Тема: Украйна

7 Октомври, 2023 19:00 7 040 142

Окупираният Крим: Как Украйна иска да освободи полуострова

  • крим-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • черно море-
  • олексий данилов

Крим се смята за една от най-важните военни бази на Русия във войната ѝ срещу Украйна

Окупираният Крим: Как Украйна иска да освободи полуострова - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Украинските военни операции в Крим вече са рутинни - нещо, което мнозина не си представяха, че е възможно. От девет години Русия укрепва полуострова, опитвайки се да го превърне в крепост за военни действия. Киев, от своя страна, желае да освободи смятаната за най-важна база на нападателната война на Москва. АРД анализира в статия какво означава всичко това за хората, живеещи на полуострова.

"Знаем какво става, хората четат в интернет. Виждат какво се случва", споделя в телефонен разговор пред АРД жителката на Крим, която желае да остане анонимна и ще наречем Оксана. По думите ѝ, въпреки че хората са наясно със случващото се, се страхуват да споделят кого подкрепят. Както и самата тя, която подкрепя Украйна.

Украйна има добре обмислен план

Според Оксана полуостровът е по-милитаризиран, отколкото някога е бил. "Например, като пътуваме към Керченския мост, виждаме много военни машини", разказва Оксана пред АРД. "Толкова много, че дори не можеш да ги преброиш. Има и много войници, дори в Симферопол", допълва жената.

От Крим руските части масирано обстрелват Украйна с ракети. Те разрушават къщи, енергийни източници и убиват хора. За разлика от Оксана, Анатоли, който също като нея живее в Крим, подкрепя Русия. Той не вижда алтернатива на насилието. "Ние не се радваме, когато разберем, че е загинало дете. Или жена. Или мъж, баба или дядо. Никой нормален човек, освен ако не е садист или извратен, не се радва на такова нещо", споделя Анатоли. Той обаче знае също, че няма война без жертви.

Операциите на Украйна в Крим се засилват. Превземане на петролни платформи в Черно море, целенасочено унищожение на руските системи за противовъздушна отбрана, нападения срещу военноморски бази, а наскоро и директна атака срещу щаба на руския Черноморски флот. Зад всичко това стои добре обмислен план, убедена е експертката по сигурността Клаудия Майор.

Освобождаването на Крим продължава да е сред целите на Украйна

"Виждаме педантичен, систематичен подход, целящ да направи за Русия невъзможно да защитава Крим", анализира случващото се Майор. "Съчетано с атаките по Керченския мост и други пътища към Крим, наистина това е целта: да се направи Крим несъстоятелен и да се накара Русия в дългосрочен план да се откаже от него", обяснява експертката пред АРД. Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов казва, че освобождението на Крим продължава да е сред целите на украинските власти. Великобритания и Франция я подкрепят постигането на тази цел с крилатите ракети "Сторм шадоу" и "Скалп".

Германия трябва да е по-категорична

Наскоро германският канцлер Олаф Шолц отказа да изпрати на Украйна германските ракети "Таурус". Опасенията му са свързани с това, че данните за геолокация, нужни на ракетите, ще трябва да идват директно от Германия. Решението на Шолц беше разкритикувано както от европейските му партньори, така и от част от коалиционните му партньори в Германия. Олексий Данилов продължава да се надява, че страната му все пак ще получи ракети "Таурус" в бъдеще и уверява, че Берлин не бива да се притеснява, че ще бъде въвлечен във войната.

Пред АРД Данилов уверява също, че украинските военни не извършват нападения на руска територия с оръжия или ракети, предоставени от партньорите им. "Ако има нападения по военни цели, боеприпасите са изключително наше собствено производство", казва той. Според известната до момента информация, Украйна досега се е придържала към споразуменията с партньорите си. Украйна има нужда от подкрепата, за да освободи своите територии. Става въпрос за свобода, демокрация и за това, "че трябва да спрат да умират деца", казва Данилов. Германия трябва да е по-категорична по тези въпроси, призовава той.

Автор: Васили Голод АРД


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 102 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО

    119 8 Отговор
    Оксана каза...
    май вече нас читателите ни имат за ...

