Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Октомври, 2023 09:02 3 880 174

"Путин върна в Русия един средновековен варварски модел"

  • владимир путин-
  • русия-
  • рамзан кадиров-
  • евгений пригожин-
  • дмитрий орешкин-
  • украйна-
  • война

Всяка мутра, всеки убиец и насилник като Кадиров или Пригожин може да стане лидер

"Путин върна в Русия един средновековен варварски модел" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

ДВ: Съгласни ли сте, че руското общество спи и не реагира на агресията на Путин срещу Украйна?

Д. Орешкин: Мисля, че това е истина. Действителността не предлага на руснаците нищо хубаво: няма победа, няма икономически ръст, политическият престиж на Русия не се повишава, а НАТО се разширява. Но хората като че ли не искат да осъзнаят това и тази инстинктивна защита от външния свят много ефективно се използва от Путин: „Аз ви предпазвам от агресията на НАТО, аз ви създавам чувството, че не сте поставени на колене“. Общественото мнение се хваща за Путин като за сламка, която може да го удържи на повърхността. Рейтингът на отчаянието е: „Ако не Путин, то кой?“.

Още новини от Украйна

ДВ: Обществото разбира ли, че нещата не вървят на добре? Или вярва на това, което му показват по телевизора?

Д. Орешкин: То не иска да разбере. По този начин то се защитава от реалността, която пробива дупка в масовото съзнание. Да признаеш, че нещата не се получават, означава да признаеш – лъгали са ме, а аз вярвах. Този когнитивен дисонанс е много болезнен за осъзнаване и обществото се опитва да се защити. Но има обективна реалност. За нещастие на Путин, Русия не е Северна Корея, макар да се полагат много усилия в тази посока, и все пак има информационна прозрачност. И силите, които пробиват дупка в масовото съзнание, в края на краищата ще победят.

ДВ: Кога и как си представяте, че може да стане това?

Д. Орешкин: Представям си го много болезнено, защото Путин и Русия в момента се олицетворяват взаимно – такава е логиката. Тоест - ако го няма Путин, няма да я има и Русия. Путин унищожи държавните институции: вече няма вяра в честните избори, в парламентаризма, в независимостта на съда и в свободата на пресата. Путин разрушава държавата, замествайки я с вождизъм, с персонална или кадировска властова система. Когато вождът изчезне, се получава като изскачане на тапа от бутилка, от която после не се знае какво ще излезе – шампанско или нищо.

ДВ: Има ли разлика в отношението към войната в големите градове и в останалата част от Русия?

Д. Орешкин: В градовете поддръжката за Путин е по-ниска, както стана ясно дори от фалшифицираните избори. Путин е президент на периферията – той има най-голяма подкрепа в Чечения, в Ингушетия, в Дагестан, Татарстан и други региони. Затова Путиновата власт се плаши от градовете и по тази причина Кремъл поставя упойваща инжекция на големите градове. При това успешно: в градовете не ходят на избори, гледат на войната с притворени очи, но не се намесват.

С всяка следваща година, в която Путин е на власт, шансовете за мирна еволюция на режима в нещо, подобно на Европа, намаляват. Не мога да си представя как Путиновият модел ще се трансформира в постпутински, европейски.

ДВ: Т.е. - чакат ни гражданска война и кървав хаос?

Д. Орешкин: Ще има изясняване на отношенията между различните видове силови групировки, които включват хиляди въоръжени лица. В построения от Путин модел политически ресурс са не парите, не медиите, не популярността, а силата: този, който разполага с повече едрокалибрени картечници. И в крайна сметка именно с тези картечници ще се дели пространството, което ще остане след Путин.

ДВ: Дали политическите затворници – Алексей Навални, Иля Яшин, Владимир Кара-Мурза – са алтернатива на Путин?

Д. Орешкин: Не. Политическият модел, до който е деградирала Русия заради Путин, не може да се ориентира към жертви – той търси силен харизматичен лидер. Ако Навални не беше в затвора, би станал сериозна заплаха за Путин. Но той не може да ръководи страната от затвора, защото тя гледа към силния. В модела, построен от Путин, лидер може да бъде някой като Кадиров, Пригожин, Суровикин или всеки друг убиец, мутра или насилник, който изглежда победител. Престъплението на Путин спрямо Русия е в това, че той върна този средновековен варварски модел. Затова хората от затвора не могат да станат алтернатива на Путин.

ДВ: Все пак, ако по някакви причини Путин престане да съществува, кой е реалният кандидат за неговото място?

Д. Орешкин: Реалният кандидат е този, който в момента се спотайва. Защото щом Путин заподозре у някого потенциал за реална алтернатива, веднага ще му отреже главата – в политически или във физически смисъл. Затова този, който би могъл да замени Путин, сега се прикрива. Но проблемът е и в това, че няма процедура за смяна на властта. На всички им е ясно, че изборите в Русия са чисто и просто легитимация на вече завоювана власт. Управляващите вярват, че народът е сива маса, с която може да се прави всичко възможно.

ДВ: И Путин ли вярва, че народът е сива маса?

Д. Орешкин: Той трябва да вярва в това. И изглежда вярва, че той е “събирач на руските земи“. Вярва в това, че Западът е обидил неговата родина и лично него, и се опитва да отмъсти в гаменски стил. Това е личната беда на Путин, но това е и бедата на Русия, която е проникната от духа на тази пародия, която възприема като някаква политическа реалност.

Автор: Константин Егерт


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    104 41 Отговор
    дойче , ще се вее руското знаме в берлин

    Коментиран от #6, #23, #24, #104, #134

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реалист

    88 23 Отговор
    Dw разпространява пропагандата на ЦРУ от самото си създаване с тази с цел съществува
  • 5 Българин

    87 19 Отговор
    Обаче Дойче Веле не пише за средновековните варварски порядки на Биби Нетаняху.

    Коментиран от #27

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ХАХАХА

    86 19 Отговор
    То пък байгън превърна ФАЩ в това ,които са били при избиването на индианците и робовладелството - престъпници ! Не ви струва пропагандата ,не може да промиете всички мозъци.
  • 8 DW И Орешкин!

    74 16 Отговор
    Фейкове и Простотии!
  • 9 Сталин

    78 16 Отговор
    А нас западната "демокрация" в България ни върна в каменната ера,не остана нищо в България, всичко е поискано,ресурси ,пари, индустрия,човешки материал също.
    Ония канадски мародери от Дънди Прешъс за първите 9 месеца имат рекорден добив на злато от златните мини в България,от Крумово има добити 100 000 унции,от Челопеч -120 000 унции и до края на годината ще имат добив от 300 000 унции,българина злато гази ,а ходи беден
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 де ве

    69 25 Отговор
    напротив, върна Русия там където е била от векове... най-голямата държава, която защитава Източно-Православните ценности !

