18 Август, 2024 13:00 8 599 92

Евгений Кънев: Смятате ли, че Радев, Нинова, Копейкин, Слави не са наясно с това, което правят?

  • евгений кънев-
  • румен радев-
  • слави трифонов-
  • костадин костадинов

И аз това се чудя - простотията или омразата към просвещението, което представят за морално разложение е по-силен мотиватор в тяхното поведение?

Евгений Кънев: Смятате ли, че Радев, Нинова, Копейкин, Слави не са наясно с това, което правят? - 1
Илюстративна снимка БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Често се опитвам да гледам на нашето общество като чужденец, за да бъда правдоподобен. Но за много хора съм прекалено критичен и песимистичен.
Сигурно е така. Това си го обяснявам с покъртителния факт, с който се сблъсках преди година - че около 2/3 от българите никога не са напускали България и за света знаят от нашите медии и социалистическото училище.

С други думи, тези българи, на които съдбата им е дала шанс да опознаят света извън представата, която нашите медии, а преди това възрастните са развили у тези 2/3 българи неминуемо са обречени да се сблъскват с тях. Почти по всеки въпрос - защото и аз от моите детски години в малък град бях научен да мразя - фашистите/ експлоататори-капиталисти; чорбаджиите (с еднаква конотация); циганите и турците; и разбира се - пед…стите. Спомням си - набеждаването,че си част от всяка от тази група беше най-прекия начин да се въвлечеш в бой с момчетата от другия клас, училище или махала. Защото добрите бяха комунистите (защото са били фашистите) и руснаците (защото са били турците, които са убили Левски и Ботев). А най-лошо беше да си засегнат на етнически корен (свързано с произхода на родителите, по-често майката) или на сексуална ориентация, което беше универсална мъжка обида.
Омразата към другостта беше квинтесенция на комунизма. В началото след 9.9.1944 г до края на 50те години - омразата бе насаждана към класовия враг - “фашистите”, които бяха “бивши хора”. Дори към техните деца - моите родители много трудно бяха допуснати да учат в университет.
Успоредно и след това към враговете с партиен билет, които искаха “социализъм с човешко лице” - от Пражката пролет чак до и заради Горбачов. Мои близки също сурово пострадаха от тяхната наивност, че идва ново време.
Накрая на комунизма, омразата бе насочена към последния отдушник - турците и възкръсването на етническия национализъм - с чиято омраза към другите се градят политически проекти и до днес. От наследниците на БКП и техния силов апарат от ДС. С възкресение на старите стереотипи на омраза и медийно облъчване на българите, за да дадат нов живот на пропагандното семе, посято още в тяхното детство.
Как се променят тези предразсъдъци за 30 години без минимален държавен опит в образованието?
Точно обратното, тези стереотипи са нужни на политиците със същото мислене - огромната част от тях - за да поддържат своята електорална база и техните участници във властта да поддържат тези стереотипи.
Смятате ли, че Радев, Нинова, Копейкин, Слави не са наясно с това, което правят?
И аз това се чудя - простотията или омразата към просвещението, което представят за морално разложение е по-силен мотиватор в тяхното поведение?

Като си спомня как болшевиките са преодолявали човешкото в себе си, докато убиват, защото Партията така смята, че е добре за новото общество - си мисля, че това са болни хора.

Коментарът на автора е публикуван на неговата Фейсбук страница


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 173 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кънева помия

    170 60 Отговор
    ще се наложи да дойде нов девети септември специално за теб и другите като теб

    Коментиран от #26, #40, #66, #72

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Делю Хайдутин

    126 45 Отговор
    На скамейката на Народния съд ще му дойде просветление.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    123 25 Отговор
    Не щем ЛГБТ пропаганда.Да си живуркат там ЛГБТ,не ги мразим.

