Last news in Fakti

26 Септември, 2023 09:00 4 520 40

Герджиков, Габровски, Хекимян – демократичният избор на ГЕРБ

  • антон-
  • хекимян-
  • кмет-
  • софия-
  • бтв-
  • герб-
  • борисов

Имаме избори, а партията на Борисов е готова да извади пак нетрадиционен играч

Герджиков, Габровски, Хекимян – демократичният избор на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Герджиков, Габровски, Хекимян… Това ли е демократичният избор на ГЕРБ. Професор Анастас Герджиков не пребори Румен Радев на президентските избори. Професор Николай Габровски прие да е кандидат за премиер в обречен мандат. Сега Антон Хекимян ще се бори от името на ГЕРБ за кметския стол в София.

Имаме избори, ГЕРБ е готов да извади пак нетрадиционен играч. Носи ли това успех на ГЕРБ – не. Защо го правят тогава… Има ли зад това „сделка“, „сглобка“, „уйдурма“ – често споменавана дума от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.
Нестандартният избор на ГЕРБ за кмет на София в лицето на Антон Хекимян само затвърждава правилото - когато управляваш дълго, когато властваш дълго, си изграждаш и много връзки. И си отглеждаш „enter-чета“, които са готови за активиране в правилното време и в името на обществото, разбира се.

Така че логично е да се активира… поредният.

Какво ни говори кандидатурата на Антон Хекимян
Когато се бориш за кмет, кандидатът ще трябва да влезе в „телевизора“. А там Хекимян ще е в свои води. Той е продукт на медиите, но със сигурност това ще му позволи да изгради умения, нужни за един политик.
Надали Хекимян познава проблемите на София, но журналистиката прави така, че конкуренцията му ще бъде едно стъпало назад, когато се сблъска с него в ефир. А времето за дебати тепърва предстои.

И ако това е приемливата част на обществения образ, да кажеш „да“ на партия и да твърдиш, че си правил „обективна“ журналистика във времето е някак… най-малкото нетипично.

"Дадох си сметка, че искам да продължа да работя за обществото - сега просто мога да го правя от другата страна", каза Хекимян. За една седмица ли реши да работи за обществото – сам каза, че толкова е мислил дали да приема офертата на ГЕРБ.

Репортер, водещ, директор „Новини“… На това му се вика кариера. След като журналист потъне в дебрите на политиката, след като се нагледа на „сглобките“ в парламента, как за седмица решава, че може да “помага на обществото“ и от другата страна.

И така изникват някак следните въпроси:
- За една седмица ли решава журналист да се присъедини към партия, или между ГЕРБ и Хекимян е имало „връзка“ през годините?
- Може ли да се гледа на това като на спонтанно решение…
- Можем ли да си представим как Борисов решава да покани шефа на новините на водеща телевизия, който пък не му отказва?
- Как въпросната медия, за която е работил, ще отразява собствения си кадър. Вече чухме, че всичко ще бъде обективно? Как обективно, какво значи обективно, обективно според кого…

Според бутона „enter“ ли…


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 поухасз

    30 6 Отговор
    Много искат да си играят на "сини" и "десни" а са си едни и същи лъжци и в една сглобка са. Само простите още си мислят че са "демократи"тези крадци и лъжци от сглобката. Ще ви ротират докато се правите на прости, особено в София. Там най ще ви връткат.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 София

    11 72 Отговор
    Хекимян е достоен избор за кмет на София. Нека има дебат, между него и Терзиев, така ще си проличи, колко добре е подготвен Хекимян

    Коментиран от #5, #6, #17

  • 4 Мнение

    52 13 Отговор
    ГЕРБ не е партия, а сборище на необразовани крадци, които нямат воля да се опълчат на водача си Тулуп Плейбойков. И така десните в София трябва да избират между двама елгебетешника Васко "Ухото" и Антон "Продажния журналяга"

    Коментиран от #31

  • 5 Факт

    56 11 Отговор

    До коментар #3 от "София":

    Антон е от Стара Загора. Доскоро е бил със средно образование. Благодарение на слугинажа си към Борисов е достигнал такава висока позиция в Би Ти Ви. Сега целта му е да загуби. Това е един посредствен човек.
  • 6 да де

