Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 13:00 1 665 14

Лияна Панделиева: Пътна полиция и НАП да не вървят след катастрофите! Имат всички правомощия

  • лияна панделиева-
  • катастрофа-
  • луксозни автомобили-
  • луксозни джипове-
  • кат-
  • нап-
  • пътна полиция

Трудно ще предположим колко стотици коли изведнъж ще се окажат държавна собственост

Лияна Панделиева: Пътна полиция и НАП да не вървят след катастрофите! Имат всички правомощия - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нова закана за мерки срещу водачите на скъпи коли, които извършват пътни нарушения, е поредно публично разлайване, че да прилича на активност. Това коментира във "Фейсбук" Лияна Панделиева.

Ако собственик на кола за 200-300 бона извършел грубо нарушение (например да убие един-двама-трима - какъвто се случи черният късмет на жертвите), веднага, АМА НА МИГА щели му пускат данъчна проверка и да докажел откъде са му приходите за возилото.

Ерго: чакаме поредният тип да убие и го питаме откъде му е "оръжието".

А що ми се струва, че е в пъти по-лесно:

КАТ предоставя на НАП списък на всички автомобили с цена над 150 хил лв. НАП прави проверка какви доходи са декларирани от собствениците за избран от тях период. Ако се окаже, че автомобил е собственост на "бушон" той автоматично се отнема. Ако се окаже, че коли са собственост на баби, дядовци и други роднини, включително инвалиди, а те нямат финансови възможности, колата се отнема. А какво става ако возилото е собственост на фирма? Още по-добре - чудни неща може да лъснат и за фирмата, и за нейните управители.

Трудно ще предположим колко стотици коли изведнъж ще се окажат държавна собственост. На следващ етап се прави явно наддаване за тези коли и парите постъпват във фонд за борба с пътната травматичност.

Не на последно място: крайно време колите с инвалидни стикери да се ползват единствено от хората, чиито имена са върху тях. Иначе сме и държавата с най-много топ богаташи сред хората с увреждания.

Ето това зависи пряко от кмета и общинския съвет.

Хич не проумявам защо действия, които са логични, справедливи и болезнено необходими се отлагат отново и отново, а някой ще чака още един безумен тип да стане убиец, та да го проверят "що така, бе, Миме!"

Аман, беееееее!


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пловдив

    31 3 Отговор
    Да де,ама кой може да накара простите,нагли,мързеливи и некадърни катаджии и нападжии,да си вършат работата,за която им плащаме заплатите?!?
  • 3 Емил Кош луков

    12 11 Отговор
    Това женско дете на демокрацията било много умно. А преди години и красиво. Препоръчва Първа полиция и НАП да вървят преди катастрофите. Те да ги предизвикват? При катастрофите 90% вина има културата (образование и др) на човешкия материал.
  • 4 Ами като е с германски номер

    7 2 Отговор
    Ко ше нищите😂😂😂😂😂
  • 5 Надкините патки

    11 9 Отговор
    Тази пак от къде изпълзя и започна да съветва?
  • 6 може пък

    11 0 Отговор
    може пък сега като Асеня увеличи заплатите/бонусите на Спеца от НАП, нещата да потръгнат... /и само си викам "дано"/
  • 7 БгТопИдиот🇧🇬

    6 1 Отговор
    Който се отъркал у краваристан се има за бог и дава съвети на туземците във всички области !
  • 8 Хаха

    3 6 Отговор
    Госпожа Панделиева.
    Защо вие , като журналист трябва да пишете такива статии за да настройвате обществото, към неприязън, съмнение и негативизъм към хората , които имат скъпи автомобили ? Нима всички сме престъпници... ? С каква наслада пишете и за фирмите без да имате навярно , ни най - малка представа как се купува фирмен автомобил, колко много документи се изискват за одобрение на лизинга или просто си мислите, че те така ги раздават на фирми които не им е чист работата ? Личи си , че нямате ни най - малка представа , какво е да ръководиш частна компания , колко труд , безсънни нощи и усилия са нужни за да платиш на персонала , да си платиш ддс-то, да платиш всички разходи в срок който е зададен от държавата и да съумееш да изкараш печалба !!! Такива като вас навярно и един месец няма да издържат , но да плямпате с голямата си уста сте много добра . Защо не предложим НАП да направи на всички граждани проверки " та да видим , какво ще излезне" ?
    Жалко , че имаме журналисти, които пишат и поставят под общ знаменател всички или написахте тази статийка за да си изкарате жалкият хонорар днес ?

    Коментиран от #10

  • 9 ха ха

    0 0 Отговор
    е па лиле що така , щото тия със скъпите коли са обвързани с власта и за да ги разследват трябва разрешение от някой който няма да го даде ,а никой не ще да си рискува сладката служба в спорове с началниците , все пак на това се крепи клептокрацията
  • 10 да де

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    айде недей
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Майор Майор

    5 0 Отговор
    Как ще разследваш и конфискуваш предварително,без присъда?Детето на демокрацията нещо се изпуска....Шири се едно сиромахомилство,едни стенания,вой.Апокалиптични картини как лекари и инжинери ровят по кофите,а богатите газят сиромасите по пешеходните пътеки.Просто законите трябва да се прилагат строго.Убиецът на Ф.Спасов може да свърши тази работа и с Москвича на дядо си.Какво е виновен автомобила?
  • 14 Бразилия звучи добре

    3 0 Отговор
    Човек който притежава автомобил за 100-150 000 лева , очевидно не брои пари за закуски . Всеки по-сериозен натиск , граничещ с държавен произвол , само ще доведе до емиграция , и износ на капитали. Човек с пари и възможности е добре дошъл навсякъде . Границите са отворени. Борбата с престъпността , и престъпленията на пътя не трябва да бъде измествана в друга посока , само защото някои служби не си вършат работата. Ако един човек не работи , и не допринася за държавата , а има автомобили и палати . Да го проверяват , все ще стигнат до неговата престъпна дейност . Ако започнат да се преследват работещи хора , даващи на държавата, превили плещи по 16 часа на ден. Тогава и аз се изнасям.