    Коментиран от #19

  • 2 Коч Ина

    122 9 Отговор
    страшни операции, няма шо - пуснат някой дрон, колкото да отчетат дейност пред спонсорите и след това руснаците им сриват град

    Коментиран от #54

  • 3 Фрау Деса

    115 9 Отговор
    Как Украйна иска да "освободи" полуострова и дали ще може са две различни неща. И този жанр е в графа фантастика
  • 4 Анонимен

    119 11 Отговор
    Доколкото се сещам май краварите искаха да направят военна база в Севастопол и то в УЖ независима държава която даже не е членка на НАТО...Ако жителите на Крим не бяха доволни от Русия сега при СВО защо никой не иска да отиде в Окрайна.??? Защо няма партизански отряди Нещо гнило има в Крим...И друго питане. Защо в Русия има доста окраинци и то навсякъде включително и в Сибир. Защо никой не иска да отиде в Окрайна???

    Коментиран от #58

  • 5 Трагедията на Израел

    21 110 Отговор
    В Израел 50% от населението е рускоезично. А там, къдет е стъпил руски крак започва трагедия.

    Коментиран от #14, #128

  • 6 Ъхъъъ

    78 9 Отговор
    Ставало било въпрос за свобода и демокрация.....Я у лево веднага.....
  • 7 клаус

    90 8 Отговор
    Крим се е самоокупирал?? Аман от зелкови глупости! Ниво 7-ми клас 1954г
  • 8 Някой

    78 8 Отговор
    Украинските операции в Крим били рутинни... Може, ако рутинно означава разбити, убити, потопени и унижени....
  • 9 как украински терористи ще

    76 12 Отговор
    освобождават руснаци от русия
  • 10 Българин

    18 87 Отговор
    Крим е беше и ще бъде украински!

    Коментиран от #18, #88

  • 11 Вражалец

    82 12 Отговор
    Украйна продължава да ни облъчва с фалшиви новини. Гледахме снимки и като ги сравним с днешните от Израел,разбираме,как ни лъже артистът!
  • 12 Българин

    82 15 Отговор
    Банкерите нямат шанс, 83% от украинците мислят и говорят на руски. МВР им е тотално непознат език. Даже укофюрерчето срича на тоя селски диалект. Украйна е Русия и Русия е Украйна. Нацитата скоро ще се спасяват на запад
  • 13 Българин

    15 80 Отговор
    Рашибозука, къде е командващият руския черноморски флот? Да не е в отпуск, че крепостните отказват да го покажат... 😂
  • 14 катран

    76 17 Отговор

    До коментар #5 от "Трагедията на Израел":

    За такива българомразци като теб..Където стъпил руския крак..
    На 28.12.1877 г. е освободена София, на 04.01.1878 г. – Пловдив., на 08.01.1878 г. – Одрин. Турското правителство иска примирие...Може би не ти харесва сегашното управление на Русия..но недей да говориш малоумни неща..Кажи примерно където сме влязохме в европа.какво се случило с БГ...КАТАСТРОФА...

    Коментиран от #17, #24, #28, #29

  • 15 Много гладен

    58 9 Отговор
    Този Голод. Укронацистите се снимаха на напусната няфтена платформа и представиха това като велик успех на ВСЕ. Никой не ви вярва вече.
  • 16 Урюрвкос

    48 8 Отговор
    Зеленски няма право да прави военни гробища на чернозема на Монсанто.
  • 17 Българин

    19 53 Отговор

    До коментар #14 от "катран":

    Да бе, няма режим на тока вече повече от 30 години,
    магазините са пълни със стоки, българите пътуват свободно из цяла Европа без визи...Катастрофа пълна! 😂

    Коментиран от #23

  • 18 Българин

    54 9 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Укаина беше и ще е руска. Комичното е, че Сталин и Ленин се провалиха в поукраинчването на руснаци, та тея жалки нацибандери сега се пробват. Западните НПО решили да проверят какъв процент от укрита говорят руски като пуснат въпросник с безсмислени статистически въпроси, въпросникът бил напечатан на руски и мова. 17% избрали въпросник на диалекта, 83 на руски. Кво повече
  • 19 Хахахаха

