16 Август, 2024 20:31 5 872 121

Руската логика: "Колко ще умрат? Все тая. Имаме още."

  • русия-
  • украйна-
  • курска област-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски

Страхувам се, че украинските и западните анализатори са прекалено оптимистични по темата за украинското настъпление в руската Курска област

Руската логика: "Колко ще умрат? Все тая. Имаме още." - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Боя се, че западните анализатори са прекалено оптимистични за настъплението на Украйна в Курска област. Защото не бива да се игнорира онзи базисен руски манталитет, на който говорител днес е Путин. От Евгений Дайнов:

Страхувам се, че украинските и западните анализатори са прекалено оптимистични по темата за украинското настъпление в руската Курска област. Доминиращият разказ е, че руснаците ще искат да преговарят на принципа: върнете нашето и ние ще върнем вашето.

Но това няма да стане, тъй като не отговаря на онзи базисен руски манталитет, на който говорител днес е Путин.

Русия няма граници: защо е така

Когато Владимир Путин казва, че Русия няма граници - той точно това има предвид. Тук вариантите са два. "Нямаме граници" значи, че във всеки момент можем да нападнем съседна държава, за да си ги разширим, като например Грузия и Украйна. Но "нямаме граници" също означава, че ако руснаците губят собствени територии, това не ги вълнува. Голяма работа, казват си. Губим Курска (Белгородска, Брянска, Рязанска и пр.) област - и какво от това? Ние нямаме граници. Местните - да се оправят както могат. Да не са били там. Не ни интересуват. Както не ни интересува колко от нашите мъже загиват на фронта. Голяма работа. Имаме още.

В случая Путин е по-скоро Ленин, отколкото Сталин, който все пак има чувства към своята територия. Въпреки съпротивата на собствената си партия, през 1918 г. Ленин подписва договора от Брест-Литовск, който дава на Германия и на нейните съюзници огромни руски територии и ресурси. Голяма работа, казва Ленин. Важното е да държим властта в центъра, а загубената територия ще си върнем при първа благоприятна възможност. Колко ще умрат? Тяхна си работа. Имаме още.

Говорил съм с много експерти и чиновници, работили с руснаци в различни международни организации. Всички те с потрес са ми съобщавали своя извод: руснаците не са уседнал народ. Те все още са чергари. Днес разпъват стана тук и това е тяхно. Утре отиват другаде и тогава онова става тяхно. Най-краен беше един крайно обезкуражен чиновник, опитвал без успех да вкара руснаците в някакви международни договори в продължение на повече от десетилетие: "Руснаците не са стигнали до етапа на аграрна уседналост. Криво-ляво живеят в някакви села, но в главите си са останали на нивото на ловуването и събирачеството".

Знайно е, че при неуседналите народи държавата е там, където в момента е разпънал шатрата си владетелят. За Путин няма никаква разлика дали неговата шатра е в Ростов, Москва, Екатеринбург или Барнаул. Докато има шатра - има Русия. Какво тук значи някакъв си Курск, Белгород или Брянск, за Бога? И Москва ще дадем, както я дадохме на Наполеон - и пак ще ни има.

Докато пишех този текст, в руските телевизионни канали пропагандни рупори на режима вече лансираха пред милионната си аудитория тезата, че трите граничещи със северна Украйна руски области трябва да бъдат изоставени: "Погледнете картата. Вижте и без тия три области колко още земя имаме".

Путин искрено ще се изсмее на всеки, който му предложи преговори от типа "връщаме ти твоето - давай си ни нашето". Той вече го каза: никакви преговори, за каквото и да било. Но и във всичките си изказвания от началото на украинската операция в Курска област той нито веднъж не напомни, че има атомни бомби - нещо, което правеше едва ли не всекиседмично години наред.

Какъв е изводът? Първо: никакви загуби на собствена територия няма да го впечатлят, защото той не е стигнал до онова еволюционно ниво, на което на човек му пука за земята, в която е вкоренен. Неслучайно в Русия никога не е имало частна собственост върху земята. Никога. Помислете по това. И второ: Путин няма да размята атомни бомби насам-натам - нещо, което драстично би съкратило времетраенето на войната поради неизбежно съкрушителния отговор на Запада.

Ще бъде "всерьез и надолго". Но има и добра новина.

