Last news in Fakti

27 Юни, 2024 23:01 7 106 54

От кого е заплашван Борисов и кой е големият му кошмар

  • бойко борисов-
  • путин-
  • русия-
  • българия-
  • украйна-
  • борисов-
  • дпс-
  • итн-
  • герб-
  • кошмар-
  • делян пеевски-
  • пеевски

Борисовите притеснения са съвсем други и той се опитва да ги крие по все по-неубедителен начин

От кого е заплашван Борисов и кой е големият му кошмар - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от Даниел Смилов:

Не е Путин зад заплахите към Борисов - Путин има да се занимава със съвсем други неща в момента и едва ли му е до нашите мафиотски истории. Дълго време Бойко Борисов съвместяваше ролята и на премиер, и на нещо като гарант на гражданския мир между хората от подземния свят в България. Защото на всеки от тях му беше "позволил" да си държи по нещо: едни мутри станаха застрахователи, други имат медии, трети са концесионери на плажове, четвърти са специалисти по боклука, пети строят пътищата. Изобщо, творчество, ред и красота.

Тревогите на Борисов

Само че сега Борисов не е премиер и вече няма да бъде премиер. ГЕРБ са слаби и при още едни избори не се знае какво ще се случи. Затова са наизлезли вълците и чакалите от подземния свят и текат процеси, които са си направо страшни.

Това са Борисовите притеснения. Точно тях той се опитва да крие по все по-неубедителен начин. Бил се притеснил, че в две "противоположни" медии писали, че от Делян Пеевски идва заплахата срещу него. Защо ще се притеснява от нещо толкова абсурдно - та нали с Пеевски всичко в политиката правят като тандем? Защо му е да се оправдава, че не се бил виждал с Пеевски? И да твърди, че заплахата според него не била от Пеевски, а май от Русия. Още по-абсурдна версия.

Защо Борисов не иска да управлява с ДПС и ИТН

Драматичността на ситуацията стана ясна, когато в сутрешните блокове бе повдигната отчасти завесата върху опитите да се състави правителство от ГЕРБ, ДПС и ИТН. Това направи Ботьо Ботев - криминалист, приближен до ГЕРБ. В интервю, което изглеждаше като обичайна раздумка по темата "Брендо", изведнъж беше споменато името на Орлин Алексиев (бизнесмен, спряган за силната фигура в ИТН) като потенциално замесено в контрабанда на наркотици. Интервюто завърши и с открита заплаха, че Брендо е по-умен от някои от сегашните шефове на мафията и ако се разприказва, много хора може да пострадат.

Това вече започна да изглежда като истински преговори в ефир. Щом се е стигнало до такива публични съобщения обаче, отношенията много са се изострили и влошили. Явно са хвърчали неформални заплахи в различни посоки. Може някоя от тях да е била към Банкя, което пък би обяснило охраната на Борисов.

Всичко това е спекулативно, но ситуацията поне демонстрира защо Борисов всъщност не може да управлява само със свои приятели и другари като тези от ДПС и ИТН. Защо, шизофренично, той твърди, че може да управлява само ако ПП-ДБ са в правителството. Проблемът е, че неговите другари и приятели вече са толкова по-силни от него, че той и да иска, не може да промени нищо в модела "Борисов", който се свежда до "на тебе това, а на мене онова". Нещо повече: вече не той, а другите сами ще си решават кой какво да вземе. И за капак Пеевски ще се перчи като новата най-силна фигура в конструкцията.

Големият кошмар на Борисов

Ако може, Борисов ще направи още сто парламентарни избора, за да избегне този кошмар. Затова - лицемерно или не докрай - желае ПП-ДБ да са в правителство с него. Тази скрита мечта е всъщност за възможността той да се оправдава с ПП-ДБ пред другарите си, че не може да им даде всичко, което са си поискали. А публично да громи ПП-ДБ, че не могат да управляват, което отчасти ще е вярно, доколкото той самият ще ги блокира в съществените реформи (както при правителството "Денков"). Тази Борисова мечта не е кой знае какво, но е по-добра от кошмара на управление с Пеевски и сие, където той би станал лицето и името на нещо, което всъщност е извън контрола му. И за което най-накрая заслужено ще опере пешкира.

