Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 16:00 2 830 105

Проф. Николай Слатински: Над България е надвиснала пряка заплаха от Русия

  • николай слатински-
  • русия-
  • заплаха-
  • българия

Целта е откъсване на България от НАТО и ЕС и превръщането ѝ в Задунайска губерния - отколешната стратегическа цел на Руската империя, Съветския съюз, Руската Федерация

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"През последните месеци, дори буквално през последните седмици вероятността Русия да причини зло на суверенитета, териториалната цялост, свободата и независимостта на България се увеличи и вече е 25%, като този процент постоянно нараства", смята в свой коментар за "Фейсбук" проф. Николай Слатински, експерт по национална сигурност.

РУСИЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Мой приятел, когато някой каже:

- Каквото му е писано на човек!

Отговаря:

- Да, каквото му е писано на човек, това, но много е важно как той ще прочете писаното му, особено между редовете!

И с държавите е същото...

Каквото ѝ е писано на България, това, но много е важно как тя ще прочете писаното ѝ, особено между редовете!

В кощунствените и брутални агресии на Путин срещу Украйна и на Хамас срещу Израел има общи черти:

1. Внезапност.

2. Агресивност.

3. Масираност.

4. Циничност.

5. Жестокост.

Да добавим и процесите в нападнатите държави – в Украйна и в Израел:

1. Конфронтациите и раздорите между управляващите и сред социума.

2. Нарцистичността, самозабравеността, затвореността и откъснатостта от реалните проблеми на политическите им касти.

3. Подценяването на амбициите на различни диктатори и тирани от Алианса на злото, както и на катастрофичната енергия, отделяща се след рязкото отслабване на еднополюсния модел и потъването на Запада в зоната на хедонистичния, потребителския, самодостатъчни и зацикления на материалните и чувственните „ценности“ комфорт, водещо до загърбване на цивилизационната му лидерска мисия и до оттегляне от ключови ангажименти и отговорности.

4.Токуването със затворени очи като глухари в любовен период на системите за сигурност и отбрана.

5. Наивно приспаното обществено мнение – приспано от пожелателното мислене Това не може да (ни) се случи, защото ... това не може да (ни) се случи!

А България днес?

България трябва да чете много внимателно двете разтворени книги Украйна и Израел - те за нея са не само пълни със смятани вече невъзможни ужаси и безчинства, но са и спомени от Бъдещето.

Спомени от близкото, уви, от все по-близкото бъдеще.

Да погледнем на България обективно и с тревога. Даже не само с тревога, а с ескалиращо отчаяние и губене на самия смисъл какво е държава и защо една държава се нарича държава.

1. България е не само най-силно проруски, прорашистки настроената в ЕС и в НАТО по отношение на войната в Украйна, но и най-много склонната да преориентира своята външна политика от Евроатлантика към Евразия.

2. България е не само най-слабото звено в НАТО и в ЕС, но е и западната държава, която Западът е най-малко мотивиран да защити, ако тя се нуждае от неговата защита.

3. България е страна(та) с изключително декоративна и абсолютно нефункционална система за национална сигурност – спецслужбите ѝ са пробити и използвани за политически поръчки, а армията ѝ става все по-имитационна и демотивирана, подвластна на рашистко влияние и смятана за погрешно избрана кариера, носеща повече финансови и свързани с престижа на професията минуси.

4. България е депресирана от пълното безразличие и даже подривната дейност на националните медии по отношение на националните интереси, цели, приоритети и интеграционни усилия.

5. България пасивно съзерцава превръщането на корупцията не в изключение от правилото при поведението на политици, управленци, администрация и граждани, а като правило, като единственото правило за поведение, маневриране, оцеляване и просперитет. Корупцията, станала вече не средство, а цел в живота и управлението, не само неизменно разяжда кохезията и солидарността в обществото, но и унищожава съпротивителните сили на това общество да функционира като поне донякъде единен социален организъм с относително общи цели и с поне приблизително сходни нагласи по отношение на няколко много важни неща, изведени извън скобките на всякакви публични и прослоечни спорове.


Ето това е България в наши дни. „Интегрирала“ в неразкъсваема връзка и непробиваема сплав както най-лошото от соца, така и най-лошото от фасадната, формалната, повърхностната и имитационата демокрация.


