Last news in Fakti

18 Септември, 2023 13:15 6 194 168

Светлана Боянова пред ФАКТИ: Какво правят колегите в Полша и Унгария - и там ли са терористи!?

  • светлана-
  • боянова-
  • протести-
  • зърно-
  • украйна-
  • продукция-
  • слънчоглед

Не мога да разбера защо ние отказваме да защитим родното, пита експертът

Светлана Боянова пред ФАКТИ: Какво правят колегите в Полша и Унгария - и там ли са терористи!? - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Протестите на земеделците не са някакъв лобизъм, а са борба на сектора да оцелее. Политиката, която в момента прилага българската държава, не помага за това много голяма част от производствата на храни в България да бъдат устойчиви. Това твърдят от бранша. По темата пред ФАКТИ говори Светлана Боянова, изпълнителен директор на Българска аграрна камара (БАК).

- Г-жо Боянова, вие сте завършила право…
- Точно така, но не го практикувам - не съм действащ адвокат, съдия, прокурор и т.н. Практикувам право, но съм експерт по Общата селскостопанска политика на ЕС.

- Питах ви какво сте завършила, за да кажете в кой курс, докато следвахте, имахте специалност „Аграрен тероризъм“…
- Нямаше такава дисциплина. Извинете, но не е смешно.

- А защо станахте аграрни терористи. Така ви определи премиерът Денков?
- Станахме, защото някои хора изобщо не знаят какво говорят. И то, за съжаление, от най-високо ниво. Очевидно премиерът не познава изобщо сектора като начин на производство, каква е политиката, защото това е европейска политика, как функционират механизмите на субсидиране. Премиерът не може да направи никаква връзка между двете, както и какво е внос от трети страни, не говоря само за от Украйна. Вносът от трети страни подбива цените на българските производители и влияе върху изкупуването на българската продукция и тя престава да бъде конкурентна. Това се отнася особено за вноса на плодове и зеленчуци, вкл. оранжерийна продукция, грозде, картофи, мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, живи животни, мед и пчелни продукти. Премиерът не може да си представи как работи секторът, не мисли какво означава всичко това за един български земеделски производител.

- И станахте терористи…
- Това звучи обидно, цинично. Това са думи на човек, който в безсилието си да аргументира решението, което е взел, без да го съгласува със сектора, говори просто някакви неща.

- Да очакваме ли среща на сектора с премиера, или с министри…
- След като падна забраната за внос на зърно от Украйна – парламентът я прие, премиерът ни прати писмо и ни покани на среща. След дъжд качулка, тогава реши да ни покани. Ние отказахме, защото няма никакъв смисъл. Просто от своя страна го поканихме на протеста. Нека да дойде и там да каже какво отношение и ангажираност ще има държавата към сектора. Проблемът е най-вече в сектор слънчоглед, но основно е маскиран като общо зърно от Украйна. Не е само в това проблемът, а в липсата на политика по защита на сектора чрез осигуряване на конкурентна среда за българския производител на зърно (в случая основно за слънчогледа), плодове и зеленчуци, грозде, картофи, мляко, месо, живи животни, пчелен мед и т.н. Всичко друго е за отклоняването на вниманието от основната тема. И така станахме терористи, а всичко е за сметка на българския потребител, който иска да сложи на масата си хубава българска качествена и безопасна храна.

- Какъв е проблемът със слънчогледа?
- Внася се слънчоглед от Украйна на много по-ниска цена от тази, която струва на нашите производители, и така те са блокирани. Имаме наличности, има достатъчно за преработвателите, просто себестойността на слънчогледа у нас е много по-висока от тази, на която идва от Украйна. И така идват разминаванията. А и не мисля, че е редно да се намесва държавата в отношенията между производители и преработватели. Държавата може да се намеси, ако трябва да предотврати увеличаване на цените. Докато имаше забрана, да сте видели увеличение на цената на олиото? Така че всичките тези доводи, които циркулират нагоре-надолу, изказани от кабинета, са абсолютно необосновани. Държавата да се занимава с това да защити гражданите по някакъв начин, но да не забравяме, че граждани са и земеделските производители. Аз не познавам държава, която да не си пази собствената продукция. Не мога да разбера защо ние отказваме да защитим родното. Нека да видим какво правят колегите от Полша, от Унгария. И там ли са терористи!? Те правят логичното, а у нас разни неща се хвърлят на обществото и никой не ги обяснява. И понеже и премиерът няма как да ги обясни, започва да вади някакви измислени доводи.

- Това, което чухме в началото, е, че се губи ДДС…
- И тази опорка падна. Къде се плаща ДДС – плаща го този, който продава. В случая ДДС остава в Украйна! Точка! Какво губим ние… Нека го обяснят.

- Стачка в страната, а утре в София. Това да очакваме?
- Днес протестът е в страната, а утре сме в София. Нека хора да видят и да усетят наистина недоволството на целия земеделски сектор, защото не говорим само за зърно, както се опитват манипулативно да го представят. И вече премиерът, понеже не е наясно със сектора, започна да го разделя на малки, на големи. Страдат всички – и зеленчукопроизводители, и животновъди, и медари, и млекопроизводители, и зърнопроизводители. Поведението на премира показва изключително безсилие.
---------------
Светлана Боянова е един от водещите експерти в България по темата Обща селскостопанска политика. Тя завършва право в Бургаския свободен университет и започва кариерата си като главен експерт в дирекция „Интеграционна политика“ в Министерството на земеделието и горите през януари 2000 г. Още по това време нейният фокус е Обща селскостопанска политика, както и биологичното земеделие и правната закрила на сортовете в ЕС. От ноември 2013 г. до момента ръководи Институт за агростратегии и иновации. Понастоящем Светлана Боянова е национално контактно лице по Рамковата програма за научни изследвания и иновации „Хоризонт Европа“, клъстер 6 „Храни, биоикономика, природни ресурси, селско стопанство и околна среда“. Светлана Боянова е двигател за основаването на първия български цифров иновационен хъб за земеделие АгроХъб.БГ. От юни 2022 г. е и ръководител на одобрения по програма „Цифрова Европа“ на Европейската комисия Европейски цифров иновационен хъб с фокус прецизно земеделие AgroDigiRise, който надгражда АгроХъб.БГ. На 17 май 2023 г. е избрана за изпълнителен директор на Българска аграрна камара (БАК) - най-голямото обединение на земеделски производители след 1989 г. в България.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    114 63 Отговор
    Денков е социопат, който трябва да бъде отстранен и всичките около него и тези крайни десни фашистки партии.