    Коментиран от #80, #131

  • 12 Не,ке

    33 9 Отговор

    До коментар #6 от "Ванга":

    След зелен мърляч.
  • 13 Ежко Бежко

    52 10 Отговор
    Руският народ не спи. Спят европейците, политиците им обърнаха европа в отвратително място за живеене. Не гледайте че африканци и араби са се юрнали натам. Отиват заради кьорсофрата, дето я плащат европейците.
  • 14 Ихууууйй

    52 10 Отговор
    И пари да ми дадат, от ДВ нищо не чета, за да не се мърся.
  • 15 стоян георгиев

    51 13 Отговор
    Точно обратното руснаците се събудих от съня и разбраха, че покраинците са фашизоиди и такива са останали и след ВСВ.
  • 16 Инна

    38 8 Отговор
    Само един факт.
    Някой знае ли кога е рожденият ден на Байдън? Някой виждал ли е поздравленията на Баден онлайн?
    Сега вижте колко видеоклипа с поздравления бяха публикувани на 0 за рождения ден на Путин и прочетете коментарите към тези видеоклипове.
  • 17 Ъхъъъъъ

    19 7 Отговор
    шансовете за мирна еволюция на режима в нещо, подобно на Европа, намаляват.....
  • 18 Реплика

    27 5 Отговор
    Константин Егерт да посочи държава,в която управляващите НЕ вярват,че народът е сива маса,с която могат да правят всичко възможно.
  • 19 гост

    40 7 Отговор
    "Дойче веле" / Германска вълна"/ са новото име на "Фьлкишер беобахтер" /Народен наблюдател/. По начин на пропаганда надминават "великият" Гьобелс, а "ФЕЙКТИ" ги препечатват за да зомбират хората. Защо не сложите подобна снимка на Натаняху или някой от лидерите на Хамаз! Не ви стиска заради пари или да не ви се случи нещо като на "Шабди" !
  • 20 Путин

    41 7 Отговор
    “Върнал средновековен, варварски модел”…А ние не сме излизали от него и с тези политици, отиваме към първо- нотно, общинен строй!
  • 21 копейка сапун

    8 35 Отговор
    защо терористът путин нападна чечения ?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 лилавата златка

    11 26 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    ще ще ще превземем Бахмут за 3 дни 🤣

    Коментиран от #33

  • 24 Ветеран от Протеста

    13 40 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    И като се вя руското знаме над Берлин и половин Европа половин век,кво направиха руските Пияници бе..Унищожиха съдбите на Милиони Европейци.Върнаха им развитието във Феодализма..И пак с мераци за същото..Някой да бачка и да ги храни..Боклуци некадърни!!!

    Коментиран от #41, #42, #156

  • 25 Умирам от смях

    37 8 Отговор
    Сутришна мозъчна дри.ня от ДВ прокарва по-добре от вкисната боза.
  • 26 Айде бе

    9 28 Отговор
    Ми че тя като изключим два периода този от 1861 до 1917 и от 1985 до 2002 и то с много условности никога не е излизала от този варварски модел
  • 27 Дойче Веле

    6 19 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    писахме за чеченския геноцид на путлер
  • 28 Професора

    28 1 Отговор
    Когато аргументите липсват наблягат на карикатури за фотоса
  • 29 МирО

    28 7 Отговор
    Путин е може би най-умният държавник на нашето време.
    Не напразно баба Ванга е казала нещо в смисъла: Всичко ще се стопи като лед, но не и славата на Владимир и Велика Русия, те ще пребъдат през вековете.

    Коментиран от #39

  • 30 Абе не знам,но

    26 3 Отговор
    щом е дойч зеле и егерт( да знайш чист дойч,от онези дългоносите) ,направо вервайте! Как неистово жадуват,да раздробят РФ,да има граждански войни, жертви, да се срине тотално икономиката.За да си назначат местни вождове,срещу евротапети на килограм, и да изпомпват огромната суровинна база отвсякъде.А такава - дал Господ.За две планети.
  • 31 Дойчету зеле

    24 5 Отговор
    Всеки ден по една виртуалка, всеки ден по една пърдялка, днес е ред на некъв Д. Орешкин
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Пимбяния джугач

    15 3 Отговор

    До коментар #23 от "лилавата златка":

    Крим- кафе до седмица
  • 34 Някой

    24 5 Отговор
    За какво да чета нещо на Дойче Пропаганда?
    Да се забрани външното финансиране на НПО-та. По държави това се счита за чужда агентура. Чуждата агентура от Дойче Пропаганда не ни интересува. Лошото е, че си имаме коалиция на предатели, обслужващи чужди интереси, а не на народа на България. Ама къде ли е прокуратурата да ги съди за предателство. Нарушаващи клетвата от конституцията (член 76) в която са се клели и НК раздел предателство и шпионство - членвове 98, 103, 105. Плюс други престъпления.

    Коментиран от #45

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Урюрвкос

    21 4 Отговор
    еталонен образец на предател от член на КПСС сега чуждагент в Латвия но гладът е по силен от тока и трябва да пишеш глупотевици за да имаш хляб и чисто масло но ако плюеш по надалеко може и хайверец да сложиш откгоре.
  • 37 Сергей

    2 8 Отговор
    Я паметник тебе,бъздиг нерукатворний!Молодец и то голям!
  • 38 Запознат

    28 6 Отговор
    Хайде поредната сутрешна помия от вкисналото зеле - то само лъжи. В русия нямало икономически растеж ама от МВФ казват друго че в Русия има но в ЕС няма растеж.

    Всеки който не обслужва интересите на американците и не дава богатствата на държавата си без пари на тях (като нашето злато) е диктатор, варварин и какво ли още не. Също като "диктатора" Кадафи при когото Либия просперираше а сега им внесоха американска "демокрация" и няма вече "диктатор" но вървете да видите в какво превърнаха тази държава.
  • 39 видяхме видяхме

    6 18 Отговор

    До коментар #29 от "МирО":

    колко "познава" комунистката ванга и колко "умен" е путин , мани беги ...
  • 40 Олаф Шолц

    21 5 Отговор
    Чао 00крайна,мичка ви пайна.Най накрая и аз намерих си ли да го кажа.
  • 41 Не е

    8 5 Отговор

    До коментар #24 от "Ветеран от Протеста":

    Руско знаме за кратко се е вяло над Берлин при Екатерина велика. През 1945 до 1989 над Берлин се на Съветско знаме. Ще кажеш каква е разликата ами например тази че в Червената армия руснаците са били 51.9% за тези работи другарят Сталин е водил точни сметки.