    Коментиран от #9, #79

  • 9 Последния Софиянец

    112 23 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Който иска джендърите да му просвещават децата да ги води в кино Одеон.
  • 10 Иван Грозни

    114 33 Отговор
    Този книжен плъх какво разбира от социология, психология и политика въобще, че се изказва по материя далечна за неговото съзнание.
  • 11 Иво

    55 71 Отговор
    Много интересен анализ. Най-жалкото е, че тази комунистическа пасмина във всичките и превъплъщения очевидно мраази България, и всичко, което прави е против интересите на България. А ОТ ткровеното им чУждопоклоничество му се гади.
  • 12 конкретен въпрос

    105 32 Отговор
    Ако през 50-те години са насаждали "омраза срещу фашистите и дори техноите деца", да не би за 30 години вие да не се храните с насаждане на омраза срещу "комунистите и техните деца"?

    И един в бонус: Защо смятате, че пребиваването за ден два на някой плаж или площад ще ви даде по-ясна представа за света от книгите, статистиката. медиите, нета, общата култура като цяло?
    Преместването на едно тяло 3д на 500 км от София ли ви дава голямото познание?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 дали

    83 22 Отговор
    С това чудно небългарско име "Евгений" едва ли неговото семейство ще да е било дисидентско. По-скоро ще да е било комформистко с чупква в кръста към големия брат, който е там в конкретния период.
  • 15 Някой

    80 24 Отговор
    Този хроничен алкохолик пак се е издрайфал. И защо ни го показвате? Искате и на нормалните хора да им се повдигне?
  • 16 ежко

    77 19 Отговор
    Не само значт какво правят,ами и го направиха добре и имат обществената подкрепа.Това надявам се,ще им даде смелост да прокарат и закон за чуждестваните агенти, за който адмирирам идеята.Кънев да не се прави на ощипана мома.Последните години малки, но достатъчно кресливи групи прокаврат своите идеи благодарение на незатихваща активност.Основание за това нама ,тъй като са една малка част от обществото,но се опитват те да налагат дневния му ред според собствените си разбирания.И когато някой каже "не", то той автоматически става "фашист", "пупулист","путенист" и т.н.
  • 17 фбр

    80 22 Отговор
    Тъп десебарски психясал КРЕТЕН !
  • 18 провинциалист

    63 13 Отговор
    "Често се опитвам да гледам на нашето общество като чужденец" - защо като?
  • 19 Авторът

    62 14 Отговор
    бърка извращението с просвещение.Дали диктатурата ще е на пролетариата или на наднационалните компании и банки,все ще си остане диктатура.

    Коментиран от #22

  • 20 Последствия

    19 17 Отговор
    Не са наясно с последствията, които ги чакат!
  • 21 Кънев,

    46 24 Отговор
    Вс бесни кучета си счупихте зъбите срещу Великата мечка!
  • 22 Айде

    31 18 Отговор

    До коментар #19 от "Авторът":

    Ти бъркаш! Никога никъде не е имало диктатура на пролетариата! Както и демокрация!
  • 23 Разбира се,че

    36 5 Отговор
    отлично знаем какво правят.Наистина сме овце,ама чак толкова...
  • 24 Бай той Толстой

    53 15 Отговор
    Този е елементарен като фасул,но много обича парите.Типичен евроатлснтик!
  • 25 Сталин

    47 15 Отговор
    Този тъп з@дник поредния измекяр на посолството и трябва да бъде екзекутиран
  • 26 Бай той Толстой

    29 9 Отговор

    До коментар #1 от "кънева помия":

    Много точно казано!!!
  • 27 баба яга

    40 5 Отговор
    Пък аз си мисля , че налаганата от такива като тебе анархия и простотия водят до някакви действия които създават закони против идиотщината на такива страдалци като теб и "пострадалите ти " близки .
  • 28 мдаааа

    40 7 Отговор
    На всички ли соросни пeHдaли името им е евгенийй...
  • 29 Путинофил

    11 34 Отговор
    Имаме в парламента 6 путинофилски партии!
  • 30 инж. Ганчо Илков

    10 33 Отговор
    Не само посочените, а всички Политически Проектанти са Политически Функционално Неграмотни. Спомням си Йотова при една среща в Евро Парламента. Обърка ме като ме взе за Болшевишки Социалист и тайничко за нея ми Обърна внимание за съществуването на разнообразни Програми за извеждане на Младите Хора от България в Чужбина. Регионалният Евро Комисар и направи Забележка. Йотова се изчерви от неудобство и се Покри. Това са "Левите" Социалисти. Подобни са и "Десните", също и последователите на Президента избран по Модел на генерал Решетников. Няма Реформаторски Програми. Няма Дебати. Няма Реално организирани Обществени Обсъждания. Има "Политически" Хаус и Избори.

