Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 14:02 4 711 112

Защо Ваня Григорова няма право да мълчи за Путин

  • васил терзиев-
  • ваня григорова-
  • владимир путин-
  • софия-
  • кметски избори

Защото въпросът за него, за Русия и за войната срещу Украйна е въпрос на ценностен избор

Защо Ваня Григорова няма право да мълчи за Путин - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Александър Андреев:

Не, госпожо Григорова, не може да не отговаряте за Путин!

Да, кандидатката за кметица на София Ваня Григорова съвсем основателно и политически оправдано смята, че на комунални избори първостепенни са именно комуналните теми. Всеки кандидат кмет на столицата, който би се опитал да се крие зад глобални и геополитически теми, веднага ще се саморазобличи като некомпетентен или просто като политически поръчков играч. Така че госпожа Григорова би била права, ако откаже в кметския дебат да обсъжда изборните резултати в Словакия или отражението на Брекзита върху хората на Острова - и вместо това говори за бедните и онеправданите в богата София.

Изборът между лъжа и истина

Но въпросът за Путин и за завоевателната война на Русия срещу Украйна не е каква да е международно-политическа тема. Това е въпрос за ценностния избор на госпожа Григорова, това е въпрос за избора на госпожа Григорова между лъжа и истина. Това в крайна сметка (въпреки нейните проевропейски заклинания) е въпросът дали госпожа Григорова наистина споделя идеята за мирен общ дом в Европа или пък подкрепя плановете на Русия да окупира с оръжие и много кръв колкото е възможно повече територия от една европейска държава.

Лично аз никак не бих искал да живея в град, чиято кметица мълчаливо подкрепя средновековно-съветските възгледи на Путин и одобрява избиването на стотици хиляди войници в една нападателна война. Тоест, ценностните избори на г-жа Григорова са от първостепенно значение, когато един нормален и миролюбив гражданин се пита дали да гласува за нея.

А дали Крим е руски и дали от фасадата на софийската община трябва да се развява украинското знаме - това са въпроси от друг порядък. За статута на Крим мнозина (навярно и госпожа Григорова) си служат с политически аналогии като Тайван и Косово. Да, тук опираме до един драматично неразрешен въпрос в международното право и международните отношения: дали приоритет има неприкосновеността на границите или пък суверенното право на народите на самоопределение? Колкото до украинското знаме: достатъчно е едно допитване до гражданите на София и/или едно гласуване в Общинския съвет - и проблемът лесно ще се реши по демократичен начин. Да не говорим, че темата за знамената едва ли е от жизнено важно значение.

На кого разчита Ваня Григорова?

Подхлъзванията на госпожа Григорова в интервюто по Нова телевизия, когато водещите с основание я притиснаха да изясни позициите си, свързани с войната, са лесно обясними: тя разчита на гласовете на немалобройните симпатизанти на Путин в България и на онези българи, които гледат накриво Украйна и украинците. Тя разчита и на националистите. Тя разчита и на политически неграмотните избиратели, които не се интересуват от политика, но затова пък ще обърнат внимание на високите ѝ токчета, на ръкомаханията и на поучително вдигнатия показалец. Впрочем, последните параметри от нейното телевизионно поведение навярно са (и) добре изчислени: г-жа Григорова се държи като един истински влогър и ютюбър, за чиято публика е важно не толкова съдържанието (а още по-малко ценностите на лицето от екрана), колкото елементите "забавление", "разпознаваемост" и "натриване на носа на мейнстрийма".

Възможно е госпожа Григорова да има потенциала за добра кметица. Възможно е госпожа Григорова да обере всички гласове против тъй наречения "умнокрасивитет".

Не е възможно обаче да избяга от въпроса за Путин и руската окупационна война, без да изгуби доверието на почтените и миролюбиви избиратели. И на цяла Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 111 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Григорова е новата

    44 104 Отговор
    любима жена на Путин!
    Тя от Болгария, он от СССР!