    60 9 Отговор

    До коментар #1 от "НАТО":

    За Украйна говорете в минало време! Колкото Византия ще освободи Константинопол, толкова и украинският райх ще свърши нещо!
  • 20 ха ха

    42 8 Отговор
    след провала на нашенските аналлизатори от DW започнаха да ползват вносни , сигурно е от новите стратегии на атлантиците , да ни уморят от идиотии та да не вземаме отношение към престъпленията им
  • 21 Сатана Z

    62 11 Отговор
    Германия трябва да помни как беше освободена от Червената армия през 1945,а не да крои планове как да превземе Крим.Маправиха опит и си понесоха заслуженото.Сега е време и Укронацистите да го разберат по трудния начин.
    Германия е просто държавица ,слуга на САЩ и просперираща благодарение на евтините суровини от Русия.
    Нищо не са научили Немците за последните 100 години,нищо.
  • 22 Артилерист

    39 8 Отговор
    Укросъчинения...
  • 23 Турчин

    37 9 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Забрави да споменеш,че вече има и банани 🍌

    Коментиран от #25

  • 24 Напо

    14 36 Отговор

    До коментар #14 от "катран":

    Аз станах мултимилионер заради лошата катастрофирала Европа..

    Ако бяхме останали на планова икономика и петилетки май нямаше да ми се получи

    Коментиран от #37

  • 25 Еничар

    9 3 Отговор

    До коментар #23 от "Турчин":

    Много обичам банани авокадо и манго в неограничени количества
  • 26 Израел е атакуван с 2300 ракети

    18 15 Отговор
    путин охранява башар асад. От Сирия хамас се снабдява с ирански ракети.
  • 27 Белата Златка

    4 26 Отговор
    Крим е ГРЪЦКИ!
  • 28 пармезан

    17 51 Отговор

    До коментар #14 от "катран":

    Царска Русия ни е помогнала да се освободим през 1877г,но ссср ни обявява война нa 5.09.44 и ни напада... . След което бяха избити десетки хиляди българи по молба на сталин.И в последствие станаме техни роби.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Задунаец

    17 2 Отговор
    Едните се покриха със слава, другите с презрение!
  • 31 Ццц

    52 9 Отговор
    Престанете да представяте обикновен тероризъм за някаква възвишена цел! Цялата идея на наркоманския мърльо е да представи поне нещо за успех на спонсорите. Но те очевидно не са очаровани от успехите за 300 млрд. долара. Нещата ще се върнат, както в Косово. Резолюцията за правото на самоопределение, която ООН гласува през 2007-ма под натиска на американците, трябваше да проправи пътя за войната 2008-ма. Същото обаче даде жокер на Путин за Крим. Сега в Израел гърмят по същия начин и със същия мотив. Но американците реват срещу Хизбула, а украинците са светци. Това лицемерие и двоен аршин отврати всички от американците и в момента текат промените, за които сами са си виновни. Само преди 30 години всички вярваха в американската демокрация и безкористност. Сега режими като руския и китайския изглеждат по-привлекателни, което е откачено, но...

    Коментиран от #65

  • 32 Констатация

    31 8 Отговор
    Този път Германия няма да е раздекена на две зони ,а ще е само една тази на Русия.
    и такива нацистки медии като Дойче веле ще бъдат забранени.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Простотия до шия

    31 7 Отговор
    Бля, бля, бля, бля. Е така им промиват мозъците на Запад.
  • 35 четете ли копейки

    7 26 Отговор
    "Никой нормален човек, освен ако не е садист или извратен, не се радва на такова нещо", споделя Анатоли- това се отнася за нашенските копейки.

    Коментиран от #72, #129

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Отговор

    30 8 Отговор

    До коментар #24 от "Напо":

    Да точно!
    Нямаше как да крадеш толкова по времето на соца.
    Сега мафиотите като теб без гънка в мозъйка си са превзели държавата.

