Last news in Fakti

29 Декември, 2023 16:01 139 218 293

Войната в Украйна приключва

  • война-
  • украйна

Една от важните новини, която не успя да си проправи път през страховитата пропаганда съпътстваща военния конфликт, беше тази, че украинците, с помощта на техните партньори от 2014 година насетне бяха изградили страховита отбранителна линия, по границата на цялата Донецка област

Войната в Украйна приключва - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това е една новина, която очакваме вече година и десет месеца. Тази новина можеше да е факт още на първата седмица от специалната военна операция, когато руснаците очакваха украинците на масата за преговори, но някой предпочете да задвижи огромен икономически, военен и кървав конфликт, вместо това.

Една от важните новини, която не успя да си проправи път през страховитата пропаганда съпътстваща военния конфликт, беше тази, че украинците, с помощта на техните партньори от 2014 година насетне бяха изградили страховита отбранителна линия, по границата на цялата Донецка област. Тази линия се състои от огромен брой окопи, укрепени стратегически пунктове, бетонни бункери и тунели, пред които бледнеят подземните укрепления на Хамас в ивицата Газа. Тази линия се задържа сравнително постоянна в продължение на година и половина, но в момента тя рухва. След нея пътят към големите градове и столицата Киев е открит.

Градът Маринка е част от тази страховита отбранителна линия, затова неговото превземане, не е просто превземането на един град, а падането на много важна част от цялостната отбранителна линия по фронта между Русия и Украйна.

С придвижването на нови подкрепления, руснаците притискат фронтовата линия при Бахмут, на път са да обкръжат Авдеевка и двадесет хилядна украинска войска там, връщат бавно и захванатите от украинците земи при Роботино, за което слушахме дълги месеци във връзка с украинската контраофанзива, атакуват и укрепения център при Новомихайловка, увеличават натискът при Купянск. В тази ситуация се говори за мобилизирането на нови петстотин хиляди украинци и, но за това са необходими нови милиарди, с които Украйна в момента не разполага.

Ето и една актуална информация, успяла да се промъкне през цензурата, благодарение на необятността на интернет пространството. „Имам украински приятел Марко”, пише Едвард Кенуей, в коментар към военен канал в Ютюб „който избяга от Украйна, след като получи съобщение от брат си, който беше в района на Новомихайловка с една от териториалните бригади. Той молеше брат си да напусне, защото знаеше, че войната е загубена и съжаляваше, че се е посветил на това...

Нещо повече, той обясни как са си поделяли боеприпасите, около 300 патрона за 15 човека, че са се чувствали безпомощни, докато са били подложени на непрекъснати бомбардировки, той също така каза, че не е ял от 2 дни, защото тези, които трябвало да носят храна, били убити или бомбардирани. Той също така разказа как продължителността на живота в най-горещите райони на неговия фронт е била около 10 дни. Ситуацията е катастрофална според разговора, който имах с него. Само преди 4 дни брат му беше убит от снаряд, докато се опитваше да спаси един от другарите си.” Едвард Кенуей уточнява, че прави това съобщение, за да покажа ужаса на войната и да покажe, противно на медиите, че повечето украинци искат да напуснат страната.

Всъщност войната е изключително скъпо занимание и ако не бяха милиардите външна помощ за Украйна, тя отдавна щеше да е приключила. Само че това трябваше да стане по най-тежкия и кървав начин и да се задвижи военната машина в Украйна, Русия, Европа, САЩ и по целия свят. Веднъж задвижена тази машина трудно ще спре, дори и с приключването на войната в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 732 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    645 221 Отговор
    едва ли....Путин още 6 год ще е главнокомандващ и докато не нулира НАТО няма да се успокои.

    Коментиран от #161, #182, #198, #220, #273, #283

  • 2 Делю Хайдутин

    698 218 Отговор
    Дядо Иван е на Дунава!Месете погачите!

    Коментиран от #6, #206, #248

  • 3 Войната в Украйна приключва

    387 90 Отговор
    Когато ми цъфнат налъмите, един такъв печаливш бизнес от който печелят САЩ и Русия няма как скоро да приключи.
  • 4 Данни

    158 376 Отговор
    от гледане на карти, боб и кафе. Нито защитна линя имаше нито други глупости. Руската армия показа това още в началото на войната. Постигна прекрасно начертаните цели, но поради вродената си арогантност и безкрайните кражби на олигарсите и военните не стигна до никъде.

    Коментиран от #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мечтата

    169 369 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    на един предател, тоест русороб.

    Коментиран от #16, #21, #41, #132

  • 7 Чичо Тони

    292 35 Отговор
    Цензурата къде е? Спи ли?
  • 8 Андрей Киряков?

    135 41 Отговор
    ВЕРВАМЕ...
  • 9 Хахах

    245 596 Отговор
    Сводка за 2023:
    - Таварищ Путин - разрешете да доложа! В битката с НАТО загубихме 891420 войника, 5701 танка, 6000 БТР-а, 9100 бронирани машини, 508 самолета , 494 хеликоптера , крайцера "Москва" и т.н...
    - А какви са загубите на НАТО?
    - Ми те още не са дошли....

    Коментиран от #40, #197, #214, #262

  • 10 Всяка война

    382 36 Отговор
    превключва с победител, който налага условията и определя границите. Има и други победители, победили мисирките в масмедийте.

    Коментиран от #134

  • 11 Сметах, сметах

    153 248 Отговор

    До коментар #4 от "Данни":

    Вече трябваше да са в околностите на Вашингтон.
  • 12 Гневът на мечката

    628 198 Отговор
    Руската армия няма да спре, даже се ожесточават от упорството на украинците и ще ги смачкат жестоко, защото им е за трети път стомна за вода. Първо в 1918г разпалиха гражданска война, после в 1941г се разбандерстваха и сега от 2014г пак търсят слава. Ще получат всичко на куп, а ако Полша посмее да протегне ръка за нещо и те.

    Коментиран от #80, #157, #215

  • 13 КОЮ

    315 90 Отговор
    Цял ден пускате статии как орките побеждават ватинките, как целокупния джендър от гей съюза бие с дупето си непослушните сибирски туземци, и сега от нищото с лопата по главата. Ние дето сме от правилната страна на историята, ние дето защитаваме правото и свободата , губим битката с Тея маймуни. Да се линчува автора на статията

    Коментиран от #112

  • 14 АЛКЕЛИНО ГРЪКА

    294 63 Отговор
    Войната свършвала ,и ще свърши ,НО българите са болни от комплекси и невежество ,постоянно се обиждат и плюват без причини ,затова никога и никъде по света никой народ не ги приема за равни ,а по скоро с вида си предизвикват злъчен присмех и втренчен поглед ,но кой каквото си надроби това ще сърба ,още отдавна са го рекли мъдрите народи

    Коментиран от #23, #28, #96

  • 15 Сандокан

    492 131 Отговор
    Международен съд за САЩ , НАТО и ЕС за създадената война и престъпления на геноцид срещу 1000 000 избити хора.

    Коментиран от #151

  • 16 Мечтата на една копейка

    198 389 Отговор

    До коментар #6 от "Мечтата":

    1.Да унищожи САЩ
    2.Да спечели зелена карта за Америка.

    Коментиран от #20, #26, #32, #141

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ганев

    228 82 Отговор
    ...ДА ...ИСТИНСКИ..И ТОЧЕН АНАЛИЗ...ЗА ВОЙНАТА
  • 19 Ццц

    337 67 Отговор
    По Коледа стават чудеса. Не вярвах, че мнение като на г-н Киряков е възможно да пробие в свободното медийно пространство. Поздравления!

    Коментиран от #29, #73

  • 20 ха ха

    60 45 Отговор

    До коментар #16 от "Мечтата на една копейка":

    Цъ, в обратен ред.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мим

    479 117 Отговор
    Няма разумен човек,който да е смятал,че укрите имат някакъв шанс срещу Русия,въпреки западните оръжия и валута...Те са обречени.Колкото по рано унищожат зеления,толкова повече ще се запазят,като някаква нация...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Дън Бай

    101 169 Отговор
    Браво. Москва падна. Войната свършва.
  • 25 АЛКЕЛИНО ГРЪКА

    92 159 Отговор
    Само в Атина Гърция за 10 години ,,българия,, и ,,българи,, се превърнаха в синоним на бунище и изостанала тъпа раса без морал и норма на поведение ,затова набързо Януари се махам от ,,българия,, ЗА НЕИЗВЕСТЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ............

