Тема: Украйна

12 Август, 2024 23:01 4 201 224

Българино, ти наистина ли си путинист?

  • русофили-
  • георги лозанов-
  • путинист-
  • русия-
  • българия-
  • българи-
  • владимир путин-
  • путин-
  • украйна-
  • война

Проруските говорители представят симпатиите към Путин като неотменимо и естествено състояние на българското общество

Българино, ти наистина ли си путинист? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Георги Лозанов:

Защо съм путинист – защото обичам диктатори или защото са ми казали, че съм такъв? На този въпрос трябва да си отговорят 37% от българите, които, според проучване на френската агенция Ipsos от тази година, имат положително мнение за Путин и това е най-високият резултат за целия ЕС. Да припомним, че на обратното мнение във Финландия са 94%, в Швеция, Дания и Полша 91%, в Испания 90%, в Португалия 89%, в Нидерландия 88%, във Франция 80%. Същото това мнение е далеч по-масово, отколкото в България, дори в страните с откровена правителствена подкрепа за Кремъл като Унгария и Словакия.

Още новини от Украйна

Как се използват методите на внушението

Как станахме „срамните отличници“ на ЕС и по този ключов за днешния свят показател? Чрез внушение – психологическо въздействие без рационални аргументи, използвано от пропутиновата пропаганда. Защото тя едва ли може да убеди някой нормален човек да хареса Путин, но може да му внуши, че другите го харесват. И ако той няма достатъчно самочувствие и компетентност да отстоява различно мнение, лесно приема лансираното за свое. А и всеки повече или по-малко е податлив на внушение (сугестия), което се улеснява от усещането за заплаха и несигурност, целенасочено насаждано от Путин и местните „миролюбци“ след руската инвазия в Украйна.

Количеството тук е от решаващо значение – да подложиш аудиторията колкото се може повече на все от същото. И пропутиновите говорители се надпреварват публично да тръбят, че българите харесват Путин, докато критична маса от тях повярват, а който не е съгласен се чувства като „лудия на селото“. Крайната цел на въпросните говорители е да представят симпатиите към Путин като естествено състояние на българското обществото с неотменимостта на природно явление. И се надяват да му се подчинят дори собствените им опоненти, като с лицемерна загриженост ги увещават да не говорят против Путин, защото така само настройват народа срещу себе си. Затова приеха със задоволство риторическия въпрос, който Христо Иванов наскоро си зададе пред „Свободна Европа“: „Страна като България, в която огромното болшинство харесва Путин, защо си мислим, че има условия силите на либералната демокрация да спечелят самостоятелни мнозинства?!“.

Въпросът всъщност съдържа очаквания отговор на Иванов за причините да се оттегли от активната политиката: станало му е „безпощадно ясно“, че заради пропутиновото болшинство е все по-трудно открито да се отстояват ценностите на либералната демокрация (човешко достойнство, свобода, демокрация, равенство, върховенство на закона, права на човека), потъпкани до една тъкмо от Путиновия режим. И вижда парадоксален шанс да се запазят само с отстъпление от тях „в договорка с опонентите“.

Какво сочат данните в действителност

Дали обаче подобно примирение с изхода от конфликта между привържениците на Путин и на либералната демокрация в полза на първите има основание? Все пак 37% не са болшинство. А и данните от допитването на „Евробарометър“ в България за последните 5 години сочат друго. Действително е нараснала групата, за която ценностите на либералната демокрация не са нещо „особено важно“ – от 6% на 9%, както и тази, за които не са нещо „изобщо важно“ – от 1% на 3%. Но това са незначителни проценти на фона на българите, за които те продължават да са нещо важно.

Такива хора няма как да са путинисти, но си го признават най-много в анонимни анкети, защото са вкарани в типичен „симулакър“ (по Жан Бодрияр) – „образ без връзка с реалността, който сам се представя за реалност“. И вместо нарисуваната картина на общественото мнение да го отразява, то започва да отразява нея, така че без някой реално да е путинист, обществото да изглежда, че е от путинисти. И в продължение - либералната демокрация да стане обидна дума, а принадлежността към ценностите ѝ проява на лош вкус, присъщ на жълтопаветници, грантаджии, джендъри и прочие „продажници“, с които „здравият българин“ не може да има нищо общо.

Закон, който стигматизира

Достигнахме до точката, в която старата политическа коректност, създадена, за да защити малцинствата, бе заменена от нова, наложена, за да ги стигматизира. И това вече не е само тема на обществени прения, а е дефинитивно решение на властта, облечено в закон – за забрана на пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Първата нормативна стигма, както можеше да се предположи, падна върху ЛГБТ общностите – любимата дъвка на диктаторския режим на Путин, който отдавна я разтяга, за да изкара, че той е бъдещето на Европа, а не „прогнилата демокрация“.

Използвано е също и любимото алиби на диктаторите – децата, с които все гледат да излязат прегърнати в кадър. Приетият закон от нашето НС, разбира се, няма връзка с грижата за децата, а още по-малко с пропаганда на ЛБГТ общностите, просто защото такава не съществува в българските училища. И никой не можа да даде пример за нея, освен с някоя случайно попаднала информационна брошура за човешката биология.

Едва ли обаче си заслужава да обясняваме, че информацията не е пропаганда, а по-скоро е нейното обратно, защото вносителите на закона начело с лидера на най-стръвното руско прокси Костадин Костадинов и без това си знаят, че целта им е съвсем друга – да дадат официален старт на преминаването на България от задания свят с присъщата му толерантност към различията, към „русский мир“, за който е присъщо преследването им. Костадинов самодоволно заявява: „Разбира се, това, че сме спечелили битката, не значи, че сме спечелили войната. Борбата продължава и ще я водим до пълна победа!“. Победата ще е финалът на преминаването от свят не без проблеми, но с либерална власт, към „мир“, където тя се упражнява с принуда и болка.

Морална идентичност

Поразителното в случая беше, че политическата класа под диктовката на руското прокси най-напред масово подкрепи закона и чак после ПП/ДБ се сетиха, че представляват пред избирателите си либералната демокрация и се дистанцираха. Това показа, че техният проблем далеч не е в договорките с другите, а в устойчивостта на собствената им идентичност. В уменията им да убеждават гражданите в ценностите на демокрацията, вместо да се примиряват, че пропагандата зорлем ще ги превърне в болшинство от путинисти. Онова, от което те имат спешна потребност, са публични говорители като Кристиян Таков, светла му памет, способни да предизвикат морална солидарност.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 127 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атина Палада

    172 46 Отговор
    аз обичам Путин и му се възхищавам

    Коментиран от #30, #69, #186

  • 2 Атина Палада

    37 56 Отговор
    Путин е Иля Муромец

    Коментиран от #7, #71

  • 3 Даа

    162 13 Отговор
    проблем ли има ?