    Коментиран от #151

  • 42 Що не

    20 4 Отговор

    До коментар #24 от "Ветеран от Протеста":

    питаш всинца европейци ко майка си търсиха 1941г в Русия!?
  • 43 А кой

    21 4 Отговор
    върна България в средновековието а? НАТО и ЕК нали ?
  • 44 Ветеран от протеста

    11 6 Отговор
    Чао 00крайна,мичка ви пайна.
  • 45 Реплика

    8 0 Отговор

    До коментар #34 от "Някой":

    Напротив,полезно е да се знае как с думи се промива съзнанието на населението,както и на какви основи почива правителствената политика.
  • 46 Мда бе

    14 4 Отговор
    Платена пропаганда .

    Коментиран от #51

  • 47 А кой пък е тоя

    8 3 Отговор

    До коментар #35 от "Д. Орешкин":

    Константин Егерт

    Коментиран от #124

  • 48 Ха ха ха

    4 3 Отговор
    Ха ха ха
  • 49 Само там ли?

    12 0 Отговор
    Вижте навсякъде по света! Тази цивилизация е такава. За основно се смята че някой е "успешен", ако може да вземе и запази огромно количество ресурси, за себе си! Е и? До какво доведе това? Постоянни войни, лъжи, измами, преврати, марионетни правителства и всичкото това е възможно, понеже на дъното е основният движещ елемент в главите: Егоизма, непукизма, алчността за "имане" и власт над другите! Тази чудесна планета вече е в юмрука на безумното същество "човек" и то може всяка минута да я стисне до смачкване. И вече процесът е започнал! Друтите обитатели сигурно гледат с ужас, какво правим? Делфините били по-умни? Сигурно, но те не са по-гадни от нас!
  • 50 Верно ли

    20 5 Отговор
    Защо ли не виждам статия от Дойче Веле за ЦИОНИСТА Натаняхо???? Чудно! А да ,сетих се.......
  • 51 че какво

    3 10 Отговор

    До коментар #46 от "Мда бе":

    невярно има в написаното ?

    Коментиран от #53, #61

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Антитрол

    9 1 Отговор

    До коментар #51 от "че какво":

    Всичко е лъжи и пропаганда - ти кажи кое е вярно.
  • 54 Ясноооо

    9 2 Отговор
    Дойче булгариен вика рано сабалян ХАЙЛ
  • 55 Z като запъртък

    4 13 Отговор
    Абсолютната истина, нищо хубаво не чака русия и руснаците, а най хубавото е, че вече не сме в един отбор с тези примати.

    Коментиран от #60

  • 56 Ние не пасем трева !

    18 5 Отговор
    Средновековният варварски модел е в израел.В момента извършват геноцид над палестинците.
  • 57 геобразен соросоид

    8 4 Отговор
    Русия е капиталистическа държава , която се оправлява от олигарси с главен олигарх лицето Путин т.е докато на власт там е капитализма и реално няма опозиция ( парламентарно представена ) нищо различно няма да се случва . От друга страна относно СВО смятам че пак благодарение на лицето Путин се забави с 8 години и нацисткия режим в Киев имаше дастатъчно време за да се подготви от западните псета за пълномащабна война която сама по себе си обаче е с предизвестен край въпреки многото жертви . Т.е какво искам да кажа с това че Зеления и още 500 000 да жертва резултата ще плюс еще области към РФ .
  • 58 Здрасти

    11 2 Отговор
    Интересно западните колонизатори какво донесоха в страната си? Ислямисти и радикализация??! Хайде да познаем кое е по-лошо.
  • 59 “събирач на руските земи“

    12 4 Отговор
    аФторъ признава че са руски . Браво !
  • 60 Антитрол

    10 3 Отговор

    До коментар #55 от "Z като запъртък":

    А теб сигурно само хубави работи те чакат в отбора на краварите - това че България се топи и българите ще изчезнат като нация до 2050 година са все хубави работи според господарите ви. Това че станахме по-бедни и от африкански държави също са много хубави работи според господарите ви.

    Но за соросоидите важни са интересите на господарите им а не българите - тях кучета ги яли.
  • 61 Аватар

    9 1 Отговор

    До коментар #51 от "че какво":

    Невярното е ,че светът е черно - бял,а точно това се наблюдава и в тази статия.
  • 62 Нашенец

    6 1 Отговор
    Подобен режим се опитва и УНСС да пробие но добре че има разумни хора , които няма да го допуснат !
  • 63 Анна Политковская

    7 13 Отговор
    "Путин ще започне война. Не знам кога, но ще го направи. И след това европейците ще бъдат изненадани да открият, че тази война е насочена и срещу тях..." Преди да бъде убита през 2006 г. на стълбището си - на рождения ден на руския президент - руската журналистка Анна Политковская е изрекла тези пророчески думи пред Рафаел Глюксман.

    Коментиран от #70, #112, #165

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Александър Литвиненко

    8 12 Отговор
    Докато целият свят тича след виртуалния Бин Ладен, спасявайки се от "световния тероризъм", друго подобно на Хитлер чудовище налива кръв зад стените на Кремъл. И ако не бъде спрян навреме, може би този маниак скоро ще доведе цивилизацията до нова световна война. В чиято пещ ще изгорят милиони и милиони човешки животи.
    (Александр Литвиненко, бивш сътрудник на ФСБ, убит по заповед на Путин през 2006 година.)
  • 66 Паралели

    11 4 Отговор
    На западната фейк пропаганда и руското обществото й криво
  • 67 Наблюдател

    16 15 Отговор
    Путин е добър ученик на Хитлер.

    Коментиран от #74

  • 68 Дааааааа, за тва иде реч!

    12 4 Отговор
    ДВ: Обществото разбира ли, че нещата не вървят на добре в България? Или вярва на това, което му показват по телевизора?.....
  • 69 Доротея

    7 11 Отговор
    Войната между Русия и Украйна отдавна не е война за съдбата на Украйна, украинската демокрация или границите на Източна Европа. Нормалните държави не искат да живеят в свят, в който страни анексират със сила чужди територии и след това ги принуждават да се подчинят под заплахата от ядрено унищожение. Нормалният свят трябваше да избира между два варианта: или да направи всичко възможно да осигури триумфа на Украйна, или да приеме последствията от поражението, при което Русия ще налага със сила своите разбирания за морал и човешки ценности. Нормалният свят избра да помага на Украйна!