    Коментиран от #37, #166

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Да бе

    151 297 Отговор

    До коментар #21 от "Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲":

    мечтата на русоробът. Максимум сте 20% и то това сте наследници на комунистите, изедници и олигарси. Грабихте България и искате да продължите.

    Коментиран от #114, #155

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Някой

    154 189 Отговор
    Човек, много си закъснял. Войната приключи преди две години, когато руснаците превзеха Киев за три дена. Сега само Ню Йорк остана

    Коментиран от #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Много вярно

    115 177 Отговор

    До коментар #30 от "Някой":

    са кат превземат авдеевка, от там правят остта, подводната Мацква, Бахмут и Авдеевка и превземат Пентагона, САЩ капитулират, Япония се предава, а Китай обявява Путин за пожизнен Император.

    Коментиран от #223

  • 36 Али Турчинът

    374 93 Отговор
    Всеки нормален човек тука, в форума, абе и по цял свят знаят, че на Путин преговори не му трябват.
    Имам предвид в този момент.
    Когато руснаците всеки ден напредват.
    В началото на СВО Путин беше готов, помните ли Истанбул?
    Ама се появи оня рошав от Албиона, и излъга наркомана.
    Самите те (украинците)си признават..
    А и е прав Медведев, още Одеса, Николаев, Харков, Киев не са обозначени с флага на Русия.
    Тъй че, Тагарев да му мисли..:))

    Коментиран от #159, #190, #274

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 аФторе

    66 158 Отговор
    Че не ти знам името, войната свършва ама в Керч. Там ще е границата между Украйна и Русия

    Коментиран от #87

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Психолог

    127 23 Отговор

    До коментар #31 от "ГРЪКА АЛКЕОС":

    Че във никаква чужбина няма да отидеш това е ясно я по хубаво си кажи името и в коя психиатрия лежиш, че да кажа на колегите да ти обърнат повечко внимание само те могат да ти помогнат.

    Коментиран от #49

  • 44 Не се стряскам

    93 249 Отговор

    До коментар #41 от "ганев":

    десетки хиляди българи, умряха за свободата. Когато Русия след 12-войни, както и през тази лето 1877, не искаше да освободи бъларите. Но Раковски, Левски, Ботев, Каравелов и хилядите други извоюваха на картата на Света да се появи България. И не излизай с тези стари руски опорки, че и Сърбия, и Гърция, и Румъня получават свобода след война, пък нито една от тях не робува. Само нашенският русороб.

    Коментиран от #93, #145

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Швейк

    136 180 Отговор

    До коментар #5 от "Стихи руского мародера!":

    Руснакът иска ли война?
    не питай тази тишина,
    в която братските могили
    войниците са приютили.

    Ти за това попитай тези,
    които в цинкови ковчези
    тук от земи съседски влачат
    стариците да ги оплачат.

    Попитай храбрите момчета,
    които днес из Кремъл шетат,
    с пагона си го украсяват
    и сопа „мирна” там развяват.

    Литовец питай и поляк –
    за тях кошмарът е руснак,
    попитай пролетта във Прага
    как мир със сила се налага.

    Унгарците попитай как
    войникът руски в руски танк
    из Будапеща мирно ХОРА гази
    от тях мира за да опази.

    Ще ти отвърне побелял
    финландец доста остарял
    как „мирно” руската войска
    там зиме драпа през снега.

    И братът белорусин даже
    намерил би какво да каже,
    че на изгаряща цена
    дари им братството Москва

    когато с ордата си зла
    Суворов палеше села.
    Попитай техните поля –
    кръв непокорна ги поля.

    Попитай ти Украйна братска
    защо от любовта славянска
    и от прегръдката на брата
    защита търси днес при НАТО.

    Миролюбивият Иван
    обстрелваше Афганистан
    и в градове, и във села
    не мир донесе, а беда.

    Деца, вдовици във Чечня
    руснакът иска ли война
    попитай и ще чуеш сам
    руснак как „миротворства” там.

    Грузинец винаги щастлив
    през сълзи днес ще премълчи,
    че от съсед „миролюбив”
    сега земята му гори !

    „Руснакът иска ли война?” –
    от Литва питай до Китай
    съсед дали един поне
    ще отговори твърдо: „Не!”

    Коментиран от #94, #97, #115, #165, #168, #260

  • 52 Механик

    105 317 Отговор
    Цял свят се възхищава на Президента Зеленски ! Той е новия символ на борбата за свобода и независимост от тиранията !
    Цял свят ненавижда масовия убиец пycлеp!
    Думите на Президента Зеленски ще се помнят векове!
    "Дори през непроницаемата тъмнина Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове.
    Умишлени и цинични ракетни удари по гражданска критична инфраструктура. Не по военни съоръжения.
    Все още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим?
    Наистина ли нищо не разбрахте?
    Не разбрахте ли кои сме ние? За какво сме? За какво говорим?
    Четете по устните ми:
    Без газ или без вас? Без вас.
    Без вас или без светлината? Без вас.
    Без вода или без вас? Без вас.
    Без храна или без вас? Без вас.
    Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“.
    Но историята ще постави всичко на мястото си.
    И ние ще сме с газ, осветление, вода и храна… и БЕЗ вас!“.

    Коментиран от #280

  • 53 Войната приключва, ЕС и цензурата също!

    295 67 Отговор
    Това беше ясно от самото начало на войната,но главната цел на американците да накарат Европа сама да се лиши от евтините руски суровини и да купува същите от америка,но на много по висока цена!Капитулацията на окраина е неизбежна,а клоунът ще свърши като Хитлер,а нашите предатели ще се разбягат по островите като мишки.

    Коментиран от #167

  • 54 !!!?

    73 236 Отговор
    Диктатора Путин може да опита да спаси (изтъргува) кожата си чрез "преговори" и да се направи на "миротворец"
    Условие 1 - Хага да оттегли заповедта за арестуване и изправянето му пред Трибунал !
    Условие 2 - Крим да не е тема за преговорите !
    ...и с това се приключва с "добрата воля" за преговори
    Президент Зеленски:
    Условие 1 - Хага да наложи мораториум на заповедта за задържане на Путин докато траят преговорите !
    Условие 2 - Россия незабавно да изтегли всичкия си башибозук извън международно признатите и граници преди започване на преговорите !
    ...и с това се приключва театъра на диктатора Путин да се прави на миротворец !!!?

    Коментиран от #176

  • 55 Ццц

    40 26 Отговор

    До коментар #29 от "Това не е мнение.":

    То така се прави. Търсиш информация тук-там и си правиш мнение. Ако си само на УНИАН си ясен. Сигурно вярваш, че Дрогата предава нощните си буйнства от Кремъл.
  • 56 Това е!

    58 138 Отговор
    Ще приключи, когато джуджака с ботокса и токчетата, подпише капитулацията на блатная. До тогова, бой по канчето.

    Коментиран от #81

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Последния Софиянец

    54 192 Отговор
    Ще изгният на бунището до крак капейките продажни, не ги пускам вече в заведението, отзад им подхвърлям остатъците от чиниите и ги гледам как се бият помежду си гладни и съдрани, пълнят ми душата, почнаха и децата си да водят, но без жените, те вършеят по паркингите на околовръса за валута, дерат ги яко драйвърите за по 20 рубль на ден! моагуууууучаяяяя
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Що за пропагандна теза

    83 160 Отговор
    Пишещият явно предлага украинците да бяха се предали още преди 2 год. Интересно, пишещият щеше ли да съществува, ако поради още по - малко обнадеждаваща ситуация на българските революционери още през 1830те години мислеха като него и изобщо не бяха се възпротивили не на кого да е, а на 500годишна империя. Или пишещия може би иска да ни каже, че никой не е трябвало да се възпротиви на Хитлер, когато всичко е изглеждало безнадеждно в първите 2 години? Или пък пишещия иска да ни увери, че описаните несгоди на фронта не са същите и за руснаците? Аман от руска пропаганда. Демократичният свят ще победи. Волгин ли е писал тая небивалица?

