Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Декември, 2023 06:00 5 339 163

Арогантността на руската власт: примери от България

  • русофили-
  • русия-
  • българия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • дмитрий песков-
  • арогантност

Руската арогантност върви ръка за ръка с руската власт още от царските времена

Арогантността на руската власт: примери от България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Александър Андреев:

Нека отново да поговорим за арогантността на руската власт.

Още новини от Украйна

Да започнем с няколко примера.

"Интригант във властовите структури в България"

Дмитрий Песков, говорителят на руския президент Владимир Путин, наскоро каза, че българската позиция била "абсолютно абсурдна, може да се каже дори глупава", а българите трябвало да вложат и последните си сили, за да съхранят някаква трезвост при взимането на решения - последното явно е несръчен опит за ирония. Ставаше дума за забраната за прелитане над българска територия, засегнала говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. Самата Захарова заговори за "опасна глупост", за "някакъв интригант във властовите структури в България" и за "неграмотни чиновници в София". Под "чиновници" избухливата говорителка има предвид българските политици, които нейната служителка и посланичка в София г-жа Митрофанова преди време също определи като чиновници и дори като "евроатлантически подлоги".

Началникът на Песков и Захарова, президентът на Руската федерация Владимир Путин пък взе на мушка германските "чиновници". Пак в непохватен опит за ирония Путин наскоро изрази възгледа, че високопоставени хора в германските министерства (разбирай - министри) нямали "достатъчно добра професионална квалификация, за да взимат висококачествени професионални решения". Всъщност Путин го боли от това, че Германия се откачи от руската енергия, но това не променя недопустимата арогантност на тона му. Да не говорим, че неговата собствена "професионална квалификация" е получена в КГБ, тоест в една организация, известна с изтезания, убийства, политически интриги, всякакви жестокости - и най-вече със своята безчовечност и арогантност. А германският министър, когото видимо визира бившият служител на КГБ, е не само вицеканцлер, но и писател, германист и философ, тоест - точно обратното на сатрапите от Лубянка.

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно

Арогантността на руските власти не е някакво новопридобито свойство, с което ниският човек в Кремъл изведнъж тръгва да покорява големия свят навън. Тази арогантност, както биха казали философите, е иманентна. Тя върви ръка за ръка с руската власт още от царските времена. В случая с България, който далеч не е изолиран, арогантността на руската власт сваля и качва князе и лидери, вкарва в затвора и убива неудобни български граждани, заграбва имоти, създава си енклави на българска територия - и тъй нататък, и тъй нататък. Сладникаво-безвкусният наратив, че България била някаква по-малка сестричка на Русия, че не била чужбина (както кокошката не била птица) е влязъл обаче под кожата на поколения българи и руснаци, за които менторската, наставническа позиция на Москва спрямо София си е съвсем в реда на нещата.

И ако в този момент някой реши да припомни, че Съединените американски щати също много често се държат арогантно на международната сцена, веднага отговарям, че тук става дума за Русия, а не за Америка. И най-вече - че става дума за една Русия, която (за разлика от САЩ) дори не си прави труда да демонстрира някакво уважение към по-малките и по-слаби международноправни субекти. Защото за Москва открай време важи само едно право: правото на по-силния. И арогантността на руската власт всъщност олицетворява именно това убеждение.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 144 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонев

    142 56 Отговор
    Арогантността на американската власт. Примери от България колкото искаш.

    Коментиран от #7, #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Вън от България

    126 50 Отговор
    Всички американски лизачи.

    Коментиран от #95

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Име

    118 47 Отговор
    Русия ни освободи. Едва сега Турция прави атомен реактор - а ние имаме от 1973 или там някъде. Тоест - Ориентът е назад с 50-60 години. Ако не бяхме свободни, щяхме да сме вилает, мюсюлмански, ама не от сегашният ислям - а от най-дивият. Но - щяхме да викаме - слава на Султана, слава на Ердоган и т.н. Не че ядат хора в Турция просто отбелязвам разликата.

    Русия ни въвежда съвременното право - съдилища, всички термини са руски - "ищец", "притезание", "касация" и т.н. Армия - за какво ще ни правят армия ако са искали да ни окупират и т.н. - все "висящи" въпросителни.

    Понеже е явно агитация сега модерна - ниският ръст на Путин не е повод да бъде осмиван. Познавам ниски хора, без никаква разлика в реакциите, напротив - вземат много по-добри решения, един вид - промъкват се по-ловко.

    Путин е в исторически механизъм и е трудно да се търси отговорност.

    Пропагандата трябва да измисли нещо по-интересно.

