Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 13:00 1 524 90

Евгений Кънев: Изборът, който ще направим в неделя е между Европа и Евразия

  • балотаж в софия-
  • русофилство

Русофилството на Ваня Григорова много вероятно ще доведе до “бизнес партньорство” с президенството в полза на Русия

Евгений Кънев: Изборът, който ще направим в неделя е между Европа и Евразия - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В интервю за национална телевизия кандидатът за кмет на София Ваня Григорова избегна да заеме ясна позиция за войната в Украйна под предлог, че не е тема на местни избори.

Това е, меко казано, смущаващо, защото става дума за четвъртия най-важен политически пост, управляващ втория най-голям бюджет в държавата. Но не само.

От идеологическата позиция на кмета, включително по такава съдбоносна и за България война - зависи изключително много политическия, икономическия, инфраструктурния и дори културния облик на София през следващите четири години.

Защо?

На първо място, представете си, че искате да организирате в София протест срещу Путин и Путинова Русия. За него ви е нужно разрешение от общината. Такова решение може да не бъде издавано под различни предлози, или да бъде протакано, или да бъде издадено за неподходящ ден и час, защото такъв протест противоречи на възгледите на кмета и интересите на партиите и организациите зад нея. И така синя София ще бъде възпрепятствана от червения си кмет да изрази своята гражданска позиция. Апропо, Григорова вече заяви намерението си да махне украинското знаме от Общината, поставено там в знак на съпричастност с битката на украинския народ срещу руския агресор.

Обратно, можем да сме сигурни, че протестите на БСП, Възраждане, ИТН и пропрезиденстски формации по всякакъв повод ще зачестят. И разбира се, ще бъдат антиевропейски или срещу проевропейски правителства.

На второ място, на кмет – фен на Путинова Русия - какви ли биха били шансовете ѝ да създаде политически контакти с кметове на други европейски градове в полза на софиянци? По линия на обмяна на опит, експерти, културни и образователни програми, ноу-хау в общинските проекти? Някой представяли си Ваня в диалог с европейски политици ? С други думи, София я очаква ...троянско бъдеще.

На трето място, кандидат-кметът Григорова ненавижда не просто пазара и частния капитал, а западния частен капитал. Многократно е заявявала, че ако от нея зависи веднага ще прекрати концесията на „Софийска вода“, която се управлява от мерцедеса на тези водни услуги в Европа - френската „Веолия“. За да имаме отново онова соц общинско ВиК от 90 те години, което остави София без вода няколко месеца, а софиянци се снабдяваха с вода от Централна Баня с т.н. „янчулевки“. Това ли искаме за София?

Апропо, виждаме какво е състоянието на тези услуги в страната, които са навсякъде общински. Истина е обаче, че това се отнася не само до ВиК, а за почти всички общински услуги. Примерът на Григорова с „червена“ Виена е нескопосан и неудачен, защото там общината работи изцяло с частни фирми под различна форма, вкл. Публично-частни партньорства. Австрия е сред страните с най-малко държавни и общински служители в Западна Европа и с перфектно работеща съдебна система, която пази от самозабравили се чиновници и политици – това, за което жадуваме от десетилетия в София.

На четвърто място, русофилството на Григорова много вероятно ще доведе до “бизнес партньорство” с президенството в полза на Русия. Примерно знаем, че близо 1/3 от вносния газ се потребява от „Топлофикация“ София. Проблемът с нейната задлъжнялост е огромен и нерешен. Но вместо да се търсят с частния сектор алтернативи на газа като геотермална енергия, RDF и др. – много вероятно е да се уредят директни доставки по договора на Радев с БОТАШ, за който е публична тайна, че маскира директния внос на руски газ. А „Топлофикация“ ще продължава все така да страда от липса на инвестиции и качествен мениджмънт, какъвто очевадно общината не може да осигури. А софиянци – от все по-високи сметки.

На пето място, от комунистическите възгледи на кандидат-кметицата ще пострадат перспективите за развитие на София навсякъде, където няма развитие без активна роля на частния капитал. Градинска, социална, образователна, пешеходна, културна и всякаква инфраструктура - само качествените партньорства с частния сектор могат да решат натрупаните проблеми. Но по руски образец ни се предлага да продължат обществените поръчки към „наши фирми“ и откатите за червените политици зад Ваня. А там където предлага създаване на нови общински фирми – като електроснабдяване – решението ѝ е токът за социално слаби да бъде евтин, защото щели да работят тези дружества без...печалба. Къде го има това по света знае само Ваня.