Значи, че за да бъде сложен край на това безобразие, Русия трябва да бъде разбита на бойното поле с конвенционални средства, а Путин да бъде свален с традиционните за Русия средства.

Това пък значи, че тази работа е дълга игра. Няма да се реши днес-утре. Ще бъде, по думите на Ленин от 1921 година, "всерьез и надолго".

Това е лошата новина. Добрата е, че в крайна сметка, след много време, когато това безобразие завърши с военно поражение и разпад на Руската федерация, ще се радваме на едни 70-90 години, в които от руските степи няма да извира опасност за цивилизования свят. Докато са в това подчинено положение, може пък самите руснаци да решат да станат цивилизовани. Така все пак направиха Германия, Япония и Италия след 1945 година. И не виждам да са недоволни от това.

*****

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 154 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имат много

    86 78 Отговор
    зомбита руснаците

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 запасняк

    95 65 Отговор
    ТУК СЕ ПИЩАТ НЕИСТИНИ....
  • 4 Българин

    39 33 Отговор
    чий е Курск ???

    Коментиран от #36

  • 5 Дойчемуле

    61 45 Отговор
    Германски свинщини. Руснаците все пак гледат да се опазят, избягвайки най-рисковавни акции.
  • 6 Хахаха хахаха

    64 19 Отговор
    Сайта св.иня бг
  • 7 Всъшност

    84 28 Отговор

    До коментар #1 от "Имат много":

    Деитче валле хал хабер си нямат от руската логика.
    Съвременните "демократични" медии са генератор на идиотизми.
    Който се поддаде на такива глупости да забрави за нормално общество и държавност.

    Коментиран от #84

  • 8 Ночко

    47 61 Отговор
    Най-точното определение за руснак:неандерталец!
  • 9 Руснаков

    21 27 Отговор
    Тази логика е от време...ОНО...доказана във времето....
  • 10 ТаУмВзе

    58 21 Отговор
    Грантаджийчето дай Нов грант е завършило във Киеф, тогавашен СССР! Са се пеняви клекнало Пак! Хахахах Друго си е да лаеш за Окраинското НАЦИ на хранилката де. Смех във Пародията да е! Хигиенатаааа бре!

    Коментиран от #104

  • 11 Факти

    26 32 Отговор
    "Руска логика" е оксиморон.
  • 12 Вълчо от Мечка

    19 11 Отговор
    Генчо ...
    Твърд алкохол в умерени количества, след залез и с мезе. Наздраве.
  • 13 Украйна загуби войната факт

    56 32 Отговор
    всичко друго са празни приказки

    Коментиран от #23

  • 14 Глюпости

    29 32 Отговор
    Рузка логика ми звучи като - дървен електрод ...
  • 15 колкото да се сипе

    45 13 Отговор
    пропаганда истината неможе вече да се скрие
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ха ха хааа

    21 13 Отговор

    До коментар #2 от "Калпазанин":

    Пустите московци - вече палестинци , " братья палестинци " ... 🤫
  • 21 Ха-ха-ха

    59 28 Отговор
    По голяма глупост и нелепици от тази статия няма.Тези от статията да не би да имат в предвид Зеленски. Негов е патента да лови хора като животни от улиците и да ги изпраща за пишечно месо. За какво? За това че запада нещо да пуска кокал. Вижда се че са бесни на запад че немогат да накарат руснаците да хвърлят атомни бомби, немогат да ги накарат да действат така както Нет@няху в Га.з.а. 35 трилиона дълг искат да стопят с живота на други народи.
  • 22 жал ми е за авторът

    49 15 Отговор
    животът му е преминал в заблуда слугиначество
  • 23 мдаааа

    11 18 Отговор

    До коментар #13 от "Украйна загуби войната факт":

    Изгуби се , някъде около Курск ...
  • 24 Бъдеще

    42 15 Отговор
    Дайнов, злобата убива...
  • 25 !!!?

    26 20 Отговор
    Рускии мир - няма човек няма проблем !!!?