    Коментиран от #81

  • 2 Защото

    51 102 Отговор
    хитрува и няма респект към хората !

    Коментиран от #111

  • 3 Сложете

    134 36 Отговор
    Банер платено на статията!

    Коментиран от #66

  • 4 Последния Софиянец

    128 44 Отговор
    Това си е лично нейна работа.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Град Симитли

    117 36 Отговор
    Александър Андреев, като го е яд--да бръкне с два пръста там, дето слънце не го грее...
    ... И да изсвири "Дойчланд юбер алес!" в ми мажор!
  • 7 ха ха

    64 115 Отговор
    Точно. С проруски президент и кмет на столицата нищо добро не ни очаква.

    Коментиран от #64, #100

  • 8 малопишковеца Сашко

    108 33 Отговор
    пак е изръсил"мъдрости"типични за джендър -олигофрен.
  • 9 Защо ДВ

    84 28 Отговор
    Не публикува истории за третия райх
    А се меси в политиката на други държави
  • 10 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    99 30 Отговор
    А БЕ ЛАЛЧО ЩО НЕ ПИСА ЗА ЗАВОИВАТЕЛНИТЕ ВОЙНИ НА ФАЩ КАКВО ИМА ЗАВОЙВАТЕЛНО ДА ЗАЩИТИШ РУСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ ЗВЕРСТВАТА НА ФАШИСКИЯТ РЕЖИМ В КИЕВ ИМАШЕ РЕФЕРЕНДУМИ И В КРИМ ИВ ДОНЕЦК И ЛУГАНСК КОИТО ФАЩ И ЗАПАДА НЕ ПРИЗНАВАТ А ЗАЩО ПРИЗНАХА РЕФЕРЕНДУМА В КОСОВО АМАН ОТ ДВОЙНИ СТАНДАРТИ
  • 11 И да плюят все си е тая

    95 36 Отговор
    Пак Ваня ще спечели.

    Коментиран от #75

  • 12 Никой

    28 57 Отговор
    Ценностната система на М@врите и на тази другарка в България не предполага към интеграция. Дори Западна Европа все още не си признава тази своя загуба ,която вече си личи отсъздлите се гета където държавни институции не биват допускани. Представям си посланието към останалата част на България ако м@върката седне на кметския стол в София.

    Коментиран от #79

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 DW - Пропаганден машинен

    109 33 Отговор
    Г-жа Григорова не е избрана за военен министър за да коментира Путин, Украйна безобразията на Израел и т. н. за тази цел си имаме назначен от посолството украинец, Тагаренко!
    Г-жа Григорова трябва да се съсредиточи за проблемите на София и софиянци, паркиране, транспорт, детски градини, ремонти и т. н., а DW да не се меси в живота на хората в един град с които нямат нищо общо!
  • 16 Пако

    82 30 Отговор
    Тези либералчета усещат,че Ваня ще им изкърти зъбките.
  • 17 провинциалист

    78 24 Отговор
    Истинският евроатлантик проверява за Путин под леглото, когато си ляга. Разбира се, през това време истинският евроатлантик не престава усилено да се срамува от всичко българско.
  • 18 евромир

    31 9 Отговор
    от посолството с нелюбов..
  • 19 Лост

    68 17 Отговор
    И аз не искам всеки ден да ни натрапват DW ама ни го натрапват.

    Коментиран от #24

  • 20 УРА,,УРА

    21 59 Отговор
    Тази война се води от година и половина и тази гжа още няма мнение за това. Кого заблуждава? Не може едновременно да си и на двата полюса, само и само да се харесваш на всички. След като нямаш твърда позиция за важни международни въпроси няма как да вземаш и важни решения като кмет.

    Коментиран от #72

  • 21 Мутата

    47 26 Отговор
    Слава на Путин!
    Слава на Русия!