    Коментиран от #80, #87, #132

  • 6 Чорбара

    85 42 Отговор

    До коментар #2 от "Вън вссички руснаци и русофили":

    Мръсен пор вониш кравешко изчадие.Белене ще ти се види курорт ,ако те докопам еб льо.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Грешка на превода

    79 15 Отговор
    Много добре звучаща стара българска дума, чиновник, дребен служител на власта, който им чин, служба, но много често, у нас, няма нужната квалификация и е продажен. Това го знаем от опит.
  • 9 ВъН от България

    87 31 Отговор
    Всички американски ясладжии.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Четем внимателно

    72 17 Отговор

    До коментар #1 от "Бонев":

    българската позиция е "абсолютно абсурдна, може да се каже дори глупава", а българите трябвало да вложат и последните си сили, за да съхранят някаква трезвост при взимането на решения..
    .....
    Не българите, въобще, а да се разбира, българските управляващи, на което сме свидетели всеки ден.
    Както се казва, като седят, на магарери викат :Чуш

    Коментиран от #91

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Някой

    86 25 Отговор
    Преди така наречените промени се дразнех от руската арогатност. Докато не се сблъсках с американската.....
  • 16 Ццц

    74 23 Отговор
    Бе то не става дума за Америка, а за Русия и това трябва да ни спре навреме. Преди да припомним, че след 3-годишни усилия на цялата американска дипломация да стопи ледовете с Китай, деменцията нарече президента им диктатор. И след като някой му издърпа ушите на стареца, на срещата в Сан Франциско той отиде против всякакъв протокол, шляпна Дзи Пин по рамото, все едно играят табла всяка вечер. Китаеца го гледаше като хлебарка. Вероятно ако не бе на такъв форум щеше да изиграе такава ката на некролога, че паданията по стълбите да му се виждат като масаж. Това, че наричат нашите политици чиновници е съвсем умишлено и идва да покаже презрението към едни продадени хора. Даже много тактично се изказват за тия червеи. Путин говореше за 360-градусовата Аналена Бербок, която действително има инстинкт да се нахрани и напои и два пъти в годината да иде на разплод. За кое не са прави руснаците? Това с прелитането беше чиста доза заяждане и нямам никакво съмнение, че нашите чиновници нямаше да посмеят да го направят без от Козяк да ги побутнат. От там и презрението. Но много по-лошо е арогантността ти да е смесена и с простотия и старческа немощ като при янките. Кой управлява голямата "демокрация" сега? Байдън? Американците гласували ли са за тези, които действително ги управляват в момента?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сър Пичук

    39 69 Отговор
    Рашистан е проклятието на България!

    Коментиран от #161

  • 19 Ццц

    60 21 Отговор

    До коментар #14 от "Плашимир":

    Това действително много шокира обеднения запад. Преди няколко месеца на германската министърка Бербок не разрешиха да кацне и тя нареди на пилота да обърне на 360 градуса и да се прибира към Германия. Преди няколко дена разбираме, че немския предидент е чакал 30 мин. на летището в Катар, преди на някакъв чистач да му домъчнее и да му занесе кроасан и пакетче леблебия. 🤣. Звучаха смешно когато ни пропагандираха "неизбежната украинска победа". Достатъчно е да се прочетат само заглавията от март и април и човек да си оправи настроението като знаем как е декември. Сега пак някой експерт експертства. Това е. Виж, че все пак се намират и да им вярват.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хммм

    45 40 Отговор
    Аз не виждам никаква арогантност. Казали са това дето постоянно може да се прочете по българските социални мрежи. Дори много меко са го казали.. И за българското правителство и за европейското.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Кочо

    45 56 Отговор
    По-неприятен и отвратителен от обхванатият от манията за величие и уникалност руснак е неговият покорен и доброволен задунайски роб!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Търси друга работа

    39 21 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Украйна загуби.
  • 29 Митрополит Методий Кусев

    35 57 Отговор
    България е болна. Тя страда от недъга на сляпото русофилство.
    Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние, българите, нарочно си закриваме очите; жумим, за да не виждаме пакостите, правени нам от Русия.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Симеон Радев

    26 48 Отговор
    За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи , разбира се, главно на факта, че те са тук , в България паразити на руския престиж , с който тъй много злоупотребиха за свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество”. “Русия в началото на ХХ век”, изд. “Св.. Климент Охридски”, София, 2010 г. стр. 233, 234
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ХАХАХА

    52 24 Отговор

    До коментар #23 от "Истината":

    Егати истината ,дали не се отнася за америте с тяхната алчност и желание да диктуват дневния ред в света .? Болните амбиции на горните доведоха света до ръба на 3 СВ . Аре бегай да си вземеш центовете от козяк или са ти ги превели вече .?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Кое не е вярно?