    Коментиран от #68, #73, #128

  • 4 Поправка

    196 24 Отговор
    Българино, ти наистина ли си джендъро сатанист?

    Коментиран от #12, #70

  • 5 Ние българите

    185 21 Отговор
    ... сме антинацисти, антинаркоманисти, антиционисти демек с една дума антиЗеленскисти!

    Коментиран от #74, #194

  • 6 А50

    191 25 Отговор
    Оффф, тия от дойчето много трудно стоплят, колко пъти им се каза, че сме братски народи с Русия по славянска и прабългарска-сарматска линия. Е има и еничари тук, те веднага ще се обадят, но има и много хазари в Русия

    Коментиран от #47, #198

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мда

    165 11 Отговор
    Дзън, и няколко стотин евро паднаха в джобчето на оня лозанов с папийонката. Нулева стойност, пасквил...

    Коментиран от #213

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Митю

    96 6 Отговор
    Няма да чета,Да!
  • 11 Много важно

    77 5 Отговор
    Мъка, голяма мъка
  • 12 Продължение

    140 8 Отговор

    До коментар #4 от "Поправка":

    Защо съм джендър – защото обичам перверзия или защото са ми казали, че съм такъв? На този въпрос трябва да си отговорят 0.0001% българите, които, според проучване на френската агенция Ipsos от тази година, имат положително мнение за джендърите и това е най-ниският резултат за целия ЕС.

    Коментиран от #20, #44

  • 13 Сатана Z

    160 22 Отговор
    Всеки Българин,който помни историята си и е признателен за саможертвата на руските войници ,които са освободили неговите пра родители от 500 годишното турско робство е признателен на православна Русия и нейният президент Владимир Путин.
    Това е достатъчно.

    Коментиран от #31, #43, #214

  • 14 Другаря Живков

    143 6 Отговор
    Малеее, ами то по мое време нямаше такава политическа агитация бе.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хей

    81 5 Отговор
    Щом не се имаш за българин, защо ми даваш наклон ма?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 от ден на ден соро нята изтрещява все

    95 5 Отговор
    повече . Тия нямат ли работа че се занимават с глупости .
  • 19 от село

    90 8 Отговор
    Папионко асрана !!! Стига са се правила на велика ,защото на теб ти трябва само сап от мотика !
  • 20 Така е

    96 6 Отговор

    До коментар #12 от "Продължение":

    А едни други искат да могат да проповядват пе де рас тията в училищата. Те колко процента са?

    Коментиран от #196, #197

  • 21 12343211

    40 4 Отговор
    Абсурд....
    Българинът е доста прагматичен...,гледа просто да е добре...да вземеш страна е гадно нещо....като да си политик...!
  • 22 Даммм

    89 6 Отговор
    Трябва да сме Байдънисти ли . Американците не знаят, че съществуваме, малкото им пионки в администрацията, които се занимават с нас , просто ни използват. Американците са използвачи и винаги взимат, нищо не дават.
  • 23 като свърши войната ще се аема безплатно

    64 5 Отговор
    да кача козляците на тополата . Елит , мелит - всички по дърветата.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сатана Z

    95 12 Отговор
    Германия е враг на България.Исторически.
    DW е антибългарска фашизоидна агенция пропагандираща омраза срещу Русия,която ни е освободи да от турско робство.
    Германия вкара България в две национални катастрофи ,а загубите ни само през Първата световна за над 300 000 жертви.
    Това е Германия за България -враг!
  • 26 и тия тюфлеци вземат заплата

    61 6 Отговор
    а дървен господ де
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Българин

    67 6 Отговор
    Тая джендърка пак ръси тъпотии
  • 30 А50

    35 8 Отговор

    До коментар #1 от "Атина Палада":

    Ти обичаш центовете за коментарче
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 бай Иван

    57 3 Отговор
    Пропаганди , пропаганди . Гого Папионков ли ги пише тия неща ???
  • 33 Ха,ха,ха

    65 6 Отговор
    Или си Путинист или си джендърофил ,друг път няма. Франция ни показа кой път е избрал Запада. С избора на онази кукумявка Урсула всичко вече е ясно.
  • 34 Мафиотската Д-ва

    56 5 Отговор
    А бе Лозанов, не е проблема Путин.Проблема е Криминалитета в НС.Като сте толкова умни и елит, що не измислите начин да ни освободите от него.След 3 месеца е последния опит.След това ще си търсим българския Путин.
  • 35 Истината

    58 5 Отговор
    Жалка статия !
  • 36 Факт

    66 5 Отговор
    Истина е че журналистиката се е превърнала в перверзия - лъжи , манипулации и некадърни измишльотини !

    Коментиран от #130

  • 37 Малкия холандец

    43 6 Отговор
    Това анкетка ли е?😄😄бройте и 5 гласа за Вовата от Холандия😉
  • 38 12343211

    14 0 Отговор

    До коментар #31 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Не се заяждам....,коя армия няма нужда от поддръжка ?!...,трябва да ядат!...,
    иначе ок.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хей

    41 4 Отговор

    До коментар #31 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Чул съм за английските пушки и оръдията Крупс, дадени на султана за раята...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 НАЧАЛНИ,ВАША МИЛОСТ🚮

    2 31 Отговор

    До коментар #13 от "Сатана Z":

    ПРИ ВАС И МЕДИЦИНАТА Е БЕЗСИЛНА😀
    ВЖ.ФИГ.1☝ САМО КАТО МАГНИТЧЕ
    ЗА ХЛАДИЛНИК....
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 стъкмистика

    59 4 Отговор
    Прочетох стъкмистиката, с която започва словизлияниата си коментатора. (Ням да му лепвам епитети - той достатчън осе е излагал и се знае!) Ами да завършим с нея - тези държави с 80-99% промити мозъци могат да се славят, че са в неолибералното блато на простотията! Тя идва да ни залива и нас и това няма нищо общо с Путин! Войната за християнските ценности е започната от Западът и затова изопачават всичко руско - наука, култура, спорт и даже семейните ценности, на които Русия е последната опора!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 защо