На шесто място, културният афиш от модерни европейски постижения – който и при сегашната кметица бе оскъден – ще бъде пълнен с руски или евразийски изяви, често пропагандни. Представяте ли си спектакъла на Галин Стоев „Хага“ в общински театър при г-жа Григорова? Не ми се струва много вероятно.

Вероятно ще има още много ефекти върху София от геополитическите възгледи на бъдещия кмет. Но най-вече върху нас от избора, който ще направим в неделя между Европа и Евразия.

(Текстът е от Фейсбук страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 2 от 46 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ОХОХХОХ

    86 14 Отговор
    ТОЗИ ПАК Е ИЗКУКУРИГАЛ
  • 3 Да, бе

    73 12 Отговор
    Изборът е между загиваща или възраждаща се България,като второто няма нищо общо с една партия-патерица на статуквото.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 полк.Митрофан

    15 74 Отговор
    и Копейкин са за цръното Ванче

    Коментиран от #8

  • 6 Питайте Костя

    8 42 Отговор
    Що за личност е арестуваният негов кандидат за кмет и общински съветник в Земен.
  • 7 Отче Ваш

    94 12 Отговор
    Пълни ГЛУПОСТИ !!! Изборът е между ХОРА и АМЕРИКАНСКИ ПОДЛОГИ !!!
  • 8 Последната сламчица за

    11 48 Отговор

    До коментар #5 от "полк.Митрофан":

    Коце сиганина и Митрофаница.
  • 9 Алфа херинга

    67 8 Отговор
    Тия платени клакьори защо въобще им давате трибуна за изява? Каква Европа може да представлява едно отроче на ДС, закърмено от партията майка от поколения? И къде точно в Евразия е госпожата, работила за фондация на Сорос и привърженичка на Истанбулската конвенция?

    Коментиран от #34

  • 10 Офффффффф

    58 6 Отговор
    Я бегай от тук бе, шушляк.

    Коментиран от #45

  • 11 ИСТИНАТА

    15 51 Отговор
    Тези избори са подготовка за циганизацията на България! Първо ромка мюсюлманка за кмет , след време техен премиер и президент! Прогонване на етническите Българи от страната или които останат техни роби и подложени на геноцид! Майката на Григорова я родила на 16,5 години и произхожда от семейството на роми мюсюлмани! Баща й е ром копанар ...В инициативния й комитет е Сидеров (златния пръст),Малинов осъдения за шпионаж, контрабандиста Кирил Добрев ,Гоце ага (Първанов), Сергей Дмитриевич Станишев

    Коментиран от #32, #40

  • 12 стига вече , че потече

    62 8 Отговор
    Стига вече с тази Украина ,бе !!! Какво общо има софийският кмет с войната там ???!!! Ами войната Израел - Хамас , там не трябва пък да търсим про-израелски кмет ?! Ами , войната в Сомалия , ами в Сирия , ами в Ирак , ами в Алжир , ами напрежението Пакистан - Индия , ами Китай - Тайван , ами Армения - Азербейджан и пр. и пр. !
    Давайте да намерим кмет на София , който (доказано) е взел "правилна" страна във всеки един конфликт на Земята !!! Смешници (хем глупави , хем нещастни) , заради такива наведени по слугински лакеи (като вас) сме на това дередже ! И - разбира се , че ще гласуваме за Григорова !!!
  • 13 ФЕЙК

    52 8 Отговор
    И този "експерт-анализатор" ЕвгениЙ - НА ВСЯКА МАНДЖА - МЕРУДИЯ ! Само дето не казва колко малки деца е изяла Ваня Григорова за закуска ! Аман от евролиберастка простащина !
  • 14 иде най-суровата зима на

    5 24 Отговор
    десетилетието с ниски температури , високи цени , разбити улици , изтърбушени тротоари , при най малкия сняг всичко се заталачва . Реките преливат и плъпват навсякъде ромите - по пазари , по градския транспорт . Ваня губи засега не знам защо , Терзиев е с огромна преднина . Едно говори , а по райони съпартииците му с мистерйозно , странни кметски планове за строежи , затваряне за дълго-месечни ремонти . По малко ще гласуват защото не е нужно всички да ходят .
  • 15 УРА,,УРА

    8 20 Отговор
    Някои заспали избиратели са на път да ни върнат 50 години назад. Но който каквото си направи сам, никой не може да му го направи.