    Коментиран от #65, #88, #94

  • 26 Този

    30 32 Отговор
    Да правилно казано-най-голямата заплаха за цивилизацията е Русия. Е дано постепенно да разберат бавно стоплящите.
  • 27 В Писин

    18 16 Отговор
    Баби ще народят нет проблем ,смело за родину за путину
  • 28 инфо

    50 25 Отговор
    Този пропаднал тип рие дъното, или е на няколко водки. Безсмислен текст, пълен с абсурди, нефелни обобщения, хаотични препратки и посредственост. Илюстрира моралната деградация, простотията и идейната безпомощност на "автора".
  • 29 И Киев е Руски

    37 21 Отговор
    DW: Колко фирми ще се закрият в Германистан все едно ГаЗ нема
  • 30 Тов. Членин

    18 25 Отговор
    Таваришчи , сега е момента , който има бизнес нюх , да направи удар с фабрика за вибратори в Русия , ше са им нужни , доста ...

    Коментиран от #38

  • 31 Сократ

    36 17 Отговор
    Поредната тъпня на dw.
  • 32 Аз се чудех какви са

    30 13 Отговор
    руснаците и добре че проф. Уайнов ми отвори очите.
  • 33 ха ха

    13 9 Отговор
    ей браво на велето , след тоя конфликт ни очакват 7000 години без войни
  • 34 Тра-ла-ла

    7 12 Отговор
    Украйнската каква ли е? Нека умрат - мигранти има, ще ги обогатят културно.
  • 35 Много точно определение от Дайнов

    28 26 Отговор
    Варварин с шатрата, там откъдето мине и разпъне парцаливата си шатра следват грабежи, палежи, убийства, изнасилвания, разруха и мизерия... Просто Руский мир!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Еййййй

    29 19 Отговор
    Не се спряха американските военнолюбци и подпалвачи на войни с дивата си пропаганда и русобия... Сами си сринаха хегемонията, бяха свикнали да тероризират слаби, но сега си получиха заслуженото.
  • 38 Жена ти

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от "Тов. Членин":

    Ли ти каза?

    Коментиран от #46

  • 39 Някой

    33 14 Отговор
    Нима не бе такава логиката на Зеленски до сега? Няма значение загубите, няма да преговаряме. Не преписвайте чужди грехове на руснаците. Те ще изринат тъпите укри от Кърска област. За това не се съмнявайте. Но укритие ще трябва да платят много висока цена за тази наглост.
  • 40 Няма как това да не е вярно...

    19 13 Отговор
    Вярно е, така е, вижте какво става в Украйна, преди това в Сирия, Грузия. И сега си спомних едни думи казани от фюрера, не си спомням по какъв повод, документален филм беше, та фюрера каза... Аз ви браня от варварите от изток....

    Коментиран от #44, #61

  • 41 шаа

    24 10 Отговор
    Пет елементарни грешки, които вкисват зелето и го правят меко и негодно за ядене:
    (1) Избор на неправилен сорт зеле
    (2) Недостатъчно количество саламура
    (3) Въглеродният диоксид остава в зелките
    (4) Прекаляване с топлината
    (5) Добавяне на захар
  • 42 Пръц

    16 16 Отговор
    Прав си Дойнов.Затова Русия е най-голямата територия .Самодостатъчна.С цялата Менделеева таблица.С всичко,което ти го нямаш. Като ти гледам шкембето явно водиш уседнал начин на живот.Може и да ти харесва.Ставаш,чехлички,кафе,на работа, слушаш,прибираш се,чехлички,сън и нищо друго.Завиждам ти
  • 43 Абе Дайнов,

    33 17 Отговор
    Отиди се лекувай, стана омразен дори и за господарите си на ЦРУ Козяк. Защото с вс дума потвърждаваш, че Русия права да провежда специалната си военна операция във войната, която фашисткия режим в Киев започна срещу рускоговорящото си население през 2014-та! Погнуса от толкова нечистоплътност!
  • 44 инфо

    16 4 Отговор

    До коментар #40 от "Няма как това да не е вярно...":

    Леле, каква посредственост и неграмотност демонстрираш...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Тов. Членин

    12 9 Отговор

    До коментар #38 от "Жена ти":

    Една Маша ... Все пак , не съм толкоз глупав , да взема рускиня за жена ...🤭
  • 47 Aнонимен

    10 3 Отговор
    Много се вживяваш .Не е истина.
  • 48 Егатий...