    43 2 Отговор
    Скъпи г-н Лозанов,
    Явно не се интересувате от спорт и не сте гледали Олимпиадата. Възползвайте се, че сте "журналист" и попитайте златния олимпиец Семен Новиков за любовта на българите. Между другото той е чистокръвен украинец от Херсон. Може да му имате пълно доверие.
  • 50 ха ха

    4 36 Отговор

    До коментар #40 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ми, това си е традиция в блатната армия! Сега с Т-55 питаш ли как се чувстват? Каквото има - таквоз...
  • 51 Свети Путлер, Царвул на всички руснацита

    7 53 Отговор
    Рушлямски факти, каквото и да ви плаща нищожеството Путлер, много ви е.
  • 52 ТаУмВзе

    49 5 Отговор
    Много ме кефи, когато доносници от ДС станат соросидчета и се пеняват Клекнали! ХАХАХАХХА Не може ли да сме Българи? ХАХАХХАХА
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Хаха

    48 5 Отговор
    Българино ти на хранилка ли си като Лозанов от Сащ ,че да мислиш като него и да пишеш и говориш глупости ????
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Те копейките освен,че са предатели

    10 46 Отговор

    До коментар #7 от "хмм":

    Са и неграмотни.
  • 59 Некой

    46 3 Отговор
    Най-харесвам някой самопровъзгласил се за демократ да ми обяснява как трябва да мисля.......
    Аиде молим бегай у лево....
  • 60 Роб с папионка

    40 6 Отговор
    Дайте му супа! Заслужи си я, лаеше силно и предано. Харесваме Путин, защото има качества, а да бъдеш "диктатор" на толкова голяма страна се искат качества, ум и смелост. Кога Жорко ще ги има? След 1000 живота? Ако са като този, едва ли. НИКОГА!
  • 61 Бог да благослови Америка!

    11 50 Отговор

    До коментар #53 от "Хайо":

    Двигател на съвременната цивилизация и пазител на световният мир ☮️!

    Коментиран от #65

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Верно ли

    45 7 Отговор
    И кога точно тази френска агенцийка се е допитала до българите, че не се сещам. И отново Путин го набутаха в допитването. А всъщност доскоро беше факт, че в целия европейски съюз Путин беше с по-висок рейтинг от местните политици. Колкото до българина, той не обича конкретно Путин, а обича и разбира руския народ, т.к. ние сме цивилизационно свързани с тях, а не с някакви, дето се обличат като брадати вещици!
  • 64 Турчев

    33 6 Отговор

    До коментар #31 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ти ли си бре?
    Значи казваш, Русите сакат ни затрият и затова до 1990 сме над 9 милиона. Ама разкажи и Станислас синклер или може би го знаеш като хидает паша, Карл детроа( за теб Мехмед али паша) и т.н
  • 65 Буха ха

    32 5 Отговор

    До коментар #61 от "Бог да благослови Америка!":

    Пожелавам ти да се радваш на дебел, благословен афроамерикански рук
  • 66 Хайо

    32 8 Отговор

    До коментар #62 от "Свети Путлер, Царвул на всички руснацита":

    Ей такива "интелекти" са поддръжници на онези отвъд океана .Нормални хора едва ли биха подкрепили онези отвъд океана .

    Коментиран от #72, #76

  • 67 Мда

    27 4 Отговор
    Да Дойче веле! А ти наистина ли си подлога на чичо Шорос?
  • 68 Да има проблем

    4 25 Отговор

    До коментар #3 от "Даа":

    Русосифилил
  • 69 Медведев

    5 23 Отговор

    До коментар #1 от "Атина Палада":

    И аз обичам пуТн но въпреки това го резвам всяка вечер
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Българин СЪМ

    7 20 Отговор

    До коментар #2 от "Атина Палада":

    А не бот ! Не харесвам Путин дори ни най малко
  • 72 Верно ли

    11 2 Отговор

    До коментар #66 от "Хайо":

    Да, толкова интелект, та чак да предпочетеш ботове, отколкото да им четеш на тия напъните :))))
  • 73 Путян има га......з

    4 26 Отговор

    До коментар #3 от "Даа":

    разпран
  • 74 Българин СЪМ

    8 41 Отговор

    До коментар #5 от "Ние българите":

    Аз съм с Украйна !!!!!!! Слава Украйна
  • 75 Стоян Николов

    29 4 Отговор
    Путинист съм, сНовачене - И какво, в Белене ли ще ме пратите.... Бок.. Лу.. Циии
  • 76 Ей Хайо да ми ядеш

    1 15 Отговор

    До коментар #66 от "Хайо":

    хурайдо хаха
  • 77 Путинофил

    8 33 Отговор
    Аз съм най върлия путинофил!
    Обичам путен, защото никой като него не можеше така добре да прати маскалите за зелен хайвер за 200 години напред.
    Голям фен съм му!
  • 78 Аква

    38 4 Отговор
    Ало, Лозанов, ама ти жив ли си, бе , човек? Къде изскочи изпод храста? Целият ти род са русофили, ти не, та не. Да не говорим, че бяха върли комунистически номенклатури. Ма ти захлеби малко от посолството и почна да се давиш
    като куче. Студентите ти се подиграват - остаряваш, Гоше, оглупяваш! Ръсиш навсякъде пърхут и простотии.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Кой " полезен" идиот от Брюксел

    5 24 Отговор
    взе това путинофилско племе в ЕС и НАТО?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 В.В.П.

    22 5 Отговор
    Аз съм ПУТИНИСТ.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 В.В.П.

    28 5 Отговор
    Слава ,Слава Путин!.Слава Руския народ.
  • 85 Факт

    25 4 Отговор
    Доцент Лозанов обича да се нарежда на страната на богатите и силните на деня. Къде остана толерантността, достойнството?
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 В.В.П.

    22 4 Отговор
    Слава РФ..Слава Путин.
  • 89 Сами си казвате

    27 4 Отговор
    Папионката Лозанов пак адресирано подскача според желанието на господаря, който му плаща този път чрез дойче зеле. Всички българи сме путинисти и се гордеем с това.
  • 90 В.В.П.