    Коментиран от #76, #115, #161

  • 70 Запознат

    13 3 Отговор

    До коментар #63 от "Анна Политковская":

    "руската журналистка Анна Политковская е изрекла тези пророчески думи пред Рафаел Глюксман"

    Е така се прави пропаганда - с откровени лъжи ама ги предписваш на други които ужким някога са ги казали и не може да се провери защото те са умрели.
  • 71 Перо

    8 9 Отговор
    Как се нарича държава, чийто президент е обявен за военнопрестъпник и има издадена заповед за неговото задържане? Как се наричат същества, които величаят и подкрепят тази страна и този военнопрестъпник!

    Коментиран от #78

  • 72 Злият

    13 5 Отговор
    Големи ,ярки ,гръмки фрази..които не струват нищо .НАТО е враг на Россия..и от там е лобута за окропите.Всичко е сметнато..НАТО претърпя провал ..Киеф загуби земя и хора Путин си е на мястото....Всичко в точно..
  • 73 Дааааааа, за тва иде реч!

    13 3 Отговор
    ДВ: Съгласни ли сте, че българското общество спи и не реагира на атлантическата окупационна власт в България ? Съгласни ли сте, че българското общество спи и не реагира на гнусната атлантическа нацистка пропаганда в България ? А?
  • 74 Ихааа

    5 1 Отговор

    До коментар #67 от "Наблюдател":

    Тоз как прилича на зеленчука. Същия.
  • 75 Злият

    7 2 Отговор
    ТОЯ КАЗАЛ ,ОНЯ КАЗАЛ..Кажете го направо.Ес, САЩ и НАТО се гаврят с окропите.И ще продължават .
  • 76 Антитрол

    10 3 Отговор

    До коментар #69 от "Доротея":

    "Нормалните държави не искат да живеят в свят, в който страни анексират със сила чужди територии"

    Нещо не ревете срещу Израел който анексира със сила чужди територии - защо ли?

    Не е лошо да смените опорките - пропагандата не ви се отдава.

    Коментиран от #89

  • 77 Ъхъъъъ

    3 5 Отговор
    Владимир Кара-Мурза е алтернатива на Путин? хахахаха.....

    Коментиран от #84

  • 78 Антитрол

    11 4 Отговор

    До коментар #71 от "Перо":

    "Как се нарича държава, чийто президент е обявен за военнопрестъпник"

    Ами че Ким обяви президента на САЩ за военопрестъпник - ти ми кажи как се нарича такава държава и как се наричат хората които работят за нея.
  • 79 Тагаренко

    6 3 Отговор
    ДВ: Т.е. - чакат ни гражданска война и кървав хаос в България ?

    Коментиран от #108

  • 80 Кои са източно

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "де ве":

    Православните ценности?
  • 81 Грантаджиев соросоид

    10 3 Отговор
    Урсула и ЕС са пример за прозрачност, консенсус в решенията и съобразяване с нуждите и реалните проблеми на хората. Въобще няма корупция, лобизъм и злоупотреби с власт и служебно положение, няма лично облагодетелстване, всичко е по правилата.
  • 82 Марко

    13 9 Отговор
    Насладете си, продажен руски евреин интервюира продажен някогашен съветски партиен секретар с ясната цел да оплюят Русия в полза на ония, които им плащат сметките. Още първият въпрос е 100% лъжа - той съдържа твърдението, че руското общество спи и не реагира на войната с Украйна. Истината е напълно различна, огромната част от руснаците имат съвършено ясна реакция на случващото се, те подкрепят напълно тази война и са зад своя президент, ВВП . Ако има някакви критики към ставащото, те по-скоро са в посока "А защо действаме толкова меко, защо не ги размажем така, както можем?".
    Поредната клоунада в програмата на цирк "Дойче веле", смехът е тотален 😂

    Коментиран от #91

  • 83 Подкрепяш Путин

    7 9 Отговор
    Подкpeпяш yбийството на ykpaински а, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкpeпяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чияmо армия върши геноцид и военни престъпления! Оm mеб зависи дали ще сmанеш съyчасmниk на агресори и yбийци!

    Коментиран от #88, #98

  • 84 Марко

    2 1 Отговор

    До коментар #77 от "Ъхъъъъ":

    Е, с оглед на първото име на претендента - става. Остава Кара да се разбере с Мурза как точно ще се превърнат в аналог на останалата част от името на Путин и хоооооп!, сатрапът паднал!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 куку

    5 8 Отговор
    Путинистите вместо да плямпат за еврогейски нацисти ,да земат да си изчистят потъналите от десетилетия ядрени подводници , щото превръщат Земята в радиоактивно бунище.

    Коментиран от #96

  • 87 коки

    4 7 Отговор
    Путин направи Русия отново силна и уважавана държава.
    А соросоидите и еврейските лобита се пукат от яд.
    Чичо Мише ще яде хурката в Палестина.

    Коментиран от #95

  • 88 Антитрол

    7 2 Отговор

    До коментар #83 от "Подкрепяш Путин":

    А за Израел нещо да кажеш.
  • 89 Алоу

    3 7 Отговор

    До коментар #76 от "Антитрол":

    Само ти май си мислиш, че си антитрол. Раздвоение с просъветски уклон и ислямистка съпричастност е диагнозата ти.

    Коментиран от #103

  • 90 Д. Орешкин:

    5 2 Отговор
    А Македония защо струпва армия по българската граница а?
  • 91 Швейк

    4 7 Отговор

    До коментар #82 от "Марко":

    Това от руското посолство ли ти го написаха?

    Коментиран от #94, #102, #114

  • 92 Кочо

    7 9 Отговор
    Крайно време е проруската пропаганда и подкрепата за Русия да бъде третирана като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия.

    Коментиран от #99, #101

  • 93 Анонимен

    7 3 Отговор
    Дойче Веле са вече малко като синоним на виц
  • 94 Анонимен

    6 0 Отговор

    До коментар #91 от "Швейк":

    Страдай тихо
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Екоактивист

    9 4 Отговор

    До коментар #86 от "куку":

    Хайде стига с плоска пропаганда - нещо не ревеш за потъналите американски ядрени подводници или за изхвърлянето на отработено ядрено гориво в океана от работодателите ти.
  • 97 Дааааааа, за тва иде реч!

