4 Октомври, 2024 14:27 3 115 69

Биршен Ибрямова пред ФАКТИ: Духът на Джейхан е добре, колкото може да бъде добре човек в такава ситуация

  • биршен-
  • ибрямова-
  • съпруга-
  • арест-
  • пари-
  • белязани-
  • болница-
  • мвр-
  • доган-
  • пеевски

Изборът на председател на парламентарната група става с предложение в парламентарната група, но тогава дойде моментът с подписите на празните листа, казва тя

Биршен Ибрямова пред ФАКТИ: Духът на Джейхан е добре, колкото може да бъде добре човек в такава ситуация - 1
Снимка: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Независимият депутат Джейхан Ибрямов, който бе арестуван с белязани пар и от вчера е без имунитет на народен представител, снощи е приет в болницата на МВР. Това сподели пред ФАКТИ съпругата му Биршен. Какво и как се случва в ДПС… Ето още от Биршен Ибрямова.


- Г-жо Ибрямова, в момента как се чувствате. Обявихте гладна стачка?
- Физически се чувствам добре. Пия вода.

- По-рано днес сутринта не бяхте на мястото си пред парламента. Защо? Какво става?
- Видях се със съпруга ми, след като разбрах, че е откаран в МВР болница Обадиха ми се и трябваше да му занеса лични вещи. Досега не му бях носила лични вещи, защото вчера беше в ареста на „Г.М. Димитров“, а снощи ми казаха, че е в болница.

- Как е той, какво му е?
- Оказа се, че е получил стомашно неразположение. Това ми обясниха в болницата, но без много подробности. За това бях при него.

- Видяхте го. Как е…
- Духът на Джейхан е добре, колкото може да бъде добре човек в такава ситуация.

- Искам да се върнем към началото на цялата история. Какво се случи на паркинга на една голяма хранителна верига в София преди два дни. Срещнал се е Мирослав Тодоров, с когото явно сте познати, и после…
- Да, познаваме този човек. Бяхме съкварталци преди години. Аз не съм била свидетел на това, което се е случило на паркинга. От ваши колеги и от Джейхан знам какво е станало. Когато се видяхме със съпруга ми вчера, той ми каза, че всичко е постановка.

- От прокуратурата обявиха, че съпругът ви е хванат с белязани пари. Как се е случило?
- Това се е случило по следния начин. Мирослав Тодоров му се обадил и му е казал, че трябва да се видят, защото е разбрал, че е в София. Джейхан се прибираше от Шумен, защото е водач на листата в Шумен. В същия ден имаше откриване на кампанията. После съпругът ми се връща в София, защото на следващия ден тръгваше към Хасково, където е задържан друг наш колега - кметът на Минерални бани. И той поради същата причина - че подкрепя господин Доган. Съпругът ми и Мирослав са се чули, както казах, Мирослав му е казал, че има да му дава нещо. И така те се виждат. Джейхан, доколкото знам, му е давал пари. Не знам точно какви са им били договорките и си е мислил, че за това му се обажда Мирослав. В момента, в който Джейхн спира, излиза от колата си Мирослав и му казва: „Имаш избори сега, сигурно имаш нужда от пари.“ Джейхан му казва, че изборите нямат нищо общо с техните отношения и това, което има да му дава. Мирослав му дава пари в ръцете, качва се в колата и тръгва. В същия момент идват полицаите, дали са били от ГДБОП, или други - не знам, и хващат съпруга ми. Парите са били белязани и са в размера на 100 000 лева.

- Това става след 19,10 часа на 2 октомври. Последват обиски във вашия дом. От там какво е иззето?
- Вкъщи дойдоха в 9:00 часа, без да обясняват много за какво. Търсили пари и изборни списъци?

- Какво намериха?
- Нищо. Взеха два мои дневника, в които съм си водила бележки, свързани с работата ми. Една папка с банкови извлечения от сметка на господин Ахмед Доган, с която аз оперирам, защото съм упълномощено лице. От 2001 година съм секретарка на господин Доган. Нито извлеченията, нито тефтерите имат отношение към това, което те са ми казали, че търсят, но ги взеха. Взеха и 10 000 лева от вкъщи, които са наши семейни средства. Нито една лична вещ на Джейхан не е иззета.