Време е хората да спрат да се заблуждават, че е възможен някакъв катарзис на тандема Борисов-Пеевски. И че те имат нужда от (още) време, за да скъсат опашките си. Нищо такова не се случва и няма да се случи: опашките дебелеят и се въртят все по-арогантно. И както казват англичаните, дошъл е моментът, в който опашката започва да размахва кучето.

Тъй като най-вероятно ще се стигне до нови избори заради Борисовите страхове и кошмари, добре би било хората да започнат да подкрепят смислените политически алтернативи на тандема Борисов-Пеевски. Защото този тандем си отива, а междувременно успя да нарои огромен брой свои псевдоалтернативи, някои от които са направо опасни. И при вероятната имплозия на партийната система България може да се окаже управлявана от разнообразни възраждания и величия.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заплашен

    118 5 Отговор
    От собствената си съвест... ПРЕСТЪПНИК НЕДЕН
  • 2 Проклятието на България от Банкя

    129 7 Отговор
    Който и да го е заплашил, стискам му палци да успее!
  • 3 Русофилчо

    49 14 Отговор
    Или с русията или против нея. Друг път няма
  • 4 Аз съм

    50 2 Отговор
    И моля последния да загаси лампата!
  • 5 Мда

    62 5 Отговор
    Смилов е пропуснал (може би нарочно) кучето, подарено от Борисов на Путин и турската газова тръба, построена за нула време. А ПП са заедно с ДПС в една ЕС партия, ДБ са заедно с ГЕРБ в ЕНП - пропуснато (пак изглежда нарочно) в статията.
  • 6 Сатана Z

    59 5 Отговор
    Най-големият кошмар на Баце е да ме му гепят парите,а вторият му кошмар е Путин.
    След срещата между двамата в Москва, Баце е бил в кофти настроение и е споделил с Котараците докато плющели белот,че Путин бил по-голям бандит и от него.
    Но вече е в добра кондиция,тренира коремни на лоста в Зайчарника.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БАЙ СТАВРИ

    44 4 Отговор
    ШСЕ СЕТИТЕ ВИЙ... МАЕМУНИИИИ
  • 9 Зоро

    68 5 Отговор
    За първи път и може би единствен да пточета нещо смислено от Дойче Зеле-Помия. Тозъ път във десятката. При средна възраст 35г за топ бандит, Тиквата изкара почти двойно.
  • 10 Другари,

    14 28 Отговор
    За кой ли път ще го кажа , сгрешихме на Дунав мост с блядовете ...
  • 11 граф Монте Кристо

    11 20 Отговор
    Те че не могат да се разберат,си е тяхна работа,но напоследък мартен взе силно да се засветява ,като арбитър в българската вътрешна политика.Него вече не го устройва да се изтъпани поредното служебно правителство на псевдо-русофила радев,всички вектори сочат към коалиция между гербб и дпс.В този смисъл измъкването на боко е в някаква степен и парадоксално полезно за народа,спойката между българската и турската мафия е тъждествено с милитаристично и шовинистично управление ,готвещо се непосредствено за война срещу Русия.
  • 12 Хохо Бохо

    48 8 Отговор
    Борисов твърди, че е заплашван заради подкрепата за Украйна.
    Излиза, че Путин го заплашва, защото Борисов построи тръбата на Путин, Турски поток, с наши пари и че помогна на Путин да започне войната му в Украйна.
    Жива да не бях...
  • 13 Не му вярвам на Буци

    66 3 Отговор
    От никой не е заплашван Буци, просто се изживяна на много "важна" фигура. Пък мазната му лъжа, че заради Украйна, е направо смешна!!!
  • 14 граф Монте Кристо

    28 13 Отговор
    Заплахите са от американска страна,кво бене,кой има изгода.На тях им трябва едно сериозно фашистко управление в страната с оглед включването ни ефективно във войната срещу Русия,ние сме на предния рубеж.А тук един бойко прави фасони и не ще,заинатява се,те му тикат царската корона в ръцете,а той не ще.Американците цакат с магнитски,пускат величие в парламента,засилват дебелян по пистата да се търкаля,ей тъй из кегелбана,правят мурафети с брендо,изобщо трилър отвсякъде.