    3 0 Отговор
    ДВ: Има ли разлика в отношението към войната в големите градове и в останалата част от България ?
  • 98 Дежурен психиатър

    7 1 Отговор

    До коментар #83 от "Подкрепяш Путин":

    Спокойно след визитация ще ви изпишем нещо подкрепящо мозъчната активност.
  • 99 Кучо,

    6 2 Отговор

    До коментар #92 от "Кочо":

    Крайно време е Атлантическата Нацистка Пропаганда и подкрепата за НАТО и САЩ , Украйна и Израел да бъде третирана като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия.
  • 100 Зиги

    6 2 Отговор
    Дойче веле и обективно мнение, смях. Проводник на либерален комунизъм.
  • 101 Напълно

    3 1 Отговор

    До коментар #92 от "Кочо":

    вярно и вече задължително. Като начало да се изхвърли Петър Георгиев от БНР, че ми се драйфа като го слушам.
  • 102 Марко

    3 1 Отговор

    До коментар #91 от "Швейк":

    Не, получих го от асоциацията на безсилните да възразят швейковци. Сега чакам указания от посолството, също като любимеца на швейковците, Парапетков!
    Но тези се бавят, май снощи са прекалили с водката по случай превземането на Авдеевка....Няма проблем, като изтрезнеят ще видим какво ще измислят!
  • 103 Антитрол

    8 2 Отговор

    До коментар #89 от "Алоу":

    Не можеш да ми отговориш нали Доротея както се пишеш. Раздвоението е при вас - осъждате Путин че анексирал земи но ще ви спрат паричките ако кажете че и еврейчетата също анексират земи. Американците не им трябват земи - те анексират петрол и природни богатства ама и за там не ревете.

    Но какво да правиш всеки трябва да си изкарва хляба но е много неблагодарно това да е с пропаганда и лъжи.
  • 104 Ха ха ха

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Ама след три дена ли......
  • 105 ПИЧА-ГА

    13 3 Отговор
    Не Русия тръгна да "възпира" НАТО, а обратното.
    Не Русия инсталира оръжия в Мексико или Канада, а САЩ и пуделът от Албиона в Украйна.
    Не Русия налага санкции за неправилно дишане...
    Не Русия унищожи СП1 и спря СП2...
    Русия продаваше евтини суровини, сега подлогите на САЩ купуват скъпи такива, в много от случаите пак руски, но със съответната печалба за тарикатите...
    И още нещо - DW, защо не праснете една статия за състоянието на германската икономика, м...?
  • 106 Прокуратурата пак спи

    9 3 Отговор
    "Реч на омразата" се вихри и няма кой дойчето нацистко да спре. Алооо ????
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Срам хора, срам

    6 3 Отговор
    България: където на свещениците е забранено да се молят за мир. Нацизъм и атлантическа диктатура се вихри в родината ни.
  • 110 Кисело Зеле

    5 4 Отговор
    Аз Дойч Зеле не чета. Не виждам смисъл.
  • 111 Ха ха ха

    6 4 Отговор
    Колко много мъка има в руския мир.......

    Коментиран от #138

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Дойче Пропаганда?

    5 5 Отговор
    Реч на омраза ! Закони няма ли в тази България а?

    Коментиран от #127

  • 114 Швейк

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Швейк":

    Измисли си ник а не плагиатствай
  • 115 ПИЧА-ГА

    7 3 Отговор

    До коментар #69 от "Доротея":

    Мда, ама явно нямат нищо против корумпираните им политици да продават бъдещето им.
    Като една Украйна например, в която вече и земята не е украинска.
    И като България, дето златото и изтича с бясна скорост към Канада, населението към...където свари, енергетиката е към приключване, индустрията е приключена, а земеделието...вече внасяме дори лук...
  • 116 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    8 6 Отговор
    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!
  • 117 Р.К.И.

    5 4 Отговор
    Страната върви назад дори от централизирания феодализъм. Олигарси по места, местни вождове, частни армии, връщат страната в един средновековен азиатски феодализъм. Диагнозата трябва ясно да се произнесе - руснакът не е евоюлирал до повече от феодализъм.
  • 118 Даааа, това ми хареса

    4 2 Отговор
    За реалността, която пробивала дупка в масовото съзнание. Тя и по нашите улици също дупки пробива на всякъде тази гнусна атлантическа реалност.
  • 119 666

    5 1 Отговор
    И з р у д и, тая снимка на некролозите ви да я сложат
  • 120 Злият

    8 9 Отговор
    България е окупирана от армията на САЩ..

    Коментиран от #139

  • 121 Схемата

    6 9 Отговор
    Най големите варвари винаги ще бъдат САЩ.
  • 122 Сибирски крепостен

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    ела в Сибир за 24 часа, и ще видиш кой ще вие наумрело, копривата свърши и иде зимат,а коня от колхоза и жената-ги изадойме миналата зима. И не в средновековието а в робовладелскиат строй ни върна този глупендер-милиционер, средновековието е доста по развит обществен строй.
  • 123 средновековен варварски модел ама в САЩ

    5 6 Отговор
    Наемодател намушка до смърт момче (6) в САЩ в отговор на ескалиращото насилие в Близкия изток: „Ужасен акт на омраза“

    71-годишен мъж от предградие на американския град Чикаго намушка до смърт 6-годишно палестинско-американско момче и рани тежко 32-годишната му майка в събота. Извършителят е техен хазяин. Той каза на полицията, че е набелязал и двете жертви заради ислямската им вяра и в отговор на неотдавнашната атака на Хамас срещу Израел. Мъжът е обвинен в убийство, опит за убийство, нападение и две „престъпления от омраза“. Президентът на САЩ Байдън осъжда „отвратителния акт на омраза“.

    IB 16-10-23, 02:51Последна актуализация: 09:24 чИзточник: NBC Чикаго, ANP, Белга,
  • 124 Параграф 22

    1 2 Отговор

    До коментар #47 от "А кой пък е тоя":

    Ами че
    Константин Егерт
    е
    Д. Орешкин
  • 125 варварски модел ама в Израел !