    Коментиран от #5, #32, #148

  • 2 В Полша и Унгария

    104 41 Отговор
    Управляват хора избрани от народа. А в БГ сглобка излигала избирателите. Сглобката Тиква-Трактор.
  • 3 Начо

    82 69 Отговор
    Искате да лапате субсидии и да продавате монополно скъпо.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Истината

    67 78 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Комунистите, които сега протестират никога не са могли и не могат да виреят в условията на свободна конкуренция. Преди премахваха конкуренцията с Народен съд и постоянни репресии и с член 1 от Живковската Конституция, който гарантираше тяхното монополно положение. Днес правят протести с цел оставката на правителството и замяната му със служебен кабинет на руската марионетка Радев.

    Коментиран от #29, #111, #138

  • 6 Кирил

    78 57 Отговор
    Как така, други, които са без субсидии могат да произвеждат по евтино и да продават по евтино, а вие не можете. От какво са ви бентлитата и яхтите

    Коментиран от #55

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    59 69 Отговор
    Гражданите на република България имат право на свободно придвижване. Блокадите им отнемат това право и органите на реда трябва да с тв се намесят то да бъде осигурено а пречките премахнати.

    Коментиран от #15, #33, #147

  • 9 Даката

    58 54 Отговор
    Зърнената мафия ще отнесе много псувни покрай тоя протест.
    Всичките са мафиоти
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Заварчик

    63 42 Отговор
    Драга, а защо да защитаваме родното, като е неконкурентно и надвишава цените , дори на световния пазар. Страни, без субсидии, успяват да продадат зърното си на по-ниски цени от вашите, защо? Че ние ли сме най-будалите да ви плащаме луксозния живот. Нали сте частници капиталисти, продайте си зърното на световната борса, да видим кой ще ви го купи. Докога ще доите своя народ, като толкоз сте загрижени за "родното"?

    Коментиран от #121

  • 12 Бамбука

    59 29 Отговор
    Цинично е да се извиват ръцете и да изпразват джобовете на българските граждани. Как олиото от 2 лева стана 5-6 лева ? Как цената на хляб и хлебни изделия се повиши с 200-300% ? Това си е пладнешки грабеж от страна на зърнари и други. Страхуват се от пазарната икономика, презират обикновения човек. Това е тормоз граничиш с тероризъм.

    Коментиран от #19

  • 13 Иванчо

    40 26 Отговор
    Защо ме задължават да купувам САМО българското?
    Никога,само ЗДРАВОСЛОВНО , а Бг не е такова.
  • 14 Папата да каже

    49 14 Отговор
    Има,ли в Полша или в Унгария наследници на ДС агенти получили като субсидии 330 милиона от ЕС?

    Коментиран от #16

  • 15 Така си е

    38 14 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    но защо така не мислеха умнокрасивите когато протестираха и къртеха павете, кой, кой кой ами сега ?

    Коментиран от #18, #24

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бай Иван

    38 41 Отговор
    Какво правят колегите в Полша и Унгария - и там ли са терористи!?...... Ми даааа, според плъха Денков и те са терористи ! И не са само Полша и Унгария !!!.....
  • 18 Паветата са само за

    22 26 Отговор

    До коментар #15 от "Така си е":

    тиквите на продажните копейки
  • 19 Анонимен

    20 5 Отговор

    До коментар #12 от "Бамбука":

    Да, а имаха намалено ддс.
  • 20 гост

    37 16 Отговор
    В момента, в който видях Бургаски свободен университет... Румъния толкова ли е глупава, че и тя като нас разреши вноса. Тази дама удобно пропусна да каже, че тази година производителите на слънчоглед продават на два пъти по-висока цена от миналата, а въпросната забрана не трае от началото на войната, че да заключим дали олиото няма да поскъпне двойно, ако продадат слънчогледа си на двойна цена.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бай Иван

    41 33 Отговор
    не са само Полша и Унгария !!!..... всички са без нас ! Само нашите КУХИ политици обаче си мислят че Украйна е по важна от родната им страна.
  • 23 Апостол Апостоловс

    40 20 Отговор
    ДИПЛОМАТА НА ТАЗИ ПЕРСОНА НЕЩО НЕ ВЪРШИ РАБОТА ЖИВЕЕМ В ПАЗАРНА ИКОНОМИКА КАТО НЕ ИМ ПОМАГА ЕВРОПА,ОТ КЪДЕ СА ТЕЗИ ЛУКСОЗНИ ТРАКТОРИ,С КАКВИ ПАРИ КУПУВАТ СУПЕР СКЪПИ КОЛИ,ЖИЛИЩА, ХОТЕЛИ В КОИ СТРАНИ ПОЧИВАТ ТЕЗИ "ЗАГИВАЩИ"ФЕРМЕРИ.ПЪЛНИ ИЗМАМНИЦИ И ТЕРОРИСТИ СПРЯМО БЪЛГАРИЯ.
  • 24 Да но сега

    15 8 Отговор

    До коментар #15 от "Така си е":

    умнокрасивите са ортаци с КОЙ.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 1212

    19 14 Отговор
    Ами явно са госпожо, защото Украйна ще ги съди, а европа ще ги санкционира.
  • 27 Хахахаха

    34 26 Отговор
    Там в полша словакия не са терористи Защото зад тях не стоят русофили и руския агент радев. Тук са терористи Защото водачите им търсят конфронтация и изпълняват политическа поръчка от москва чрез русофилите у нас
  • 28 От предатели и подлоги

    19 8 Отговор
    Очаквахте ли нещо друго ?