    Коментиран от #24

  • 15 Мими

    50 5 Отговор
    Боко, времето ти дойде, страхът е човешко еволюционно усещане, но на теб освен страх то пожелавам и ужас!!!!!! Ако може по -продължителен , та до финала, да идеш в ада!!!!!!
  • 16 Ирония

    49 4 Отговор
    Борисов се плаши от собствената си сянка! На кой му е притрябвал този безполезния.
  • 17 Хах

    40 3 Отговор
    Боко да не страда от мания за преследване? Да не си пуска сам сигнали?

    Коментиран от #21

  • 18 Град Козлодуй

    28 3 Отговор
    Съвеста е Най Големия Съдия

    Коментиран от #20

  • 19 мддаа

    16 8 Отговор
    Съгласен съм, че трябва да е нещо без ГЕРБ, но ако се отиде на нови избори, такива Величия и Възраждания само ще избуяват. Вариантът в случая е да бъде нещо средно между тях. Някоя от другите сили, докато ги има! Не трябва да се изпуска този шанс.
  • 20 Съвестта

    28 4 Отговор

    До коментар #18 от "Град Козлодуй":

    Кво да кажем един краде, а друг 65 години на гърба на народа живее и само мозък ръси как се върти мотиката, а той същия мотика никога не е виждал.

    Коментиран от #28

  • 21 Роко Сифреди

    29 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хах":

    Пуска ги през панталона. Мазни и смрадливи. Шиши го притиска, Магнитски го пази, Сретен му дава знаци.
    А Баце е страхлив. Не знам колко ще му издържи сърцето.
  • 22 граф Монте Кристо

    30 5 Отговор
    И като заваляха едни конференции на нато,край няма!Сега се е задала баш в метрополията,във фашингтон,неслучайно радев се отказа да иде.А бойко не ще да управлява,как ще иска,в тия размирни времена.
  • 23 12"12

    28 5 Отговор
    БОКУ ДО СТЕНАТА И ...ОГЪН ...!
    За да я има България !!!
  • 24 ⚒️⚒️⚒️⚒️

    7 10 Отговор

    До коментар #14 от "граф Монте Кристо":

    Абе, каква е статията, къде хукна, пак посолства, Русия, Украйна, пращане на войски..... Вече, сте банални, и много скучни, сега ще прочета статия за диета и коментарите пак за Путин, Зеленски, война. Не, срамно, но поискате помощ
  • 25 Име

    22 0 Отговор
    Който може да разсъждава ще разбере откъде идва заплахата!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Град Козлодуй

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "Съвестта":

    Моля Вие Себе си ли Визирате
  • 29 Вкарайте

    37 3 Отговор
    ТОЛУПА в пандиза. Той е боклук и ще издъни всички. Вземете му парите и имотите. После го дайте на Сретан Йосич
  • 30 Колобъра

    13 20 Отговор
    ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
  • 31 Владимир

    22 6 Отговор
    Боце има големи дългове към српските служби. Те просто му напомнят, че трябва да си изпълнява задълженията и да служи на сърбия!
  • 32 Бай араб

    6 15 Отговор
    Даниел Смилов веднага се прибирай в дупката
  • 33 Вуте

    21 4 Отговор
    Боко се е доказал,че е шубелия и го е шубе от собствената си сянка.
  • 34 8001

    29 4 Отговор
    На тоя бъзльо Боко Борисов откъде му хрумна лъжата, че е заплашен от Путин. Боко е зайче в сравнение с Путин.
    Най вероятно го е страх от Сретан Йосич който има да урежда яки сметки от преди 20 години с Боко.
  • 35 Гръч

    29 5 Отговор
    Борисов се плаши от сянката си и няма приятели.Беше си толуп от малък а сега е още по-голем толуп.Всички пожарникари го мразеха

    Коментиран от #36

  • 36 Шишо бакшишо

    24 3 Отговор

    До коментар #35 от "Гръч":

    Возих един съученик на боко и си лафихме за него,каза мани го тоя, всеки ден му взимахме стотинките, на края техните се усетиха че детето стои гладно и вместо стотинки почнаха да му мажат филии с мас,та от там идват филиите. Така каза човека, незнам колко е истина.
  • 37 Хайли лайкли

