Тема: Украйна

20 Септември, 2024 09:04 1 256 84

Победата на Украйна ще бъде победа за целия демократичен свят

  • украйна-
  • русия-
  • сащ-
  • нато-
  • война-
  • володимир зеленски

Важен елемент в Плана на Зеленски е разрешението за използване на оръжия с голям обсег

 Победата на Украйна ще бъде победа за целия демократичен свят - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на cyprus-daily.news

Украинският президент Володимир Зеленски е готов да представи плана за победа за Украйна на Общото събрание на ООН в Съединените щати този месец. Планът за победа за Украйна е ключов елемент от стратегията на Киев за защита на своята територия и възстановяване на международния ред. Зеленски вече обсъди основните разпоредби на плана със западни лидери, включително президента на САЩ Джо Байдън, кандидатите за президент Камала Харис и Доналд Тръмп, тъй като неговият успех зависи много от подкрепата на Съединените щати и техните съюзници.

Планът за победа включва четири ключови елемента: военна сигурност, мястото на Украйна в глобалната система за сигурност, военна подкрепа на съюзниците и икономическа помощ, а допълнителен параграф е следвоенното възстановяване на Украйна.

Първо, това е военната сигурност, където основната задача е да се гарантира способността на Украйна да противодейства ефективно на руската агресия. В този контекст продължаването на военната помощ на НАТО е от съществено значение. Важен елемент е разрешението за използване на оръжия с голям обсег, което позволява на Украйна да защитава територията си и да атакува ключови вражески цели, дори в Русия. Зеленски специално подчертава значението на подкрепата от страни като САЩ, Великобритания, Германия и Италия, които играят водеща роля в укрепването на отбранителните способности на Украйна.

Вторият важен елемент е ролята на Украйна в глобалната архитектура на сигурността. Става въпрос за интегрирането на Украйна в международни структури като НАТО и Европейския съюз, което би осигурило дългосрочна стабилност в региона. Зеленски подчертава необходимостта от укрепване на международното влияние на Украйна в глобалната система за сигурност, за да се предотвратят по-нататъшни агресивни действия на Русия.

Ключова роля в плана за победа играе силната подкрепа от съюзниците. Международните партньори на Украйна трябва не само да продължат, но и да увеличат военната, финансовата и хуманитарната помощ. Това означава доставка на модерни оръжия, като танкове и самолети, които биха позволили на Украйна да поддържа отбрана и да контраатакува агресора.

Четвъртият елемент е икономическа подкрепа и възстановяване. След края на войната Украйна ще се нуждае от значителни ресурси за възстановяване на разрушената инфраструктура и икономика. Възстановяването на градовете, индустрията и подобряването на живота на украинците ще бъдат основните задачи в следвоенния период. Вече се разработват програми за международна помощ, за да се гарантира устойчивостта и развитието на украинската икономика в бъдеще.

Планът за победа на украинския президент Володимир Зеленски вече е представен на ключови международни лидери, включително на Съединените щати. Според посланика на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд, тя е видяла плана и е заявила, че “той може да проработи.” В изявлението си тя отбеляза, че документът отразява важни стъпки, които ще гарантират победата на Украйна във войната и възстановяването на страната. Тези думи потвърждават сериозната подкрепа на американските власти за Плана и подчертаване на важността на неговото изпълнение в сътрудничество с международната общност.

Планът за победа е тясно свързан с формулата за мир, представена от президента Володимир Зеленски. Тази инициатива вече получи огромна международна подкрепа и се превърна във важна стъпка към справедлив и траен мир. Първата среща на върха, посветена на тази Формула на мира, се проведе през юни 2024 г. в Швейцария, където взеха участие представители на 101 държави. Срещата на върха беше важен крайъгълен камък във възстановяването на мира в Украйна. По време на срещата бяха обсъдени ключови въпроси като ядрената безопасност, продоволствената сигурност, както и освобождаването на военнопленници и депортирани граждани. Участниците в срещата изразиха пълна подкрепа за териториалната цялост на Украйна, като подчертаха важността на възстановяването на международния ред на правна основа.