    Коментиран от #50

  • 16 Гласопредавател

    45 9 Отговор
    Аз вече избрах за кого да гласувам, по поради тайната на вота ще кажа само, че не е за човек от мъжки пол.

    Коментиран от #23

  • 17 Все мантри

    42 6 Отговор
    Евгений Кънем ми звучи като едновремешните лектори от дружеството за разпространение на научни знания "Георги Кирков". Нерде водоснабдяване, боклук,училища,детски градини,забравени крайни квартали,призастрояване, изсичане на дървета... , нерде Украйна,Крим, знамена,паметници - все неотроцкистки мантри за отвличане на вниманието на софиянци.
  • 18 провинциалист

    33 3 Отговор
    Кой въобще толерира такива расистки изказвания?
  • 19 ха ха

    6 36 Отговор
    На едно мнение сме с Кънев за Европа или Евразия, но нещата са по-сложни. Влияние и агентура се създават постепенно. Днес устата лелка в профсъюз, утре кмет или като Мая омбудсман, после и по-нагоре. Междувременно се намират слаби места, правят се „услуги“ с назначения и постепенно агентурата се разраства и „нашите хора“ пълзят нагоре с безупречна репутация. Те дърпат други по пътя си нагоре и изведнъж след 11 години управление на Борисов се събуждаме със 100% енергетика зависима от Русия, Радев в президентството, вън от Шенген, встрани от еврото и най-бедни в Европа… Да давам ли за пример Румъния, Прибалтика и дори Хърватско?
    Затова вън за Ванка на Ордата с танка!

    Коментиран от #25, #85

  • 20 Колко.много словесна плява

    27 2 Отговор
    Този дъвче едни глупости, други предъвкват зруги глупости. Но е толкова просто и видно, че са смешни и зависят към коя страона на "барикадата" са си избрали да застанат, а това са ИЗБОРИ. По добре демакрация и нищо по различно, оплютият тоталитаризъм. И сега десетина са тези и в едното и в другото управление.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тапа Нар

    26 5 Отговор
    явно ДС вече се води Европа...интересно
  • 23 А сигурен ли си

    22 5 Отговор

    До коментар #16 от "Гласопредавател":

    А сигурун ли си,че десарчето е от мъжки пол?
  • 24 Не било компютри, я компоти

    30 4 Отговор
    Тоя е тотално объркан. Мож да намеси световния империализъм и комунизъм, и глобалното затопляне и т.н. А истината : нормалните българи срещу еничарите пепейци.
  • 25 провинциалист

    9 6 Отговор

    До коментар #19 от "ха ха":

    "На едно мнение сме с Кънев за Европа или Евразия," - а относно евроценностите и расизма на какво мнение си?

    Коментиран от #31

  • 26 Алоооо, прокуратурата !

    26 7 Отговор
    Да почне най накрая да си върши работата и да арестува атлантици-нацисти-ционисти подкрепящи войни и геноцид !.....Глава четиринадесета "Престъпления против мира и човечествата" от Наказателния кодекс по чл. 407 - "Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години"Когато видя
    Прокуратурата и ДАНС да арестуват атлантици-нацисти-ционисти подкрепящи войни и геноцид !.... Тогава ще повярвам че НЕ сме атлантическо нацистка диктатура а правова държава ! ...... Защо закона не се спазва ? А прокуратурата, а ДАНС ? Защо ?
  • 27 Алоооо, прокуратурата !

    33 2 Отговор
    За каква Европа и за каква Евразия говори тоя ? "Реч на омразата" !!!!??? Я в ареста веднага !
  • 28 Верно ли

    29 2 Отговор
    Тоя е захлебил яко,но пропуща една малка подробност,че софиянци не са подлоги като него на Козяк! Очевадното анти българско говорене на лицето Кънев е опит да си заработи трохите за които би продал и майка си!