    Коментиран от #41, #46

  • 38 Миротворец

    8 14 Отговор
    Една анкета за 18 годишните.
    Искам да съм:
    1. Кравар
    2. Колхозник
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Напо

    5 11 Отговор

    До коментар #37 от "Отговор":

    Програмист написал софтуер.

    кой ще го купи?

    лошите богати западняци за подмолни империалистически цели разбира се, сори че предадох партията 😱

    Коментиран от #45

  • 42 ХАН ЮВИГИ

    7 25 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна
    Казах
  • 43 костя капейкин:

    5 20 Отговор
    Една анкета за майките и бащите на 18 годишните:
    Искам моят син/дъщеря да стане:
    1. Кравар
    2. Колхозник

    Коментиран от #48, #60

  • 44 Анонимен

    5 7 Отговор
    Насилието никога не е било решението
  • 45 Задунаец

    11 25 Отговор

    До коментар #41 от "Напо":

    По време на соца казвахме:
    - И 5 лева да стане бензина, пак ще карам москвето. И 5 стотинки да стане, пак ще го крАдна.
    Поздрави от бай Тошо на всички които крадяха като за последно и спомогнаха на "социализъма" да се развие скоростно и скоростно да влезе в гроба.
  • 46 Задунаец

    8 13 Отговор

    До коментар #37 от "Отговор":

    А ти как краде другарю, та доведохте "социализъма" до преждевременната му кончина?

    Коментиран от #59

  • 47 Путриот

    6 29 Отговор
    Много добре описва картината за падението на Путаран. Валдай .
    Излязал Джуджето и говори някакви простотии .
    И всички в залата все едно на погребение .

    Къде са онези надъхани Кремълски Военнилюбци .

    Няма я вече тая увереност ,седят и гледат като изпразнени , една усмивка няма в цялата зала .

    И оня Шизофреник и той едва едва се мъчи нещо , ама му личи
    Тотално се издухал .

    Шойгу и той глътнал бастуна , гледа ли гледа , не знае къде се намира .

    Хахаха

    Киев за 3 дни ,им изби зъбите на Кремълските Клоуни.

    Коментиран от #57

  • 48 Костя да ти кажа

    7 18 Отговор

    До коментар #43 от "костя капейкин:":

    По добре да стане Крепостен .

    За Матушка .
  • 49 Тиква

    19 5 Отговор
    Айде пак простотиите на немските Укро нацисти. Скоро време ще приключат и колелото се върти! Но явно не го разбират както и драскачите във Факти бг.
  • 50 Бесен- _Язовец

    8 19 Отговор
    Само млатене за червените терористи, от друго не разбират!
  • 51 Последния Софиянец

    7 22 Отговор
    Няма по пропаднало, продажно и подло от пияния ватник и гладната копейка!

    Коментиран от #56

  • 52 Винкело

    17 4 Отговор
    А вие знаете ли, че в края на 17-ти век островите между Гърция и Турция са били... Руска Средиземноморска островна губерния на Екатерина ІІ Велика? Обаче им се сторило скъпо да я владеят и я съкратили на Кримска губерния.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 В коя от Кримските войни

    26 3 Отговор

    До коментар #2 от "Коч Ина":

    е победила или въобще е участвала Украйна?
  • 55 В Украйна се предлагат

    20 7 Отговор
    Смъртни актове за да се избегне мобилизация.
    Авторите на обявата заявяват, че при необходимост могат да инсценират погребение.
    .

    Коментиран от #61

  • 56 казал кози кози

    2 8 Отговор

    До коментар #51 от "Последния Софиянец":

    родил негърче от базите
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Краденето

    5 13 Отговор

    До коментар #46 от "Задунаец":

    Ни е в кръвта на източните народи но бг не можем да се мерим с блатарите там даже си имат специални крадливи организации от одасна една от които е със звучното име

    🪆ВОР В ЗАКОНЕ🪆

    Коментиран от #86

  • 60 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 16 Отговор

    До коментар #43 от "костя капейкин:":

    Залужни чувализира ватата до крак‼️

    Коментиран от #119

  • 61 ТаУмВзе

    4 19 Отговор

    До коментар #55 от "В Украйна се предлагат":

    В Русия ги заравят ватниците по нивите и сметищато, за да не плащат на пияните вдовици!
  • 62 Естествен Интелект

    23 5 Отговор
    А как ви се искаше да направите натювска база там, ама едни вежливи зелени човечета провалиха желанията....

