17 Юли, 2024 13:06 6 306 35

Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов пред ФАКТИ: В ДПС нямаме съмнения за избор между д-р Доган и когото и да било

  • ибраим-
  • зайденов-
  • танзер-
  • юсеинов-
  • дпс-
  • доган-
  • пеевски

Мечтата на всеки депесар е да види д-р Ахмед Доган начело и в оперативното ръководство на партията, казват те

Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов пред ФАКТИ: В ДПС нямаме съмнения за избор между д-р Доган и когото и да било - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не минава и ден, в който някой от парламентарната група на ДПС да не напуска парламентарната група на ДПС. Последният, който направи това, е Хюсни Осман Адем. Така парламентарната групата на ДПС остана с 22 депутати, а независимите - около изключения Джевдет Чакъров, вече са 25. Колко е „горещо“ в ДПС… Пред ФАКТИ говорят Танзер Юсеинов (вляво) и Ибраим Зайденов (вдясно) - съпредседатели на младежкото ДПС.

- Г-да Зайденов и Юсеинов, колко сте уплашени от екипа на Пеевски в ДПС. Това чухме да казва Йордан Цонев, че са „големи и силни“…
- Ирбаим Зайденов:
Никой не е по-голям или по-силен от хората. ДПС черпи своята сила и доверие именно от гражданите на Република България. Ние сме на терен сред хората и чуваме ежедневно тяхното мнение и настроения. Избирателите на ДПС са мъдри и разбират какво се случва в момента в партията.
- Танзер Юсеинов: Опитите да бъде завладяна една партия с история и емоционална връзка между избирателите и почетния председател д-р Ахмед Доган няма как да успеят. Избирателите ни са много чувствителни на тази тема и няма как да няма реакция.

- ДПС на Пеевски срещу ДПС на Ахмед Доган. Кой кой е в това наддаване?
- И.З.:
Движението за права и свободи е създадена от страданието и болката на хората от един авторитарен режим. Няма как 34 г. по-късно да бъдат прилагани същите методи на управление, особено в ДПС. Ние сме демократична партия и силно чувствителни към всякаква форма на еднолично вземане на решения и авторитарни методи.
- Т.Ю.: Д-р Ахмед Доган е идеолог и основател на ДПС, признат лидер във световен мащаб и точно затова в ДПС нямаме съмнения за избор между д-р Доган и когото и да било. Изборът ни е ясен и призоваваме всеки истински депесар да застане до почетния ни председател.

- Колко често комуникирате с почетния председател и да очакваме ли скоро негова поява, за да вземе нещата в ръце?
- И.З.:
Почетният ни председател е в отлична форма и следи внимателно случващото се в ДПС. Разбира се, мечтата на всеки депесар е да види д-р Ахмед Доган начело и в оперативното ръководство на партията.

- Има ли етнизацията на проблемите в ДПС?
- И.З.:
ДПС и етнизация? Ние - от ДПС, вече 34 г. градим държава на основата на българския етнически модел, създаден от д-р Ахмед Доган. Други партии го приемат в най-добрия случай за даденост и/или играят на тънката струна на предразсъдъците на мнозинството, отричайки българския етнически модел, градят отношения на противопоставяне, разделение и омраза.

Жалко е, че сме имали и такива хора сред нас,

които след около четвърт век изграждане и утвърждаване на този модел, днес се отричат от него или се изкарват жертви.

- Всеки се кълне във вярност на Ахмед Доган, но и чуваме как имало хора, които трябвало да си ходят. Кои са тези хора?
- Т.Ю.:
Призивът на почетния ни председател е ясен. Жалко е обаче да виждаме хора, които се кълнат във вярност на д-р Ахмед Доган, а действията им доказват съвсем друго. Ако наистина „обичат, почитат и т.н.“ почетния ни председател, ще се вслушат в неговия призив веднага.

- Как обяснявате на вашите избиратели какво се случва в ДПС и защо се стигна до тук?
- И.З.:
Движението за права и свободи има много ясен устав, който трябва да се спазва. Нарушаването му през годините неминуемо води до вътрешнопартийни проблеми. В случая, освен неспазване на устава, има и опит за завладяване на партията. В такива моменти се активира имунната система на партията и като един жив организъм тя реагира.

- Няма председател на ДПС, който да не е посочен от Ахмед Доган – включително и Пеевски (б.р. – дори бе наречен феномен), но само той дръзна да се противопостави на почетния председател. С какво е по-различен Пеевски от Местан и Карадайъ?
- Т.Ю.:
Това е първият случай, в който уставът на ДПС,

ценностите на ДПС са смачкани по този начин.