    Коментиран от #45

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 !!!?

    11 4 Отговор
    Без коментар !
    !!!?

  • 33 Начо

    11 16 Отговор
    Всичките изброени са боклуци
  • 34 БАНко

    35 11 Отговор
    ДРУГОВЕРЧЕ ПРО-КЪНЕВО , ДА МРАЗИШ ЦЯЛА НАЦИЯ , ДА МРАЗИШ ЦЯЛ НАРОД , ДА ПРОПОВЯДВАШ ОМРАЗА КЪМ РУСИЯ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ , ПОГЛЕДНАТО ОТ ..... БЪЛГАРИЯ !!! А ТИ Я ГЛЕДАЙ ОТ БРЮКСЕЛ , С МИЛИОНИТЕ СИ !!!
  • 35 60 см на 2 метра

    20 6 Отговор
    Кънев, имаме много дървета и дълбоки реки
  • 36 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    35 8 Отговор
    "Омразата към другостта беше квинтесенция на комунизма. В началото след 9.9.1944 г до края на 50те години - омразата бе насаждана към класовия враг - “фашистите”, които бяха “бивши хора”. Дори към техните деца - моите родители много трудно бяха допуснати да учат в университет." казва Кънев, а за него Костадинов не е човек, врагът не е човек, и го нарича Копейкин. Фашистите не са човеци това е медицински факт. Но кънев освен че ментално и морално е фашист, 100 процента съм сигурен - че родителите му и той са от живковата номенклатура и ДС.
  • 37 Точен

    39 15 Отговор
    Е, аз поживях и поработих в Немско и още по-силно заставам на страната на нормална Русияи нормален Китай и против Запада, който 5 века е грабел, убивал, лъгал и развращавал света. Евгений, засрами се, заради такива като Вас българите от 9 мил вече сме под 6. Да не говорим за извращенията.

    Коментиран от #68

  • 38 До колкото разбирам от заглавието

    26 8 Отговор
    Евгений Кънев сам се е определил като "центаджия"
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ???

    13 14 Отговор

    До коментар #1 от "кънева помия":

    Да бе да и мумията върнете в центъра на София!
  • 41 Никой

    7 8 Отговор
    А давате ли си сметка,че Борисов също тайно мечтае за Президентска република ? Той знае,че собствената му партия ГЕРБ още време ще грее на политическия небосклон. Все още държавната администрация, гербаджийския и комунистически бизнес ратуват за него и когато надвиснат избори за президентин,разчита на победа. Не се съмнявайте,че и ДПС 1-2 ще го подкрепят. И народа както е казал поета,ще изпълни лелеаната мечта на престъпника- мачо.
  • 42 !!!?

    13 8 Отговор
    Коце не се обижда от прякора си „Копейкин„, а напротив, искше да го регистрира като запазена марка, но ти се наемаш да му адвокатстваш.
    Нещо не си наясно с значението на омразта и нейните прояви...да не говорим за дефиницията за фашизъм !!!?
  • 43 Верно ли

    29 2 Отговор
    Има доста материал в Тубата какво правят ЛГБТ-тата в училищата в Канада и САЩ - хубаво е да се ограмоти човек, преди да списва за някой пробит долар... Или още по-добре - да даде личен пример и да започне хормонална терапия за смяна на пола, на тоя бух@л по ще му отива да е грозновата лелка :)))
  • 44 Ами

    22 1 Отговор
    Смятам, че за да си просветен не е задължително да си педал.
  • 45 Вова

    10 5 Отговор

    До коментар #30 от "инж. Ганчо Илков":

    е велик - сам пребори Сащисаното зло!