    18 6 Отговор
    Т@п@6ката пропаганда...!!!
  • 49 Перо

    27 11 Отговор
    Съветският капут Дайнов може да говори за Ленин, не за Путин! През соца се е бил за място в СССР за да направи соц. кариера, сега унтерменша се опитва да става пребоядисан демократ!
  • 50 Пръц

    14 5 Отговор
    Изненада.Имало и модератори в ФАКТИ,които разбират от сарказъм,след като ме трият без съм обидил или използвал нецензурни думи към някого
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Имате,но

    6 8 Отговор
    скоро паплачта ви ще свърши и тогава сте загубени.
  • 53 Бай Яни.

    13 5 Отговор

    До коментар #36 от "инфо":

    Я пак помисли

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Е КАКВО ДА СЪЧИНИ ДАйНОф

    17 7 Отговор
    ...........ИНАЧЕ НЕМА ОСРЕДБРЯВАНЕ ОТ ЗЕЛЕТО
  • 56 Започнах да чета

    16 7 Отговор
    Е като стигнах до Евгени прекратих дори няма да си направя труда да видя коментарите
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ОТ ХУМАТА

    7 4 Отговор

    До коментар #51 от "Руснаците са роми":

    Аааааа , брачет .. не убиждай
  • 59 Таквоз е

    11 20 Отговор
    Истината е че руснаците са заклещени в собственото си дивачество..за да имат някакъв социален и държавен строй дулото на автомата трябва да е пред очите им иначе има много за крадене
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ха-ха-ха

    14 4 Отговор

    До коментар #40 от "Няма как това да не е вярно...":

    Същото го казва и Зеленски. Ха ха ха.
  • 62 Американската логика

    22 11 Отговор
    Колко украинци ще умрат все тая
    Ще ми изпратим доброволци от България Полша Румъния и други балъшки страни
  • 63 Сега аз да напиша за логиката

    20 11 Отговор
    На САЩ и Запада: "Колко руски украинци ще умрат все тая. Има още.Важното е САЩ да печелят а Европа да плаща сметката за войната". Звучи в пъти по-логично нали?.
  • 64 И Преди и сега

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "О,чуден":

    Динозаврите пък са владеели 100% от земята НО нищо не е завинаги нали знаете...
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 2022

    14 16 Отговор
    Относно интелекта и стойността на живота в блатная е достатъчно само да си пуснете видео клипове с пътнотранспортни произшествия от там с всякакви видове превозни средства и ще получите много отговори за културата и същността на мужиците, които и без алкохол правят нещата с БРУТАЛНА НАГЛОСТ И МАЛОУМИЕ ТЕ САМИТЕ НЕ СИ ЦЕНЯТ ЖИВОТА И ТОЗИ НА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ та какво остава за останалите..
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Перо

    6 13 Отговор
    Съветският боклук работи за сегашните джендърски боклуци!
  • 69 Руски ценности -глад, мизерия, диктатура

    20 14 Отговор
    В Сибир още има хора дето живеят в палатки, шатри,не знаят кво е телефон,
  • 70 Безимен

    18 10 Отговор
    - Болен мозък?
    -Неее, ПРОФЕСОР!!!
    - Безпристрастен анализ?
    - Неее, платени алкохолни ХАЛЮЦИНАЦИИ...
  • 71 Точен

    21 17 Отговор
    Бил съм два пъти в Русия и мога да свидетелствам, че Дайнов лъже 90 %. Но ще получи 100 % гранта.

    Коментиран от #72, #76

  • 72 !!!?

    10 10 Отговор

    До коментар #71 от "Точен":

    И Путлер така мисли..., но може да получиш няколко Копейки.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Това

    17 16 Отговор
    са много стари и добре култивирани тези в главите на западното стадо. И хер Хитлер с генералите на Вермахта са разчитали много на тези измишльотини, но накрая руснаците отидоха при тях и оправиха всичките им жени.
  • 76 СССР

    17 20 Отговор

    До коментар #71 от "Точен":

    Аз съм живял в Ленинград шест години. Това е самата истина. Човешкия живот за руснаците не струва и копейка. Имат мания за величие и смятат малките народи за паразити които нямат право на живот. Време е да се сложи край на тази сатанистка и безбожна държава

    Коментиран от #106

  • 77 Иванушка🇺🇲

    14 18 Отговор
    За руските варвари и фашисти е най добре да ги удари ядерка в Москва за по бързото приключване на войната. След като имат толкова ресурси дали ще загинат 20 млн. или 50 млн. е без значение. Все пак Сталин е убил над 20млн.руснаци.
  • 78 Ами

    18 7 Отговор
    Нищо ново не е написал. Всичко това може да бъде прочетено в "Моята борба" на хер Хитлер. Той също ги е считал за нисш народ. От там е почерпил вдъхновение и автора на този материал.
  • 79 Напред към азиатското минало.