    Коментиран от #76

  • 29 Евгений

    31 1 Отговор
    Ти си жалък

    От далече миришеш на подлога
  • 30 българина

    18 1 Отговор
    техниката у вас, пастите в колата, дрехите и половината вещи у вас европейски ли са? ние референдум 33 г за ес и нато имахме ли? всъщност вече имахме няколко други референдума и демокрацията не ги изпълни..... може пък евразийството да е по демократично? помисли над въпроса заблуден г ко
  • 31 ха ха

    3 9 Отговор

    До коментар #25 от "провинциалист":

    Някъде да съм коментирал пол, произход, раса или възраст? Единствено цивилизационна принадлежност коментирам. Знаем кои велики и регионални сили дърпат България в орбитата си. Можем сами да преценим къде искаме да сме. И да, съгласен съм - гневни сме на политиците. Но гневът е лош съветник.

    Коментиран от #53

  • 32 И това доживяхме.

    2 18 Отговор

    До коментар #11 от "ИСТИНАТА":

    Бялата Златка да подкрепя циганка.
    Га ти жалкото човече.

    Коментиран от #48

  • 33 патето Яки

    5 10 Отговор
    Няма избор, посолството поставя пионките.
  • 34 Аха

    2 9 Отговор

    До коментар #9 от "Алфа херинга":

    Значи затова "истанбулци" я гласят за лидер.
  • 35 Пич

    6 25 Отговор
    Ако чете човек форума във факти ще си рече че България наистина е 80% русофилска и новият софийски кмет ще се казва Ванка. В неделя обаче ще се окаже друго - ще има русофилски плач и скърцане със зъби.
  • 36 Питам

    24 0 Отговор
    Един въпрос към тоя Кънев-КОЕ НПО ТИ ПЛАЩА БЕЦЪРВУЛ?
  • 37 Анонимен

    24 1 Отговор
    А, кое е европейско- да си ДС наследник? Мерси тогава ит европейското.
  • 38 Тоя шапшал

    22 2 Отговор
    Тоя шапшал не знае ли ,че Евразия включва полуоствова Европа, Индустан,Индокитай,Арабския полуострвов...? Евразия е Главната суша на Земята,а всичко останало е периферия.
  • 39 Алоооо „червената“ Виена

    14 1 Отговор
    В конституцията си е забранила участието на страната си във военни организации и групировки ! Затова не са и в НАТО !
  • 40 Трол

    16 4 Отговор

    До коментар #11 от "ИСТИНАТА":

    Не че нещо, но в случая ромката вероятно има повече честно припечелени пари от етническия българин, който е нейн опонент на балотажа.
  • 41 Как не те е срам, бе

    10 2 Отговор
    Европа или Евразия? С нашата корупция,едвам кретащи здравна и социални системи,престъпност,неработеща прокуратура с прокурори бяхме и продължаваме да сме в споменатата от теб с омраза Евразия!
  • 42 софето

    23 5 Отговор
    Идеално ,аз лично такъв избор чаках . Имаме истроия! Когато сме били с Русия винаги сме били добре . Демокрацията , първо ни затвори производствата , взе ни ресурсите , опростачи младежта , вдигна всички цени за да трупа печалби , взе ни златото , вдигна всички имоти и зароби хората с доживотни кредити , мерси от такива демократични ценности

    Коментиран от #65

  • 43 ма моля ви се

    27 4 Отговор
    Разбира се, каквото каже Посолството това казва и Евгений Кънев, Дайнов... и компанията грантаджии!

    Коментиран от #49

  • 44 бай Бончо

    18 2 Отговор
    Да ви с@ра на демокрацията
  • 45 хмм

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "Офффффффф":

    Този е костюмар, не е шушляк.😎
  • 46 Аман от

    11 0 Отговор
    Тъпиговеда
  • 47 НЕ ГЛАСУВАМ ППедали и ДБили

    14 2 Отговор
    Има едно празно квадратче най-отдолу на всяка бюлетина. до него пише НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО! Ако от мен зависеше определянето какъв да бъде текста щях да напиша фичка ви файчина на всички.
  • 48 Явно

    11 2 Отговор

    До коментар #32 от "И това доживяхме.":

    Явно не си наясно, че българите не са расисти и увужават всеки нормолен и цивилизован човек. И при Тошо,и сега винаги са оценявали положително и обективно всяко усилие на всеки отделен човек от всеки етнос да се социализира. Българите ненавиждат сайбиите,бароните,беговете и особено НПО-тата по села и паланки, държащи във феодална зависимост обикновения човек.
  • 49 1122

    3 2 Отговор

    До коментар #43 от "ма моля ви се":

    Нямам нищо общо с изброените, но и аз мисля така. Изборът в неделя е много важен. За цяла България.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ЕвгениЙ -

    14 2 Отговор
    Каква Европа е тоя ДС наследник с бизнес от комунистически пари?!!!! Я у лево.