В резултат на това 94 държави потвърдиха ангажимента си към Хартата на ООН и принципите на международното право чрез съвместно комюнике. Планът за победа е логично продължение на Формулата за мир и е насочен към постигане не само на военна победа, но и на справедлив мир, който ще възстанови международния ред и сигурност в региона.

Зеленски даде да се разбере, че без активната подкрепа на Запада, особено на Съединените щати, Великобритания, Германия и Италия, планът за победа ще бъде трудно осъществим. Украйна се нуждае от разрешение да използва оръжия с голям обсег срещу законни военни цели в Руската федерация и увеличена военна помощ, за да може Киев ефективно да защитава своите територии и да си върне окупираните региони. Това не е само битка за Украйна, а за сигурността на цяла Европа и НАТО, което подчертава глобалния характер на конфликта и неговите последици за международната стабилност.

Планът за победа за Украйна е важен стратегически документ за осигуряване на военна победа и възстановяване на международния ред. Украйна разчита на подкрепата на международната общност за успешното изпълнение на този план. Победата на Украйна ще бъде победа за целия демократичен свят и Западът трябва да продължи да предоставя необходимата подкрепа за спиране на агресията и възстановяване на мира.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разкарайте се ненормални Урко фашисти

    106 11 Отговор
    Краварска пропаганда

    Коментиран от #27

  • 2 Европеец

    104 9 Отговор
    Не знам кой вярва в победа на Украйна..... И е много спорно кой е така наречения демократичен свят..... Няма да чета статията.....
  • 3 бг русофилЪ

    12 61 Отговор
    Путин каза, че ще пусне една Сарма в територията и ще изтрепе сумати русофили!

    Коментиран от #55

  • 4 Путинофил

    10 55 Отговор
    Аз обича путен!
    Върна маскалите в 1 клас!
  • 5 тикви американски

    83 9 Отговор
    Кой Ви е упълномощил да говорите от името на света бандерчета, пътници сте и не забърквайте продажен ЕС в името на САЩ!!!
  • 6 Град Козлодуй

    66 10 Отговор
    Слава на Русия✌
  • 7 факуса

    55 6 Отговор
    хи хи зеленото гномче новия хегемон на света,всички демократи стоят и кимат пред новия господар на демократичния лицемерен цирк,който скоро след плана ще бъде занулен както искаше швабчо,нема да точ в точ
  • 8 Последния Софиянец

    61 9 Отговор
    Фашизма в САЩ,ЕС и Украйна е осъден от историята на неуспех.В началото може да има успехи но накрая винаги губи

    Коментиран от #80

  • 9 Е нема по сбъркано племе

    8 58 Отговор
    в цел свет от русофилското!

    Коментиран от #73

  • 10 Хасковски каунь

    36 5 Отговор
    Зеленски,
    ще дойдеш ли да сведеш плана на лоения човек .Щото само той остана
  • 11 Един АТАКМС по жужака

    11 38 Отговор
    и войната приключва.

    Коментиран от #25

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ИстинатА

    48 4 Отговор
    Тоя цървул иска да подпали света. Режи и фърляй
  • 14 ватата

    7 32 Отговор
    всичко ще бъде Украйна

    Коментиран от #24

  • 15 Луд умора нема - само се поти

    48 3 Отговор
    Да стреляш с некви ракетки и дразниш най-голямата ядрена сила си е явно малоумие.
  • 16 име