    Коментиран от #153

  • 29 Лъжците и крадците

    20 20 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    са утайката на едно общество! А утайката се ползва от по дълбоката тиня от национални предатели на България ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 30 От предатели и подлоги

    13 11 Отговор
    Питам пак : Нещо друго ли очаквахте верно @?
  • 31 ИзбираТела

    25 8 Отговор
    Българската продукция е конкурентна само на беге пазара щото има падарна экономика и балъци да плащат.
    Зърнарите като продават в чужбина за валута на какви цени продават, а?
    А евтиният ток от АЕЦа, а?
    Защо внасяме земеделска продукция от чужбина, а?
    Кои са месната мафия и къде е първоначалният произход на месото?
    Скоро ще има ли птичи тиф, свински грип и прочие глупости, с които убиха местното производство?
  • 32 стоян

    19 15 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    До 1 ком - вие от израждане дето сте 5% ли ще диктувате дневния ред другарю путинис
  • 33 И когато кръга капитал

    15 15 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    стоящ зад националните предатели Пп и Дб плащаше за протестите 2020 в София пречеха на свободното предвижване!
  • 34 Госпожата

    20 16 Отговор
    бръщолеви според службата си и пази стола си - нищо полезно и конструктивно !
  • 35 Ужас безкрай

    26 13 Отговор
    Защо, когато системно, година след година се унищожаваха другите земеделски сектори(зеленчукопроизводство, овощарство и др.), всички си мълчаха? А сега за зърнопроизводителите, изкочиха знайни и незнайни "експерти" да ги защитават?

    Коментиран от #45

  • 36 Казуса е прост и всичко е ясно

    22 24 Отговор
    Денков и боклуците около него са за съд ! ..... Има ли обаче прокуратура и съд в тази пропаднала държава управлявана от предатели ? Има ли ? Иначе закона е ясен : Чл. 103. (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9.
    НК
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ха ха ха

    8 2 Отговор
    Бай Иване да те е........ кой те хване
  • 39 Тъмна Боянова

    32 20 Отговор
    спретна един перфектен скандал в БНР. Невъзпитана, много нагла, без никакви аргументи, зла вещица. Това е активно мероприятие на Малинов и Митрофанова. Защо са държали зърното в складовете, а не са го продали, когато нямаше внос от Украйна? Това са спекуланти. Хем субсидии, хем големи печалби, равни на стойността на субсидиите. Да се забрани на тежка техника по пътищата на България в закон.
  • 40 Тероррист

    14 15 Отговор
    гражданската война е най-важната стъпка към новия ред . качеството е ЕС си е за ЕС . Извън него качеството пада . Затова са митата и нежеланието . Може да се внесе месо от полша и мляко от германия , но родното ще страда . това е . денко оставка
  • 41 Петко

    10 13 Отговор
    Така им казва посолството.
  • 42 Дай за пример европа а не унгария

    30 14 Отговор
    Всички тези булгар “зърнари” и тая на снимката са родени в лоното на БСП
  • 43 един

    14 12 Отговор
    Полша натрупа много активи със даването на оръжие /и всякаква друга помощ/ за Украйна и сега никой няма да и търси кусури за това че не допуска украинско зърно на територията си,докато ние седим на два стола и се дърпаме във всичко което ще навреди на Русия/дерогация за нефта,тайно внасяне на руски газ и т.н./ и сега хоп,да видим Полша как постъпва!За пропутинска Унгария е ясно!
  • 44 Само питам

    15 10 Отговор
    Когато тази госпожа навремето беше от ГЕРБ от БСП я уличиха в далавери но май и се е развивало.

    Коментиран от #47, #63

  • 45 ИзбираТела

    20 9 Отговор

    До коментар #35 от "Ужас безкрай":

    Е па то е ясно - изтича ли накъде държавна пара - руснаците плюскат там.
    Нарушат ли им финансовият интерес следват митинги, манифестации и паради и 4 хилядни смрадливки по медиите.
  • 46 а питам

    21 9 Отговор
    Това нещо на чии дърти комуняги отроче е. Оцеляване на Майбах и Бентли.
  • 47 Кога, къде

    14 14 Отговор

    До коментар #44 от "Само питам":

    е била или не била, няма значение! Има значение в млнента истините за нашите национални предатели, съсипващи земеделието под чужда диктовка!

    Коментиран от #51, #60

  • 48 галя от посолствоТО

    15 14 Отговор
    денкоff веднага да отговори че и тия са терористи и саботират еврейоамериканския райх!
  • 49 нищо не знаех

    19 22 Отговор
    за тази жена, докато я чух вчера по БНР и останах възхитена от аргументи, експертиза, родолюбие, логика, изказ!!! Почувствах се горда, че имаме такива сънародници.

    Другото - нашите "харвардци" и пожарникари са срам за страната ни - със сигурност ни карат към хендека, за сметка на българите и в угода на посолствоТО.
    И когато не им отърва, ВЪОБЩЕ не споменават за по-достойните и развити страни от източна Европа, членки на ЕС, от които сАМО трябва да се учим.
  • 50 нннн

    21 13 Отговор
    Ама нали украинското зърно е предназначено за бедните в Африка! Защо правителството настоява да изядем хляба на гладните африкански деца?
  • 51 Само питам

    20 11 Отговор

    До коментар #47 от "Кога, къде":

    Националните предатели са в Президентството. И тези с Бентлитата и Майбасите които получават милиарди печалба.

