20 Август, 2024 13:00 2 323 12

Криза или….Кой печели и кой губи от случилото се

  • криза-
  • печалба-
  • загуба-
  • диана дамянова

Колкото е по-дълга битката в ДПС, толкова повече ще печели притежателят на повече ресурси от всякакъв тип. Ако е вярна тезата, че Калин Стоянов това е Пеевски, то Пеевски отново печели, защото управлението на Стоянов се удължава за неизвестен период от време.

Криза или….Кой печели и кой губи от случилото се - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

КРИЗА ИЛИ….
Кой печели и кой губи от случилото се.
Категорично печели Пеевски. Защото, именно на него времето му е най-необходимо. Битката в ДПС беше лимитирана във времето от идващите избори и кратките срокове даваха преимущество на статуквото. Но…, повечето време дава повече сили на новото начало, или каквото там ще го нарекат хората на Пеевски.
Колкото е по-дълга битката в ДПС, толкова повече ще печели притежателят на повече ресурси от всякакъв тип.
Ако е вярна тезата, че Калин Стоянов това е Пеевски, то Пеевски отново печели, защото управлението на Стоянов се удължава за неизвестен период от време.

Печели и президентът Радев.
Първо, той даде да се разбере, че въпреки спорните /за да не кажа някоя по-остра дума/ поправки в Конституцията, той няма да го играе „втора цигулка”, няма да бъде гумен печат на решенията на един или повече хора и ще отстоява своята роля.
Но той печели дваж повече от това, че влиза в диалог с т.н „добри сили” , с демократичната общност и че общите им действия по някакъв начин ще „изперат” президента Радев от клеймото, което беше получил като антиевропейска и проруска личност, какъвто той и си е.
Въобще, специалисти по изпирания от всякакъв тип.
Вероятно ще спечели и БСП, където факторът време ще играе за прогласяване на новото социалистическо начало.
Ще спечели и „биоразнообразието” в парламента. Защото повечето време ще даде много и повече възможности на всякакви квази партии и формации да се „класират” в следващия парламент. И въобще такова екзотично многообразие и биоразнообразие ще има в следващото народно събрание, че от там ще очаква да изникват и растат изключително странни идеи, идеи в сравнение с които настоящото събрани ще ни се види ангелче с крилца.
Губи Борисов, чието процентно предимство ще намалява, с появата на всяка нова екзотична формация.
Вероятно ще загубят Възраждане, защото именно на тяхна територия ще се нароят всякакви нови „патриотични” начинания и там разпиляването на гласове ще бъде най-силно.
Ще загубят и ППДБ, ако наместо да предложат нещо смислено на избирателите си, продължат да се заиграват с проруския президент и още по-явно проруското Възраждане. Както и ако продължават мантрите им за предстоящ „ужас”.
Иначе, на всеки е ясно, че това народно събрание не може да роди нищо, ама абсолютно нищо смислено, както и че всеки опит за мнозинство вътре ще се обърне срещу своите инициатори.
От друга страна, кой ли се интересува от това което новите и стари сглобки могат да направят.
Желанието на българите да им участват намалява още повече.
Хубавото е, че поне промените в Конституцията „сработиха”.
Евала, да не кажа машалла!

Коментарът на автора е публикуван на неговата Фейсбук страница


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    30 3 Отговор
    Като гледах тази мисирка при президента се смях до припадък.

    Коментиран от #5

  • 2 Ххххххххххххх

    18 1 Отговор
    Как кой - елита ни, които чака да минат изборите в САЩ.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Последния Софиянец

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "Ххххххххххххх":

    ПП и ДБ излязоха най честни като поискаха от президента три месеца отсрочка за да видят кой ще управлява на ул Козяк.
  • 4 Пич

    4 11 Отговор
    Проследих нивото на някои от коментиращите , и то се оказа много безнадеждно ! Затова ще обяснявам като за провинциалисти ! Основната ви теза , или поне тезата която ви пробутаха , и вие немощно умствено прегърнахте е , че МВР шефа е човек на Пеевски ! Защо ? Защото Пеевски е тарикат , който има още поне няколко пионки които да свършат работа като министър на МВР , и Пеевски да си прави каквото е решил ! На него щеше да му е най удобно да смени едната пионка с другата !!! Аз знам и кой има най голямата полза от създаването на тази ситуация , но ще оставя немощните ви разсъждения да се мъчат ! Прекалено много сте свикнали да сте неграмотни !!! Няма наготово !!!
  • 5 така така

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    На президента ли?
  • 6 така така

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ххххххххххххх":

    "Елит" в България? Ти трябва да си на тежък наркотик.
  • 7 ФЕЙК

    9 0 Отговор
    Дамянова, сутрин като ходиш в тоалетната поглеждай в чинията да не изскочи някой руснак и да избяга като те "оцени"!
  • 8 Кой печели?

    2 8 Отговор
    Путин печели, и антибългарската му политика на... разделяй и владей, а губим всички ние българските граждани.
  • 9 Защо

    6 1 Отговор
    Щом Шиши печели, защо е нервен?
  • 10 Гай Турий

    10 0 Отговор
    Горицата изгоря. Много зависима кожицата й.
  • 11 Трандафор

    3 1 Отговор
    И след като уволниха Бойко от МВР......

    Първо, Борисов каза, че ако ГЕРБ са втори на изборите, те ще подкрепят първите! С други думи казано "търся партньори за управление"! Мнозинството Пеевски ще го осигури!

    Второ, Борисов непрекъснато призовава да се мисли за след изборите, но тези, които в следващия парламент може и да ги няма, са се хванали за сегашния с трикове и фокуси за още малко, още малко охрана, коли на НСО и медийни участия!

    Трето, първото ми изречение, с обръщение към Калин и Горица да не се мотаят, понеже "Бог, Семейство, Родина" е слоган, на който и в България му дойде времето и по евроатлантическите стандарти!


    P.S. Политиката не е плакат на красавец/красавица, дето да те кефи от стената, а черна дупка, в която е опасно дълго да се вглеждаш! Знаем защо, нали?
  • 12 Тази на

    5 0 Отговор
    снимката е безхаберна и зависима чиновничка!