    27 6 Отговор
    Мразя Желев ,Костов Димитров ,Кунева ,Пръмова ,Мразя Кирик тъпото ,Асен,Сашо Йо...Да живее България ,Слава РФ.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Русофилите са неграмотни

    6 26 Отговор
    Още си мислят, че руснака ни е освободил от турците.
  • 93 В.В.П.

    19 4 Отговор
    Да живее Румен ,Владимир ,Долу Урсул фашиста..Джо пукна гадно Макрон го насилиха в канала на Сена ..Шолци е в . шок...
  • 94 В.В.П.

    19 4 Отговор
    Русофобите си мислят че ги е освободила от робията ,Окропистан..Обаче ,през 19 век такава псевдо държава няма . Няма и да има ..Да живее България.Скава Рф..Вечна дружба .
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 В.В.П.

    17 6 Отговор
    Руссия освободи руския народ в Донбас..Велик Путин!!

    Коментиран от #109

  • 99 Този процент българи , ясно показва

    3 17 Отговор
    колко са аутсайдерите в територията, изпаднали зад борда.
  • 100 ХА ХА ХА

    13 3 Отговор
    НЕ.МАКРОНИСТИ ДЖЕНДАРИСТЕ СМЕ.
  • 101 Българин

    14 2 Отговор
    Да, що?
  • 102 Ивелин Михайлов

    13 2 Отговор
    Джендърино, ти наистина ли си джендърист?
  • 103 Русофил с 2 клетки

    8 17 Отговор
    Не фата, че маскаля му дреме за него. Не фата, че маскаля искаше Босфора, а не да го асвабаждава. Не фата, че маскаля 1990 г. маскаля яко го прецака и затова сега е беден. Русодила много работи не фата.

    Коментиран от #114, #217

  • 104 Доктор

    15 5 Отговор
    Боклук. Краварска подлога.
  • 105 1914

    14 1 Отговор
    Да.приятелю!!! Путинист!!!
  • 106 Хахаха

    16 3 Отговор
    Няма как 5 кретена да представляват обществото и нацията. Това го знае всеки, няма нужда да пишете статии
  • 107 Илиев

    19 5 Отговор
    Позорниците от DW, само БХК ги бият по гнусотия.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Да ама.....

    3 18 Отговор

    До коментар #98 от "В.В.П.":

    Зеленски освободи руският народ в Курска и Белгородска област, и ги храни.
  • 110 Волгин....

    5 5 Отговор

    До коментар #96 от "Ганя обича путин":

    И евро, не искам рубли....
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Ццц

    12 2 Отговор
    И ако той няма достатъчно самочувствие и компетентност да отстоява различно мнение, лесно приема лансираното за свое." Ама това не важи за това мнение. Него трябва да го приемете за свое, защото мнението съдържа даже и проценти как е по Европата! А как е по Европата е много важно, за да имате правилно и демократично мнение. Никак не е демократично да си имате собствено мнение. Винаги трябва да се сравнявате с "по-цивилизованите народи", българи! Ясно? А това са разбира се САЩ на първо място, Англия, Франция и Германия, ако щете и Испания и Италия даже! Има и още, ама тия са най-важни за помнене! Само смейте да не направите добър процент по мразене на Путин длугия път!
  • 113 кавали

    13 2 Отговор
    това, че ни си бия ковид експерименталка, не ме правеше антиваксър.
  • 114 Ццц

    11 3 Отговор

    До коментар #103 от "Русофил с 2 клетки":

    Маскаля ни прецака, ама янкаля уж щеше да ни оправя и 30 и кусур години вече си ходим все О- правени! Я виж само какви права, какво чудо е! По комунизма само манифестации с Върви народе възродени и Кирил и Методий начело, а сега какви паради правят за чудо и приказ! С двете телевизии нямаше как да гледаш готвачи и в рекламата кадъни да си търсят богат мъж по другата телевизия. А сега освен това имаш и РТЛ и СНН!
  • 115 123456

    15 1 Отговор
    Лозанов кукуто - на всяко гърне мерудийка !
  • 116 Донки Хот и Сан Чопанса

    6 2 Отговор

    До коментар #96 от "Ганя обича путин":

    Добре си се описал
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 хахахахах стига беее

    16 1 Отговор
    Лозанков-Тъъпанков, ти ггеи ли си?
  • 119 Язека

    0 4 Отговор
    Оти сите сакаме да кинеме пуки.
  • 120 Дългия

    18 2 Отговор
    Имам право да харесвам когото си искам, да подкрепям когото искам , да се определям като нормален и да си отстоявам моите ценности ! Или имате нещо против защото не съм с обратна резба ли ?
  • 121 Пилотът Гошу

    20 1 Отговор
    И кого пък в България са питали от никому известна агенция, при това френска? Глупости … Някой да е чувал дори за познат на позната на братовчед на съседа на тъщата да е бил питан? Пускате си измислени статии с измислени факти и статистики и сами се надлъгвате …. Човек няма нужда да е путинист за да не харесва политиката на САЩ …
  • 122 Пилотът Гошу

    10 0 Отговор

    До коментар #91 от "тана тя, кват тана":

    Май не си чел Андрешко както трябва или въобще … не Андрешко остава в блатото …
  • 123 нннн

    9 1 Отговор
    Пещерната русофобия пра и българите русофили.
  • 124 БАНко

    20 0 Отговор
    СРАМНО , ДОРИ ОБИДНО Е ДА СЛУШАШ , ГЛЕДАШ ИЛИ ЧЕТЕШ ..... ГЕОРГИ ЛОЗАНОВ !!!
  • 125 Българин

    19 2 Отговор
    Да! Аз съм путинист и се гордея с това! Аз обичам моята държава България. Аз обичам моите братя руснаци.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Перо

    19 1 Отговор
    Рада /дълбоката/ - Радан Кънев, вместо да отстоява националните интереси на БГ като евродепутат, против македонизма и чужди анти-български политики, той се занимава изцяло с вредителство, като се бори в Европарламента за анулирането на взети решения на НС за защита на подрастващите от неолибералната зараза /идеология/, под формата на нарушени “демократични” права и “европейска, ценностна система”!
  • 128 Европеец

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Даа":

    Проблема го има единствено в главата пълна с бръмбари на това същество Лозанов... Такива като тоя разбирач мястото им е на един остров намиращ се срещу град Белене... Заглавието ми беше достатъчно за да не чета статията...
  • 129 Коста

    15 1 Отговор
    Лозанов ти къв си?
  • 130 Европеец

    12 0 Отговор

    До коментар #36 от "Факт":

    Да допълня журналистиката без грандове не може. Те са необходими както въздуха за всяко живо същество....
  • 131 Европеец

    0 4 Отговор

    До коментар #48 от "Пловдив":

    Абе съгласен съм и аз с теб ама много нули си турил ..... Какво е това число бе човек....
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Хахаха

    11 2 Отговор
    Не че нещо нот Путин и Си са най добрите за нашето време силни и знаят какво правят да защитят от външни намеси на своя територия да БГ е във ЕС но какво от това начина по който управлява показва колко са корави и не се поддават хахаха което е забавно да се гледа във днешно време
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 ??????