    Коментиран от #26

  • 22 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 6 Отговор
    😀😀😀😀😀
    " Рейгън враг номер едно, на Тутраканската селищна система !"
    😀😀😀😀😀
  • 23 Факс

    66 24 Отговор
    Искам да се обърна към хората, които смятат, че "Ваня Григорова няма право да мълчи за Путин":
    -Тъпче, Ваня Григорова е кандидат за кмет на град, а не на света. И някои си селски кметове били за ЕВРОТО и ШЕНГЕН... Простотия до шия!
  • 24 Ми чети си

    6 17 Отговор

    До коментар #19 от "Лост":

    квато беше там гжазета и не ни занимавай със себе си.
  • 25 Муахаха

    46 33 Отговор
    "Лично аз никак не бих искал да живея в град, чиято кметица мълчаливо подкрепя средновековно-съветските възгледи на Путин..."

    Като не искаш върви на женския ти родител знаеш къде.

    Коментиран от #37

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 А такаааааааа....

    49 15 Отговор
    Някои изпадат в истерия преди загубатаааа... Усеща се страх от провала и безпомощното отровно плюене е започнало

    Коментиран от #31

  • 28 Обективно

    62 15 Отговор
    В тази връзка г-жа Григорова се надявам, като я изберат да свали украинското знаме от Столична община, където определено не му е мястото!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ...

    48 12 Отговор
    кмет на град не е министър на външните работи, тя трябва да реши проблемите на софия, които нямат нищо общо с русия, украйна, църкви, попове и журналисти! това другото е е работа на Делян маторицата

    Коментиран от #40

  • 31 И така

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "А такаааааааа....":

    .... се е скрил в бункера на този разпали предишната голяма война и плюе от там...
  • 32 Митю

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "Мутата към джендарите":

    Ми ако иска да го жасаш?

    Коментиран от #38

  • 33 Никой

    12 32 Отговор
    Очаквам в София след края на изборния ден русофилите да хвърлят един кръшен гюбек пред кметството на ул " Московска " № 33. Българско хоро, друг път.

    Коментиран от #39

  • 34 Глей сига

    50 17 Отговор
    АЛЕКСАНДЪРЧО ТИ ЛИ ШЕ КАЖЕШ КОЙ КВО ПРАВО ИМА БЕ ПОДЛОГА ЖЪЛТОПАВЕТНА ТИ КОЙ СИ БЕ НЕЩО СВЪРШИЛ ЛИ СИ В ЖИВОТЕЦА СИ ОСВЕН ДА ПИСКАШ И ДА ДРИСКАШ АЙ С.....Р ОТ ПОДОБНИ МОРАЛНИ СТОЖЕРИ ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА СА ПРОТИВ ВАС ЗАЩОТО СТЕ ВИСОКОМЕРНИ НАГЛИ И СЕ МИСЛИТЕ ВИНАГИ ЗА ПРАВИ
    И КВО ОЧАКВАШ ДА ТИ КАЖЕ ЕДИН НОРМАЛЕН ЧОВЕК
    УКРАЙНА ПОДКОКОРОСВАНА ОТ САЩ ПРЕДИЗВИКА ТАЗИ ВОЙНА С НАГЛИТЕ СИ И БЕЗОЧЛИВИ ДЕЙСТВИЯ И СЕГА ЩЕ СИ НОСИ ПОСЛЕДИЦИТЕ
    И ТОВА Е МНЕНИЕТО НА ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ЧОВЕЧЕСТВОТО АЛЕКСАНДЪРЧО
  • 35 Трол

    43 11 Отговор
    Ваня, като спечелиш изборите в неделя, специално за Сашо да не забравиш да кажеш колко се кефиш на Путин. Така ще му доставиш двойна наслада, понеже той без путинофили не може да живее и животът му ще стане безсмислен.
  • 36 Цръното Ванче

    14 30 Отговор
    е брачетка на цръното Копейка

    Коментиран от #49

  • 37 Добре

    11 5 Отговор

    До коментар #25 от "Муахаха":