    13 8 Отговор
    Добре описано, вложена е някаква мисъл и донякъде е схванал бандитската логика авторът , точно такива естествени процеси текат в момента. Борисовите бандити и олигарси , чувствайки се предадени от капо ди тути капи, се съпротивляват, воюват дори помежду си, опитват се да оцелеят, притиснати от чуждестранните - англосаксонски и еврейски бандити, които пък се опитват да завладеят българска територия и са налагани и покровителствани от посололството.
    Но точно финалното изречение на автора е целта на публикуваното материалче, което му е донесло стотина долара от посололството!
    Един вид, опичайте си акъла ("добре би било хората да започнат да подкрепят смислените политически алтернативи на тандема Борисов-Пеевски") , защото само те едва ли не могат да се справят с модела Борисов, тъй като чуждите бандити са по-силни от нашите и зад гърбовете си имат изпечени чужди служби. Внушава ни се да не си и помисляме за партии като Възраждане и Величие , които всъщност са кошмарът и на нашите и на чуждите бандити !!!
    Авторът е умен, но не достатъчно!

    Коментиран от #38, #41

  • 38 Тинтири минтири

    5 4 Отговор

    До коментар #37 от "Хайли лайкли":

    Дали ще те разберат повечето хора, дай по простичко,ако не ти плащат на буква или дума,тамън ще се докажеш.
  • 39 Перо

    15 2 Отговор
    Смислена статия, която вярно отразява мафиотската държава, но според мен или Сретен Йосич е излязъл от затвора или тиквата го притискат много яко от посолството да управлява с ПП/ДБ, което след скандалите и лошите отношения става невъзможно за двете коалиции, но това са бели кахъри за посолството, което се интересува само и единствено от Русия и всичко друго е талаш в БГ! И четала е Магнитски за тиквоча!

    Коментиран от #42

  • 40 Георги Илиев Митев

    16 3 Отговор
    На стари години да продължава да лъже и да се опитва да се самозалъгва е най-големият му кошмар.

    Коментиран от #43

  • 41 Лайкли уърлд

    6 4 Отговор

    До коментар #37 от "Хайли лайкли":

    възраждане и величие са проекти и мисия на цру.
    Пояснение: дръж приятелите си близо, а враговете си още по близо!

    Коментиран от #52

  • 42 Тинтири минтири

    18 3 Отговор

    До коментар #39 от "Перо":

    Нищо не си разбрал, сащ може да управлява политиката вБългария, но неможе да управлява българския наказателен вот.
    Колкото и гласове да се купуват ,не може да се подкупи омразата на народа.
    Любовта на народа се печели с дела а не с бухалки (имам предвид финансови).
  • 43 Тинтири минтири

    17 2 Отговор

    До коментар #40 от "Георги Илиев Митев":

    Най големия му кошмар е че може да залъгва сащ но не може да залъже българите,така както е успявал да го прави когато доста хора го харесваха, проблема е че не успя да ги запази заради алчността си.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Пенев

    11 0 Отговор
    Колко прав беше Данчо Ментата за говорещите глави.
  • 47 ???

    1 1 Отговор
    Така ли
  • 48 АРЕС Z

    15 1 Отговор
    Този престъпник от снимката толкова мръсотия е направил на хората че не знае от къде ще му дойде, параноята и паник атаките са го обхванали здраво.Пожелавам му от все сърце скоро да запълни трапа.Амин.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 3333

    7 0 Отговор
    Никой не го заплашва тоя страхливец.
  • 51 Право на мнение!

    10 0 Отговор
    Вероятно от никой не е заплашван, но си предава важности с тази охрана. А заради него Борисов, България няма да получи изцяло второто плащане от близо 1млрд. и 200 млн. лева по плана за възстановяване и устойчивост, защото не е изпълнила поетите ангажименти в сферата на съдебната реформа и енергетиката. Борисов НЕ искаше реформи!!! Бойко Борисов е готов на всичко само и само да няма институционална РЕФОРМА!!! За него нямат значение загубеното национално време, европейското развитие, отговорността и върховенството на закона. Никакво значение!
  • 52 Питам само?!

    7 0 Отговор

    До коментар #41 от "Лайкли уърлд":

    Величие не е ли проект на TIM?!
  • 53 володя

    4 0 Отговор
    Сърбите се гъбаркат с него! За да са сигурни, че по отнопшение на македония той винаги ще е на тяхна страна и действията му ще са единствено в интерес на Српия!
  • 54 Гока

    0 1 Отговор
    Коментар на привидно запознат. пишман анализ. Борисов е това което никога никой не е бил, вкл. И бай Тошо. Много плюете, много се краде, много се лъже, а една тънка линия ви разделя от истината