    31 4 Отговор

    До коментар #3 от "София":

    Хехе и дебата за по-голяма обективност да е в Бтв.
  • 7 Боже мили ,

    29 5 Отговор
    и охрана зад него ?! Смешлю !
  • 8 ДИРИГЕНТИТЕ ОТ ПОСОЛСТВОТО

    22 7 Отговор
    толкова ниско мнение имат за българските граждани, че им е все едно кой ще предложат. Ако цитираме Борисов и оня льохман за президент и магаре да предложат пак ще бъде избран. Това е положението драги зрители. ОТ ВАС НИЩО НЕ ЗАВИСИ. Евроатлантиците все цитират Сталин, че е казал "Важно е кой брои гласовете". Ама лъжат не го казал Сталин, а кукловодите от Посолството. Там са лъжци на висота, а нашите папагали повтарят по медиите. Ама тоя път са прави

    Коментиран от #29

  • 9 Гост

    24 4 Отговор
    Всичко, на тая убита територия, е една огромна далавера и всички участват
  • 10 КПСС БКП

    35 10 Отговор
    Хомосексуалиста-кариерист Хикемян няма шанс да стане кмет, но пък има голяма вероятност менторът му Борисов да влезе в затвора.

    Коментиран от #22

  • 11 Учуден

    10 26 Отговор
    И аз бях меко казано изненадан от избора на Хекимян. Но честно да си призная - вече ми допада, след всичката тази злъч, която се излива по него и по ГЕРБ.
    Сигурен съм, че не би направило никакво впечатление, ако беше кандидат на ПП-тата и ДС-тата, все пак за тях всичко е позволено. Тогава хората вероятно щяха да си кажат: "Нормално, все пак три години (от 07.2020 г. - началото на "великите всенародни протести и въстания", БТВ активно хулеше ГЕРБ, даже и протести си измисляха (Кака Канна), каква ли не помия се изля тогава върху ББ и ГЕРБ".
    Но сега.... майко какъв рев, какъв вопъл, какъв стон от всички страни....
    А що се отнася до Герджиков - в пъти по-достоен от Мунчо; Габровски - перфектен за премиер. Но... явно на властимащите и на тези, които ни дърпат конците не им се нрави в България да имаме мъдри и образовани хора на такива позиции.
  • 12 Тома

    21 4 Отговор
    Всички тези са настъпали котарака с измами и кражби на държавни пари и тиквата ги използва като подлоги
  • 13 Тредстоун

    7 22 Отговор
    Мисля че ще вземе София на първи тур , другите са куци коне , сценарист , употребен синдикалист , чорбаджия и нищото от израждане ... Латерните на изброените куци коне не спират да лопат менчето , страх и отчаяние ... , ГЕРБ отново ще ги изчегъртва ...

    Коментиран от #23

  • 14 татяна

    22 5 Отговор
    Всяко нещо в живота си има цена. Директно плащане, връщане на услуга или зависимост. Герджиков, ГАБРОВСКИ, ХЕКИМЯН.
  • 15 Боби

    11 6 Отговор
    И Бойко беше пожарникар , но стана най дълго управлявалият премиер

    Коментиран от #16, #21

  • 16 гост

    14 4 Отговор

    До коментар #15 от "Боби":

    Ако има правосъдие,най дълго ще лежи в затвора.
  • 17 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "София":

    И от двамата нищо ама нищо не става.
  • 18 Артилерист

    14 4 Отговор
    Към троицата горе добавям и Габриел. Гербаджийската шайка нямат читави и неомърсени хора и отдавна рибарстват да закачат някоя непозната за техния батак хакимянка...
  • 19 Ами да

    10 2 Отговор
    Много неща се постигат с много пари! Карикатурни кандидатури също! Както вече казах, няКой е хванал Борисов под шлифера и не го пуска! Просто е!
  • 20 Миро

    14 3 Отговор
    Хъката Мъката Мян

    Коментиран от #24

  • 21 Айде

    17 2 Отговор

    До коментар #15 от "Боби":

    Обществената среда създаде "вожда" Борисов! В нормална държава и народ той няма шанс да се появи!

    Коментиран от #26

  • 22 А дано!