    АМИ МАХАЙ СЕ
  • 38 Мутата

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Митю":

    Ако е убав и после да миряса, само да се не влюби
  • 39 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 3 Отговор

    До коментар #33 от "Никой":

    Ами що не направите кратка музикална форма на служителите в ДС 😀😀😀
  • 40 Точно казано

    26 13 Отговор

    До коментар #30 от "...":

    Тя не е министър на външните работи!
    А тия пенкелери-журналистите са платени клакъори и подмазвачи!
    Те искат да командват!
    Софиянците са за София а не за Словакия, Украйна или най малко ги интересува Брексит!
    Валя поне има конкретна програма за неща необходимо да се свършат в Града!
    Оня, от ДС ФАМИЛИЯ нищо не предлага!
  • 41 Гост

    39 15 Отговор
    Ваня щяла да изгуби доверието на Европа... Въх, мари майко!
    Щото досега пропоксахме с "доверието на Европа"...
    Пожелавам на Ваня успех срещу калинко-кокорчовските шмекери, пък нека зя тях да остане цялото доверие на Европа!
  • 42 Свети Великомученик Аргир Безбожник

    16 35 Отговор
    Лъжлива циганка, бесепарка, русофилка-егати комбинацията. Представителна извадка на това, което в момента представляват БСП и русофилите-измет.
  • 43 Никой

    5 17 Отговор
    Гласувай за си г@нката !
  • 44 г-н

    20 6 Отговор
    Браво на Град Симитли не ме интересува нито путин нито хукрайнците да си плащат за движението по Българските пътища и никакви военни подаръци защото и нас са ни бомбандирали англоамериканските отр--ки и си вдигнаха паметник наглеците
  • 45 ИНЖ

    10 17 Отговор
    Уфффф! Една лигличка, която иска да натъмани всичко, както ѝ е удобно!!! Ама става въпрос за управление на Столицата!?
  • 46 Хаха

    18 8 Отговор
    Зелето как ламти за смърт на млади хора. Първобитна работа
  • 47 Какъв е проблема

    14 9 Отговор
    Щом Лондон имат министър прецедаел индиец ,ние защо да нямаме кметица индийка
  • 48 ГанЯ

    5 2 Отговор
    Червената шапчица! Тц!
  • 49 Ааа

    4 3 Отговор

    До коментар #36 от "Цръното Ванче":

    Да не са от един джинс

    Коментиран от #82

  • 50 Медийни манипулации

    27 7 Отговор
    Подмолните медийки както винаги насочват вниманието на хората в погрешната посока. Какво значение има подкрепата за която и да е страна в конфликта Русия-Украйна за доброто на София и подобряване условията на софиянци? НИЩО.
  • 51 Дани

    9 23 Отговор
    Сиганката ако стане кмет Софиянци да му мислят!

    Коментиран от #55

  • 52 АБЕ DW

    25 9 Отговор
    ТЯ ЩЕ УПРАВЛЯВЯ СОФИЯ НЕ МОСКВА

    Коментиран от #62

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 6 Отговор

    До коментар #51 от "Дани":

    Ами те имаха избор направо СЕРЕозен,
    между два ПЕ-дала и една НЕ-дала❗
    Сега ЛГБТ остана с един кандидат ❗
  • 56 БЪЛГАРИН

    25 8 Отговор
    Ясно.Ще гласувам за Ваня.ТОЧКА.
  • 57 Атина Палада

    31 9 Отговор
    В. Григорова е кандидат за кмет на София и не е длъжна да отговаря на геополитически теми...
    Това, че в България много хора са от. качили на тема Русия, е проблем на самите тях, а не на Григорова! Налудничаво е журналист даа пита каандидат кмет за това чий е Крим и дали Путин е агресор... Такова нещо няма в нито една страна от ЕС! Не съм чула по телевизията в Гърция да им задават подобни въпроси. А наскоро в Гърция имаха също избори...
    Григорова трябва да отговаря как смята да се справи с неразборията в София.. Но журналист не се намери да пита за това... Всички питат за Крим и Путин...:)))
    Журналистите да съберат всички геополитици и да си питат колкото искат за Крим и Путин...
  • 58 3.14К

    24 6 Отговор
    Все пак кой е тоя Александър Андреев с въпросите си от вонящото DW?