    Коментиран от #64

  • 63 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 19 Отговор
    Зеленски унищожи втаря за няма и година!

    Коментиран от #73

  • 64 Гориил

    4 14 Отговор

    До коментар #62 от "Естествен Интелект":

    Тия човечета отдавна са загрузени с 200, само леш и скрап остана от магучая.

    Коментиран от #67

  • 65 Вале-каро

    19 3 Отговор

    До коментар #31 от "Ццц":

    Разбирам го така :В Русия и Китай Са режими , а в САЩ е демокрация .Значи реално погледнато сега в Русия и Китай е демокрация , а в САЩ е режим. Защо не си го кажем простичко, там където властва парата е режим.

    Коментиран от #66

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Бесен- _Язовец

    3 18 Отговор
    Копейките ще висят закачени по стълбовете

    Коментиран от #71

  • 70 Естествен Интелект

    8 3 Отговор

    До коментар #68 от "Естествен Интелект":

    От сайтчето сте жалки! Ника ми върви с келестрето - вземи ми го и него.
  • 71 Естествен Интелект

    11 2 Отговор

    До коментар #69 от "Бесен- _Язовец":

    Криеш се зад преписаното от ДойчуВелю, но следите остават.
  • 72 Естествен Интелект

    3 14 Отговор

    До коментар #35 от "четете ли копейки":

    Само копейки да обещават, коленчиме на робсия и плюваме България!

    Коментиран от #75

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 позеленял

    14 4 Отговор
    то само бандитските организации плащат за реклама и измама , затова мазни новини за украйна четем на всеки час

    Коментиран от #82

  • 75 Естествен Интелект

    9 2 Отговор

    До коментар #72 от "Естествен Интелект":

    Другите дебили от сайтчето ги отказах да пишат от мое име, но явно си някоя нова звезда, писарушка....
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Алфа херинга

    16 4 Отговор
    Абе защо продължавате да отричате редовни референдуми. Не е окупиран, а си е руски вече.

    Коментиран от #138

  • 78 Естествен Интелект

    8 0 Отговор

    До коментар #73 от "Естествен Интелект":

    Да пишеш с чуждо име, и после да си отговаряш е класика за д-р Гълъбова. Ползвате отстъпка при нея!
  • 79 костя капейкин:

    3 12 Отговор
    Аз искам моят син да стане ватенка/колхозник. Мразя краварите. Особено онзи кравар Клинт Ийстуд, дето направи репутация на топ актьор и режисьор и милиони смрадливи краварски долари с краварски филми
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Задунаец

    4 12 Отговор
    Аз искам моята дъщеря да стане колхозничка-известна певица, да пее "Катюша" и "Калинка мая" на препълнени стадиони, като ги построи путин. Мразя краварите и особено оная краварка Арета Франклин с краварските й песни.

    Коментиран от #83

  • 82 Естествен Интелект

    2 4 Отговор

    До коментар #74 от "позеленял":

    Използвам модзила с адблокър- няма реклами даже в тубата, а сайтчето не получава и евроцент....
  • 83 Естествен Интелект

    6 1 Отговор

    До коментар #81 от "Задунаец":

    Щерка ти досега само ми е свирила, дали пее - не знам....
  • 84 този

    12 1 Отговор
    Василий май е гладен (съдейки по фамилията му) и поради това го обземат халюцинации и доста се е потрудил, та изнамерил Оксанка да светне положението. Да взема да си измисля едно украинско име и да им разказвам да велето и фатки сладки приказки по желание, ама трябва да спазарим тарифата.
  • 85 костя капейкин син

