26 Юли, 2024 09:01 5 290 45

Хабибе Расим пред ФАКТИ: В ДПС има криза на ценностите

  • хабибе-
  • расим-
  • дпс-
  • доган-
  • пеевски-
  • партия-
  • разделение

С тези темпове парламентарната група може и да се окаже скоро под минималния брой от 10 души, казва народният представител

Хабибе Расим пред ФАКТИ: В ДПС има криза на ценностите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Разделението в ДПС на Пеевски и Доган не стихва, а все повече се говори за нови избори. Какво се случва в ДПС и накъде вървим… Пред ФАКТИ говори Хабибе Расим, депутат от ДПС, но от близките до Ахмед Доган.

- Г-жо Расим, ако се гледа случващото се в ДПС отстрани, всеки говори, че има конфликт Пеевски - Доган. Така ли е…
- Конфликт не мога да кажа, но има криза на ценностите, които са закодирани още в основите на Движението за права и свободи, заложени от нашия почетен лидер д-р Ахмед Доган. Всяко незачитане е предупредителен знак за опасност на пътя, по който 34 години вървим устойчиво, смело и отговорно в името на България и българските граждани, а това може да доведе до застрашаване на демокрацията в страната.

- Ваши колеги казват, че конфликтът е между Пеевски и група от хора, които наистина не приемат подхода, начина и скоростта на работа, за да се види новото начало. Визират се хората, които сте до Ахмед Доган? Какво ново начало предлага Пеевски?
- Република България е правова държава, която се управлява според Конституцията и законите на страната. Движението за права и свободи е политическа партия, регистрирана съгласно Закона за политическите партии, както и всички останали относими към дейността и съществуването на политическите партии в Р България законови разпоредби. Движението за права и свободи още от създаването си следва евроатлантическите ценности, в чиято основа са изконните ни човешки права и свободи.

Уставът на ДПС е Кодексът за управление на ДПС

с ясно регламентирани правила и цели, права и задължения, както и с организационната структура, което е колективното тяло - организмът на ДПС. Незачитането или неспазването му води до анормално функциониране на този организъм.

Ново начало с еднолично авторитарно управление,

липса на диалог и заедност със структурите и хората, напрежение, немотивирано и безпардонно изключване на 17 членове на парламентарната група, няма как да има поддръжници, а с тези темпове парламентарната група може и да се окаже скоро под минималния брой от 10 души.
За себе си визирам, че като български гражданин, споделящ ценностите и идеологията на почетния председател д-р Ахмед Доган, се гордея, че съм част от единствената национално-отговорна политическа партия ДПС, която ми даде добра школа за развитие и изграждането ми като личност.

- Почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката не само на Делян Пеевски, но и на голяма част от екипа му. И това е така, защото…
- Защото всички, които не зачитат Устава, решенията на колективните органи, не споделят ценностите, философията и идеологията на ДПС, няма как да продължат с или в ДПС.

- Видяхме, че Ахмед Доган е в добра кондиция, защото той пусна видео от срещата си с младежкото ДПС. Има ли в ДПС младежи на Пеевски и младежи на Доган?
- Да, почетният ни председател винаги е в добра кондиция и забележете не случайно първата среща е с Централния оперативен съвет на младежите. Защото той винаги явно е показвал, че се гордее с младежите!

ДПС има най-голямата либерална младежка организация на Балканите и в света,

в която има образовани, подготвени и достойни млади хора, отговарящи на съвременните предизвикателства на новото време, активни в своята борба за справедливост и достоен живот в защита на идеологията, ценностите, принципите и целостта на ДПС. Младежите в ДПС - както е казвал и нашият лидер д-р Ахмед Доган, са „авангарда на ДПС“. В последната конференция на младежите през февруари всички млади хора единодушно избраха управлението на Младежко ДПС да бъде със споделеното лидерство на съпредседателите Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов. В настоящата кризисна ситуация те застанаха рамо до рамо в защита на ценностите, идеалите и стремежа на българската младеж. Със своите знакови действия и постъпки двамата съпредседатели на Младежко ДПС показаха и доказаха, че са ръководени от националното осъзнаване и отговорност за бъдещето на Република България.

Мога да кажа смело, че те са съвременните будители на България.

Няма как да не отбележа с гордост и успехите на нашия бивш председател на Младежко ДПС и настоящ евродепутат Илхан Кючюк, който, освен че е заместник-председател на ДПС и съпредседател на партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“ и е член на групата на „Обнови Европа“, но от 23.07.2024г е избран за председател на Комисията по правни въпроси в Европейския парламент. Илхан Кючюк е еталон за развитие на младежите в ДПС.