    Коментиран от #77

  • 59 Атина Палада

    23 7 Отговор

    До коментар #53 от "Ужас!":

    На теб звездите ли ти нашепнаха, че тя е циганка?
    Гласувай за простоКиро тогава, той дори не може и да говори... На нито един език не може да говори:)))
  • 60 Ръката на Кремъл

    35 12 Отговор
    Крим е руски, Тайван е китайски, Косово е сръбско. САЩ и Израел са завоеватели и колонисти. Чуждо знаме няма място на българска община. Гласувайте за Ваня!
  • 61 ТаУмВзе

    16 4 Отговор
    Щом соросоидчетата лаят клекнали срещу госпожицата, значи Всичко е точно! Не че нещо ще се промени де, но сеир да е.
  • 62 Към Немислещт

    6 23 Отговор

    До коментар #52 от "АБЕ DW":

    Ако гласуваш за нея
    Москва ще управлява София!
    А не Григорова София!

    Коментиран от #63

  • 63 Атина Палада

    18 5 Отговор

    До коментар #62 от "Към Немислещт":

    Ако гласувам за Терзиев, кой ще управлява София? Питам, защото виждам, че ги разбираш много... Та, да ме просветиш и мен..
  • 64 Богатите не вярват на бедните

    27 7 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха":

    Досега с проамерикански кметове да не би да си цъфнал и вързал? Направиха метрото, добрее, но го облицоваха с плочки за баня. Спестеното отиде за яхти и къщи. Подлезите са пълни с бездомници. В града няма дори приюти за бедни, не достигат детски градини, в кварталите няма лични лекари, например в Горна Баня. А в Римската империя по нашите земи е имало и приюти за бедни, и пътища, и сиропиталища, и училища и медицина, и закони (спомни си за Юстиниян). Но нашите управници са над всички тези неща. Виж колко хора ходят без зъби, защото нямат пари за зъболекар, например. За здравето - да не говорим. Никой не се занимава с населението изобщо. Ваня Григорова поне заявява, че ще се занимава точно с това. Затова ще гласувам за нея. Иди се разходи из Беловодски път в Бояна и ще намразиш всички богаташи, които ни управляват, като видиш в какви дворци живеят. А ти?

    Коментиран от #83

  • 65 Мравоядът

    12 3 Отговор
    Трябваше да каже Путин е льош,льош,ама много льош.Той е от Държавна Сигурност, сиреч КГБ.Ами то и нашият е путински кандидат,ама тихо.Галя каза да мълчим по темата.
  • 66 Чекмедже бабаит

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сложете":

    трябва да ми плащат за да вземам страна във военен конфликт и очевиндо на нея не само не са и платили а направо си я изнудват. То в деншно време "лошото споменаване на путин" излиза като ХАЛ Хитлерр
  • 67 Вражалец

    16 2 Отговор
    Този що не пита роднината на Петър Младенов? Какво мисли щитът и мечът на БКП. Заяждане на дребно, или повторение на серията с Радев. Впрочем Радев победи, въпреки Крим!
  • 68 Прозрачно

    15 2 Отговор
    Сашко се взема много насериозно. Мисли се за цяла Европа и за истината от последна инстанция. Лош сашко, лош манипулатор.
  • 69 Саша Андрьеев

    19 4 Отговор
    Днес отворил буркан лютеница и оттам му изскочил Путин - болни жендъри дрогирани, центаджийски
  • 70 Урюрвкос

    8 2 Отговор
    айде почнаха манипулациите, това означава че вота е справедлив
  • 71 Терзийски фирми имат договори с Путинова