Във всички други случаи колективното тяло е вземало решение и волята на нашите членове и симпатизанти е била зачитана. В този случай гледаме, че не се зачита дори искането на нашия почетен председател и на нашите структури

- Свидетели сме на сътресенията в ДПС, когато партията стана втора на изборите. Вместо обединение и развитие, ставаме свидетери на разпад. Защо?
- И.З.:
За разпад не можем да говорим, защото 28 области в България застават твърдо и непоколебимо зад почетния ни председател - като единствен и незаменим лидер.

За разпад може да се говори, когато има противоречие или противопоставяне кой е лидерът на ДПС, но такава тема няма.

Резултатът от изборите - сам по себе си, е плод на това, което ДПС отстоява вече повече от 34 години и усърдната работа на всички структури, работата от врата на врата и т.н. „Заедно с хората“ не е просто слоган, то е наше действие. ДПС ще стане още по-силно след тези събития.

- Ахмед Доган призова да не се подкрепи кабинет на малцинството на ГЕРБ, а след това ДПС се разпадна. Защо се разедини партията?
- Т.Ю.:
Получи се разделение в парламентарната група, защото ние искаме колективните органи да работят, а с колективните органи на партията никой не е говорил за подкрепа, за визия за развитие на страната. И д-р Доган беше категоричен да не се подкрепя точно по тази причина. Всички ние искаме да има стабилно правителство с ясен хоризонт,

но ние няма как да подпишем празен чек.

И занапред настояваме всички политически сили да седнат на масата за преговори и да говорят за ясни приоритети и политики с ясен хоризонт. Затова настояваме и при връчването на втория мандат и днес ясно заявихме това по повод на предложената декларация от ПП- ДБ.

- Всички структури номинираха Пеевски за председател, а сега снемат доверие. Толкова лесно ли се променят настроенията в хората, подкрепрящи ДПС?
- И.З.:
Вижте, ние не сме срещу една или друга персона. Ние сме срещу модела на управление на партията. ДПС е като един жив организъм, ДПС има уникален инстинкт за самосъхрание. Когато колективното тяло не функционира, когато се вземат самосиндикални решения, когато се изключват хора с подписи на бели листи, няма как да останем безучастни в тези процеси!

- Вашето ДПС – на хората около Ахмед Доган, ще участва ли в разговори за съставяне на кабинет?
- Т.Ю.:
Разбира се, че ще участваме, ако бъдем поканени.

- Как гледате на искането на ПП-ДБ мандатът да се забави с 3 месеца…
- И.З.:
Ние подкрепяме реформите и антикорупционните мерки, но също така сме на мнение, че трябва да получим покана като народни представители на ДПС и да обсъдим въпроса, който касае българското обществото, а именно - възможно ли е в 50-то Народно събрание да се сформира кабинет с дългосрочна програма, която да даде решение на темите, които касаят геополитическа ориентация на България и, разбира се, темите на национално ниво.

- Третият мандат има ли опции за кабинет, или е по-добре да се каже направо кога ще са седмите предсрочни избори…
- Т.Ю.:
Ние сме отговорни политици, ДПС е отговорна политическа партия, ние чуваме гласа на всички български граждани и те ясно заявяват, че искат да има правителство, но с ясни приоритети. Готови сме да се отзовем на разговори с политическата сила, която ще получи третия мандат.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    24 6 Отговор
    Докога ще ни занимават с този турски сериал с 1000 серии?
  • 2 Град Козлодуй

    21 5 Отговор
    Моля по Какво е Доктор Доган

    Коментиран от #19, #20

  • 3 И тия са едни Българи

    18 5 Отговор
    колкото Самуил е бил маке
  • 4 хидроинженер доктор по крадене

    19 4 Отговор
    бодра смяна иде
  • 5 Гошо боеца, гето Панония, Видинско

    14 2 Отговор
    И аз съм за Доган. Той най-добре разпределя порциите в държавата, докато Пеевски ги разпределя само в своя свинарник.
    Ние от Боец винаги сме протестирали срещу Пеевски и сме били срещу неговото кадруване в службите и ДАНС.
  • 6 Сильо

    10 3 Отговор
    Чантаджиите на Кючюк, безгласни букви, труден изказ на български.
  • 7 ОТ СЕЛО

