2 Юни, 2024 11:12 2 139 37

Предизборно шоу Сребреница ?

  • сребреница-
  • предизборно шоу-
  • димитър главчев

Кому в София бе нужно да парадираме точно сега с традиционната си позиция по клането в Сребреница при напрегнатата обстановка на Балканите, в Босна и Херцеговина, и официалната ни подкрепа на страните от Западните Балкани за перспектива членство в ЕС

Предизборно шоу Сребреница ? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По повод реакциите на МВнР при гласуването на резолюцията за отбелязване на 30-годишнината от геноцида (масовото клане) в Сребреница:

Aко приемем за правдоподобна и достатъчна наличната информация на кореспонденцията Главчев-ПП/РБ/в ООН, публикувана в Bird.bg, MВнР има поне а) външно/политически, б) вътрешно-ведомствен + в) йерархичен проблеми.

По т.а: Кому в София бе нужно да парадираме точно сега с традиционната си позиция по клането в Сребреница при напрегнатата обстановка на Балканите, в Босна и Херцеговина, и официалната ни подкрепа на страните от Западните Балкани за перспектива членство в ЕС. На фона на глупостта да признаем Косово през 2008 г. При това: безусловно, към ЕС и Вашингтон? При наличие на многолюдни етнически групи, както в Испания, Румъния, Словакия, Гърция, Кипър. Които 5 евроатлантически държави до ден днешен не признават Косово.

- Нима печалната история Сребреница е по-актуален проблем от избягването на все по-прякото ни въвличане във военните действия в Украйна?

- Или от актуалните кланетата в Газа и Палестина? И редица други случаи от миналото, като започнем с османо-турския геноцид в Арменско?

По т.б: Учудва ме откъде Bird.bg разполага с изпратения „оригинал” и с екземпляра за документация (К.Д.) на грамата-указание от София и с пълен отговор на посланика от Ню Йорк. И защо грамите са открити? Или вече Бг няма тайни от САЩ и Ню Йорк?

Словения, Словакия и Унгария са се въздържали от гласуването. А Черна гора е внесла предварително текст за смекчаване на остротата на позицията спрямо Белград. Нима София като съавтор на резолюцията не можеше да процедира по подобен, по-гъвкав начин? Със Сърбия граничим...

По т.в: Ако твърдението на МВнР, че решението не е било окончателно е вярно, защо и как изтича частична информация? И как българската посланичка си позволява да търси сметка на премиер и пряк неин министър кой конкретно бил съставил текста на радиограмата с указания? А твърденията и впечатленията бяха, че тя поне тематично е подготвена.

И ако действително е гласувала против указанията му, кодекса на дипломатическа чест би изисквал подаване на оставка! А не да разчитаме на външна подкрепа или инструкции. Както предполагам, че под чужда диктовка постъпи премиерът с освобождаването на реален дипломат-служебен министър само след 2 седмици стаж.

Коментарът е публикуван в личния блог на автора ogniangarkov.blog.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Терзиев ДС

    26 4 Отговор
    Мюсюлманството всъщност по свянските земи си е проблем. Но в никакъв случай не трябва да се трепят хора
  • 2 Нужно

    6 5 Отговор
    е на всички !
  • 3 Терзиев ДС

    25 4 Отговор
    Плюс това всяка държава си има своя пробелем създаден от великите сили, дали било западни или източни.
    България - Македония
    Сърбия - Косово
    Румънкя - Молдова
    Русия - Украйна

    Коментиран от #5

  • 4 Последния Софиянец

    30 5 Отговор
    На мъртвите не могат да помогнат но по добре да помогнат на живите които пострадаха от наводненията в Карловско.

    Коментиран от #19

  • 5 Последния Софиянец

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "Терзиев ДС":

    Франция - Нова Каледония,САЩ - Тексъс
  • 6 Реалност

    41 1 Отговор
    Във висши държавни институции реално работят неграмотни, продажни чиновници. Това са резултатите.