    6 8 Отговор
    На онези, които обвиняват противниците на израелските престъпления, че са антисемитски, ние отговаряме, че израелското правителство е съставено от глутница фашисти. Сред тях е министърът на националната сигурност Итамар Бен-Гвир, който нареди на министерството си да закупи 10 000 автомата, за да въоръжи крайнодесните заселнически милиции. Преди това Бен-Гвир е бил осъждан за подбуждане към расизъм за скандиране „Смърт на арабите“ и за подкрепа на терористична група.
  • 126 средновековен варварски модел ама в САЩ

    6 6 Отговор
    Израелското клане се радва на подкрепата и насърчението на империалистическите сили в Европа и Съединените щати. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се срещна с Нетаняху в четвъртък, докато инвазията се подготвяше, за да декларира пълната си подкрепа за Израел. Запитан в интервю за NBC News дали има "червени линии", които Израел може да престъпи, Блинкен каза, че "няма да навлиза в оперативни подробности и отново, ние сме ангажирани с тях."С други думи, Израел има празен чек за всичко, което страната прави. На съвместна пресконференция с Нетаняху в Йерусалим Блинкен каза: „Стоя пред вас не само като американски държавен секретар, но и като евреин“. Изричното свързване на личната му религия от Блинкен с официалната му роля на представител на правителството на САЩ разкрива неговото безразличие и невежество относно конституционното разделение на църквата и държавата. Неговото изявление подхранва антисемитска пропаганда, защото погрешно свързва всички евреи с престъпленията на режима на Нетаняху.
  • 127 Реплика

    3 1 Отговор

    До коментар #113 от "Дойче Пропаганда?":

    Речта на омразата винаги е насочена към врага,който ти посочат съюзниците.Виж кого не можеш да критикуваш,за да разбереш кой те управлява.

    Коментиран от #129

  • 128 варварски модел ама в Израел !

    8 5 Отговор
    Режимът на Нетаняху прекъсна всички източници на електричество, вода и доставки на гориво за Газа, акт на колективно наказание, който сам по себе си представлява военно престъпление. Международният комитет на Червения кръст предупреди в четвъртък, че „болниците рискуват да се превърнат в морги“, тъй като техните захранвани с гориво генератори се изчерпват и Израел отказва да отвори хуманитарни коридори за евакуация на болни и тежко ранени. Спряна е дихателната поддръжка на бебета в кувьози и възрастни пациенти.

    Коментиран от #148

  • 129 врага,който ти посочат "съюзниците"

    6 3 Отговор

    До коментар #127 от "Реплика":

    Не е наш враг а враг на "съюзниците" които не са ни никакви "съюзници" а окупатори.
  • 130 !!!?

    7 0 Отговор
    Руска рулетка !!!?

  • 131 русия е ислям

    12 4 Отговор

    До коментар #11 от "де ве":

    Ти вярваш ли си на глупостите бе мyшмyл ? Русия е най-големия враг на християнството и най-големия защитник на исляма.В Русия има повече мюсюлмани от колкото в цяла 700 милионна Европа общо.Съвсем скоро дори самата Русия ще стане изцяло ислямска република.Русия има няколко държави съюзници като 90% от тях са все мюсюлмански страни,а Русия защитава техните интереси и интересите на исляма.Дори в момента Русия защитава мюсюлманските терористи от Хамас и Палестина.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 фактите

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Русия се оказа такова жалко военно джудже,че е по-вероятно всяко друг знаме да се вее в Москва от колкото руското дс се развее където и да било.По-длбре не предизвиквай съдбата,че която и да е държава от първите 10 да запука Русия,руснаците няма как да се защитят дори.

    Коментиран от #140, #141

  • 135 Георги Сава Раковски

    7 2 Отговор
    Убийствено интервю, което разкрива сюрреалистичната и оруелска действителност в съвременна Русия. Свикнали сме да казваме, че преходът в България още не е завършил. В Русия той даже не е започнал и не се задава на хоризонта! Не мога да си представя колко депресиращо и потискащо е да живееш с тази мисъл там.
  • 136 ИНЖ

    7 2 Отговор
    Тоя се обидил - оня се обидил!!! Става въпрос за пари!!!! РФ на кой ще си продава въглеводородите, ако Зелената революция(в енергетката) залее света??? Какво ще правят хунтата олигарси + Путлер??? Дворци, яхти и т.н - как ще ги запазят???

    Коментиран от #144

  • 137 вървете да гласувате

    1 0 Отговор
    И тук беше наложен такъв и все още се съпротивлява.
  • 138 Има

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "Ха ха ха":

    И това въобще не е смешно! 🫤
  • 139 Добрият

    5 3 Отговор

    До коментар #120 от "Злият":

    " България е окупирана от армията на САЩ....."

    Много по добре е България да е окупирана от армията на САЩ, отколкото да е "освободена" от армията на Русия...!!!
  • 140 Р.К.И.

    3 1 Отговор

    До коментар #134 от "фактите":

    Москва има един-единствен потенциално възможен враг. Ако Турция стане халифат. Една фундаменталистка Турция ще вдигне всички мюсюлмани в РФ. Руснаците ще съжаляват че са се родили! Турция водач на целия ислям е мегаидеята на турските фундаменталисти. Москва да следи какво става в Турция, не да гледа Европа и зад океана.
  • 141 Айде "да запукат"?

    3 1 Отговор

    До коментар #134 от "фактите":

    Ха-ха-ха! Ти изобщо имаш ли си на представа, какво говориш?
    Кои са тези 10 държави, които биха могли да превземат Русия? Чушки на квадрат!
    Дори САЩ, които се смятат за една от най-силните страни военно в света, НЕ може да унищожи или превземе Русия безнаказно. Само две страни в света имат т.н. "Ядрена триада" - Русия и САЩ! НО, каквото и да правят, САЩ и тяхното НАТО няма как да се отърват от руските стратегически оръжия. Още повече Русия конвенционално е зле, това вече се разбра, НО в сферата на стратегическите оръжия, цял свят е на колене пред тях!
    Просто западналите наглеят, понеже знаят, че руснаците не са луди, колкото арабите или колкото САЩ да използват най-мощните си оръжия. Пък и Путин ги уверява, че "само в краен случай" щял да ги използва. И разните там дребни кученца от рода на Британия наглеят до забравяне. А би трябвало вече да повторят опита с Цар бомба в океаните, за да видят тези, че Русия МОЖЕ да ги изпари по всяко време.

    Коментиран от #143

  • 142 Транзистор

    0 2 Отговор
    Интересно виждане. Това е все едно по Бай Тошово време да говориш против власта, намше как да стане , не и на всеослушание. Терор и подтсничество, историята показва че няма как да продължат вечно. Раша ще се превърне в дивият запад, не само групировки а цели армии ще се борят за парче от баницата.
  • 143 Транзистор

    0 1 Отговор

    До коментар #141 от "Айде "да запукат"?":

    Сигурен ли сте че, ако повторите една лъжа по няколко различни начина ще заприлича поне малко на истина!? За вас ,да! Но, за останалите?

    Коментиран от #145

  • 144 "Зелената революция"?