    4 14 Отговор
    Аз искам да стана колхозник, защото дядо каза, че путин ни е освободил от германците, а тате каза, че путин ще ни освободи и от шведите. А чичо е в сибир и каза, че един колхозник получава три оъти повече денги от един кравар и има къща и кола. А краварят има само ранчо и кадилак!
  • 86 костя капейкин:

    6 13 Отговор

    До коментар #59 от "Краденето":

    По бай тошово време не се крадеше. Тогава се взимаше. Тръгваш си от работа от завода за сирене и кашкавал и пълниш чантата със сирене и кашакавал. Тия от винпрома влачат бутилки, ония от Родопа влачат суджуци. От цигарената фабрика стекове с цигари. Видиш, че комшията си е забравил чистачките на колата и ги прибираш. Нямаш бензин? Вземаш маркуча и си пълниш една туба от ладата на комшията. Видиш колело на улицата и си го вземаш. Така беше. Закон и ред. Тодор Колев и той се чудеше: Кога ще ни стигнат хамериканците?!!!

    Коментиран от #109

  • 87 Предпоследния xoxoл!

    12 4 Отговор
    Ох, много ми е лошо...
    Два дни повръщам кръв и нещо зелено, непрекъснато ме втриса. Тъмнее ми пред очите и не си усещам краката. Всички ми се клеха във вечна любов, пък сега ми разправят, че нямали пари. Дори и американците.
    Ако може някой да ми помогне.
    Моля ви се!

    Сало Уганде...
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ЯМБОЛИЯ

    1 14 Отговор
    Крим е гръцки от повече от 2500 години.

    Коментиран от #121

  • 90 факуса

    15 3 Отговор
    няма как да е окупиран острова,гражданите се изказаха къде искат да са,сега е нападан от укрите,не може да окупираш без военни действия,нахрен осраине
  • 91 ХАН ЮВИГИ

    2 16 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна
    Казах

    Коментиран от #94

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 като пръдне гущера

    8 1 Отговор
    може и да стане.
  • 94 с баба ти Ванга да

    8 1 Отговор

    До коментар #91 от "ХАН ЮВИГИ":

    не сте първи братчеди ?!
  • 95 българин

    6 17 Отговор
    успех на украинците. дано по-скоро изгонят руснаците от територията си.

    Коментиран от #99

  • 96 мдаааа

    18 5 Отговор
    по тоя повод...
    Зеленчука и бай дън
    Питат радио Ереван...
    – Какви са шансовете Украйна да си върне Крим, Донбас и т.н. нови територии добити с всенароден референдум?
    Радиото отговаря без да се замисля...
    - Същите както индианците да си върнат Америка!

    Коментиран от #97

  • 97 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 13 Отговор

    До коментар #96 от "мдаааа":

    То и за Киев, Харков и Херсон говорихте същото, подлоги препълнени‼️ А замина и крайцера, щаба, подводницата, моста и 30тина генерала, всьо по план
  • 98 Студопор

    7 0 Отговор
    Ама той вече е свободен.

    Коментиран от #100

  • 99 ТаУмВзе

    2 7 Отговор

    До коментар #95 от "българин":

    Това е неизбежно, пияната тор ще си гние по блатата!
  • 100 Адам Хилтън

    2 5 Отговор

    До коментар #98 от "Студопор":

    Да, скоро ще дават 40 на пияниците от щаба!
  • 101 ам ся

    9 3 Отговор
    Ко ши праим!? Ще се заформи ли скандал? В "Телеграма" някакъв хохол показва мина , българско производство- завод 10, чисто нова, акуратно упакована, но когато разви взривателя, вътре мината се оказа празна, без взривно вещество. Така се получава, че много бързаме с мерака да помогнем, но пък е по-добре повече такива мини, по-малко жертви.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 това е

    2 0 Отговор
    факт, като не знаеш да пишеш трий.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Вовка Пут

    3 12 Отговор
    Украинците през последните месеци засилиха "вниманието си" към Крим и не е необходимо да си някакъв експерт, за да ти стане ясно, че предстои развръзка ,която няма да се хареса на "руските туристи в Крим", които вече осъзнават, че наближава времето да си ходят. До миналата година на ушанките не им се вярваше, че украинците ще "посегнат" на моста, а те взеха, че ликвидираха и целият щаб на Черноморският флот, воглаве с командващият. Нещата се избистрят от мъглата.