    Коментиран от #26

  • 7 Аз съм прост като Бочко

    22 15 Отговор
    КАКВО ПРЕДИЗБОРНО ШОУ КАТО ТЕЗИ ГЕРБаджии СА СЛУГИ НА ПУТИН И ПРИЯТЕЛИ НА СРЪБСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ-МРАЗЕЩИ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #10

  • 8 Червената шапчица

    14 10 Отговор
    .в политическия спктър на България в момента се оформят две групи-партии, тези които са за войната в Украйна и другитие , които са за пркратяване на войната чрез преговори, т.е за Мир в Европа и Света. Към първите са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Не гласувайте за тях ако искате да я има България..!
  • 9 Генерал 🇧🇬

    20 9 Отговор
    Белгийският крал Леополд не е осъден в ООН за геноцида на Белгия в Конго, също така, това което британците са правили в Индия, да не говорим за "червенокожите" в Америка или аборигените в Австралия, всичко това "не е важно", а Сребреница, която върху фалшиви документи е градена като част от хибридната война срещу сърбите, е единственото, което трябва да влезне в учебниците по история по света.

    Винаги е имало идеи да се раздели православния свят на Балканите, но винаги се появявал някой човек, като Калоян в България, който е разбивал западните рицари.

    И преди и днес целта им е да няма православни славяни, или изобщо да ни няма на Балканите.
  • 10 Последния Софиянец

    20 12 Отговор

    До коментар #7 от "Аз съм прост като Бочко":

    И защо да се караме със сърбите за минали работи?

    Коментиран от #13, #22

  • 11 Червената шапчица

    26 7 Отговор
    .на 29 Май на магистрала "Тракия" при кататострофа заради немските танкове "Леопард", които Шьолц реши да изпрати в Украйна, при задръстване млад шофьор се врязва във внезапно спрелия ТИР и умира на място. Никой не се обади и никой не каза повече подробности. Виновни за катастрофата както винаги няма..а това че танковата колона разваля шосейната настилка, е пак за сметка на овчия български народ. До кога народе...? ..Отивайте на митинга на ГЕРБ-СДС да викате за Урсула и компанията й.
  • 12 Двоен аршин ?

    36 11 Отговор
    Значи в Сребреница, където става дума за 8’000 убити, го наричат геноцид и клане, а в Газа, където убитите са над 35’000 (над 15’000 деца) не е геноцид !!???
    Това ли са западните ценности ????
    Отврат !!!
  • 13 Сандо

    20 7 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Защото за англосаксите е жизненоважно да има горещи точки по света,където в подходящ момент да подпалят поредната война.Те от това се хранят.А Балканите са една от най-подходящите.
  • 14 шесто

    22 2 Отговор
    Бойко се е обадил на Главчев записа ще изтече утре при варненското пиянде
  • 15 смях

    22 2 Отговор
    Тя е "напрегната" обстановката именно заради такива тикви като този на снимката!!
  • 16 мдааа

    20 1 Отговор
    Този нещастник в момента узурпира власт! Той трябва да бъде освободен от 2 от длъжностите които заема. Долен фашист!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ганев

    5 1 Отговор
    КАКТО ФАКТИ..ВЕЧЕ КАЗАХА.....ГРИЗАЧИТЕ СЕ РАЗМНАЖАВАТ ..БЪРЗО...ДО СЕГА..РОДЕНИ 130.000...ДА МУ МИСЛЯТ...ДРУГИТЕ
  • 19 ганев

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    БРАВО...БЪЛГАРИНО
  • 20 ежко

    3 5 Отговор
    Абсолютно правилно!
  • 21 Хан Ауспух

    5 1 Отговор
    нож и жица- сребреница!
  • 22 Българка

    19 1 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Истината е, че от Сърбия са притиснали мутрата Борисов България да гласува въздържал се с това, че Сретан Йосич скоро излиза от сръбския затвор и може да разкаже как е дал 3 милиона подкуп на Борисов срещу закрила . А Баце взел парите и по време на негово властване арестувал и предал Сретан .Очакваме интересни факти за част от престъпленията на банкята
  • 23 Мнение

