Last news in Fakti

25 Март, 2024 09:02 5 991 84

Калоян Методиев пред ФАКТИ: ПП-ДБ стигнаха немислими нива на самоунижение с буквално публичното молене към Борисов

  • калоян методиев-
  • политолог-
  • кабинет-
  • денков-
  • габриел-
  • борисов-
  • пеевски

Последните месеци все си мислим, че гаврата има край, но от „сглобката“ ни изненадват, така че чакаме трите неизпълнени мандата, казва политологът

Калоян Методиев пред ФАКТИ: ПП-ДБ стигнаха немислими нива на самоунижение с буквално публичното молене към Борисов - 1
Кадър: Bulgaria ON AIR
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мария Габриел, кандидат за министър-председател, обяви в неделя следобед на извънреден брифинг, че в понеделник ще оттегли кандидатурата си за премиер от ГЕРБ. "Имаше разговори и през последните дни, ГЕРБ направи жест и отстъпи, посочи Мария Габриел. - Ние казваме "не" на постоянните нови условия."
Часове по-късно министър-председателят в оставка акад. Николай Денков направи извънредно обръщение. Той се обърна към към ръководството на ГЕРБ-СДС с призив да гласуват правителство с премиер и външен министър Мария Габриел, за да не се „… хвърля държавата в хаос“. Ще имаме ли кабинет и колко е лошо да има избори… Пред ФАКТИ говори политологът Калоян Методиев.


- Г-н Методиев, случи ли се най-страшното. И от ГЕРБ-СДС, и от ПП-ДБ казваха, че е страшно да се отиде на избори, защото България… Е, отиваме на избори. Поне такава е нагласата. Та колко са страшни изборите?
- Изборите са част от пътя в политиката. Чрез тях се проверява какво искат избирателите (доволни ли са, или недоволни от нещо), наказват едни, подкрепят други, отпушва се социално напрежение. Опитите на мозъчния тръст около ПП-ДБ да внушава, че от изборите нямало смисъл, струва колкото клетвите им: „С Борисов никога!“ С политически партии, избори и институции функционират всички европейски държави. Точка. Парадоксът е, че кичещите се с либерални и демократични етикети са точно обратното. Това си е родна специфика. А колкото до това какво казват от ГЕРБ и ПП-ДБ, мисля, че цяла България видя, че няма никакво значение. На тези хора думата не тежи. Не стават за анализ.

- Ще има ли избори „2 в 1“ с европейските, или ще има извънредни парламентарни?При „2 в 1“ ще се вдигне нивото на гласуване, защото принципно европейските избори не се славят с голямо участие. Но сега… За кой е по-добре това „2 в 1“?
- Европейските са фиксирани в цяла Европа за 6-9 юни. Поне по последни заявки на ГЕРБ отиваме на избори. Тук вече идват тънките сметки кога на Борисов му е по-изгодно да има парламентарни избори. Дали да са „2 в 1“, или парламентарните да са преди или след европейските. Калкулира си. От гледна точка за кампания, за активност, за държавен бюджет е най-добре да са „2 в 1“. Тоест, в момента се напасват два интереса - държавният и личният на Бойко Борисов.

Дали ще има избори, ще сме 100% сигурни, когато и трите мандата са върнати неизпълнени в президентството.

Виждате, че ПП-ДБ стигнаха немислими нива на самоунижение с буквалното публично молене към Борисов, че са готови на всякакви варианти за кабинет. Последните месеци все си мислим, че гаврата има край, но от „сглобката“ ни изненадват, така че чакаме трите неизпълнени мандата.

- „Красивото лице на мафията“ или чие е „нашето“ МВР и министър Калин Стоянов. Това ли предизвика разрив, от който няма връщане назад?
- В никакъв случай. Нямаме идея как точно са протекли тези преговори. Изкарват се парчета от изказвания, подхвърлени имена, записи, компромати, взаимни обвинения… За три седмици се сменяха всякакви версии. Това, което е устойчив интерес и за двете страни, е съдебната система и регулаторите. Правителствата у нас падат като сламени колиби и са нетрайни. Другото е устойчиво, защото се използва като бухалка, а това, според мен, е била и разправията помежду им.

- Мария Габриел каза, че отиваме на избори. Но сме свикнали Борисов да си сменя позицията. След това и Делян Пеевски каза, че този парламент е изчерпан. Можем ли да сме сигурни в думите на политиците?
- Точно на тези - не можем. Има политици, за които „да“ е „да“ и „не“ е „не“. У нас са малко, но ги има. Тези, от „сглобката“, за последните седмици с толкова отмятания, толкова лъжи… Трябва да се изучават като нарицателно за безпринципност.

Кандидат за премиер да изчете фалшив списък в президенството е световен принос към измамничеството.

Тя не ставаше и за премиер. Не мога да разбера какво точно казва, освен заучената фраза „искам да съм ясна“. И следват някакви непонятни клишета. А онзи ден затвориха студиото на „Панорама“ само за нея. Кой може да го направи? Със сигурност не е тя. Държавата плаче за радикални промени.

- Защо Борисов не седна да преговаря, а изпрати три жени?
- Първо, за да се дистанцира. Постави между себе си и лидерите на ПП-ДБ свои представители. Той физически не участва, за да остане в народа усещането, че той въобще не участва.

Използва жените като бушони.

Второ, за да унижи другата страна. Всъщност те се самоунижиха като се съгласиха. Равен преговаря с равен. Ръководителите на ПП-ДБ седнаха да преговарят с втория и третия ешелон на ГЕРБ. А и в ГЕРБ да преговаряш с някой друг, освен с едноличния собственик на партията, е меко казано глупаво. Не казвам, че ПП-ДБ се проявиха като глупави, а по-скоро, че бяха заслепени от жажда за власт.

- Кога Делян Пеевски разбра, че парламентът е изчерпан?
- Обяви го след пресконференцията на Габриел, когато тя заяви, че днес връща мандата неизпълнен и отиваме на избори. Преди това настояваше да продължи евроатлантическото мнозинство, да не се хвърля държавата в хаос и т.н. Нещо е станало вчера около финалните преговори.

- В същото време премиерът в оставка Денков призова за още разговори, но някак думите му отиват като на молба… Това част от играта ли е…
- Не мога да съм мек и политологичен спрямо това, което направи Денков. Използва правото си на обръщение, прекъсна новините по националната телевизия, но не за държавен проблем, а да се моли на ГЕРБ да направят правителство при техните условия.

Ключовите думи са падение, унижение, самоунижение.

Ти представляваш държавата, нейния народ, а не само себе си и желанието си за власт. С какъв авторитет оставаш? Да се молиш патетично на този срещу когото си създаден и си обещал на избирателите си да изчегърташ. Това трябва да влезе в учебниците в пасажите за позора. Нямам какво повече да кажа.

- Нови избори означава, че няма да има промени в регулаторите, съдебната система се „вдига на трупчета“. Това дали влиза в плановете на партиите?
- В момента съдебната система и регулаторите се контролират основно от ГЕРБ и ДПС. Оставането на правителството на „сглобката“ означаваше още повече власт за тях. Докато ПП-ДБ се правеха, че управляват, за тези 9 месеца ГЕРБ взе БНБ, Сметната палата, СОС и в голяма степен си гарантира, че чрез тях ще си реди служебни правителства. Изборът за служебен премиер ще е основно измежду бивши министри, депутати и висши кадри, назначавани от ГЕРБ. Добра промяна направиха. Добре го „опитомиха“, за да цитирам гениалните им политолози-стратези.

- Също така е важно, че няма да има и служебен кабинет на президента Радев. Нареден ли е пъзелът с това „отиваме на избори“?
- Предишните служебни кабинети бяха редени между Радев и ГЕРБ. Хората се запазиха. Борисов разбра, че за него успешният модел е Борисов-Първанов. Дай му бизнес и работи с него. Същото стана и с Радев. Може да се договорят за параметрите на евентуален служебен кабинет, но вече Борисов е откъм силната страна. Него го интересува основно организацията на изборите чрез МВР, НАП и както сам заяви на националното съвещание на ГЕРБ: „Коя фирма ще ни посрещне за изборите, ако НАП не е наш?“ Това казва всичко! Да не забравяме, че Радев не е човек, който обича да носи отговорност, и може да откаже да назначи служебен премиер, а да го прехвърли на парламента. Това ще е изцяло нова ситуация и ще видим как ще се развие.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти си същият

    36 16 Отговор
    И ти стигна нестигани низини, ама това не ти пречи да си гьонсурат и да се показваш! Едни и същи жалки лъжци, продажници и хора без грам морални ценности сте.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    34 7 Отговор
    ПуПу не са стока, но ГЕ"П са съгласни да разглУПЯТ сглУПката защото не дават КАЛИНката снесла на "нотариуса", че е осветен ‼️‼️‼️
  • 3 Кирчо и кокорчо

    49 14 Отговор
    Молиме се за още 2 месеца та да закръглиме милиярда у Люксембург
  • 4 Ха ха ха а така

    62 20 Отговор
    Не знам колко по жалко може да стане това същество Денков , хайде на избори и да заличим тия недоразумения пепейци и дебейци разни , събирани от тук от там .
  • 5 ники обича да пътува

    28 6 Отговор
    към персин еднопосочно
  • 6 Дрън дрън та пляс

    41 11 Отговор
    Остана и на доганя и шиши да се примолят и вече ще копаят дъното, за сега само го стържат
  • 7 Грую

    38 15 Отговор
    Най-точният политолог. Поне си казва нещата едно към едно. Лизачи
  • 8 Густо майн

    39 12 Отговор
    Ами сега , какво ще прави горкия молител Ники , като вече няма работа и не може да пътува ...... ще трябва да си доплаща за пенсийка , хи хи .
  • 9 мишок ники

    45 8 Отговор
    много жално църкаше вчера
  • 10 Ще пълзят и още

    38 5 Отговор
    Хора, за които думата чест винаги е била непозната, камо ли това което значи, всякакви средства са приемливи, ако в крайна сметка алчната им душичка и празните им джобчета, пак се напълнят.
  • 11 ленчи шарлатанова

    30 6 Отговор
    в траур съм
  • 12 Банцко

    19 24 Отговор
    Да кажеш на Тиквата от Банкя да си държи на думата не е Унижение а ти си гледай Корнелия
  • 13 Мотото

    32 13 Отговор
    Мотото на ППДБ при преговорите беше ИСКАМ ДА ИСКАМ.Да де,ама всяко търпение,има предел.Поискаха от ГЕРБ, техният Премиер Мария Габриел да е прост фигурант.Просто се самозабравиха тези аматьори.
  • 14 ИНЖ1

    18 14 Отговор
    Молене??? Излиза, че без Боко-Т Слънцето няма да изгрее???

    Коментиран от #22

  • 15 Цирковете продължават

    26 8 Отговор
    Цел менкане на мандати, и отлагане на изборите 2 в едно. В момента дружно като едно голямо семейство овластяват тоталната власт и контрол над човечеството. Премахват касови бележки, утре ще премахнат кеш. Докато българите седят на диваните и пътуват до Гърция в джиповете. Изненада скоро и джиповете ще бъдат забранени. А също и полети със самолети, на година по един полет, определени километри.
  • 16 Партизанин

    31 5 Отговор
    Педали, сър!
  • 17 Джоко

    30 4 Отговор
    Пресолиха манджата отдавна.
  • 18 нищо ново

    38 5 Отговор
    Този (на снимката) също е рЕдко л..но , но това което казва (и което всички ние добре го знаем) не че не е вярно , просто не е нищо ново . Наистина - по голямо падение от падението на Денков вчера - няма , наистина - ПП/ДБ се самозакопаха и на избори ще се въртят около 4-те процента , наистина - ББ ги натика в ..за на кучето , наистина - по нагли , крадливи , безотговорни , нахални , неуки , необразовани , неопитни , сервилно слугински (знаете към кого) аджамии от ПП/ДБ - няма , не е имало и се надяваме никога повече да няма в българската политика .
  • 19 ........

    31 7 Отговор
    От ПеПето и ДеБето просто трябва да спрат спешно с алкохола и кристалните пици,за да не са в мозъчна мъгла.Много им личи махмурлука като почнат да обикалят медиите и после не помнят какви глупости са наговорили,което си е нормално след препиване.Миналият уикенд Кирчо така се бил напил,че чак шишета по масите трошил...Пълно Падение!
  • 20 Чудя се

    35 5 Отговор
    Какво не е ясно.В тайния запис,Асен Василев ясно каза,че В МОМЕНТА,В КОЙТО ГАБРИЕЛ ТРЯБВА ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР,ТОВА ЩЕ Е КРАЯТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.Ами,вървят си по план хората.Каква им е целта?!Кой да ти кажи.
  • 21 Румен Американеца

    39 5 Отговор
    Двете минути позор на Денков са апотеоз на политическата порнография от последните 9 месеца. С поведението си, матряла доказва че не заслужава нищо по-добро.
  • 22 Образно казано

    14 4 Отговор

    До коментар #14 от "ИНЖ1":

    Да,така е,няма да изгрее,т.е няма да има правителство --необорим факт
  • 23 Ясно

    20 9 Отговор
    Унижението е за всички българи, а тези които го причиняват са същите като през последните 15-20 години: ГЕРБ и ДПС.
  • 24 Бамбука

    16 22 Отговор
    Този екземпляр нещо се е объркал. Габриел стана за смях със списъка с министрите, това е падение.

    Коментиран от #30, #33, #59

  • 25 Ха ха ха а така

    26 8 Отговор
    Ще видим , има голяма вероятност молителите шарлатани да си отекат в канала като фекална водица .....
  • 26 Кво да каже човек.

    13 19 Отговор
    Отиваме на избори.ППДБ първа политическа сила.И тъ нъ при Волен Сайдера.

    Коментиран от #27, #31

  • 27 1111

    15 6 Отговор

    До коментар #26 от "Кво да каже човек.":

    Много ти е развинтена фантазията
  • 28 Банцко

    15 5 Отговор
    Ако сите са мошеници то Баце от Банкя е техният цар
  • 29 Приземен

    6 22 Отговор
    Значи да мислиш за страната си и да държиш на отговорно поведение е молене и унижение според аналлизатора Лалаян Методиев!!! Това е много показателно за начина на мислене на тоя индивид и приближените му!
  • 30 Пешо от панелката

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "Бамбука":

    Да не забравяме че народонаселението забравя какво се случва по-бързо от попова лъжичка
  • 31 така е

    28 3 Отговор

    До коментар #26 от "Кво да каже човек.":

    Аха , аха , така е - ПП/ДБ ще са първа политическа сила ... ама , отзад (щото го обичат отзад) - напред .
  • 32 Калоян Методиев е умно момче

    7 13 Отговор
    Но не е прав в случая че ПП-ДБ "публичното молене" към Борисов са осъществили а и не е нужно някой някого да моли за нещо ... Впрочем впечатлението на хората е точно обратното че точно ГЕРБ постоянно гащи свалят пред тази нелепа формация ПП-ДБ..... Основният въпрос мисля че е, че още преди 9 месеца е имало някакви гнусни договорки които са били скрити от хората относно съществото на ротацията. Ако е вярно че е било договорено тайно само Габриел с Денко да се сменят това измама спрямо не само избирателите но и на местните структури на ГЕРБ
  • 33 Обе,човек

    13 8 Отговор

    До коментар #24 от "Бамбука":

    Тези министри са работили с договор ,трудов договор.По скоро ГЕРБ " бръкна в здравето" на Пп с искането за смяна на някои министри.И като малки деца,които правят простотии,когато не стане на тяхната,от ПП се заинатиха,министрите,които са си министри по трудов договор,да си правят отвод.
  • 34 ПъПъ ДъБъ

    6 4 Отговор
    Партията победи
    Димитров Бойко
  • 35 хе хе

    4 2 Отговор
    Преди рулетката с мандатите да е завършила, не се излагайте!
  • 36 Фарса

    20 3 Отговор
    Фарса който видяхме ни показа че в България освен Мошеници нама нищо друго!

    Коментиран от #52

  • 37 Абе, нормално ли е да гласуваш за ГЕРБ

    19 6 Отговор
    Да спечели ГЕРБ изборите и власта да я получат ПП-ДБ и да си направят правителство а избирателите на ГЕРБ да получат единствено една брюкселска КОЗА ? А?
  • 38 един

    9 16 Отговор
    Тия комунистически кретени тълкуват нещата както им изнася,за да продължат да ограбват България,през банки,руски гориви и т.н.!Лансират идиотската си теза че ПП-ДБ били молили Борисов за следващатото правителство!В интерес на истината не гледах снощи обръщението на акад. Денков по телевизията,пуснах си го тази сутрин,и никъде и по-никакъв повод не чух молене или някакво унижение каквото ни втълпяват тия комунета-малоумници!С леко ядосен тон Денков апелира към ГЕРБ-СДС:"Спазете си обещанието което дадохте преди 9 месеца и не хвърляйте страната в поредната спирала от избори"!Къде вижда унижение тоя комунистически боклук Калоян Методиев,или в името на това да си живуркат безгрижно около властта са готови на всякакви лъжи и манипулации!
  • 39 Един Българин

    6 14 Отговор
    Има ли молба в обръщението-призив на Денков към ГЕРБ-ППДБ? Няма молба!
  • 40 Чии бяха министрите в МС до сега ?

    8 6 Отговор
    На ГЕРБ или на ПП-ДБ ? Кретинел единствената герберка ли беше ? Ако това е истината то логично е сега ПП-ДБ да имат само един министър ! Точка.
  • 41 Герен

    8 6 Отговор
    А ЖЕНКИТЕ ОТ ГЕПИ ХИЧ НЕ СЕ МОЛИХА ПО ЗАПОВЕД НА ТУПИСА.. И ТЕ САМИ ГО КАЗВАТ НА ВСЯКА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ
    И ДВАТА ОБОРА СА ГНИДИ БЕЗПОЛЕЗНИ. ПОЛЕЗНИ САМО ЗА СЕБЕ СИ.
  • 42 флипп

    9 1 Отговор
    Не разбирам какво става, сега последно ПП и ДБ ще разграждат ли модела СИК и ще борят ли ДПС или не, Киро каза, а той е човек на думата си

    Коментиран от #45

  • 43 Един Българин

    4 2 Отговор
    Моля, в 39 да се чете ГЕРБ-СДС вместо ГЕРБ-ППДБ.
  • 44 Нито Денко, Нито Кретинел

    10 5 Отговор
    Стават за нещо.... и въобще за нищо не стават и най малкото премиери, подобни индивиди трябва да бъдат. И в двамата няма нищо лидерско, нито пък някаква реална експертиза която да ги прави подходящи за поста
  • 45 Та нали

    8 5 Отговор

    До коментар #42 от "флипп":

    ПП и ДБ са проект на модела СИК? Създателя на тези гнусни лъжци и крадци е кръга капитал! А той е наследника на групировката СИК!
  • 46 Светещи магнити

    11 2 Отговор
    Тиквоча да не са го канонизирали от БПЦ, че някой да ходи да му се моли?

    Коментиран от #79

  • 47 Бойчо гащи сваля

    9 2 Отговор
    Дупе мазно дава. И пак няма желаещи да оправят тази красива дупара

    Коментиран от #53

  • 48 Питам щото не разбирам

    12 3 Отговор
    ГЕРБ не може ли правителство на малцинството да излъчат с изцяло тяхно министри както направиха преди 3 дена в Португалия и да си търсят плаващи мнозинства после по законопроекти? Топки ли нямат или що ?
  • 49 българин

    9 5 Отговор
    противягата денков с п-.е„;д„;а.-л „;с-к„;и„;я си гласец се моли като вдовица за знайте какво
  • 50 Кретинел трябва да бъде забравена

    7 1 Отговор
    Всякаква нейна кандидатура за каквото и да било съществено е очевадно неподходяща.
  • 51 Старец

    11 3 Отговор
    Още когато се появи това същество Денков, беше ясно, че не става за нищо. Но чак такова падение не съм очаквал. Да се скрие и да не се показва повече, ако му е останало поне малко достойнство.
  • 52 Има, имаа

    7 0 Отговор

    До коментар #36 от "Фарса":

    Няколкостотин хиляди гъбари, които пращят от акъл. Без тях картината нямаше да е същата.
  • 53 красива дупара в ГЕРБ

    7 3 Отговор

    До коментар #47 от "Бойчо гащи сваля":

    има само Рая арменката .....и за по извратените - Сачева
  • 54 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал

    9 2 Отговор
    на територията на България ! Може и през данъчни преференции в края на годината също. Висока избирателна активност и естествено представителност на Парламента и МС ! Това е изхода от политическата криза в България хора ! И никакви такива 1 милиард евро помощ за Украйна през фонда......50-60 лв от бюджета на всеки гласувал и реалната демокрация в България ще победи и резултатите от изборите неоспорими от никой. Твърдите партийни ядра разбити и гласа на народа легитимиран

    Коментиран от #71

  • 55 При нови избори е под съмнение

    7 3 Отговор
    дали ПП/ДБ въобще ще влязат в парламента. Изцяло това зависи от медиите да ви кажа.
  • 56 Дайте бре...

    5 1 Отговор
    По 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал и няма да ходим за гъби и 97%избирателна активност ще има категорично
  • 57 Стой та гледай

    3 0 Отговор
    Ще чуеш истина от политик, когато пръдне гущер-особено ако се е пръкнал около столицата.
  • 58 гост

    1 0 Отговор
    точно те и още могат
  • 59 Що бе, кое е падението?

    9 2 Отговор

    До коментар #24 от "Бамбука":

    Управлението стартира за 18 месеца. Не зная защо първите 9 ги дадоха на вторите. С появата на новия, договорен, министър председател се вдигна шум, че министрите не били питани. Ами те са министри от преди 9 месеца и са се съгласили тогава. Сега изглежда искаха да са сигурни, че няма да има промяна на "правилната" линия и уплашени, скочиха. На какво разчитат при избори? Електоратът им е плаващ. Още един изтекъл запис и ще се сринат. Разчитат на Козяк, те да им решат нещата: с фалшиви флашки, "недействителни" бюлетини, натиск, "Магнитски". Там арсеналът е богат. Ще видим.
  • 60 А да питам

    5 0 Отговор
    Какво показва това че """Но сме свикнали Борисов да си сменя позицията.""" За нормално ли трябва да минава това че един индивид просто не е в час ? Иди ми-дойди ми и някакъв кретен си сменял позицията.... А не ви ли писна ?

    Коментиран от #61

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ъхъъъъъъ мозък

    4 2 Отговор
    ПП-ДБ стигнаха немислими нива на самоунижение още когато изпраха Бойчо и Шиши ! Не сега а преди 9 месеца....
  • 63 ПП-ДБ

    6 2 Отговор
    Много ли се борят с модела Борисов ? Как точно го правят ? В скута на Шиши ли ? Аз обаче на това борба не му казвам а чиста проституция. И то за едно мазно турско кафенце....като за евтини магистрални труженички в края на работният ден

    Коментиран от #65

  • 64 В. Борисов

    5 1 Отговор
    Само ги дайте на народа, да видите какво е немислимо.
    Нямате си на идея, какво ще стане с този мафиотски елит, ще бъдат линчувани на площада.
  • 65 за едно мазно турско кафенце....

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "ПП-ДБ":

    Пускат само на сводника си ! На никой друг никога !!!
  • 66 Трудно ли е да се каже в прав текс

    4 1 Отговор
    Че много станаха нещо Атлантиците и място за всички НЯМА?
  • 67 А колко хубаво щеше да е

    5 1 Отговор
    и много по различно ако Борисов и Шиши вече бяха в затвора? .... Но точно САЩ ги спасиха дефакто. САЩ ! Защото после горките млади реформатори и седмица нямаше да оцелеят и ..... сещате се сами кво НАТО, ква Украйна и кви пет лева после щеше да е...
  • 68 ь МАЛЪК

    4 2 Отговор
    А не се ли САМОУНИЖАВАМЕ ние , които сме наречени от Човека от Банкя , с думите ТУЛУПИ и МАТРИЯЛ ? С хвалбите му , че сме прости хора , на които той го НАБИВА с 200 ?
    И това отношение на индивида-мутра , е от години и доказателствата ги има записани и снимани ! Какво още е нужно , за да бъде дамгосан и изритан ? Защо е така толериран ? Та той е един чист Простак и Лицемер !
    С какво другите са определяни като по-голямо ЗЛО от него ?
  • 69 Аз ще ви кажа нещо от моя бранш