    11 11 Отговор
    След болшевишката революция от 1917 в германското общество се извършва своеобразна "деевропеизация" на Русия. Съвсем не е случайно, че в Германия започва да се налага идеята на Шпенглер за Русия като наследник на Монголската империя, а не на Киевската Рус. Тоест, смята се, че "революцията на Петър І" води до създаването на европеизирана Руска империя, управлявана от германски (или германизиран) елит. След рухването и, Русия сякаш се оказва изхвърлена от живота на Европа, връщайки се към азиатското си минало. Болшевизмът бива представян като движение за връщането на Русия в Азия.
  • 80 Помните ли това!

    18 7 Отговор
    Навремето Евгений Дайнов, заяви гордо...!
    ,,Ако царят спечели изборите-аз публично се подстригвам и влизам в манастир..."!
    Царя спечели убедително изборите,а той- не изпълни нито едно от обещанията си ..!
    От тогава за мен Дайнов е просто едно голямо...- ,,ЗЕРО"...!!!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Гост

    12 10 Отговор
    Че те имат, имат. Ама украинците свършиха. Като гледам как се влачат по улиците и се бият ...

    Пък нашите меки евроатлантици не щат да ходят да защитават демокрацията. Само пищят от дивана.
  • 83 Истина

    15 9 Отговор
    Глупости. Статията е тъпа е лъжлива. Нищо вярно няма
  • 84 Ха ха

    7 9 Отговор

    До коментар #7 от "Всъшност":

    Правилна, другарю казваш! Ест человек, ест проблем, затуй нет человек рашистки.
  • 85 Факт

    9 6 Отговор
    Господин Дайнов строи въздушни кули за сметка на Русия. Поне да се опита да обясни смисъла да натикаш боеспособна армия с последен модел оръжие в капана на Курската Дъга.
  • 86 Тореро

    10 11 Отговор
    Мазен та капещ пасквил! Слава на Русия и Путин!
  • 87 Павел пенев

    10 9 Отговор
    А украинската логика е друга-нека да умират, до последния украинец остава малко.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 П.Утин

    8 7 Отговор
    Мамашките да раждат, чували има много ! Призовавам и българските фенове да се включи активно в попълването на контингента !
  • 90 АХА ДАЙНОВ

    6 7 Отговор
    СЕ РАЗМИРИСА
    ЗНАЧИ РАБОТАТ В КУРСКА ОБЛАСТ ТРЪГНА НА ЗЛЕ И ВСУ ГУБИ ЯКО ХОРА
    КЕФЯТ МЕ ЗАПЕНЕНИТЕ ПЕПЕРАСКИ МУЦУНИ
  • 91 Хайли лайкли

    10 8 Отговор
    Всяка подобна отчаяна фашизоидна пропаганда отваря очите на все повече хора и обръща все повече общественото мнение - точно против очакванията на Дойче веле !
  • 92 Човек с очи

    10 6 Отговор
    Най-злобните нищожества работят в Дойче веле. Равни нямат !
  • 93 Живанши

    6 6 Отговор
    Извинете, това вярно ли са го писали Дойче-зеле? Та тук автора развива расова теория. Тия немците май се върнаха 1932. Няма интелигенция която развива расови теории, това са само ходещи трупове които един ден ще изгният в земята, точно както всички останали!
  • 94 Пу... Пу....