    Коментиран от #62

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Българин

    16 9 Отговор
    Как българската продукция е по-малко конкурентна на украинската, ако е постоянно субсидирана и й е ГАРАНТИРАН един от най-богатите пазари в света от ДЕСЕТИЛЕТИЯ?

    Другарката платена от Зърнарите каза ли?

    Коментиран от #56

  • 54 Алоо,тази какви ги пляма?

    14 6 Отговор
    Държавата трябвало да си пази собствената продукция?Складовите бази не са на държавата.Нито зърното!Дъжавен е единствено държавният резерв.
  • 55 Боби Бентлито

    17 14 Отговор

    До коментар #6 от "Кирил":

    Това е пазарна икономика бе комунист. Нема вече на всеки според потребностите - сега е капитализъм, на всекиму според възможностите. На цените няма таван. Ако не знаеш зърното се търгува на борсите. Субсидиите са ЕС политика. Колите и яхтите ни са от много бачкане с много акъл. На онез от Правителството само да кажа, че има едно такова нещо като защита на БГ икономика. Дъмпинга на украинците е удар от Монопол! Къде комисията за защита на конкуренцията? Нали сме пазарна икономика да игрем по првилата! Внесеното зърно от Украйна кой ще го продава, какви данъци ще се плащат на държавата или просто няма да има? Лесно е да се дрънкат врели некипели

    Коментиран от #168

  • 56 Тя е пратена да

    9 10 Отговор

    До коментар #53 от "Българин":

    Говори точно обратното.Копейка,сър.Приказва обратното на истината.
  • 57 123456

    8 7 Отговор
    Най малка вина има министъра , но за урок аз ще бойкотирам продуктите на тандем .
  • 58 Анонимен

    15 8 Отговор
    Излапахте субсидиите сега се правите на жертви. Сички се возите на коли за половин милион и се платите. Мръсни мутри
  • 59 Българин

    16 4 Отговор
    Впрочем, в Бургаски свободен университет Право "завършват" само такива, които са работили по кръчмите или "други професии". Сериозните прависти са от други университети.

    Също е забележително, че въпреки че няма НИКАКЪВ стаж по това време, започва директно като ГЛАВЕН ЕКСПЕРТ. Който е запознат с това как се започва в администрацията в България знае, че тая КАЛИНКА, е спусната директно от няКОЙ. Директно в списъка с калинки на Държавна сигурност и подопечните й икономически структури, към които спадат и тези на Зърнарите с Майбасите и Бентлитата.
  • 60 Има

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "Кога, къде":

    Имааааа...
  • 61 ТаУмВзе

    3 6 Отговор
    Сороидна женичка да ми Обясни Война ли? ,Z
  • 62 Ами за твое съжаление

    12 12 Отговор

    До коментар #51 от "Само питам":

    Не президенството чух в записите как продават България и назаначават фигуранти в службите, а насционалните лъжци, крадци и национални предатели киро и асен! А да ти кажа, лъжеца и крадеца, са утайка в едно общество! та не питай повече евтини лъжи!

    Коментиран от #66, #68, #71, #76

  • 63 Симеончо

    9 4 Отговор

    До коментар #44 от "Само питам":

    Как обвинена в далавери?!Искаш да кажеш,че е краднала и сега ни дава акъл?
  • 64 Чупката бе!!!

    15 6 Отговор
    Да не искаш преговори, а ултимативно вече изпълнени или по принцип неизпълняеми условия - си е жив рекет. А като добавим десетките хиляди българи, които ще станат заложници на затворени граници, проходи и кръстовища - какво още липсва в дефиницията за терор?
  • 65 РуZко българска мафия

    19 10 Отговор
    Г-жата е в толкова истеричено когнитивен дисонанс, че засенчва другарката Ваня Григорова. Наглостта и шизофреничното диаметрално противоречие в тезите ѝ е достойно за изследване в няколко хуманитарни дисциплини.
    Тази госпожа-зърнар пита защо няма площи за зеленчуци, за животновъди и т.н.
    Апострофират я, че България се е превърнала в монокултурна производителка - 2/3 от обработваемите площи са само жито. Гигантският дял финансиране отива за подпомагане на едрите зърнопроизводители.
    “Еми какво лошо има в това?!?”

    Коментиран от #109

  • 66 русофилска чугунена тиква

    12 6 Отговор

    До коментар #62 от "Ами за твое съжаление":

    Ние сме държава в НАТО и ЕС, нормално е нашата политика да е сходна с тяхната.

    Коментиран от #72

  • 67 Наблюдател

    10 7 Отговор
    СВОБОДАТА НА ПРЕДВИЖВАНЕ е основно гражданско право и неговото ограничаване и отнемане е проява на ТЕРОРИЗЪМ.
  • 68 Българин

    10 5 Отговор

    До коментар #62 от "Ами за твое съжаление":

    "Не президенството чух в записите как продават България и назаначават фигуранти в службите"

    Какви са тези записи в които си чул такова нещо?

    Я цитирай точните думи, да видим.
  • 69 Киро Петков

    10 15 Отговор
    Истината е че земята е купена от 2хамерикански фирми. И житото не е УКРАЙНСКО., А тъпия ЕС дава субсидия в размер на 1 МИЛЯРД И 800 МИЛИОНА ЕВРО на Украйна за зърното/дефакто е на хамериканците, затова НАШИТЕ Политици, така наречени КЛЯКАТ НИСКО ДОЛУ, па тя фетфебел не ка ви вика терористи, фашисти машинисти...... .

    Коментиран от #80

  • 70 МЪРШШШШ

    7 1 Отговор
    Мааааа !!!
  • 71 Радев е подлец и крадец

    14 8 Отговор

    До коментар #62 от "Ами за твое съжаление":

    Точно в записа се чу, че службите трябва да се изчистят, защото националния предател румен пилонЯ е назначил русски еничари навсякъде в службите за сигурност.
    Над 7000 души от държавната администрация и изпълнителната власт са били сменени от Румен Радев.
    Това са 7% от всички държавни служители. Освен това всички ръководни длъжности в сектор сигурност са назначения на Радев.
    Продаде интереса на България на Турция, само за да може Путлер и фашисткия му режим да продава газ на Европа. 3,8 млрд. са загубите само от това предателство .

