Last news in Fakti

13 Януари, 2024 16:00 3 971 35

Асен Василев за разследването на "Бърд": Не били компютри, а компоти

  • бърд-
  • разследване

Опитът от досегашното ми взаимодействие с БЪРД показва, че фактите не са на почит в тази медия

Асен Василев за разследването на "Бърд": Не били компютри, а компоти - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако БЪРД беше истинска разследваща медия, щеше наистина да разследва и да установи истината, а истината е:

Сградата на ул. „Чаталджа“ 3 е купена от фирма „СТВ Консълтинг“ ЕООД през 2019 г. за изграждане на офис на компанията.

Покупката е извършена с банков кредит в размер на 2,9 млн. лв. , който включва цената на имота (по оценка на банката) и средства за пълна реконструкция на сградата.

Реконструкцията е завършена през 2021 г.

През май 2021 г. излизам от фирмата и с това приключва моето участие в „СТВ Консълтинг“ ЕООД, което е видно и от Търговския регистър.

По информация от настоящия собственик на фирмата (която е и публична в Имотния регистър), офис сградата е продадена на 7 септември 2023 за 3,1 млн. лв.

Със средства от сделката е погасен остатъкът от кредита за ипотеката на сградата в размер на 2,46 млн. лв. (информация, проверима в Кредитния регистър).

Сделката е извършена през брокерска агенция на пазарна цена и плащането е по банков път.

Не само, че не познавам купувача, но и смятам за абсурдно и злонамерено замесването на името ми в скалъпена история за нещо, което се случва две години и половина след като съм излязъл от фирмата.

По повод купувача, ако БЪРД беше истинска разследваща медия, щеше да установи, че лицензът на въпросния купувач на сградата за ТОЛ-системата е издаден през 2019 г., когато въобще не съм бил в политиката.

И за да сложа край и на тези спекулации припомням, че нашият кабинет през 2023 г. за първи път премахна монопола на ТОЛ-оператора, като издаде лицензи на още две компании. И още две са в процес на интеграция.

Опитът от досегашното ми взаимодействие с БЪРД показва, че фактите не са на почит в тази медия. И в този случай тя отново е източник на дезинформация. Оставям на вас да прецените дали това е обикновен непрофисионализъм или е част от политическа атака.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 виктория

    90 14 Отговор
    в една нормална държава тоя щеше да е минало свършено!

    Коментиран от #30, #31

  • 2 Исторически парк

    91 11 Отговор
    партнорът му на тоя каза, че асена е най-големият измамник в света и че българите били луди да го сложат за финансов министър
  • 3 Радан-Костовист

    18 76 Отговор
    Василев,не се унижавай да се обесняващ на тошко африкански!

    Коментиран от #21

  • 4 българка

    16 42 Отговор
    За злонамерена информация следва прокуратура. Нещата не трябва да се оставят така, защото започва да вони. Някои партии обичат да раздухват вонята, особено когато се основава на лъжа.

    Коментиран от #15, #18

  • 5 3.14К

    74 4 Отговор
    Още не мога да преценя кой е по-голям мошеник от Асен Василев и Делян Добрев.

    Коментиран от #10, #11, #13

  • 6 Електра

    53 7 Отговор
    Мошеник
  • 7 Китин от Китен

    70 6 Отговор
    На някого направи ли му впечатление, че в този разказ липсва името на един американски инвеститор, който сега съди Кокоран за измамата с въпросния имот??

    Коментиран от #17

  • 8 Миризлив пор

    58 1 Отговор
    Защо не се обърне към съда ако е прав?
  • 9 Анонимен

    8 38 Отговор
    Тошко има млада булка и не може на гн Василев на малкия пръст да го стигне, това е заключението на учителите от Езикова гимназия и на граждани, които отлипно познават Асен и Делянчо. Умни са, на делян баща му е започнал от малко магазинче го казват директори, все пак не живря от близо половин век, а и старите граждани се изселиха от града и останаха само пенсионери българи. Отиват да учат в езиковата и напускат града. Толкова по важни неща има за решаване, но явно младото на тошкоафрикански от ямбол иска повече да носи, да се обърне към цветанов тошко
  • 10 Мунчо

    4 12 Отговор

    До коментар #5 от "3.14К":

    Това че не можеш да прецениш, ми дава възможност аз да преценя колко ти е акъла.
  • 11 Китин от Китен

    12 14 Отговор

    До коментар #5 от "3.14К":

    Умниче, Добрев никога не е бил министър на финансите. Какви са възможностите за крадене на един ресорен министър / управляващ парче от баницата на държавниая бюджет/ и управляващия целия бюджет е известно и на хората от Мешерето.
  • 12 Коалиция Ала-Бала портокала

    39 3 Отговор
    Откровени измамници управляват финансите на държавата ни в името на фашистите от Украйна!
  • 13 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😀

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "3.14К":