    16 8 Отговор
    При положение, че сме пред Трета Световна война, трябва да сме много внимателни със съседите си. Гърция умно гласува против резолюцията и ние правилно трябваше да се въздържим. Понеже Сърбия ни е вечен съсед, а и имаме голямо българско малцинство там. Тази "дипломатка" е от "Отворено общество" на Сорос и трябва моментално да бъде изритана от МВнР за неспазване преки указания на външния министър.
  • 24 Читател

    14 4 Отговор
    Да поставиш "шоу" и Сребреница в едно изречение е признак за невежество и безчувственост.
  • 25 Гърков

    5 7 Отговор
    ходи в Сребреница и се скрий там , та да не те гръмнат рашистите. Много не цивилизовано мнение. Останалите сте си варвари.
  • 26 Те са

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Реалност":

    Кадри на ГЕРБ и някои лично на Бойко, събрани по кръстовищата.
  • 27 Никой

    11 6 Отговор
    Никой не уважава страхливеца,всички презират страхливеца,всички бият страхливеца. Радвам се ,че постоянния ни представител / жена / в ООН има по големи "топки " от " мъжете " като жалкия Главчев и в частност селския тарикат Борисов.

    Коментиран от #29

  • 28 Никой

    5 7 Отговор
    Днешните "миротворци " вият за "руский мир " в Украйна а утре същия " руски мир " ще ги изпрати същите " миротворци " срещу НАТО .
  • 29 Някой

    9 6 Отговор

    До коментар #27 от "Никой":

    Жена?
    Я пак погледни. Това подобие на жена трябва да бъде отзовано и изгонено от Външно.
    Когато подобието на жена си направи собствена държава може да дава собствено мнение.
    Това подобие на жена ще ни вкара в поредния скандал със съседи.
    Това подобие на жена, ако е на работа в частна фирма и шефа и каже направи това, а тя понеже е много умна направи торно обратно какво следва, Харвард?
  • 30 Никой

    6 1 Отговор
    Страхливеца никога не изглежда като мъж, още повече като жена. Твоя идол ако не си забелязал най върлите защитници са му жени , по медии,по преговори. И не на последно място България е съвносител на Резолюцията. Ако и това не можеш да асимилираш що значи,прочети що хортува Вучич.

    Коментиран от #33

  • 31 Фактъ

    11 2 Отговор
    Герб са путинисти . Боко си е комунист . А , Глвчев без да му нареди Банката не може да отиде до тоалетна .
  • 32 мишо

    7 2 Отговор
    Това е естествено нашите лицемерни предатели да се харесат на господаря си за да бъдат възнаградени .
  • 33 някой

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Никой":

    Смелчага имаш предвид Киро когато, около него е НСО за което плащаме всички или Ленчето дето подправя подписи всякакви и е смела защо ли?
    Тук става въпрос за позицията на държавата България, не на стрината назначена срещу договорки и постове.
    Смелостта е едно и глупостта друго.
  • 34 Васко делчев

    4 3 Отговор
    Кога ще се приеме такава декларация за геноцида в Ирак, Югославия, Сирия, Либия и т.н. извършен от терористите от сащ? Тези уроди воглаве с президентите им избиха милиони по света и обраха държавите им. Те създадоха ислямска държава
  • 35 хммм

    5 1 Отговор
    Шоуто го правят ГЕРБ, но мислят нас за клоуни!! Оставка, незабавна ОСТАВКА!
  • 36 ПЕНКО

    2 3 Отговор
    В СРЕБРЕНИЦА ИЗБИХА ХИЛЯДА ВРАГОВЕ --- ЦИОНИСТИТЕ ИЗБИХА ЧЕТИРИДЕСЕТ ХИЛЯДА -НЕ МЪЖЕ А И
    ДЕЦА -ЖЕНИ И СТАРЦИ ---КЪДЕ Е АМЕРИКАНСКИЯТ ГЕНОЦИД ??????????????????
  • 37 ИНЖ1

    2 0 Отговор
    От резила ни спаси дамата - представител на Бг в ООН. Всичко е ясно. Благодарности и за BIRD. Мислете за кого ще гласувате....