    47 4 Отговор
    Малко по-различни локуми.
    Първо, освен Русия, САЩ и ЕССР също страдат от това, че набиват пари във войната (макар и да е в своята военна промишленост) вместо в пазарната си икономика. Познайте кой печели.
    Второ, няма как ракети, експлоатирани от натовците, с цели, задавани от натовците, да минат за украинска атака.
    Трето, имайки предвид досегашните провали на всички "геймчейджъри", и тези ракети нищо няма да постигнат, освен да засилят агонията на украинския народ. Без кашици война не се печели, уважаеми клавиатурни евроатлантици на хранилка! А в Европа няма много смелчаци, желаещи да се бият и умират за оокрайна.
    Четвърто, демагогията с демокрацията направо кърти. Демократично ли е да изключваш част от населението от изборите, щото знаеш че няма да гласува за теб? Демократично ли е да забраняваш да общуваш със съседа си щото ходел в църква, която не била контролирана от теб? Демократично ли е да забраняваш на някой да говори на майчиния си език? Демократично ли е да взимаш решения, без да питаш данъкоплатците. Демократично ли е да спечелиш изборите с едни обещания, а след това да си извъртиш дупето на 180 градуса?!

    Коментиран от #59

  • 17 Роден в НРБ

    46 4 Отговор
    Свободен свят, ама в украйнъ хората с бой ги мобилизират, а на границата директно ги разстрелват. Да ти сер@ на свободата, Европо, блуднице вавилонска.
  • 18 Бай той Толстой

    12 2 Отговор
    🦠.Някакъв мозък случайно?😮
  • 19 Сринаха цяла Африка под паравана

    35 4 Отговор
    На тази демокрация.
    Има ли изобщо някой, който да вярва на подобна абсурдна пропаганда???
    Демек ако стане голяма война да умираме с чувството, че се борим за демокрация...Боооже прибери си версиите по целия свят.
  • 20 Путин не носи телефон

    4 25 Отговор
    Страх го е!
  • 21 Обаче

    32 4 Отговор
    Тъй като победа за Украйна в войната с Русия е невъзможна, целият Демократичн Колективен Западен Свят ще трябва да се примири с загуба.
  • 22 Дако

    22 4 Отговор
    Тия вярват ли в задгробния живот .
  • 23 Поправка

    19 5 Отговор
    Победата на Украйна ще бъде победа само за англо-американския свят

    Коментиран от #48

  • 24 Бай той Толстой

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "ватата":

    Прекрасно.И без това останаха само украинки.🤗
  • 25 Американците да им спрат

    13 7 Отговор

    До коментар #11 от "Един АТАКМС по жужака":

    Виндоуса и интернета и войната приключва за 24 часа!
    За това говореше Тръмп!
  • 26 Мъдрият

    22 4 Отговор
    Зеле, стига вече се излага и нагля, че ставаш вече за смях и подигравки!

    Не виждаш ли, че до няколко месеца ще бъдете тотално разгромени и че сте много по-слаби, и НИКОГА няма и не може да победите Русия?

    Вместо това бъди мъдър и разумен поне веднъж - като молиш веднага за мир и като отстъпиш по всички въпроси на Русия! Само така ще спреш унищожението на човешки животи, а и собственото си унищожение също, защото иначе и ти си пътник!
  • 27 Ъхъ

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "Разкарайте се ненормални Урко фашисти":

    Къде е тоя демократичен свят, че нещо не го виждам?!?

    Коментиран от #43

  • 28 Историческа грешка на САЩ

    9 17 Отговор
    е, че дадоха на ушанките салам 1991г.

    Коментиран от #34

  • 29 Аква

    21 2 Отговор
    КАПИТУЛАЦИЯТА НА УКРАЙНА Е НЕЙНАТА ПОБЕДА! ПОНЕ ЩЕ СПАСИ ОСТАНАЛОТО ОТ ЗЕМЯ И НАРОД!
    понякога поражението и отстъплението не е срам, а победа!
    Да осъзнаеш кое е по- важно между гордостта и самосъхранението. Поискай мир и ще ти се въздаде победа.
  • 30 Слава Украйна

    4 20 Отговор
    Героем Слава
  • 31 В.В.П.