    15 1 Отговор
    А какъв да си, европейски джендър ли?
  • 137 Мисиркий

    22 1 Отговор
    Очевидно, всеки който не споделя евроатлантически и ЛГБТ ценности е русофил и путинист, а всички новини и мнения в DW, са верни, а не са плоска пропаганда.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Имате грешка!

    20 3 Отговор
    Българите русофили са 90%, а не 37% както сте писали! Това живота го доказва, вече 35 години се опитвате са откъснете България от Русия, но не ви се получава, и скоро няма да стане, защото мюсюлманите ще ви стопят!?

    Коментиран от #154

  • 141 Хубаво

    17 3 Отговор

    До коментар #15 от "0101":

    А евроатлантическите ценности, с които заливат и облъчвате хората какво да се правят? Да се предлагаме пред хомо, джендър и транс? Да величаем родител 1, 2, скоро сигурно 3,4??? Да служим на чужди интереси? Няма ли вече хората да се осъзнаят, няма ли българи, които да мислят за нас и да защитават нашите интереси, бит и култура? Писна ми от поклоните към тези или онези. Нужни са българи за България!

    Коментиран от #143

  • 142 дядото

    18 1 Отговор
    не разбирам,защо наричате русофилите путинисти.аз живея в славянска държава,православен християнин съм и русофил.защото като анализира историята на държавата и обществото ни,проклетия запад ни е донасял само беди и нещастия.русия също е империя,но в преследване собствените си интереси има много по-човешки облик от запада
  • 143 Анонимен

    9 1 Отговор

    До коментар #141 от "Хубаво":

    Хитлер е избивал хомосексуалните. Означава ли това, че ти мразейки хомосексуалните си фен на Хитлер?
  • 144 Сульо

    11 1 Отговор
    Нещастник! Боклук!
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Ген Иван Колев

    3 10 Отговор
    Най Великите Българи като Раковски Левски Ботев Захари Стоянов Стамболов и други са се изказали по този въпрос Точка Който не ги иска да следва заветите на окупаторската държава
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 3456

    12 1 Отговор
    На олимпиадата в Сеул България е 7мо място по медали с 35 от ,който 10 златни,по стандарт на живот 27 / влиза здравеопазване,образование ..../ гад е 1988 ... 9 милиона население.България е в СИВ...Днес сме в ЕС и сме 6.5 милиона със здравеопазване водещо челни класации по смъртност и т.н
  • 149 ДВ вие действително лъжете

    10 1 Отговор
    ДВ вие сте фалшиви отвсякъде
  • 150 Царя е гол

    11 1 Отговор
    Да, господине, точно така. Много безчестно и тенденциозно писание, което не води до нищо. Громите ни, заливати ни с красиви фрази и философски увъртания, и какво? Аз пък казвам "Царя е гол". Вие ли ще насочвате мислите и чувствата на околните, и който не е според "европейските регулации" ще е стъпкан? Кога ще се каже че говорите празни и вредни приказки?
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Сър Пичук

    3 13 Отговор
    Родните путинисти са две групи.
    Едните са просто глупави, макар и някои да са с дипломи, а другите са такива, които го правят за пари и облаги.
    Много хора слагат знак на равенство между русофилията и престъпното правителство в Кремъл, не съзнавайки, че то е вредно и за самия руски народ, голяма част от която би искала диктатора и кликата му да се махнат. Но все пак този народ със страха и овчедушието си крепи Путин и фашистката му банда и затова ще е справедливо да понася последиците от това си малодушие. Тук руснаците могат да се поучат от поляци, украинци и дори много нации от арабския свят, които се вдигат и премахват диктаторите си.
  • 154 Госあ

    10 2 Отговор

    До коментар #140 от "Имате грешка!":

    Добре е да се сложат разграничения между русофили, путинофили и здравомислещи хора за които Русия е най близката на нас велика сила. Братушки чак, не бих употребил. А Путин е всичко друго, но не и комунист. Сам го заявява дори плюейки СССР, който беше водеща сила в света.

    Коментиран от #155, #161

  • 155 Госあ

    5 4 Отговор

    До коментар #154 от "Госあ":

    За мен тази СВО беше неотлагателна, ако Русия иска да бъде велика сила. Проблемът е, че изглежда кражбите по време на четвъртвековното управление на Путин са били колосални ( 150 млрд евро наяве, колко са в офшорки не се знае) и армията не е това за което я представяше. Прототипите на хиперзвукови ракети и нови самолети са окей, но колко от тях има ? Командния състав в армията е под всякаква критика, принудил военен да изтрещи..

    Коментиран от #159

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Йото

    13 1 Отговор
    Не е срамно,че не приличаме на изперкалия западен свят!Тикат ни насила да станем като тях! Това сега не е мечтаната Европа и Америка отпреди 20-30 години! Няма семейни ценности,няма морал,няма религия,мъжът и жената не се различават.Къде са Де Гол,Франсоа Митеран,Кол,Тачър,Кенеди????

    Коментиран от #158

  • 158 Госあ

    2 6 Отговор

    До коментар #157 от "Йото":

    Днешното е развит капитализъм ! В капитализма всичко е капитала ! А този живот от днес за утре без дългосрочни стратегии и регулации не е от вчера. Религията си е религия и не би трябвало да се меси в обществените норми и морал. Господ щял да съди грешниците, ама айде по добре ние да си ги осъдим първо.
  • 159 Сър Пичук

    3 8 Отговор

    До коментар #155 от "Госあ":

    За да си велика сила не е достатъчно само да имаш ядрени ракети.
    Трябва да имаш култура, наука, влияние, да си в някаква степен прогресивен и обслужвайки своите интереси да си все пак полезен и на света.