    11 2 Отговор
    Русия и КГБ, а Ваня - няма!
  • 72 Аз пък

    13 2 Отговор

    До коментар #20 от "УРА,,УРА":

    Аз се ядосал на водещите за заядливото поведение.Темата е съвсем различна.Продължават с опитите да делят хората в България.на фили и фоби.Мен ме интересува кога най-после ще санират грозните блокове в София,или приказките за енергийна ефективност са прах в очите на хората.Иначе,все се пишем" по-католици от Папата"--щом някой вика ууу ,ние трябва да сме вторите,да не би някой да си помисли,че нямаме мнение.
  • 73 Ежко Бежко

    12 0 Отговор
    Софиянци от соца до днес винаги сте били тъпаци. Изборите до сега го доказват.
  • 74 Ще гласувам за Терзиев

    6 2 Отговор
    Защото е потомствен комунист. Затова е лева резба.
  • 75 3333

    2 9 Отговор

    До коментар #11 от "И да плюят все си е тая":

    И софийската община ще я местят в кв.Христо Ботев.
  • 76 пенко

    8 2 Отговор
    ДОЙЧЕ ШВАЙНЕ ГУТЕН ВЕЛЕ -- КОМЕНТАРИШЕ ПРОСТАТИШЕ !?!?!?!?
  • 77 Цензор

    17 1 Отговор

    До коментар #58 от "3.14К":

    Александър Андреев беше цензор в главната идеологическа редакция на БНР до 1989г. Отвратителен нагаждач бетер цял отдел на ДС.
  • 78 Мочо

    4 10 Отговор
    Васко кмет,МОЧА на парчета
  • 79 Мда

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Никой":

    Не става въпрос дали е мавърка или не. С избирането на ДС внука, пробядисаните сини на Иван Костов, затвориха "похлупака", с неговата кандитатура, с предателството на Иван Костов 1997 год към протестиращите, доказаха, че са само пребоядисани и никога не са късали с комунистическото си минало. А ДС внука ни разкри и двойствения живот на чичовците, лелите си, тати и мама по татово време. За мен те са били тройни агенти, тъй като са били на служба в България, кланя ли са се на руснаците, а се разбра, че са имали ала-бала с американците. Ако бяха само ДС на България, мислиш ли, че американците щяха да позволят да се кандитаира за кмет и то пребоясисаните "десни".
    Отвращават ме. Винаги съм гласувал за десните, но те вече копаят от обратната страна дъното. Не мога да гласувам за Ваня Григорова, но поне е човешка... земна. Дано всички софианци скочат и ни избавят от десните боклуци.
  • 80 !!!?

    5 8 Отговор
    Само за червените окупация означава "свобождение" !!!?

  • 81 мммда

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Григорова е новата":

    По припнцип въпросът е много Тъп.
    Тая все пак е кандидат за кмет, а не за депутат или посланник.
    По умесни са въпросите към упонента и Васил Терзиев(твърд комуняга), почти цялата му фамилия е работила и продължава да работи и доносничи за Държавна Сигурност.
  • 82 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Ааа":

    Те дали са от един джинси което за теб има първостепенно значение, показва че си доста ограничен и тесногръд. Защото на много хора от "техния" джинси не можеш на малкия пръст да донесеш вода

    Коментиран от #84

  • 83 Майсторът 🐷 на Илюзийте

    4 10 Отговор

    До коментар #64 от "Богатите не вярват на бедните":

    Евала бе, Марат! А сега като докараш Ванчето на Първанов, Киро Добрев, Румен Петков, Радев, Бялата златка и ко - да не ги изброявам - сигурно ти ще заживееш в тея дворци ли?! Не, няма. Единственото което ще получиш ще е правото ти да целиваш мраморните нозе на МОЧАта! Но теб, такваз награда сита, нали!
  • 84 Лаврентий Берия

    4 10 Отговор

    До коментар #82 от "Абе":

    Имах си хас! Путинистите след като станахте напоследък ислямисти и палестинци, що пък днес и "шведи" да не станете?! Къде какво кално има, веднага ще се отъркате - само да е анти европейско!
  • 85 Сер

    0 0 Отговор
    А ти в устата.