- Самата акция как се проведе в дома ви...
- Тук има нещо интересно. Дъщеря ни около 19,30 часа излезе на урок по английски. Три минути по-късно ми се обади по телефона, за да ми каже, че на стълбите между четвъртия и петия етаж има хора, които, според нея, са полицаи. Те са я попитали как се казва и дали родители ѝ са вкъщи. Тя им е казала, че майка ѝ е вкъщи. След като ми се обади и ми го каза това нещо, аз излязох отвън и видях един господин. Казах му, че дъщеря ми се е обадила и дали има нещо, с което да им помогна. Човекът каза, че засега няма нужда. Това се случва в около 19,30 часа, а в 21 часа въпросните хора - осем човека, казаха, че трябва да се направи обиск на жилището ни. Влязоха, снимаха помещенията, след което започнаха претърсване навсякъде.

- Обяснението им е било, че е било по неотложност. Така вече казахте… Каква неотложност имаше във вашия дом?
- Когато им зададох въпроса да ми покажат някакъв документ, заповед, решение, определение - те казаха, че не могат да го направят, защото е по неотложност. Само със значки се идентифицираха. Доколкото знам, неотложност означава, че в момента се извършва престъплението, което е особено тежко. Тогава може да се позовеш на неотложност. А в случая, в който ти знаеш, че човекът, когото ще обискираш, дори не си е в дома, защото два часа преди това е задържан, а и детето им е казало, че го няма… Кое изисква тази неотложност? Дори ми казаха, че не мога да изчакам да дойде адвокат, а трябва да влязат веднага.

- Така ли започва предизборната кампания…
- Да ви кажа, за нас не започва така предизборната кампания. За нас тази предизборна кампания започна преди четири месеца и повече, когато започнаха да арестуват наши колеги - като например кмета на Минерални бани, за когото ви споменах.

- Вие сте близка с господин Ахмед Доган. Какво стана, какво се случи в отношенията му с Делян Пеевски след толкова години. Как си обяснявате целия този разлом, който се получи в партията. Само едно гласуване в парламента за кабинета „Желязков“, което раздели групата, едва ли е причината?
- Силно казано е, че съм с близка с господин Доган. Да, аз съм негова секретарка от толкова време, но, все пак, личните отношения не се смесват с работните. Разломът не е заради гласуването на кабинета „Желязков“. Нещата тръгнаха много по-рано - от 17 юни, преди сформирането на парламента. Тогава Ахмед Доган призова господин Делян Пеевски да се съобрази с решенията на Националната конференция. А те са, че, когато има избрани двама председатели на партията, те стават и давама председатели на парламентарната група. Пеевски каза, че няма да се съгласи с това решение, и видяхте, че на 19 юни за председател на парламентарната група беше избран само Пеевски.

- Това, чисто технически, как се случва. Нали има гласуване в парламентарната група?
- Изборът на председател на парламентарната група става с предложение в парламентарната група, но тогава дойде моментът с подписите на празните листа. Една част от народните представители са се подписали на празен лист, а след това се оказва, че са се подписали на предложение, в което фигурира името само на единия съпредседател – това на Пеевски, като избор за председател парламентарната група.

- Как ще се развият нещата около съпруга ви. Вече имате адвокат…
- От момента, в който влязоха от КОМПИ вкъщи, казах, че ще се обадя на адвокат. Обадих се. Дойде вкъщи адвокат. После е отишъл при съпруга ми, когато бе задържан. Утре в 19,10 часа изтича мярката, а сутринта трябва да се гледа в съда, но в момента не мога да кажа какво ще е развитието.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    53 3 Отговор
    ДПС-е глиганите и глиганките щом се апят е добре за Майка България !
  • 3 Сатана Z

    14 61 Отговор
    Дръж се,Биршен.Ние сме с теб.Джейхан ще бъде освободен от лапите на Пеевски.