    Коментиран от #169

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Сър Пичук

    4 11 Отговор

    До коментар #154 от "Госあ":

    Географски Русия е най-близо до нас. Има някаква близост и на езика и културата и то е защото ние сме им ги дали, но до тук.
    Те винаги са действали СРЕЩУ нас и нашите интереси, унищожавали са и унищожават всичко, което могат от нашата история и само благодарение на пропагандата у нас има разни групички, за които "вечната дружба" е "като слънцето и въздуха за всяко живо същество".

    Коментиран от #168, #176

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Българин

    3 11 Отговор
    Не, само идиотите са путинисти.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 ТИР

    14 1 Отговор
    Всяка Държава трябва сама да определя културно, икономическо и политическото развитие с референдуми. Такива Пасита, Поптодоровци, Плевналии, Надежда седесарова
    да не облъчват по медиите,,,,
  • 166 Хахаха

    14 1 Отговор
    Дочух че Георги Лозанов ходил на почивка в диктатурата ОАЕ вместо да изкара една седмица екстремни преживявания в демократична Дания, защо така бе Гоше:)))
  • 167 Реалност

    15 1 Отговор
    От статията разбрах, че Лозанов е ядосан, че заради лошия Путин вече няма да може да ходи по детските градини и да опипва малки момченца. Споко Гошо, в Германия нали може, там нямат закон против педофилията.
  • 168 Госあ

    12 3 Отговор

    До коментар #161 от "Сър Пичук":

    Фактите говорят, а те са че ни освобождават от 5 вековно турско робство като водят война с отоманската империя подпомагана от запада, плащат независимостта ни, като впоследствие връщаме по малко от половината от дълга си, и правят България космическа сила и страна изнасяща електроника и биотехнологични препарати за целия свят. Развиват индустрия, здравеопазване и образование.

    Коментиран от #173

  • 169 Госあ

    0 8 Отговор

    До коментар #159 от "Сър Пичук":

    С това съм съгласен, Путин разби Русия, докато Китай направиха перестройка. Но ако бяха позволили бандерите да им се качат на главата, съвсем щяха да спихнат. Това беше решаващо и последно. Много пъти съм изразявал мнението си, че независимо от резултата от СВО, руснаците немедленно трябва да махнат гопника от Кремъл и шайката му, както ние нашия баце. Проблема е обаче, че ботоксовото джудже унищожи всякаква адекватна опозиция…не знам, това си е техен проблем. А да казваш, че ние сме дали култура на руснаците при цялата им плеяда от писатели, театър, балет, класическа музика е меко казано смехотворно. Да, самите те признават че има двустранни културно исторически връзки, пропагандата на гопника, че писмеността е северномакедонска е като това да кажеш, че ние сме им дали цялата култура 😂

    Коментиран от #172

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Госあ

    0 7 Отговор

    До коментар #170 от "ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!":

    Виж са, това което Брежнев построи, цървула Путин не може само да боядиса !

    Коментиран от #175

  • 172 Сър Пичук

    4 6 Отговор

    До коментар #169 от "Госあ":

    Плеядата им писатели и т.н. възниква върху езика и християнската култура, които ние им даваме.
    Историята не започва през 18 или 19 век.
    За благодарност те унищожават всичко свързано с Велика и Волжка България и дори приписаха Кирилицата на измислената от тях Македония, която отцепиха от България.
    Причината е, че съвременната наука е категорична, че повечето римски императори са били с тракийски корени и древна Тракия (където и ние сме гости) е играла съществена роля в историята. Руснаците искат да се представят за наследници на Рим и Византия и като такива унищожават или крадат всичко, което показва, че древна Тракия и България са по-близко обвързани с Рим, отколкото те. Дори Екатерина Велика ни изтрива от картата на Балканите и следващите руски владетели следват тази доктрина.
  • 173 Сър Пичук

    4 8 Отговор

    До коментар #168 от "Госあ":

    Потърси в Гугъл Райхщадското споразумение за да ти се изяснят няколко неща за Освобождението.
    Освен това можеш да се позаинтересуваш защо не са ни освободили през 1829г когато са пред Цариград и дават независимост на Събия?!?!? и Гърция. А българските доброволци, участваш във войната, опитващи се да установят българска власт в нашите територии, контролирани от Русия са хвърлени в затвора. Турция се разпадаше и всеки се опитваше да грабна каквото може, а Балканите са отдавнашна мечта за Русия.
    Колкото до "космическата" нация, какво от това, след като имахме лагери на смъртта, държавата беше затвор и технологично и всякак бяхме десетилетия зад нормалните държави. Сравни ГДР и ФРГ или С. Корея и Ю. Корея и ще разбереш.

    Коментиран от #178

  • 174 жжжжжж

    7 1 Отговор
    има много путинисти у нас. има и немалко соросоиди. и едните и другите представят света за черно-бял. ако не си путинист . си соросоид . или обратно. и двете страни ползват демагогията и манипулацията.жалко . че много от тези хора се зоват доктори. доценти . професори.
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 ЛОЗАНОВ

    12 4 Отговор

    До коментар #161 от "Сър Пичук":

    АЗ СЪМ БЪЛГАРИН И В СЛУЧАЯ ИНТЕРЕСИТЕ НА РОДИННАТА МИ СЪВПАДАТ С ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСИЯ ЗАЩИТАВАНИ ОТ ПУТИН
    НЕ ИСКАМ НАТО
    НЯМАМ ИЗЛИШНИ ПАРИ И ХОРА ЗА ВОЙНА И БЕЗСМИСЛЕНО ВЪОТЪЖАВАНЕ
    В МОЙ ИНТЕРЕС Е ЕВРОПА ОТ ЛИСАБОН ДО ВЛАДИВОСТОК
    А И ОСВЕН ТОВА ИСКАМ КЪМ ПАМЕТНИКА НА КУБРАТ ДА СЕ ОТНАСЯТ С ПОДХОДЯЩОТО УВАЖЕНИЕ

    Коментиран от #199, #200, #201, #203

  • 177 ССС

    3 1 Отговор
    Браво!
  • 178 Госあ

    1 7 Отговор

    До коментар #173 от "Сър Пичук":

    Всъщност активните останали живи революционери и поборници биват репресирани в България от един мишок крил се през целия освободителен процес и един твърде съмнителен овчар. капитан Петко е един отличен пример.
  • 179 Госあ

    1 7 Отговор

    До коментар #175 от "ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!":

    Нова което направи путин за четвърт век лъсна в пълния му блясък - 150 млрд евро изнесени активи във вили, апартаменти, яхти, автомобили и кюлчета. Колко има в офшорки, боговете знаят. Видя се, че руската армия разчита основно на жива сила. Явно парите за производство на показваните прототипи са изтекли някъде другаде. Космическата програма е пълна катастрофа и в буквален и преносен смисъл. Да ти кажа, предпочитам западната демокрация пред путинската баджанашка олигархия. Иначе, имам съвсем други възгледи за реда и социалната справедливост в една държава.