    8 4 Отговор
    А но Пеевски поне му предложете да стане портиер на догадките Сараи
  • 8 Не’ам нерви

    14 4 Отговор
    “Мечтата на всеки депесар е да види д-р Ахмед Доган начело и в оперативното ръководство на партията”.
    Да ви имам мечтите! Егати елементарната п@пл@ч! Докога ще ѝ слушаме бръвежите
  • 9 агент Сава

    6 10 Отговор
    Шиши много ясно каза днес - който иска да си прави Централни съвети.Много големи глупаци има, които мислят, че той ще избяга и ще си прави нова партия.Не той е чуждото тяло в ДПС, а дерибеите, и Шиши ще се разправи с тях.А днес той отново показа, че е единственият истински мъж - осъди мунчо, когото шарлатаните молят за помощ.Шарлланите от скута на Шиши се преместиха в скута на агент Сава и на мунчо.

    Коментиран от #11, #23, #27

  • 10 Тома

    12 4 Отговор
    Когато кажат доктор доган си късам веднага потника защото той ми прилича на калайджия

    Коментиран от #13

  • 11 хамди от саидинение

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "агент Сава":

    ТЪРГОВИЩЕ КОГА ЩЕСЕ ОСВОБОДИ ОТ ДЕЛИБЕЯ ХАМДИ СЕГА СЕ ГУШНА СЪС ШИШИ
  • 12 НАБЛЮДАТЕЛ

    11 2 Отговор
    Млади сили, Гладни. Единствена надежда е в бейя, че белким и ние клъвнем нещо. Оня дебелия - стиснат
  • 13 Стършел

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тома":

    Много точно определение! Тези другари на "философа, хидроинженера" и незнам още какво си, празнодумстват уж в името на България, но едва ли и те самите вярват в това - за мен е обратното! Освен за далавери, за абсолютно друго там не се мисли. Или, ако се мисли нещо друго, то в никакъв случай не е в полза на България и българите
  • 14 Гост

    9 0 Отговор
    И без това 240 депутати и един вагон министри не вършат никаква работа, Ами да хващат по една лопата и кирка , да отиват доброволци да гасят пожари. Нали всички много милеят за държавата?
  • 15 Турчин

    10 2 Отговор
    Млади хубостници, храненичета на Доган. Искам да ви попитам умници: Кое Колективно тяло ( Колективен орган) свали от Председателския пост законно избраният Председател Мустафа Сали КАРАДАЙЪ?
    Или господин КАРАДАЙЪ беше жертва на пладнежки преврат от страна на неизтрезняващия ви "почитен Председател ", който ВСЪЩНОСТ НЕ Е НИКАК ПОЧИТЕН, защото има хората около себе си за " мъжки секретарки" и опитните кучета на Проф. Павлов.
    Никакви колективни органи не ръководят партията ДПС, ръководи я обитателят на сараите с подкрепата на остатъците от КДС и КГБ...
    И нищо добро не сте направили за народа, за това ви псуват по села и градове...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 НАБЛЮДАТЕЛ

    8 1 Отговор
    Той, Доганя за което беше създаден си изпълни задълженията. Осигури гласове и политическа подкрепа на червените мутри, когато трябваше. Приватизацията мина, той си гушна процента и всички по веригата са доволни. Е, българите го отнесоха ама - Акъл Парасъ. Сега вече не необходим на никого и борбата е за остатъка - гласове на стадото. Парите малко по малко и тихичко ще им ги измъкнат и никой няма и дума да обели, зер документите се държат от други хора и артисти за публично участие винаги ще се намерят срещу заплащане, Та младите се надяват на баберките, ама и сухи круши няма да видят.
  • 18 спилий

    5 1 Отговор
    все повече допускам сценария пълен цирк събитията в ДПС. целта след като не можаха ДПС ГЕРБ да направят правителство и да правят каквото си искат.
    сега по всякакъв начин се мъчат да спрат най-главното в България да не приеме еврото да не влезе електронното правителство защо.
    защото тяхните обръчи от фирми няма да могат да ограбват българските данъци техните банки няма да могат да взимат по минимум 6 лв такса за каквото се сетиш застраховките ще трябва да започнат да се изплащат необходимите суми няма да мога да гледат милиарди евро субсидии пред значение за българския народ и въобще ще трябва да работят за България и българите а това не ги устройва и естествено ДПС винаги е била партия на Кремъл. така за мен всичко е ясно кой им каза кога да се сдобряват и кога да се карат за да се случат определени цели
  • 19 Доду ГЕРБ,ДПС!