    16 2 Отговор
    Най важното е ,Киев да капитулира веднага ..За да почнат да оправят нещата..След Ярса има само тишина ..Тъпи хахля ..
  • 32 Н@страд@мус

    21 2 Отговор
    Победата на РУСИЯ ще бъде победа за целия демократичен свят!
  • 33 Днес всички русофили

    3 18 Отговор
    са на амбразурата да се потат от ранни зори!
    Луд умора нема!
  • 34 Афроатлантик

    10 5 Отговор

    До коментар #28 от "Историческа грешка на САЩ":

    Аз иска дава тебе салам.
    Ти харесва салам.
  • 35 В.В.П.

    13 3 Отговор
    РуССИЯ ще ги мачка дорде станат руснаци..И намразят Всичко живо ,демократично и бинарно..Само лобут за тая мършъъъ..
  • 36 В.В.П.

    12 2 Отговор
    Да бият победа на ООН за Киев .дай .и готово..Победа .Всичко е точно..150 К км и черно море са под контрола на Рф .Остава ОДЕССА и Николаев ..Там ще се действа внимателно..Това е правено от Катя Велика ..
  • 37 малко да се посмеем сутрин

    14 2 Отговор
    хахахаха
  • 38 Безимен

    15 2 Отговор
    Курската акция ще продължи още десетина дни - докато трае "турнето" в Америка.
    След това украинците ще се оттеглят от Русия. Ще има още много жертви, но какво са те на фона на милиона загинали.
    Свидетели сме навярно на "последното дихание" на ВЗ, твърдят някои западни експерти, а други са категорични, че не става дума само за краха на армията му, а и за вътрешен преврат, в резулат на който не е ясно каква ще бъде съдбата му.
  • 39 шаа

    10 2 Отговор
    ялов план, ялов фракти
  • 40 аз не печеля и в двата слуая .

    11 2 Отговор
    и да се предаде и да подпише мир . не съм майдановец . не трепя ченгета . не воювам 20г срещу днр и лнр . различно е .
  • 41 факуса

    11 2 Отговор
    таз необозрима победа засега очертава крах на демократичния свят,чиито лицемерните демократични лидери неглижрат
  • 42 В.В.П.

    12 2 Отговор
    Голямата грешка на СССР е че разреши референдуми в УСсср,..Сега окропите не дават такива .Ни дума .Трепят на място .
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Механик

    12 2 Отговор
    Ми щом е така, значи "целио деократичен запад" няма да има победа.
    На мен лично не ми е мъчно, де! Просто констатирам.
  • 45 Хоризонт

    10 2 Отговор
    Да ако го беше казал преди две години, но сега всички знаят истината.
  • 46 В.В.П.

    11 3 Отговор
    Окропистан ще я превърнат в террористична база на сащ срещу Рф..Докато в един подходящ ден ще я разтопят..Това е историята на Измислената територия Окропистан..
  • 47 Граф Калиостро

    11 3 Отговор
    На целия ФАШИСТКИ СВЯТ! Света на бандера и шушкевич! Наследниците на фашистите се надяват да победят този път във една война, която се води през вековете и във времето! Прозрачни сте!
  • 48 1001

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "Поправка":

    Няма да има победа във война губят всички.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    8 2 Отговор
    ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА
  • 52 Мърльо

    8 2 Отговор
    Това никога не може да стане, престанете да пишете глупости.
  • 53 Ванчо

    5 2 Отговор
    Скоро и вас модераторите ще премахнат както вие премахване истината
  • 54 фен на сидеров

    7 3 Отговор
    все едно слушам Гьобелс ! "победата на Третия Райх ще бъде победа на обединена Европа" !
  • 55 Трифон

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "бг русофилЪ":