    Коментиран от #65

  • 46 Да наясно са !!!

    7 14 Отговор
    Всички описани в заглавието работят за пари за чужди държави срещу България !!!!
  • 47 Винаги лъгаха

    16 4 Отговор
    Според онлайн анкета на Х Путин е желан от 87% за президент на тяхната страна. ,(Подобен резултат получи и през 3/2024 на изборите в Русия).

    Наблюдавам с възхищение как на сащисаните колективни администрации кокалът им се изплъзва. Докато лъгаха с десетилетия, изведнъж светът се преобрази и отхвърли неоколониализма и диктата на Световния бандит.
  • 48 Пешко

    11 3 Отговор
    Да живей Шиши, Баце и сие. Те са върхат. Унишожиха България.
  • 49 Начо

    11 1 Отговор
    Най наясно с това което прави е толупа. Иска да избегне пандиза.
    Най не наясно е бг населението което гласува за толупа
  • 50 Все тая

    20 1 Отговор
    Абе разбирам накъде биеш авторе ама…. За малко съм в Германия ( слава богу) и снощи в ресторанта седна двуметров около 50 годишен германец, на висок ток, с розова рокля и тежък грим и всичко как си му е реда. Трагична гледка. Може тебе да те кефи но почти всички се кикотеха от тая другост. Психични отклонения. Не ми пречат де. Ценя всеки повод да се посмеем с приятели👍
  • 51 Факти

    26 3 Отговор
    А бре не ви ли омръзна вече
    да ги пробутваите тука все едни и същи шорошки фашкии като тоя джендър либераст.
  • 52 Глупости

    22 1 Отговор
    Българинът не е хомофоб ,нито расист, прии това мнозина сме живели в чужбина , но не е нужно да ни натрапват другостта, джендърите и прочие ценности, все пак сме дкавяни и христуяни, и славз богу, носители на здрав селски /а не соц/ разум
  • 53 дядото

    14 2 Отговор
    нищо не се е променило в тази проклета територия.преди комунистите мразеха фашистите,сега вие мразите т. н. комунисти.едните не знаят какво правят,а другите предават интересите на народа и държавата.с тази поляризация,подклаждана и от медиите ще ни бъда доста трудно.....докато изчезнем като държава и народ
  • 54 ха ха

    17 3 Отговор
    а към кого насочвате омразата "демократите " , към работещите , като не им плащате труда ? към болните , като ги лишавате от здравеопазване ? към слабите , като ги мачкате за удоволствие и набиране на сили ? лъжите са ви безкрайни както и лицемерието ви , класа на клептократи мразещи всичко живо
  • 55 Интелекта им е Твърде Ограничен!

    1 3 Отговор
    Интелекта им е Твърде Ограничен! За да си мислим! Че са Наясно! Или са твърде Злобни Долни Хора!
  • 56 Пешо

    8 2 Отговор
    Този пампаец какъв е ?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Поредния малоумник

    21 3 Отговор
    Ходил до Халкидики ял праз на плажа и вече голям пътешественик и българите му се виждат прости! Пфу!Пази Боже сляпо да прогледа!

    Коментиран от #67

  • 59 Аква

    12 2 Отговор
    Ти нищо не разбрал . НИЕ НЕ МРАЗИМ РАЗЛИЧНИТЕ. ПРОСТО НЕ ГИ ИСКАМЕ В КЪЩИТЕ СИ.
    Чети Иван Хаджийски, глупако!
  • 60 Анонимен

    14 3 Отговор
    Използването на език на омразата, като в тази статия, не е ли забранено? А използване на прозвища говори за пълна липса на култура и възпитание. Дори не говоря за несъстоятелността на твърденията. Срам за автора!
  • 61 Статистик