    Коментиран от #86, #236

  • 62 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    67 172 Отговор
    Кармата на Путин е да доведе руската империя на злото до нов разпад.
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден.
    Путин, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби. Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят. Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗

    Коментиран от #74

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Ветеран от Протеста

    47 101 Отговор
    Вместо да седне да се разбере с Турската Империя,Левски тръгнал да прави Комитети..После Опълченците - също...После Със Сърбите,почти стигнали до София...и така нататък....Нали така бе,Андрей???Чакаш с нетърпение на Орлов мост с погача...Чакай ги!!До теб ще са и други " патриоти"...

    Коментиран от #89

  • 65 Истината:

    194 57 Отговор
    Войната в Украйна приключва,
    Защото и Украйна Приключи!
  • 66 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    47 161 Отговор
    За две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 430 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?

    Коментиран от #163

  • 67 Болярче

    58 196 Отговор
    Европа и САЩ няма да допуснат миризливата руска ватенка да ги доближи.Войната изтощава Русия и ще я унищожи.

    Коментиран от #258

  • 68 нннн

    160 27 Отговор
    ,,Гледам и не вярвам на ушите си!" Това тука ли го чета? Я Марийка веднага да пусне нещо по- така - евроатлантически - възторжено оптимистично!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Тони

    48 95 Отговор
    Още един с промит от тройной одеколон мозък.
  • 71 Сатана Z

    157 45 Отговор
    Войната тепърва започва.Тази седмица Русия изведе в орбита още два военни спътника ,които ще обикалят из Европа .Нещата отиват на "изуй гащи" за НАТО.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Сиси

    39 95 Отговор

    До коментар #19 от "Ццц":

    господин Киряков??? От кога блатниците станаха господа, те нали са таварищи????

    Коментиран от #76

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 НАБЛЮДАТЕЛ

    55 138 Отговор
    Олеле. Голямо тълкуване на фактите / дето не ги знае / от потомствено комунистче. Абе платен репортаж. Всички знаем че руснаците са дрипави и гладни за цивилизационните достижения, ама пропагандата им ги притиска вече 100 години като дилемата е "или война и да ги сринем, или ще трябва да работите като тях" Е Путин накисна Русия в една война дето вече му изби предните зъби, азиатските хиени го доят интензивно /сега ни е паднал /, по света като чуят руснак го заобикалят като прокажен и всеки гледа да клъвне нещо от руската каша. След войната просто ще има 140 млн дрипльовци . В ХХI век това са реалностите

    Коментиран от #78, #213

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 всички трябва да разберат че тази или

    153 6 Отговор
    която и да е воина ,не е водена от народите от някаква човешка омраза или нетърпимост, а от нечовешката алчност и извратени интереси на шепа финансови играчи и корумпирани политици с платената услуга на обществените държавни и частни медии насъскващи хората едни срещу други
  • 78 Якоши ИБа

    34 16 Отговор

    До коментар #75 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Нали си знаеш,отвън на колене пред ключалката и киризиш какво се случва вътре.Полирането е позволено.
  • 79 шааа

    97 34 Отговор
    Авторът е археолог. Браво. Не съм чел статията, но скоро ще е нормално с украйна да се занимават само историци и археолози.
  • 80 Някой си

    28 62 Отговор

    До коментар #12 от "Гневът на мечката":

    Със житие на плъх се размечтал ......за мечка!

    Коментиран от #110

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 НАБЛЮДАТЕЛ

    54 145 Отговор
    Да обясним на нашенските путинови памперси. С изхарчените досега пари по войната плюс незнайното количество бъдещи разходи, освен дето Путин си унищожи 20% от мощта на армията, руснаците можеха да изкупят Украйна икономически. Това е разликата между колективното управление и султаната. Не че беше Русия на някакво ниво, ама Путин се постара досега да я върне поне още 10 години назад. Вече и да го гръмнат - малко ще се промени ситуацията. Тръгнала е по надолнището и нека си се мъчат да си я спират. Голяма, глупава държава със страхлив народ

    Коментиран от #154, #203

  • 83 учуден

    35 80 Отговор
    Ама от кога и археолозите започнаха да разбират от военно дело и стратегия? Чак даже и за някакви тунели тип Газа ни говори! То бива бива ама толкова всестранно развити специалисти само тук и в раша се раждат.
  • 84 Бухаха

    30 95 Отговор
    Тоз руска мека китка преди да почне да говори неща да се поинтересува дали Маринка и Бахмут съществуват първо..това че окопа се е преместил 1 метър след Маринка не значи нищо..тия в окопите са зле и от двете страни на контактната линия положението е общо взето аналогично и точно сега никой не иска да бъде там в калта и водата
  • 85 Ами в такъв случай

    110 30 Отговор
    Зеленчука кво чака... да развява белия байряк да капитулира и да проши мир....
  • 86 Мишел

    151 37 Отговор

    До коментар #61 от "Що за пропагандна теза":

    Ако украинците бяха подписали мирния договор от преди 2 години, щеше да има остатъчна Украйна.
    Сега ще има мирен договор тогава, когато вече няма да има Украйна ,

    Коментиран от #90

  • 87 Циник

    66 12 Отговор

    До коментар #38 от "аФторе":

    Керч е бая на изток от границата, не знам защо го споменаваш.
  • 88 !!!?

    67 17 Отговор

    До коментар #41 от "ганев":

    Тебе Сталин те е "освободил", а не Сюлейман...и чакаш на Орлов мост Кадиров да те освободи още веднаж...!!!?
  • 89 Циник

    68 20 Отговор

    До коментар #64 от "Ветеран от Протеста":

    Ти май много не си я чел историята щом не знаеш кой ни е освободил от турците. Подсказка: не са тия, дето си мислиш. Хайде весели празници!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 НАБЛЮДАТЕЛ

    43 104 Отговор
    Е молодци советские, Нова година дойде. Защо не си изпълнявате заповедите на "бащицата"? Избори идат. Не че има някакво значение, ама все пак това е петно върху имиджа. Светът вече не се плаши от ватенката, ами просто работи по въпроса за поизточване на малограмотните дрипльовци. Когато се сметне, че вече са достатъчно безопасни ще се повтори историята с Андропов и ще се появи нов Горбачов. Цивилизования свят не бърза. Все пак войната е Технологии, Икономика и Пари , та чак накрая е тълпата. Иначе виждате. Руските фабрики за ковчези работят на три смени , седен дни в седмицата
  • 92 Поправка

    112 25 Отговор
    Войната на НАТО в Украйна приключва
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 САЩ иска ли война?

    127 38 Отговор

    До коментар #51 от "Швейк":

    Американецът иска ли война?
    не питай тази тишина,
    в която партньорските могили
    войниците са приютили.

    Ти за това попитай тези,
    които в дървени ковчези
    тук от земи съседски влачат
    стариците да ги оплачат.

    Попитай храбрите момчета,
    които днес из Вашингтон шетат,
    с пагона си го украсяват
    и сопа „мирна” там развяват.

    Сърбин питай и сириец –
    за тях кошмарът е САЩ-тиец,
    попитай цветната пролет из Света
    как мир със сила се налага.

    Иракчаните попитай как
    войникът янки в US танк
    из Багдат мирно ХОРА гази
    от тях мира за да опази.

    Ще ти отвърне побелял
    афганистанец доста остарял
    как „мирно”американската войска
    там лете драпа през прахта.

    И братът иранец даже
    намерил би какво да каже,
    че на изгаряща цена
    дари им сакции таз US страна

    когато с ордата си зла
    Буш палеше села.
    Попитай техните поля –
    кръв непокорна ги поля.

    Попитай ти отцеполите се от Украйна
    защо от любовта американска
    и от прегръдката на партньор
    защита търси днес от БРИКС.

    Миролюбивият Джони
    обстрелваше Афганистан
    и в градове, и във села
    не мир донесе, а беда.

    Деца, вдовици във Югославия
    янкито иска ли война
    попитай и ще чуеш сам
    янки как „миротворства” там.

    Либиец винаги щастлив
    през сълзи днес ще премълчи,
    че от партньор „миролюбив”
    сега земята му гори !