    Коментиран от #77, #79

  • 72 Ние сме държава

    8 10 Отговор

    До коментар #66 от "русофилска чугунена тиква":

    наречена България! А къде си член, няма никакво значение, ако не знаеш това! Оставка на националните предатели на България ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! България не е за продан и няма нужда от украинско правителство, назначено от САЩ!

    Коментиран от #74

  • 73 Ице

    1 3 Отговор
    Браво Павка, много хубава женица, евала на мъжа и.
  • 74 Звездочел олигофрен

    11 7 Отговор

    До коментар #72 от "Ние сме държава":

    На копейките им е увреден мазъка още от Чернобил, да не се оплакват, че е от украинското жито :)

    Коментиран от #87

  • 75 Кифла!

    10 2 Отговор
    Със субсидии и Мерцедес!

    Коментиран от #78

  • 76 Само питам

    12 6 Отговор

    До коментар #62 от "Ами за твое съжаление":

    А чу ли на запис как онова недоразумение дето се води президент поощряваше български генерал да саботира разследване за назначаването на Деса за ПР.

    Коментиран от #81

  • 77 Лъжеца и крадеца

    7 7 Отговор

    До коментар #71 от "Радев е подлец и крадец":

    е утайка в едно общество! Осътвка на националните предатели на България ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС и освен съд за държавна измяна и за опростачване на деца, плащайки им за такива лъжи и превръщане в утайка!

    Коментиран от #82, #94

  • 78 Тази тъмната,ли е кифла?

    4 3 Отговор

    До коментар #75 от "Кифла!":

    По-скоро е вафла.
  • 79 Българин

    13 4 Отговор

    До коментар #71 от "Радев е подлец и крадец":

    Точно така.

    От записа стана ясно, че Радев е назначавал ПОГОЛОВНО, което не само, че е против конституционните му правомощия, но и показва, че е подкопавал държавата съвсем целенасочено.

    И драскачите на Мутрофанова се опитаха да обърнат това срещу тези, които поправят това ГРУБО ПОСЕГАТЕЛСТВО СРЕЩУ КОНСТИТУЦИОННИЯ РЕД в България от лицето Румен Радев.

    Трябва да му се потърси ОТГОВОРНОСТ, и да се РАЗСЛЕДВА ЗАЩО на високи дръжавни постове са назначвани бивши военни, които нямат НИКАКЪВ опит в управлението на граждански структури.
  • 80 Молодец ! Так держать !

    6 3 Отговор

    До коментар #69 от "Киро Петков":

    Посоль кондуктор ще погали его верный собака
  • 81 Чух чух

    7 8 Отговор

    До коментар #76 от "Само питам":

    и много лазещи в жълтини и тъпотии видях и много се погнусих, че има толкова жалки хорица! Оставка и съд за държавните изменници ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС за държавна измяна и за опростачване на деца!

    Коментиран от #86

  • 82 Българин

    13 5 Отговор

    До коментар #77 от "Лъжеца и крадеца":

    Факта, че си тук ден и нощ с копи-пейст опорката показва колко й е важно на Мутрофанова и нейните хора в администрацията на Радев, да се отклонява вниманието от престъпнните действия на Радев и руските интереси, вихрещи се в България.

    Коментиран от #99

  • 83 Някой

    2 3 Отговор
    Тази има усмивка за мултимилиони.
  • 84 От тая не можаха да вземат

    10 4 Отговор
    Думата ,но призна че зърнарите прибират над 60 процента от субсидиите.Щото ,така можело.Притежават хиляди декари и за да взимат субсидии ги разделиха на много по малки фирмички.

    Коментиран от #103

  • 85 мдда

    4 0 Отговор
    И там са терористи и фашисти! ДА!
  • 86 Само питам

    8 2 Отговор

    До коментар #81 от "Чух чух":

    Записите за нищожеството Радев бяха правене със специални разузнавателни средства от прокуратура, но за теб няма значение, така ли?

    Коментиран от #88, #90

  • 87 Ами

    3 8 Отговор

    До коментар #74 от "Звездочел олигофрен":

    копейките са монети! Увреден е мозъка на лъжеца и ктрадеца, защото е утайка в обществото! Затова оставка и съд за държавните изменници и утайка ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!

    Коментиран от #89

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Както казах

    4 7 Отговор

    До коментар #86 от "Само питам":

    лъжеца и крадеца е Отайка в едно общество! Затова оставка и съд за националните предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, продаващи българия и превръщащи деца в Отайки!

    Коментиран от #101

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Не виждам кой те спира

    3 4 Отговор

    До коментар #89 от "Звездочел олигофрен":

    А и е по полезно от лазене в лъжите на изменниците на България ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!

    Коментиран от #95

  • 94 Истината

    5 5 Отговор

    До коментар #77 от "Лъжеца и крадеца":

    Щом северомакедонските служби започнаха да ни разкриват руските шпиони значи сме дълбоко, дълбоко в блатото и на практика нямаме никаква защита срещу руското влияние. Ако си мислите, че е проблем само на службите, дълбоко се лъжете. Борисов и Радев, де факто се договориха с Путин, в рамкитена на стратегическоко балансиране "никога против Русия", и са дали карт бланш на руските служби да си разиграват коня в България, и не само да организират преврати срещу правителството, но и да работят необезпокоявани срещу съседите ни. А щом работят в Северна Македония, нашето контраразузнаване няма проблем, нали не е у нас. То това е договорката, работете си срещу съседите, у нас няма да имате проблем.
    Истинската беда наследниците на същата тази номенклатура на БКП, която контролираше службите тогава, ги контролира и днес - Радев си и автентичен Живков, Борисов също, Доган, Пеевски пък остават видими в политическия елит именно благодарение на Библиотеката, която приюти цвета на ДС и обучава новите кадри за днешното ДС.