    12 4 Отговор
    Само да отбележа че този списвач най- вероятно има в впредвид 2/ 3 от останалите 50% в Бг. Но и това не е вярно, защото поне половината от тях са ходили в Гърция, Турция или поне Румъния. И стига сте ни навирали ЛГБТ извратеняците с мотива ,че който не ги подкрепя е за Путин!? Ами и в Унгария, Словакия ,и в доста други европейски държави откровено ги отхвърлят и мразят.
  • 62 Марио

    11 3 Отговор
    Когато заговори с поучителен тон за " партията, която винаги има право", това мекотело забравя, че според него неговата партия пппдб винаги има право и той винаги ще се " сражава " с другите за това, че неговата партия пппдб е права.
    Един от отвратителните!
  • 63 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 7 Отговор
    МНОГО ДОБРЕ СА НАЯСНО ЧЕ ...........,... НИ ТИКАТ В РЪЦЕТЕ НА ФАШИСТКА РУСИЯ И ВОЕННОПРЕСТЪПНИКА ПУТЛЕР ............. ФАКТ !
  • 64 Марио

    7 3 Отговор
    Когато заговори с поучителен тон за " партията, която винаги има право", това мекотело забравя, че според него неговата партия пппдб винаги има право и той винаги ще се " сражава " с другите за това, че неговата партия пппдб е права.
    Един от отвратителните!

    Коментиран от #88

  • 65 инж. Ганчо Илков

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Вова":

    Освен че си Анонимен, но и нищо не изказваш с Коментара си, ако въобще това може да бъде Коментар. Пиши по Темата.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Като е така.....

    5 9 Отговор

    До коментар #37 от "Точен":

    Прав ти път към "нормална" Русия или Северна Корея, на никого няма да липсваш.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Ивжений Путкънев

    8 3 Отговор
    Женя, къде си криеш бикините и перуката, сладурче непоръбено!
  • 71 Интересно

    11 3 Отговор
    Всички ли соросни евр0пиHдили носят име евгений...
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Копейкин съм

    4 3 Отговор
    Педекънев, пошол намуй бе, соросня!
  • 74 пфуу

    2 5 Отговор
    Копейки, онези от 1вы канал на Путя ряпа да ядат. Толкова лъжи и простотия събрани под коментарите не бях виждал.
  • 75 Доктор

    5 2 Отговор
    Боклук.
  • 76 Хорхе

    4 0 Отговор
    Още един дисидент храчко-мет. Този каквото е казал- не се е случило. Покрай кервана винаги има по едно гладно псе което джафка и обикаля като пес около касапница!
  • 77 Перо

    3 0 Отговор
    Джендърията с мислене от миналия век!
  • 78 някой

    2 0 Отговор
    Смятаме, че си тъп галфон с фалшиви претенции за интелигентност.
    Скрий се и не се показвай вече пред хората.
  • 79 Панаирджийската мечка с жипката

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Нима искаш да кажеш , че трябва да приемаме греха им? Който приема греха в грях живее, пише в Светото писание
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Росен

    4 0 Отговор
    Абе Кънев, добре че си ти да ни просветиш и отвориш очите. Когато отидеш при големите атланти ци, не забравяй да си вземеш повечко вазелин и китките по стегнато, нали си правоверен.
  • 82 Мунчо

    0 0 Отговор
    Точно така слави. Страхотно ми облиза шишарките.
  • 83 Веско

    1 0 Отговор
    Докато има такива задръстеняци,като този тип Е.К.държавата ще бъде все на това дередже.Промените в конституцията ,приети и гласувани от ГЕРБ,ДПС,ППДБ предизвикаха безпрецедентна политическа криза в страната.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 ЗемиТоя

    1 0 Отговор
    Очевидно тоя НаследникнаНацисти си мисли, че хората са гейовекато него и може да им пробутва педр..а.. сткто си "просвещение"
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Още малко ви остана

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Марио":

    ... Гейове
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Алъш вериш

    0 0 Отговор
    За съжаление е истина! И истина.
  • 92 Байрактаров

    0 1 Отговор
    Кое от текста не е истина? Срамувам се от писещите тук.
    Толкова са вдървени, че за "малкия , но злобен народ" няма спор