    Ти първо ще се изпариш заедно с София бе
  • 56 Обективни истини

    9 4 Отговор
    Имам въпрос? Защо всички украински герой бягат от Украйна? Бандера бяга в Мюнхен, Махно в Париж, Зеленски има имоти по целия свят, със сигурност ще избяга. Арестович, Залужни е в Лондон, още куп от управляващата клика, вече е в чужбина. Представяте ли си нашите герой, например Левски да отиде във Виена, а Ботев в Рим? Герой ли ще са, ако са се отметнали от идеите си и не са готови да се бият и да умрат за тях? Фалшиви герой, фалшива история, фалшива страна.
  • 57 Работете

    4 7 Отговор
    Украински братя, работете
  • 58 Русия атакува

    4 8 Отговор
    Старчески дом. Ужас , терористи
  • 59 Цела нощ

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "име":

    ли го дъвка тоя пасквил?
  • 60 Украйна не е зеленски

    6 1 Отговор
    Зеленски е кукла на западните колонизатори той предава народа си и ще бъде съден за това строго и справедливо
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Зеленски ще бъде открит и наказан

    4 1 Отговор
    От народа на Русия и Украйна рано или късно както и другите продали народа си ,а територията на Украйна ще се върне където и е мястото в СССР
  • 63 Асен

    2 1 Отговор
    Блажени са вярващите ... на оня свят!
  • 64 Зеленко инфруенцъра

    4 1 Отговор
    "Целият демократичен свят" е фикция, а дори и да не беше, най-малко терористичната киевска хунта има място в него.
  • 65 Петкан

    1 1 Отговор
    Точно така!!!Който не е на това мнение да заминава при Путин.
  • 66 Интересно

    4 1 Отговор
    Кое се смята за демократичен свят
    Ес или украйна
    Хахахахаха
    Доста странна форма на демокрация
    А победа хахаха
    По скоро ще се открият извънземни отколкото победа на украйна

    Коментиран от #71

  • 67 Точното заглавие

    5 5 Отговор
    Победата над Украйна ще бъде победа за целия демократичен свят
  • 68 Павел пенев

    2 4 Отговор
    И противното е вярно. Загубата на Украйна ще е загуба за целия демократичен свят, което е признание,че този свят се бори против Русия, но с него е свършено.
  • 69 Ццц

    2 2 Отговор
    Мнение: Ако играят Реал Мадрид и Барселона ще спечели ли Майорка? Защото си мислех, че "демократичния" свят не участва? Едва ли има изненадан, че три от четирите точки от наркоманския план са турбо просия. Изненадва оптимизма, че Украйна ще я има, но предвид веществата, които временно изпълняващия плановник взима и това не е толкова изненадващо. Интригата е дали рухващата империя ще рискува да унищожи планетата, давайки шанс на един отчаян и изкукуригал наркоман да върши тероризъм и да повлече всичко след себе си на дъното.
  • 70 Ти тан

    2 2 Отговор
    БРИКС вече задмина Г7 , очаква се на следващото събиране да се обяви нова разплащателна система и нова валута , да се затвърди и отказването от долара. Това е истинската причина за войната в Украйна и напрежението с Китай. Империята на злото си отива.
  • 71 Ццц

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "Интересно":

    Господине, не говорете така. Преди месец Кличко, а след него и наркомана говореха за референдум, който да реши дали Украйна да признае реалностите. Провеждането на референдум е много различно от провеждането на президентски избори, защото едно има за цел да прехвърли вината на народа, а другото ще докаже, че зад наркомана стои само бандерската му банда. Изключително демократично е един провален актьор да се мисли за незаменим политик и точно за това всички евроатлантици, включая и себе си, защото аз съм голям запалянко на този термин, сме си го нарочили за защитник на демокрацията! Съвсем в демократичен дух ако критикуваш властта с изтекъл мандат, директно си на фронта. Ако решиш, че не ти се мре за поста на един никаквец и тръгнеш да се предаваш, съвсем демократично демократите зад тебе започват да стрелят, като не се пестят дори скъпите муниции, те така и така са си муфта.
  • 72 Ти тан