Ако така продължи да деградира (въпреки стремежите на читавите хора да я превърнат в европейска, нормална, демократична, модерна държава), България ще заприлича окончателно на гнила круша, готова да падне в лапите на онзи, който разтръска малко по-безжалостно клона, на който тази гнила круша виси. Или ако удари гнилата круша със зъл прът.

Кой може да направи това?

Естествено, че Русия!

През последните месеци, дори буквално през последните седмици вероятността Русия да причини зло на суверенитета, териториалната цялост, свободата и независимостта на България се увеличи и вече е 25%, като този процент постоянно нараства.

РУСИЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА НЕ САМО ЗА НАШАТА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, А И ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА СТРАНАТА НИ.

1. Русия инсталира на върха на държавата свое опасно и вредно острие, чрез което тя блокира жизнено важните кадрови промени в службите за сигурност и в Българската армия, където тя държи съдбоносни контролни позиции.

2. Русия вкара в Народното събрание сериозна група свои протежета и агенти за влияние, които влизат във всички парламентарно представени партии без, евентуално (дано!), ДБ.

3. Русия е „продухала“ съответни канали, чрез които документи на НАТО и България с най-високи нива на секретност кацат на бюрото на все още не обявената за персона нон грата Митрофанова и бъкащото ѝ от шпиони и доброволни доносници посолство.

4. Русия системно и щедро финансира медии и сайтове, издателства и неправителствени организации, които провеждат откровено проруска, прорашистка и антиевропейска, антиевроатлантическа политика.

5. Русия пряко оказва материална и логистична подкрепа и подклажда, подбужда, надъхва и насъсква протестите на социални и синдикални групи за ерозия на държавността и дестабилизиране на държавата.

Целта е откъсване на България от НАТО и ЕС и превръщането ѝ в Задунайска губерния - отколешната стратегическа цел на Руската империя, Съветския съюз, Руската Федерация... Лелеяна мечта на мнозина руски императрици или имперски руснаци, чиито имена все още носят наши улици и площади.

България е в опасност!

Не, нещо повече – над България е надвиснала пряка заплаха.

Отечеството ни е в огромна беда. Никога тази беда не е била толкова пряка, директна, непосредствена и стремително връхлитаща ни...


Поставете оценка:
Оценка 3 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обикновен

    132 35 Отговор
    Професоре-експерт, забравил си да си вземеш хапчетата :-)

    Коментиран от #4

  • 2 Бесен-_ Язовец

    112 27 Отговор
    Погледа му е на даун
  • 3 Русието

    40 94 Отговор
    Е вечният враг на България
  • 4 Слатински

    73 21 Отговор

    До коментар #1 от "Обикновен":

    ужас напълних гащите
  • 5 Ромеото от Предел маала в Благо

    30 7 Отговор
    Евград......е съгласен с тоя симпатяга
  • 6 Новинар

    104 23 Отговор
    Наречи го "професор" и повече не го обиждай.
    И тоя е на хранилка :-)
  • 7 Професора

    122 22 Отговор
    И този соросоид маргинал също като другия маргинал Дайнов работят в НБУ филиала и гнездото на соросите в бг.
  • 8 Трол

    83 15 Отговор
    Добър дилър извади Слатински, трябва да му се признае.
  • 9 Окрайна умре 🇺🇦

    74 15 Отговор
    Ха.липавия Слатински
  • 10 Кадир

    105 22 Отговор
    Леле каква мижитурка е тоя. Не мога да повярвам за пари някои хора какво правят.
  • 11 шааа

    94 21 Отговор
    Не знам колко е експерт, но в думите му прозира страх и паника.
  • 12 мани беги

    103 15 Отговор
    Над България е надвиснала пряка заплаха от ... ПРОДАЖНИТЕ ПОЛИТИЧЕТА МЕНТЕТА!
  • 13 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    92 20 Отговор
    Ако се раздруса дървото, много изгнили от злоба круши като автора ще опадат!
  • 14 Реалист

    77 18 Отговор
    Тази невестулка Слатински възхваляваше Хитлер в постове във Фейсбук преди няколко седмици сега се прави на защитник на юдеите.
  • 15 Старец

    72 16 Отговор
    Егати и...та. Само му вижте физиономииката. Лошото е че има хора, които му вярват.
  • 16 Пунчо