- Насажда ли се конфликт сред избирателите на ДПС, който вече прераства в нещо много по-опасно…
- Да, има опит за насаждане, който е започнал от определени региони и се пренася в национален план.

Нашият избирател е изключително мъдър и вярвам, че разумът ще надделее, когато преодолееш страха, прозреш илюзорното ново начало и се освободиш от оковите на предразсъдъците.

Защото днес се нуждаем повече от всякога от стабилна и сигурна държава с работещи пълноценно в полза на гражданите институции. Екзистенциалните кризи се преодоляват с търпение, диалог, ясна посока за развитие и отговорност пред нашето бъдеще. Политическа партия ДПС е гарант за мира, стабилността и сигурността на страната и никой не може да отрече, че е гарант за етническия мир, благодарение на своя архитект д-р Ахмед Доган.

- Мислите ли върху опция Делян Пеевски да направи партия и как това ще се отрази на ДПС?
- Не смятам, но все пак, ако се проектира такава, то в историята на Движението за права и свободи всички помним и знаем, че такива опити в дългосрочен план са завършили с неуспех. Така че всеки български гражданин има законното право и свободата на избор да го направи.
А ДПС (без Делян Пеевски и група) въпреки тежкия кризисен период, но отново с далновидността и визионерството на д-р Ахмед Доган, ще укрепи устойчиво демокрацията в страната и със своята политическа зрялост ще зададе още по-силен тласък за бъдещите хоризонти на страната чрез насърчаване на мира, зачитането на ценностите и благоденствието на гражданите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мусайбе...

    69 5 Отговор
    какви точно ценности да търсим в ДПС..., евроатлантически, ориентало-азиатски..., какви?! Ценностите които имат тея са само парите, които са откраднали или се опитват да откраднат!

    Коментиран от #9, #25, #34

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тома

    55 3 Отговор
    Дпс и ценности е да крадем с г.за си
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 помня

    53 9 Отговор
    Когато за първи път ДПС влязоха в парламента бяха облечени с потури и шаяци ,а сега са Армани
  • 6 хабиби

    16 5 Отговор
    аби секкишларъ
  • 7 Живота се

    39 2 Отговор
    Променя и няма да бъде драма ако дпс не влезе в нс.Има много професии освен депутат но за тях трябват качества като ум и сръчност а не само нагаждане и послушание.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Феликс Дж

    35 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мусайбе...":

    Ето го отговора: ценност са им парите, т.е. ЧИСТ КАПИТАЛИЗЪМ, "озъбено свирепо куче". Осребряват етническата карта. Има такива последователи на Мохамед, които като чуят за ДПС и се изприщват. Те и за пари се скараха - дебелото момче се разбра с дебелия дядо от Банки, но парите на хидроинженера му се видяха малко и .............. а гиделим.
  • 10 Хитран

    16 2 Отговор
    И аз вярвам в ценностите на рядката брада както казва Хабиби Читак и подкрепям демократичните истини ,
    за които говори Хабиби Чапраз.
  • 11 За 35 години

    23 7 Отговор
    България загуби по груби сметки 400 милиарда евро от евроатлантизма, не включвам 600 концесии дадени до 2022. Ненапразно ГЕРБ и ДПС настояват за прием евро, виж Бюджетна Комисия.. Ще падне голямо опоскване на резерв и безумно теглене на заеми чрез унищожаване на ВБ. А високите такси от банките предстоят, за да покрият загубите от превалутиране, ощетени ще са всички българи и и бизнеси опериращи извън ЕС, както и мигранти извън ЕС пращащи пари на роднини в България, и опериращите с различни от евро валути.. Така че, Хабибе можем да минем и без вашият евроатлантизъм. Оставка на служебният кабинет на ГЕРБ и ДПС, връщане изцяло на старата Конституция. Ще излезете във ваканция като унищожите българският лев, за пореден път ограбите българите и ни заробите към ЕЦБ. Задължителен референдум. Сега ще видим гаврите на калинките в КС с Конституцията, днес в 17 часа. Грабенето и гаврата с българите, продължават.
  • 12 Гост

    34 2 Отговор
    Крайно време е модела Доган да рухне, назначения на хора на висши постове, без необходимите качества и умения, натиск върху институциите да издават решения и становища по негов вкус и дано повлече крак,та и ГЕРБ да рухнат.
  • 13 лютви

    28 2 Отговор
    Това човек Абибе нито едно свое изречение няма. Ич ли не може да мисли и да говори, а чете пропагандата на турското парти. И защо не й пускате актулното ресим.
  • 14 В момента