    Коментиран от #114

  • 95 Звездочел олигофрен

    3 0 Отговор

    До коментар #93 от "Не виждам кой те спира":

    който и да дойде , неудачниците ще сте си все същите

    Коментиран от #112

  • 96 Мунчо

    9 6 Отговор
    Те жалните не можели за си продадат продукцията. Айде де! Това е борсова стока и винаги може да се продаде. Е, не ви харесва цената. Нас тази рабта какво ни бърка. Значи сега трабва да продадете над пазарната цена и разликата да я платим всички ние. А когато имахте големите печалби, те си бяха само за вас. И аз искам така, ама няма. Пратете им жандармарията и да приключва тоя цирк. Да върнат и субсидиите и техниката коята са получили без пари.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Само питам

    13 0 Отговор
    Къде беше тая госпожа когато олиото надмина 5 лева а зърнарите не продаваха слънчогледа, защото чакаха цените да се вдигнат още?

    Коментиран от #104

  • 99 Не знаех

    5 5 Отговор

    До коментар #82 от "Българин":

    Че Митрофонова плащала за истини! Браво на тази жена алко е така! Виж нашите изменници на родината Пп, ДБ, ГЕРБ и ДПС, опростачват деца, плащайки им за лъжи! Жалка работа!
  • 100 Запознат

    6 6 Отговор
    "Не мога да разбера защо ние отказваме да защитим родното, пита експертът"
    Питай не моме, нали се водиш експерт?!
    Много просто - ЗАЩОТО СМЕ ПОДЛОГИ!!!

    Коментиран от #105

  • 101 Само питам

    4 3 Отговор

    До коментар #90 от "Както казах":

    Теб русофилията ли те направи Отайка?

    Коментиран от #107

  • 102 Колегите ви

    8 2 Отговор
    Могат само да мечтаят за такива крупни стопанство като у нас. И впрочем като проблема е слънчогледа защо протестират тези с майбасите и с по 330млн субсидии. Чакахте спекулата но сами се наиграхте
  • 103 А призна,ли че

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "От тая не можаха да вземат":

    Много разбира от соларни паркове и фотоволтаици?!
  • 104 И що да не чакат

    4 3 Отговор

    До коментар #98 от "Само питам":

    Нормално положение в една търговия! Глупава опорка от изменниците на родината ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 105 ПОДЛОГИ???

    5 3 Отговор

    До коментар #100 от "Запознат":

    Който иска да е сигурен, че производството е Българско, да запретва ръкави! Иначе сте само едни лаячи!
  • 106 Не, ви не сте

    8 2 Отговор
    терористи. Вие сте обикновени спекуланти. Ударихте го на патриотизъм и човеколюбие, но иначе не ви пука нито за едното, нито за другото. Само кинтите.
  • 107 А не беше ли марсофилията

    1 2 Отговор

    До коментар #101 от "Само питам":

    Все еднакво тъпо звучи като за първолак! :))

    Коментиран от #115

  • 108 Не, ви не сте

    6 2 Отговор
    терористи. Вие сте обикновени спекуланти. Ударихте го на патриотизъм и човеколюбие, но иначе не ви пука нито за едното, нито за другото. Само кинтите.
  • 109 любител

    4 4 Отговор

    До коментар #65 от "РуZко българска мафия":

    ами права е жената ти на село ако си ядеш хубави плодове и зеленчуци ние ядем вносните боклуци които не стават за нищо защото управляващите унищожиха всичко от което не могат да крадът по много.
  • 110 Неапол

    2 0 Отговор
    Иска да каже :не му звъним на Денков да го плашим със саморазправа и взривяване те сами се сещат
  • 111 оня

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Заблудената ти истина:))
  • 112 Така е

    1 0 Отговор

    До коментар #95 от "Звездочел олигофрен":

    Който и да дойде,продажника и лъжеца, винаги ще е Отайка на обществото! факт!
  • 113 Истината

    4 0 Отговор
    СВОБОДАТА НА ПРЕДВИЖВАНЕ е основно гражданско право и неговото ограничаване и отнемане е проява на ТЕРОРИЗЪМ.

    Коментиран от #118

  • 114 Лъжеца и крадеца

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "Истината":

    е Отайка в едно общество! Затова оставка и съд за държавните изменници продаващи България и опростачващи деца, плащайки им за лъжи!

    Коментиран от #117

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #114 от "Лъжеца и крадеца":

    "е Отайка в едно общество!"

    Така е! :)

    Коментиран от #122

  • 118 Верно ли

    3 1 Отговор

    До коментар #113 от "Истината":

    И когато мафията зад Пп и ДБ плати протестите 2020 в София

    Коментиран от #123

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 ИНЖ

    3 0 Отговор
    А защо трябва да изнасяме зърно(т.е. суровина), а не готов продукт - брашно, тестени изделия и др.??? Износ на продукти с добавена стойност, така да се каже???
  • 121 оня

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "Заварчик":

    Разликата м/у нашето зърно и усраинското е, че е произведено по европейски стандарти и изисквания и себестойността му е по висока, докато усраинското е бъкано с пестициди и четвърт менделеева таблица. Единствено печелят преработватели и прекупвачи от усраинското, като продуктите произведени от него не са на по ниска цена и там е заблудата. Дали БГ или УА, цената на продуктите е една и съща, ама мало.ум.ниците не могат да схванат това.:))

    Коментиран от #124

  • 122 Затова

    4 2 Отговор

    До коментар #117 от "Българин":

    оставка и съд за държавните изменници Пп, ДБ, ГЕРБ и ДПС, за продаване на националните интереси на България, съсипване на селското стопанство и превръщащи деца та в Отайки плащайки им за лъжи!