    Коментиран от #64

  • 52 Серсемин

    9 2 Отговор
    Ами поканете Байдън за кмет бе, и без това мандата му изтича на сегашния пост.
  • 53 провинциалист

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "ха ха":

    При нас всеки цивилизационен избор трябва да започва с "О, неразумний юроде,..."
  • 54 икономист

    8 1 Отговор
    Кънев , навремето на парите пишеше , че са обезпечени със злато и всички активи на банката . Къде е сега този надпис и защо го няма . Тук щях да нипиша нещо но просто ще се съглася с Бай Бончо и ще замълча
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Старски

    18 4 Отговор
    Безапелационна победа за Ваня в Неделя!
  • 57 Ала-Бала

    13 4 Отговор
    Аман от евро- лигльовци !!!
  • 58 Илиев

    7 2 Отговор
    Глупости на търкалета....
  • 59 #идиоти вън

    13 2 Отговор
    Когато си роден идиот, то е за цял живот! Какъв изток какъв запад плещите бе, София е в България, а България е в Европа от 1300г. аман от дребни душици които ни местат ту на изток ту на запад. И спрете да ни пробутвате содомията!
  • 60 Промяна в ГЕРБ

    4 3 Отговор
    Ние сменяме посоката. От Граждани за Европейско Развитие за България ставаме Граждани за ЕвроАзиатско Развитие на България.
  • 61 Мис Тигрова

    4 3 Отговор
    и Курнела Минова подкрепят Ванчето Грингорова
  • 62 Свети Великомученик Аргир Безбожник

    5 5 Отговор
    Де да беше толкова просто. В случая, нещата са в сивата зона. Няма как изборът да е толкова категоричен, при положение, че избираме между отроче на комунета, станало милионер с партийни пари и ромка-русофилка, образовала се с парите на Сорос и издигната за кмет от БСП. Ясно е , че и двете кандидатури не са кандидатури на консервативно, дясно-центристко настроените граждани, а на ченгесарско-комунделското задкулисие, което се раздели на фракции след 1989 г. В България автентична десница не е имало след 1944г. СДС и разните му там партийки, бяха второразредни комунета, НДСВ също, ГЕРБ също, а ДСБ, "Да, България", ПП са бъкани от същите тези комунета, ченгета и техни потомци. Обикновеният човек е принуден да избира между комунисти, бивши комунисти, "идейно обвързани" комунета, романтично-носталгично настроени комуняги, червени милионери, червени бабички и прочие болшевишка измет.
  • 63 Чочо

    2 1 Отговор
    Абе, човек.
    Хората на ДС,откъде идват?
    От Антарктида, ли?
  • 64 Я кажи

    7 3 Отговор

    До коментар #51 от "ЕвгениЙ -":

    Как се стигна дотам, че Ваня Григорова от антикомунистическата „Подкрепа“, сега е на проруски позиции, говори в съзвучие с генералите, бивши социалисти, и работодателите, бивши комсомолци, и е издигната за кмет на София от комунистите?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Абориген

    7 1 Отговор
    А бе, ти друсаш ли се? Що за параноя?!
  • 67 --//--

    3 1 Отговор
    Интересен момент - когато говори за протестите, притеснява се, че тези срещу Русия може да бъдат по - рядко допускани, но не казва, че същото се случва в момента с протести в подкрепа на неутралитета. Подтисничеството над едни е демократично, а над други зло? Интересни стандарти за уж умен човек, който видно показва на чия хранилка е застанал!
  • 68 Ангеларий

    9 2 Отговор
    Добре,че има такива идиоти като този да се изказват та Ваня Григорова да спечели с лекота.
  • 69 Име

    6 1 Отговор
    Че тя Фандъкова е учителка по руски език, ако така се разсъждава.

    Ваня Григорова не е заявила нищо русофилско, пак си измислят русофили. За толкова години как 1 не видях.

    Има сигурно хора, които влияят - но не са толкова. Как ще станем Евразия и какво ни плашат точно с това.