    4 1 Отговор

    До коментар #136 от "ИНЖ":

    Пълен фарс! Даже немските "зелени" вече се уплашиха и включиха "задна"! Народът престана да ги избира и скоро ще отидат в небитието. Кой луд ще си спре всичките централи, ще забрани на хората да имат отопление на газ, на нафта, на дърва, на въглища и само да се огряват на ток? И то който се внася от други страни и естествено на пресолени цени? И колите вече трябвало да се спрат? Само на ток? Зелените са малоумници. Така не се прави. Да, може да се предпазва планетата, ама не става за два дена да спреш всичко! Който избира зелените е глупав самоубиец! "Дайте ние да умрем днес, за да "спасим планетата"?" Ама за какво ни е планета, ако вече сме умряли? :)!
  • 145 Това с лъжите го

    5 4 Отговор

    До коментар #143 от "Транзистор":

    умеят западналите! А това с оръжията на Русия е истина! Ако щеш вярвай! Да не ти се наложи обаче да живееш в земянки, ако изобщо останеш жив? Такива невярващи могат да ги предизвикат и ще разберат истината, обаче ще са вече пара!
    Още 1961-а г. Русия е взривила най-мощната водородна бомба в света - цар Бомба! Била е около 68 Мегатона. Е, нима днес толкова са "пропаднали", че да не могат по чертежите на дядо си, да направят такава? Смешник! В Русия най-надеждно работи военната им индустрия! Не произвеждат перални и дъски за хляб, но военни страшилища - ДА! САЩ са смешни в това отношение. Те са силни във войните с бушмените.

    Коментиран от #149, #150

  • 146 БЛЯДОСТАН НА БОСТАН

    5 0 Отговор
    Утре е ден 600 от тридневната спец осирация.
  • 147 Росия развъдник на терористи

    5 1 Отговор
    Прокажена агресорска държва.
  • 148 Газа гнездо на терористи

    4 0 Отговор

    До коментар #128 от "варварски модел ама в Израел !":

    Няма друг начин!
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Р.К.И.

    0 0 Отговор

    До коментар #145 от "Това с лъжите го":

    Пропускаш една дребна подробност - КЪДЕ са я взривили? На твоя територия можеш и земята да обърнеш, никой не ти пречи. Можеш ли обаче на чужда да взривиш? Показват по паради танкове и ракети и мислят че това е оръжие. Дали е оръжие на фронта се вижда, не на паважа.

    Коментиран от #157

  • 151 Инна

    0 4 Отговор

    До коментар #41 от "Не е":

    Може да се каже, че превземането на Берлин е нашето национално забавление. Руските войски превзеха Берлин 3 пъти!
    Началото на традицията за превземане на Берлин е на 9 октомври 1760 г.По това време в Европа се води така наречената седемгодишна война. Тогава Берлин беше столица на Прусия, а Русия в съюз с Австрия се бори срещу Прусия.
    Второто превземане на Берлин става по време на задграничната кампания на руската армия срещу Наполеон през 1813 година. Тоест, оказва се, че ние не взехме Берлин, а го освободихме от французите.Французите наистина не искаха да умрат за чужда столица и се оттеглиха в Лайпциг, където се планираше обща битка. И берлинчани веднага отвориха портите пред освободителите-руските войски.

    През пролетта на 1945 г.е третото, най – кърваво и продължително нападение над Берлин-вече столицата на фашистка Германия. Операцията продължи 23 дни, от 16 април до 8 май.
    Едно просто изчисление показва, че нашите войски влизат в Берлин средно 1 път на 100 години: 18 век (седемгодишна война), 19 век (задгранична кампания), 20 век (Велика отечествена война). Няма да кажа, че в двора е 21 век.

    Коментиран от #153, #160

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Инна

    2 2 Отговор

    До коментар #151 от "Инна":

    Може да се каже, че превземането на Берлин е нашето национално забавление. Руските войски превзеха Берлин 3 пъти!
    Началото на традицията за превземане на Берлин е на 9 октомври 1760 г.По това време в Европа се води така наречената седемгодишна война. Тогава Берлин беше столица на Прусия, а Русия в съюз с Австрия се бори срещу Прусия.
    Второто превземане на Берлин става по време на задграничната кампания на руската армия срещу Наполеон през 1813 година. Тоест, оказва се, че ние не взехме Берлин, а го освободихме от французите.Французите наистина не искаха да умрат за чужда столица и се оттеглиха в Лайпциг, където се планираше обща битка. И берлинчани веднага отвориха портите пред освободителите-руските войски.

    През пролетта на 1945 г.е третото, най – кърваво и продължително нападение над Берлин-вече столицата на фашистка Германия. Операцията продължи 23 дни, от 16 април до 8 май.
    Едно просто изчисление показва, че нашите войски влизат в Берлин средно 1 път на 100 години: 18 век (седемгодишна война), 19 век (задгранична кампания), 20 век (Велика отечествена война). Няма да кажа, че в двора е 21 век.

    Коментиран от #154, #155

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Махариши Сунак

    1 2 Отговор

    До коментар #153 от "Инна":

    Слава на Русия и нейната победоносна армия.
  • 156 ССС

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ветеран от Протеста":

    "Някой да бачка и да ги храни...."
    Хубаво е преди да пишеш нещо, поне да се замислиш малко. Кой точно ги е хранил?
    Да, имало е години когато са внасяли. Но за последните 50 г. са в челната 5-ца по производство на зърнени култури.
    "Най-големи успехи Русия има в доставките на пшеница. За реколтите 2017-2019 година тя бе лидер на световно равнище в експорта с пазарен цял от близо 20% на глобалния пазар."
    Още по соц. времената, тогава СССР, подпомагаше "братските соц. страни" в Европа, Централна и Южна америка, Азия. Това, че купуваше боклуци (по полит. съображения) от същите тях не означава, че е нямала или са я "хранили". Обработваемите и площи са по-големи от общата площ на Европейския съюз, драги. А я сметни с добива на България дали можем да изхраним дори един голям техен град за една година?
  • 157 ССС

    1 0 Отговор

    До коментар #150 от "Р.К.И.":

    "Пропускаш една дребна подробност - КЪДЕ са я взривили?"
    НАД остров Сахалин, за разлика от едни други - демократично настроени. А дали имат оръжия се видя - дори "допотопните" такива разказаха играта на "модерните" западни!

    Коментиран от #159

  • 158 Хисторик от евроГейсъюза

    2 0 Отговор
    Фонтан с лайнен и ДВ казват истината !
    Русия бомбандира Япония с ядрени бомби ;)
    Спор няма ! Така е !
    :) ;) ;))
  • 159 Р.К.И.