    3 1 Отговор
    Относно ""ПП-ДБ стигнаха немислими нива на самоунижение с буквално публичното молене към Борисов""......И Внимавайте колеги ...преди общинските избори бяха заделени точно 106 милиона лева само за калдъръми и тротоарни плочки за София! Само за София. 3 са основните фирми в България и всички са спонсори на ГЕРБ от поне 12-13 години. ПП-ДБ поискаха да станат скрити акционери с по 60% през офшор. ГЕРБ каза НЕ и сега тези 106 милиона лева къде са? Преведени по сметки на фирмите са точно 21 милиона а останалите пари къде се пренасочват и законно ли е ? Говоря само за София !
  • 70 Име

    1 5 Отговор
    Напротив, ГЕРБ станаха много "надути", няма на какво отгоре - все едно са някакви "златни" специалисти - моля - последно място в Европа - това е резултата.

    ПП са учудващо човечни - би трябвало да са горделиви - все пак са от някакви среди, но те вникват в проблемите на хората.
  • 71 Ъхъъъъъъ мозък +++++

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "50-60 лв от бюджета на всеки гласувал":

    ====50-60 лв от бюджета на всеки гласувал и реалната демокрация в България ще победи =====А от тези политически боклуци в момента някой дали иска реалната демокрация в България да победи ? ..... Това което пишеш просто ги побърква само като си го представят
  • 72 Ъхъъъъъъ мозък

    2 0 Отговор
    Който пръв го предложи това ===50-60 лв от бюджета на всеки гласувал и реалната демокрация в България да победи ===== като слоган моментално печели изборите !!!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Моряка

    1 4 Отговор
    Калояне, грешиш момчето ми.Липсва ти жизнен опит.Не знаеш, че гьонсурати, като Кирето, Лорер и Атанасов, че и Мишока нямат чувство за самоунижение, защото са гьонсурати.Все едно Дебелия Сашко да се самоунижава от буламачите, които бълва и след това ги ближе.Учи се от живота, братко.Анализирай, синтезирай.
  • 75 ГЛУПОСТИ

    3 2 Отговор
    още не са опрели дъното но те са надеждни като го стигнат може и мазе да си направят нищо не им пречи образованието са си купили а акъла не са го имали никога били са под моста когато господ го е раздавал... знаят 2/3 купешки фрази за корупцията и други тем подобни фрази , и въртят като счупен грамофон

    Коментиран от #76

  • 76 Ало глупости

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "ГЛУПОСТИ":

    В България може и да си купиш образование, но не и в Харвард. Жалко , че в България има хора мислещи като теб.
  • 77 Ало Калояне

    3 1 Отговор
    защо бъркаш отговорност с унижение?
  • 78 Банцко

    2 0 Отговор
    Всичко живо Наред плюват ПП- ДБ а за кюлчета Турски поток магистрала Хемус къща Барселона Сарафов и други кражби мълчание Изглежда Всички са платени
  • 79 след намагнитването

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Светещи магнити":

    В сектата на "Тиквите от последния парламент".
  • 80 Този

    2 1 Отговор
    Този Калоян М. нещо пак се обърка. Всички разбраха как този път ББ не можа да прецака ПП и ДБ. Много му се иска ДБ да се отдели от ПП за да му е по-лесно, но не се получава. Асен Василев ги слага в малкия си джоб и ББ страда.
  • 81 Казуар

    3 1 Отговор
    Другарю Методиев, ти от кой вид птици си.
  • 82 Факти будни ли се?

    3 0 Отговор

    До коментар #73 от "Много ясно че":

    Или спите и по този начин толерирате простащината тук?
  • 83 Ани

    1 0 Отговор
    Като чета статията имам чуството че автора смята съществуването на ПП-ДБ за смислено. Не, те не съществуват. Просто в България мисленето е дясно. И така е било от векове. Демократите в САЩ решиха да си направят партия в България като комбинираха с реверанс към Русия защото в Малта се договориха България да остане в сферата на влияние на Русия. Но след започване на войната в Украйна, нещата се объркаха. Русия се оказа слаба и неспособна да удържи статуквото. Появиха се размисли за откъсване от влиянието на Русия и ПП-ДБ остана без кауза.
    А до изборите имат доста малко време за да преосмислят положението си.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.