    „Американецът иска ли война?” –
    от Сърбия питай до Тайван
    съсед дали един поне
    ще отговори твърдо: „Да!”

    Коментиран от #98, #143, #160

  • 95 ПРИПОМНЯНЕ

    43 122 Отговор

    До коментар #93 от "цветан от цветница":

    Приятелю:
    1. Американски бази на българска територия НЯМА (точно заради такива съветскопитеци като теб, а да имаш американска база е доходно нещо освен, че САЩ плащат добре на държавите където има бази и разположените там войничета харчат доларчетата си в местните магазини и курорти) има учебни полигони които о ужас америте ползват срещу заплащане (но дори и тези ползвани от време на време полигони съживяват местния бизнес)...
    2. Бългaрия cи бeшe руcкa губeрния.... Мнoгo труднo ми бeшe дa oбяcня тoгaвa нa чeхи, пoляци, унгaрци и др., кaк тaкa у нac, за разлика от тях, нямaме cъвeтcки гaрнизoни...

    Коментиран от #101, #231

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Мнооо тъпо ве...!

    31 9 Отговор

    До коментар #51 от "Швейк":

    Също като прототипа ти...!
  • 98 ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

    137 21 Отговор

    До коментар #94 от "САЩ иска ли война?":

    Пропуснал си да попитат и виетнамските деца...- горени живи с напалм,пускан от щатските самолети ,безразборно върху бедните им колиби...!
  • 99 Оракула от Делфи

    29 45 Отговор
    КАТО СИ АРХЕОЛОГ ИДИ И РАЗРОВИ НЯКОЯ МОГИЛА!
    Не се напъвай , да ставаш военен стратег, на века !
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Хммм

    121 23 Отговор

    До коментар #95 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    Доколкото знам полигон е мястото където се провеждат военни учения, военна база там където се държи военната техника и персонала. Та американците като имат само полигони къде си държат техниката и войниците? Или за всяко учение прелитат от някоя друга страна. Значи американците ИМАТ БАЗИ на българска територия и не плащат нищо. Дребните центрове дето уж харчили в магазините не са пари. В други държави плащат солидни суми а нашите им дадоха земята безплатно.

    Коментиран от #117, #130

  • 102 Бай Яни

    36 123 Отговор

    До коментар #93 от "цветан от цветница":

    До 68 година в България има съвецка войска и то на издръжка за наша сметка, кажи къде има американски войник в България и то на наша издръжка. Олигофрени са ви създали и ткива ще си отидете от този свят русороб малоумен.

    Коментиран от #105, #153

  • 103 Никой

    31 114 Отговор
    Разликата между американската и руската майка изпращаща сина си на война. АМЕРИКАНСКАТА - Сине, да се върнеш жив и здрав. РУСКАТА - Сине, да донесеш повече подаръци.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 слепок

    138 37 Отговор

    До коментар #102 от "Бай Яни":

    Недей да лъжеш бе краварски лизач. Руските войски напускат България декември 1947-ма година. След това в България НИКОГА не е имало руски военни части с изключение на няколко съвместни учения на страните от Варшавския договор - като например ЩИТ-82 Ама те се броят на пръсти. И пак - НИКОГА в България не е имало постоянно присъствие на руски войски. Не като сега дето са ни окупирали краварите за постоянно. Но и тях ще ги изметем.

    Коментиран от #175

  • 106 Амиии

    14 29 Отговор
    Глупости и партенки.
  • 107 ССС

    34 85 Отговор
    Рус ако преструващ се на българин, взе ли рублите за нова година?

    "Специалната военна операция"???!!!
    Ти добре ли си? 300 000 + убити ватенки - военна операция?

    В България винаги е имало определен тип български граждани, за които е важно, какво правят за раша, а не за България.
  • 108 Админ

    123 37 Отговор
    Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. Това са уроди,не са хора англосаксонската раса...факт неоспорим. Ние България винаги ще бъдем на страната на правдата, на страната на Русия. Слава Русия, слава Путин голям Президент на велика страна, много велика страна

    Коментиран от #234, #250

  • 109 бл.134 в Zап. парк

    55 21 Отговор
    Изпратете българската армия .Тя ще се справи по добре.Слава на Америка и на техните слуги
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 граф Монте Кристо

    94 24 Отговор
    Укро-орките се засуетиха,какво ке правят сега,всячески прокарват внушения ,че войната върви към затихване,патова ситуация и някаква форма на примирие.А по чия инициатива,те не искат да се излагат и да искат примирие,поради вродената си агресивност,а руснаците хич не им минава и на ум да спират,защото техните цели са големи.Очаква се смяна на властта в Киев и връщане на Порошенко ,който да започне преговори,кой ще му се връзва на акъла,като той започна войната през 14-та година.И друг да поставят на трона американците,пак ще трябва да опитва да направи някакви лъжливи преговори и да протака,докато всу се подсили.Руснаците го знаят от опит и няма да позволят на укрите да ги разиграват,ще искат пълна капитулация и предаване на военопрестъпниците начело със зеленски.

    Коментиран от #120

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 разбах

    10 28 Отговор

    До коментар #21 от "Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲":

    роби
  • 119 ТТТ

    17 45 Отговор

    До коментар #116 от "Българин 🇧🇬":

    То и името му почти като Киряк Стефчов.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Платена статия от тьотя

    11 34 Отговор
    Ама друг път!
  • 122 Историк

    18 65 Отговор
    андрей киряков не е археолог а русороб.
  • 123 Българин

    111 24 Отговор
    Режимът в Киев е нациски и това никой не може да отрече.Тези които си правеха селфи с фюрера зеленски много скоро ще скимтят като кученца .

    Коментиран от #212

  • 124 Тон

    96 18 Отговор
    Ние сме българи,не русороби,вие сте наведени комплексари и слуги вие сте роби на умните манипулатори от запад които живеят на гърба на чужди държави, за които е трудно да се намери нещо добро в историята им,и с които никога не можем да имаме цивилизационен допир,защото тяхната основа е лъжа, и алчност, и в това което обвиняват другите е тяхната същност!
  • 125 Стою

    19 70 Отговор
    Господин Киряков (археолог), няма ли да има индексация на парите, които получавате от съветското посолство?
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 слепок

    15 37 Отговор
    Българин ама друг път. Ти си СРАМ за България.
  • 130 ИМПЕРИАЛИСТ

    29 67 Отговор

    До коментар #101 от "Хммм":

    Явно никога не сте виждал военна база или ми се правите на глупак...В страните от "Варшавския договор" имаше много такива на СССР, но в България нямаше...защото си бeшe руcкa губeрния. Мнoгo труднo ми бeшe дa oбяcня тoгaвa нa чeхи, пoляци, унгaрци и др., кaк тaкa у нac, за разлика от тях, нямaме cъвeтcки бази...

    Коментиран от #131, #152

  • 131 слепок

    85 17 Отговор

    До коментар #130 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Айде, айде, не се прави на интересен. Бази на руснаците е имало само в 4 от държавите по Варшавския договор и с право. Да не говорим че една от 4-те е Източна Германия. Но пък според "Договора за обикновените въоръжени сили в Европа" създаването на постоянни бази/присъствие в Българя и Румъния е недопустимо. Поредния договор който краварите нарушават и не зачитат. Нормално. Те са световните терористи.
  • 132 Борис

    57 9 Отговор

    До коментар #6 от "Мечтата":

    Предател на какво ? На тагарев и компания ли ? Бъди сигурен че са много като него .
  • 133 12345

    69 11 Отговор
    Пратете копие на статията на Тагарев, същият е победил Русия след 2 дена :-).

    Коментиран от #136

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този

    46 10 Отговор
    Матерял няма място в този сайт. Пеевски, Петков и Дянков спят ли?
  • 136 слепок

    70 12 Отговор

    До коментар #133 от "12345":

    Кой бе, оня шушлак Тагаренко ли? Тоя бок...лук няма да свърши добре...
  • 137 БМДТ

    19 63 Отговор
    Историята учи.
    През 1939 СССР напада Финландия. Никой не дава НИТО ЕДИН патрон на финландците. Въпреки чудесата от храброст, маршал Манерхайм е принуден да подпише мир, ПРОСТО НЯМА С КАКВО ДА ВОЮВАТ.
    Следват Литва, Латвия, Естония, Полша,..........
    Сега това НЯМА да се повтори.