    ...КАК КОЙ...ГЕЛА И 🐒......
  • 14 Гост

    32 2 Отговор
    Бързо забравяш асенчо... 2019 как ще не си бил у политиката... ти не беше ли пак министър 13 март 2013 г. – 29 май 2013 г.
  • 15 Справедлив

    21 0 Отговор

    До коментар #4 от "българка":

    Точно така, прокуратура, но нека да провери твърденията и на двете страни, а не прибързано да обявяваме негативната информация за лъжа. Ами ако е истина?
  • 16 Смърфиета

    25 2 Отговор
    Името на Аасен Василев никой не го намесва в истории за фалити и пари в посока на определена банка, но определено има повторяемост когато това име се появява в този контекст регулярно. Логиката на отговора на Аасен Василев е примитивна. Има нещо гнило.
  • 17 Смърфиета

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "Китин от Китен":

    Липсва, защото го е страх. И защото е нагазил в л-та и се е уплашил сега е в политиката. При него това очевидно е стереотип: той така оцелява, но ще изчезне ако се изменят природните условия.
  • 18 Смърфиета

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "българка":

    Значи, трябва да е някое цвете, което така си вони, за да примамва насекоми. Да го оставим на мира!!
  • 19 Боже

    8 1 Отговор
    В Хасково не ги слага в офшорки,а в компотени буркани Някой изявени местни величия даже плащат наем на майките си,за да живеят в апартаменти,купени със съдържанието на компотените буркани.Те в хасковската езикова гимназия преминават специално обучение как да пълнят компотени буркани.
  • 20 Бах та кукорца

    15 1 Отговор
    Баце пасти да яде
  • 21 Много скоро

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Радан-Костовист":

    Ще се обеснявате но в съда и в затвора
  • 22 Верно ли лъжецо

    23 0 Отговор
    Ти нищо общо нямаш! Те така и за оная кражба нямаше, а се оказа, че си крадец и си се споразумял! И сега така! Случайно е тая от вашата партия на мафията ПП оператор на ТОЛ системата с 7% комисионна! Случайно и тя е купила сградата. Случайности много покрай теб! Но лъжите ти всеки ден безроднико не са случайост! Един глупав народ излъгахте, да видим къде ще се денете като му дойде акъла на този народ!

    Коментиран от #24

  • 23 Леля Асена Спецова дъртата шарлатанка с

    17 1 Отговор
    Нова порция лъжи! Асено долнопробна крадла си!
  • 24 Аййййй

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Верно ли лъжецо":

    На остров само че кой
  • 25 Аха

    10 1 Отговор
    Не били 5 милиона , а 50.
    Нещо за ветото на Австрия да кажеш? Ти и оня проскубан плъх сте еднакви б0клуци.
  • 26 ХиХи

    7 1 Отговор
    Кокорчо и кода на един софтуер там не беше взимал, ма все той не е, нали са знаели, че соросоидите го готвят да е нещо там у бъдещето ма ДайБг станало после подмяната, на бацо са му чакали момента да му бутнат паветници
  • 27 ми чи то

    9 1 Отговор
    Още преди Асен да влезе в политиката се знаеше че е мошенник. Аз си спомням с какъв апломб говореше за щкафчета и чекмеджета. Че щял да спре кражбите и т.н. Да не говорим че срещу него беше повдигнато дело за мошенничество в особено големи размери. Нека оставим на прокуратурата да каже колко пачки отидоха в офшорката.
  • 28 Киро КокорБойков

    6 0 Отговор
    Стандартна схема, фирма взема заем, превъртат се парите в друга фирма, после първата фирма фалира и заемодателят остава с пръст в устата. Всичко е 100% законно, защото мошениците са във властта и те съчиняват законите и контролират съда и прокуратурата.
    Баце ряпа да яде.
  • 29 Худини

    7 0 Отговор
    Ми има си хас Асеня и Киро да лъжат и крадат . Те са най-почтените, най- прозрачните боклуци. А хасковския маг и Худини му завижда. Да видим като замине ма острова какво ще намерим в хазната .

    Коментиран от #35

  • 30 Колко ника имаш, ти

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "виктория":

    червен троле, от тролцентъра в Ст. Петерсбург?
  • 31 имаш над 60 плюса

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "виктория":

    Значи имаш поне десет устройства до теб, с по десет браузъра с поне по един VPN. Плаща ли Митрофанова достатъчно все още. Има ли вакантни места? Къде да си подам CV-то?

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мнение

    1 0 Отговор
    Сайта Бърт оказаха да публикуват материал за за основния замърсител на въздуха в Русе, въпреки че са били в града и са имали такъв подготвен, още преди няколко години. Още тогава за всички стана ясно, че обслужиха нечий политики- мафиотски интерес.
  • 34 Емо

    1 0 Отговор
    Асенчо, мачкаш ли чаршафите със Станислава? Тя освен това какво работи?
  • 35 хихи®

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Худини":

    Абе Хардвардски Измамници...