    79 18 Отговор
    Професоре, вместо да дращиш у фейсбуко вземи провери под леглото, в гардероба, зад завесите...Руснаците са навсякъде и дебнат такива като теб. Току виж някой те изработил изодзад. Страшното е, че може да ти хареса!
  • 17 Патриот

    71 16 Отговор
    НПО на Сорос яко плащат на на продажници като този ч.ер.вей.
  • 18 Тонча

    47 17 Отговор
    Стига стая губерния, вече се уляхте!
  • 19 болен мозък

    55 15 Отговор
    търси къде влака минава бързо и заставай на релсите
  • 20 Змия очиларка

    64 17 Отговор
    Този професор доколкото си спомням се пенсионира. От начало дори нямаше война, но той засегнат нещо на руснаците с повод и без повод крещи та се къса да си чеши дръгливият език и да се прави на всезнаещ. Човек ще си помисли, че нещо не са му признали измислиците и премислиците или по вероятно пенсията не му стига и Сорос нали е добър човек се е протекъл на помощ. Злобно и вредно, но уверен в правотата си злощастно човече си мисли че някой му чете драсканиците. Но още като му видят противния образ минаваме на следващия, който може би има да каже нещо смисленно. Захлюпете му каската и с билет до другия шут от Украйна го телепортирайте да си злобеят на воля. Как си приличат само.
  • 21 ТОВА СДУХАНО ФАШИЗОИДЧЕ

    56 17 Отговор
    НЯМА. ЛИ. КОЙ. ДА. МУ. КАЖЕ. ЧЕ
    ПАК. ЩЕ. ИМА. БЕЛЕНЕ...
  • 22 !!!?

    26 59 Отговор
    Червен фшизъм в София !!! НАРОДЕ !!!?

    Коментиран от #27, #66

  • 23 Хаха

    44 13 Отговор
    Грантоячета заплахата е единствено от Турция и никой друг за завземането на земите които те си мислят, че са тяхни. Русия вече не ги е еня за нас. И при един такъв конфликт единствения шанс ще ни е Китай да опази цялостна ни, защото имат по скоро те цел да се настанят като влияние на балканите. За това преди СВО, бяха почнали да изкупуват пристанища и друга инфраструктура на балканите. А такива като теб като не разбират Геополитиката по хубаво да не изказват опорките на посолството, което след изборите догодина там ще си вдигнат чукалата от тук.
  • 24 Анонимен

    14 24 Отговор
    Вие бкп дс кво ревете, всички сте в Бг капиталисти. Поогледайте се в квартала и за 35 години дпсбспгерб си назначавхте все вши хора и радев всички ви. То всичко си върви по живково шуробаджанашката. Кво квичите. Ако дойде путин ще останете като църковни мишки, както бе при смяната на парите през 1947 година. Всеки знае с крадени пари лесно и хубаво се живее и на екскурзии в Западнидържави. Всички комунисти сте на държавна ясла до днес.
  • 25 Анонимен

    31 4 Отговор
    Превърнахте НС в бащиния
  • 26 Реалист

    46 14 Отговор
    Слатински е неофашист нищо, че изглежда на безобиден кре.тен неофашист е!
  • 27 Окрайна умре 🇺🇦

    34 11 Отговор

    До коментар #22 от "!!!?":

    Джендар фашизма на козя е в народно събрание и министерски съвет окупирали са изпълнителната власт .
  • 28 Дълго_Име

    41 11 Отговор
    Тоя очиларко и пишман-експерт изпълзя от бърлогата си да пророкува небивалици и измишльотини за съдбата ни като държава. Да не бъде толкова "глобален" в изказа си, бяхме го забравили, но уви, такива като него винаги напомнят за себе си с поредната изказана глупост
  • 29 1111

    34 9 Отговор
    Аве откъде ги копате тез експерт-Хуелизатори?
  • 30 Реалист

    7 8 Отговор
    Как бе братушките няма данъибът я:)
  • 31 Кукувичка кука, на зелена бука

    34 10 Отговор
    Тоя трябва да е карал тежък Ковид, много му личи.
  • 32 Мнение