    Коментиран от #139

  • 138 БМДТ

    17 60 Отговор
    Още една интересна война по времето на Петър I.
    Прутската война. Когато Русия надценява силите си и моли Султана за милост.
    В резултат ГУБИ КРИМ.
    Историята се повтаря.
  • 139 слепок

    51 10 Отговор

    До коментар #137 от "БМДТ":

    Историята пак ще се повтори (както винаги). Сега и да имат с какво, просто НЕ МОГАТ. Ти колко п...ен...дели способни да воюват си виждал? Меката китка, си е мека...
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Иван

    86 14 Отговор
    Приятелки еднорози, недейте да губите време с коментари,ами тръгвайте, Украйна има нужда от вас. Вземете и тагаренко със себе си!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Опаааа, без да иска

    19 53 Отговор
    Значи другаря руски мегафон, написал тази статия, ДИРЕКТНО признава, че руския фашистки режим е лъгал най-безочливо за "заплахата" от Украйна. Украйна е строила ЗАЩИТНА линия.
  • 145 дончичо

    27 10 Отговор

    До коментар #44 от "Не се стряскам":

    И с кой тези светини на революционната борба подписаха договор със султана за създаването Българска държава,че не се сешам
  • 146 Внимание, КОКОШЕНКОВ!

    12 53 Отговор
    Статията е написана от КОкошенков с 1000-та хаймарса, 2000леопарда, гълъби терористи и комари командоси.
    Щом дават толко зор рашистките спящи клетки да ни убедят колко губи Украйна, при положение, че претърпяха РЕКОРДНИ загуби в последните месеци, значи вече сдават багажа. МАРИНКА била опорен пункт в украинската отбрана хахахахах - СМЯХ В ЗАЛАТА - ЕДНО ПОЛЕ, СРИНАТО, БЕЗ ЕДНА КЪЩА, БЕЗ ЕДИН ЧОВЕК ТАМ, КОЕТО ПОЛЕ ВЗИМАХА 2 ГОДИНИ...
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 РАДО

    14 43 Отговор
    След една седмица ще четем друго Който нв е служил истинска бойна служба,може да повярва днес,но утре ще се замисли,ако има мозък в главата.Как укрепления,градени с години,падат просто ей така.Киев не беше готов,и при цялата руска мощ,удържа и отхвърли всичката тази лавина.Смешно ми е,а факти всеки ден си менят позицията,за по-достоверно.
  • 149 РАДО

    8 42 Отговор
    След една седмица ще четем друго Който нв е служил истинска бойна служба,може да повярва днес,но утре ще се замисли,ако има мозък в главата.Как укрепления,градени с години,падат просто ей така.Киев не беше готов,и при цялата руска мощ,удържа и отхвърли всичката тази лавина.Смешно ми е,а факти всеки ден си менят позицията,за по-достоверно.
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Дгх

    18 48 Отговор

    До коментар #15 от "Сандокан":

    Ха, ха... Русия напада украйна, а другите са виновни.
  • 152 Ха ха

    32 7 Отговор

    До коментар #130 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ти май министър във външно министерство си работил по онова време.Или поне директор в СИВ .Нормално е сега да плюеш в копанката от която си ял.
  • 153 Янке,

    33 2 Отговор

    До коментар #102 от "Бай Яни":

    Избутай основното и тогава се прави на умен.Не си била роден@ по онова време .Такива като теб в казарма не ги взимаха .
  • 154 Колко Слепеца

    55 15 Отговор

    До коментар #82 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Руснаците доста време храниха укрите.Оставиха тази чест сега за ЕС и САЩ.Обаче туморът Украйна трябва да се изреже ,за да не иде ЕС по пътя на СССР.

    Коментиран от #207

  • 155 Кривоглед

    6 24 Отговор

    До коментар #27 от "Да бе":

    Отворко преброй си минусчетата и плюсчетата да добиеш представа колко са 20 %
  • 156 Фантомас

    87 14 Отговор
    Искам да кажа на всички които коментират войната в Украйна това са наши два братски народа които САЩ и западните страни са виновни за това което се случва там разбира се с подкрепата на курумпираните им държавни ръководители които взимаха много много пари
    И най-вече тези които са Крали много пари и американците знаят за тях и за да не ги изкарат на светло те изпълняват командите им
    Мога да ви дам един пресен пресен пример Делян Пеевски
    Украинците са си сами виновни 30 години бяха настройвани срещу Русия въпреки че Русия им даваше най-евтиния Петрол най-евтиният газ
    Не съм съгласен с тази война но украинските фашисти трябва да бъдат премахнати от властта
    Българите които поддържат украинците вие не знаете те от 2014 година какво правят с българите там нямате нужната информация
    Те избиваха българите палят ги сменяте им имената спряха им българските училища
    Не съм против украинците аз съм против тяхната власт както и нашата продажна власт
    В тази война не трябва да има победител победителят трябва да бъде мирът

    Коментиран от #226

  • 157 Киро

    16 54 Отговор

    До коментар #12 от "Гневът на мечката":

    Русия ще създаде мъртва земя и омраза за вечни времена в Украйна. Путин върви по пътя на Хитлер в борба за жизнено пространство и ще пропадне. Китай ще излапа Сибир.

    Коментиран от #225

  • 158 ганю

    52 13 Отговор
    не воината ами украйна приключи
    това там е Киевска Рус т.е Русия
  • 159 Ха така

    15 44 Отговор

    До коментар #36 от "Али Турчинът":

    Абе от къде се пръкнахте такива примати да се кефите на всички диктатори с мисълта че ще донесат нещо добро.Ами ако тук се появи един диктатор като Пиночет дали ще се кефите или ще се чудите къде да се криете

    Коментиран от #183, #191

  • 160 Селянин

    32 7 Отговор

    До коментар #94 от "САЩ иска ли война?":

    Глобалните искат глобална война.
  • 161 Стоян

    18 51 Отговор

    До коментар #1 от "Урюрвкос":

    Путлер и фашисткия му режим са пътници.

    Коментиран от #189

  • 162 Обикновенно

    16 21 Отговор
    Жадният за чужди пари и чужди територии агресор мечтае да направи блиц криг и после да си напои конете-справка г-н Хитлер
  • 163 Ха така

    21 39 Отговор

    До коментар #66 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Да ама я прочети мемоарите на жуков с признанието си че без чужда помощ руснаците не можеха да победят.И до ден днешен руснаците се хвалят че сами били немците
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Бате Иво

    54 9 Отговор

    До коментар #51 от "Швейк":

    Малко плагиатство но горе долу добре
    Малко критика
    Можеше да вмъкнеш нещо за Виетнам поне
    Или за СФРЮ
    За непросветените бивша Югославия
    Или как намериха ОМП в Ирак
    Или за Либия
    Па защо не и за това коя държава единствено е използвала атомна бомба
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Тредстоун

    17 49 Отговор
    Този конфликт въобще нямаше да го има ако сатрапа от бункера на дърти години не поиска да завладее света ...
    какви са тия глупости , облъчвате с путински простотии от всякъде с крехката надежда да го има ссср... , умря отдаван вече са само агонии на един старец ... , па дори да му викат дяяяяа иван
  • 170 Българин

    21 47 Отговор
    Е, и? Дори и повечето от написаната пропаганда да е вярно, това не променя факта, че голяма държава, начело на която вече 20 години е един диктатор нападна съседна независима държава и избива и нейния и своя народ за своето извратено удоволствие.
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Джордж Оруел

    17 46 Отговор
    Не, другарю, войната не приключва. То и война няма, има СВО. А защо не приключва? Защото на кремълското диктаторче тази (не)война му е нужна по няколко причини.
    Първо, така руското общество е в постоянна мобилизация, а по този начин властта може да репресира противниците си и да създава своя версия на света, която безкритично да бъде внушавана на поданиците.
    Второ, диктатурата винаги има нужда от външен враг. Ако го победи окончателно, трябва да си търси нов. Следователно Путин има полза не от мир, а от постоянно тлеещ конфликт, който периодично ,,припламва"(нещо като Близкия Изток).
    Трето, Русия има огромни природни ресурси и Путин обработва руското общество с имперски ,,ресантиман" и идеи за затворена самозадоволяваща се икономика. ,,Ние сме големи, богати и силни, и можем да живеем в нашия руски свят. А ако пак някой отвън ни нападне, можем да повторим -- както през ВСВ." В Русия хората вярват, че те са жертвата, че лошия ,,колективен Запад" и НАТО са агресорът.
    Ето защо мир няма да има скоро. Поне от страна на Русия.