    Коментиран от #6, #8, #50

  • 4 То тъй у тая държава

    58 7 Отговор
    Всички престъпници, хлопнат ли прангите веднага се разболяват. Дайте му 100 хилки в джоба, да видите как ще се излекува.
  • 5 ТаУмВзе

    64 6 Отговор
    Кво са таа ще гладува, щото мъжо й е Крадец а! Сметай за ква Наглост и Безочие иде реч!

    Коментиран от #18

  • 6 Опппа опппа

    30 4 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    Полекааааа, ще си скъсаш чорапогащника.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 😁.........

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    Ти се дръж за палците🤣

    Коментиран от #49

  • 9 зрител

    46 0 Отговор
    голям цирк се разиграва напоследък ! интересно, обаче, накъде отиват небелязаните кинти !?
  • 10 Тома

    39 4 Отговор
    Не е лошо малко да отслабне тази жена защото трябва да свиква да се управя с малко пари като всеки работещ българин
  • 11 Развитие

    50 7 Отговор
    ГОСПОЖО НЯМАТЕ ЛИ СРАМА ОТВРАТЕНА СЪМ
  • 12 ГЮЛКА

    26 17 Отговор
    ТУРЦИТЕ СИ ЗНАЯТ ДОГАН Е ЕДИН И ТЕ СА С НЕГО, НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕВРНИЦИ

    Коментиран от #13

  • 13 😂.......

    31 5 Отговор

    До коментар #12 от "ГЮЛКА":

    И като гласуваш за Доган ще прокопсаш ли?

    Коментиран от #19

  • 14 зъб

    40 3 Отговор
    в българия законите са еднакви за всички етноси...турците не са свещенни крави...а дпс е етническа партия за закриване...тя разделя част от обществото

    Коментиран от #17

  • 15 Истината1

    33 1 Отговор
    Тоя кой е , спрете де ни занимавате с тази.
  • 16 Васо

    32 6 Отговор
    Майка ви шеева сиганска. Бурхан, Джуркан, Сейхан, Осман... Чал!!ми мр!ъсни. Марш в Ана!дола!
  • 17 Васо

    40 2 Отговор

    До коментар #14 от "зъб":

    Това не са турци, а помаци и турчеещи се сигани
  • 18 Българин

    33 4 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Тя гладува за пред хората. Нищо не ѝ пречи, докато отива уж до тоалетна или друго място, да хапва по нещо. На тази алчна и отракана туркиня не вярвам. Зрелището може да го развива пред заслепените си привърженици. Българите няма да я подкрепят.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Духът остави

    24 0 Отговор
    Джобчето как е, джобчето?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Българин

    27 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тежко е":

    Джейхан Ибрямов трябваше да очаква, че нещо подобно може да се случи. Деянието му е крайно наивно. Явно "философът" Ахмед Доган е наблягал на краденето в уроците си към Джейхан. Не личи да го е превърнал в по-умен мъж.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гладна стачка

    24 2 Отговор
    ... на мини толумбички, и орехови баклавички.
  • 27 д-р цветеслива бухалова-злобната

    34 2 Отговор
    Той нищо не знаел ама взел 100000!! Невероятна наглост!!1 ДОКОГА!!!!!

    Коментиран от #63

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гунчо

    29 4 Отговор
    Като е секретарка на Доган и знае всичките му дела, и тя трябва да бъде арестувана като съучастник. Не е донасяла за престъпления, значи трябва да гние в затвора.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Редовите избиратели

    25 1 Отговор
    На ДПС гласуват десетилетия под строй,за да могат този и останалите дерибеи да си вървят игричките и милион четата!Ами да продължават ако са толкова гламави!
  • 32 Какво сега

    25 2 Отговор
    Преял с локум и веднага в спешното. Тази го описва, все едно е на смъртно легло.

    Коментиран от #34

  • 33 БЪЛГАРИН 🇧🇬

    20 0 Отговор
    Това е вашето правосъдие, което през годините създадохте."Правосъдието" на ДъПъСъ.