    2 1 Отговор
    На такава статия биха се вързали хората в България живяли след 1989 и викали по площадите за СДС. Вече никой не се вързва на кухата дума "демокрация" ,през последните години САЩ избиха милиони невинни хора , жени и деца през маската "демокрация" , 2/3 от хората по света имат негативно отношение към т.н. запад. От където и да минат : Азия , Африка, Южна Америка, източна Европа, Близкия Изток, само разруха и унищожение. На нормалните хора им писна от западното лицемерие.
  • 73 Бен Вафлек

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Е нема по сбъркано племе":

    Как няма да са сбъркани като цял живот са били роби. Единствения народ, който е бил роб на управниците. Само дето са ги наричали крепостни вместо роби. Хора без никакви права. Какво да се очаква от такъв ген? Само пушечно месо.
  • 74 Прибери го

    3 2 Отговор
    Прибери си боже версиите. До кога това дрогирано джудже ще му позволяват да изтребва украинците, защо оставят един неадекватен екземпляр да унищожава света, а тези от Запада го зяпнали и слушат безумните му брътвежи. Иде ред техните з...ци да запали този неадекватен клоун, зависи от лекарствата с които го тъпчат, а той вече е в транс. Скоро сам ще си реши мизерния живот, по безумният му поглед личи, че скоро може и света да изреве от този идиот, но ще бъде късно

    Коментиран от #81

  • 75 111

    0 0 Отговор
    Урааааааааааа ... изпадам в екстаз:)))))
  • 76 Отец Дионисий

    3 2 Отговор
    Дай Боже сили на Украйна в нейната борба за защита на цивилизацията срещу Сатаната от Червения площад
  • 77 Човек с очи

    3 4 Отговор
    РФ е демокрация. Има си партии и избори. А в Украйна избори няма.
    Значи демократичният сват ще победи заедно с РФ срещу нацизма, спонсориран от САЩ и слуги..
  • 78 Атина Палада

    4 3 Отговор
    Руската кочина е обречена!
  • 79 Бъдеще

    2 2 Отговор
    Надрусан зелен отпадък!
  • 80 Софиянец

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Там където е стъпал руски ботуш всичко се разпада.Рушляците объркаха политиката на сумати и държави, и никоя от тях не е прогресирала.

    Коментиран от #84

  • 81 Ццц

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "Прибери го":

    Извинете, тука има един за триене. Не споделя официалната версия. 🤣🤣 Защо обиждаш така дрипльото? Сега е в период на застой, но в миналото какви казачоци хвърляше по телевизия Останкино! В екипа на Филип Киркоров нямаше друг панаирджия с танц с чадърче. Верно, че след него вече няма успешен спектакъл, но пък твори победни планове като на поточна линия. Още не се е провалил напълно последния и избухва с нов, още по-лакум план за победа. 🤣.
  • 82 Баба ти

    1 0 Отговор
    Вашето заличаване като постоянен извор на идеологически и психически патогени и войни в Европа, ще е ляк за световния мир.-
  • 83 паси предателят

    1 0 Отговор
    Въпроси на които няма отговор . 1) Украйна в НАТО ли е и всичките членове трябва да й помагат.? 2) Защо данъкоплатците са длъжни да плащат войната в Украйна . ? 3) Украйна се управлява от нелигимитиран Президент на който пълномощията са изтегли отдавна?. 4) Заради интересите на една малка ненаситна, алчна група Американският и Европейските народи длъжни ли са да плащат Фактурата на войната в Украйна ?. 5) Защо е тази война ?---- на кого е нужна тая война .
  • 84 Ццц

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Софиянец":

    Миналата седмица Олаф беше в Казакстан, за да опита да измоли спасение от рекетьорите-партньори. И постигна частичен успех-не го натовариха в багажното на самолета, както направиха китайците с Урсула миналата година. Така става като се гушкаш с американци - все едно сключва сделка с комар да го храниш. Влез в час, купи си резервни части за голфа, че скоро може да няма, а докато свериш часовника на къде върви света се пиши "последния кроманьонец", както подобава!