    26 44 Отговор

    До коментар #27 от "ДИД":

    Че съм съгласен с мнението на автора ли или, че кремълските фашисти са подлеци и лицемери?

    Коментиран от #63

  • 37 Българин

    29 53 Отговор

    До коментар #32 от "Плашимир":

    Русофилията е форма патологична ОМРАЗА. Русофилите мразят свободата и демокрацията, ЕС, НАТО, САЩ, Украйна и украинските бежанци, евреите и Израел.... Готови
    са да мразят всичко и всеки, които Путин и Русия им посочат. И изпитват чувства на изпълнен дълг и задоволство от демонстрирането на омразата си.
  • 38 ха ха

    51 17 Отговор
    айде дойчето да си погледне техната си нация , до къде ги докараха мърсула и шолци с пълзене пред сащ
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Истината

    16 30 Отговор
    “За да бъда властта ни здрава и да не изисква постоянно извънредно напрежение от наша страна, е необходимо да държим в нравствено подчинение съседните области и да превърнем българското и гръцкото население, от една страна, и арменското, от друга, в послушно оръдие на руската политика и в постоянни съюзници, като унищожим всякаква възможност за преминаването им във враждебен лагер”.( “Н.П.Игнатиев.
    Записки ( 1875-1878)”, София, 1986 г. изд. “Отечествен фронт”
    ,стр.52)
  • 42 Димитър Благоев

    15 31 Отговор
    „Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“ ( „Принос към историята на социализма в България“, София, 1976 г.)
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Говорит Москва

    16 17 Отговор

    До коментар #4 от "Николай Стоименов":

    Какво става в Украйна, стигнахте ли Киев
  • 45 Илия Бешков

    21 31 Отговор
    Руснакът съзнава, че е ненавистен, непоносим или в най-добрия случай съжаляван в цивилизования свят, в който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете. Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията.
  • 46 ПАК ЛИ НА ТОА

    12 15 Отговор
    Ша му гледаме мазната физиономия
  • 47 Радио Ереван

    22 25 Отговор
    Попитали радио „Ереван“ какви са трите най-големи нещастия, които могат да сполетят един народ. Радиото отговорило:

    "Първо, да го бомбардират американците.

    Второ, да го окупират германците.

    Трето, да го освободят руснаците."

    Коментиран от #108

  • 48 Руската мечта

    26 28 Отговор
    Седейки до шия в лайната да завлечеш там всички останали.
  • 49 Госあ

    30 32 Отговор
    Векове наред руснаците компенсират икономическата си немощ с военна сила. А когато се разбере, че и военна сила нямат – компенсират нейната липса с лъжа и заплахи.
  • 50 Читател

    28 37 Отговор
    Абсолютно прав е автора.. Кремълската арогантност и лицемерие са безгранични...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Артилерист

    22 33 Отговор
    По принцип винаги някой е виновен на руснаците! Дали ще бъде Великобритания, САЩ, колективния Запад, световният империализъм или враговете на народа няма никакво значение. Руснаците вярват, че винаги са прави и носят на света мир, светлина, свобода, справедливост и равноправие. Но всъщност носят на света смърт, разруха и мизерия.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Руска поговорка

    14 26 Отговор
    Най-хубаво е не там където ни няма а там където никога не сме били.
  • 55 Мишел

    18 30 Отговор
    Русия винаги е освобождавала народите! От свободата им, от територията им, от домовете им, от имуществото им, от живота им!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Радио Ереван

    10 28 Отговор
    Попитали радио Ереван :"Къде мога да видя кои държави се водят враждебни на днешна Русия?“.
    Рдио Ереван отговорило: „Купете си атлас на света“.
  • 58 Благодарение

    21 5 Отговор
    На тази статия разбрах колко елегантно са критикувани нашите управляващи без да бъдат грубо нахоквани
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Механик

    13 24 Отговор
    Руснакът съзнава, че е ненавистен, непоносим или в най-добрия случай съжаляван в цивилизования свят, в който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете. Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията.

    Коментиран от #62

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Само не разбрах

    12 11 Отговор

    До коментар #60 от "Механик":

    за коя цивилизация говориш?