    Коментиран от #174, #247

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Винету

    9 40 Отговор

    До коментар #172 от "Джордж Оруел":

    Много точно за Московията, нелепа държавица.
  • 175 Запасняк

    19 48 Отговор

    До коментар #105 от "слепок":

    Нямало СССРбази в НРБ? А защо на полигон "Корен"(1977-78)по радиостанцията на Т-55, на различни честоти, се "хващаха" СССР-говорящи люде? И друго: от СССР, за по-малко от 2часа в НРБ щяха да долетат няколко дивизии мелодии? Цялата НРБ бяхме "БАЗА-ВОЕНЕН ПОЛИГОН" на СССР!

    Коментиран от #181

  • 176 Веве

    12 40 Отговор

    До коментар #54 от "!!!?":

    През целият период на войната започваща от 2014 г Путя не е направил нито един правилен ход
    като всичките негови действия определят изцяло
    СТРАТЕГИЯТА ЗА НЕПОБЕДА
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Янтар

    14 41 Отговор
    Тоз "археологически" циркаджия не е наясно нещо - нито Маринка е превзета от руските мрши, нито въпросната линия се намира там, а при Краматорск.
    Поредна рушляшка пропаганда с много лъжи и откровени безсмислици.
  • 179 и да и не

    20 40 Отговор
    Когато човек е на фронта живее днес и не знае какво ще стане утре. Всъщност това е ежедневието както на Руските, така и на Украинските военнослежащи. Разликата е че Украинците защитават родината, а Руснаците не знаят защо са там. Освен това, Украинците имат симпатиите на света, а за Руснаците последствията от войната тепърва предстоят.
  • 180 Вартоломей

    12 39 Отговор
    Поредният гнусен Кирияк Стефчов - продажник на българщината! Загрижил се за москалите и тяхната война, негодникът...
  • 181 не съм военослужаща

    10 33 Отговор

    До коментар #175 от "Запасняк":

    Но на всички входове и изходи на България по телефона се обаждаше рускоезичен който дори не се опитваше да разбере Български. Говоря за граници, пристанища и летища. Това са спомени от 1994 г когато се занимавах с логистика.
  • 182 Иванов

    16 31 Отговор

    До коментар #1 от "Урюрвкос":

    Ще нулира НАТО само в мокрите ти , комунистически сънища.
  • 183 иис

    17 28 Отговор

    До коментар #159 от "Ха така":

    Той нали и Радев искаше да се направи на Пиночет, но не му върза. Неговите протежета се обърнаха срещу него. Причини много. Както личностни, така и тактически. С тези спрени от експлоатация самолети няма как да контролира територията. Освен това дори поддръжниците му го смятат за въздухар. Нека попитаме Корнелия какво мисли по въпроса. Спомням си че Черепа го наричаше Фигурант.
  • 184 Леонид Брежнев

    17 31 Отговор
    господин киряков като АРХЕОЛОГ И СПЕЦИАЛИСТ ПО ВОЕННО ДЕЛО отговорете ако москва нападне РОДИНАТА МИ И ОКУПИРА ЧЕРНОМОРИЕТО КЪДЕ ТРЯБВА ДА Е НОВАТА ГРАНИЦА НА БЪЛГАРИЯ И русия? ИЛИ предателите като теб и волгин предпочитат да НИ ТЪПЧЕ РУСКИ БОТУШ?

    Коментиран от #192

  • 185 Руский

    42 22 Отговор
    Най великата и непобедима червена армия която громи наред . Слава, вечна Слава !!! Наполеон си счупи главата , Хитлер си счупи главата , БАЙДЪН глупако , къде си тръгнал ? СЛАВА РОСИИ , СЛАВА

    Коментиран от #186, #199

  • 186 НАТО

    17 38 Отговор

    До коментар #185 от "Руский":

    Е ТОЯ ПЪТ ПУТЛЕР ЩЕ СИ СЧУПИ ЧУГУНЕНАТА ТИКВА !
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Знайко

    37 8 Отговор

    До коментар #36 от "Али Турчинът":

    Джонсън не е излъгал наркомана. Той отиде лично(..и то с влак) за да му нареди да наруши договора от Инстанбул. Путин показа листите на журналистите и те почнаха да снимат със зуум, а той им вика: не се притеснявайте, аз ще ви го оставя да си го четете, макар , че няма смисъл!
    Явно се е знаело , че плана е да се потопи европа и затова бързаха за се измъкнат с тоя брекзит и сменяха водещите фигури докато намериха изпълнителното панджаби.
    Тоест, саксите отново не играят с европа, а срещу европейските си конкуренти.
    Естествено , че никой няма да забрави това току така, а хора като Орбан ще им го припомнят вечно!
  • 191 Знайко

    28 7 Отговор

    До коментар #159 от "Ха така":

    Реално погледнато Пиночет е разрешил проблема с бандите и паравоенните формирования. Да, напълнил е един стадион с трупове, но е дал началн скорост на страната си.
    Тоест, не е сигурно дали ролята на Пиночет е строго отрицателна.
    Ако Путин не беше предизвикал тази операция, където загинаха 65 % от наемниците от цял свят, къде щяха да отидат те и какво щяха да им кажат да правят?
  • 192 Булба67

    11 16 Отговор

    До коментар #184 от "Леонид Брежнев":

    То Русия кого ли на Нападна през последните месеци!? Половин европа , барабар с Нас!
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Стоян

    7 2 Отговор

    До коментар #189 от "12345":

    ИЗЯЖ МИ Х - Я БОКЛУК ТАКЪВ!
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Еба си джаси

    21 5 Отговор
    Войната свършва, наща коалиция кога.
  • 197 Нашенец

    4 15 Отговор

    До коментар #9 от "Хахах":

    Гладна кокошка просо сънува
  • 198 Антикомунист

    12 30 Отговор

    До коментар #1 от "Урюрвкос":

    Нещастника путин как ще отсвири НАТО не е ясно но само ако опита така ще му свирнат ушичките като гайда , че даже няма да разбере откъде му е дошло.....
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Сибирски питек

    12 26 Отговор
    Бомбандират,бомбандират рашистите и току им потъне някой кораб с 74 моряци отишли на концерт на Йосиф Кобзон.
  • 202 Митев

    22 1 Отговор
    Така е когато се доказва на кого "магарето"му е по мъжко, жалко за загиналите украинци и руснаци (проля се славянска кръв),някой държави обедняха,друга се стабилизира,но нали знаете че животът винаги е в развитие и се променя,да му мислят следващите поколения.....
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Бико

    21 19 Отговор
    Руската говорителка нарече българите варвари. Народ,който им е дал азбука и книжнина за да се покръстят в христовата вяра. Тогава как да ги наречем ние. Може би "ПРИМАТИ"?

    Коментиран от #209

  • 206 МИРО

    4 17 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    дедо ти иван е вблатото-подготвяме лопатителопатите
  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Байдън

    7 26 Отговор
    Скоро рашистите ще изпита болка която до сега не са усещали.
  • 209 Володя

    5 6 Отговор

    До коментар #205 от "Бико":

    Вие сте гниди не варвари
  • 210 Същият

    10 9 Отговор
    Чета и не вярвам на ушите си.Този сайт няколко пъти умори таваришч Путин и дори отново ще се кандидатира за президент.За това,че Русия се опъна на САЩ и гадничката комсомолка Меркел,добре,ама да си президент до гроб пардон.И този е хванал императорският жезъл и не го пуска
  • 211 Петър Петров

    12 22 Отговор
    горният коментар е писан от руснак.Рознава се от стила и някои думи.Дори всичко това да е вярно,поклон пред украинците,които бранят Родината си.А плъховете първи бягат от потъващия кораб.Героите остават.Поклон пред хората,които обичат и бранят Родината си,която и да е тя!
  • 212 Петър Петров

    10 20 Отговор

    До коментар #123 от "Българин":

    Запомнете,че благодарение на нацистите България си върна Южна Добруджа.Благодарение на Хитлер през 1940 година.Кой заслужава паметник в София-помислете!