    42 10 Отговор
    Този измислен професор се подмазваше на Борисов и Екатерина Захариева от денем до пладне. В резултат на това глупавата му дъщеря Елена вместо да продава картофи на някой пазар, стана дипломатка с висок ранг и бе изпратена директно в посолството ни в Киев. Понастоящем е в Македония първи секретар по културата. Дето се вика цъфнала и вързала културата ни с македонско. Та най-грозно е да си комунист и да се правиш на либерален евроатлантик.
  • 33 Стигате с тази Русия

    36 11 Отговор
    Задунавска губерния друг път. Брюкселска салма, пионка на Вашингтон. Н
  • 34 наи опасни за българия са такива

    34 10 Отговор
    психопати като този откачалник ,що не вземе да се гръмне този
  • 35 Никой

    9 19 Отговор
    В Русия да си богат не значи нищо. Поне за кратко . Можеда се самоубиеш , може да скочиш от някой етаж, може да изпиеш последна водка,може ФСБ да почука на вратата ти и никой да не чуе повече за теб, може самолета ти да се взриви.Невротичната идея ,че може императора да реши и следващия да си ти,да те подозират всички и във всичко,кара всеки олигарх да се оглежда в огледалото за последно. За това мечтае и всеки червен български олигарх.
  • 36 Вълканов

    33 11 Отговор
    Вие луд ли сте. Престанете да вдигате плашилото Русия. Над държавата ни вилнее Ковибдиоробота , създаден в Щатските биолаборатории( те сами си го признаха) , Македония се перчи и ако и падне сгода, ще прилапа Струмската долина. Цените в България растат, Сърбия има изградена мощна армия, от Турция напират бежанци, които не са пеленачета, много жт тях са предполагаеми Афгански бойци. Що не седнеш на зеадника си и се замислиш, какво става наистина.Аман от еврозатъпели Български мозъчета.
  • 37 с такива професори с купени

    26 9 Отговор
    дипломи като този лудия и продажния никога няма да мръднем от дъното нагоре а само надолу
  • 38 БСП на Бунището

    16 24 Отговор
    Няма Закон за Лустрация на Комунистическите и Русофилски партии.Съда регистрира такива въпреки Закона с който Комунизма е обявен за Престъпен и вижте кво се случва -
    За Изборите БСП са в коалиция с Левицата - Мая Манолова Татяна Дончева и една камара комунисти бивши БСП Ари.......Коалиция "Неутрална България "зад която са се скрили вижте сами - 1. ПП „АТАКА“
    2. ПП „БЪЛГАРСКА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ“
    3. ПП „ПАРТИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ“
    4. ПП „РУСОФИЛИ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО“
    Социалистическа Партия " Български път" на комуниста Ангел Димов..
    ПП "Възраждане " на Путинисти и платени Русофили
    Кой да внесе е НС спешено Закон за Лустрация!!!??Кой бе...Айде бе!!!Спасете България!!

    Коментиран от #96

  • 39 резервист

    34 10 Отговор
    Дайте кърпичка на професора че както се е запенил, ще вземе да се окапе. Радикализма и фанатизма не са донесли никоме нищо добро, професоре.
  • 40 боил

    32 9 Отговор
    Не се старайте , народа не се плаши от Русия , плашат се само поитиците предатели за власта си ....както сега си управляват сами и създават закони и решения против волята на голямата част от народа , така сега сами да се оправят с Русия ....тя нали е “алкохолизирана и смешна“ ...какъв е този вой .

    Коментиран от #49

  • 41 дедо

    28 9 Отговор
    От къде го изровихте тоя лумен бре хора...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 лекуващ лекар

    28 8 Отговор
    Единственото което е надвиснало над Булгаристан, е надвиснала пряка заплаха от ПРОДАЖНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ МЕНТЕТА!!! Лошо е, че НПО- тата на Сорос яко плащат на продажници като този червей !!! Сложете му каската и с еднопосочен билет и при другия шут, нашмъркания Vолодимир Zеленски от Украйна го телепортирайте да си зло беят на воля. Като две капки вода си приличат с чифута !!!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ийкухб