    Коментиран от #97

  • 86 Матей преображенски

    7 1 Отговор
    Вече извадиха обсадната артилерия в опит да окепазят Григорова,какви ли не инсинуации плъзнаха по мафиотските медии.Изглежда Костов неслучайно се е изцепил и това е съвсем легитимно обвинение срещу Ваня за прословутия и путинизъм.Всъщност усещат неприятния гъдел от идващата развръзка и разплата за 33-годишните мега-престъпления срещу народа.Знаят ,че ако допуснат В.Григорова да пробие,това ще е знак за срив в управлението,проява на слабост и безпътица,свършване на лъжите в торбата.
  • 87 Матей преображенски

    10 1 Отговор
    Ваня Григорова щяла да покани Путин да завладее София,ТОВА МОЖЕ ДА МИНЕ за виц в циганска махала,но до балотажа има два дена,може и още по-забавни абсурдни лакардии да измислят,някакви памфлети и анекдоти.
  • 88 Анджо

    3 9 Отговор
    Това е истината, само ,че ние сме коне с капаци. Дори да виждаш истината , ние пак се отричаме. Комунистите така са обучавани ,че трябва да дупка да държиш на лъжата, дори после да има пълен погром.
    Кой е луд нека я подкрепи.
  • 89 ало авторчето

    11 2 Отговор
    ти ако си лумпенизиран и изтъкан от опорки, това не означава, че всички трябва да са такива.
    Какво ще кажеш за ценностният избор на хората в Унгария и Словакия, или те са второ качество?!

    Иначе, идеята на Григорова да махне украинското знаме е перфектна. Поставянето му имаше символичен смисъл в самото начало, но оставянето му да се вее вече година и нещо е като да сме признали, че тия ни владеят. Доколкото помня България все още поне на документи е суверенна държава.
  • 90 трудно

    9 3 Отговор
    им е на ПП и цялата им кохорта да омерзят Григорова.
    Не всички я харесваха в битието на синдикалист, но нейните пристрастия и виждания за различни проблеми винаги са били на показ. Жената е почнала от социалната нула с престижната професия на хигиенист в училище, но никога не се е срамувала да го сподели. Просто няма нищо срамно в труда, напротив има доблест да не лежиш на ръцете на родителите си, да учиш да се развиваш и да се бориш като 90% от хората, за да постигаш мечтите си.
    Чисто политически също нищо не могат да извадят.
    И затова, геополитиката идва на помощ. Абе умници, а вашето проектче от ДС дали няма скрито покрито с КГБ, че там релацията е доста по-силна. Старите сметки на тати и дядо, дали няма да изкочат от гардероба на поредната номенклатурна издънка? Колко вярват на притчата за ябълката или на невероятния шанс на едно момче, дето няма нищо общо с баща си
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Цензура

    11 4 Отговор
    Дойче веле говори за "ценности" - това виц ли е? И с какво точно Крим е различен от Косово? Аз ще ви кажа - гражданите на Крим С РЕФЕРЕНДУМ решиха да са част от Русия, а Крим е и беше автономна република !!! В Косово нещо не помня да е имало референдум.
    Или за вас в графата "ценности" влиза всичко, което е в интерес на господарите ви?
    И изобщо не е работа на един кмет на София да заема позиция по външнополитически въпроси. А укpoпският пaрцал от фасадата на общината трябва да се махне. Никога в историята на България не е имало такъв позор, пaчaврата фъндъкова трябва да бъде съдена за това.
  • 94 фбр

    7 3 Отговор
    Тъпанар от Дойче зеле ! Няма смисъл да му четеш простотиите !
  • 95 граф Монте Кристо

