    генеколожката не може ли и на тия да им наложи някой пакет санкций

    трябва света да бъде постоянно санкциониран , така мисли една генеколожка
  • 12 гост

    6 47 Отговор

    До коментар #2 от "БОЗА":

    Германия още преди 15 години беше изчислила , че и трябват МИНИМУМ 350-400 000 емигранти ГОДИШНО , всяка година , за да поддържа нивото на работните си места !! И след като турците намаляха доста , а и източноевропейците , единствено остават африканци и азиатци !! Поне докато не навлязат адекватни роботи за тези позиции !! Така че не ги мисли , а убития Чеков ако трябва да прави икономика , жална и майка на Германия и ЕС !! САЩ е държава от 100% емигранти и от 200 години е първа икономика в света !! И то с доста голям процент точно африканци и азиатци !! А емигрантите пречат само на търтеите , дето чакат държавата да ги дондурка до живот !!

    Коментиран от #14, #17, #18, #19, #25, #33

  • 13 факуса

    34 1 Отговор
    пунта мара доклад,състоянието на лайнения съюз го усещат всички
  • 14 факуса

    30 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    що тогаз реват,че не спираме мигрантите,що не пратя автобуси направо на нашата и гръцката граница и да си ги вземат. на определени дати
  • 15 Умирам от смях

    37 4 Отговор
    Много се кефя как ЕС се превръща в кенеф. Мед ми капе направо...

    Коментиран от #24

  • 16 Машала

    13 0 Отговор
    Май Брадърс, уелкам, ялааа, тенк ю май Брадърс
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    34 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    И защо тогава не Ви пускат в САЩ без визи ❓🤔❓
    / за един преАтел дето ме праща в Мацква, а него не го пускат във Фашингтън питам/
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Коментар

    30 1 Отговор
    Урсула вече никой не я слуша какво плямпа.Плетат чорапи докато тя си меля нещо си там.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 СЗО

    19 0 Отговор
    . ... а в това време на Австрия най големия и проблем е че България не можела ефективно да пази границите и....
  • 23 мале

    15 1 Отговор
    Онзи малкият със смешните мустачки ако ги види и чуе какви глупости говорят ще ги разстреля до крак !! Лъжи и увъртания , корупция,кражби и скандали кой колко да "Разпредели" кой да се нагуши от нашите хора !!!!Погледнете ги сваляха звезди на Путин сега се вайкат че са проспали далаверите му ,пълни глупости !!Мислеха си че им се мазни ,опече си баницата и нападна Украйна добре че там хората имат повече топки от Евро,,,,,онези та се държат въпреки всичко !! 750 скъпоплатени нищоправни безработни и на всеки от тях още цял батальон подл,о,ги !! Искам си малкият човек за 10 години ,ще ги разчисти като пилци и ще тури ред в Европа !! Мечтии за съжаление
  • 24 мале

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Умирам от смях":

    ЩО ?? Ти да не си на Марс в момента ,не мед и ти ще капнеш в този к@неф накрая !!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 САТЪРА НА ХАНА

    4 1 Отговор
    ДОБРЕ ЧЕ Е БИЛ ДЯДО НИ АТИЛА
    ДА НАПАДНЕ РИМЛЯНИТЕ
    . ЧЕ ГЕРМАНСКИТЕ И ФРЕНСКИТЕ ПЛЕМЕНА ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ РИМСКО РОБСТВО
    ....
    ИМА И АЛТЕРНАТИВНА ГЛЕДНА ТОЧКА :))
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Артилерист

    13 0 Отговор
    Много добър анализ на г-н Чеков.
  • 30 фен

    25 0 Отговор
    Европа я унищожават САЩ. Те разсипаха Либия, Ирак, Сирия, Афганистан. Те погнаха ордите мигранти. След това провокираха Русия, и вкараха Европа в капана на санкциите. И сега, ще оставят Европа да се оправя сама с Украйна и с мигрантите, както намери за добре.
  • 31 гостоприемството ни се ревърна в глупост

    20 0 Отговор
    От години вече е ясно накъде отиват нещата. Не стана ли малко странно, че толкова много мъже са се запътили към Европа. Защо? Чудя се, в техните държави, жените ли се борят за разните му там свободи. Или как тези жени изтърпяват глада, заедно с децата си. В същото време мъжете са на сигурно място - нахранени, прегледани, лекувани. Ще минат години, докато имат възможност да изтеглят роднините си или да изпратят по някоя паричка на семействата си. Пък и при цялата бедност, как успяват да съберат хиляди евра, за да тръгнат. И никога не видях репортаж, да ги връщат обратно, а уж са нелегално преминали границите. Защо се толерират тези действия? Не се ли смятат като нахлуване в чужда държава, защото някои мигранти идват чисто по икономически причини.
    Не разбирам от миграция, но някои неща изобщо не са логични.
  • 32 Чиновниците в Брюксел са високо платен

    18 0 Отговор
    Слугинаж на САЩ!!
  • 33 Недоверчив

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Америка може да е пример за икономика и демокрация,но истината е,че когато свършат парите,свършва и демокрацията.
  • 34 Смех в блатото

    1 7 Отговор
    Путинофилите всички са много загрижени за африканците и миграцията, и най-вече добруването на европейците.
  • 35 бай Иван

    8 0 Отговор
    Умният човек докато слуша глупостите на гинеколожката се стреми поне да свърши нещо полезно!
  • 36 конго

    0 2 Отговор
    Абе Чекоф, кой води кървава война срещу европейска държава сега? Африка ли? Извърташ нещата като професионален кънкьор.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 История срещу Хистерия

    2 0 Отговор
    Тоя Чеков е жърналист, все пак - не му търсете много кусури!
    Виж кухата лейка е съвсем друга работа!
    Гьобелс на 22 юни 1941 г.
    „Това не е война за трона и олтара. Това е война за зърното, желязото, рудата, въглищата и суровините. Това е война за ситата маса на германския работник."
    Урсула фон ден Лайен на 13 септември 2022 г. пред Европейския парламент
    "Това не е само война на руснаците срещу Украйна. Това е война за нашата енергетика, война за нашата икономика и ценности. Война за нашето бъдеще"
    Едно към едно с нацистите.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Единственото добро

    1 0 Отговор
    от мизерията в България е,че нито един мигрант не желае да остане тук! Значи немотията имала и добра страна!