    Коментиран от #66

  • 63 Пифроздел

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "Кое не е вярно?":

    Нарича се любов.Като се пуска и сапуня
  • 64 ТОА МАЗНИК

    16 5 Отговор
    Пак ли рано ни го сервирате
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Механик

    13 27 Отговор

    До коментар #62 от "Само не разбрах":

    Само психопата Путин, руските зомбита и техните роби смятат, че Русия е държава цивилизация. Истината е, че колкото си по далеч от Русия, толкова си по близо до цивилизацията.

    Коментиран от #70

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Ксаниба

    14 26 Отговор
    Над 100 години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. В момента този негодник е Путин, руснаците обичат да ги лъже, че са народ с историческа мисия, че са велики и че са обкръжени от врагове, които не искат да им позволят да спасяват света за пореден път.
  • 69 Световно признати

    9 16 Отговор
    Най големите тъпунгери в света
  • 70 По твойта логика

    17 7 Отговор

    До коментар #66 от "Механик":

    Конго и др. е далеч от Русия, трябва да е много цивилизована. Не знам, може

    Коментиран от #74

  • 71 DW и Александър Андреев!! Украинска

    30 5 Отговор
    Пропаганда с DW, фейкове и маниполации!! Не се чете!!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Малиии

    9 18 Отговор
    Руснята истеряса ...
  • 74 Механик

    6 13 Отговор

    До коментар #70 от "По твойта логика":

    Не става въпрос единствено за географско отдалечаване бе приятелю.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Павел пенев

    24 12 Отговор
    Дайте най напред да видим нашата простащина,подлост и арогантно към Русия и техните жертви за нашата свобода и тогава да правим оценки за техните действия.

    Коментиран от #78

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Българин

    13 16 Отговор

    До коментар #76 от "Павел пенев":

    Какво за жертвите бе приятелю, за каква простащина говориш или като нямаш аргументи е по лесно да оплюеш България и българите?

    Коментиран от #117

  • 79 Артилерист

    13 26 Отговор
    Руснаците изглежда никога няма да разберат,че България и българите не дължат нищо на съвременна Русия.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Павел

    13 23 Отговор
    Крайно време е руснаците да разберат, че българите не са хора, за които лизането на руски задници е върховна проява на патриотизъм.
  • 82 Истината

    13 25 Отговор

    До коментар #80 от "Павел пенев":

    Неграмотността е задължително условие да си русофил.

    Коментиран от #115

  • 83 Хахахаха

    31 12 Отговор
    Чета коментарите и съм потресен от гладкомозъчната тълпа която се влияе от жендерската политика на ЕС
    Има протести из цяла Европа за спада настандарта на живот само тука сме първи евроатлантици
    Затова няма да се оправим никога прост народ слаба държава

    Коментиран от #85

  • 84 Миро

    12 22 Отговор
    Руснаците изглежда никога няма да разберат, че България има свои собствени национални интереси, който се различават от руските.
  • 85 Само питам

    10 22 Отговор

    До коментар #83 от "Хахахаха":

    Интересно как биха изглеждали русофилските коментари ако вместо думите "джендър" и "третополов" излизаха звездички? И защо русофилите ги употребяват толкова много, може би подсъзнателно се идентифицират с тях?

    Коментиран от #89, #109

  • 86 Орел

    7 4 Отговор
    Иде Коледа, зелето вкисва.

    Коментиран от #88

  • 87 Българин

    14 28 Отговор

    До коментар #5 от "Име":

    Докога с това освобождение бе русофилче? И Румъния, и Сърбия, и Гърция се освобождават от османска власт в резултата на войните между Руската и Османската империи. Но никога и никой техен историк не си е позволил да пише, че дължат свободата си единствено на Русия! Никъде в тези съседни страни няма да видите доминиращи руски и съветски окупационни монументи, засенчващи техните собствени национални паметници. Никъде няма да видите техни храмове, посветени на измислени руски светци. Никой техен политик не би и си помислили да каже, че не са се освободили сами от "турска влада", "stăpânire otomană" и "Τουρκοκρατία", или че дължат собствената си свобода на някой друг.
    Това може да го прави някой наистина робски в своето самосъзнание народ. Никой друг народ!

    Коментиран от #101

  • 88 Само питам

    6 13 Отговор

    До коментар #86 от "Орел":

    Ти кога празнуваш Коледа? Заедно с българите или с руснаците?