    25 6 Отговор
    От 33 г. Америка за България раздава грантове на всеки кандидат слуга и като го купи го инсталира да краде, лъже и изнасилва България и българите. От Посолството от 33 г. определят кои крадец ще се гаври на територията. От 33 г. пак от Посолството си произвеждат Професори, доценти и "експерти" дето пак в телевизиите на Посолството и при журналистите на Посолството ги канят един след друг да лъжат и мамят българите и сега разбираме че е "виновен пак Путин". Ами да бре предатели мръсни и лъжци, страхувайте се защото края ви е близо. Като скочи българина ще падате от самолетите и няма да сварвате да бягате. Ние българите ще ликуваме като псетата на Посолството тръгнат да бягат а които хванат чука камъни докато е жив. Както искате му викаите, ако искате му викаите и Русия на това.
  • 48 Бесен- _Язовец

    8 29 Отговор
    Един свестен и пжмтен човек да каже истината на копейките!
  • 49 Хм Хм

    11 21 Отговор

    До коментар #40 от "боил":

    "народа не се плаши от Русия"

    Правилното е "Необразованият народ не се плаши от Русия".
    Тези, които са живели по "онова време" и са завършили някакво образование СЕ ПЛАШАТ.

    Коментиран от #55, #69

  • 50 Реалист

    9 26 Отговор
    Блатната пияна вата разбира само от млатене, Залужни не трябва да спира загрузката и за миг до послесния алкохолик!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Последния Софиянец

    10 25 Отговор
    Хубавото е, че Зеленски унищожава прогнилия алкохолен нужник, а копейките нека си стенат на бунището!

    Коментиран от #54

  • 53 АРЕС

    26 9 Отговор
    Това е лицето на продажника,НЕ човек,а краварска подлога,ГНУС.

    Коментиран от #57

  • 54 шефа

    7 4 Отговор

    До коментар #52 от "Последния Софиянец":

    КРЕТЕ..
  • 55 ТаУмВзе

    4 7 Отговор

    До коментар #49 от "Хм Хм":

    Кой се плаши от умрело куче?
  • 56 Костя

    8 21 Отговор
    На мен мутрофанова ми обеща да ме направи губернатор на Максуда

    Коментиран от #58

  • 57 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 19 Отговор

    До коментар #53 от "АРЕС":

    Колега днеска даваха ли денгите, че закъснях, от месеци вече не са плащали, тьота само обещава!

    Коментиран от #62

  • 58 Механик

    6 13 Отговор

    До коментар #56 от "Костя":

    А нещо за бонусите каза ли, че от заран сме тук
    и копейка още не сме видяли!

    Коментиран от #65

  • 59 Експерт та дрънка на кухо

    19 5 Отговор
    Пернишки, целта на твоите изяви насам-натам е да запазиш службичката на щерка си в българското посолство в Киев! Успокой се, ще я раздухат много скоро, заради друга калинка, с повече точки! Ако вече не са го направили?!
    Съветски възпитаник и бивш секратар на Гоце!
    Експерт по национална сигурност?!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Какво друго

    18 6 Отговор
    Болен мозък
  • 62 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 3 Отговор

    До коментар #57 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Приятел, избери си друго число за ник. Аз ползвам този ник 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ повече от 2 години! Няма как да е съвпадение същото число и цвят! Значи нарочно го правиш! Ти си хулиган!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Бако

    5 10 Отговор
    Тва трябва да влезе в учебниците, да се знае и помни.
  • 65 Костя

    2 8 Отговор

    До коментар #58 от "Механик":

    Ами обеща ,ама чакала попа да дойде ,да ги благослови
  • 66 Колко

    20 9 Отговор

    До коментар #22 от "!!!?":

    С колко долара ти заплатиха НПО на Сорос да ти промият мозъка.
  • 67 Ужасен от руzzките тролчета

    10 19 Отговор
    Много добре написано ! За съжаление това е истината . Пълно е със зяпльовци , които чакат да дойде един крайцер като " Москва " във Варненския залив и да кажат - браво , ами сега ?
  • 68 флипп

    23 10 Отговор
    Най-доброто което може да се случи на България е да се измъкнем от тоталитарната клоака ЕС и да разкараме окупаторите от НАТО. От както ни натикаха в тази дупка 30 години копаем дъното. Мястото ни е с Русия и православния свят, не със сатанистката сган!

