Last news in Fakti

19 Ноември, 2013 11:29 20 219 7

Имаме новина!

  • георги харизанов-
  • имаме новина-
  • медии

Надига се вълна от надигащи вълната

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Н.Б. показва снимка, на която единственият познат от него човек е Иво Карамански. Снимката, освен че е нещо тотално противоположно на журналистическа находка, е отдавна публикувана в книга, и е толкова далеч от сензация, колкото Н.Б. е далеч от премиерския пост. Чухме коментари от кой ли не – от бивш премиер /неясно защо/, до бай незнам си кой от село незнам си кое, който потвърди, че момъкът със сключените вежди е синът му. Това обаче е новина, падна писане и говорене. В резултат на което Н.Б. попада в епицентъра на информационния поток. С една хвърчаща изрезка.

Реформаторският блок представи предложенията си в сектор правосъдие и вътрешна сигурност. Много от тях са радикални спрямо статуквото и поставят на принципно нова основа фундаментите на държавата. Ако се предположи, че хората по площадите са преимуществено с дясно мислене, то може би много от тях биха искали тези предложения да бъдат изкоментирани от политиците, от медиите, от другите десни партии. Може би в тези предложения се крият и голяма част от причините въпросните хора да са по площадите. Засега обаче няма да разберем дали е така. Защото това не е новина, следователно коментари няма.

Някакви дихатели със странен външен вид, странна лексика и още по-странни намерения обикалят нощно време централните улички. Нещо предотвратяват, нещо вардят, нещо обикалят. Искат лични карти на всеки, който не отговаря на стандарта им. Какъв е този стандарт, не е ясно. Обзема ме глупаво чувство, че дори ги коментирам. Обаче имаме новина – интересни са. Камери има, статии има. Нощно време обикалят преките, през деня – студиата. После естествено има и оплакване, че идеите на тези дихатели се надигали. Ами надигат се, след като им се дава трибуна в праймтайма. Имаме новина, все пак. И то каква.

Национална телевизия излъчва кадри, които директно уличават в тежка лъжа и/или пълна безхаберност вътрешния министър. Лични данни на хора се записват на импровизирано КПП в дъното на затапена централна столична улица, на баничарски листчета, които отиват незнайно къде и с незнайно каква цел. Полицаите нарушават законите, които са призвани да пазят, а министърът им излиза и лъже, въпреки наличието на прекрасен и подробен видеоматериал, и стотици подадени жалби. Това обаче не е новина. Мина и замина.

Най-големият енергиен проект в България се договаря на частен разговор в кабинета на премиера /абсурдно звучи, факт.../. Цената необяснимо скача, обявява се процедура за избор на изпълнител с невъзможно кратки срокове, литва главата на един вадещ зъбки заместник-председател на партия. Има ли стенограма от въпросната среща? Няма. Ама държавата била ощетена, ама взимал се пореден заем, ама появиха се едни необясними 400 милиона? Съжаляваме, темата не е интересна. Стенограма няма, новина няма, тема няма. Станалото - станало. Това е положението.

Съпругата на председателя на ПЕС е изобличена в серия лъжи относно собственост във фирми, договори за реклама и лобизъм, и източване на пари от Пловдивския панаир, отчисления от които после директно постъпват в сметките на премиерския съветник по това време Росен Карадимов. Новина ли е това? Ами не. Не е интересна темата.

Медиите са виновни. Дали? Защо тогава ги купуват, четат и гледат?

Хората са виновни, защото търсенето определя предлагането. Дали? Защо тогава хората са по улиците от половин година и 80% от всички българи не желаят това управление и тази подредба на обществото?

Не знам кой е виновен.

Виновен май няма.

Но то това не е новина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    0 7 Отговор
    г-н Харизанв, стига мисли на глас.Няма файда от това.
  • 2 The Big Boss

    6 2 Отговор
    Много точно казано!
    Нещо ако го няма в медиите, то не се е случило.

    Олигархията е поробила народа чрез медиите. А народа вече е с толкова промит мозък, че дори не може да осъзнае този факт.
  • 3 Симеон Тасев

    0 2 Отговор
  • 4 dragozow

    2 2 Отговор
    И на децата е ясно че Бареков си купува "подкрепата".
  • 5 ВИП АМГ

    1 2 Отговор
    barekov k...o
  • 6 Мунчо

    1 2 Отговор
    Да си събере сам л..ната дето изплю по другите в една кофа и сам да се залее.
    Това ще успокои електората
    :)
  • 7 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    0 0 Отговор
    Няма абсолютно никакво значение какъв е Н.Б.
    Коментирайте какво прави буда в компанията на такива лица.
    След като е бил в мафията няма работа в политиката и още по-малко в управлението на Държавата.
    Предложен за ГС на МВР от Аспарухов и Първанов на прием на Зюганов. Какъв наглец и подлец трябва да си за да се правиш на антикомунист. Комунист-антикомунист. Мафиот-главен секретар на МВР- МП. Те такава птица няма по света. Но в милата ни татковина се пръкна че и футболист.