    Насила трябвало да гласувам за Васил Терзиев, бил по-прогресивен - ми тогава - назначавайте го, какво ни занимавате.
  • 70 Мъдрият

    4 2 Отговор
    И защо сте поместили тая гнусна статия! Оставете жената на бира!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ХАРОН

    4 2 Отговор
    Нищо подобно! Продължаваме линията на другаря Първанов за европейското ни бъдеще и мощно подкрепяме другарката Григорова за модерната й европейска визия и ориентация. Този палячо, ако обича да коментира изборната победа и тържествата на евроатлантиците от ДПС в Кърджали. Европейските анадолски ритми на чист одрински диалект!
  • 73 Никой

    0 2 Отговор
    Ваня Григорова печели ромския вот в София. Има ли изненадани редвид " българския " и етнос ?
  • 74 Глав

    1 4 Отговор
    Гласувах за Вили Лилков като най-малкото зло.Унищожиха му бюлетините понеже е нямал хора навсякъде.Сега вече няма за кой.Изборът в неделя май е между КГБ и ГРУ.Софиянци масово не гласуваха щото нямаше десен кандидат.
  • 75 християнин

    4 3 Отговор
    Изборът в Неделя ще бъде между Европа и Христа, защото както е казал св. Паисий Величковски , че за Сърбия има два пътя: "с Европа, или с Христа"; това важи и за България.

    Всички атлантици са сатанисти, защото св. Паисий е премълчал с кого е Европа, но след името на Христа става ясно с кого е!

    Коментиран от #77, #79

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Анджо

    2 3 Отговор

    До коментар #75 от "християнин":

    Комунистите са християни , абе ти луд ли си бе. Те забраниха всясакви религии ти говориш за христянство. Те опорочиха православието, сега няма нищо общо с истинското православие
  • 78 Пешо

    4 1 Отговор
    Само неразбираем какво хубаво ни донесе запада,о извинете сетих се-не мъже,не жени,не икономика,не корупция и още много нета.
    Затова 45-49г не имало национализация,заради продажби и алчни хората.
  • 79 възразявам

    5 1 Отговор

    До коментар #75 от "християнин":

    Няма нищо християнско в това да държиш умишлено държавата на дъното 34 години.
  • 80 ха ха

    5 1 Отговор
    е какво да очакваш от възпитаник на костов , лъжи и пропаганди от които си пълнят джоба за сметка на населението
  • 81 Милен

    5 1 Отговор
    Ванчето е най-евроатлантичското кандидат за кмет на София, жена от малцинствена група, направо кмет мечта ако софиянци я изберат брюкселските бюрократи ще ахнат от възхищение и веднага ще ни приемат в Шенген. Затова всички евроатлантици в София в неделя трябва да гласуват за нея, иначе Европа никога няма да ни пусне в Шенген 😂😂😂😂😂😂 а другарят Кънев е едно соцтворение което подкрепя наследник на ДС елита.
  • 82 Е тъпото си е тъпо ...

    6 1 Отговор
    ...как да му обясниш , че Евразия включва Европа
  • 83 макс

    3 1 Отговор
    Не позволявайте на тези,които бомбандираха София да я завладеят отвътре!!!!

    Коментиран от #88

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Моряка

    3 0 Отговор
    Изборът ще бъде между 100% расова сърцата жена и пе........растията на Сорос.Изборът е ваш.Ние във Варна нямаме даже и възможност за избор.И единия и другия марионетки на Посолството.
  • 88 Моряка

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "макс":

    Ами те владеят отвътре Сафия вече 33 години.И паметника на американските момчета,избили нощно време 4500 спящи софиянци още не е съборен и Пасито даже,още е жив.И атлантическия му кучкарник.Срамота,бе софиянци
  • 89 Алооооооо

    1 0 Отговор
    ГЕНЧОООООООО МА МНОО СИ ТЪП БЕ КАТО ЖЪЛТОПАВЕТНИК СИ ТЪП
    ЕВРАЗИЯ ВКЛЮЧВА ЕВРОПА И АЗИЯ
  • 90 Касапин

    2 0 Отговор
    БЯХ В ТОАЛЕТНАТА
    ВИДЯХ МУ СНИМКАТА НА ТОЯ
    НИЩО НЕ СВАРИХ ДА ПРОЧЕТА
    ВЕДНАГА СЕ ИЗ........Х