    Коментиран от #126, #127

  • 123 Истината

    6 2 Отговор

    До коментар #118 от "Верно ли":

    ПП я създаде руската болонка Радев, май не помниш? А на ония протести бяха тези, които сега защитават ракета на зърнарите, Румен Радев, Илиана Йотова, Мая Манолова, Румен Петков, Лупи е още много от левият спектър

    Коментиран от #128

  • 124 Българин

    6 6 Отговор

    До коментар #121 от "оня":

    "Разликата м/у нашето зърно и усраинското е, че е произведено по европейски стандарти и изисквания и себестойността му е по висока, докато усраинското е бъкано с "

    Хахаха.

    Украинско зърно се внася спокойно от ДЕСЕТИЛЕТИЯ В ЕС, включително и в България, и е с едно от най-добрите качества В СВЕТА.

    Само защото господарите ви нападнаха Украйна, и плащат за да се драска срещу него, не променя нищо, освен че извади ОЩЕ ЕДНА руска икономическа структура в България (тази на Зърнарите с Майбасите и Бентлитата).
  • 125 Брат ДАНКО

    3 1 Отговор
    Нашенците да чакат висока цена след като свърши зърното в Украйна цените ще тръгнат нагоре В бизнеса е така По някога има и загуба на което нашите не са свикнали
  • 126 Истината

    5 3 Отговор

    До коментар #122 от "Затова":

    Всички руски роби сте Отайки!

    Коментиран от #129

  • 127 Българин

    5 3 Отговор

    До коментар #122 от "Затова":

    "Затова"?

    Измамите и опорките ги пробутват руските наколенки, включително тези по форумите.

    Любопитено, защо от опорката ти липсва националния предател Радев, който руши българската държава.

    Страх ги е да не се споменава името му, и се отклонява вниманието към други по нареждане на Мутрфанова?

    Коментиран от #132

  • 128 Верно ли

    1 4 Отговор

    До коментар #123 от "Истината":

    Той и Румен Радев тогава създаде кръга капитал стоящ зад ПП и ДБ! Как не ви е гнус да се гърчите в лъжи? Оставка на предателите на България ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, продаващи България и опростачващи деца, карайки да лазят в лъжи!

    Коментиран от #130, #134

  • 129 Така е

    1 0 Отговор

    До коментар #126 от "Истината":

    Лъжеца и крадеца, цял живот е Отайка на обществото! Затова оставка и съд за предателите на България, превръщащи деца в Отайки, плащайки им да лазят в лъжи!
  • 130 Истината.

    7 1 Отговор

    До коментар #128 от "Верно ли":

    Държавна сигурност, която е крило на руските служби създаде кръга "Капитал" както създаде Румен Радев.

    Те имат един и същ произход.

    Коментиран от #135

  • 131 инж. Ганчо Илков

    3 5 Отговор
    Госпожата,е Експерт. Кой, Производител, би Купил Суровина при еднакви Качества и разликата е само и единствено в Цената? Как следва да се разбира Принципа: Свободно Движение на Хора и Стока? За какво е Предназначена Стоковата Борса в Пазарната Икономика? Какво Представлява Акта, да принуждаваш Потребителя да Купува налагана Стока и да го лишава от Правото на Избор? Защо на основата на Земеделската Земя, не се обединяват отделните Производители и се затвори Кръга: Суровина, Преработка, Продажба на Крайни Продукти? Знае ли, че Арендуването е най-лошият начин на Стопанисване на Земеделската Земя? Чувала ли е за всепризнатата в цял Свят Бълтарска Практика за Устойчиво Развитие на Дребните Земеделски Собственици, и в какво се Изразява тя?
    Ако Отговори на тези Въпроси, или се замисли върху тях, ще види и Разбере в какво се състои Ефективното Управление на Сектора Земеделие, и че не е необходимо да се Правят Протести за една не печеливша Клауза.

    Коментиран от #140

  • 132 Лъжеца и крадеца

    2 3 Отговор

    До коментар #127 от "Българин":

    цял жу=ивот е Отайка в обществото! Затова оставка на предателите на България ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС и съд за държавна измяна и превръщане на деца в Отайки!

    Коментиран от #133

  • 133 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #132 от "Лъжеца и крадеца":

    Ти знаеш най-добре!

    Коментиран от #137

  • 134 Истината

    5 4 Отговор

    До коментар #128 от "Верно ли":

    Няма по-големи национални предатели от русофилите начело с недоразуменията от Президентството.

    Коментиран от #136

  • 135 Лъжеца и крадеца

    1 0 Отговор

    До коментар #130 от "Истината.":

    е Отайка в едно общество! Затова съд за предателите на България, създаващи Отайки, плащайки на деца за лъжи!
  • 136 Така е

    4 2 Отговор

    До коментар #134 от "Истината":

    Предателите на България ги чухме в записи и видяхме в дела! Оставка на предателите на България ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 137 Така е

    2 1 Отговор

    До коментар #133 от "Българин":

    Лъжеца и крадеца е Отайка в обществото! Затова оставка и съд за предателите и създаваши Отайки ПП, Дб, ГЕРБ и ДПС!
  • 138 Аватар

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Няма конкуренция и свободен пазар,не го ли разбрахте?Украина внася земеделска продукция без да плаща мито,независимо от това,че не членува в ЕС. Украина не е длъжна да спазва регламентите на ЕС при производството на храни,които оскъпяват европейската продукция.ГМО семена и определени видове торове и инсектициди не са разрешени за употреба в ЕС,но в Украина няма такава забрана.Това не е лоялна конкуренция,а политическо решение .
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Ами

    6 3 Отговор
    А какво правят колегите ви в почти 30 европейски държави, които нямат забрана за внос от Украйна?
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 аааахахахааа

    10 2 Отговор
    На тая дама като и четеш биографията и ти става ясно че цял живот е била на хранилка.За такива като нея дядо ми навремето казваше че не е свършила работа и за пет пари през живота си.Иначе се акъл дава където и да се появи, все едно е някой аятолах в земеделието.
  • 144 Хи хи хиииииииии

    4 8 Отговор
    А бе , да пОпитам само , някой знае ли как върви протеста на зърнените спекуланти подпомогнат от източното пасольство ??? Раздадоха ли им вече червените знаменца ......