    Коментиран от #73

  • 69 боил

    19 6 Отговор

    До коментар #49 от "Хм Хм":

    Тук да не ти е Америка да обясняваш колко било зле “преди“ Има три поколения , които са живяли в “онези времена“ и с изключение на близките до власта , са преценили , че сега е по-лошо от “онези времена“ .
  • 70 Облещен плъх! Такива мишоци като този

    15 7 Отговор
    ще ни вкарат във война.
  • 71 Боже пази България

    9 13 Отговор
    Всичко това е истина и да се надяваме че заради стратегическото ни място на кръстопът между Европа и Азия НАТО няма да го изоставят и ще ни защитят въпреки предателствата
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Справедлив

    18 6 Отговор
    Професоре ти си пълено куко .Русия обича Българите.
  • 75 Павел пенев

    16 6 Отговор
    Седесарски простак на пределна възраст, който вреди дъщеря си в нашето Посолство в Украйна,но гювеча свърши.
  • 76 Матей преображенски

    9 5 Отговор
    м-ДА,Русия ни езастрашила да ни върне в проклетия социализъм,да се давим в охолство и скука,не като сега вечно изпънати на кътни зъби,и в режим оцеляване на предела.
  • 77 Въпрос

    14 4 Отговор
    Този психопат докога ще ни го показва сатанинския сайт?
    Вие сте си лика прилика!
    Дебили ,слуги на сатанистите от Западната"демокрация".
  • 78 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 13 Отговор
    Точно така, АКО русия претърпи фиаско в Украйна, както се очертава, за компенсация ще стовари десант на българското Черноморие и ще ни завоюва...НАТО и ЕС ще си отдъхнат от проблемите си с "ТРОЯНСКИЯ КОН"...Лошото е, че същото ще се случи и ако Украйна падне, следващите сме ние, дори знам КОЙ ще е премиер, президентът е вече налице

    Коментиран от #85

  • 79 Здрасти

    5 1 Отговор
    Ко ти напукам един голям шамар ще се сетиш нещо друго
  • 80 УСА боклук

    11 3 Отговор
    Ох,
    И тоя сенасира на сън от страх
  • 81 Демократ

    7 11 Отговор
    Дано мислещите за България родолюбци прочетат този сериозен анализ и се опитат да спасят България от ужасяващия терорист Путин!
  • 82 Отдавна

    16 3 Отговор
    подозирам, че този т.н. "професор" и "експерт по национална сигурност" с големи крачки е поел по пътя на един американски министър на войната, Форестал му беше името, който се хвърлил от прозореца на петия етаж на военна болница (по-скоро психиатрия!) с викове "идат, руснаците идат"... То бива параноя, но този "специалист" буквално е превъртял на тема "русофобия"... Та може специалистите психиатри да го държат под око, че нещо взе да става опасен за себе си...
  • 83 Ххххххххххх

    12 3 Отговор
    Имаш лицето на другаря Берия, но нямаш ума му, управленските качества и смелостта му.
  • 84 Вирус

    11 4 Отговор
    Хахаха поредния бълвоч от слатинчо
  • 85 Колега

    8 6 Отговор

    До коментар #78 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    прощавай за въпроса, ама ти ИД..ИОТ ли си или ДА? Тоз на снимката ще да е учителят ти, щото по друг начин не могат да се обяснят тъ.пни.те, дето си постнал!
  • 86 ХАХАХА

    8 5 Отговор
    Една болница наречена "свети Наум " го зове! Горкият съвсем е изтрещял!
  • 87 1020

    10 6 Отговор
    Откъде плъзнаха тия измекяри?! То не стига, че престава си няма от нещата, ами много държи да се изоква силно и вдъхновено.
  • 88 Абориген

    9 6 Отговор
    Професоре, има специални заведения за такива като теб.
  • 89 бай Даньо

    4 6 Отговор
    Слатински правилни наблюдения, но няма по голяма опасност за България от неадекватността на българския "народ" . Русия добра лоша е империя с интереси и ги преследва както намери за добре но целите и никъде в източна Европа не биват постигнати освен в България кой да виним? Ако толкова му е евроатлантизма и западнячеството на българина защо да ревем за съдбата на България ако наистина попадне под руския ботуш това си заслужаваме.
  • 90 Бай Митко

    10 3 Отговор
    Тоя с поглед на ИДИ.Т е завършил в СССР.
    Тоя с Тагаринко са лика прилика.
  • 91 "ВРАГ НА НАРОДА"

    4 4 Отговор
    И този КОМУНИ$Т $€ ПРОДАД€ И ОТКАЧИ!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 изврате няк