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Град Козлодуй":

    По кражби!
  • 20 Акула

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Град Козлодуй":

    Господин Доган
    Е Доктор По
    ПРЕебаване
    Приятен Ден
  • 21 Джендъри

    12 1 Отговор
    Стига с тия цигани!
  • 22 Айде, байгън от

    10 0 Отговор
    Тия мазни турски драми! Иронизирате култа към личността на Тодор Живков, а по 100 пъти на ден ни пробутвате тази почти хомосексуална любов към доган! Само като чуя, че пред името на това смешно, незначително човече, вечно, със страхопочитание, слагат доктор или господин и лошо ми става!
  • 23 Анализатор

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "агент Сава":

    Шиши преигра с власт и сребролюбие и не си даде сметка, че дължи цялото си богатство на престъпната партия ДПС. Той също така не си даде сметка, че ДПС се крепи на други принципи, различни от тези на другите политически партии, а именно на чувство за общностна принадлежност и почит към основателя.
    Затова сега на изборите, ако не бъде отстранен дотогава от председателския пост на ДПС, ще бъде пълна катастрофа. Доган мълчи, защото предпочита електората да се саморазправи с Шиши, а той да гледа.
    Всъщност Доган носи солидарна отговорност за ситуацията в ДПС, защото той я създаде, като промотираше и наложи Магнитски на председателския пост. Може би това е другото основание да мълчи сега.
    Но факт е, че Шиши се натресе на пачи яйца и сега ще сърба попарата.
    Само не мога да разбера, защо Данчо Ментата, който иначе е прагматичен и с добро чуство за самосъхранение, зае неговата страна..?
    Проблема на Шиши е и че има лични врагове, като сега към тях се добавя Доган и взема да става страшно...
    Но колкото по-страшно за Шиши, толкова по-добре за Бг. Това трябва да ни е ръководен принцип!
  • 24 Добре де....

    11 0 Отговор
    Като нямате проблем да избирате между дъртият престъпник Доган и другият бандит Шиши, ами избирайте си пак първият и ни се пръждосвайте от главите, само проблеми създавате от 34 години с вашите кражби и обръчи. Не сте нужни на България.
  • 25 Кви са, па теА?!

    7 0 Отговор
    За сИфте ги чувам...?!?!
  • 26 Тц.. Тц...

    8 0 Отговор
    Какъв доктор е този дръндарски си... Г@.нин?
  • 27 Ясен си ми!

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "агент Сава":

    Ти си от щаба на Шиши!
    Няма лошо!
    Ама да знайш...- и той шИ излезИ-..."Пунта-Мара"...!
  • 28 НАБЛЮДАТЕЛ

    7 0 Отговор
    Aч кьопеци и опашката все между краката, ама за медията сериозните новини не и се разрешават, а буклучавите ментета никой не ги чете. Затова - надута муха, че белким стане слон
  • 29 Познаващ помак

    7 0 Отговор
    Всички сте там с една единствена цел - да правите пари с машинации, без да произвеждате нищо, без да си мърдате пръста. Направо е жалко, трагично. Мазните се на по-големите и дърти кучета от вас и се надявате един ден и вие да дте същите кучета
  • 30 Чекмеджан ефенди

    7 0 Отговор
    Като ви е толкова акъла да се кланяте на лидер !!! Алоо 21 век, гласувайте за самите вас не за някъв си там "лидер". Лидер на какво ?
  • 31 Гуши

    3 1 Отговор
    Такива като ментата и шиши ще гледат НС само от вън. Ще си направят партия и напред както шиши пожела на Президента.
  • 32 българин 777

    4 0 Отговор
    навремето една мутра ми каза срещу човек с много пари не можеш да се бориш - а познайте в кого са многото пари
  • 33 Димитър Георгиев

    4 0 Отговор
    Ако българите успеем да изтласкаме Доган, Борисов и Пеевски от политиката има надежда за страната!И да не допускаме Радев на власт, много важно! Той се продаде на мафията!

    Коментиран от #34

  • 34 Радев е....

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Димитър Георгиев":

    Руски продажник, за другото си прав👍.
  • 35 Гладно куче

    0 0 Отговор
    На по-малката запетайка, ще кажа че където го видя ще го съблека. И гащите са ти на заем. На снимките не припадаш… Ти приключи малкия.
    Малко по високият им е под полата. Той е спец по фалшивите писма. Божката,,, ще се забавлява и с двамата!