    9 3 Отговор
    Изразила е симпатии към политиката на Путин ли?Адмирации и овации!Нещо лошо и невярно ли е казала,и аз съм казвал ,че от американско иго ще ни освободи Путин.
  • 96 граф Монте Кристо

    7 1 Отговор
    Юдаистите и шабес-гои масово се нахвърлят на В.Григорова с неверни или пресилени твърдения,тенденциозно преувеличават и правят от мухата слон,но вече мнението им губи всякаква тежест пред изстрадалите българи,така че по-добре да бяха си замълчали.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Делян Мичев

    8 2 Отговор
    Андрей, какво общо има управлението на София с Путин??? Ъ? Нищо. И се казва "агресивната война на Русия срещу Украйна", между другото. Защото явно има и неагресивни войни?! Например, тия дето ги започват САЩ, те са неагресивни, а хубави, добри войни, като Втората световна. Или пък мръсни, като Виетнамската.
    Абе, ти кажи дадоха ли некой долар от посолството?
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 ПТИН ВЕЧЕ Е НАЗНАЧИЛ ВАНЯ НА МЯСТОТО НА

    4 2 Отговор
    НЕКАДЪРКАТА КРАДЛА ФАНДЪШКА , А В ПОНЕДЕЛНИК ИДВА ДА КЛОНИРА НОВИТЕ СТАРИ КРАДЦИ В СЕЛСЪВЕТА НА СОФИЯ И МС И НС !
  • 102 БЕСНИ СА В ПП И ГЕРБ

    5 1 Отговор
    ЧЕ ВАНЯ ЩЕ ГИ ЦАКА В ЗАДНИТЕ ЧАСТИ !
  • 103 Реалиста

    6 1 Отговор
    Има право да мълчи, нямат право Нова телевизия да я изнудват да говори за Крим и Путин, много добре ни е известно, че телевизията на двамата нагли водещи е на американски генерал!!! В този глас на всички продажни журналя, се включи и недоразумението Сашо Диков, този малоумник нарича убиец Путин, но дума не обелва за американските агресори, за украинските фашисти, за израелските нацисти! Голям позор на журналята продажници и ликвидатори на България! Тези са се продали за пари, но може би и нашмъркани от бялото прахче на клоуна украински!!!! Поробихте ни , малоумни , предатели, агенти на други държави, обяви ли се срещу православието и мира!!!!!!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Перо

    5 3 Отговор
    Джендърският олигофрен не разбра ли, че изборите са за кмет на София, а не на Москва или за получаване на шекели от чичко Шорош и ЛГБТ за джендърията! Какъв Путин, каква Украйна, какъв Хамас, какви 5 лв.? Това са БГ ОБЩИНСКИ избори, тъпаци от ПП/ДБ! Ако иска някой ционистки режим, да отива доброволец в Израел или Украйна!
  • 106 абе

    4 0 Отговор
    андреев тичай се освидетълствай докато не са затворили болниците тебе яко те боли черепната кутия да не избираме путин или зеления наркоман за кмет на софия такива като тебе са позор за нацията ни ти си извратен!
  • 107 Я у лево

    3 0 Отговор
    Гащник,който се мисли за геополитически анализатор.Ние избираме кмет,бе гугло рошава.Кмет,а не министър на външните работи.Много точно поведение на Ваня! Това не е работата на един кмет.Да дава оценки на когото и да е,извън рамките на града,в който управлява.Още повече, във външно политически аспект,и то- на чужда държава и нейното ръководство.
  • 108 Анонимен

    0 1 Отговор
    Григорова иска да си позволи още колиета на Тифани,
    даже това да бъде за без пари (6667лв) и нагоре....
  • 109 1302

    1 1 Отговор
    Авторът, като иска да направи "првилен ценностен избор", да разгледа в нета татуировките на азовци.
    Може пък да му светне кого всъщност подкрепя България, като част от "колективният запад".
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.