    Коментиран от #115

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Мирослав

    10 3 Отговор
    Стига плитки внушения и евроатлантически фантазии. Крим беше автономна република със собствено правителство и парламент. Никой не е окупирвал този полуостров. В Крим се проведе съвсем редовен референдум, който законен акт, според устава на ООН, даде възможност на населението да се самоопредели и те го направиха като се приобщиха съвсем законно към руската федерация, където ще си останат во веки веков. На всичкото отгоре, Севастопол като град имаше съвсем отделен статут с отделно управление .
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Гал

    8 0 Отговор
    Айде стига с тия глупости.
    .
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Живанши

    8 0 Отговор
    То ако с ракети се освобождава територия, Руснаците отдавна да са освободили Киев от хазарите.
  • 113 Крим

    7 1 Отговор
    Е Руски
  • 114 Все пак

    6 2 Отговор
    Слава на Русия! Сложи край на хегемонията и ограбването. Светът е на всички!
  • 115 Вовка Пут

    6 2 Отговор

    До коментар #106 от "Вовка Пут":

    Защо окраинците говорят на Руски
  • 116 Дойче веле

    6 1 Отговор
    Трябва да бъде забранена и изгонена от България

    Коментиран от #134

  • 117 Колев

    11 2 Отговор
    ФАКТИ е измислил много лек начин да сондира общественото мнение. Пускат се тъпи тролови писания и се следи реакцията на читателите. Следи се реакцията, само не знам къде се отчита. В Крим трябваше да бъдат инсталирани поне 3-4 американски военни бази, да се прогони руският флот от там и американските ракети да са насочени досущ, както по времето на кубинската криза. Русия и Путин им посочи хубавия СРЕДЕН пръст и не само, светът вече се променя. Четете бе глупчовци, Глобал рисърч, канадски сайт.
  • 118 Анджело

    12 2 Отговор
    От кого укранците ще "освободят" Крим? 99% от населението на Крим са руско говорящи. Припознават се като руснаци. "Връщането" на Крим е завладяванане. Какво ще стане с населението там? Ще го пратят в концлагери ли? Затова и Путин спря офанзивата. Не му трябват райони на Украйна с про-украински жители. И няма намерение да продължава да навлиза в Украйна. С изключение на Одеса може би
  • 119 Анджело

    2 3 Отговор

    До коментар #60 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Мизъкът ти колкот 1 копейка ве
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Грешиш

    3 0 Отговор

    До коментар #89 от "ЯМБОЛИЯ":

    Македонски е
  • 122 Име

    4 1 Отговор
    Добре, всъщност на кого е - има спор. Втората световна война е нападнат от немците и - те - немците говорят за руснаци.

    В Германия също са отделни един - "племена", баварци, саксонци, еди-какви си.

    Кримската война - 1856 - се води с Русия, какво става един вид.

    Гогол - руски или украински е.
  • 123 САТЪРА НА ХАНА

    8 0 Отговор
    ТИЯ ХАМБУРСКИ САЛАМИ СИ МЕЧТАЯТ
    ВАНКАТА С УШАНКАТА ДА ГИ ХВЪРЛИ НА СКАРАТА:)
  • 124 хаха

    11 2 Отговор
    Първо Крим не е окупиран, а с референдум хората избраха къде искат да бъдат. Второ Украйна никак няма как да превземе Крим, казвам превземе, защото няма от какво да "освобождава" нещо което не е тяхно. Крим е руски!
  • 125 ЯСНО!