    Коментиран от #192

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 ССС

    3 7 Отговор
    путин има качества? Да изпраща хора на смърт, за друго май не се сещам.

    Но пък от друга страна, би трябвало да харесваш и тези "качествени" диктатори:

    Ким в Северна Корея е диктатор, сигурно харесваш и него. Аятолаха в Иран и той е горе долу диктатор, би трябвало да го харесваш и него?

    За председателя Си няма да питам изобщо, той е извън всякакви класации, както се казва изпробвал е путин във всякакви пози.

    Ердоган и него го харесваш?

    За африканските дикататори от 80-те да те питам, дето са избила маса народ, тях също би трябвало да ги харесваш, за това се изискват качества, като на путин.

    Кой остана, а да кадиров. ахмат сила и чеченски юнаци, тия наистина трябва да са ти любими.

    Коментиран от #183

  • 182 Хихата

    8 4 Отговор
    Ами нормално е нации, които са яли пердах от Русия, да имат негативно мнение за нейния лидер. А са яли пердах, защото са посегнали към руските земи и богатства, въобразявайки си, че са лесна плячка. Ние, българите, нямаме причина да мразим Русия, дори напротив. Колкото до Путин - може да не се харесва като човек, но не може да не му се възхищаваш като политик. Всъщност целта на целия пасквил лъсна накрая - либерастите още не могат да преглътнат, че България защити децата си. И колкото по-силно реват, толкова повече ни убеждават, че сме поели в правилната посока.

    Коментиран от #185

  • 183 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #181 от "ССС":

    Председателят Си няма баджанаци, племенници, братя и сестри в ККП. Самата ККП има вътрешна опозиция и няколко линии - марксистка, проамериканска и т.нар. конфуцианска фракции, които са си патриотична фракция. След перестройката, се работи усилено за изграждане на средна класа и вече я има и то осезаема. Неравенствата са много далеч от тези в сащ и то по официални доклади на световната банка и независими организации. Правилата са ясни и е дадено да се разбере, че милиардери в Китай не може да има. На практика ги има, но парите не са техни. След консултацията на Джак Ма с председателят Си, го гледам в WeChat как разправя че само първият милион е твой 😅 В Китай има проблеми, но действително се доближават до това, което считам че една държава трябва да бъде. Има и някои откровени глупости, които и китайците отчитат, но се надяват да бъдат оправени вбъдеще - като рестрикциите по планините и забраната да се къпеш в реките и да плуваш надълбоко в морето 😅
  • 184 Путин е убиец !

    2 12 Отговор
    Вън от България руски натрапници!!!

    Коментиран от #187

  • 185 Госあ

    1 8 Отговор

    До коментар #182 от "Хихата":

    Тези които се възхищават на Путин, не мисля че мислят доброто на руския народ. Както ми каза и един руснак
  • 186 Дани Младенов

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "Атина Палада":

    Простите хора се възхищават на убийци и мракобесници, като Путин , защото не познават историята си!

    Коментиран от #207

  • 187 Госあ

    11 1 Отговор

    До коментар #184 от "Путин е убиец !":

    Основните критики към Путин са, че пипа много меко в Украйна и пази цивилните, което се счита за слабост от западните сатанисти които избиват масово и наред
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Дааaaaa

    8 0 Отговор
    Децата на капитан Грант трябва да се отчитат!
  • 190 ПЕНКО

    8 1 Отговор
    НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА КОЛКО ПРОНАТОВЦИ И НАТЮВЦИ МОГА ДА ИЗБИЯ ПРИ КОНФЛИТ РУСИЯ НАТЮ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 191 Кръстев

    8 1 Отговор
    Няма никаква разлика между бръщолевенето на Гого Лозанов и речите на д-р Гьобелс.
  • 192 Сър Пичук

    2 7 Отговор

    До коментар #179 от "Госあ":

    След краха на СССР беше взето решение активите на страната да се разпределят между 2000 "свои хора", които да развият пазарната икономика и да "издърпат" Русия напред. Те обаче започнаха да работят само за себе си. Путин успя да ги сложи под контрол а непокорните изби. Контрола обаче означава да работят за него, а не за Русия.
    В България последвахме "челния" руски опит и раздадохме куфарчета. У нас обаче няма кой да сложи назначените за милионери под контрол и затова формираната от тях "дълбока държава" командва парада.
    Друга прилика е, че и в Русия и у нас идеята беше да се извърши не преход, а Перестройка, но нещата излязоха извън контрол и се изродиха. Русия се превърна във фашистка диктатура, а ние станахме някаква странна поскомунистическа полуфеодална мафиотска територия.
    Още един повод да "благодарим" на "Големия брат"
  • 193 Хи их хи

    6 1 Отговор
    Доцент Лозанов...да ми изстудиш супата!
  • 194 И аз да кажа

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ние българите":

    Хайде да не обобщаваме и да не говориш от мое име, а! Ти си направи олтар на Путин и лягай ничком пред него, ама не слагай други хора, освен онези, които лично са делегирали да говориш от тяхно име!
  • 195 олеле

    7 1 Отговор
    Не съм Путинист!
    ...но ОлИГфрен съм още по-малко!
  • 196 Мухаха

    2 6 Отговор

    До коментар #20 от "Така е":

    Типична руска лъжа: нито Истанбулската конвенция, нито образователните системи на Запад проповядват гей- практики, както ви лъжат Коцето и руските медии. Те настояват хората да са толерантни, да не преследват слабите и различните , че каквото става под юргана е личен живот, личен избор и личен проблем, а не повод за насилие. Окуражават, който има различна ориентация, да го заяви без страх от преследване или изнудване, за да няма скрити зависимости и пороци
  • 197 Мухаха

    1 7 Отговор

    До коментар #20 от "Така е":

    Типична руска лъжа: нито Истанбулската конвенция, нито образователните системи на Запад проповядват гей- практики, както ви лъжат Коцето и руските медии. Те настояват хората да са толерантни, да не преследват слабите и различните , че каквото става под юргана е личен живот, личен избор и личен проблем, а не повод за насилие. Окуражават, който има различна ориентация, да го заяви без страх от преследване или изнудване, за да няма скрити зависимости и пороци

    Коментиран от #222

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Мухаа ха!

