Last news in Fakti

26 Февруари, 2014 10:47 2 776 1

Борисов: Бареков може да свали правителството

  • борисов-
  • бареков-
  • правителство-
  • свали-
  • герб-
  • атака-
  • власт-
  • депутати

Ако не го направи, значи България без цензура е патерица на БСП и ДПС, смята лидерът на ГЕРБ

Борисов: Бареков може да свали правителството - 1
Снимка: ГЕРБ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За мен е интересно, как ще се държи „България без цензура”. С тези трима депутати, те сега могат да свалят правителството.

Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Ако не го свалят, излиза, че те са патерица на БСП и ДПС, говорят само срещу ГЕРБ и фактически обявявайки се за дясноцентриска партия, всъщност крепят БСП и ДПС на власт”, заяви Борисов.

Според него „Атака” имат строги ангажименти да крепят правителството и ще си ги изпълняват. На Станишев му трябва публично пред Брюксел "Атака” да не е до него и затова толкова се зарадва на тези трима депутати.

Ще е самоубийство за Бареков,

ако остане да подкрепя това правителство още преди да се е явил на избори”, каза още Бойко Борисов.

БСП дава един депутат, от ГЕРБ са двама депутати там. Като се има предвид, че те са управляващи, е още по-тежко. Докато управлявахме ние, никой не напускаше, обобщи Борисов.

На въпрос, дали очаква още депутати от ПГ на ГЕРБ да напуснат групата, Борисов посоми:

„Колкото повече – толкова по-добре.

Това е прекрасно време за ГЕРБ. Ако е имало хора, които са подвластни на някои други интереси, да напуснат партията – това е прекрасно за нас”. Той каза, че няма подозрения кои може да са тези хора.

Бойко Борисов заяви, че не се чувства предаден. „Явно е, че действат задкулисни процеси, които са доста силни. Не съм си правил труда да ги разнищвам, защото не ме касае в момента”, посочи той.

Във връзка с „Атака”, той коментира още: „Аз водя над 15 дела и тези клеветници са много интересни. Не се явяват на дела, не си пращат адвокатите”.

Борисов съобщи, че ГЕРБ са взели решение да вкарат предложението за

замразяване на депутатските заплати

 в парламента.

„Ние сме го внесли като предложение, ако искат да го вкарат, питайте Миков защо не го вкарва”, посочи той.

По повод нападките срещу общинския съветник от ГЕРБ в София Орлин Алексиев, Бойко Борисов посъветва бившите си колеги от

МВР и ДАНС да се поучат от това, което се случва с Цветанов.

 „Същото ще се случва с вас, действайки по този начин. Никой не си извади поука. Прокурорите си извадиха. Виждате, че в този случай те си мълчат и към момента не повдигат обвинение”, посочи Борисов. По думите му ГЕРБ ще пита Цветлин Йовчев по темата за наркотрафика, защото

ако Алексиев е виновен в нещо, той трябва да бъде арестуван,

и да е арестуван досега. „Аз не мога да си представя, че в това, което говорят, има дори и частица истина, и той се разхожда на свобода по телевизиите. Даже беше в присъствието на главен секретар на МВР в едно телевизионно студио. Той седи и се гледа с главния секретар, и той казва: „Не мога да потвърдя, не мога да отрека“. Като не можеш да отречеш, не го говори. Ако не можеш да го потвърдиш, стани и го арестувай, заведи го там и го разпитвай. Какви са тези работи – намерили нещо, горено било? Може да си е горил пурите. Защо не го арестуват веднага? Арестувайте и го разпитвайте. Какви са тези внушения всеки ден“, попита председателят на ГЕРБ.

Борисов коментира и призивите на Лютви Местан към Делян Пеевски да продължи да проговаря и намеците, които Пеевски отправя към Борисов:

„Колкото искат да си говорят.

За мен това не е интересна тема. В момент, в който вече не се провеждат обществени поръчки, а генерали си търсят фирми в интернет, когато тон и половина хероин е минал през България и в Европол са бесни от това, че чак в Холандия са хванали тировете, в момент, в който заемите минаха над 5 милиарда лева, в момент, в който фонд „Земеделие” се управлява по семейни начала и там щетите ще са непоправими, всеки ден ни отнемат от вниманието да се занимаваме кой какво казал. Всеки има право да говори това, което си пожелае”.

Борисов не забрави и любимата си тема – инфраструктурата, като заяви, че управляващите затлачват жизненоважни проекти.

 „Хемус”, с два четирилентови пътя - Русе - Търново и Мездра - Ботевград, това е разковничето за Северна България. Не се ли направи – няма никакъв шанс, очерта ситуацията лидерът на ГЕРБ. С унищожаването на проекта „Хемус” Северна България по никакъв начин няма да се оправи.

Без „Хемус” няма шанс за Северна България”,

обясни той.

„Гледах „Марица” като ходих до Любимец – те само са отнели хумусния слой. Ако работят с това темпо, няма да стане поне 2 - 3 години, посочи Бойко Борисов. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сульо

    2 0 Отговор
    Всеки знае че Бареков е патерица на ДПС.