    10 0 Отговор
    Този гладен автор-
    Васили Голод е заработил малко с този пасквил...!
    Нема лошо...,да се нахрани човека...!
  • 126 БгТопИдиот🇧🇬

    4 1 Отговор
    И аз искам да освободя напражението с комшииката,ама мъжо и не дава !
  • 127 ХАН ЮВИГИ

    0 7 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна
    Казах
  • 128 Путин След Крим

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Трагедията на Израел":

    "Момчетата от НАТО са чудесни, но предпочитам те да ни идват на гости, а не ние на тях"
  • 129 Четете ли центове

    14 0 Отговор

    До коментар #35 от "четете ли копейки":

    "Никой нормален човек, освен ако не е садист или извратен, не се радва на такова нещо"
    Ръкопляскането и ставането на крака в Канадският Парламент,на 98 годишният Украински фашистки нацист от ,,СС",в комплект със Зеленски...!!!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Факт

    9 1 Отговор
    ДВ силно подценява интелекта на българина. С подобни плитко-пропагантни писания само увеличават бройката на симпатизантите на Русия.
  • 132 Долу нато

    8 1 Отговор
    Крим принадлежи на руската федерация и винаги ще принадлежи! Натовци,откажете се от мераците си! Няма да успеете!
  • 133 Ний ша Ва упрайм

    7 2 Отговор
    Крим си е бил част от Руската Империя. Стратегическото му място за военни бази е водило за доста кютек между руснаци,турци,ингилизи, франсета и фашисти сега с американци. Стратегичести руснаците се усетига и си го взеха мирно и затвориха азовско море за кораби на врага.
  • 134 НИКАКВО ГОНЕНЕ НА ДВ

    5 0 Отговор

    До коментар #116 от "Дойче веле":

    НЕ ТЕ ЛИ ЗАБАВЛЯВАТ НЕФЕЛНИТЕ ИМ НАПЪНИ ЗА ПЛОСКА ПРОПАГАНДА
  • 135 Тома

    7 1 Отговор
    Крим е краварската мечта да си сложат ракетите там ама ги изпревариха
  • 136 с Огън и Меч

    6 2 Отговор
    Как може да се говори за освобождаване на нещо, върху което нямаш право на исторически или етнически претенции ?
    Крим е бил и е неотменна част от Руската империя, сега федерация... както и територията между Реч Посполита и Руското царство, така наречената Украина

    Коментиран от #139

  • 137 Вуте

    3 0 Отговор
    Окупираният Крим: Как Украйна иска да освободи полуострова.
    Едно е да искаш,друго е да можеш.
  • 138 Падението руско

    1 3 Отговор

    До коментар #77 от "Алфа херинга":

    Какъв редовен референдум бе демагог лъжлив ? Нагласени,незаконни и фалшиви референдуми провежда Русия и то под дулото на автомати.Това е кражба на територия и нищо друго.
  • 139 По-ясно ли ти е

    0 2 Отговор

    До коментар #136 от "с Огън и Меч":

    Какви исторически претенции бе глynaк.Крим беше част от териториалната цялост на Украйна.Тези граници са били приети и въведени в ООН ,както и приети и признати и от Русия ! Няма значение исторически кое,как и защо било след като вече е отвърдена границата и самата Русия е участвала в това.От там нататък кражбата е на лице ! Исторически и Русия е съставена от 22 републики и те трябва да бъдат върнати на хората ! Айде с тея смешни мантри и исторически опорки да си ги взимаш и да ги въртиш някъде другаде а ?!

    Коментиран от #140, #141

  • 140 Глей сига

    1 0 Отговор

    До коментар #139 от "По-ясно ли ти е":

    СЕ МИ Е ТАЯ ДОГОВОРИТЕ СА НА ВЪРХА НА КОПИЕТО ТА АКО УКРАЙНА ИСКА КРИМ ДА ИДЕ ДА СИ ГО ЗЕМЕ СЪЩОТО Е И С ОДЕСА АКО РУСИЯ ИСКА ОДЕСА ЩЕ ИДЕ И ЩЕ СИ Я ВЗЕМЕ ТА ТИ КВО СИ МИСЛИШ НЕ Е ВАЖНО
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Българин

    0 1 Отговор
    Не знам какво ще стане, но помня какво казваше прабаба ми. Турция е виновна, защото напълни България с татари от Крим. А Турция и целия свят са виновни, че допуснаха Русия в Черно море.