    20 3 Отговор
    извършвате финансов преврат в държавата, чрез евро. Без референдум ДПС и ГЕРБ. И държавен преврат чрез промени Конституция, ГЕРБ, ДПС и част от други партии. Къде ви е евроатлантизмът и демокрацията при Силово превалутиране на частни депозити в евро? Къде ви е "свободно движение на услуги, стоки, хора, капитали"? Къде ви е банковата тайна. Къде ви е Референдумът за евро. Ще ми говорят за евро и демокрация, изнеслите кеша с държавни самолети в БИ и Данчо Ментата Ще ми говорят за демокрация, а офшорките и държави перачници на пари процъфтяват.. Чак на Доган му писна от обръчите ви от фирми. Кажи Хабибе за КТБ, Булгартабак, Лафка.
  • 15 Хейт

    22 1 Отговор
    Аз мислех, че е парична криза, пък то било на ценностите?

    Коментиран от #17

  • 16 шундурко

    21 2 Отговор
    тва хабибето бая големи ценности има ,сгодна къдъна,ако пък е и мурафетлийка.....ашкулсун
  • 17 шиши патлажана

    20 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хейт":

    е тъй де ценности - пари то едно и също бе
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Аб иБ е

    15 1 Отговор
    Кю чек Йи ката,отговаря като комсомолец,заучени празни фрази.Е,те такива ги обича почетния
  • 20 наблюдател

    12 1 Отговор
    Хубава депесарка
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гошо

    7 0 Отговор
    Доста мазничка тази Хабибе, много ги разбира тези неща.
  • 23 оди пеш

    12 0 Отговор
    Ефенди, тоя цирей вие си го отгледате през последните 20 лета. И сега, като посегна и на вашите парични потоци, подскочихте като ужилени. Не сте жертвите в случая, нито герои борещи се за вашите обръчи от ценности, вие сте тумор...
  • 24 българин 777

    6 0 Отговор
    ей туй харесвам че в всяка партия има по нещо за упъ-.;„ва„;.-не работа трябва ей
  • 25 Селянина с колелото

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мусайбе...":

    Това са и ценностите на цялата система, на целия обществен строй, в който живеем. 99,9% от Политиците мислят само за пари и не ги интересува нищо друго, нито народ, нито държава, нито природа, нищо. Единственото важно нещо с което лягат и стават е цифрата в личната им банкова сметка. Големия проблем е че масово хората разсъждават по същия начин, за повече от половината население няма значение приятели, съседи, даже семейство, а да не говорим непознатите хора по улиците. Никой не зачита хора, закони и даже планетата на която живеем. Само пари са им в акъла, а даже не знаят как ефективно да ги похарчат за нещо полезно.
  • 26 ХАНЪМ ЕФЕНДИ

    17 0 Отговор
    ПЪРВО НИ КАЖИ КАК СТАНА ДЕПУТАТ И ПРЕДИ ТОВА ЧИИ ЧАРШАФИ СТОПЛИ.
  • 27 Хафи Хафи

    10 0 Отговор
    айде да не те познавам душа каква паризанка си,а сега го играеш моралист от висока класа.
  • 28 Казанова

    7 1 Отговор
    Ох, с какъв кеф бих и го нахабибил на тази...
  • 29 Турчин

    10 2 Отговор
    А къде бяха "всички, които не зачитат Устава, решенията на колективните органи, не споделят ценностите, философията и идеологията на ДПС, няма как да продължат с или в ДПС."когато се извърши пладнежкия преврат срещу законно избраният Председател на ДПС Мустафа Сали КАРАДАЙЪ?
    За едни Уставът и колективните органи на ДПС са просто подробности( не само за Пеевски) и когато нещата се забатачат се хващат за Устава и колективните органи, с морфичния резунан и други философски термини без резултат.
    Ахмед Доган е вън от политиката и НЯМА НИКАКВО ПРАВО СА ПОСОЧВА КОЙ ЩЕ Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРТИЯТА ДПС, ТРЯБВА ДА ГО ИЗБЕРЕ КОНФЕРЕНЦШЯТА ПРИ РАВНОПРАВНО СЕРЕВНОВАНИЕ С ВСИЧКИ КАНДИДАТИ, ПЛЮС ЛИСТИТЕ ЗА НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ НА СЪОТВИННИЯ КАНДИДАТ.
    АХМЕД Е ХИДРОИНЖИТЕР, СОБСТВЕННИК НА ТЕЦ ВАРНА,-БИЗНЕСМЕН, ДА СИ ГЛЕДА БИЗНЕСА И ДА ОСТАВИ ДПС НА МЛАДИТЕ...
  • 30 Кемал Айвалийски

    20 1 Отговор
    Имам чувството, че чета реч на съветски партиен функционер в прослава на Сталин. Срам ми хваща, че съм турчин, когато чета този панегирик.
    Съжалявам тази жена.