    Коментиран от #158

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 редник

    18 5 Отговор
    /... българската позиция била "абсолютно абсурдна, може да се каже дори глупава"... Ставаше дума за забраната за прелитане над българска територия.../

    Това наистина беше глупаво и безсмислено - просто прелетяха над Гърция, а защо Гърция не ги върна- ами явно са по-големи русофили от нас... 😁
  • 91 Ежко Бежко

    21 6 Отговор

    До коментар #13 от "Четем внимателно":

    Не споделям мнението ти. При всичката си омраза към българските политици, трябва да уточня, че виновниците сме ние, целокупния български народ. След 4 инзвънредни избори ние българите сколасахме да сглобим този парламент такъв какъвто е. Не са ни виновни американците. Продължавам да твърдя, че българския народ е най-прост след украинския. Отначало ми беше жал за народа ми, но вече не.
  • 92 Голем смех

    10 17 Отговор
    Най-добре е там, където ни няма (стара руска поговорка)

    Коментиран от #97

  • 93 резервист

    19 10 Отговор
    Много си тъп, Саше! Краварската арогантност е по-приемлива от руската?! Като оня виц за катаджията, който надупчил талона на Иван Славков за превишена скорост и после, за да се поправи написал с молив отгоре "Тази дупка не е дупка!"
  • 94 Българин

    13 18 Отговор
    Днес е поредният ден, в който благодаря на съдбата, че не съм се родил в русия.
  • 95 Bye, bye ватници :)

    12 22 Отговор

    До коментар #3 от "Вън от България":

    Вън от България всички рашистки подлоги !

    Коментиран от #102

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Руска поговорка

    12 17 Отговор

    До коментар #92 от "Голем смех":

    Най-добре е не там където ни няма а там където никога не сме били.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Вражалец

    18 8 Отговор
    Напънала се планината,родила мишка!
    Някой нещо да каза,защо Захарова ,прелетя над Турция и Гърция? Далновидност и поглед в бъдещето трябва!
  • 100 Точно

    18 3 Отговор
    Дойче веле да дава примери с други някак не върви. Никой не е забравил как унищожаваха евреите. По-леко…
  • 101 Име

    14 7 Отговор

    До коментар #87 от "Българин":

    Никой не е наясно какво огромно нещо е Османската империя, съвременна Турция е джудженце - всичко - до Египет, Сирия, Ирак, това е било Осаманска империя.

    Това, че са отпуснали Сърбия, Гърция и други държави - нищо не значи - Румелия си е била изконно тяхна.

    Доказателство е - кървавото потушаване на Априлското въстание.

    По мнение на историци и - то именно бесни русофоби - едва около Първата световна война сме щели да са поосвободим - през това време - потури и дрямка. Нито Братя Прошек, нито трамваите на София, нито индустрията - всичко щеше да чака 30-40 години.

    При какви граници и изобщо - евентуални работи. Българинът става чудото на Европа, именно - когато е освободен и т.н.

    Русофобче, русофилче - гледа се кесията - казано на турски.

    Коментиран от #106

  • 102 Ежко Бежко

    17 3 Отговор

    До коментар #95 от "Bye, bye ватници :)":

    Бързам да те зарадвам, цялото ни семейство вече напусна България. От това обаче живота ти няма да стене по-добър. Преди ви съжалявах, исках да живея в Родината си между моя народ. Ама такива като теб тровят кацата с мед, затова си яжете каквото сте надробили сами.

    Коментиран от #104, #123, #126

  • 103 ЕВРОНЮЗ

    14 7 Отговор
    😂 😂 😂 Германия се освободила от руският газ.. Ами честито. И като говорим за арогантност влечугото писало тоя пасквил може ли да ми каже колко чужди военни бази има Америка на собствена територия..... Арогантноста им е очевадна, след убийството на Андрей Луканов подадоха ясен сигнал към политиците.. ПРАВИТЕ КАКВОТО ВИ СЕ КАЖЕ, ИЛИ ТОВА ВИ ЧАКА... А оня дребния престъпник където го търси Американския наказателен съд в Хага виждаме как го посрещат извън Американските колонии
  • 104 Само питам

    5 9 Отговор

    До коментар #102 от "Ежко Бежко":

    В Русия ли си? Или в Беларус?
  • 105 Демократ

    5 17 Отговор
    Когато арогантността и намесата във вътрешните даботи на една държава се допускат, това продължава безкрай. Българските управници разрешават безропотно да бъдат обиждани и командвани от руските наставници и резултата е налице. КГБ управлява Русия, а малкото КГБ- ДС управлява България вече 80 години. Това са хора без широка култура,професионална ерудиция,образованост и познания, те знаят само как да държат властта, парите и контрола над хората. Това състояние може да се промени само ако ДС-КГБ кастата бъде изхвърлена от управлението на държавата на всички нива.

    Коментиран от #122

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Ден

    18 1 Отговор
    Сашко заработи няколко цента !
  • 108 Пародия

    16 4 Отговор

    До коментар #47 от "Радио Ереван":

    Е,сега най-голямото щастие излиза,че е:
    Да те краде Боко
    Да те лъже Про100 Кире
    Да ти трупа дългове Кокорчик.
  • 109 В България няма русофили.

    3 21 Отговор

    До коментар #85 от "Само питам":

    В България има руски подлоги.
    Русофил е бил капитан Петко войвода
    Спас Турчев го е излекувал.

    Коментиран от #118, #157

  • 110 Търси си нова работа

    18 2 Отговор

    До коментар #106 от "Българин":

    Другарю. Украйна умре.
  • 111 БАНко

    20 4 Отговор
    ЗАЩО Е НУЖНО ДА ПУБЛИКУВАТЕ ТОЛКОВА ОБЪРКАНИ , ГРЕШНИ И ЛЪЖЛИВИ ИЗВОДИ !!! ОТ КОГА НАШИТЕ ЧИНОВНИЦИ СТАНАХА ПО ЕВРОПЕЙСКИ ОТ ГЪРЦИТЕ И ЗАЩО ТЕ НЕ СПРЯХА САМОЛЕТА НА РУСИЯ , А НАТЕГАЧИТЕ ОТ ПАВЕТАТА НА СОФИЯ СЕ ПОДЛОЖИХА И ПОСРАМИХА ПРЕД СВЕТА !!! ВЧЕРА ВИДЯХМЕ ЧЕТИРИ НАЙ СЪВРЕМЕННИ РУСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ ДА ОБИКАЛЯТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК ЗАЕДНО С ИЛ-96 НА ПУТИН !!!

    Коментиран от #138

  • 112 Бай Ставри

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Само питам":

    Абе това разпадане бая време го предричаш. Да не си някой врачок.
  • 113 Бай Ставри

    11 1 Отговор

    До коментар #39 от "Последния Софиянец":

    Брадчет ти направо си изплискал легена.
  • 114 АКО ИСКАШ ВОЙНА - ЧЛЕНУВАЙ В НАТО !!!

    15 1 Отговор
    Арогантността на ,, срамната сглобяема пасмина " , примери от София .

    Коментиран от #128

  • 115 Неграмотността

    11 1 Отговор

    До коментар #82 от "Истината":

    е изключителен приоритет на шорошите!!!Това е медицински факт!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Бай Ставри

    10 0 Отговор

    До коментар #78 от "Българин":

    Сиганче, човека има предвид твоята простащина и незнание.
  • 118 Истината

    10 3 Отговор

    До коментар #109 от "В България няма русофили.":

    Няма по долни и пропаднали от козяшкоукрофилташките подлоги,като закъсат за пари,пускат срещу заплащане май ките си,же ни теси и дъщерите си.А някой от тях и непълнолендните си синове на педоо фили.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 УРА

    12 7 Отговор
    Путин каза: Русия има нужда от България, а България има нужда от Русия....ТОЧКА.
  • 121 Срам

    8 14 Отговор
    Веднага ми премахнахте коментара,защото написах истината. Предателството на БКП към България продължава и сега,защото българофоби ни управляват. Любовта им е само към СССР и Москва, не към България. Снощи чух Вапцаров,общински съветник от БКП да защитава разпалено МОЧА, защото съветската армия не ни е окупирана, а ни е освободила и каза, че България е виновна за избиването на милиони,защото е била на грешната страна и че цар Борис не е спасил евреите, а е преследвал лични цели. Тези хора признават само комунизма и Москва и им си кланят. За тях България няма никакво значение.Толкова омраза и лъжи и непросветеност могат да сипят само национални предатели. Затова арогантността на Русия към България за тях е радост и гордост.

    Коментиран от #133

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 В.В.П.

    13 6 Отговор
    Янките са пропаднали и садистични измекяри..Грабят златото на България Като колония ,третират моята родина ..правят я бедна и Зависима ..Като наркоман ..
  • 125 БЪЛГАРИН

    7 4 Отговор
    Изтриха ме.Нямам право да казвам истината.
    ДИВА ЦЕНЗУРА. И по времето на соца не е имало такова нещо.
  • 126 Българин

    1 7 Отговор

    До коментар #102 от "Ежко Бежко":

    Ама обещаваш никога да не се връщате, нали ? Мен не ме мисли.
  • 127 Нещо за краварското иго

    13 1 Отговор
    У нас смеете ли написа а???????
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Рузвелт- Политика на "голямата тояга"