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "!!!?":

    Да не ви е уроки, все така да мъкнете груз 200, и да се увеличава, увеличава.
  • 95 Сибир е Китайски

    5 7 Отговор
    Китай го точи за гости

    Коментиран от #97

  • 96 Звездите не са на Земята

    1 4 Отговор
    Дайнов президент 🤦🤷 Не ми трябва глава, камо ли мозък, щом има Дайнов. А пък Дойче веле, е като Божество.
  • 97 Живанши

    6 4 Отговор

    До коментар #95 от "Сибир е Китайски":

    Китай нямат особени опции да завземат Сибир. Само от най-източната част на Русия могат да нахълтат, но тогава Сибирската магистрала ще им идва от запад и реално ще се намират в непроходими тундри, докато се опитват да навлизат в Русия. Русия (Сибир) и Китай ги делят - пустинята Гоби, тибетското плато и Хималаите. Трудно проходими райони, които водят в друг - трудно проходим район. Не, че е невъзможно, но е малко вероятно. От друга страна е политически обвързано. САЩ въобще няма да се окей да съществува Китай плюс Сибир. Те ще дадат мило и драго това да не се случи, колкото и парадоксално да звучи. Американците не могат да си го позволят. Това ще означава крах на тяхното световно господство. Русия отделно има и 10 пъти повече ядрени оръжия. Ако в Русия стане идеалния катаклизъм и страната се разпадне, НАТО ще предпочете Сибир да е независим и никога да не попадне в ръцете на Китай. От своя страна, Китай не могат да си позволят Сибир да е под Натовски контрол, тъй като това ще означава огромна опасност за тях. От Сибир към Китай атаките са значително по-лесни. Китай като цяло прилича на Русия - и те са заобиколени с врагове. Индия не ги харесва, Корея и Япония също. Пакистан са им приятели но са гола вода. Благозвучно звучат най-драгите ви мечти, но на практика - това са изключително сложни и дори невъзможни постижения. Единствения начин е котайците да колонизират сибир упорито и в продължение на десетилетия, но самия китаец иска да яде тропически хлебарки,
  • 98 Европейската

    5 4 Отговор
    Логика , колко украинци ще умрат , все тая . Ше пратим малко и от нашите да помрат също . Важна е каузата на САЩ да им е гот
  • 99 Баба Гошка

    6 4 Отговор
    Дойчувците пак мечтаят да сразят Русия. Малко им беше руския ботуш и много милостиви бяха към тях да им оставят територия и да не ги прочистят както заслужават. Испанците на времето са зачистили цялото мъжко население в области на днешна белгия и на всяка местна жена са зачислили по един испански мъж - завоевател. Така никое новородено момче няма да вдигне оръжие срещу баща си и
  • 100 Така Така

    2 4 Отговор
    Западнали неадекватници ум нямат мисли ръсят
  • 101 Бий фашиста по главата

    4 2 Отговор
    Важното е вожда да не умре другото не се брои
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Аугусто Хосе Рамон Пиночет Угарте

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "ТаУмВзе":

    Чудя се дали казаното в Светотото писание: "Защото каква полза за човека, ако придобие цял свят, а повреди душата си"....не е написано за другаря Евгений Дайнов?
  • 105 DW и Евг Дайнов Не се чете!!

    1 1 Отговор
    Поредната помия!
  • 106 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #76 от "СССР":

    Всъщност имат комплекс за малоценност , а не мания за величие и затова непрекъснато се опитват да доказват , че не са по-долу от другите , ама реалността непрекъснато им доказва обратното !! Щото с най-голямата територия и "най-големите ресурси" не могат икономически да стъпят на малкия пръст на в пъти по-малки държави и даже всяка година отиват назад !! Затова се опитват да избият другите , за да си докажат ,че те самите не са лузъри !! Но това само ще доведе до собственото им избиване и претопяване от други народи !!
  • 107 Ха хи хо

    5 1 Отговор
    Ако това е руската логика, то тя напълно съвпада с логиката на Зеленката! С тази разлика, че укрите "нямат още"! И без натовската разузнавателна информация, оръжия , "доброволци", пари и инструктори, храбрите покрайниници ще сдадат багажа за месец!
  • 108 Баце Джиджи

    4 5 Отговор
    Ееееее, то това с хората е абсолютно всеизвестен факт от всичките войни на Руската империя, СССР, Русия. Те губят хора без оглед на бройката им. Едва ли някой ще се учуди, че по последни данни и то на руските историци, не знам дали са реални, но сигурно са...за периода 1941-1945 армията на Сталин е дала над 15 млн. убити и изчезнали...тоест абсолютна загуба. А това е умопомрачителна цифра...15 млн. войничета, офицери, генерали, адмирали... Сега като гледаме, няма никаква разлика с начина на воюване на руснаците - напред, атака... фронтална, абсолютно безсмислена! Срещу укрепен враг. Вълни от момчета за пушечно месо, изгорени танкове и всякакви други машини. Това е пълен позор бе...
    Не че украинците не дават жертви, но руските са повече според мен...много повече. Не симпатизирам. Жал ми е и за руснаците и украинците. Загива цветът...най-младите и способни...много жалко.