    Коментиран от #222

  • 213 Дивуй

    3 7 Отговор

    До коментар #75 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Аман от кьорави и глухи наблюдатели.
  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 ХА, ХА - АВТОРА Е АРХЕОЛОГ

    6 12 Отговор
    ЩО СИ НЕ КОПА КОСТИТЕ, А СЕ ПРАВИ НА УМНИК
  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Барон Мюнхаузен

    16 3 Отговор
    НАТО и Европейският съюз (ЕС) се справят зле заради финансирането за Украйна. Това пише британската телевизия BBC.
  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Очевидно

    10 18 Отговор
    Рублата се се сринала, усилено активиране на руски тролове, трябва да се яде, разбирам ви клетници....
  • 222 Абсолютен и безспорен

    3 5 Отговор

    До коментар #212 от "Петър Петров":

    Факт!
  • 223 Яхаби

    6 8 Отговор

    До коментар #35 от "Много вярно":

    Ела ти и мечтатела от коя планета си русоробчо.
  • 224 Сталин

    22 6 Отговор
    Мамка ви фашиска продажни редакция факти в момента братята руснаци почват да пращат фойверки на усрайнците поздравяват ги по рано за новата година и утре вечер ще има голяма заря
  • 225 Вовка

    5 19 Отговор

    До коментар #157 от "Киро":

    ДЕНАЦИФИКАЦИЯ-това не е ли абсолютен фашизъм (русофилите за сибир).
  • 226 Нога

    5 14 Отговор

    До коментар #156 от "Фантомас":

    Всички са виновни само Путя е дядо Иван казахстанеца от кгб.Убав като кръст.
  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 КИРО ЖЪРТЪ

    4 12 Отговор
    АКО. АМЕРИКАНСКИТЕ. РЕПУБЛИКАНЦИ. НЕ. СА
    ОСЪЗНАЛИ КАКВО ИМ. ГОТВИ
    ПУТЛЕР, ТО. СЛЕД. 5. ГОДИНИ
    ЩЕ. ГОВОРЯТ. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
    РЪШИСТКИ. ЕЗИК, А. ЕВРОПА
    ЩЕ. Е. РЪШИСТКИ. ГУЛАГ.
    ТАКА. ЧЕ. ЦЕЛИЯТ ОБЕДИНЕН
    ДЕМОКРАТИЧЕН. ЗАПАД. ДА
    РАЗВРЪЗВАТ. КЕСИИТЕ. И. ДА
    ДАДАТ. НА. УКРАЙНА. ОРЪЖИЯТА. И. БОЕПРИПАСИТЕ
    НАВРЕМЕ. ИНАЧЕ. ЛОШИ. НИ
    СЕ. ПИШЕ. СТЕЩУ. ТОЗИ
    ОСВИРЕПЯЛ МЕЛЕЗ. В. КРЕМЪЛ.
  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 КИРО ЖЪРТЪ

    7 16 Отговор
    АКО. АМЕРИКАНСКИТЕ. РЕПУБЛИКАНЦИ. НЕ. СА
    ОСЪЗНАЛИ КАКВО ИМ. ГОТВИ
    ПУТЛЕР, ТО. СЛЕД. 5. ГОДИНИ
    ЩЕ. ГОВОРЯТ. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
    РЪШИСТКИ. ЕЗИК, А. ЕВРОПА
    ЩЕ. Е. РЪШИСТКИ. ГУЛАГ.
    ТАКА. ЧЕ. ЦЕЛИЯТ ОБЕДИНЕН
    ДЕМОКРАТИЧЕН. ЗАПАД. ДА
    РАЗВРЪЗВАТ. КЕСИИТЕ. И. ДА
    ДАДАТ. НА. УКРАЙНА. ОРЪЖИЯТА. И. БОЕПРИПАСИТЕ
    НАВРЕМЕ. ИНАЧЕ. ЛОШИ. НИ
    СЕ. ПИШЕ. СТЕЩУ. ТОЗИ
    ОСВИРЕПЯЛ МЕЛЕЗ. В. КРЕМЪЛ.
  • 231 Жорко

    11 1 Отговор

    До коментар #95 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    . Ще ти кажа, че американците не купуват нищичко от България - даже клечки за зъби внасят от САЩ.
  • 232 ГОЧО БУЛГУРА

    7 20 Отговор
    КОГО. ПРАТИ. ДОСЕГА ПУТЛЕР,
    МОМЧЕТА. ОТ. КАВКАЗКИТЕ
    РЕПУБЛИКИ, И. СТАНАХА. НА
    КАЙМА, НО НА. НЕГО. МУ. Е
    ПРЕЗ. ШПАГИНА. ЗА. ЖИВОТА
    НА. ВОЙНИЦИТЕ, ЩОМ. ЗАЩИТАВА. НАГРАБЕНИТЕ
    МИЛИАРДИ. СЪС. СВОЯТА
    ПАРТИЙНА. БАНДА.
  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Съвременник

    6 16 Отговор

    До коментар #108 от "Админ":

    Рашия=днешния фашизъм

    Коментиран от #241

  • 235 Другият един

    21 6 Отговор
    Нали и в Украйна живеят много българи и там важи поговорката: Да имам акъла на българина дето му идвал от сетне!!! И те разбраха че ги употреби ха и ги хвърлиха за мюрета на мечката ама късно Сега нито държава нито народ Ако не си седнат на задниците руснаците ще ги занулят и никой няма да посмее да ги спасява Е ще им дават долари и евра до като ги има и тях щото с тази скова а война от запада и САЩ хич няма да им е лесно и на тях Китайците и руснаците ще моделират света от тук на татък както си изкат поради глупостта и лакомията на западния индивид

    Коментиран от #237

  • 236 Женя

    6 7 Отговор

    До коментар #61 от "Що за пропагандна теза":

    Начи,ако патин нападне Бг.радев трябва да се предаде ли бе българоубиици .

    Коментиран от #240

  • 237 Един

    3 18 Отговор

    До коментар #235 от "Другият един":

    В Москва на Коледа стана много интересно. Руснаците още пазят в тайна.36 олигарси са направили коалиция срещу Путин.
  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Куртопов

    4 24 Отговор
    Не се мотайте ами я вземете победете я тая Русия. Много ясно че УкраИна ще победи ! Тя се бие за бъдещето на Европа . Е вярно че много опитаха и не успяха но УкраИна ще победи !

    Коментиран от #246

  • 240 Куртопов

    5 5 Отговор

    До коментар #236 от "Женя":

    Няма да се предаде много ясно ще го подмами ще му удари един хубав.....! Кой как реши !
  • 241 Курошимато

    23 3 Отговор

    До коментар #234 от "Съвременник":

    Аааааа не така ! УкраИна =фашизъм= бандеровщина = евроатлантизъм !
    Ха , ето така !
  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Уичо

    8 16 Отговор
    Това от Кремъл нюз ли го изкопа археолога.
  • 244 Пуути.свят

    5 12 Отговор

    До коментар #242 от "CДC вече нe e Чyмa,a злokaчестbeн Tумор":

    Ето кремле ботовете не почиват,защитават си фашисткия ,имперския фюлер от жуженцето от бункера
  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 Кръгла глупак

    4 2 Отговор

    До коментар #239 от "Куртопов":

    Тя падна от Даяна.И вече е Руска губерния
  • 247 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 нАКа 47

    6 1 Отговор
    Ааа, ха, ха, хаа...!
    Браво! Молодец! Разсмя ме.
    Кажи още някой виц!
  • 250 Иучо

    6 16 Отговор

    До коментар #108 от "Админ":

    Трябва да се забранят раша боти,защитници на кремълския диктатора да пишат тук.