    Коментиран от #145

  • 145 Не бе

    6 2 Отговор

    До коментар #144 от "Хи хи хиииииииии":

    Раздадоха марсиански! Лъжеца е Отайка на обществото! Оставка на плащащите за лъжи ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС и съсипващи земеделието на България под нареждане на САЩ!
  • 146 До всички коментиращи

    9 3 Отговор
    Защитата на собственото производство се нарича "държавен протекционизъм". Термин, създаден в... САЩ - още през 60-те заради дъмпинга на японските автомобили. Т.е. - държавата се грижи за собственото производство, а не за облагодетелстване на чуждото.

    Колкото до прословутите субсидии на земеделците - не виждам пречки всеки да започне да се занимава със земеделие или животновъдство, стига са има желание. Е, ще кажете - то вече няма свободна земя? Напротив, има. Ако някой желае - веднага мога да му осигуря 1127 декара земя втора категория - евтино, ще искам само десетачка на декар! Та - има ли желаещи? От мен - земята, от вас труда, от ДенкOFF - субсидиите!
  • 147 Анонимен

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    А къде беше когато други хора не един път са блокирали пътищата и са ограничавали правото на предвижване на хората. Особенно когато едни искаха неправомерно оставката на стария главен секретар на МВР които блокираха кръстовища. Те бяха просто подучени от някого за тези свои искания. В правото са си да искат да се предприемат действия за установяване на убития младеж, но не по този начин, особено с неправомерното искане спрямо тогавашния главен секретар на МВР
  • 148 ГеювИ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Не са десни а са неомарксисти! Прочети и ще разбереш!
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Истината

    8 1 Отговор
    Ние НЕ сме Полша и Унгария ! Нито можем да се сравняваме с тях икономически, географски или финансово!
  • 151 Защо бре

    6 5 Отговор
    Защо зърнопроизводителите в останалите 25 европейски държави не стачкуват и не рекетират правителствата си, които нямат забрана за внос от Украйна?

    Коментиран от #156, #161

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Хохохо

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "От предатели и подлоги":

    Ако говориш за копейките си на 100% прав

    Коментиран от #159

  • 154 Акад.Денкоффф

    8 1 Отговор
    Какво да направя, като от американското посолство ми наредиха да купуваме боклуците от Украйна ???
  • 155 хуйло крадев

    6 3 Отговор
    Ние русофилите , крадевите терористи , зърнените мародери искаме Хляба да стане 6 лева а Олиото 12 лева !!!
    На всеки русопитек , зърнен терорист да се дадат по два Майбаха и две Бентлита , вила на Халкидики и в Кортина Кортина дАмпецо и хуйло путлер да ни прати още бомби с дронове и подводници като тази при Тюленово за да слалим властта и хуйло крадев да стане пожизнен генелал-губернатор на задунайската губерния !!

    Коментиран от #157

  • 156 123

    2 3 Отговор

    До коментар #151 от "Защо бре":

    Те не са се усетили още за яхтите и бентлитата, които да си вземат, за това :D
  • 157 зърнар

    4 3 Отговор

    До коментар #155 от "хуйло крадев":

    Не, искаме поне 10 мрлд. годишна субсидия, че 2 са малко и вече не ни стигат!
  • 158 Артилерист

    5 0 Отговор
    Премиерът атлантик Денков, щом като първо в Европа са го произвели "академик", а после и в България, със сигурност знае как една отрицателна рецензия, мнение, становище и прочие може да се променят в положителни, след като авторът им се посъветва "подходящо". Така Денков, напук на други държави, които отказаха да приемат укрозърно, въпреки диктата на ЕС, "обоснова" колко полезно е ние да изпълним заръката на американците, пардон, на ЕС и да снемем забраната за украинското зърно. Нашите платени атлантици и медии надуха вувузелите, колко българските "зърнари" са алчни, мошеници, монополисти и прочие и само затова ги правят тез протести. Като че ли нашенските "зърнари" са паднали от друга планета и правят каквото си искат без да се съобразяват с установените правила и закони в България. Аз не съм чувал досега "зърнарите" да са обвинявани в подобни грехове или парламентарните законодатели да решили да поправят съответните закони и да предотвратят "злоупотребите" на "зърнарите". Да не би тез обвинения да възникнаха затова, че трябва да плащаме на украинците, а те да могат да си плащат на американците за оръжията и парите дето им дават? Не, че не е очевидно, но да попитам все пак...
  • 159 Ами ако копейката

    3 2 Отговор

    До коментар #153 от "Хохохо":

    наричаш киро лъжеца и асен крадеца, които чухме в записите как продават България, ако на сламеният човечец денков викаш копейка, на който наредиха от САЩ да затрият селското стопанство, значи за него става въпрос! Оставка на националните предатели на България ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 160 Какво

    0 0 Отговор
    Ще правят зърнопреработвателите евентуално като им намалее суровината? По-малко производство, но пък по-скъпо?
  • 161 Хммм

    1 0 Отговор

    До коментар #151 от "Защо бре":

    Кажи колко внася Франция, Англия или друга някоя страна

    Коментиран от #167

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Матей преображенски

    1 3 Отговор
    Правителството се явява терористично спрямо българския народ,като шета по акъла на укро-американските келепирджии,които искат да ликвидират нашето земеделие,ударът е многопосочен,не е само до житото,всичко ,каквото им скимне ще ни изтърсят и ще убият местното производство,а после ще диктуват и цените.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Свинаря

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Боби Бентлито":

    Пълна национализация на активите и парите ви ето това трябва за вас.