    Коментиран от #109

  • 109 веселяк

    3 2 Отговор

    До коментар #108 от "Баце Джиджи":

    На батко отличника от Уест Пойнт!

    Коментиран от #110

  • 110 Баце Джиджи

    2 3 Отговор

    До коментар #109 от "веселяк":

    Не симпатизирам на никой! Нито на руснаци, нито на американци, нито на украинци. Казвам какво съм прочел от що-годе достоверни източници. Ако не познавате историята, тя се повтаря. Може да се проверят данните за загубите на армията СССР във войната 1941-1945 и това са всичките народи в тоя СССР.
  • 111 Както казвам

    1 3 Отговор
    Ако с 5 милиона жертви не победим то с 30 милиона жертви ще победим😂😂😂😂😂тва е руската тактика на войната

    Коментиран от #116

  • 112 сноу

    3 1 Отговор
    Женката по начало си е доста редичък ,ама сега зелето съвсем са го разредили...и е станал като детско ако...То не че нещо, ама щом го натоварват с такива сложни изследвания в тия горещини, значи са му обещали поне камион бира..
  • 113 77777

    2 1 Отговор
    МА--КА ВИ ФАШ---КА ЗАПАДНА !!! ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ВСЕКИ ДЕН ???? НИЩО ОБЩО С РЕАЛНИТЕ СЪБИТИЯ ! СРАМ !!!!
  • 114 777777

    3 0 Отговор
    ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА УКРАИНСКА ПРОПАГАНДА,ТОЗИ САЙТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯН! СРАМ ! ИНФОРМАЦИОННА ДЕГРАДАЦИЯ ! ЗАПАДНАТА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ УНИЩОЖАВА В ЗАРОДИШ,ЗА МАНИПУЛАЦИЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО.DW БЯХА ИЗГОНЕНИ ОТ РУСИЯ ТОЧНО ЗАРАДИ ЛЪЖИ !
  • 115 да да

    1 1 Отговор
    ОК...Русия ..има още..а кво праим с украйна, която няма още..и чака европейците да пратят своите граждани да умират за американските интереси..Както забъркахте майдан ,така и се оправяйте сами и недейте да се надявате на сащ..ви сте поредните шарани..
  • 116 Роко

    1 3 Отговор

    До коментар #111 от "Както казвам":

    Абсолютно реално през всв никоя сама страна не е могла да се справи с германците камо ли ссср след като Хитлер буквално е размазал непобедимая и то с почти половината си армия през 1941г.Това го признава и маршал жуков в мемоарите си.Време е руските лъжи че сами били германците да лъсне.Та огромната военна помощ и храни започва още в края на октомври 1941г.Даже малка България е дала през всв около 30000жертви за да могат руснаците да се кичат че сами били немците.Но немския национал социализъм и руския болшевизъм са еднакво зло.Едното се споменава сега идва ред на другото зло дори да не се харесва на русофилите

    Коментиран от #117

  • 117 0777

    4 0 Отговор

    До коментар #116 от "Роко":

    Д0ОСАДА ОТ ПАРАЗИТИРАЩИ ИНФОРМАЦИОННО ОЩЕТЕНИ ЕКЗЕМПЛЯРИ ,,И МЕДИИ С НЕАДЕКВАТНИЯ СИ КОНТИНГЕНТ !

    Коментиран от #119

  • 118 ПИЧА-ГА

    1 1 Отговор
    Дайнов ще напише, и че майка му е проститутка, ако му се плати доволно!
    На този физиката му е огледално отражение на душевността - нечистоплътен плъх!
  • 119 Гошо

    1 1 Отговор

    До коментар #117 от "0777":

    ,това е олигофреничен сайт и това е краят му
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Обърках се вече , ииииии начи

    0 1 Отговор
    Имаме още ???!
    Туй на снимката не е лийййна Укр.-флаг-войник ?
    Ъ?