    3 4 Отговор
    Имате ли снимка на тоя с издадени напред устнички във формата на О?
  • 94 Касапин

    3 1 Отговор
    АБЕ АКО ГЕНЕРАЛ ГНОМ ГО ЗЕМЕ ЗА СЪВЕТНИК ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ АТАНАСОВ ТОЯ И КОКОРЧО В ЕДНА РЕДИЧКА. МОЖЕМ ДА ГИ ПОКАЗВАМЕ В ЦИРКА В ОТДЕЛ ШЕБЕЦИ
  • 95 Коментар

    4 1 Отговор
    На Николай Сатанински все руснаци му се привиждат.Да взима някакви мерки!Да го успокоим малко да може да спи спокойно тази нощ като му обясним,че от над 30 години сме под сащисан чехъл и се изпълнява плана Ран-Ът.Само две точки не са изпъленени от плана и това е да унищожат висшите учебни заведения,за да няма професори повече като Сатанински и да бъдат фалирани държавните болници,за да има само частни за богатите.
    А приликите между Израел и Украйна са очевадни.Там си тече хамериканска пропаганда,която винаги разделя на две и начело на двете държави са хазари.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Много жалко нещо е

    3 1 Отговор
    да си лъжец на НПО-тата, да си продажник продал родината си! Няма нещо по долно и гнусно! Жалко, че се водиш българин и за да те има и за да я има тази страна, са загивали истински българи, които им се подиграваш с делото, за някой жалък сребърник!
  • 99 Шаран БГ

    2 3 Отговор
    Не е българският народ този, който желае конфронтация с някого, най-малко с Русия !! Против всичко руско, ден и нощ, на сън и на яве, това са българските политици и цялата хайдушка пасмина, която ограби труда на народа, създаден от проклетия и грозен социализъм, прогони една трета от населението, и ликвидира почти всякакъв вид производство. Какво не е раздадено на концесия. Къде и в какво се състои прогреса на страната след 1989 година ?? Вместо нормални търговски отношения със целия свят, с производства, осигуряващи препитание /работа/ на населението, само груби политическо-финансови интриги и безсрамен слугинажкъм всеки "батко"
    И как няма да им се привижда заплаха на богатите и оядени държавни чиновници от Русия, при тая неистова и ненормална пропаганда и агитация а ла Доийче веле в полза на Запада ??
    А дори и така да е ........Кой се страхува? Кой и защо ?? Прав е Професорът - страх лозе пази !! Направете още три-четири бази на НАТО / т.е. на САЩ/ и не се чудете ако Ви "цепне бомбичката" някой ден.................
  • 100 Eдин

    1 1 Отговор
    обикновен промит проф.-ан!
  • 101 Българин

    1 2 Отговор
    Русия никога няма да нападне България.Каквото и да е ние сме братски народи.

    Коментиран от #102

  • 102 копи пейст

    0 2 Отговор

    До коментар #101 от "Българин":

    ".........Очевидно някои жители на Свищов, членуващи в небългарски организации, и външни експерти по хибридни операции удобно забравят датата 14/27 септември 1810 г., Кръстовден, когато древният Свищов преживява най-страшния момент от 2000-годишната си история. В поредната Руско-турска война командващият руските войски генерал Николай М. Каменски (1776-1811 г.) след превземането на Свищов заповядва: „Сжечь город! Разрушить цитадель до основания!“
    От Свищов остава само пепел. Изгорени са и две големи православни църкви „Св. Николай” (днес „Св. Преображение“) и „Св. Илия“. От деветте православни метоха остава само този на Хилендарския манастир с църквата „Св. апостоли Петър и Павел“.
    През 1829 г. армията на ген. Дибич Забалкански отново изгаря Свищов. Този път „само” половината. ..."
  • 103 Ха ха ха

    3 1 Отговор
    Моля ви! отчаяно ви моля и ви заклевам, вас от Карлуково, не му сваляйте повече усмирителната риза на този пациент, че вижте какви ги натворява! Благодаря ви от сърце предварително!
  • 104 Чавдарчето Родината обича...

    0 0 Отговор
    Като беше при Първанов пееше друга песен.
  • 105 Николай Слатински?? Професорчето

    1 0 Отговор
    Шушомига!! И от Сянката нс Русия го е страх! "шушомига!!!