    Коментиран от #41

  • 31 българка

    11 1 Отговор
    "Ценностите" на Доган, Пеевски и ДПС не са НАШИ ценности, а едно извращение на стремежа на всички нормални и честни хора за справедливост и достоен живот!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 666

    8 3 Отговор
    Най после се намери смел и решителен човек който да разрови вмирисаната на корупция партия ДПС. Тази "партия" си е чиста проба мафиотска организация с боса и Ахмед Доган. Пеевски ще стигне до края и ще разкрие лицето на мафията.
  • 34 любител

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мусайбе...":

    в грешка си пич името е МИСАЙБЕ СЮЛЕЙМАНОВА . хахаха
  • 35 Иво

    10 3 Отговор
    Защо някой не провери дипломите на турците от ДПС. Няма нито една истинска. Всички дерибеи начело с Доган в затвора. Това е бъдещето на ДПС (ДС)

    Коментиран от #37

  • 36 Турчин

    8 4 Отговор
    Вече е крайно време, тази злокобна сбирщина, продала и продала турския народ в България да бъде зачеркната от политическата сцена. Време е да си направим истинска партия ДПС,която ще защитава наистина правата и свободите ни.
    Няма по света една партия, в която да членуват едновременно палачите и жертвите им. Това е в противоречие със законите на природата и правдата.

    Коментиран от #38

  • 37 Турчин

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "Иво":

    А дипломите на българите в ДПС истински, оригинални ли са Иво?

    Коментиран от #44

  • 38 любител

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "Турчин":

    а знаеш ли че тази партия ДПС основана на верска основа е забранена от конституцията. тук е Б-я.

    Коментиран от #40, #42

  • 39 Демек

    6 0 Отговор
    Свършиха парите, свърши любовта!
  • 40 Ганьо

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "любител":

    Ами закривай я като си ербап...
  • 41 Стършел

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Кемал Айвалийски":

    Точно така е Кемал. Заучени фрази, празнодумие, а истината е, че каквото каже султанДСдоган това правят. Какви ценности, какви съвети, каква идеология?! Единствено мислите им са, как да се открадне повече. Партия пълна с доносници, нагаждачи и послушковци. Жалко за отрудените и живеещи в заблуда и нищета мюсюлмани.
  • 42 Турчин

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "любител":

    Само не знам и НЕ РАЗБИРАМ как , партия, с Председател пълен атеист, нито един/на не знае пътя към джамията, в петъчен ден в часа на петъчната молитва правят театър и панаири на метри от Софийската джамия, вместо да се молят;
    Една партия, която взима болшинството от гласовете на турците но "ръководителите по високите етажи " на партията дори и със съпругите/зите и децата си говорят на български език, не знаят родния си вайчин език, пак благодарение на този предателска,продажна партия;
    Една партия, основна задача, на която беше да продължи асимилаторската политика на БКП след 10.11.1989 начело с една кукла,чийто конци все още се дърпат от КДС, ГРУ ,Димитър Стоянов-Директор на VI отдел на ДС, "библиотекарите" и т.н.
    Една партия, която рони горчиви сълзи да правата на българите в Македония но не споменава нищо за правата на своите избиратели за свободно изучаване на родния едик и свободно развитие на своята култура, може да бъде верска-мюсюлманска и етническа-турска.
    Може да е " верска и етническа " но християнска като вероизповедание и българска, като етническа.
    Няма лошо, но всичко трябва да се назове с истинските имена.
    Сити сме на лъжите на татаро-рома с неизвестно потекло.
    Можем и без него. Да си гледа бизнеса и сараите и да задоволява младата си съпруга.
  • 43 Соколчето

    4 1 Отговор
    Хабибе и оня джукестата навремето кви кючеци въртяха в старайте ....ех младини
  • 44 българин 777

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "Турчин":

    не само на българите в дпс ами на всичките рантутници там ако не са с фалшиви дипломи на 90 процента ще се прекръстя на Али баба
  • 45 Еничарски безбожник

    1 0 Отговор
    За съжаление е права. Пеевски нахлузва доброзорно либераст-жендърските ценности на западните безбожници на електорат изповядващ традиционни, консервативни ценности. До каквото се е докоснал все е дало фира и фалирако.