    Коментиран от #282

  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Софиянец

    11 1 Отговор
    Хаха-ха, много добре ме разсмяхте с тая бозичка!
    Вие, като някакви плaтени миcиpки, не спирате да ни облъчвате и топите в жалката си прпаганда на нazистки идеологии, широко застъпени в Киевския режим от десет години насам.
    Това вече и децата го знаят. Събудете се !!!
  • 254 РУСОФОБА

    4 18 Отговор
    всички русофилски кучета яжте л...на и се мажете по гърба
  • 255 РУСОФОБА

    3 16 Отговор
    СЛАВА УКРАИНИ
  • 256 Лъчезар

    3 0 Отговор
    НЕ ИСТРИВАЙ И СЕ ПАЗИ ОТ ИЗМАМНИЦИ ЙОРДАН ВЕЛИКОВ ИВАНОВ ЕГН 5901195280 И СЪПРУГА КРАДЛИВАТА СВЕТЛАНА ГЕОРГИЕВА ДИМИТРОВА ИВАНОВА ЕГН 6302095291 ОТ РУСЕ, 40ФИРМИ ИЗМАМЕНИ, 22 ПЪТИ ОСЪЖДАНИ, ПРИСВОЕНИ ЧРЕЗ ИЗМАМА 1000000ЛВ.НЕ ВЪРНАЛИ ПАРИТЕ НА НИКОГО. НЕ ИСТРИВАЙ. ПЛАЩАТ НА ПРОКУРОРИ И СЪДИЙ И ЗА ТЯХ НЯМА ЗАТВОР. НЕ ИСТРИВАЙ.
  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 ТТомов до Болярче

    6 1 Отговор

    До коментар #67 от "Болярче":

    Болярче този път руската сабя ще те посече.
  • 259 Лъчезар

    3 0 Отговор
    НЕ ИСТРИВАЙ И СЕ ПАЗИ ОТ ИЗМАМНИЦИ ЙОРДАН ВЕЛИКОВ ИВАНОВ ЕГН 5901195280 И СЪПРУГА КРАДЛИВАТА СВЕТЛАНА ГЕОРГИЕВА ДИМИТРОВА ИВАНОВА ЕГН 6302095291 ОТ РУСЕ, 40ФИРМИ ИЗМАМЕНИ, 22 ПЪТИ ОСЪЖДАНИ, ПРИСВОЕНИ ЧРЕЗ ИЗМАМА 1000000ЛВ.НЕ ВЪРНАЛИ ПАРИТЕ НА НИКОГО. НЕ ИСТРИВАЙ. ПЛАЩАТ НА ПРОКУРОРИ И СЪДИЙ И ЗА ТЯХ НЯМА ЗАТВОР. НЕ ИСТРИВАЙ.
  • 260 Станко

    13 1 Отговор

    До коментар #51 от "Швейк":

    А защо не поговорим за американските войни по Света и ,,Борбата им за демокрация" ?! Защо не поговорим за Ирак, за Сирия, за Либия, за Виетнам, за Централна Америка ?! Ще замълчиш ми се струва ! И едните и другите са еднакви, разлика няма ! С кръв и Демокрация се налага !!!
  • 261 7777

    5 0 Отговор

    До коментар #227 от "КИРО ЖЪРТЪ":

    Хахаха Боже колко п…ти хора има
  • 262 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 263 Хаха

    5 6 Отговор
    Киряков отивай да гласуваш за Възраждане, бо клук такъв
  • 264 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 265 Ван

    2 4 Отговор
    Ако бяха приели украйна в нато и тя тръгне да си връща Крим по военен път,нямаше ли да се задейства 5 т И край за всички.
  • 266 КАСАПИН

    7 2 Отговор

    До коментар #227 от "КИРО ЖЪРТЪ":

    ПРАВЕНЕТО НА ЦИЦИНИ ПО УКРОФИЛСКАТА КРТУНА НА КИРЕТО Е МНООО ПРИЯТНО ЗАНИМАНИЕ
    ЗАПРИЛИЧАЛА Е НА ЛУНАТА
    АМА КИРЕТО КУРАВ ДЪРЖИ
    БРАВО КИРЕ

    Коментиран от #269

  • 267 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 268 по въпроса

    3 9 Отговор

    До коментар #267 от "Любо":

    Русофил е синоним на Българофоб. Но не трябва да се отчайваме. Кириак Стефчовци винаги е имало. Те просто еволюират във времето и според политическата ситуация. При болшинството е по наследствена линия. Предател беше татко, предател ще съм и аз. Това е естествено защото така работят службите на Московията. Но това е платена любов и за да ги бием, просто трябва да вдигаме мизата за да изтощаваме ресурса на ИЗ.

    Коментиран от #272, #276

  • 269 Ани

    0 6 Отговор

    До коментар #266 от "КАСАПИН":

    Колкото и да ми е противен Кирето, този път зае правилна позиция. Проблема е че е неустойчив характер и има опасност от изненади. Трябва да се наблюдават отблизо действията му както и на съпредседателя му.
  • 270 Урко

    4 4 Отговор
    За три дни сме в Киев…

    Коментиран от #271

  • 271 Град

    7 3 Отговор

    До коментар #270 от "Урко":

    Стчкотот укропитек при Бандера!!!!
  • 272 Жгмъц

    4 1 Отговор

    До коментар #268 от "по въпроса":

    По в ъпросанкраваролизачи НЕ СЕ допускат за изказване!!!
  • 273 Иван

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Урюрвкос":

    Дай боже да унищожат всички нацисти
  • 274 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 275 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 276 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 277 Слава на Русия

    15 2 Отговор
    Слава на братушките! Вс зли кучета, тръгнали срещу Русия, си счупиха зъбите.
  • 278 Факти

    8 3 Отговор
    Путин нека да превземе цялата Окраина и да приключи всичко това.. и занапред е по-сигурно е..
  • 279 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 280 Бай Хой

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "Механик":

    Пий тия таблетки не ги хвърляй..
  • 281 Чичо Митко

    7 4 Отговор
    Айде тази братоубийсвена война да спре... краварите вносители на демокрация и либерастки ценности да си отиват в Кравария завинаги...стига ся правили золуми и беди
  • 282 Бедния Джо

    1 0 Отговор

    До коментар #250 от "Иучо":

    Го бутна фбутката и фстата 🤣😂😂
  • 283 Бунтата

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Урюрвкос":

    Дрън-Дрън!!!
  • 284 СССР

    3 0 Отговор
    До 38- аФторе много си предозирал
  • 285 Ирая

    3 0 Отговор
    Кой каквото прави, на себе си го прави! Това е българска приказка,която показва един духовен принцип: този на бумеранга. Каквото излъчваш, това получаваш. Бълваш омраза, ненавист, псуваш ,интригансгваш-това ще ти дойде до главата, дори скрит в миша дупка! Ако идлъчваш обич, благородство, признателност, колкото и да не ти се вярва, ще ти се върне обратно! Сега се пита в задачата -русофилите или русофобите са с бонус за благоденствие?
  • 286 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 287 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 288 Братушка

    2 1 Отговор
    Боклук украински
  • 289 Мойсея Света Троица идеален център

    2 0 Отговор
    Има ли грандиси търся двигател 2.4 мивек нещо останало от войната да се намира
  • 290 Внимание

    1 2 Отговор
    Доста руска пропаганда има в написаното! С тези напредвания от +-1 км на армия всеки един ден, не изглежда че войната ще бъде спечелена на бойното поле. Украинците са в активна война вече почти 2 години. Със сигурност вече имат множество отбранителни линии зад всеки един град, който евентуално би могъл да бъде превзет.
  • 291 Марчело

    2 2 Отговор
    Украинците трябва да продължат,защото са смели,решителни,борбени и защитават своите територии с цената на всичко скъпо и ценно.
  • 292 Още десетилетия

    0 0 Отговор
    Тази война няма да свърши никога. Все едно войната между Палестина и Израел да свърши. Няма как да стане. Има силен окупатор, който си е заградил една територия и се настанил удобно. Има и една по-слаба страна, която сама не може да си върне окупираната територия. Следват десетилетия на терористични актове и краткотрайни конфликти..
  • 293 Съвет

    1 0 Отговор
    Б@оклук ,вместо да задаваш кретенските си въпросчета,иди и ги задай на място,па дано те тресне някоя бомба в тъпата празна кофа!