    Коментиран от #36

  • 34 Отговор

    15 1 Отговор

    До коментар #32 от "Какво сега":

    Баклава беше. Гарнитурата обаче беше МИЛИОНИ $$$$$$$$$.
  • 35 666

    22 4 Отговор
    Джейхановица ще премине само на черен хайвер и шампанско. Ех, колко мъка има на тоя свят. Туркия ке падне.

    Коментиран от #51

  • 36 Град Козлодуй

    14 0 Отговор

    До коментар #33 от "БЪЛГАРИН 🇧🇬":

    В бг правосъдие НЯМА Има корупция и Беззакония
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 чичо

    27 2 Отговор
    Абе журналисти, какво правите реклама на тази "башханъм". А чукнете търговския регистър о този на НПО-та. Тая "секретарка" се води управител на 20-тина фирми и НПО-та, през тях са минали десетки милони пари и субсидии... за това що не пишете?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Пурко

    18 2 Отговор
    Много съм загрижен за депесарчето. Кажете как е стомашното му разстройство, ходи ли по голяма нужда редовно? Ако не, да събираме пари за слабително или за нещо стягащо.. И за буля Ибрямова се притеснявам, да не вземе да отслабне с 1 кило покрай тая гладна стачка..

    Коментиран от #48

  • 41 Дурхан

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "Пешо":

    Моето е псевдоним ..помаче съм си ...Димитрий славянското име ,Дурхан мюсюлманското

    Коментиран от #47, #56

  • 42 Бай Данчо

    18 2 Отговор
    Да гладува до сега винаги е преяждала, вместо да се скрие от срам тя ще стачкува. До там я докарахме и престъпниците да протестират, ако не бяха белязани парите сега щеше да гладиш коремче!
  • 43 Харалан

    6 1 Отговор
    Всичките маали ще гласуват за Коледният.Решено е.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 явно

    9 0 Отговор
    се е ролидо поредното неразбрано ангелче, а никой не се е досетил? лъже тасе къса! налива се с вода, та като отиде до тоалетната, да се наплюска! всички са лоши, само нейния и тя са добрите - е, и естестрево Доган,де! Някой вярва ли й? особено като се знае и мястото и ролята й при Доган в годините и участието й в далаверите! Щото освен кафето и услугите еучаствала и в други дейности в годините.сигурно са му дали нещо да го хване разстройство, та да иде в болница и се пише болен по вече разработения модел: далавери - арест - болест - отърване! но този път може и да не сработи
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 И в края на краищата какъв си?

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "Дурхан":

    Димитрий славянина или Дурхан мюсулманина?, кое от двете си?
  • 48 ха ха

    7 0 Отговор

    До коментар #40 от "Пурко":

    ами добре ще й се отрази , и здравословно - доста излишно има по нея
  • 49 Никой

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "😁.........":

    Нареди си килимчето ,та да видим кой за къде ще се държи.

    Коментиран от #55

  • 50 да бе

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    Все Пеевски ви е виновен - крали и мамили без мярка, пък като ги хванат, Пеевски е виновен, те са ангелчета
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Анонимен

    15 0 Отговор
    Взел 100 бона, пък обиден защо го прибрали
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Биршен ханъм....

    16 0 Отговор
    Ще гладува, пуста сопа неокастрена, когато живях те като бейове и всичко беше ваше не ревахте и не гладувахте, и г@...зо......вете ви бяха наред, сега сте ревнали... Аман.... заман, хак ви е, Шиши може да е всякакъв но поне ви разрита здраво.
  • 55 😁.........

