Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 06:00 2 064 52

"Възраждане" плаши хората с еврото, а властта спи непробудно

  • възраждане-
  • евро-
  • костя копейкин-
  • еврозона-
  • костадин костадинов-
  • бнб-
  • референдум

Опитът да бъде спряна България от еврозоната няма да е последният

"Възраждане" плаши хората с еврото, а властта спи непробудно - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Емилия Милчева:

България ще приеме еврото, когато е готова, и няма да чака десетилетия. Референдум, с който да се попитат гражданите искат ли левът да бъде единствената официална валута до 2043 г., няма да има. 49-ото народно събрание го отхвърли през юли миналата година, а вчера Конституционният съд (КС) отхвърли и искането на депутати от “Възраждане” и “Има такъв народ”, които го сезираха за противоконституционност на парламентарното решение.

Решението на съда идва близо 7 месеца след като беше сезиран - и по-малко от две седмици след попълването му с избраните от парламента за конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков. От всичките 12 съдии с особено мнение е бил Янаки Стоилов, а съдия Атанас Семов е подкрепил мнозинството, но със специално становище. И двамата са от квотата на президента Румен Радев. Неизвестно как, от партията на Костадин Костадинов бяха разбрали в аванс за решението на конституционните съдии - съобщи го още преди десетина дни по БНР депутатът от “Възраждане” Цвета Рангелова.

Разпад във "Възраждане"

Вчерашният ден донесе и други лоши новини за “Възраждане”. От седемте ѝ съветника в Столичния общински съвет (СОС) четирима подкрепиха Цветомир Петров от ПП-ДБ за временен председател. Те бяха изключени от партията, но пък се сдобиха с позиция на зам.-председател на СОС - Севдалина Петрова е един от петимата заместници на Петров. Освен това тя оглави и една от комисиите - за устройството на територията, а неин колега-отцепник - тази за околната среда. Този удар провали плановете на формацията да играе значима роля в управлението на столицата, тъй като след местните избори “Възраждане” стана трета политическа сила в СОС. А сегашният разпад я лишава и от право на група, тъй като условието за СОС е да разполага с поне петима представители.

Ерозията на партията започна с това, което се случи и на предишните национал-популисти - поблазниха се от постове и примамливи предложения, нарушавайки обета на лидера, че “Възраждане” иска да управлява сама. Заради подкрепата в СОС днес бяха изключени и трима депутати от парламентарната група на „Възраждане” - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, който бе и заместник-председател на партията. Те са номинирали съветниците.

"Възраждане" ще шие нови знамена

Конституционните съдии обявяват решението си 4 месеца преди изборите за Европейски парламент, които за България се очаква да са на 9 юни. Дотогава ефектът му ще отшуми, независимо че инициаторите на подписката за референдума от партия “Възраждане” обещаха нови и нови протести. Ще им трябва обаче нов слоган, който да разпали ентусиазма на привържениците им, които бяха повече шумни, отколкото многочислени на вчерашната демонстрация с бали сено, оборска тор и опожаряване на VW Golf с чучело на съдия пред сградата на съда.

Събирането на подписите под искането за референдума енергизира м.г. предизборната кампания на “Възраждане” за предсрочния парламентарен вот на 2 април. За европейските избори ще им е нужно друго острие, което да обедини антиевропейското им повествование и опозиционен гняв. Проруските теми са изоставени на по-заден план, но ще прозират в наратива за паметта и българската история, срещу които воюва “продажният елит”. Останалите са познати, но ще се усилват още повече през сайтове, подкасти, видеа и през целия останал инструментариум на дигиталния свят.

“Властта слуша Брюксел и Вашингтон, не и гласът на народа”, “Това не е демокрация, а тоталитаризъм”, “Сороски предатели”, “Народен съд за Конституционния съд”, “Приемаме еврото заради шепа бандити, а народът ще обеднее още” и т.н., и т.н. В крайна сметка този наратив им осигури парламентарно представителство, но не и силно представяне на местните избори. А патриотичният - как новият елит е клиентелистки, обявил се срещу всичко българско и родно като (леденото) хоро, историята и турското робство, ще се миксира с евроскептичните твърдения - „Европейската комисия слугува на Вашингтон“, „в САЩ са пред революция“, а „евро никой не иска“.

Но в този пропаганден поток на хората особено въздейства твърдението, че политиците не зачитат установеното със закон право на обществото да бъде питано по важни въпроси и да се произнася по тях.

Ще се събудят ли управляващите

Подписката за референдум обаче не стресна управляващите, за да направят смислена информационна кампания, разяснявайки от А до Я за въвеждането на еврото, което България се подготвя да направи от 1 януари догодина. Десетте информационни видеа, подготвени от представителството на ЕК в България, са слабо гледани. Политиците в управляващата коалиция, улисани да разпределят десетки позиции в регулаторите, също не са ангажирани с темата. Банализирането ѝ до въпроса “Ще влезем ли в еврозоната от 1 януари” е далеч от ефективната комуникация.

Противниците на еврото са хора, които се страхуват от силно обедняване поради ниски доходи, принадлежност към уязвими социални групи и т.н., и други, които са се вкопчили в лева като символ на национален суверенитет. Милионите евро, които българи в чужбина изпращат на близките си, за да преживяват, не са аргумент за тях - за 2023 г. сумата е рекордна и надхвърля 1,32 млрд. евро. Не приемат за аргумент и облекчението за бизнеса и пътуващите, които сега губят средства заради превалутирането. Българите от първата група не пътуват, а от втората казват, че не им е проблем.

Опитът да бъде спряна България от еврозоната няма да е последният. Силите, които искат да я държат в кремълска орбита, ще опитат с други средства. В правовите държави провокациите към насилие и неофашизъм се наказват. Българските управляващи как възприемат изгорено чучело на съдия?


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ха-ха-ха

    22 57 Отговор
    копейката го интересува единствено властта и парите, неговата борба е за лично благоденствие.аки го интересуваше българския народ да беше вкарал в затвора всички виновници за приватизацията,фалиралите банки и пирамиди,за кражбите от народа,за кражбите при строеж на пътища.... единствено копейката дрънчи като тенекия, само шум
  • 3 Свободен

    21 53 Отговор
    Статията е абсолютно точна, но пропуска един важен фактор.
    Лисицата се чисти от бълхи, като захапва някакъв пар.цал и бавно влиза в реката.
    Бълхите бягат от водата и отиват в парц.ала.
    Когато се потопи цялата, пуска парчето плат по течението и излиза чиста.
    Е, България е лисицата, а Възраждане - парчето плат.
    Ако тези бълхи плъзнат по всички партии, ще е много по зле!
    Нека се събират във Възраждане!

    Коментиран от #29

  • 4 Българин

    70 18 Отговор
    Бг е продадена! Няма българска банка , няма българско злато ,сребро,няма българска енергетика(ЕРП, Мариците ,Лук ойл) няма българско земеделие, няма български мобилен оператор, няма българска телевизия,всичко е купено(дори и политиците,журналистите) от чуждите "инвеститори".....и т.н.
  • 5 Българин

    21 52 Отговор
    Целта на петата колона на Москва от национални предатели и българофоби е България да бъде не състоял се и неефективен член на НАТО и ЕС. Затова и опитите на безродниците в тази насока няма да престанат.
  • 6 Както

    10 32 Отговор
    едно време плашеха децата с Торбалан !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тази госпожа

    54 15 Отговор
    съвсем се изложи с последния абзац на творението си. За каква кремълска орбита бълнува и Кремъл ли е виновен за пълното обедняване на българина. В кремълска орбита ли е например Полша, един от ястребите срещу Росия. където още преди години заявиха, че ще приемат еврото когато имат европейски заплати и германска икономика. А какво ще каже ,госпожата, за Чехия, за Унгария , а за Румъния, която отложи за сега приема на еврото за 2029 г.и това са все страни от бившия соц.лагер. България обаче не случайно я причисляват вече към тройката балтийски ястреби - Литва, Латвия и Естония.

    Коментиран от #12

  • 9 Сск

    8 12 Отговор
    Много гладни излязоха тез воеводи!
  • 10 Мда

    48 16 Отговор
    С Възраждане или без, на българинът му е ясно, че с приемането на еврото ще обеднее ударно!
    Колкото и да се тръби за някакви ползи, негативите са далеч по-сериозно от разликата в обменният курс.
    Мда, суверенитетът и свободата цена нямат! Колкото полза имахме от приватизацията, толкова ще имаме и от приемането на еврото.
  • 11 Перо

    42 5 Отговор
    Докато няколко партийни функционери, предрешени като съдии от КС, назначени под прикритието на квотния принцип, заместват волята на народа и го лишават от референдум, това е тоталитаризъм! По тази схема, всяка партия, дошла на власт с мнозинство завладява всички власти по квотния принцип! Кой съд в Швейцария може да отмени референдум, НИКОЙ! За това сме много далеч от европейската демокрация! Не се зачита волята на народа и му натрапват случайници от листите за избори, които решават и натрапват чужди или криминални практики и лобистко законодателство! За това мутренския “преход” в БГ, никога няма да свърши!
  • 12 Сск

    14 22 Отговор

    До коментар #8 от "Тази госпожа":

    Точно държавите със силна икономика, могат да си позволят стабилна собствена валута. Нашето левче е в в будна кома от 1997 г. Ако не беше борда, всички щяхме да сме милиардери
  • 13 Мда

    36 7 Отговор
    В същност опорката "присъединяване към Еврозоната" е изпразнена от съдържание фраза......колко държави в Европа все още не са приели еврото, а и няма да го приемат и на какъв хал са?
    Къде сме ние!? Държава без развита промишленост/производство чакаща на европомощи и директиви да реши собствените си проблеми.
    Проблем имаме и той е институционално-управленски, дълбок.
    Да очакваш друг да реши проблемите ти е повече от смехотворно, дори трагично. Бъдещето ни не е в погледа на Запад и измислени ценности. Всичко нужно носим в себе си. Единственото нужно е да се върнем към корените си, за да възродиме себе си.

    Коментиран от #35

  • 14 55555

    6 19 Отговор
    Май и Възраждане са криптодоларова партия - отредената им роля да са антисистемни , А и им помпат рейтинга изкуствено - в смисъл все едно те са е самоопределили че са защитници на всичко традицинно- една и задачите им е да свият бсп като гласове тотално , но играта е многоходова , стратегията е сложна. Въздаждане като наименование дори е универсален термин - възраждане на какво ? По-скоро възраждане на конфликтоното състояние в обществото - та те настройват хората един срещу друг,може и да имат добри намерения, но в най-добрият случай , просто изпълнението им е по грешен начин, както се очертава -няма как да са алтернатива - единствена алтернатива и спасение на Българите е еволъирането им в руснаци и присъединяване не към БРИКС+, а Российская Федерация. Затова и създават подобни псевдо движения банкерите от Ситито
  • 15 Демократ

    13 21 Отговор
    Стига вече с тези плашила копейки безродни.Партията на Путлер в България само плаши като него, който е плашилото на света.Службите ни за национална сигурност са просмукани от руски агенти и затова бездействат в иэпълнение на плана му за създаване на хаос ,нестабилност и страх у хората. Който иска диктатура да заминава незабавно за Москва. Ние истинските българи сме избрали още преди 147 години пътя на европейско развитие, защото сме в Европа. Земята на златната монголска орда наречена Русия е в Азия. За толкова години в България привържениците на московските азиатци пречат на европейците да развиват държавата си .

    Коментиран от #18

  • 16 Истината му е майката

    3 9 Отговор
    Прав е човека.
  • 17 Провинциалист от провинция Тракия

    24 5 Отговор
    "България ще приеме еврото, когато е готова, и няма да чака десетилетия" - е да де, ама 3 десетилетия не стигнаха и сигурно още толкова няма да стигнат. Въпреки това зорлем се напъваме за тая зона.
  • 18 Провинциалист от провинция Тракия

    21 8 Отговор

    До коментар #15 от "Демократ":

    А ти снощи провери ли под леглото за Путин?

    Коментиран от #24

  • 19 влизаме

    24 6 Отговор
    Не се плашете. Ето ги фактите:
    Всички имаме роднини в чужбина.Питайте ги на запад за ценовия шок след еврозоната. Те даже досега (след десетки години) съжаляват за националтата си валута.
    1.Едно кафе на 1 януари 2025ще е 1 лев, На 31 декември 2025 - едно евро. Няма кой да следи повишение на цените за дълъг период.Навякъде в страните след приемане на евро инфацията е 200% за една година или
    18 месеца. Например Германия, Прибалтика, навсякъде!!!! Питайте ги за инфлацията в момента в Естония 13%
    2. Отношението Debt/GDP в Гърция, Италия, Испания е 150-200 %. В България е 25%,. Италианската индустрия е намаляла с 20% от времето на въвеждане на еврото.
    Питам: кой на кого ще плаща дълга пряко или косвено било то с печатане на евро, инфлация или по друг начин?
    3. Наличните ти пари ще се блокират (рано или късно) с въвеждане на цифровото евро. Процесът започва на 1.10,2023 за корпорациите.
    4. Раждаемостта в евеозоната е по-ниска от тази в страните извън нея
    5. Ипотечните кредити ще следват Euribor лихвите. В момента в БГ е 3.5%. Ще станат 6 %.
    6. Банките ни ще бъдат улеснени при вземане на заеми. Те ще се използват главно за потребление, а не за развитие на високи техниологии. (Напомнете ми за такива през последните 30 г). Отношението ни Debt/GDP ще расте неограничено 60-80-100%. Процентът на ипотеките ще бъде двойна.
    Къде ни е стратегическия, хранителния суверинитет?

    Коментиран от #34

  • 20 Някой

    15 2 Отговор
    Дойче зеле юбер алес, какво да ни плашат бе,вижте си Германията първо? Ако заплатите и пенсиите в БГ се превалутират 1:1 , тогава да ,за еврото сме. При това положение средната заплата ще е равна на вашата минимална ,а пенсиите също като вашите минимални.Това долу горе ще е приемливо за начало. Ама да ми делиш на две,заради нашите мошенници от миналото и техните ,наследници" от настоящето, не сме съгласни.
  • 21 ........

    13 6 Отговор
    Цитат:"Българите от първата група не пътуват, а от втората казват, че не им е проблем."

    Като не е проблем защо искате да ни набутате в еврозоната и пак да предизвиквате хиперинфлации?Никой не ви иска еврото.Не го ли разбрахте?Затова и забранихте референдума все едно сте фашисти и даже искате и опозицията да забраните.Вие фашисти ли сте?Ако сте такива си казвайте,за да си знаем,а не да се чудим какво става тук.

    Коментиран от #33

  • 22 свидетел

    12 3 Отговор
    когато излязат левовете от буркани и изпод дюшеци, тогава ще видите , кой кого с какво плаши ! затова и бързат с еврото ! за да ударят черните пари за бели дни !

    Коментиран от #32

  • 23 вой на

    6 12 Отговор
    копейки
  • 24 Демократ

    8 12 Отговор

    До коментар #18 от "Провинциалист от провинция Тракия":

    Ти пита ли копейкин чия партия е израждане, защото той каза пред бтв, че е на Кремъл? Митрофанова знаеш ли чий посланик е, та ще гласува за нейния човек копейкин? Чул ли си някога копейкин да е несъгласен с Путин?
  • 25 Дойчебелене

    18 4 Отговор
    Защо Англия, Швейцария, Полша, Чехия, Унгария, Румъния, Швеция, Норвегия и т.н. не са зи заличили собствените валути и не са приели Еврото?

    Някакво обяснение ако можеше да даде някой от соросоидите - щяхме да се съгласим.
    Просто виждаме добре кои са тези, които ни карат да приемем Еврото - правим си изводи, че тези хора няма как да искат нещо добро за България. Зотова никой не ви го ще.

    Затова и ги е страх тия хора, че няма да им се получи.

    Коментиран от #31

  • 26 БЕЗ ЦЕНЗУРА

    14 2 Отговор
    Вече не те оставят да се изкажеш като хората, трият ти коментарите само заради това че не са "правилни". Винаги когато им отърва, коментарите са "така е на запад". Обаче когато не им изнася , следва тотална цензура и блокиране на всяко мнение различно от тяхното. Еврозоната не е единствения проблем , който се опитват да ни пробутат. Тази държава още няма съд, прокуратура и полиция като хората, а какво да говорим за образование, здравеопазване та да се стигне до финансите. Еврото не е панацея, това е поредната стъпка към заробване на държавата, не че сега не е. Стига занимавате народа с възраждане , и с тях и без тях проблемите се задълбочават. И не , проблема не е нито в Путин нито във войната, защото последните 3 години ръста на БВП скочи до нови височини само и единствено благодарение на оръжейната индустрия. Но , какво спечели народа , пак питам ? Явно тази държава съществува за да могат едни 10 К хора да живеят като крезове, другите кучета ги яли.
  • 27 Поредната глупост

    16 3 Отговор
    Властта спяла. Ами защо да не спи?Официално призна, че влизането ни в Еврозоната ще бъде политическо решение. Отпусна 10 милиона за пропаганда на еврото, които така и не се разбра къде потънаха. Какво искате по- вече. Спрете поне да дразните народа.
  • 28 123456

    15 5 Отговор
    Страх ви е от истинското мнение на хората , нали ! 600 000 хиляди човека нямат значение за вас ! Но когато дойдат с колове и лопати няма да мислите така ! Манипулатори долни и крадци продажни !
  • 29 Откъде го измисли това

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Свободен":

    за лисицата бе флупендер?
    По-добре да беше написал, е лисицата се чисти от бълхи като отиде в някоя селска аптека и си купи противопаразитен нашийник.
    Вахти мозъка имаш.
  • 30 Плаши, не плаши

    9 3 Отговор
    ама референдум няма да позволите.
    Недай си боже народът демократично да отхърли еврото.
    Все пак вие знаете по-добре от простия народ, нъл тъй Емилче?
  • 31 От ЮАР

    4 14 Отговор

    До коментар #25 от "Дойчебелене":

    Защото в тия страни няма никаква опасност от Руско влияние. Влизането на Бг в Евро-то, освен икономически предимства има важна политическа роля, а именно с Еврото, последната врата на Русия към Балканите окончателно и завинаги се затваря. Влизането на България в Евро и Шенген ще е пълната гаранция за нашата цивилизационна принадлежност към Европа, а не към Чингиз-Хановата орда.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 От ЮАР

    4 10 Отговор

    До коментар #21 от "........":

    А бе, многоточие, каква хиперинфлация, какви пет лева с приемането на Евро-то? България е във валутен борд и стабилността на Лева е благодарение единствено и само на Евро-то, за което сме вързани. След приемането на Евро-то, финансите на Бг в голяма степен ще се контролират от Франкфурт, а не от БНБ, което е ГАРАНЦИЯ, че олигарсите в Бг няма да могат да въртят милиардни далавери за сметка на данъкоплатците. Ще има повече възможности за нормалните хора и за бизнеса, парите ще се въртят доста по-бързо, ще има повече инвестиции и работни места. За обикновения човек, Евро-то ще носи повече добри неща, отколкото негативи.

    Коментиран от #45

  • 34 От ЮАР

    4 10 Отговор

    До коментар #19 от "влизаме":

    Излагаш неверни неща. Никъде в Европа няма намаление на БВП след въвеждане на Евро-то. Тия басни за национален суверенитет и хранителна сигурност са просто нелепи. Европа е един огромен пазар с 500 милиона жители и да си мислиш, че извън него ще си по-добре или че си по-умен от Европейците е просто скудоумие. Постигането на един средно-Европейски стандарт на живот е много по-важно за хората, отколкото дебилните идеи за национален суверенитет. Айде тропнете едно хоро с Български знамена в Брюксел. Бай-Ганювски патриоти. Важно е да имаш успешен и хубав живот, а не да вееш знамена за някакви мъгляви суверенитети.
  • 35 От ЮАР

    4 12 Отговор

    До коментар #13 от "Мда":

    Връщане към корените е куха фраза, която столетия наред, на никого не помага. Не виждам причина, корените да са с нещо по-успешни от Западната цивилизация. Не виждам причина в България да умуват десетилетия наред как да се развива страната, след като има готови работещи и успешни модели на Запад, които да приемем и работим като тях. Всичко останало ще се нареди от само себе си. Призивите към корени, патриотизъм и пр. са нелепи. Патриотизмът е последно убежище на негодниците.

    Коментиран от #39, #46

  • 36 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    Още една будна гражданка-демократка.

    Коментиран от #37

  • 37 Ами

    11 2 Отговор

    До коментар #36 от "Ха ха ха":

    Той Стив Ханке каза : "не влизайте в еврозоната . После няма да има излизане.Не го правете. Вие и без това на практика сте вътре, но имате суверенитет все още" Интервюто е в тубата.
  • 38 истина ти казвам

    4 1 Отговор
    Ще ми уплашат дедовеца! Немам ни евро ни левове,да му мислат тия със пълните дюшеци!🤣
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 От на райнатаси

    7 1 Отговор
    Чуждите модели били образци.....ти да видиш!
    Осъзнавайки, че сме достойни и равноправни на коя да е страна в ЕС, че и извън, ще положи основите на нова, истинска външна политика. И ако в този ред на мисли, трябва да се вземат национално отговорни решения/дългосрочни политики, правителството, та и парламента нямаше да се интересуват как изглеждат в очите на Запада.
    Това, че сме заробени от една клика клякащи, не означава, че у нас няма трезвомислещи и сърцати хора.
    Какво ти евро, я гледай какви ибрик4ии са накацали по върховете, че и съдии станаха вече. Новото О.П.Г.се нарича парламент.
  • 42 Гражданска инициатива Народен референдум

    6 3 Отговор
    Предстоят избори за европейски парламент. Повечето от нас не ги интересува темата. Но това е един добър момент да проведем народен референдум "не на еврото". Всеки да напише или разпечата на малък лист хартия "не на еврото" и да го загъне с официлната бюлетина без значение какво е отбелязал или не отбелязал в нея. Така ще се чуе гласа на народа. Макар и неофициален начин на изразяване на мнение това би имало съкрушителен обществен отзвук върху безродните продажници на сглобката! Споделяйте и разпространявайте!
  • 43 Веселяка

    1 8 Отговор
    Аз искам пак избори и пак да гласувам за Волен или Лупи само за майтапа 🤪 за всичко останало ми е все тая 😆
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Майстор на спорта

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "От ЮАР":

    Ако разбираше поне малко от икономика, щеше да знаеш че във валутен борд стабилността на лева НЕ е благодарение, единствено и само на Евро-то, а на дисциплината която ти вменява борда.
  • 46 Калифорния фалира

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "От ЮАР":

    Вярно е, че на запад има готови работещи и успешни модели, които ако ги приемем и работим като тях, ще ни докарат до техният хал! Още другаря Хершел Леви Мордехай го е написал в неговият труд "Капитала". Пример САЩ, при който вътрешният неразплатен дълг + външният взети заедно съставляват сума по-голяма от всички природни богатства на земята взети заедно. Демек - тази "държава" е в практически фалит, тъй като няма с какво да си върне дълговете. Всичко останало ще се нареди от само себе си - тука съм съгласен с теб! Призивите към корени, патриотизъм и пр. НИКОГА НЕ са били нелепи, НО понеже ти очевидно си от негодниците на които им плащат за да мразят Родината си няма какво повече да ти кажа.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Дебил

    4 0 Отговор
    Еврото ще понижи жизненото равнище осезаемо. Още сега цените на стоките в лева са увеличени достатъчно..В България който оживее-оживее. Няма какво да се плашим.
  • 49 Ами има и негативи

    3 0 Отговор
    Защо да ги плаши, като им к негативи, ние ли ще плащаме борчовете н богатите?! Ако стане, тия всичките евроатлантици утре на съд, то и разум трябва
  • 50 Не четете Дойче веле

    3 0 Отговор
    Манипулации и пропаганда на платени отвън журналя
  • 51 марги

    1 0 Отговор
    Това с "кремълската орбита", не го разбрах...рублата ли ще ни е валутата !?!
  • 52 Българин

    0 0 Отговор
    Нашите хомо политици са просто подлоги!
    Полша е страна за пример и си запази валутата.
    Какво значи отхвърлиха референдума?
    Народът иска своята си валута, а не безстойностна хартия!
    Предатели!