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "КПСС БКП":

    Ама на тези географски ширини, надали!
  • 23 Грешно

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "Тредстоун":

    мислиш. Този няма шанс! Никакъв! Родопски катър би имал по-голям шанс, стига да бе предложен от боко.
  • 24 Добавям:

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Миро":

    цън-ца-рян!
  • 25 любител

    7 2 Отговор
    според мен боко тиквата крадеца нарочно избра и употреби новинарчето защото софия не им трябва вече.явно не е останало нищо за крадене. който дойде да се мъчи без бюджет и хората пак да си искат боко. това е тезата на тариката мръсник.
  • 26 Да, прав си.

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "Айде":

    Но България не е нормална държава. По ни прилича да сме някъде на юг от Мексико. Затова ще си раждаме лъжливи герои, крадливи политици, лобистки закони, слепи съдилища, скопена прокуратура, мижава полиция, неуки учители, лекари с отличен търговски нюх, население с робска психика - отправило се доброволно на заколение!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 пфууууу

    8 2 Отговор
    Мисир, обЪратен, полуобразован, арменец, несофиянец. Напълно неизбираем. Но това е сделката - пералнята да върти.
  • 29 реално погледнато

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "ДИРИГЕНТИТЕ ОТ ПОСОЛСТВОТО":

    Толкова си могат не разбираш ли? Те мислят само в стереотипи, в кутийки. Заповядано им е и действат по еднакви опорни точки. Нивото им на айкю е като на Барби. Те нямат никакво мнение за нас, ние не ги интересувам. Ние сме само био материа за рециклиране. Изпълняват заповеди.
  • 30 Живко сз

    8 0 Отговор
    Представяте ли си един ден Хиката ще го издигнат и за президент,както са тръгнали нещата. С толкова мислене,това измислиха.
  • 31 Пешка Царичкова

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мнение":

    Щом злобата, омразата и паник атаките взеха връх, значи Бойко пак ви/ги мина с 200!
  • 32 Реалист

    3 2 Отговор
    И преди тези от заглавието е Цачева.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 САМОДУР

    4 3 Отговор
    ВРЪЗКАТА М/У ХЕКИМЯН И ТИКВАТА Е 6 то, И ДВАМАТА СА ИЗМАМНИЦИ И ЛЪЖЦИ
  • 35 ЦИРК

    5 2 Отговор
    дьо БАНКЯ!
  • 36 Хихимян

    4 1 Отговор
    Пак ни връзват тенекия, но е сигурно, че някои гласуващи ще се вържат.
  • 37 Радио Ереван

    7 1 Отговор
    След Плевнелиев, Цецка и пекинската патица, започнаха да се прокрадват съмнения, че Боко сериозно се е побъркал, обаче този път изби рибата отвсякъде.
  • 38 Редник

    2 0 Отговор
    Боко обича да рискува. Освен това за пореден път показва кой кара влака в ГЕРБ. Той и Доган са вечни и несменями. Въпросът е, че партиите им са стабилни и почти няма отцепили се. Докато СДС се скапа, сега БСП е на път, а патриотите ту се въздигат, ту залязват. За еднодневките няма да говорим. ПП е от тях..
  • 39 155

    1 2 Отговор
    Герджиков не харесвахте/а /подкрепиха Радев/, Габровски и предложения кабинет - пак не. Да махнем Борисов, пък ще видим после?!?! Май нищо не видяхме. Не виждаме тригодишния хаос с тия алабалисти. Защо Борисов не е депутат, защо Борисов е депутат?!?! Защо си с шапка, защо си без шапка? И Господ Бог да беше издигнат пак щеше да има мрънкалници. Не че е лошо всеки да има мнение и да го изрази, но да се лепят етикети и обиди....С омраза нищо не се постига!
  • 40 ГЕРБ ще сдадат кметското място на ПП-ДБ

    1 2 Отговор
    Ще си запазят шеф на СОС и болшенството, както и тяхните кадри(наГЕРБ) ще си останат по местата!! Няма Ревизии, няма разследвания! Кой крал, крал! Кмета ще бъде едно Сламено Чучело!? Това е сделката, както и за други голями градове! Сглобка!?!