    18 5 Отговор
    Арогантността на американската власт: примери от България

    - нагло вмешателство в българското управление
    - сглобката
    - милиарди за най-скъпата снимка на самолет
    - милиарди за остаряла военна техника
    - забрана на икономически изгодни проекти за страната
    - кражба на българското злато
    - евроатлантическите ценности
    - вмешателство в образованието и подмяна на историята
    - подтискане на българската вяра и култура
    - джендър идеология и гей-паради
    - насаждане на омраза към определен народ и етнос
    - узурпиране на български бази
    - колониален контрол, без демокрация
    - ...
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Търновец

    6 9 Отговор

    До коментар #5 от "Име":

    В Русия правосъдие и законност има ли? От времето на перестройката се появиха руски олигарси и изнесоха зад граница стотици милиарди - и Путин и Векселберг и Дерипаска и Абрамович и около 100 други. А я вижте двореца на Путин на брега на Черно море - даже и амфитеатър си построи човекът. А това че Русия ни е освободила е много спорно - примерно шефа на Учредителното събрание Марин Дринов беше обикновен преводач към щаба на императора който никога не е участвувал в Априлското въстание или в организацията на Апостола Левски, той след това става професор в Харков славянофил и там умира. А кой плати сметката на тази война от 1876?
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Сър Пичук

    10 11 Отговор
    Последни гърчове и приритвания на разпадащата се руска империя.
    Русия ще стане нормална държава когато всички поробени от нея народи получат свобода и независимост, а самата тя мине по пътя на Нацистка Германия.

    Коментиран от #135, #136

  • 135 Дядо Ванго

    11 5 Отговор

    До коментар #134 от "Сър Пичук":

    Не се коси момко,оти ке ти мине.А относно разпадането,няма да го дочакаш.

    Коментиран от #151

  • 136 Историк

    9 4 Отговор

    До коментар #134 от "Сър Пичук":

    Мокрите сънища на с0р0 с нята,за разчленена Русия на малки държавици и чрез подставени палячовци на власт,както у нас,да грабят всякакви ресурси.Няма да стане! Мухахахаха.

    Коментиран от #150

  • 137 Така ли

    9 2 Отговор
    Ми аз нямам нищо против който и да е да обижда днешните българските политици.
  • 138 Оракула от Делфи

    6 9 Отговор

    До коментар #111 от "БАНко":

    Тази обиколка на Путин с охранители , изтребители, ми говори само едно;
    че "обикновените" мутри като" Ши-ши" и "До-лапа" и разни други апаши ,
    се охраняват от ПАЗАЧИ с черни очила и коли със затъмнени стъкла,
    а мутрата на мутрите Путин ,
    се охранява от цялата Руска армия!,
    Явно има на съвестта си огромни престъпления !
  • 139 Народът

    3 1 Отговор
    Александра Александра мъчи се да даваш акъл в твоето семейство на българския народ недей той знае Що е Русия той знае какво представлява гердевата Америка
  • 140 Цензор

    8 2 Отговор
    Когато тоя преzeрватив Александър Андреев пъкне със статия ,трябва със звездичка да се отбелязва, че по Тошово време беше идеологически ЦЕНЗОР в радиото.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 бай Иван

    12 3 Отговор
    "Руската арогантност върви ръка за ръка с руската власт още от царските времена"

    А американците без да са аргантни направо ни назначават правителството .И понеже вече видяха на къде вървят нещата в Украйна всеки ден ни натискат да си дадем всичкото оръжие /те вече не дават ни помощ, ни оръжие/ за да може после да им кацнем на д.е д.о вия байдънов да им купуваме скъпите военни контейнери от преди 40 години като ново превъоръжаване на армията. Ако все пак ни дадат нещо разбира се въпреки ,че сме си го платили.
    Нали в никой няма съмнение откъде спешно се вкарва в парламента разглеждане на нови доставки на оръжие от армията ни и се махат всички други точки в дневният ред. Такова жалко продажно, алчно Народно събрание не е имало. Такова жалко , глупаво , продажно , неграмотно правителство страната ни не е имала. Ние сме жалки като управляващи , политици и жалки като народ след като ги търпим. Ние сме народ от Киряк Стефчовци. Една Унгария има моето пълно уважение заради отстояването на позициите си като държава. ние не сме хора и народ , ние сме хора молци.
  • 143 Народът

    7 3 Отговор
    Александра, пъкъл какъвто нямаш се мъчи да даваш у вас .НА нас народът недей.Ние знаем що е РУСИЯ и що америка
  • 144 Пит

    5 8 Отговор
    много добра статия И може да се каже много повече по въпроса но няма да го публикуват за съжаление много прислужници на мутрафонова има в бг които се правят на независими
  • 145 бай Иван