    10 1 Отговор
    Не съм Путинист.Русофил съм бате! И тате е бил,и аз,и децата ми! Безплатно ,и от сърце.Дали ще бъде Путин в Кремъл,или след него друг,българите ще си обичат Русия.Знаеш ли защо,бе мазна папионка? Защото сме една кръвна група.По дух,манталитет,слово,религия.С руснака, сядаш на масата и след половин час сте най добри приятели.За всичко! Англосакса само те наблюдава под око,и ти се зъби непрекъснато,със дежурна захапка- усмивка.За да те налапа и сдъвче.
  • 203 Сър Пичук

    1 3 Отговор

    До коментар #176 от "ЛОЗАНОВ":

    Вълкът и агнето не може да имат еднакви интереси!
  • 204 Павел пенев

    7 1 Отговор
    Коментари на фотографа Гого папионката няма да чета, още повече публикувани във фашизоидната медия DW. Той е обикновено демократично нищожество- край на цитата.
  • 205 Точен

    7 3 Отговор
    В България има други по-точни изследвания. Не 37, а точно 73, 5 % подкрепят Русия и Путин, аз също съм един от тях.

    Коментиран от #211

  • 206 Бай той Толстой

    5 0 Отговор
    Тоя суяк жив ли е още,бе?
  • 207 Бай той Толстой

    2 1 Отговор

    До коментар #186 от "Дани Младенов":

    Имаше един дребен певец от Костинброд-йебльо.Ти ли си?
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Повече

    5 2 Отговор
    Не са 37%, Лозанов, повече са, повече...
  • 210 Гого Лозанов

    1 2 Отговор
    Тъп ли съм или да? Моите червени родители са ми казали, че съм умен и даже са ми вързали червената връзка на папионка за да съм по-така. Значи съм си умен...тра-ла-ла...
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 ЛОЗАНОВ Е ЛГБТ АКТИВИСТ - НО Е ПАСИВЕН

    8 2 Отговор
    ЗАРАДИ УДОВОЛСТВИЕТО !
  • 213 красота на стотици бинтовани задници

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мда":

    Посочената в началото на статията информация в % е изцяло недостоверна и никога не е била!
  • 214 Стенли

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Сатана Z":

    Ама много точно казано иначе и до ден днешен можеше да сме турска провинция
  • 215 Анджо

    1 5 Отговор
    Русофила е безмозъчно същество и те все още не могат да го осъзнаят и това е ясно защо.
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 000888883

    2 0 Отговор
    ДА ! М--ВИ МАРИОНЕТНА ЗАПАДНО- ФАШИСТКА ,И НЕАДЕКВАТНА -ПРИМИТИВНА ОБЩНОСТ....ПУТИН Е НАЙ-ДОБРИЯ ПОЛИТИК НА СЪВРЕМИЕТО ,С ПОДДРЪЖКА 70 % В СВЕТА, И 85 % В РУСИЯ СЛЕД МНОГОБРОЙНИ ПРОУЧВАНИЯ НА ВСЯКАКВИ АГЕНЦИИ.....ЧЛ.106 И 107 ОТ УСТАВА НА ООН ДАВА ПРАВО НА РУСИЯ ,ДА ЗАЛИЧИ ЗАРАЖДАЩИЯ СЕ ПОВТОРНО ЗАПАДЕН ФАШИЗЪМ ,ЗЕДНО С МАРИОНЕТКИТЕ МУ.
  • 219 00077777

    2 1 Отговор
    НАПОМНЯМ НА НЕОСВЕДОМЕНОТЕ, И С КРАТКА ПАМЕТ САЙТОВЕ ,И ЛИЧНОСТИ.....АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ 1878 Г.ЩЯХМЕ ДА СМЕ ТУРСКА ПРОВИНЦИЯ..САМИ НИЩО НЕ НАПРАВИХМЕ, А ЗАПАДА МЪЛЧЕШЕ СЛЕД КЛАНЕТО СЛЕД АПРИЛСКОТО ВЪЗСТАНИЕ 1876.А 1908 Г РУСИЯ ЗАПЛАЩА НА ОСМ.ИМПЕРИЯ 80 МЛН ЗЛАТНИ ФРАНКА ЗАРАДИ ПРЕДЯВЕНИЯ ИСК ОТ МЛАДОТУРСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ЗА ЗАГУБ.ТЕРИТОРИИ И ОБОСОБЕНА БЪЛГАРИЯ,КАТО ДРУГИЯТ ВАРИАНТ Е ВОЙНА ! РУСИЯ ЗАПЛАЩА 80 МЛН.ЗЛАТНИ ФРАНКА!!! ( ОПРОЩАВА ТАЗИ СУМА ОТ ЗАДЪЛЖ.РЕПАРАЦИИ НА ОСМ.ИМПЕРИЯ КЪМ РУСИЯ ,СЛЕД ЗАГУБАТА 1878 ) НАУЧЕТЕ ГИ ТЕЗИ НЕЩА.
  • 220 ЯМБОЛИЯ

    1 3 Отговор
    Путинистите са 20%. Но Русия потъва и те ще се нагодят спрямо това,накъде духа вятъра. Според хавата,казала мухата. Типично за манталитета на Бай Ганю.
  • 221 суек папионкова

    2 0 Отговор
    Копчелъка му е отзат и дюкяна е отворен....Алъш вериш завалийката копче дърто....
  • 222 Подобни зависивости

    1 0 Отговор

    До коментар #197 от "Мухаха":

    Не трябва да се афишират. Трябва да си останат скрити, а не да се пропагандират агресивно.
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 ганев

    1 0 Отговор
    ...лозанов....ГРОЗНА ГАДНА ЛГБТ МЪРША