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "Никой":

    Ти си знаеш.... стойката партер😉
  • 56 Какъв си

    9 0 Отговор

    До коментар #41 от "Дурхан":

    Няма никакво значение.Има значение само дали си честен и почтен човек.Ако само защитаваш явни крадци и дерибеи значи не струваш!
  • 57 Аноним

    2 0 Отговор
    Аджамийска работа му казвам . Много добре знаят как стоят нещата с г-н Пеевски, но ха сега накъде. Те и другите го правят,но понякога малката каруца се преобърна с него, както и с много други, но те са мнозинство 50 на 50.
    Явно е получил нервен стомах с разстройство. Тук е вярно.
    До наивност,а и Агата Доган си има и той проблеми .
    И в ПИК писаха,идва страшна диктатура.
    Риск печели риск губи
    Жена му е симпатяга,има нещо положително в Нея,а не отблъскващо
    Да са живи и здрави и дай боже да се потушат нещата .
    Много го правят,но си имат хора,а и Пеевски ги знае тия неща и би следвало да го имате предвид.
  • 58 Чакъров

    8 0 Отговор
    Джейхан е български гражданин,и трябва да е в пандиза заради престъпления
  • 59 Кадия

    11 0 Отговор
    Тази била 21 години секретарка на Доган, а сега го раздава много наивна, подпомагана активно от насочващите въпроси на водещия интервюто... Като оставим настрана признанието, че депутатите от ДПС смятат за нормално да се подписват на празен лист, самата случка за получаването на парите - по тъмно и на паркинг, някой ти казва, че ти дава пари за изборите точно и ясно, а ти не му отказваш - ВИНОВЕН
  • 60 ИНЖ1

    9 0 Отговор
    Изглежда като "Га ядохтИ кИфтетата - нИ рИвахтИ"!?!?!?
  • 61 Истини

    3 1 Отговор
    Нищо против АБВ, герб, Пеевски, но с километри маси пълни с храна, първо, второ, трето, ядене много,а сега се обърнаха срещу доктор Ахмед Доган. Музика, отстрани отрудени хора, без значение на етноси,гледаха и се радваха за една фланелка и шапка. Те са измъчен народ и го казваха, едрите риби на масата,а тютюнджии,това са от нашите пари ,от тютюна
  • 62 Тая какво

    11 0 Отговор
    Само се обяснява, хванат е на местопрестъпление, има доказателства и свидетел, става смешна с оправдания, били политически, ама доган ги очаквал, да не би да са му ги измислили тези 100 000, айде спри се, маааа, не може да млъкне, свикнали са да наглеят
  • 63 Не просто ги

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "д-р цветеслива бухалова-злобната":

    Е взел, а поискал на 25 септ, засечен със срс-та
  • 64 Петър

    8 0 Отговор
    От 23 години е секретарка на Доган, но не били близки. Умрех от смех.
  • 65 Лично мнение

    0 1 Отговор
    Средата,покрай Доган или си е генно заложено,но Жената си е начетена , която гладува
  • 66 Като всеки

    5 0 Отговор
    окакан дришлио, веднага в болница поискал!
  • 67 банио

    2 0 Отговор
    Какво ни занимавате с тия джагали?
  • 68 Шест

    3 0 Отговор
    Когато мажехте и ядохте, мазни филий , духът беше още по- добре,време е да гризните дървото мазници.
  • 69 Кемал Ататюрк

    1 0 Отговор
    Мммдааааааа, тук има няколко възлови момента:
    1. Ахмет Доган - агент на ДС/КГБ, довлекан от нищото благодарение на Андрей Луканов и разбира се - ИВАН КОСТОВ!
    - ТОЙ НЯМА НИЩО ОБЩО С ТУРЦИТЕ!
    2. РОЛЯТА НА ДПС В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА:
    - ИЗМАМИ, СХЕМИ, ОВЛАДЯВАНЕ НА КЛЮЧОВИ МИНИСТЕРСТВА, ЛЪЖИ, ИЗМАМИ И КРАЖБИ В УЖАСЯВАЩО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ;
    3. ВРЪЗКАТА ТУРЦИЯ - ДПС
    ТУК Е РАЗКОВНИЧЕТО - ВИНАГИ С КРЪГА ОТ ТУРСКИ МАФИОТИ
    ИЗВОД:
    ЗАТВОР, ЗАТВОР, ЗАТВОР ЗА ЦЯЛАТА БАНДА ОКОЛО ДОГАН!