    13 2 Отговор
    Какво казва историята за Александър Андреев " Между 1979 и 1991 г. работи в БНР като репортер, редактор и водещ в програмите „Христо Ботев“ и „Хоризонт“. Между 1983 и 1986 г. е редактор и водещ на много нашумялото по това време предаване „Добър ден“ на програма „Христо Ботев“

    Ха така , цензорите по "комунистическо време" дето всеки ден по радиото ни облъчваха за героизма , непобедимостта на СССР и социализма и громяха Запада и всички несъгласни с политиката по това време сега си изпраха наср.а.ните гащи и отидоха на софрата на Запада сега да ни облъчват за другата непобедимост . И то забележете колко бърза трансформация на мироглед ,веднага след 1990 г. Не човек, а мекере . Само това мога да кажа за този .
  • 146 бай Иван

    8 1 Отговор
    Във връзка с новата пратка оръжие което спешно трябва да се гласува забележете какво се случва . Тагарев от една страна като министър на "войната" действа през парламента и поканен за коментар по темата в Нова телевизия при Викторчо кой- Шаламанката. Тук в тази "медия" научаваме така наречената "друга гледна точка" за тези събития. Е какво очаквате като двамата с Тагарев са едно цяло като служители на Украйна ?Какво мислите ,че ще научите за обективното състояние на армията и необходимостта на това което пращаме в Украйна за защита на нашите граници?
  • 147 !!!?

    10 1 Отговор
    Вещици над България !!!?

  • 148 друго не знам

    3 0 Отговор
    Но Абу Даби се оказа чуден град.
    И немците го разбраха за цели 30 минути
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Сър Пичук

    1 4 Отговор

    До коментар #135 от "Дядо Ванго":

    През Пена ми е, та у Виена.
    Рашанезависим съм, така, че ми е все тая.
    За разлика от теб и такива като теб.
    Понял!
  • 152 Анджо

    0 6 Отговор
    Да четът русофилите какво преставлява руската наглост.

    Коментиран от #156

  • 153 Перо

    5 0 Отговор
    Изказването за българските чиновници е верно, но меко казано! По точна е немската дума унтерменши!!! Не може за едни страни от ЕС да има определени забрани за руски граждани, а за други не! Също в международното право има забрана за прелитане на самолети с определена собственост, но няма забрана определени пътници да прелитат транзит над територията! Например руската говорителка, ако летеше с Луфтханза, БГ МВнР щеше ли да забрани полета на германската авиокомпания?
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Глей сига

    5 0 Отговор
    АРОГАНТНОСТ КАЗВАШ ПО АРОГАНТНИ ОТ КИРЧО И КОКОРЧО ОТ СПЕЦОВ И РАШКОВ ОТ БОНЕВ И ГУГЛЕНА ОТ БОЙКИКЕВ И АТАНАСОВ ОТ ДРЕБНИТЕ МЪР...ЧКИ НЕСТИМИР МАРТИН ДИМИТРОВ И ДРУГИТЕ УРОД...ЧЕТА ДЕТ НЕ ИМ ПОМНЯ ИМЕНАТА. АРЕ БЕ ОТ БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ
    АМИ ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО БЕ СЛАДУР
    АМИ ТИ АВТОРЧЕТО ЦИЦАЛО ПРЕДИ 1990 ОТ БКП СЕГА ЦИЦАЩО ОТ НПОТА
    ТОВА ТВОЕТО КВО Е АРОГАНТНОСТ ИЛИ ПРОСТО МАЗНО БЕЗГРЪБНАЧИЕ
  • 156 Само питам

    3 0 Отговор

    До коментар #152 от "Анджо":

    Ачо ли си или Ан Джо не ми дреме.Но Русия има дипломати и всичко казано от тях за нашите Пасита и Тагаренковци си е много точно и вярно.
  • 157 Киролация Парапетова

    4 0 Отговор

    До коментар #109 от "В България няма русофили.":

    Наглостта на джендърнята е безкрайна щом и на Капитан Петко войвода костите решихте да изчегъртате.
  • 158 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #88 от "Само питам":

    Празнувам и по нов и по стар стил.Но Хелоуин и Деня на влюбените съм го оставил само за такива като теб.Имам си Трифон Зарезан и Вси светии.
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 айдеде

    2 0 Отговор
    - Скъпи, не мога да изляза с колата заради снега.
    - То и с метлата не можеш... заради вятъра...
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Аман от авдеевци и Дойче веле

    1 0 Отговор
    Но нали трябва да си оправдаят парите за пропаганда и манипулация