    0 0 Отговор

    До коментар #157 от "ССС":

    Американската А-бомба излетя, долетя и изгърмя. По време на война, на вражеска територия. Има една единствена държава, която е конструирала бомба, която да излети ,да долети и да порази ВРАЖЕСКА терититория. Доказано! Дори 2. Всичко друго са предположения. В материалния свят се гледа единствено реалният факт.

    Коментиран от #162

  • 160 Р.К.И.

    1 0 Отговор

    До коментар #151 от "Инна":

    Германците бяха обещали да превърнат Москва в сметище. Не дърпаите германеца на тема чест, че този път Америка няма да ви спасява. Германците чувство за хумор нямат, с тях не се упражняваите в празни приказки.Че ще си изпълнят обещаното. И ще доидете на портата на България плачете да ви приютява. Било е.
  • 161 ССС

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "Доротея":

    "Нормалните държави не искат да живеят в свят, в който страни анексират със сила чужди територии и след това ги принуждават да се подчинят под заплахата от..."
    Е ми не искат - нито кипърските гърци, нито африканските колонии на Франция, нито Индия. Ама им се наложи! То и палестинците не искаха, ама Великобритания им анексира територии, и в последствие ги "предоставя" за създаване на държавата израел. Ама като не познаваш историята, не прави гръмки изявления, щото на някои държави "гащите са по-оцапани", просто ти не го знаеш.

    Коментиран от #166

  • 162 ССС

    1 2 Отговор

    До коментар #159 от "Р.К.И.":

    Първо - тя самата не излита, "носи" я самолет, спуска се с парашут. Ама тва от къде да го знаем?
    Второ - американската армия прекрасно е знаела, че Япония е "на колене" и е обсъждана капитулация. ДОКАЗАНО. Но все пак е добър изпитателен полигон. ОЧЕВИДНО.
  • 163 Жоро

    2 2 Отговор
    Заща Руското общество трябва да се съобразява с чужди интиреси Русия е велика държава управлявана от умен ръкоvoditel
  • 164 българан

    5 2 Отговор
    аз мисля,че нашето общество спи! а това как ни представят съвремена русия е меко казано доста имагинерно и изкривено през призмата на неграмотната ни политическа върхушка! а когато се изчисти политиеската мъглявина, едни ще са много богати и далеч от тук, а други ще скубят косите си, и ще се задоволят с това което е останало от нас! ако остане нещо!
  • 165 българан

    7 2 Отговор

    До коментар #63 от "Анна Политковская":

    даааа! интересно! путин разруши ирак, путин разруши либия, путин нападна сирия, путин се намесва във всяка африканска държава и строи бази около русия. може би путин разширява и натао! варшавски договор отдавна няма! и нато реши да се облажи с умствено бедни и наивни източноевропейски лидерчета, за да каже: ЧЕ видиш ли те са се шегували с инфантилно наивният горбачов! т.че, геополитическите игри никой не ги е отменил! путин се опитва да поправи някои грешки на инфантилно пияният си бивш елит, респективно да защити държавата и народа си! за жалост поллитическите грешки се поправят само с кръвта на невинни хора! по делата си ще ги познаете! днес, на световната сцена имат място и ще запазят съществуването си само силните и сплотени народи водени от грамотни и силни поллитици,можещи да защитават интересите на собствения си народ!
  • 166 Коректор

    1 2 Отговор

    До коментар #161 от "ССС":

    "То и палестинците не искаха, ама Великобритания им анексира територии, и в последствие ги "предоставя" за създаване на държавата израел."

    Идеята за разцепването на Палестина и за създаването на държавата Израел е изцяло на СТАЛИН, за да се противопостави и отслаби англо-американския Империализъм и "КОЛОНИАЛНОТО" господство на Великобритания която е цивилизовала Палестина и защитавала целостта на палестинските земи и е била против плана на Сталин за анексирането на палестинска територия за създаването на държавата Израел...!!!

    Коментиран от #167, #168

  • 167 Р.К.И.

    1 0 Отговор

    До коментар #166 от "Коректор":

    На 1.1.1939 в Рим пристига емисар на Розенфелд (известен като Франклин Делано Рузвелт) с план за преселване на евреите в Етиопия (черна Африка). Мусолини (известен като Дуче) е съгласен с плана. По това време той сам не може да вземе такова решение без санкцията на Шикългрубер (известен като Хитлер). Не се чува и и Йосиф Джугашвили (извстен като Сталин) да възразява. Войната осуетява плана. Евреите още преди войната са били нежелани в Европа. От всички! Скобите са за да попитам кой честен човек си крие името и изобщо цялата история с преселването на евреите, не си ли е чисто евреиска работа.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Величко

    5 0 Отговор
    Оффф ... , аз съм русофил и всииичко което прави дедя Вова ме възхищава ! А американците винаги са били , са и ще бъдат варвари !
  • 170 Путин върна на руснаците

    4 2 Отговор
    Вярата им и сигурността им в собствената си държава
  • 171 Ранко Петров

    2 1 Отговор
    А света защо не реагира през 2014 г.когато Азовците ,и Бандеровци убиваха Руски граждани.Много правилно решение е взел Путин за защита на своето население.Като не щеш мира ,на ти секира.
  • 172 Повтарям

    10 4 Отговор
    Да направим една груба сметка какво постигна cлабoyмното, късо джyдже с войната срещу Украйна! Тотална, международна изолация, безпрецедентни санкции, ежедневни загуби на пари от порядъка на 1 милиард долара, повече от 280 хиляди убити и ранени руснаци, 50‰унищожена бойна техника, разруха в икономиката, обезценена рубла и денонощна параноя в бункера... Може би пропускам нещо, но и това не е малко.

    Коментиран от #173

  • 173 българан

    3 0 Отговор

    До коментар #172 от "Повтарям":

    хайде сега спри да гледаш, бтв,канал-1, и новаТВ, които могат да ти докарат деменция! хайде погледай малко и западни тв канали, кооито наши телевизии и журналисти ги превеждат и показват. погледай мнения и анализи на чужди специалисти и анализатори. а някои канали ще ги разбереш и без да ти ги превеждат! само по данни на израелското разузнаване украинските загуби достигат 700 000души, които никой не смее да оповести. за пшървите 6 месеца от украйна даде 100 000,самата г-жа фондерлаен ги оповести!а телеграм канал може съвсем да те отчая,защото там няма нищо общо с това което си написал!
  • 174 Мария Атанасова

    1 0 Отговор
    Пиша всякакви лъжи за Русия, защото ми плащат толкова добре! Мога да измисля лъжи по всякакви теми. свържете се с нас!!! Парите не миришат! Колкото по-долна е статията, толкова повече плащат.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания