Last news in Fakti

17 Февруари, 2024 16:00 2 352 144

Иво Инджев: Не е задължително след Путлер положението да стане още по-лошо

  • путин-
  • русия-
  • терор-
  • опозиция-
  • демокрация

“Без Путин няма Русия”, скандират фанатиците там. Много интересно! Защото все някога тя ще осъмне без Путлер

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Масово разпространено е мнението на вътрешни противници на Путлер и на анализатори в чужбина, че и без него държавата му ще е същата. Нищо нямало да се промени, само можело да стане по-зле.

Това коментира в блога си Иво Инджев.

Готов съм да не се съглася без бой и без да имам доказателства за бъдещето, както и без да знам кой точно би го заменил на диктаторския трон. За сметка на това мога да се позова на някои примери от миналото като отправна точка за моето (съ)мнение.

В държава, в която толкова много, ако не и всичко, зависи от волята на царя, индивидуалната му лудост може да поднесе някои изненади, включително със знак плюс, при отстраняването на пациента от върха на държавата. Да, изненадата може и да е неприятна. Властта може да попадне в ръцете на още по-болен егоцентрик и мизантроп. Но презумпцията, че нищо няма да се промени, защото не зависи от личността, а от системата, работи в полза на несменяемия днешен владетел.

Не съм срещал изключение от заключението, че Путлер е маниакално обиден, че му е позволено да играе определяща роля в световната политика. “Краваря” Тъкър Карлсън изцяло се солидаризира също, че от интервюто му с Путин е разбрал колко е гневен, направо бесен, че го пренебрегват. Нямаше нужда каубоят да му се предлага със своята визитация, за стигне до тази констатация. Същото е видно от всеки телевизионен зрител.

Проспан от Запада симптом беше нападението на Путлер срещу Грузия само година след прословутата му реч в Мюнхен, където направи заявка да покаже на света кой е той. Беше нещо като речта на Хрушчов от трибуната на ООН през октомври 1960-та, когато изрича прословутото му непреводимо обещание да покаже “кузкину мать” (Kuzma’s mother) на слугите на американците- именно на тях, доколкото го ядосва един филипински делегат с констатация за съветското потисничество над Източна Европа.

Същото недооценяване се повтори с ултиматума на Путлер от края на 2021 г. преди да нахлуе в Украйна, че настоява историята да се върне години назад към 1997-ма, когато започна разширението на НАТО.

Припомням тези два факта, за да се съглася, че Путлер наистина е обзет от манията да прекроява познатата му история не само на своя територия. Вижда себе си като Божия ръка, както изглежда. Но дали всеки друг на негово място би боледувал от същото?

Мисля, че тази смесица между злодейско месианство и нарцисизъм е нещо много лично и специфично за този пациент, а лудостта има много проявления. Не е задължително да се повтаря в същата среда по същия начин. Все пак зависи и от индивида.

Припомням, че за СССР се говореше почти буквално нещо подобно: който и да го оглави, все ще е твърдоглав комунист. Иначе твърдоглавите комунисти няма да го изберат. А се оказа, твърдоглавите избраха Белязания. Горби смекчи тона и предприе реформи, чийто резултат е известен на всеки. Беше принуден да търси решение на невъзможната задача как да направи от озъбения комунизъм уютен за хората и света режим, за да оцелее. Нямаше решение на това уравнение, поради което той се провали с реформите, но остави личния си отпечатък върху времето, което донесе “вятъра на промяната”.

Самият, споменат вече Хрушчов, макар и окървавен до ушите от участието си в чистите на Сталин, все пак се различавал доста от своя предшественик на трона и допуска “размразяване”, т.е. смекчаване на репресиите и възстановяване на диалога със Запада макар и от позицията на перченето със сила.

Култът към Путлер, отглеждан сред поданиците му, цели да насади страх от всяка промяна в една държава, в която традицията на пълното подчинение на бащицата има вековни корени . От успеха на това внушение зависи в не малка степен доколко ръмженето през зъби в неговите владения във връзка със специалната му военна излагация в Украйна ще генерира нови ветрове на промяната в задния му двор.

“Без Путин няма Русия”, скандират фанатиците там. Много интересно! Защото все някога тя ще осъмне без Путлер.

В заключение, предрешаването на бъдещето в стил “след Путин ще бъде още по-зле” е също толкова вредна манипулация, колкото и пропагандното оправдаване на войната му като неизбежна. Нямало как да бъде избегната. Щяла да се случи така или иначе.

Истината е, че войната беше наложена по решение на режима му. Неговото пълно подчинение на един човек беше демонстрирано както никога преди на показаната по телевизията среща с висшите ръководители на армията и силовите ведомства, унизени в самото начало на агресията срещу Украйна да се съгласят публично с нея под строгия поглед на бащицата.

Промяната към по-добро от гледна точка на световната сигурност след края на Неговото управление е напълно легитимно предположение, което не бива да бъде отхвърляно в духа на коментарите и анализите, които сгъстяват краските с цел след това всички да си отдъхнат, че най-лошото е избегнато по съответните заслуги на многобройните бащи на победата.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циник

    171 29 Отговор
    Инджев, бегай у Авдеевка да громиш Путин. Вземи Тагарев, Дайнов и Евгений Кънев.

    Коментиран от #34, #108

  • 2 КОТарАК

    25 122 Отговор
    не го сравнявайте с ХИТЛЕР , тва джудже! жалък , пародиен имитатор

    Коментиран от #9, #36, #71, #76

  • 3 Иво

    141 12 Отговор
    Никой интелегент и здравомислещ не би приначавал името на опонента си.
    Лош подход.

    Вижте му акъла и му кройте шапка.

    Коментиран от #22

  • 4 Е, ми

    63 4 Отговор
    Така казваха и немците преди да изберат Адолф Хитлер за канцлер на Германия. След това последва ВСВ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Точно

    13 92 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    путин е в пъти по кръвожаден от великия и незаменим Адолф Хитлер. Всички сме свидетели на това.

    Коментиран от #121, #127

  • 10 Сила

    14 78 Отговор
    Нали глупака Карлсън се изцепи, че "лидерите убивали"........ Ето резултата, джуджето се превъзбуди...
    ....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ми то ......

    106 12 Отговор
    И тебе Иво те знаем какво лай.....но си , затова по- добре не се обаждай !!!!!!!
  • 13 ИВЧООООО

    97 15 Отговор
    ЗА РИСНАЦИТЕ ПОЛОЖЕНИЕТО ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО ДОБРО А ЗА ЛЮБИМИТЕ ТИ БАНДЕРОВЦИ ВСЕ ПО ЛШО
    КОЙТО И ДА Е НА ЧЕЛО НА РУСИЯ
    МЕЧКАТА СЕ СЪБУДИ
    И МАЧКА ЧАКАЛИТЕ ОКОЛО НЕЯ
    А ТЕ КВИЧАТ ЛИ КВИЧАТ
    КАТО ТЕБЕ ИВЧОООООО

    Коментиран от #25

  • 14 Шаман Дур

    83 12 Отговор
    Менджата явно е свършил центовете, но защо ние трябва да се мърсим с нечистотиите му????
  • 15 Ха ха ха

    11 40 Отговор
    Сега като напиша и аз Путлер.... да не ме изтриете.......
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 фарс

    99 11 Отговор
    Агент Ивайло от ДС, при това член на БКП и завършил образованието си в Москва.

    Назначен за русофоб и евроатлантик...

    Коментиран от #35, #37

  • 18 Специален

    58 9 Отговор
    Товарищ Инджев май е забравил къде се е учил за вишист.После е забравил,че Горби демократизира СССР с устни обещания,докато другите от победителите си останаха,защо ли.В настоящето двата свята са огледални и посредата се бият за една територия,където никакво помирение и идентифициране на населението като единно ,клони към невъзможното.
  • 19 НАБЛЮДАТЕЛ

    9 44 Отговор
    Още година война / очаквано / и страхливите руснаци ще му се озъбят
  • 20 А бе

    73 9 Отговор
    Този човек да не са го "обидили" руснаци някога, че е толкова ядосан :-)
  • 21 !!!?

    16 56 Отговор
    Кремълските старци окървавиха Перестройката на Горбачов !!!?

    Коментиран от #48

  • 22 Перо

    70 7 Отговор

    До коментар #3 от "Иво":

    Агентът никога не е бил интилигент! Спомням си когато се смени режима и неговите дълготрайни усилия за подръжка на БКП рухваха, той се заключи и се държа за директорското бюро като удавник за сламка! Стана “демократ” за една нощ!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Баба ти от Украина

    11 51 Отговор
    Путлер не е убил Навални и Русия не е нападнала Украйна Западът уби Навални и Украйна нападна Русия А дали е така попитайте червените боклуци Те винаги казват истината
  • 25 ха ха хааа

    4 29 Отговор

    До коментар #13 от "ИВЧООООО":

    Пий едно кафе бе , стига с тоя самогон ...

    Коментиран от #85

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Инджов

    63 8 Отговор
    Тоя пак изпълзя отнякъде. Типичен пример за комунистическо мекере. Кариера благодарение на комунизма, сега пръв нацист.
  • 29 Аз съм

    49 3 Отговор
    инджев,говориш за Путин сякаш ти е първа дружка....нещо си се объркал ,не си му на нивото даже и под него не си.
  • 30 Ъхъъъъъъ мозък

    44 2 Отговор
    Иво Инджев: Не е задължително след Путлер положението да стане още по-лошо.....Не е задължително и след Хитлеряху в Израел положението да стане още по-лошо.....
  • 31 Къв е тоя

    48 2 Отговор
    Сбабичосания дърт пе€рас?😂🤡
  • 32 Ъхъъъъъъ мозък

    45 3 Отговор
    Не е задължително и след Денко и Кретинел положението в България да стане още по-лошо....
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Забрави нещо

    32 1 Отговор

    До коментар #1 от "Циник":

    Забрави Дебелия АлЙо !
  • 35 Ха ха ха ха

    49 3 Отговор

    До коментар #17 от "фарс":

    А пък майка му и баща му на тоя клоун бяха ченгета от д с, с офицерски чин и тъмно, тъмно червени. Сега тоя по - католик от папата.
  • 36 факуса

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    колко си висок бе шматарак,както и да го наричате си е титан,нищо,че е СРЕДЕН РЪСТ

    Коментиран от #40

  • 37 Съвременник

    20 3 Отговор

    До коментар #17 от "фарс":

    Фарс, наистина се долавят в случая сериозни абсурди, които не са в полза на "журналиста", или както тук някой пише "агента": дали е живял в Москва по време на студенството си, т.е. дали познава достатъчноруския етнос и дали също в дълбочина познава "ерата Горбачов", защото тя вече 30-на години силно се изкривява с такова "представяне"!? Защото Михаил Сергеевич беше силен като номенклатура и конюнктура преди да застане на кормилото, но имаше събития, които показаха друго или го разклатиха изоснови (като Чернобилската авария, като бунтове в съветски "крайнини", като недалновидност в производство и икономика, като прекалено натурално показваното убийство на семейство Чаушеско, и др. по-дребни, довели до неговия "необявен" отказ от продължаване отстояването на поверената му власт- нещата, които в тези години личаха и за хора, непретендиращи да са вещи в журналистиката. А истинските промени в живота ни, изискват истинската история, истинските хора и респективно морал.
  • 38 Ъхъъъъъъ мозък

    25 1 Отговор
    Не е задължително и след БайДън положението в САЩ да стане още по-лошо....

    Коментиран от #105

  • 39 Тиква

    34 3 Отговор
    На Иво Инджев ще му влезе скоро някъде. Капут от класа.
  • 40 КОТарАК

    4 30 Отговор

    До коментар #36 от "факуса":

    много съм нисък и нося обувки с 30см. подметка / когато стане напечено , се крия в бункер,през останалото време бръмча с един влак-брониран. пратете Копейкин да ме итервюира , че имам още оправдания за СВО

    Коментиран от #57

  • 41 Бъдеще

    39 4 Отговор
    Инджев, Навални иска говори с теб, нещо спешно било...
  • 42 ДБил

    28 1 Отговор
    Не трябва да се пие толкова рано....Води до алкохолизъм. Вечер , умерено, със салатка може.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    34 4 Отговор
    СКРИЙ СЕ НЯКЪДЕ БЕ МИШОК.
    БОЖЕ КОЛКО СИ ЖАЛЪК.

    Коментиран от #56

  • 46 Историята се повтаря

    8 29 Отговор
    След Путин може да има нещо като повторение на 1917 година, защото рашите ще са доста изгладняли, обосяли и ще превземат с "камъне и дървя" всички дворци, владения на непризнатия
    цар и неговите лакеи😂
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Съпротивата

    4 8 Отговор

    До коментар #21 от "!!!?":

    Имайкати при навалнюхата
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Всичко ни стана ясно !

    15 0 Отговор
    Никъде по света НЕ е задължително положението да стане още по-лошо.... Но нови лидери са нужни явно.
  • 51 Джугашвили

    5 9 Отговор

    До коментар #44 от "Джугашвили":

    И забравих да ти кажа. Путлер бил ликвидирал много опозиционери и неколкостотин хиляди украинци.Ти знаеш ли аз колко опозиционери съм затрил? А знаеш ли колко украинци съм уморил от глад? Като ме стигне, тогава му обръщайте такова внимание!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ВКК

    3 5 Отговор
    Не е задължително, но е доста вероятно
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Ъхъъ.....

    9 1 Отговор
    В заключение, предрешаването на бъдещето в стил “след Денков, Борисов, Киро и Габриел ще бъде още по-зле” е също толкова вредна манипулация, колкото и пропагандното оправдаване на войната като неизбежна.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Абе, Ко станА

    18 3 Отговор

    До коментар #40 от "КОТарАК":

    С Авдеевка?

    Коментиран от #58

  • 58 КОТарАК

    3 14 Отговор

    До коментар #57 от "Абе, Ко станА":

    квот стана с Херсон

    Коментиран от #140

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Психиатър

    17 3 Отговор
    Пациентът е избягал от лечебното заведение и буйства. Молим съвестните граждани да ни се обадят, за да си го приберем за продължаване на лечението му...
  • 62 В.В.П.

    13 2 Отговор
    Смъртта на предателя Льоня ,извади старите кокали от шкафа .Путин е боец .. Ще спечели изборите за президент на най голямата държава в света..Зеленски ги убиха ,янките през близки хора ..Предателство и корупция..
  • 63 Помпидурник

    16 3 Отговор
    Ползваната за бърсане на подове кърпа, не може да има визия за собственото си село, тръгнала да гадае, за най-голямата страна в света.

    Коментиран от #132

  • 64 Кресна

    23 5 Отговор
    Колко хубаво би било българската журналистика да се освободи от ид@оти като този .
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Яне Сандански

    28 4 Отговор
    До вчера уше на Държавна сигурност (КГБ) днес плюе ръката която го е хранила .Това са най жалките хора на земята .

    Коментиран от #74

  • 67 Артилерист

    21 4 Отговор
    Знам, че е унищожение да се коментира такъв помияр като този Инджев, но мълчанието ги поощрява...
  • 68 Георги Харизанов

    22 2 Отговор
    Ледът се пука господа съдебни заседатели.Демонокрацията е в опасност.Всички с0р0$0идни масс тии на барикадата.Гледайте кои ще се появят следващите дни.
  • 69 Бай Шукри

    15 1 Отговор
    Иво чоджум на гащите мажат по хотелите...
  • 70 Фен

    23 2 Отговор
    Инджев не е журналист. И никога не е бил.
  • 71 Хитлер

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    А ти, не сравнявай Зеленски с мен! Жалък имитатор е той!
  • 72 123

    18 4 Отговор
    И ти ще споделиш съдбата на навални ще обърнеш палачинката само да духн е друг вятър от исток продажник си и ти смешник
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Бай Шукри

    7 1 Отговор

    До коментар #66 от "Яне Сандански":

    Викам да ги запознаем със Сър Иън Маккелън...
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Бинго

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Психично болен си! Ходи да се лекуваш!
  • 77 В.В.П.

    22 2 Отговор
    Изпълзяха лалугерите ,от дупките . Ахаха.
  • 78 В.В.П.

    19 3 Отговор
    Тоя е написал едни тъпотии....Олелеее....Путин и РОССИЯ са номер едно в света ..Сащ и НАТО падат в канала ..нямат сила да се противопоставят...
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 БАНко

    13 3 Отговор
    ИВО , ПОЗОР СИ !!!
  • 82 ПивоМинджев

    23 3 Отговор
    Този не трябва и с лайннен прът да се докосва, защото ще омаца пръта.

    Коментиран от #86, #103

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 КУПИЛ СЪМ

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "ха ха хааа":

    ДЖОНИ
    МИНИ ДА ПОЧЕРПЯ ИМАМ ПОВОД ЗА АВДЕЕВКА
    А ПЪК ТИ ЩЕ ПОЧЕРПИШ ЗА ДЕСАНТНИЯТ КОРАБ
    А НА КРАЯ АКО НЕ СЕ СБИЕМ МОЖЕ И ДА ГИВОРИМ НОРМАЛНО
  • 86 ЩЕ ЗАПОМНЯ

    6 3 Отговор

    До коментар #82 от "ПивоМинджев":

    КОМЕНТАРА
    ЖЕЛЕЗЕН Е
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Объркано Атлантиче

    18 5 Отговор
    Неизбежният колапс на западната цивилизация е предсказан от френския учен Е.Тод, - The American Conservative:
    -„Щатите водят либералния свят към пропастта“, посочва The American Conservative, цитирайки автора на книгата „Поражението на Запада“, който точно предрича разпадането на СССР
    -Руската икономика успешно устоя на бруталните финансови санкции на САЩ и Запада, които мнозина очакваха да поставят Русия на колене. Те се оказаха нещо като "хартиен тигър"
    -Изолация - Русия или Западът? Големи демокрации като Турция и Индия отказаха да приемат режима на санкции на Вашингтон. С напредването на конфликта нараства и глобалната подкрепа за Русия, включително „тихите“ мерки за заобикаляне на санкциите.
    -От 2000 г. до 2017 г. смъртността от алкохолизъм в Русия спадна от 25 на 100 хиляди граждани до 8; от самоубийство - от 39 на 13; от убийства - от 28 на 6. Детската смъртност пада от 19 на 1000 раждания на 4,4. Тод цитира УНИЦЕФ и отбелязва, че процентът в Америка в момента е 5,5 на 1000 раждания
    -През последните 20 години Русия постигна зашеметяващ успех в селското стопанство и достъпа до интернет. 23% от руснаците с висше образование са учили инженерни предмети, в сравнение със 7% от завършилите колеж в САЩ
    -Западът няма представа каква част от света отхвърля ценностната система на съвременния глобалистки неолиберализъм. Русия разбира, че нейната анти-ЛГБТ политика не само не отчуждава останалия свят, но и „осигурява на Москва значителна мека сила“.
    -За

    Коментиран от #92, #95

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Объркано Атлантиче

    12 4 Отговор

    До коментар #91 от "Объркано Атлантиче":

    -За Франция и останалата част от Запада следването на примера на САЩ ги заплашва с катастрофа
    -- French Best-Seller: U.S. Is a ‘Nihilist Empire’ --

    --
    Задължително след Инджев положението ще стане още по-добре .


    Как мислите, кой е по-всеизвестен по света – гронтояда Инджев или Френският учен Еманюел Тод ?!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Объркано Атлантиче

    5 15 Отговор
    Европа трябва най-сетне да види истината без украса, а именно - Русия е един изключително опасен враг. Независимо, че Русия произвежда мизерните 1,5% от световния БВП, независимо че Европа е най-мощната икономика на земята (малко по-голям БВП от този на Щатите), Русия е в състояние да направи огромни поразии. И ги прави - даже в Африка направиха преврати и поразии, подкрепят терористи по цял свят, както и престъпни държави като Сев. Кореа. Затова, срещу Русия са нужни драстични мерки - вън от световния обмен и финанси, вън от всяка търговия (легална) и да се гледа на тях като на престъпен режим. Дипломатическите отношения с Русия да се сведат до ниво консулска служба с не повече от 4-5 дипломата. Европа има огромно богатство, интелигентност, висок стандарт и всичко това се застрашава от калния колхоз, който е неспособен да създаде общество, което хората да харесат - недопустимо е Европа да се държи меко с държава, в която само калта е повече от корупцията! Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време, а не да се чакат 70 години както беше със СССР. Наскоро бях в Италия. Навръщане, единственото по което се разбира, че влизаш в Словения е ограничение на скоростта до 100 км в час за 500 метра. Спираш на бензиностанция -всичко е в Евро. В Хърватия - същото. Имат хората и Евро и Шенген. А на Бг границата чакаш, вадиш документи и пр. Заради Руската агентура, просмукала се на всички нива на власт в България.
  • 98 Иван Иванов

    14 4 Отговор
    Западът е много коварен и подъл - докато Виктор Юго - казва - спрете клането в България - Бенджамин Дизраели - подпомага Турция.

    В крайна сметка ни орязват на Берлинският конгрес - ние пък си взимаме обратно железниците и после и други концесии - но тогава сме имали силни личности.

    Не са дружелюбни - ако това има предвид авторът и - впрочем - Западът също си има проблеми - обикновените хора се борят както и на Изток.

    Аз не знам откъде тази страст - да - сега има стоки - но дали е всичко това.

    Възможно е да се спазват и някои закони, да речем - трудовото законодателство - в момента пак са ниски заплатите по места.

    Дали е хубаво на Запад - ако си на дипломатическа екскурзия - защо не, какво толкова.
  • 99 Човек с очи

    16 4 Отговор
    Злобната душица на някои хора (имам предвид Инджев) прозира от първата им фраза.
    Господи, прости им, те не знаят какво правят и прахосват Твоя дар.
    Хора, пазете се от такива.
  • 100 Бай Митко

    19 2 Отговор
    Тоя жаб.окрек е завършил Московския държавен университет! Тоя по...ми...яр, агент от ДС - Ивайло през времето на социализма викаше най-силното УРА по манифестации и паради, и винаги се буташе да носи я червено знаме, я плакати "Слава на БКП" и "Слава на КПСС", и сега изведнъж стана зъл евроатлантик и русофоб. И да ти кажа нечис...топлът...нико ти си никой, за да правиш оценка на Путин и да го наричаш глу.пашки, но толкова ти е акъла какво да се прави. Излагаш се, но за теб е важно да се докараш пред господаря си. Винаги си бил из..мет и такъв ще си отидеш! Отв..рат, ни чест ни достойнство!
  • 101 Стойко

    5 0 Отговор

    До коментар #89 от "Артилерист":

    Спечелиха на май каати дррртата спаружената Минн Джаа.
  • 102 Асвабадителите

    5 9 Отговор

    До коментар #79 от "И Киев е Руски":

    Винаги ще се намерят баламурници безделници дето да си вярват че някой с магическа пръчка ще дойде от някъде далеч и ще отправи нещата.А нещата никак не са лоши И разбира се че има какво да се желае още но се вижда че се подобряваме и забогатяваме ! Тоталитаризма Комунизма го няма! всеки който иска да работи може да намери ! магазините са пълни и може да пътуваме навсякъде!!

    Коментиран от #111

  • 103 Бай Митко

    6 2 Отговор

    До коментар #82 от "ПивоМинджев":

    Аааа НЕ! Адмирации за коментара! Смях се от сърце на сравнението и препоръката ти! Хубава вечер!
  • 104 Пловдив

    11 5 Отговор
    Toя трябва да го ядат прасетата в Белене!
  • 105 Родител 3

    2 4 Отговор

    До коментар #38 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    Още няколко мандата ще трябва да почакате другари
  • 106 Дойде време....

    11 2 Отговор
    Агентът на ДС вече е на почит.И на хранилка.И преди и сега.БКП +$+ ДС/Атлантизъм!
  • 107 Раша на каша

    1 6 Отговор

    До коментар #43 от "1 идея за Кочината":

    Паницата ваша , лъжицата наша 🪆💣💥🥳
  • 108 Край

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Циник":

    Забрави и Свинеподобния. И той е евроатлантик.
  • 109 Иван Иванов

    5 4 Отговор
    Глобализмът или по-точно Американският ред на земята води до създаване на огромно богатство, което многократно надвишава сумарното богатство, което би се създало от национални държави. Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство. Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи. Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока. И това е в интересите на 80% от хората.
  • 110 Специалист по Дс и КГБ

    10 4 Отговор
    Доносник на ДС и КГБ агент ИВАЙЛО ги назнайва тия работи....
    Убедиха ма... щом от запад грачат УБИЙСТВО значи знаят със сигурност убийство е!!!!
    Интересно... защо убийците избраха точно тоя неудобен за Путин и Русия момент, когато предстоят избори и ... веднага след убийственото за запада и масово одобрение интервю на Путин??!!!!. ..
    Да припомним .. ден по рано...
    Нахални е посетен от адвоката... какъв ли „АРМАГАН“ е донесъл от менторите му и водещия му офицер???!!!
    П.С.
    всеки агент има водещ офицер подаващ задачите и осигурява възнагражденията им!!!
  • 111 Бай Митко

    10 3 Отговор

    До коментар #102 от "Асвабадителите":

    Браво разсмя ме с твоите фасматагории, браво.
    – В България и господ да слезе не може да ни оправи!
    – Напротив нещата в България въобще не вървят на добре! За народа няма подобрение никакво, а богатите са за КПКОНПИ!
    – Работа ли и къде? Щото има много не квалифицирана работа за това българите намаляхме с 4 млн. за 34 год. Българската икономика я няма!!
    – Да магазините са пълни с лъскаво опаковани, но не български стоки! Дори магданоза и лютите чушки внасяме от Турция! Българското производство липсва!
    – Навсякъде пътуваме за да работим в чужди държави щото при нас има работа само в строителството и да се копаят канали. Тези с висшите образования бягат навън или стават продавачи на мартеници.

    Коментиран от #114

  • 112 Пиои

    10 3 Отговор
    Ало съветския възпитаник не прави за което ди тъп и некадърен. Тичай в при д-р Гълъбова за лрчение.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Гертруд

    10 5 Отговор
    Този, бившия шеф на БТА, барикадирал се в "кабинета си" за да остане началник, минал през бТВ и напъден и от там, пак си търси пазарна ниша. Но "бившите" никой не ги тачи, знае че са най- обикновени нагаждачи и предатели!
  • 116 Я го знам !

    10 4 Отговор
    Абе,Инджев.Кога беше уше на ДС други песни пееше.Каква е тази наглост от теб ? Ако,беше приет закон за лустрацията,такива като теб ,щяхте да търкате наровете в затвора.
  • 117 Потребител

    6 13 Отговор

    До коментар #5 от "ХА ХА ХА":

    Путлер е точното име - кръстоска с Хитлер, БРАВО Инджев! Нещата трябва да се казват с истинските им имена!

    Коментиран от #125, #138

  • 118 Анонимен

    11 2 Отговор
    Типичният демократ- бивш агент на ДС
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Бай Дън

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Точно":

    Гледайте властта да не попадне при Медведев тогава Путин ще ви се стори добър самарянин.
  • 122 Дядо Петко

    7 5 Отговор
    Тойзи Инджев няма ли близки , роднини , за да го закарат на лекар. Не е добре човека, от километър си личи.
  • 123 Киряк Стефчоф

    4 4 Отговор
    Ивката се е метнал на мене. Само така Ивчо! Палачинката има две страни. Винаги с тас, която е на власт. И не забравяй да донасяш в конака за всеки , който каже лоша дума против някой от власта.
  • 124 Ехааааааа

    3 3 Отговор
    Инджев я си кажи името от Д.С агент долен ??????
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 БАРС

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Точно":

    АБЕ ЛЬОЛИК ДА НЕ БИ ПУТИН ДА Е НАРЕДИЛ ДА СТРОЯТ КОНЦЛАГЕРИ И ДА ЗАТВАРЯ ТАМ ЕВРЕИ И ИЛИ УКРО СОЛДАТИ ДА ГИ ДЪРЖИ ГЛАДНИ И СЛЕД ТОВА ДА ГИ ГОРЯТ В ГАЗОВИТЕ КАМЕРИ.ИЛИ ДА РАЗТРЕЛВА МАСОВО УКРАИНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ И ДА ГИ ЗАТВАРЯ В ОБОРИТЕ И ДА ГИ ИЗГАРЯТ ЖИВИ КАКТО СА ПРАВИЛИ ФАШАГИТЕ И НАЙ ВЕЧЕ БАНДЕРОВЦИТЕ.СПРАВКА СЕЛО ХАТЫЙН БЕЛОРУСИЯ.В АРХИВА ПИШЕ БАНДЕРОВЦИ ИЗГОРИЛИ 630 ЧОВЕКА НЕ ПОЩАДИЛИ И ДЕЦАТА . РАША НАРОЧНО НЕ Е ПОКАЗВАЛА АРХИВА ЗА ДА НЯМА НЕНАВИСТ КЪМ УКРАИНЦИТЕ.ПРЕПИСАЛА УМИШЛЕННО НА НЕМЦИТЕ.СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ.УЛЯХТЕ СЕ ВЕЧЕ.НИЕ КАТО БРАТСКА СТРАНА ТРЯБВА ДА ЗАСТАНЕМ ПО СРЕДАТА И ДА ГИ ПОМЕРИМ.ВИЖТЕ СЪРБИТЕ.ДНЕСКА УКРИТЕ ПАК УДАРИХА СЕЛОТО УБИХА МАЛКО МОМИЧЕНЦЕ И 5или ШЕСТЧОВЕКА ЗАГИНАХА ОТ СЕЛОТО.УДАРЕНО Е СЕЛОТО С ХАЙМЪРС.БИЯТ ПО МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ А ПОСЛЕ ЗЕЛЕНИЯТ РЕВЕ ЗА ОЩЕ ОРЪЖИЕ.
  • 128 Форд

    4 3 Отговор
    Боже! И да Иво опряха, свършиха подлогите!!!
  • 129 Пак

    2 2 Отговор
    Носи рекламки и парици-благици това нищо и други пребоядиса ли се с празнословието си, благодарение на плюващитите ги и с право форумци!
  • 130 Никой

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "ХА ХА ХА":

    Ще извади на мама и тате биографиите от ДС и ще се пъчи гордо , като възпитаник на Московски университет.
    Жалко перекенде, е И.Инджев.
    Това , ще прави след края на руската СВО.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 И аз да кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "Помпидурник":

    Най-голямата по площ, иначе - 2% от населението и толкова от БВП на света,т е. регионална сила
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Радев

    1 1 Отговор
    Не можеше россия без Путин затова ли дават по 10000 евро за фалшиво Българско гражданство ,чудят се как да избягат от Путинският рай
  • 135 одабе

    2 0 Отговор
    Бяхме го позабравили това агентче, то пак изпълзяло. Но помним като младо какво предано комунистче беше. Така че айде да се въздържа от излияния срещу Русия.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #117 от "Потребител":

    Потребител трябва си щастлив, че ти или някой близък не е пострадал от доносите на това мекотело Минджве
  • 139 наблюдател

    1 0 Отговор
    Дето се казва: Кръвта вода не става. Иво, низвергнат от комунистите е критичен към тях, но при определени обстоятелства се проявява като агент под прикритие. Аз го чуствам като обиден който мрази тези които са го обидили, но като се уталожат нещата си е същия като тях.
  • 140 хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "КОТарАК":

    То само с Херсон да беше. Те им думнаха целия флот, сега русофилите се радват като бебе на цца, че най-накрая отбелязаха някакъв напредък. Една година Бахмут, 10 години Авдеевка. Всичко е резил начело с Пудинг.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Кривоглед

    1 0 Отговор
    Инджев не знам защо ама като го погледна и ми става неприятно едно такова,а чуя ли му бисерите почвам да повръщам. Толкова жалко същество не съм виждал.
  • 144 Фазан

    0 0 Отговор
    От кога Г-н Инджев от червен шеф на БТА
    стана евроатлантик.Не беше ли и той завършил в Москва и тн.